PDA

View Full Version : Illegális bevándorlás/bevándorlás/menekültek

Oldalak : 1 2 3 [4] 5 6 7 8

A. L. Ias
02-11-2016, 08:38 PM
Itt senki se tartotta be a szabályokat. Illetve nem mindegyiket. Mindenki kiválogatta a politikai céljainak megfelelõeket és azokat a zászlójára tûzve harsogta az igazát. De ebben a helyzetben nem is lehetett betartani a szabályokat. Ilyen áradatot egy ország se tud kezelni. Talán együtt sikerült volna. Kormányunk élen járt a különutas megoldások keresésében. Mostmár másoknak se hagytunk más lehetõséget. A szankciókat azért még ne írjuk le. A gazdaságunk az EU gazdaságától függ. Ha az visszaesik, nem lesz kérdéses, hogy hol zárják be az üzemeket. Arról nem beszélve, hogy ha a támogatásokat nem küldik, felkopik az állunk.

TMIB
02-11-2016, 08:53 PM
Igazából kellett is volna hogy az EU útmutatást adjon az országnak. Minek van az EU, ha még annyit se képesek mondani, hogy "így csináljátok". Ehelyett mondták hogy be kell õket engedni, át kell õket engedni, de nem szabad beengedni senkit, mert az az EU törvényei ellen van. "Akkó most mejjiket?" :)

Amerikaias az egész. Az illegális bevándorlás tilos, de a határõröknek meg megmondják hogy ne figyeljék a határt. :hogymi:

suuperbus
02-11-2016, 08:53 PM
A menekültek vagy migránsok nem ide jöttek. Akár van kerítés és elkerülik az országot, akár nincs kerítés és átmennek az országon, Magyarországot valójában nem érinti a teljes történet, mert itt nem akart senki sem maradni, tranzitország vagyunk. A kerítés nem szép, de idõlegesen hatásos megoldásnak bizonyult (olcsóbb lett volna a sima buszoztatás, bár a végén az is volt). Magyarország felajánlotta egy kórház építését a szíreknek, ez elég korrekt. Ha minden ország csak egy kórházat/iskolát húz fel a békekötés után, akkor újjáépül Szíria, csak az a fránya békekötés kellene már végre.

A. L. Ias
02-11-2016, 09:32 PM
Az, hogy az EU mit várt tõlünk, az élég nyilvánvaló volt. A kormány is tudta, mert számon is kérte a görögöktõl, majd a horvátoktól. A beérkezõket regisztrálják, szállásolják el, folytassák le a menedékkérelem elbírálását. Majd az eredmény függvényében utasítsa ki vagy menekültként engedje tovább. Mi ezt úgy teljesítettük, hogy az érkezõk inkább továbbszökjenek nyugatra. Majd kerítést húztunk és senkit nem engedtünk be. Aki mégis bejutott azt egybõl kiutasítottuk Szerbiába, mert az biztonságos országnak minõsítettük. Közben az ország másik felén vonatoztattuk õket az osztrák határra. Ott megint mehettek amere akartak. Amikor az osztrákok visszaállították a határellenõrzést és az áruforgalom és a kint dolgozó magyarok szívtak miatta, leállítottuk. TEljes lett a mûszaki zár, így a vándorlók inkább a hegyek felé vették az irányt. Most, hogy ott is zárt határokba útköznek, vissza fognak jönni felénk, mert az alföldön haladni jobb, mint a hegyekben.
Ez kapóra fog jönni a kormánynak. Lesz itt még pár határincidens és menekült-erõszak. Kell az igazolás az új törvénynek. Ha meglesz, gyorsan be is vetik. Pikk-pakk rendbe teszik a menekültes ramazurit. "Na ugye!" felkiálltással elaltatják a károgókat és az ellenzék orra alá dörgölik. Amikor pedig a hatalmuk megörzése miatt szükségük lesz rá ellenünk is bevetik.

doki
02-11-2016, 09:43 PM
... "Na ugye!" felkiálltással elaltatják a károgókat és az ellenzék orra alá dörgölik. Amikor pedig a hatalmuk megörzése miatt szükségük lesz rá ellenünk is bevetik.

Igen az egyik legnagyobb parám...

GAZDA
02-11-2016, 10:19 PM
Tulelo
Bocs de az Eu adott pénzt a határvédelemre csak az ungarise kormány felszámolta a határvédelmet. A migránsokra vonatkozó szabályokkal egyáltalán nem foglalkoztak, el kellett volna kezdeni az eljárásokat és ha nem bírják mert olyan sok a MEGFELELÕ CSATORNÁKON jelezhették volna az Eu-nak. De nyílván egyszerûbb volt hagyni had kódorogjanak át az országon a migránsok aztán meg elõadni az "Európa védõbástyája" színjátékot.

TMIB
02-11-2016, 10:25 PM
Az tény, hogy már évek óta intézkedniük kellett volna. Lezárhattak volna mindent már 3 évvel ezelõtt, mikor lassan, de kezdõdött a dolog és havi néhányról napi néhányra emelkedett az illegális határátlépõk száma.

shadow177
02-12-2016, 08:28 AM
A menekült kérdést egyszerûen lehetne kezelni. Mindössze négy pont és már nem is annyira akarnak Európába jönni.

1. Az érkezõknek 6 heti karantén tekintve, hogy egzotikus betegségekkel fertõzött helyekrõl érkeztek.
1/a ez idõ alatt van idõ megtudni, hogy van-e szakmájuk, mert ugye 5 perc szakmai jellegû beszélgetés és kiderül hogy ért-e hozzá.
1/b aki a karantén ideje alatt bármilyen rendbontást szervez, vagy részt vesz benne, azonnal minden további vizsgálat és mérlegelés nélkül kiutasítjuk.
1/c aki nem háborús országból érkezik azonnal minden további vizsgálat és mérlegelés nélkül kiutasítjuk.
1/d a karantén ideje alatt a táborhoz tartozó, elkülönített mezõgazdasági területen kötelezõ jellegû munka. (ez azonnal 50-70%-os csökkenést okozna a belépést kérõk számában)
1/e az érkezõknek kötelezõ jelleggel teljes biometrikus adatrögzítés. (fénykép, ujj és talplenyomat, retinakép, vénaszken, DNS minta) aki megtagadja, azonnal minden további vizsgálat és mérlegelés nélkül kiutasítjuk. A beszerzett adatokat folyamatosan valós idõben összevetni minden adatbázissal.
1/f Élelmezés a vallási szokások figyelembe vételével, de térségi és idényjellegû terményekbõl kiemelten használva a táborban megtermelt élelmet.
akinek nem felel meg az étel minõsége, mehet ahonnan jött mert nem kap mást.

2. A határzárat éles lõszerrel õrizzük, aki felszólításra nem áll meg arra nyílt tûzparancs.
2/a A határsértõket tehát aki nem a kijelölt átkelõhelyen próbálkozik azonnal minden további vizsgálat és mérlegelés nélkül kiutasítjuk.
2/b Aki nem háborús országból érkezik, vagy hazudott a származási helyérõl (pl. nem is beszél az adott nyelven) azonnal minden további vizsgálat és mérlegelés nélkül kiutasítjuk.

3. Akiknek az ügye a karanténra szánt idõ után még esetleg függõben van, átmeneti táborban kerülnek elhelyezésre, amely táborok zártak.
3/a Az átmeneti táborokban élõk számára kötelezõ napi 8 óra mezõgazdasági munka.
3/b A táborokból kilépni csak csoportosan, kísérõvel, aki a csoportot elhagyja vagy a lakosságot zaklatja azonnal minden további vizsgálat és mérlegelés nélkül kiutasítjuk.
3/b Aki bármilyen bûncselekményt szabálysértést elkövet azonnal minden további vizsgálat és mérlegelés nélkül kiutasítjuk.

4. A befogadó ország lakossága semmiféle módon nem rendeli magát alá a betolakodóknak. Sem ételeit, viselkedését, szokásait, öltözködését vagy jelképeit nem módosítja. Amennyiben a vándorsáskáknak ez nem tetszik, akkor mehetnek ahova akarnak. Bármilyen törvénysértés, (lopás, lázadás, szexuális bûncselekmény) azonnali büntetéssel kell hogy járjon,

st.jimmy
02-12-2016, 03:25 PM
egy pici logikai hiba ott van, hogy karanténban dolgozó esetén meg kellene oldani, hogy ne fertõzhessen a munkája során, az élelmiszertermelés ilyen szempontból közel sem optimális
amúgy néhol enyhén sarkosnak tartom, de alapjaiban helyénvalónak

GAZDA
02-12-2016, 04:10 PM
Ez a munka rész fölösleges ilyen idõtávban és pl. egy sebészt sincs értelme mg. munkára küldeni. Ja és a mai mg. nem igényli ilyen szinten a képzetlen munkaerõt.

Vasember
02-12-2016, 04:50 PM
Valamint akit egyszer kiutasítunk abba billogot sütni, hogy ne tudjon újra próbálkozni.

TMIB
02-12-2016, 06:54 PM
ALLAH ÍGY AKARJA! – KIÁLTOZTA A LÁNYT ERÕSZAKOLÓ MENEKÜLT

http://www.borsonline.hu/20160211_allah_igy_akarja__kialtozta_a_lanyt_erosz akolo_menekult

legoslaci1974
02-13-2016, 09:10 AM
Ez a munka rész fölösleges ilyen idõtávban és pl. egy sebészt sincs értelme mg. munkára küldeni. Ja és a mai mg. nem igényli ilyen szinten a képzetlen munkaerõt.
Én a migránsokat nekiállítanán földet ásni,és ha végeztek hosszában,folytassák keresztbe.Itt a lényeg 2dologból tevödik össze:zárt helyen és ellenörzés alatt.Már itt kiderülne,hogy ki alkalmas a civilizált életre.

shadow177
02-15-2016, 10:19 AM
Valamint akit egyszer kiutasítunk abba billogot sütni, hogy ne tudjon újra próbálkozni.

Ha teljes biometrikus adatrögzítésen esett át, sosem tud többé személyazonosságot váltani.

"Ez a munka rész fölösleges ilyen idõtávban és pl. egy sebészt sincs értelme mg. munkára küldeni. Ja és a mai mg. nem igényli ilyen szinten a képzetlen munkaerõt."

1. Az ha valaki sebész kiderül az elbeszélgetésen.
2. Ha az egész bandában van egy sebész, akkor már sokat mondtam.
3. A hagyományos földmûves szerszámokat (ásó, kapa gereblye) rájuk lehet bízni.
4. A munka nem csak azt szolgálja hogy termeljen, hanem azt is hogy ki lehessen szûrni hogy ki hajlandó dolgozni.

GAZDA
02-15-2016, 12:09 PM
Látom mindenki nagy földmíves de én akkor sem vagyok híve a munkával büntetõs módszernek. Az ilyen hozzáállás az minket minõsítene le. Egyszerûen el kell küldeni akire nincs szükség fölösleges bonyolítani.

venosz
02-15-2016, 05:56 PM
Nem küldik, harc lesz.

GAZDA
02-15-2016, 06:32 PM
Nem küldik, harc lesz.

Te is várod már?

venosz
02-16-2016, 06:06 PM
Nagyon nem várom. Ez a harc nem a miénk, de velünk harcoltatják le. mind1 csak fogyjon a sok munkanélküli meg a nyugdíjas meg keresztény meg mohamedán.

mmilan21
02-16-2016, 08:20 PM
Én meg azt várom hogy a magyarság többsége is megkapja azt a pár ébresztõ pofont.

Szerintem:
A harc java az nyugaton várható. Magyarország nem az a hely ahol kesztyûs kézzel fürdetik a "menekült" fekete afrikaiakat és a közel keletieket (lásd Németország).
Magyarországnak nincs semmilyen pénzügyi jellegû aranybányája, mint ott nyugaton. Van itt ellenben víz, élelem és mi magyarok az elvesztett hitünkkel.

Ha lesz harc nyugaton, akkor itt is várható kisebb mozgolódás, de nem itt él pár millió potenciális radikális muszlim évtizedek óta.

