Oldala 123 of 261 ElsõElsõ ... 2373113121122123124125133173223 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,221 to 1,230 of 2604

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 892
    Given: 929

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Kizuhant egy toronyházból az ismert orosz virológus

Érdekes, õ is tisztázatlan körülmények között halt meg, és õ is komoly szerepet vállalt a vakcina fejlesztésében. Jól emlékszem, hogy korábban már volt kettõ ilyen eset? Nem tudom, mi van...

Néhány hónapja meg egy víruskutató lett gyilkosság áldozata. Meg pár hete is mintha olvastam volna egy vírus-ellenõrzõ akárkirõl aki gyanús körülmények között meghalt.

Veszélyes szakmák ezek...

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 440
    Given: 785

0 Not allowed!
    Karikó Katalin: Egyáltalán nem félek

Az oltás kifejlesztésében komoly szerepet vállaló Karikó Katalin nyilatkozott egy spanyol lapnak. Igazából csak azért teszem be, mert biztató dolgokat mond, ami jó a rengeteg pánikkeltés, hírferdítés mellett. Csak a cikk vége nem tetszik. Egyáltalán nem kell semmiféle tengerpartra menni nyáron, meg jövõ nyáron se, meg 20 év múlva se. Aki Ököritófülpösön él, foglalja el magát Ököritófülpösön.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy megválasztott Republikánus képviselõ halt meg Covid-ban

LOUISIANA: - Egy most megválasztott, 41 éves Republikánus képviselõ (Luke Letlow) elhunyt, a halál okának a Covid-ot jelölték meg. 2 gyereket hagyott hátra és a feleségét.

Pozitív lett a tesztje és 10 napra rá elhunyt.

Életerõs volt és egészséges, ezért mindenki értetlenül áll a helyzet elõtt.

https://fox59.com/news/louisiana-con...complications/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Egyáltalán nem kell semmiféle tengerpartra menni nyáron, meg jövõ nyáron se, meg 20 év múlva se. Aki Ököritófülpösön él, foglalja el magát Ököritófülpösön.
    Én nem vagyok egy nagy "tengerpartrajáró" típus, de megértem, ha valaki oda vágyik. 200 éve még teljesen normális volt, ha valaki egész életében nem ment messzebb a szomszéd falunál, de a XXI. században ez nem reális elvárás. Gondolj bele, hány ember dolgozik a turizmusban, a vendéglátásban, illetve a kapcsolódó iparágakban. (utaztatás, légitársaságok, repülõgépgyártás, stb.) és nem csak a nyaralás, hanem a téli kikapcsolódás (síelés) is fontos bevétel több ország számára. Ha ezek hosszútávon kiesnek, akkor magukkal rántanak más ágazatokat, nõ a munkanélküliség, egész országok rogynak össze. Nõ a feszültség, zavargások, polgárháborúk jönnek, akár itt Európában is. Most még az adósságok felhizlalásával át lehet vészelni a 2020-as évet, de hosszú távon nem bírja el a világgazdaság a turizmus kiesését. A gazdaságban, ilyen léptékben, ennyire rövid idõ alatt nincs lassú visszarendezõdés, csak összeomlás.
    Más kérdés, hogy jól fog-e szuperálni a védõoltás, meddig ad védettséget, szezonálisan mennyire fog változni a vírus?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Én nem vagyok egy nagy "tengerpartrajáró" típus, de megértem, ha valaki oda vágyik. 200 éve még teljesen normális volt, ha valaki egész életében nem ment messzebb a szomszéd falunál, de a XXI. században ez nem reális elvárás. Gondolj bele, hány ember dolgozik a turizmusban, a vendéglátásban, illetve a kapcsolódó iparágakban. (utaztatás, légitársaságok, repülõgépgyártás, stb.) és nem csak a nyaralás, hanem a téli kikapcsolódás (síelés) is fontos bevétel több ország számára. Ha ezek hosszútávon kiesnek, akkor magukkal rántanak más ágazatokat, nõ a munkanélküliség, egész országok rogynak össze. Nõ a feszültség, zavargások, polgárháborúk jönnek, akár itt Európában is. Most még az adósságok felhizlalásával át lehet vészelni a 2020-as évet, de hosszú távon nem bírja el a világgazdaság a turizmus kiesését. A gazdaságban, ilyen léptékben, ennyire rövid idõ alatt nincs lassú visszarendezõdés, csak összeomlás.
    Más kérdés, hogy jól fog-e szuperálni a védõoltás, meddig ad védettséget, szezonálisan mennyire fog változni a vírus?

