Oldala 13 of 13 ElsõElsõ ... 3111213
Eredmény 121 to 123 of 123

Topic: Hogyan spórolj a prepperkedésre

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 371
    Given: 657

0 Not allowed!

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 51
    Given: 127

0 Not allowed!
    Sziasztok,

Gratula a szerzonek, jo lett.

Bel

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 104
    Given: 94

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Nálunk nincs meleg víz (még), úgyhogy hideg vízzel mos a gép. Igazából akkor van jelentõsége, ha nagyon koszos ruhákról van szó. (Olajfolt, sárral átitatott nadrág, stb)
    Ezt komolyan kiprobalom mosasnal, azonban mosogatasnal azt olvastam elzsirosodhatnak a csovek a hideg viztol es mindenfele lerakodast elosegit ha nincs forro vízzel hasznalva. Nyilvan ruhakbol kimosott "kosz" meg az etelmaradek nem ugyanaz, de pl az itt is emlitett olajos esetekben pl mar hasonlonak tunik szamomra a helyzet.

Egyebkent sajnos nem tartottam meg kepeket a projektrol de keszitettem kb. ket eve egy kopulos mosohordot. Adott egy hordo, a fedelen kivagunk vagy furunk adott nyel keresztmetszetenel kicsivel nagyobb lyukat. Vecepumpa fejet felerositjuk pl. gereblye nyelere vagy legalabbis 100cm+ nyelre amit at tudunk vezetni a fedelen. Igazabol en reszeltem bele mososzappant, raengedtem a vizet lezartam es ugye szivattyuzo hatast elerve forgathatjuk a mososzappanos keverekben a ruhat. Sok helyen irtak hogy erdemes megfurkalni a pumpa fejet is.

En nem voltam elajulva tole, kimosni kimosott de nem sokkal jobb mint kezzel mosni. Mondjuk kb ha hatasfokra be kene lonom ido/hatasra azt mondanam nyerunk valami 10%ot. Nem tudok pontos statisztikat mondani hirtelen de az a lenyeg hogy ugyanugy ott kell szivattyuzni felette eleg sok idot, ami testmozgasnak mondjuk nem utolso, de nem tudom vegervenyben megeri-e. A vegen kiontott vizen azert latszik, hogy mukodik, de ugye van mas alternativa is (tuzo nap is pl). Minden esetre en lehet beprobalom majd ujra a konstrukciot de inkabb csak kalandvagybol.