GAZDA
02-17-2016, 05:26 AM
Van hogy le kell csapolni a faradt vert.

shadow177
02-17-2016, 07:36 AM
Az én meglátásom szerint, igazából nem is a "menekültek" az igazi ellenség hanem a liberalizmus elmebeteg szennyét fröcsögõ felforgatók. Ha lesz valamiféle fizikai harc, akkor remélem kihasználja a társadalom a lehetõséget az öntisztulásra. Az a nevetséges, hogy elég lenne az emberiség 1%-át eltakarítani és maximum másik 1-2%-át jól pofán verni ahhoz hogy békében és viszonylagos jólétben élhessen az összes többi ember....

GAZDA
02-17-2016, 12:57 PM
Tényleg azt gondolod hogy ilyen egyszerû?

shadow177
02-17-2016, 01:02 PM
Igen. A nagy dolgok midig egyszerûek.

GAZDA
02-17-2016, 07:34 PM
Ha jol csinalsz valamit akkor egyszerûnek tûnik.

TMIB
02-18-2016, 12:26 AM
https://www.facebook.com/amieuropank2016/videos/1045074912198642/

:(

LSVF
02-19-2016, 11:30 AM
:pisztoly::puska:

TMIB
02-19-2016, 08:12 PM
Magyar Idõk: Fegyvert fogtak a menekültek a magyar katonákra

http://index.hu/belfold/2016/02/19/magyar_idok_fegyvert_fogtak_a_magyar_katonakra/

Index írja, nem valami névtelen blog, úgyhogy igaz lehet.

A. L. Ias
02-19-2016, 08:33 PM
Én már semmin sem csodálkozok... De nem az Index írja, hanem a Magyar Idõk, az Index "csak" átvette a hírt. A Magyar Idõk honlapján bõvebb a cikk. Miszerint a magyar hatóságok értesítették a szerbeket, akik elfogták a csoportot, de már nem találtak náluk fegyvert. Viszont írnak fegyverhasználatról is, miszerint egy embercsempész autó áttörte a hatósági zárat. Arra rá is lõttek. Folytatás szombaton, vegyék meg az újságot....
Nem tudni, hogy tényleg fegyver volt, tényleg menekült volt, tényleg csõre töltött volt? Fõleg a másik hírrel együtt kezelve. Simán elképzelhetõ, hogy a menekülteket kisérõ embercsempész kezében volt a fegyver. Mint ahogy az is, hogy a drága pénzen vett fegyvert eldobták, elrejtettek a határban.

A Magyar Idõket viszont nem fogadom el tárgyilagos hírforrásnak (tudom, ez az én bajom). Amit írnak az megtörténik (általában), de csak azt írják meg ami a kormánypropagandának a hasznára van (a kivétel erõsíti a szabályt).

st.jimmy
02-19-2016, 08:34 PM
"A járõrözõ magyar rendõrök és katonák ugyanis egyszer csak észrevették, hogy a határszakasz szerb oldaláról egy nagyobb csoportból valaki csõre töltött kézifegyvert fognak rájuk."
Nem vagyok szakértõ, de gondolom ez egyáltalán nem így mûködik :D

TMIB
02-19-2016, 10:29 PM
Én is gondolkoztam rajta, hogy 1. honnan tudják hogy csõre volt töltve. 2. Messzirõl honnan tudták hogy lõfegyver van nála és nem egy játék?

De majd meglátjuk hogy mi lesz a magyarázat. :)

st.jimmy
02-20-2016, 06:50 AM
magyar sajtó akcióban... szégyen gyalázat

TMIB
02-22-2016, 08:04 AM
"501 határsértõt fogtak el péntektõl vasárnapig az ország területén"

shadow177
02-22-2016, 08:15 AM
És nem is fognak megállni, ameddig nincs nyílt tûzparanccsal ellátott járõr, meg aknazár a kerítés mellett.
Amúgy egyszerû lenne, a határra pengés drót, tõle 20m-re dupla kerítés a kettõ között 10m aknamezõ, és ettõl 50m-re távirányított claymore aknák átfedésben lévõ szórási zónával. Felébe sem kerülne mint amit jelenleg ráköltünk a dologra......

Unicornis
02-22-2016, 10:34 AM
Nem, persze hogy nem fognak megállni. Ide a pengésdrót édeskevés.
ahogy Shadow177 is írta ide tûzparancs kell!
Most jön a 2. felvonás. Az ide nyár igen durvának ígérkezik.

LSVF
02-22-2016, 10:45 AM
Ha még csak durvának!!!
Már oltom a családot, hogy készüljenek de szarnak rá!
Miért nem kezdetem el idõben a vadászképzést...:mad::duhos:már lenne fegyvertartásim meg puskettám legalább 2.
Most marad a gumis oszt aki nem magyar és pattog már terelem is arcon.
Nem tudok jobbat.:(
Ha ez így megy búcsúzhatunk a "szép kis otthonos világunktól"!
Kitartok az utolsó töltényig!!!!!

shadow177
02-22-2016, 11:07 AM
Sajnos az éles fegyverrõl már én is lecsúsztam. Marad a csigás, pengés vesszõkkel, a gumis puska/buzogány/dárda/csatabárd/harci balta meg a remény. Minden esetre aki nem tudja vegytiszta magyarsággal elmondani hogy mi a túrót keres a zsákutcánkba, az rövid úton megdöglik. :pisztoly:

TMIB
02-22-2016, 11:09 AM
Nem lesz semmi. Mennek tovább Németországba. A kvótával hiába játszik az EU, az annyit jelent hogy Magyarországnak kötelessége befogadnia õket, viszont a bevándorlókat nem kötelezi arra hogy Magyarországon maradjanak. És nem is fognak. Ha kaphatnak németben 2000 Eurós havi segélyt, akkor nem fognak Magyarországon letelepedni 100 Euró segélyért. Szóval szerintem egyelõre még annyira nem érdemes kétségbe esni.

shadow177
02-22-2016, 11:22 AM
Sajnos elõbb utóbb nem csak azokkal kell szembe nézni akik délrõl jönnek, hanem a nyugatról/északról kiebrudalt felbátorodott erõszakoló rabló ork hordával is.

LSVF
02-22-2016, 01:38 PM
Igenám, de az a kurva kvóta!
Itt pihentetni a népet hónapokig, gyerekeink, lányaink kitéve az erõszaknak.
Nem kötelezi...és ha marad? Mert miért ne maradna egy kicsit ugye.
Az egész el lett baszva már az elején.

st.jimmy
02-22-2016, 07:18 PM
És nem is fognak megállni, ameddig nincs nyílt tûzparanccsal ellátott járõr, meg aknazár a kerítés mellett.
Amúgy egyszerû lenne, a határra pengés drót, tõle 20m-re dupla kerítés a kettõ között 10m aknamezõ, és ettõl 50m-re távirányított claymore aknák átfedésben lévõ szórási zónával. Felébe sem kerülne mint amit jelenleg ráköltünk a dologra......

Nem vagyok szakértõ, de olvastam aknás határvédelemrõl és az alapján nem valami jó megoldás. Ezen kívül tök fölösleges is szerintem.

A tûzparancs nem tudom mit jelent pontosan azon kívül, hogy a felettes azt mondja lõj. De nekem teljesen egyértelmû lenne, hogyha valahol van egy országhatár, és a két ország között nincsen másra megállapodás, akkor ahol nincsen határátkelõ ott kellõ figyelmeztetés után, aki veszélyt jelent a határõrre (USA rendõri normák szerint, tht mondjuk fut felé, vagy nem hajlandó megállni), vagy az ország lakosságára, hozhat betegséget tudatosan, lehet nála bármi (stb)... szóval a fentebbiek teljesülése esetén simán meg kell állítani a behatolót, akár az élete árán is.

mmilan21
02-22-2016, 10:00 PM
A határnál lehet lesz idén valami tavalyihoz hasonló balhé, de szerintem a forró pontok még messze vannak térben és idõben is.
A gazdasági és politikai jóslatok számomra nem sokat érnek, fõleg materialisták szájából. Nostradamus meg nem írt értelmezõ kéziszótárt a verseihez.
Arra akarok kilyukadni, hogy a globális tudat/tudatalatti egyenlõre még nem engedi meg hogy egy ilyesfajta (bevándorló) háború Magyarországon kialakuljon. Egyenlõre.
Magyarország összeomlófélben van fizikailag, ez kézzel fogható. Lelkileg pedig a többség tûr és/vagy kitér elõle. Egyenlõre.
2012. után legalább 6 év további süllyedés várható a korszakváltás miatt. (Nem csak szerintem.)
Lazítsatok kicsit emberek!
2016 egy érdekes évnek ígérkezik.
Egy egész év a felkészülésre. Rakjátok csak le a vadász vizsgát, most még nem késõ.
Napi 100 bevándorló már 2014-ben is jött napi szinten. Semmi extrém dolog. Az extrém az volt amikor napi 500-1000 fõt fogtak el. Szerintem.

Ott van az idei évszámban a hatos. Ez azt is jelenti hogy érdemes felkészülni ebben az évben. A számoknak ereje van. Nem véletlen hogy az okkultisták is használják a számmisztikát.
Egyúttal azt is jelenti a 6-os, hogy a bevándorlók is elfognak érni kisebb sikereket, de ezt nem csak maguknak köszönhetik. A hazai terepen mi jobban kiigazodunk.

Most a figyelem szétzilálásának éve van, mert több jelentõs folyamat is felgyorsult.
Kilépési szándékok az EU-ból, Ukrajnai válságok sorozata, a Közel kelet lángokban áll, a bevándorlók özönlenek, Amerika tovább adósodik, Kína hamarosan stagnálni fog gazdaságilag, az olajár rekord alacsony, egyre több helyen vannak háborúk, a politikusok fenyegetõznek és beszólnak egymásnak mint valami Mónikasóban, a vélemény nyilvánítási szabadság egyre csorbul, megfigyelések ezerrel.
Magyarországon: oktatási válság, egészségügy omladozása, a jelenlegi nyugdíj rendszer utolsó évei, rekord alacsony foglalkoztatási arány(a közmunka program csak terelés).

A média mostanság túl sokat foglalkozik a bevándorlókkal, ahelyett hogy a TTIP, az OPEC, az EU vagy a 3 betûs szervezetek körmére is ránéznének. A bankárok harácsolásairól nem is beszélve.
A celebek meg egyenesen huszad rangú probléma, amivel sokak agyát kábítják mostanság...

A bevándorlók jönnek és telnek az évek. A tõlük való félelem meggyengíti az embert, így téve könnyû prédává.
Majd amikor a kapumhoz érnek akkor ráérek félni tõlük, addig is készítem íjamat és keresem önmagam.
Háborúval nem lehet békét teremteni. Ha nem akarok háborút, akkor a béke az én célom.

Unicornis
02-23-2016, 12:51 AM
Én a problémát ott érzem, hogy Görögországba újra özönlenek a migránsok. A törökök simán kiengedik õket.
Az EU nemsokára (1-2 hónap) teljesen lezárja a határokat. A feltorlódott migránsok 5000-10000 fõ pedig már erõbõl át tud menni mindenhol. Mert senki sem vállalja be hogy közéjük lõ.
És úgy néz ki hogy az idén többen fognak jönni mint tavaly! A nyugat európai polgárok pedig nem viselnek el további 1-2 millió bevándorlót, az tuti. Már most is forrong az egész nyugat EU. Néhol már-már szinte forradalmi helyzet van. Bármikor lehetnek már pogromok! Amire nem tudni hogyan reagálnak a már régebb óta itt élõ jelentõs számú 2.-3. generációs muszlim bevándorlók. Ennyi bevándorló persze nem tudja leigázni nyugateurópát, de a gazdaságát, államigazgatását kinyírhatja egy állandó polgárháborús helyzet. Értsd: Napi, heti szinten párizsi stílusú merényletek, itt-ott kiújuló fegyveres harcok, pogromok oda-vissza. A gazdaság zuhanó repülésben lehet igen hamar, az államigazgatás szétesve, közbiztonság sok helyen megszûnhet, de máshol sem lehet rózsás állapotban, olyan ukrajnai stílusban...
Persze ez "csak" nyugaton, de ide hozzánk minden begyûrûzik elõbb-utóbb. Szóval korrekt "kis" SHTF lesz ebbõl nem sokára.
Szerintem még akár idén is!
Na én erre számítok.

shadow177
02-23-2016, 08:22 AM
Nem vagyok szakértõ, de olvastam aknás határvédelemrõl és az alapján nem valami jó megoldás. Ezen kívül tök fölösleges is szerintem.