Így van, nem "kell" menni, de ha senki nem megy se nyaralni, se étterembe, se moziba, se diszkóba, se múzeumba, meg úgy általában sehová szórakozni, akkor az úgy teljesen biztosan kinyír egész ágazatokat és olyan mértékû munkanélküliség lesz amilyen még sose volt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Gondolj bele, hány ember dolgozik a turizmusban, a vendéglátásban, illetve a kapcsolódó iparágakban. (utaztatás, légitársaságok, repülõgépgyártás, stb.) és nem csak a nyaralás, hanem a téli kikapcsolódás (síelés) is fontos bevétel több ország számára. Ha ezek hosszútávon kiesnek, akkor magukkal rántanak más ágazatokat, nõ a munkanélküliség, egész országok rogynak össze.
    Nem tudom, most úgy néz ki, mintha rövid távon sem esne ki annyira. Hol arról olvasok, hogy Lakatos Márk hova utazott, hol arról, hogy Schoberték hova utaztak. (De hogyan? Nincs lezárva a határ?) Következõ alkalommal valami síparadicsomban rekedt csoportokról szól a hír. Aztán arról, hogy ahogyan nyáron a Balatonra meg az Adriára özönlöttek az emberek, most síelni mászkálnak. Múltkor valami magyar nõ hisztizett, hogy leszállították a repülõrõl, mert nem vette föl a gyereke a maszkot. Tehát õ is repülõgéppel ment valahova, férjjel, 2 éves gyerekkel (el nem tudom képzelni, mi lehetett olyan fontos, hogy 2 éves gyerekkel most kelljen röpködni).

Franciaországban 2500 fõs tömegbuli van, múlt hét csütörtökön kezdõdött, elvileg még most is zajlik. Senki sem tartja a távolságot, és a bulizók nagy része más országból utazott oda, Spanyolországból és az Egyesült Királyságból. Abból az Egyesült Királyságból ugye, ahonnan a mutáció miatt most állítólag nem fogadnak gépeket, stb. A francia kormány pedig hallgatólagosan engedi a bulit. Közben az Audi vezére már arról beszél, hogy az autóiparnak nem is kell támogatás. Gondolom látja, hogy ugyanúgy veszik az autókat, meg ugyanúgy mászkál mindenki.

Szóval nem tudom, én nem látok sokat ezekbõl a dolgokból, mert nem nagyon járok sehova. Csak amit így elkapok a hírekbõl, abból gyanakszom, hogy biztos akkora krízis, meg otthon ülés, meg szigorúság van, amekkorát gondolunk?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezek azok a hírek a celebekrõl, amit azért dobnak fel, hogy a pórnép felb*sza magát rajta agyilag. A határok nem nincsenek, nem is voltak lezárva, a korlátozás annyi, hogy ha olyan országból lépsz be ,ami vörös, akkor 2 hétig karanténban kell lenned.
    Az emberek nagy része azért betartja a korlátozásokat. Ha a szokásos turistatömeg 30%-a megy csak el nyaralni (síelni) akkor az 70% csökkenést jelent. Így aztán az idegenforgalomban megszokott létszámnak csak egy részére van szükség, a többi ki lett rúgva. És az elmaradó fejlesztések hatása majd csak ezután jelentkezik.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Errõl mi a véleményetek?
    "Az orvosok 20 millió forintos csekket varrnának a nyakába annak, aki nem oltatja be magát, de megfertõzõdik"

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20...tozodik-463914

Az oltás ingyenes, tehát anyagi okokra nem hivatkozhat senki. Másrészt viszont ezen az alapon minden olyan embert fizetésre lehetne kötelezni, aki önhibájából egészségtelenül él és emiatt késõbbintenzív kezelésre szorul (dohányosok, drogosok, alkoholisták, meg a BMW-s aki nem köti be a biztonsági övet)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi, látod a határokat sem vágtam, annyira nem érdekel az egész. Amúgy nyilván tõlem mehet mindenki síelni, tengerpartra, vagy tengerparton síelni. Csak akkor a koronavírus után bármikor jöhet egy másik, hasonló járvány. Persze igazad van abban, hogy ha teljesen leállna a turizmus, akkor meg a gazdaság dõlne be. Sokat nem lehet mondani az egészrõl: az agymosás belekergette az emberiséget a 22-es csapdájába.