A tûzparancs nem tudom mit jelent pontosan azon kívül, hogy a felettes azt mondja lõj. De nekem teljesen egyértelmû lenne, hogyha valahol van egy országhatár, és a két ország között nincsen másra megállapodás, akkor ahol nincsen határátkelõ ott kellõ figyelmeztetés után, aki veszélyt jelent a határõrre (USA rendõri normák szerint, tht mondjuk fut felé, vagy nem hajlandó megállni), vagy az ország lakosságára, hozhat betegséget tudatosan, lehet nála bármi (stb)... szóval a fentebbiek teljesülése esetén simán meg kell állítani a behatolót, akár az élete árán is.

A nyílt tûzparancs azt jelenti, hogy a járõr az adott szakaszon egy felszólítás után minden további elöljárói utasítás nélkül saját belátása szerint nyithat tüzet.
Az aknás határvédelem azért jó, mert kevés élõerõ kell hozzá, ráadásul az idõjárási körülmények nem befolyásolják. Lásd a vasfüggöny évtizedei alatt alig történt határsértés. Egyébként meg megjegyezném, hogy szerintem nyugodtan megdögölhetne mind az aknamezõn, mert semmi kedvem a feleségem vagy a gyerekem vagy akár a saját vagy éppen kutyám seggébõl kirángatni egy-egy ilyen véglényt.

shadow177
02-23-2016, 10:31 AM
Úgy döntöttem hétvégén legyártom a gondolataimban kóválygó "hess migráncs" fantázianevû eszközt. :D

Laci
02-23-2016, 11:31 AM
Úgy döntöttem hétvégén legyártom a gondolataimban kóválygó "hess migráncs" fantázianevû eszközt. :D

Majd rakj fel képet ! :-))

GAZDA
02-23-2016, 01:02 PM
A nyílt tûzparancs azt jelenti, hogy a járõr az adott szakaszon egy felszólítás után minden további elöljárói utasítás nélkül saját belátása szerint nyithat tüzet.
Az aknás határvédelem azért jó, mert kevés élõerõ kell hozzá, ráadásul az idõjárási körülmények nem befolyásolják. Lásd a vasfüggöny évtizedei alatt alig történt határsértés. Egyébként meg megjegyezném, hogy szerintem nyugodtan megdögölhetne mind az aknamezõn, mert semmi kedvem a feleségem vagy a gyerekem vagy akár a saját vagy éppen kutyám seggébõl kirángatni egy-egy ilyen véglényt.
Aknazarat csak az 1950-es evekig hasznaltak aztan megszuntettek a balesetek miatt. Ezután gyenge aramu vezetek volt a muszaki zar es eloeros vedelem.

st.jimmy
02-23-2016, 07:55 PM
Aknazarat csak az 1950-es evekig hasznaltak aztan megszuntettek a balesetek miatt. Ezután gyenge aramu vezetek volt a muszaki zar es eloeros vedelem.

Azt hiszem errõl olvastam. Többen megsebesültek és meghaltak a mûködtetõk közül, nagyobb esõzéseknél kimosta az aknákat a víz, meg ilyenek...
Elméletben szép, gyakorlatban szerintem nem érheti meg

st.jimmy
02-23-2016, 08:01 PM

Szerintem ilyesmi tûzparancs kéne, hogy legyen a teljesen alap, leszámítva mondjuk az egy felszólítást, és olyan intézkedést a helyébe léptetni, ami nagyobb biztonsággal eloszlatja az esetleges félreértéseket, és több lehetõséget ad a visszafordulásra. Megfordul a fejemben, hogy nem feltétlen lenne túlzás szigorúan teljesen uralt és veszélytelen helyzetben nem halálos módszerek alkalmazása. Természetesen az erre felkészült infrastrukturális háttér mellett.

A. L. Ias
02-23-2016, 08:36 PM
"Ifj. Lomnici Zoltán jogi szakértõ lapunknak ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: alapvetõen a magyar határ õrizetét ellátó rendvédelmi szervezetek tagjai, a rendõrök és katonák egyaránt, akkor jogosultak a fegyverük használatára, ha õket olyan fegyveres támadás érné, amely az életüket, épségüket fenyegeti. " Forrás (http://magyaridok.hu/belfold/hatarincidens-bevandorlokkal-396952/)

Kell ennél jobb vagy tõbb? Szerintem elég korrekt! A mostani esetben is, mikor meglátták a rájuk fogott csõre töltött éles kézifegyvert, tüzelõállást vettek fel. Akár szakaszban, akár rajban, akár párban mozognak, a rá szegezõdõ fegyverek elég elrettentõ erõvel bírhatnak egy nem támadó célzattal közeledõ "migránst".

shadow177
02-24-2016, 08:28 AM
Csak hogy tisztán lássunk.

1. Az aknákkal való határvédelem nem szûnt meg az ötvenes években, hiszen apám a hatvanas években volt határõr és bizony az aknamezõ szélén járõröztek.
Még botlató drót is volt a fûben mellette hogy a drótban megbotló határsértõ ráessen az aknákra.
2. A balesetek meglehetõsen ritkák voltak, tekintve hogy a védett sáv, ami magában foglalta a járõr sávot, a nyomsávot és az aknasávot is mindkét oldalról el volt kerítve. Tehát csak a kerítésen keresztül lehetett aknára "tévedni".
3. A szakszerûen telepített aknákat nem mossa ki a víz, mert nem vízmosásba teszik és a kivágott gyeptéglát vissza szoktuk tenni a tetejére, ami aztán az újraépülõ gyökérzettel megtartja. Ugyebár a füvet nem szokta kimosni a víz?!

"Ifj. Lomnici Zoltán jogi szakértõ lapunknak ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: alapvetõen a magyar határ õrizetét ellátó rendvédelmi szervezetek tagjai, a rendõrök és katonák egyaránt, akkor jogosultak a fegyverük használatára, ha õket olyan fegyveres támadás érné, amely az életüket, épségüket fenyegeti. " Forrás

Kell ennél jobb vagy tõbb? Szerintem elég korrekt! A mostani esetben is, mikor meglátták a rájuk fogott csõre töltött éles kézifegyvert, tüzelõállást vettek fel. Akár szakaszban, akár rajban, akár párban mozognak, a rá szegezõdõ fegyverek elég elrettentõ erõvel bírhatnak egy nem támadó célzattal közeledõ "migránst".

Ez sajnos semmit nem ér! Mért kellene már a katonát közvetlenül fenyegetni? Elég ha a határt és áttételesen az ország lakosságát fenyegeti.

fater.lajos
02-24-2016, 11:18 AM
Egy kis pontosítás...
"Még botlató drót is volt a fûben mellette hogy a drótban megbotló határsértõ ráessen az aknákra." Nem azért volt ott drót. Az jelzõrakétákhoz vezetett. Ebbõl tudta a határõr, hogy melyik szektorhoz fusson. A botlódrótos aknákat tudomásom szerint csak háborúkban, meg a speckósok helyiségharcban csapdázásra használták.
"A szakszerûen telepített aknákat nem mossa ki a víz, mert nem vízmosásba teszik és a kivágott gyeptéglát vissza szoktuk tenni a tetejére, ami aztán az újraépülõ gyökérzettel megtartja. Ugyebár a füvet nem szokta kimosni a víz?!" Ezt úgy írod, hogy a mondat szerint van saját tapasztalatod. Az enyém az, hogy az esõ vaddisznóval, õzzel sok mindenre képes. Például az aknát kiforgatni részben vagy akár egészen. A gyeptégláról meg annyit hogy amikor régit szednek fel, mindig a sárga foltokat keresik különösen, mivel ott vékonyabb a talaj, kevesebb csapadék marad meg és a fû kevésbé nõ.

shadow177
02-24-2016, 11:26 AM
Ahol a fater szolgált, direkt botlató drótot is telepítettek. Nem volt része a jelzõrendszernek, sem az aknáknak. Egyszerûen egy vezérdrót volt kifeszítve erõs cövekek között ~25cm magasan. (Nyugati határ, 60-as évek eleje)
Ami a tapasztalatot illeti igen, saját kezûleg is ástam el aknát, telepítettem pomz-ot, és döntõpálcás aknát is.

Alfa
02-24-2016, 06:46 PM
A kölni városvezetés muszlim törvényeket vezetne be. “Nõi Zónákat” alakítanának ki

A kölni városvezetés már novemberben tárgyalt róla, hogy a buszokon úgynevezett “Nõi Zónákat” alakítsanak ki, ahová a nõk szállnának fel, ez azért lett volna szükséges, mert rengeteg panasz érkezett buszon utazó nõktõl és lányoktól, hogy szexuális zaklatás érte õket.

A városatyák azonban elvetették az ötletet azzal, hogy a késõbbiek folyamán ( ha a helyzet romlana akkor visszatérnek rá) újból megvitatják. A helyzet most óriásit romlott. Kedden újból napirendre kerülhet a nõi zónák kialakításának terve.

Forrás: Die Welt (http://www.welt.de/regionales/bayern/article151184435/Stadtrat-bringt-Lady-Zonen-in-Bussen-ins-Spiel.html)

Alfa
02-24-2016, 06:47 PM
"Németország az Ukrajnából érkezett valódi háborús menekültek 95 %-át kiutasítja és nem ad számukra menekültjogot, miközben a máshonnan érkezett migránsokat minden kérdés nélkül befogad."
http://lovasistvan.hu/2016/01/26/a-haboru-elol-menekulo-ukranok-elhajtasaval-merkel-leleplezte-igazi-celjat-europa-oshonos-nepei-lecsereleset/

Alfa
02-24-2016, 07:07 PM
Migránsbûnözés: Kétgyerekes anyukára támad egy integrálódni vágyó Svédországban

http://www.youtube.com/watch?v=_78Os-Sv-YQ

Alfa
02-24-2016, 07:09 PM
http://meteon.org/2016/01/28/felelmetes-a-jegre-menekult-gyermekevel-a-ferfi-a-kessel-tamado-bevandorlok-elol-video/
forrás: http://10news.dk/?p=2294

Alfa
02-24-2016, 07:12 PM
"Bevándorlóbûnözés - Így rabolnak ki és vernek meg egy fiatal lányt fényes nappal Európában"
http://situationoftheworld.blogspot.hu/2016/01/bevandorlobunozes-igy-rabolnak-ki-es.html
https://www.youtube.com/watch?v=56_dMxLKg6M

Alfa
02-24-2016, 07:12 PM
http://valasz.hu/vilag/minden-gyanut-igazol-az-is-uj-videoja-parizs-merenyloi-a-tamadas-elott-116993

Unicornis
02-24-2016, 09:35 PM
A biztonságpolitikai szakértõ is ugyan azt mondja mint mi itt néhányan, már régóta!
Hogy ebbõl polgárháború lesz!
https://www.youtube.com/watch?v=lbD0-X5SpPY

A. L. Ias
02-24-2016, 09:41 PM
"Ifj. Lomnici Zoltán jogi szakértõ lapunknak ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: alapvetõen a magyar határ õrizetét ellátó rendvédelmi szervezetek tagjai, a rendõrök és katonák egyaránt, akkor jogosultak a fegyverük használatára, ha õket olyan fegyveres támadás érné, amely az életüket, épségüket fenyegeti. " Forrás

Ez sajnos semmit nem ér! Mért kellene már a katonát közvetlenül fenyegetni? Elég ha a határt és áttételesen az ország lakosságát fenyegeti.

A bejegyzésem erre volt válasz:

Szerintem ilyesmi tûzparancs kéne, hogy legyen a teljesen alap, leszámítva mondjuk az egy felszólítást, és olyan intézkedést a helyébe léptetni, ami nagyobb biztonsággal eloszlatja az esetleges félreértéseket, és több lehetõséget ad a visszafordulásra. Megfordul a fejemben, hogy nem feltétlen lenne túlzás szigorúan teljesen uralt és veszélytelen helyzetben nem halálos módszerek alkalmazása. Természetesen az erre felkészült infrastrukturális háttér mellett.

Mit értesz a határ fenyegetésén? Közeledik felé? Rálép a kerítésre, alábújik vagy átvágja? A határõr lõjjön át a határon Szerbia területére? Vagy várja meg míg átér is itt lõjje le? És a holtestekkel mi legyen? Kapjanak az állam költségén végtisztességet vagy egyszerûen csak égessük el õket nagy kazánokban? Túl messzire vezet az erõbõl politizálás...

Doom
02-25-2016, 02:04 AM
Kicsit értelmetlennek találom,az olyan dolgok megvitatását,amire semmi ráhatásunk nincsen.Az ötleteket el lehet küldeni a Minisztériumba,udvariasan pár hét múlva válaszolnak rá.
Ez a migrációs jelenség olyan mint a föld forgása,nem lehet megállítani!Lassítani,kezelni lehet.
A világ változik és most ennek vagyunk a szemtanúi és átélõi.Lehet ágálni,tiltakozni,ötletelni,de inkább az értékes energiát arra kell fordítani,hogyan lehet együtt élni a változásokkal hosszú távon.
Aki kibontja pezsgõt az vállalja,hogy elszökik a buborék,Értelmetlen keresni a megoldást,hogyan lehet össze gyûjteni és vissza tenni az üvegbe és lezárni,hogy újra olyan legyen mint régen.
Nem lesz!A világ,Európa sem lesz olyan,mint a népvándorlás elõtt!
Ami még csak most kezdõdött!
Az eddigi emberek csupán az elsõ fecskék,a legszorultabb helyzetben lévõk és a kaland vágyók.Jönnek még ezrével,tíz-százezrével...és még többen!
A kerítés,kvóta elutasítás,aknazár,határzár,törvény módosítások,csak lassítják ideig-óráig.
Jönnek még!Ahogy mind jobban változik a klímánk,egyre több lesz a klíma menekült,a reménytelen,az éhezõ,a jobb életre vágyó és jönnek keletrõl is.... velük jön a bûnözés is.
Ez ugyan úgy meg van itthon is,100 emberbõl X bûnözõ.A bevándorlók közül is százból X bûnözõ.
Alapvetõ változások lesznek az életünkben,ami ellen nem tehetünk semmit!Megszokjuk majd!Ahogy megszoktuk a munkanélküliséget,a hajléktalanságot,a kilakoltatásokat...ami pár évvel ezelõtt ismeretlen fogalom volt Magyarországon.
Tehát ezzel meg kell tanulni együtt élni!

TMIB
02-25-2016, 03:26 AM
Orbán bejelentette: kvótaügyi népszavazást indítanak

http://index.hu/belfold/2016/02/24/orban_varatlanul_bejelentest_tesz_a_parlamentben/

Érdekes. Azt ígérték hogy NEM lesz kvóta és sose mennek bele. Most meg névszavazást indítanak róla? Ennek abban az esetben van értelme, ha ezzel akarják majd magukat védeni az EU-val szemben. (Ami támogatandó és teljesen ésszerû.) Az eredmény szerintem elég egyértelmû lesz. Nézem a FB-on, Fideszesek, kvóta-ellenesek. Jobbikosok kvóta-ellenesek. De ugyanakkor sok baloldali se akar arab bevándorlókat. Szóval elég nagy arányban lesznek ellene a népszavazáson. Az is kérdés hogy mikorra idõzítik ezt. Mert túl sokáig húzni ezt nem lehet.

Kicsit értelmetlennek találom,az olyan dolgok megvitatását,amire semmi ráhatásunk nincsen.

Ez valószínûleg így van. Aknazár, meg tûzparancs, ezek úgysem fognak megtörténni. Már egy szakadt drótkerítés miatt is szétalázták Magyarországot.

shadow177
02-25-2016, 07:47 AM
A bejegyzésem erre volt válasz:

Mit értesz a határ fenyegetésén? Közeledik felé? Rálép a kerítésre, alábújik vagy átvágja? A határõr lõjjön át a határon Szerbia területére? Vagy várja meg míg átér is itt lõjje le? És a holtestekkel mi legyen? Kapjanak az állam költségén végtisztességet vagy egyszerûen csak égessük el õket nagy kazánokban? Túl messzire vezet az erõbõl politizálás...

Akkor lefordítom:

Ha jön egy betörõ kivont f.sszal azt mondogatván hogy nem török az életedre, csak elveszem a mindened és halálra erõszakolom a feleséged akkor hogyan fogadod? Tessék betörõ uram, szolgálja ki magát, ha nem akar bántani csináljon amit akar!? Esetleg lelövöd már a kerítésnél? Ej Te kis erõbõl politizáló...
Kérdezz meg bárkit, hogy mi történt a határon a felszólításra meg nem álló határsértõkkel a fene nagy liberalizmus elõtt, és arról is hogy mi történik most is életre valóbb államok határán! Megmondom mi történt. Ahogy olyan pozícióba került, hogy a határ hosszában rá lehetett lõni, golyót kapott.
Ami a hullákat illeti sok megoldás volt rá az idõk folyamán. Szabad ég alatti rothasztás-ó és középkor, tömegsír/égetés-újkor, hamvasztás/tömegsír/ ha akarja hazaviheti aki igényt tart rá-legújabb kor.
Az erõbõl politizálásról meg csak annyit, hogy szerinted a beáramló félmajmok és ölésre szocializált pszichopata vallási fanatikusok szerinted mégis mi másból értenek?!

A. L. Ias
02-25-2016, 06:43 PM
Akkor lefordítom:

Ha jön egy betörõ kivont f.sszal azt mondogatván hogy nem török az életedre, csak elveszem a mindened és halálra erõszakolom a feleséged akkor hogyan fogadod? Tessék betörõ uram, szolgálja ki magát, ha nem akar bántani csináljon amit akar!? Esetleg lelövöd már a kerítésnél? Ej Te kis erõbõl politizáló...
Kérdezz meg bárkit, hogy mi történt a határon a felszólításra meg nem álló határsértõkkel a fene nagy liberalizmus elõtt, és arról is hogy mi történik most is életre valóbb államok határán! Megmondom mi történt. Ahogy olyan pozícióba került, hogy a határ hosszában rá lehetett lõni, golyót kapott.
Ami a hullákat illeti sok megoldás volt rá az idõk folyamán. Szabad ég alatti rothasztás-ó és középkor, tömegsír/égetés-újkor, hamvasztás/tömegsír/ ha akarja hazaviheti aki igényt tart rá-legújabb kor.
Az erõbõl politizálásról meg csak annyit, hogy szerinted a beáramló félmajmok és ölésre szocializált pszichopata vallási fanatikusok szerinted mégis mi másból értenek?!

Tehetséges fordító vagy, csak a saját gondolataidat nem tudod megfogalmazni (legalábbis szerintem). Ha a kivont f.sz alatt csõretöltött fegyvert értettél, akkor azokat most is csõre töltött fegyverek fogadják. A pédádra visszatérve, a kivont f.szal közeledõt nem kivont f.sszal várnám (fegyverre fegyver), és biztos nem lõném le amíg a kerítésen kívül van. Az csak bonyodalmat szül. De jelenleg bent se nagyon, mert akkor engem b.szik meg az állam. Lehet, hogy sokan nekem adnának igazat, sõt lenne szabadítsátok ki... mozgalom is, de akkor is ugyanannyit kapnék érte, mint egy rendes emberért. De nem várnám letolt nadrággal. Nem az ölés az egyetlen megoldás (nem lelövést írtam, mert valószínû szabadban gázt, zárt térben gumilövedéket kapna).
Ugyan ez áll a határra is. Idegen állam területére nem lövöldözünk. Amíg a migráns Szerbiában van és lóbálja a szerszámát csak szemmel lehet tartani (lehetõleg az irányzékon keresztül). Ha átjön, le lehetne lõni nemzetközi incidens nélkül is, de akkor is úgy néznének ránk, mint aki az asztalra pottyant az esküvõi vacsorán. Az osszes katonai jelentés úgy kezdõdik, hogy viszonoztuk a tüzet. Mert aki kezdi a bulit, fizeti a számlát, az erkölcsieket is.
A kerítés eddig elég elrettentõ volt, mert találtak könnyebb utat. De ha más is lezárja a határait kerítéssel újra visszajönnek. Ha ugyanúgy zárt a határ, akkor a laposon fognak menni és nem másszák meg Horvátország és Szlovénia hegyeit. Nem véletlen, hogy a Görög-Macedón határra akarnak védelmet. Macedónia nem EU tag, ott jobban "elnézhetõ", ha lelõvik a határsértõket. Persze mindenki titltakozni fog, de titokban hálát adnak Istennek, hogy nem az õ határain történnek.

A múltbeli határzárra reagálva. Ne legyünk már büszkék rá! Az nem minket védett a támadástól, hanem saját börtönünk határa volt. Az ott szolgálatot teljesítõk általában "hátba" lõtték azokat akik menekültek volna a szocializmus/kommunizmus elõl és nem "szembe" azokat akik be akartak jönni. És mennyien is haltak meg a vasfüggönyön? Nem olyan könnyû valakit lelõni elõre megfontoltan. Hinni kell abban, hogy amit teszel, az helyes.
A mostani helyzetre vetítve, úgy kellene viselkedni, mint ahogy akkor viselkedtek az osztrák határõrök. Õk viszont nem lõtték halomra a disszidálókat.

És bélyegezzetek meg, de a válogatás nélküli tömegmészárlásokat nem veszi be a gyomrom. Azt se, hogy elõre büntessünk olyat amit még el sem követtek. Ilyen alapon mindenki adja le a jogosítványát, mert úgy is szabálytalankodik 2 év alatt annyit, hogy elvegyék tõle. Jönnek bûnözõk, terroristák? Jönnek! De csak õk jönnek? Nem! De ugyanez volt igaz (és igaz most is) ránk is. 56-ban csak politikai okokból disszidáltak az emberek? Mentek ott a köztörvényesek is. Mégis mindnek enni és szállást adtak. Szóval akkor is jobb lett volna mindet lelõni a határon?

Felesleges újabb példákat hozni, nem tudok jó megoldást a helyzetre. Jönni fognak és nem azért, hogy megszállják európát, hanem hogy jobban élhessneek, mint ott ahol most élnek. Megtiltani nekik lehet, lelõni õket lehet, és lehet, hogy kevesebben fognak jönni. De ez akkor sem jó megoldás. Hatásos lehet, de jó nem.

shadow177
02-25-2016, 08:18 PM
És bélyegezzetek meg, de a válogatás nélküli tömegmészárlásokat nem veszi be a gyomrom. Azt se, hogy elõre büntessünk olyat amit még el sem követtek. Ilyen alapon mindenki adja le a jogosítványát, mert úgy is szabálytalankodik 2 év alatt annyit, hogy elvegyék tõle. Jönnek bûnözõk, terroristák? Jönnek! De csak õk jönnek? Nem! De ugyanez volt igaz (és igaz most is) ránk is. 56-ban csak politikai okokból disszidáltak az emberek? Mentek ott a köztörvényesek is. Mégis mindnek enni és szállást adtak. Szóval akkor is jobb lett volna mindet lelõni a határon?

Akkor kérlek ó Mester mutass nekem:
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett tömeges nemi erõszakról
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett tömeges fosztogatásról
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett gyújtogatásról lázongásról, tömeges kitörésrõl a táborból
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett terrorcselekmény sorozatról
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett pedofil nemi erõszakról
- 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint 56-osok kidobálták az ételt a rendelkezésükre bocsátott és általuk összefosott vasúti kocsiból
- 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok egzotikus betegségek lehetséges melegágyai voltak
- 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok munka nélkül óhajtottak élni a befogadó országban, és mikor nem kaptak valamit azonnal, akkor tüntetni kezdtek
- 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok megtagadták a nyilvántartásba vétel bármelyik aspektusát
Nem megy? Akkor kérlek ne beszélj hülyeségeket.

A határról meg annyit hogy valóban nem szükséges válogatás nélküli tömegmészárlás. Mert hát ugye soha senki nem mondta hogy a határátkelõhöz érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ "ártatlan menekülteknek" bármi baja kell hogy essen. Érzed az apró különbséget a gyújtogató, köveket hajigáló együttmûködést megtagadó biometrikus adatfelvételt (valószínûleg okkal) megtagadók és az ártatlanok között?

És bélyegezz meg, sõt meg is kövezhetsz, de az én szememben ebben a gyülevész hadban nincsenek ártatlanok. Vannak ellenben gazdasági migránsok (ingyenélõk), gyilkosok, terroristák, erõszaktevõk, pedofilok, és mindenféle fanatikusok. Mert bizony azt mondom hogy számomra több az országom és a népem minthogy ne vegyen be bármit a gyomrom, többet ér egy igaz Magyar élete, sõt egy Magyar gyermek mosolya mint akárhány ezer ilyen kétlábú sáska élete!

A. L. Ias
02-25-2016, 09:07 PM
Akkor kérlek ó Mester mutass nekem:
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett tömeges nemi erõszakról
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett tömeges fosztogatásról
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett gyújtogatásról lázongásról, tömeges kitörésrõl a táborból
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett terrorcselekmény sorozatról
- 1 azaz egy db hiteles forrást az 56-osok által elkövetett pedofil nemi erõszakról
- 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint 56-osok kidobálták az ételt a rendelkezésükre bocsátott és általuk összefosott vasúti kocsiból
- 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok egzotikus betegségek lehetséges melegágyai voltak
- 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok munka nélkül óhajtottak élni a befogadó országban, és mikor nem kaptak valamit azonnal, akkor tüntetni kezdtek
- 1 azaz egy db hiteles forrást amely szerint az 56-osok megtagadták a nyilvántartásba vétel bármelyik aspektusát
Nem megy? Akkor kérlek ne beszélj hülyeségeket.
Nem vagyok a mestered és nem is kívánok az lenni, ne is kérlelj! Van 400-500 hallgatóm, elég azoknak mutogatnom. Ha gúnynak szántad, akkor sajnálattal közlöm inkább szánalmasra sikeredett!
A kéréseidre térve, nem tudok rá se hiteles se legenda szintû esetet mondani. Nem vagyok képben az ötvenes évek osztrák, német, amerikai, ausztrál és egyéb országok bûnügyi statisztikáiban. De ettõl miért is lenne hülyeség amit írtam? Nem vándoroltak ki köztörvényesek a többi menekült között? A te látványos megfogalmazásoddal fogalmazva, mutass nekem:
- 1 azaz egy db hiteles forrást, hogy az 56-osok között csak politikai üldözöttek voltak
- 1 azaz egy db hiteles forrást, hogy az 56-osok között egyetlen késõbbi bûnelkövetõ sem volt
- 1 azaz egy db hiteles forrást, hogy az 56-osok között egy sem követett el nemi erõszakot
- 1 azaz egy db hiteles forrást, hogy az 56-osok között egy sem volt pedofil
.... (folytatnám, de nevetséges már a felsorolás is)
Nem megy? Akkor miért is beszélek hülyeségeket?

A határról meg annyit hogy valóban nem szükséges válogatás nélküli tömegmészárlás. Mert hát ugye soha senki nem mondta hogy a határátkelõhöz érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ "ártatlan menekülteknek" bármi baja kell hogy essen. Érzed az apró különbséget a gyújtogató, köveket hajigáló együttmûködést megtagadó biometrikus adatfelvételt (valószínûleg okkal) megtagadók és az ártatlanok között?
A határállomásra érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ menekültek beadhatják a kérelmüket, amit a jelengi szabályok értelmében azonnal elutasítják, mert a kormányunk szerint Szerbia biztonságos ország, maradjanak ott. Ráadásul nem az országból, hanem az EU-ból dobják ki, mert a magyar elutasító határozat késõbb más országokban is érvényes lesz, hiába szökik tovább. Az általad leírt különbséget érzem, és te érzed a helyzet 22-es csapda jellegét? Aki együttmûködik azt kidobják, aki beszökik, az esetleg továbbjut a célja felé.
Ezen a fórumon kissé abszurd felhánytorgatni másoknak, hogy gebasz helyzetben nem mûködnek együtt a hatóságokkal, ódzkodnak a letagadhatatlan (biometrikus) nyilvántartásba vételtõl és nem kérnek a kormány ráerõszakolt "segítõkészségébõl". Ha gebasz lesz, mi sem a gyülekezõ helyen fogunk sorakozni és nem a tömeggel együtt vonulunk rendezett sorokban ahova irányít a hatalom. Hanem megyünk amit a legjobbnak tartunk és kerüljük a hatóságokat, az ellenörzõ pontokat.

És bélyegezz meg, sõt meg is kövezhetsz, de az én szememben ebben a gyülevész hadban nincsenek ártatlanok. Vannak ellenben gazdasági migránsok (ingyenélõk), gyilkosok, terroristák, erõszaktevõk, pedofilok, és mindenféle fanatikusok. Mert bizony azt mondom hogy számomra több az országom és a népem minthogy ne vegyen be bármit a gyomrom, többet ér egy igaz Magyar élete, sõt egy Magyar gyermek mosolya mint akárhány ezer ilyen kétlábú sáska élete!
Én nem akarlak megbélyegezni, mindenki azt gondol, érez és tesz amit akar. Amíg ez nem árt az én életemnek (igen, önzõen az én életemnek). Jelenleg saját nemzetem vesz kerül és minden nap acsarkodnak rám és egymásra. A magyarok veszik el a magyarok életét és magyarok törlik le a gyermekeink arcáról a mosolyt. Már nem gondolkodok nemzetben, ha nem mások teszik meg, mi fogjuk felfalni egymást. Csak magamnak-családomnak-barátaimnak-ismerõseimnek-közösségemnek szeretnék egészséget, boldogságot, békét és biztonságot (kb. ebben a sorrendben).

Unicornis
02-25-2016, 10:09 PM
Nézd A.L.Ias ha te nem érzed, nem érted, hogy mi a probléma a millió számra az Európába érkezõ MUSZLIM bevándorlókkal, akkor nálad komoly problémák vannak!
Nem kezdem el magyarázni megint, és újra, mert semmi értelme.... Mintha vaknak magyaráznám a szivárványt..

A. L. Ias
02-25-2016, 10:31 PM
Ha neked ebbõl az jön le, hogy nekem nincs problémám a bevándorlókkal, akkor felesleges is magyarázatba kezdened! Vagy a gyûlölet vakít el vagy én nem írtam le érthetõen:
nekem azzal a megoldási javaslattal van problémám, hogy válogatás nélkül daráljunk le mindenkit aki a határainkon megpróbál átszökni. Fegyverrel, aknával, elektromos kerítéssel, a cél szentesíti az eszközt. Jönnek terroristák is és jönnek azok is akik a terroristák elõl menekülnek és csak békében akarnak élni.
Volt itt pár topik amik gebasz esetén a csoport kialakítását és egy idegen csoportba fogadását tárgyalta. Ott nem volt ilyen drasztikus álláspont, hogy aki mozog az ellenség is lehet, tehát öljük meg.

De amit írok az az én magánvéleményem, amivel nem kötelezõ egyetérteni, sõt! Senkit nem akarok meggyõzni az igazamról, viszont cinkosnak érezném magam ha némán tûrném az itt elhangzottakat.
Leendõ sorstársaimat is látom bennük. Én is, mi is lehetnénk az õ helyükben, mint ahogy már elõfordult. Hiszen mi is számolunk azzal, hogy bármikor borulhat a bili és indulunk egy jobb élet reményében valahová. És csak remélni tudom, hogy amikor én szökök a határon át (mert gondolom nem sokan mennének közüllünk a hivatalos gyüjtõpontokra) nem olyanok fogadnak a túloldalon, mint akik itt válogatás nélkül lõnének.

shadow177
02-25-2016, 10:34 PM
Pusztán azért kértem, és továbbra is kérem a felsorolást mert a fenn említett bûncselekményeket tagadatlanul, tömegével dokumentáltan követik el a kedves "menekültek". És ameddig ugyanezt de legalábbis hasonló arányú bûnelkövetést nem tudsz, (mert nem tudhatsz) felmutatni az 56-os disszidensekkel kapcsolatban, addig leszel szíves semmiféle szinten nem összemosni az 56-os menekülteket a vándorsáskákkal!

". Az általad leírt különbséget érzem, és te érzed a helyzet 22-es csapda jellegét? Aki együttmûködik azt kidobják, aki beszökik, az esetleg továbbjut a célja felé.
Ezen a fórumon kissé abszurd felhánytorgatni másoknak, hogy gebasz helyzetben nem mûködnek együtt a hatóságokkal, ódzkodnak a letagadhatatlan (biometrikus) nyilvántartásba vételtõl és nem kérnek a kormány ráerõszakolt "segítõkészségébõl". Ha gebasz lesz, mi sem a gyülekezõ helyen fogunk sorakozni és nem a tömeggel együtt vonulunk rendezett sorokban ahova irányít a hatalom. Hanem megyünk amit a legjobbnak tartunk és kerüljük a hatóságokat, az ellenörzõ pontokat."

Ezek szerint tökéletesen rendben van az erõszak, a rablás, a pedofília, a gyújtogatás stb. ? Érthetõ a kapott étel, víz, ruhanemû nagyképû eldobálása? Akkor ne is ellenõrizzük szegényeket, mert esetleg nem élhetnek ingyen? Inkább jöjjenek a terroristák is, csak nehogy kellemetlenül érintsen néhány ténylegesen becsületes menekültet, hogy nem mehet kedvére amerre akar? Azután ha a söpredék legalját visszalöki a magasságos eu akkor mosolyogva tartsuk el õket az ómigránsokkal együtt?! Talán inkább nem!
Lehet hogy adott esetben nem fogok együttmûködni a hatalommal, sõt gondolkodás nélkül ölök is ha tényleg kell, de nem fogok megerõszakolni senkit csak mert más a ruhája és nem fogok gyerekeket erõszakolni, csak mert "hiányom van" sõt ha beengednek egy fürdõbe, nem sz@rok a medencébe mert ilyen a kultúrám.

Végezetül pedig:

"Jönni fognak és nem azért, hogy megszállják európát, hanem hogy jobban élhessnek, mint ott ahol most élnek. Megtiltani nekik lehet, lelõni õket lehet, és lehet, hogy kevesebben fognak jönni. De ez akkor sem jó megoldás. Hatásos lehet, de jó nem."

Pont ezt csinálják a vándorsáskák. Jönnek hogy jobban élhessenek. Felélnek mindent. Azután tovább állnak, hogy jobban élhessenek. Felélnek mindent......

A. L. Ias
02-26-2016, 12:04 AM
Pusztán azért kértem, és továbbra is kérem a felsorolást mert a fenn említett bûncselekményeket tagadatlanul, tömegével dokumentáltan követik el a kedves "menekültek". És ameddig ugyanezt de legalábbis hasonló arányú bûnelkövetést nem tudsz, (mert nem tudhatsz) felmutatni az 56-os disszidensekkel kapcsolatban, addig leszel szíves semmiféle szinten nem összemosni az 56-os menekülteket a vándorsáskákkal!
Hát legyen! Bár nem gondoltam, hogy rövid idõ alatt találok valamit, de valamibe belefutottam. Forrás (http://www.iwm.at/publications/5-junior-visiting-fellows-conferences/vol-xxv/deconstruction-of-a-myth/). Igaz ez csak Ausztriával foglalkozik és az 56 évvégével. De itt is írnak éhségsztrájkról, rendõrök által megszüntetett zavargásokról a túlzsúfolt menekültszállásokon. És írnak a kezdetben hálás magyarok türelmetlenné válásárõl és követelõzéseirõl.

". Az általad leírt különbséget érzem, és te érzed a helyzet 22-es csapda jellegét? Aki együttmûködik azt kidobják, aki beszökik, az esetleg továbbjut a célja felé.
Ezen a fórumon kissé abszurd felhánytorgatni másoknak, hogy gebasz helyzetben nem mûködnek együtt a hatóságokkal, ódzkodnak a letagadhatatlan (biometrikus) nyilvántartásba vételtõl és nem kérnek a kormány ráerõszakolt "segítõkészségébõl". Ha gebasz lesz, mi sem a gyülekezõ helyen fogunk sorakozni és nem a tömeggel együtt vonulunk rendezett sorokban ahova irányít a hatalom. Hanem megyünk amit a legjobbnak tartunk és kerüljük a hatóságokat, az ellenörzõ pontokat."

Ezek szerint tökéletesen rendben van az erõszak, a rablás, a pedofília, a gyújtogatás stb. ? Érthetõ a kapott étel, víz, ruhanemû nagyképû eldobálása? Akkor ne is ellenõrizzük szegényeket, mert esetleg nem élhetnek ingyen? Inkább jöjjenek a terroristák is, csak nehogy kellemetlenül érintsen néhány ténylegesen becsületes menekültet, hogy nem mehet kedvére amerre akar? Azután ha a söpredék legalját visszalöki a magasságos eu akkor mosolyogva tartsuk el õket az ómigránsokkal együtt?! Talán inkább nem!
Lehet hogy adott esetben nem fogok együttmûködni a hatalommal, sõt gondolkodás nélkül ölök is ha tényleg kell, de nem fogok megerõszakolni senkit csak mert más a ruhája és nem fogok gyerekeket erõszakolni, csak mert "hiányom van" sõt ha beengednek egy fürdõbe, nem sz@rok a medencébe mert ilyen a kultúrám.
Hogyan sikerült ezt leszûrnöd a szavaimból? Mióta determinálja az illegális határátlépés a köztörvényes bûnelkövetést? Az eldobált holmik, étel, víz megérthetõ, de nehezen fogadható el. Ott dobálták el, ahol a következõ elosztópont belátható távolságban volt. Nem cipelték a "felesleges" súlyt. Az ismeretlen ételben sem bíztak, ahol a vallás megköti mit ehet és mit nem, nem fogja megenni amirõl nem tudja biztosan, hogy számára megengedett. De természetesen köztük is van olyan aki ok nélkül pazarol, dobja ki az ételt. De talán olyat kellene osztani, amit õk is ismernek és megesznek. Ezért is voltak sikeresebbek a civil segítõk. Õk megkérdezték, látták, tudták mit fogadnak el és azt adták nekik. Az ellenõrzésre is szükség van. Sehol nem írtam, hogy nincs. De nem nevezném ellenõrzésnak azt amit most csinál az állam. Ha jelentkezik, biztos kiutasítják, ha szökik, lehethogy elkapják és kiutasítják. De ha nem, akkor esélye van továbbb jutni nyugatra. Ezért másznak kerítést. Ha az ellenõrzés tényleg ellenõrzés lenne, reális pozitív kimenettel, akkor nem a kerítést választanák. Ha pedig attól tart a kormány, hogy az EU visszaküldi a be nem fogadott menekülteket hozzánk, akkor azért kellene küzdeni, hogy ilyen esetben ne ide, hanem egyenesen a kiinduló országba küldjék õket. Örülök a sziklaszilárd elveidnek, ezek szerint egy embertõl nem kell tartaniuk se a nõknek se a gyerekeknek. De ez ember és nem vallásfüggõ. A medencébe sz@rásról pedig kérdezz meg pár fürdõüzemeltetõt vagy wellness szállodát. Oda még nem járnak menekültek, mégis gyakori probléma.
És ha megkérhetnélek te se akard összemosni a határõrizettel kapcsolatos véleményemet a migránsok feltétlen támogatásával és az egy részük (igen kis részük) által elkövetett bûncselekmények támogatásával.

Végezetül pedig:

"Jönni fognak és nem azért, hogy megszállják európát, hanem hogy jobban élhessnek, mint ott ahol most élnek. Megtiltani nekik lehet, lelõni õket lehet, és lehet, hogy kevesebben fognak jönni. De ez akkor sem jó megoldás. Hatásos lehet, de jó nem."

Pont ezt csinálják a vándorsáskák. Jönnek hogy jobban élhessenek. Felélnek mindent. Azután tovább állnak, hogy jobban élhessenek. Felélnek mindent......
Jé! Tényleg..... Lehet ezért szigorított Anglia is a szociális juttatások rendszerén? Csak ott a migráns mellett a lengyel és a magyar bevándorló, pardon EU állampolgár is mumus.

Én azt remélem, hogy ez a vándorlás inkább az alaszkai aranylázhoz lesz hasonlatos. Megrészegültek a TV-ben látott európai gazdagságtól és jóléttõl. Miután eltûntek az útból a vándorlást akadályozó diktátorok megindultak. De amikor kiderül, hogy itt sem ingyen van a jólét, apadni fog az ár és a csalódottak nagytöbbsége hazatér. Persze akiknek az itteni szegénység is gazdagság az otthoni viszonyokhoz képest, azok maradni akarnak majd.

TMIB
02-26-2016, 02:21 AM
https://www.youtube.com/watch?v=-9IFyDHwphs

Könnygázzal és gumibottal kellett megfékezni azt az ezer francia területen tartózkodó migránst, akik csütörtökön rohamozták meg a Csalagutat.

https://www.youtube.com/watch?v=5sRUQo4MfMM

shadow177
02-26-2016, 08:19 AM
"Hogyan sikerült ezt leszûrnöd a szavaimból? Mióta determinálja az illegális határátlépés a köztörvényes bûnelkövetést?"

Talán úgy hogy a határsértõk követik el? Elõször ugye határt sért. Nem történik semmi. Azután eldobálja a kapott dolgokat. Annyi történik hogy kap másikat. Késõbb már követel. Nem ütik orron, hanem kap. Ekkor már ordítva lökdösi és kõvel dobálja a rendõrt. Megint nem történik semmi. Nõket molesztál. Semmi retorzió. Erõszakol, gyújtogat. Ekkor már elkapják, de csak felfüggesztettet kap. Az okosabbja ekkor másik néven újra regisztráltatja magát, mert ugye a biometrikus adatfelvétel.... Na, ekkor jön rá hogy bármit megtehet. Lop, rabol, erõszakol, gyújtogat gyilkol, gyerekeket erõszakol. Az övé a világ.
És ne is haragudj, de a hozzád hasonlók teszik számára lehetõvé. Mert figyeljünk szegényeknek a lelkére, a vallására az igényeire, toleráljuk bármit tesznek mert más a kultúrájuk. De valahogy a kötelességeikrõl nem beszéltek. Beilleszkedés, szabálykövetés, a társadalmi együttélés szabályainak betartása, esetleg MUNKA. Na ezek a szavak valahogy sosem hangoznak el velük kapcsolatban.

"És ha megkérhetnélek te se akard összemosni a határõrizettel kapcsolatos véleményemet a migránsok feltétlen támogatásával és az egy részük (igen kis részük) által elkövetett bûncselekmények támogatásával."

Ha cinikus akarnék lenni azt mondanám, hogy mind bûnözõ, mert ugye a határsértés bûncselekmény. De, nem mondom. Viszont ha egyetlen éjszaka 700+ szexuális bûncselekmény és 1000+ lopás történik, akkor az igen kis rész igen szorgalmas.

"Ezért másznak kerítést. Ha az ellenõrzés tényleg ellenõrzés lenne, reális pozitív kimenettel, akkor nem a kerítést választanák."

Hadd kérdezzem már meg hogy mi is lenne ez a pozitív kimenetel? Kapjon házat, kocsit, orvosi ellátást, 2000 euró segélyt, büntethetetlenséget, toleranciát és mentességet a munka alól élete végéig??! Szûnjön meg minden európai vallásgyakorlás? Szedjük le a kereszteket, bontsuk le a templomokat? Számûzzük a karácsonyt és a mikulást? Öltöztessük csadorba asszonyainkat és lányainkat? Esetleg tegyük kötelezõvé, minden nõ számára 8-tól 99-évesig hogy álljanak a migrács urak rendelkezésére nehogy szükséget lássanak? Persze igaz, lehetnek közöttük olyanok akik családjukat bátran hátrahagyva elmenekültek egy eléggé szétb.szott országból. Tehát adjunk mindenkinek ha belegebedünk is. Miközben a Magyar állampolgárok 3-600 euróért 10-12 órát dolgoznak, és minden sarkon rendõr les rájuk...

Megjegyezném továbbá, hogy bármilyen párhuzam állítási kísérlet az 56-os menekültek és a vándorsáskák között, semmi egyéb, csak szánalmas szerecsenmosdatás. Kb. mintha azt mondanád hogy szeressük a sz.rt mert a csoki is barna.....

fater.lajos
02-26-2016, 08:50 AM
Nem kívánok a vitátokba beszállni, de a saját véleményem elmondom.
Az egykori vasfüggönyön hazánk fiai és lányai illegálisan léptek át. Több ismerõsöm is végig ment ezen a folyamaton. Ezt követõen az elsõ hatóságnál menedéket kértek. Zárt menekülttáborokba kerültek, ahonnan gyakran évek múlva kitették õket egy meghatározott lakhelyre, ahonnan azt hiszem 50 kilométerre távozhattak el. Hogy minden papírja a továbbjutáshoz meglegyen, az anyja a hátára ragtapaszozott építész diplomáját Csehszlovákiába vitte ki, ahonnan egy Nyugat-német rokon vitte tovább Ausztriába. Ha szerencséje volt, akkor pályázott és nyert befogadó vízumot valahová. A haverom Kanadába került. Kezdõdött minden elõröl. Azt hiszem tíz év kanadai tartózkodás és példamutató élet után kérvényezhetett állampolgárságot. Az elsõ pillanattól igaz volt, hogy ha a törvény sértésének gyanújába is kerül, visszazsuppolják. Segítettek neki? Igen! Betartotta az összes szabályt? Igen!
A befogadás nem jog. Gesztus. És ha valaki velem jót tesz, tiszteletben tartom a szbályait, még ha rossznak tartom akkor is. És hálás vagyok a segítségért.

st.jimmy
02-26-2016, 09:26 PM
Nem kívánok a vitátokba beszállni, de a saját véleményem elmondom.
Az egykori vasfüggönyön hazánk fiai és lányai illegálisan léptek át. Több ismerõsöm is végig ment ezen a folyamaton. Ezt követõen az elsõ hatóságnál menedéket kértek. Zárt menekülttáborokba kerültek, ahonnan gyakran évek múlva kitették õket egy meghatározott lakhelyre, ahonnan azt hiszem 50 kilométerre távozhattak el. Hogy minden papírja a továbbjutáshoz meglegyen, az anyja a hátára ragtapaszozott építész diplomáját Csehszlovákiába vitte ki, ahonnan egy Nyugat-német rokon vitte tovább Ausztriába. Ha szerencséje volt, akkor pályázott és nyert befogadó vízumot valahová. A haverom Kanadába került. Kezdõdött minden elõröl. Azt hiszem tíz év kanadai tartózkodás és példamutató élet után kérvényezhetett állampolgárságot. Az elsõ pillanattól igaz volt, hogy ha a törvény sértésének gyanújába is kerül, visszazsuppolják. Segítettek neki? Igen! Betartotta az összes szabályt? Igen!
A befogadás nem jog. Gesztus. És ha valaki velem jót tesz, tiszteletben tartom a szbályait, még ha rossznak tartom akkor is. És hálás vagyok a segítségért.

nekem ez tök korrektnek tûnik
mondjuk az illegális átlépéssel annyi volt, hogy kilépni "illegálisabb" volt, mint belépni... ha jól gondolom

A. L. Ias
02-26-2016, 11:01 PM
"Hogyan sikerült ezt leszûrnöd a szavaimból? Mióta determinálja az illegális határátlépés a köztörvényes bûnelkövetést?"

Talán úgy hogy a határsértõk követik el? Elõször ugye határt sért. Nem történik semmi. Azután eldobálja a kapott dolgokat. Annyi történik hogy kap másikat. Késõbb már követel. Nem ütik orron, hanem kap. Ekkor már ordítva lökdösi és kõvel dobálja a rendõrt. Megint nem történik semmi. Nõket molesztál. Semmi retorzió. Erõszakol, gyújtogat. Ekkor már elkapják, de csak felfüggesztettet kap. Az okosabbja ekkor másik néven újra regisztráltatja magát, mert ugye a biometrikus adatfelvétel.... Na, ekkor jön rá hogy bármit megtehet. Lop, rabol, erõszakol, gyújtogat gyilkol, gyerekeket erõszakol. Az övé a világ.
És ne is haragudj, de a hozzád hasonlók teszik számára lehetõvé. Mert figyeljünk szegényeknek a lelkére, a vallására az igényeire, toleráljuk bármit tesznek mert más a kultúrájuk. De valahogy a kötelességeikrõl nem beszéltek. Beilleszkedés, szabálykövetés, a társadalmi együttélés szabályainak betartása, esetleg MUNKA. Na ezek a szavak valahogy sosem hangoznak el velük kapcsolatban.
Azóta határsértés a migránsok tette, mióta a magyar állam újra azzá tette. Elõtte nem volt az. Aki menekül azt beengedték, és megkérdezték mi járatban? Ha menekült státuszért folyamodott, akkor lefolytatták az eljárást és vagy megkapta vagy közölték vele, hogy nem maradhat és kitessékelték. Amikor az érkezõk száma megsokszorozódott, kormányunk azt találta ki, hogy kerítést húzunk és aki azon jön át, az bûnözõ és azért utasítjuk ki, aki pedig a határátkelõnél jelentkezik azt meg azért, mert a szomszédos ország már biztonságos, tehát maradjon ott. Elsõ körben a magyar kormány kriminalizálja a migránsokat. Az okozati láncod további elemei kikezdhetetlenek. Nem is tudom hogy bírtuk ki az országon áthaladó majd 300 000 migráns folymatos követelõzését, lökdösõdését, kõzáporát. Elhiszem, hogy könnyebb egy tömegként látni és kollektívan felelõssé tenni õket a történtekért, mint belegondolni a személyes tragédiákba és masszát látni az emberek helyett. Abban igazad van, hogy a beilleszkedés, a munka nem hangzik el velük kapcsolatban. Pedig jó lenne. Segítene kideríteni ki az aki menekül és ki az aki lógni szeretne. De az se dolgozhat aki szeretne. De a menekültkérelem elbírálása hónapokig tart, és csak tehetetlenül lézengve várják az eredményt az induláskor elképzelt munka helyett. Munkát kellene adni nekik, aki akar dolgozzon, aki nem azt lehet kiutasítani. Elsõ szûrésnek jó lenne. De nem büntetõ munkát! Ne kubikoltassuk azt aki nem kubikos! Persze ez már nehéz ügy. Ehhez jól mûködõ ellátó és kiszolgáló rendszer kellene. De az nincs. És egyetlen ország sem képes ekkora tömeggel megbírkózni. De hamar kiderülne ki az aki marad és ki nem, tehát kevesebb ellátott llenne.

"És ha megkérhetnélek te se akard összemosni a határõrizettel kapcsolatos véleményemet a migránsok feltétlen támogatásával és az egy részük (igen kis részük) által elkövetett bûncselekmények támogatásával."

Ha cinikus akarnék lenni azt mondanám, hogy mind bûnözõ, mert ugye a határsértés bûncselekmény. De, nem mondom. Viszont ha egyetlen éjszaka 700+ szexuális bûncselekmény és 1000+ lopás történik, akkor az igen kis rész igen szorgalmas.
A határsértésrõl már kifejtettem a véleményem. A Szilveszer éjszakai eseményekrõl megint nincs mit vitatkozni, ami ott történt az köztörvényes, abból is az aljasabb fajta. Az a kérdés kik követték el? Ezt a német rendõrségnek kell(ene) kiderítenie. Most lehet bevetni a technikát! Jöhetnek a kamera felvételek és társaik. Eddig sajnos csak 59 elkövetõt azonosítottak. Ebbõl majd 50 algíriai és marokkói. Nem hinném, hogy rajtunk keresztül jutottak Németországba vagy hozzánk toloncolnák "vissza" a németek. Az igen kis részrõl, 2015-ben közel egymillió menekült érkezett németországba (novemberi adatot találtam, 965e). Kölnben kb. 1000 fõs arab tömegrõl írtak. Ez az egymilliónak az ezred része, tehát a bevándorlók egy ezreléke. Még mielõtt belekötnél, nem bagatelizálni akarom a tettüket, mert egy is sok lenne! De ezt a mérhetetlen migránsbûnözést a bevándorlók egy(legyen a triplája, mert nem csak Kölnben volt balhé, akkor 3) ezreléke követi el! Nem túlzás elítélni és gyûlölni ezért mindegyiket?

"Ezért másznak kerítést. Ha az ellenõrzés tényleg ellenõrzés lenne, reális pozitív kimenettel, akkor nem a kerítést választanák."

Hadd kérdezzem már meg hogy mi is lenne ez a pozitív kimenetel? Kapjon házat, kocsit, orvosi ellátást, 2000 euró segélyt, büntethetetlenséget, toleranciát és mentességet a munka alól élete végéig??! Szûnjön meg minden európai vallásgyakorlás? Szedjük le a kereszteket, bontsuk le a templomokat? Számûzzük a karácsonyt és a mikulást? Öltöztessük csadorba asszonyainkat és lányainkat? Esetleg tegyük kötelezõvé, minden nõ számára 8-tól 99-évesig hogy álljanak a migrács urak rendelkezésére nehogy szükséget lássanak? Persze igaz, lehetnek közöttük olyanok akik családjukat bátran hátrahagyva elmenekültek egy eléggé szétb.szott országból. Tehát adjunk mindenkinek ha belegebedünk is. Miközben a Magyar állampolgárok 3-600 euróért 10-12 órát dolgoznak, és minden sarkon rendõr les rájuk...
Már megint végletekben gondolkodsz! Vagy mindet lelõni a határon vagy mindent megadni nekik? Miért gondolod azt, hogy aki nem ellenségként tekint rájuk, az egybõl ki is nyalná a s.....ket? Pozitív kimenetelnek azt tartanám, ha nem csak az lehetne egy menedékkérelem eredménye (40-60 perces eljárás után), hogy köszönjük a megjelenést, de fáradjon vissza Szerbiába! Vagy azért, mert nem jogosult menedékstátuszra, vagy azért mert jogosult lenne, de Szerbiát biztonságos országnak minõsítettük (2015 nyarán) és ott már nem fenyegeti veszély. A többirõl pedig: tájékoztatni kell, hogy szabadon gyakorlolhatja vallását, de mindenki más is! Az ország (kontinens) dominánsan keresztény vallású -ami a megbocsátást hírdeti-, de ebbõl adódóan tele van évezredes jelképekkel. Vannak vallási ünnepek és öltözködési szokások amihez neki is illik alkalmazkodnia. Vannak erkölcsi normák amiket szintén be kell tartani, a tövényekrõl nem is beszélve! Ha ezt elfogadják és együtt tudnak élni a körülményekkel próbálják meg! Ha zavarja õket, jobb ha most visszafordulnak! De ez sokkal többe kerül, mint havi 2000 euró, így egyszerûbb fizetni. De ezt megint nem te vagy én fogom eldönteni, hanem "nagyjaink". Nekünk nem osztanak lapot, marad a napi 10-12 óra munka és a 300-600 eurós bér. És, hogy jobban érezzük magunkat fröcsöghetünk egymásra, kiengedve a gõzt.

Megjegyezném továbbá, hogy bármilyen párhuzam állítási kísérlet az 56-os menekültek és a vándorsáskák között, semmi egyéb, csak szánalmas szerecsenmosdatás. Kb. mintha azt mondanád hogy szeressük a sz.rt mert a csoki is barna.....
Megjegyzésedet jegyzõkönyvbe vettük, de ettõl még holnap is keleten kel fel a nap. Apropó, elolvastad a linket amit találtam az 56-os menekülttábori helyzetrõl és eseményekrõl? Továbbá megjegyeznám, hogy a sz.ros hasonlatodat nem mondanám. Én nem a csokit említem, hanem a legyeket amikor a PKI bizalmi hálójáról beszélek.

TMIB
02-27-2016, 08:35 AM
:hogymi:

https://www.youtube.com/watch?v=V9YIl4eU0JA

st.jimmy
02-27-2016, 08:40 AM
Azóta határsértés a migránsok tette, mióta a magyar állam újra azzá tette. Elõtte nem volt az. Aki menekül azt beengedték, és megkérdezték mi járatban? Ha menekült státuszért folyamodott, akkor lefolytatták az eljárást és vagy megkapta vagy közölték vele, hogy nem maradhat és kitessékelték. Amikor az érkezõk száma megsokszorozódott, kormányunk azt találta ki, hogy kerítést húzunk és aki azon jön át, az bûnözõ és azért utasítjuk ki, aki pedig a határátkelõnél jelentkezik azt meg azért, mert a szomszédos ország már biztonságos, tehát maradjon ott. Elsõ körben a magyar kormány kriminalizálja a migránsokat.

Papírok nélkül shengen külsõ határán, nem határátkelõnél átkelni remélem sosem volt, és szerintem sosem kellene, hogy szabálykövetésnek minõsüljön. Tekintve, hogy a szomszédos országoknak célja volt, hogy átjussanak rajtuk a migránsok minél kevesebb kellemetlenséggel, õk biztosan nem intézkedtek volna, a kilépésük ellen a határátkelõknél sem, vagy ha ott hepciáskodnak, biztos nem zavarta volna õket, ha Mo. létesít beléptetõhelyet nem határátkelõnél. (volt ilyen amúgy, mintha valami rémlene, de nem biztos?)

Szóval ez a kriminalizálás kicsit erõs szó ide, mert nem arról van szó, hogy egy társadalmi norma és/vagy a korábbi jog szerint elfogadható tettet bûncselekménynek nyilvánítottak és elkezdtek büntetni.
Az, hogy az intézkedések abba az irányba mutattak, hogy kvázi "rákényszerítették" a menekültekre a szabályok áthágását... na ez lehet, és nem jó. De nagyon erõs az az idézõjel, senki nem kényszerítette õket, hogy továbbinduljanak a biztonságos országokból, mint Görögország, Bulgária, Macedónia, Szerbia... Törökország más tál tészta, mert ott szándékosan rossz körülményeket teremtenek nekik a törökök, és lehet, hogy nem is hagynák, hogy az EU javítson a helyzeten. Mert nyilván az említett biztonságos országok nem gyõznék a dolgot, de egy normális EU meg azonnal rohanna segíteni, hivatalosan mert az HUMÁNUS (az EU, már csak ilyen :P ), nem hivatalosan meg azért, mert nem akarja ezt a balhét, és esetleg ki tudja csipegetni közülük a magasan képzetteket, és/vagy a különösen szorgalmasakat.
... mindezek helyett az van, ami van. De bûntett elkövetésére nem igazán kényszerített senki senkit, és a jog sem változott úgy, hogy bûncselekmény legyen, ami nem volt az.

TMIB
02-27-2016, 08:41 AM
https://www.youtube.com/watch?v=526A1Vv49LE

A. L. Ias
02-27-2016, 09:48 PM
Papírok nélkül shengen külsõ határán, nem határátkelõnél átkelni remélem sosem volt, és szerintem sosem kellene, hogy szabálykövetésnek minõsüljön. Tekintve, hogy a szomszédos országoknak célja volt, hogy átjussanak rajtuk a migránsok minél kevesebb kellemetlenséggel, õk biztosan nem intézkedtek volna, a kilépésük ellen a határátkelõknél sem, vagy ha ott hepciáskodnak, biztos nem zavarta volna õket, ha Mo. létesít beléptetõhelyet nem határátkelõnél. (volt ilyen amúgy, mintha valami rémlene, de nem biztos?)
Pontatlanul fogalmaztam, a határsértés eddig sem volt jogszerû, de eddig határrendészeti szabálysértés volt, 2015 augusztusától vétség (egyénileg 1év) vagy bûntett (csoportosan 3év, dolog elleni erõszakkal -kerítés átvágása- 5 év). Az ENSZ menekültügyi egyezménye alapján kicsit máshogy kellene viszonyulni a dolgohoz. Persze a menekülteknek is máshogy kellene viszonyulni! Õk azzal a tévképzettel jönnek, hogy ha magyarországon kérnek menekült státuszt, akkor magyarországon kellene maradniuk a pozitív elbírálás esetén is. Õk pedig nem ide, hanem nyugatabbra mennének a jobb élet reményében. Nem tõlünk vennék el a munkát, illetve nem itt hanem nyugaton.
Igen, épített ilyen beléptetõ helyet, Röszkénél, a sinek mellett. Onnak vitték az embereket a befogadó központokba ahol rövid idõn belül 3x, 5x túlzsúfoltság volt. Akit tovább irányítottak, annak adtak egy magyar nyelvû tájékoztatót, hogyan jutnak el pl. Debrecenbe 24 óra alatt. Maradni nem akartak egymás hegyén hátán. Ha mentek, nem Debrecen felé tartottak. Ekkor alakult ki a Keleti pályaudvari helyzet.
Röszke túl messze volt, nem volt elég sok a civil. Ezért terelték a gócpontot a fõvárosba. Itt már volt nemzetközi média, megvolt a figyelem. Jöttek a nyilatkozoatok, a politika. Amikor kormányunk megkapta amit akart, 48 órán belül felszámolták a Keleti környékén a ramazurit.

Szóval ez a kriminalizálás kicsit erõs szó ide, mert nem arról van szó, hogy egy társadalmi norma és/vagy a korábbi jog szerint elfogadható tettet bûncselekménynek nyilvánítottak és elkezdtek büntetni.
Az, hogy az intézkedések abba az irányba mutattak, hogy kvázi "rákényszerítették" a menekültekre a szabályok áthágását... na ez lehet, és nem jó. De nagyon erõs az az idézõjel, senki nem kényszerítette õket, hogy továbbinduljanak a biztonságos országokból, mint Görögország, Bulgária, Macedónia, Szerbia... Törökország más tál tészta, mert ott szándékosan rossz körülményeket teremtenek nekik a törökök, és lehet, hogy nem is hagynák, hogy az EU javítson a helyzeten. Mert nyilván az említett biztonságos országok nem gyõznék a dolgot, de egy normális EU meg azonnal rohanna segíteni, hivatalosan mert az HUMÁNUS (az EU, már csak ilyen :P ), nem hivatalosan meg azért, mert nem akarja ezt a balhét, és esetleg ki tudja csipegetni közülük a magasan képzetteket, és/vagy a különösen szorgalmasakat.
... mindezek helyett az van, ami van. De bûntett elkövetésére nem igazán kényszerített senki senkit, és a jog sem változott úgy, hogy bûncselekmény legyen, ami nem volt az.
Az elõbb írtam a változásokat. Forrás (http://www.parlament.hu/irom40/05964/05964.pdf). És ami eddig szabálysértés volt, most pedig letöltendõt adnak érte, ott már nem érzem erõsnek a kriminalizás szót. Hiszen bûnözõket csinált belõlük, pedig "csak" szabályt sértettek.

Egy személyes megjegyzés, ami messzebbre mutat, mint az eddigi vitánk! Ez csak egy újabb teszt. Amióta kormányt váltottunk mindig gyûlöltünk valakit. Elõbb a bankok meg a multik. Utána az EU. Ezek személy nélküli szervezetek voltak. Most a migránsok, akik már személyek, emberek. De még idegenek. Ha hozzászokatják a lakosságot, hogy intézményesítve gyûlöljenek embereket jöhetnek a belföldi célpontok. Lehet gyûlölni a tanárokat, a taxisokat/uber sofõröket vagy egyéb foglalkozásokat. Lehet utálni a zsidókat, cigányokat, négereket, svábokat, tótokat... De lehet utálni a szomszédot is! Mindegy csak bomlasszuk az egységet és éljenek az emberek félelemben. Féljenek a szomszédtól is, mert akkor befogják a szájukat és biztos nem fognak össze. Fõleg nem a fennálló hatalom ellen.

st.jimmy
02-28-2016, 07:48 AM
Akkor értem a kriminalizálás dolgot, és tkp igazad van. Az más kérdés, hogy mélységesen csalódott vagyok, hogy még a közelmúltban is egy egyszerû szabálysértés volt papírok és minden nélkül átkelni a shengeni zöldhatáron. Szóval ennek szerintem az elmúlt sok idõben komolyabb súlya kellett volna legyen. más kérdés, hogy ezt h jajjmegrongálja a kerítést +2 év nem is értem... nem mindegy, hogy van-e kerítés?

Ezzel a gyûlölet dologgal teljesen egyetértek, én is így látom, nagy színjáték az egész.

Szeretem magam abba a gondolatba ringatni, hogy nincsenek szélsõséges gondolataim a migránsüggyel kapcsolatban sem, és azt gondolom, hogy nem szélsõséges azt gondoljam, hogy az nem úgy mûködik, hogy "Õk nyugatabbra mennének jobb élet reményében", akkor mennek is minden ellenõrzés nélkül. Emberek, tehát megilletik õket az ehhez kapcsolódó jogok, meg szolidaritás. Emellett emberek, tehát elvárható tõlük a szabálykövetés, ha már valamit a jobb élet reményében csinálnak.

Szóval csináljon a magyar kormány bármit is a maga undorító módján, az nem legitimálja a szabálysértéseket, bûncselekményeket amiket emberek elkövetnek. Feltételezem, hogy te is legalább részben így gondolod, mégis egy kicsit az ellenkezõjét érzem abban amit írsz.

Vasember
02-28-2016, 01:15 PM
Nekem az egésszel az a bajom, hogy nem érzem megoldásnak azt ha a mi életterünket is tönkreteszik. Náluk háború van(egy részüknél) amit nem mi okoztunk. Elvitték nekik a "demokráciát" és tönkre tették az országukat. Biztos, hogy az a jó megoldás ha ide jönnek, utáljuk õket, nem tudnak beilleszkedni, felfordulást okoznak és a következõ száz-százötven évre garantálják, a terrorcselekményeket Európában.
Járok Németországba, pénteken jöttem haza. Szerinted az normális, hogy Berlinben este kilenckor odajön hozzám egy nem "echte" német az utcán és elkezd cseszegetni? Csak negyven kilóval volt könnyebb és egy fejjel alacsonyabb, de ki..szott magabiztos volt. Szerinted az normális, hogy az elsõ gondolatom nem az, hogy szájon vágom hanem az, hogy hülyének tettetem magam mert ha balhé van akkor engem hurcolnak meg?
Ismerõs német gyerekek egy bajor kisvárosban már este nem mehetnek ki az utcára. Az iskola tornatermében menekültek laknak. A város szállodáját átadták a flüchtlinge-knek akik egész nap az ablakban ülnek és az utcán menõ lányok után kiabálnak vagy a játékteremben játszanak.
Szerinted erre mi lesz a megoldás? Ez így normális?
Németországban a sajtó sokkal rosszabb mint itthon. Ott egy oldal kezében van az egész média. Azok meg szépen kenik a szart.
Minél jobban lefojtod annál nagyobbat fog robbanni. És ha balhé lesz, az nem lesz jó senkinek.

shadow177
02-28-2016, 03:10 PM
"Megjegyzésedet jegyzõkönyvbe vettük, de ettõl még holnap is keleten kel fel a nap. Apropó, elolvastad a linket amit találtam az 56-os menekülttábori helyzetrõl és eseményekrõl? Továbbá megjegyeznám, hogy a sz.ros hasonlatodat nem mondanám. Én nem a csokit említem, hanem a legyeket amikor a PKI bizalmi hálójáról beszélek."

Bocsáss meg, de ez is csak szerecsenmosdatás. A linkben arról van szó, hogy az esetenként évekig tartó zárt táborban zajló eljárás esetenként kikezdte a magyarok idegeit.
Egyetlen szó sincs benne lopásról, rablásról, pedofíliáról, szexuális erõszakról, gyilkosságról, terrorista merénylet sorozatról vagy akár csak az adatfelvétel elutasításáról.

"Már megint végletekben gondolkodsz! Vagy mindet lelõni a határon vagy mindent megadni nekik? Miért gondolod azt, hogy aki nem ellenségként tekint rájuk, az egybõl ki is nyalná a s.....ket? Pozitív kimenetelnek azt tartanám, ha nem csak az lehetne egy menedékkérelem eredménye (40-60 perces eljárás után), hogy köszönjük a megjelenést, de fáradjon vissza Szerbiába! Vagy azért, mert nem jogosult menedékstátuszra, vagy azért mert jogosult lenne, de Szerbiát biztonságos országnak minõsítettük (2015 nyarán) és ott már nem fenyegeti veszély. A többirõl pedig: tájékoztatni kell, hogy szabadon gyakorlolhatja vallását, de mindenki más is! Az ország (kontinens) dominánsan keresztény vallású -ami a megbocsátást hírdeti-, de ebbõl adódóan tele van évezredes jelképekkel. Vannak vallási ünnepek és öltözködési szokások amihez neki is illik alkalmazkodnia. Vannak erkölcsi normák amiket szintén be kell tartani, a tövényekrõl nem is beszélve! Ha ezt elfogadják és együtt tudnak élni a körülményekkel próbálják meg! Ha zavarja õket, jobb ha most visszafordulnak!"

Tehát szerinted beérnék kevéssel is? Ne haragudj de ez a viselkedésüket elnézve nevetséges.

TMIB
02-29-2016, 08:43 AM
Azt tudtátok hogy Ausztrália kerítést épít a szlovén határra? :haha:

http://i.imgur.com/VL5rGoI.jpg

TMIB
02-29-2016, 11:32 AM
Az oroszoknál se unatkoznak.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20160229-oroszorszag-gyermekgyilkossag.html

Ihasz Laci
02-29-2016, 02:29 PM
Az oroszoknál se unatkoznak.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20160229-oroszorszag-gyermekgyilkossag.html

barcsak ne kattintottam volna a linkre:(

Laci
02-29-2016, 03:23 PM
Ébrednek az alvó ügynökök , felforgatók , te..risták ....

GAZDA
02-29-2016, 08:10 PM
barcsak ne kattintottam volna a linkre:(

Miért?

Ihasz Laci
02-29-2016, 10:01 PM
Miért?

mert olyan volt benne ami felzavart

GAZDA
03-01-2016, 04:25 PM
Konkrétan melyik rész a metró megálló vagy a fekete ruhás nõ? :-D

A. L. Ias
03-01-2016, 09:29 PM
"Megjegyzésedet jegyzõkönyvbe vettük, de ettõl még holnap is keleten kel fel a nap. Apropó, elolvastad a linket amit találtam az 56-os menekülttábori helyzetrõl és eseményekrõl? Továbbá megjegyeznám, hogy a sz.ros hasonlatodat nem mondanám. Én nem a csokit említem, hanem a legyeket amikor a PKI bizalmi hálójáról beszélek."

Bocsáss meg, de ez is csak szerecsenmosdatás. A linkben arról van szó, hogy az esetenként évekig tartó zárt táborban zajló eljárás esetenként kikezdte a magyarok idegeit.
Egyetlen szó sincs benne lopásról, rablásról, pedofíliáról, szexuális erõszakról, gyilkosságról, terrorista merénylet sorozatról vagy akár csak az adatfelvétel elutasításáról.
Nem kell bocsánatot kérned, a vélemyény szabad (még). És nem is célom a menekültek mosdatása, csak nem vagyok velük szemben elvakult gyûlölködõ.
A linkre kitérve, nem tudom hol találtál benne évekre kiterjedõ következtetéseket, ugyanis az csak 56 évvégével és 57 év elejével foglalkozott. Az ellátás miatt éhségsztájk és táboron belüli zavargás 56 november közepén, a hálásból kötelezõzõvé válás panasza 56 december közepén hangzott el. De ez sem változtat semmin. Csak jó lenne ha az érveid alátámasztása érdekében nem kennéd el a tényeket.
Továbbra sem célom az 56-os menekültek tettei után nyomozni. Se idõm, se lehetõségem. Te kértél példát és erõsködtél, hogy írjak. Rövid online kutakodás után ennyit találtam. Most, hogy itt van, ez se jó.

"Már megint végletekben gondolkodsz! Vagy mindet lelõni a határon vagy mindent megadni nekik? Miért gondolod azt, hogy aki nem ellenségként tekint rájuk, az egybõl ki is nyalná a s.....ket? Pozitív kimenetelnek azt tartanám, ha nem csak az lehetne egy menedékkérelem eredménye (40-60 perces eljárás után), hogy köszönjük a megjelenést, de fáradjon vissza Szerbiába! Vagy azért, mert nem jogosult menedékstátuszra, vagy azért mert jogosult lenne, de Szerbiát biztonságos országnak minõsítettük (2015 nyarán) és ott már nem fenyegeti veszély. A többirõl pedig: tájékoztatni kell, hogy szabadon gyakorlolhatja vallását, de mindenki más is! Az ország (kontinens) dominánsan keresztény vallású -ami a megbocsátást hírdeti-, de ebbõl adódóan tele van évezredes jelképekkel. Vannak vallási ünnepek és öltözködési szokások amihez neki is illik alkalmazkodnia. Vannak erkölcsi normák amiket szintén be kell tartani, a tövényekrõl nem is beszélve! Ha ezt elfogadják és együtt tudnak élni a körülményekkel próbálják meg! Ha zavarja õket, jobb ha most visszafordulnak!"

Tehát szerinted beérnék kevéssel is? Ne haragudj de ez a viselkedésüket elnézve nevetséges.
Igen, beérnék kevéssel, ha tudnák mi a realitás. Vagy el se indulnának. De amikor elindulnak álmokat kergetnek. Valahonnan vagy valakiktõl téves infót kapnak mi jár nekik, mi vár rájuk itt. Amikor ideérnek nem az várja õket. Nem megállítani kell õket, hanem lebeszélni az útról. Nem itt kell kampányolni, hanem ott ahonnan indulnak. Aki háborús menekült, azt úgyis befogadják. Aki meg nem, az disszidált a hazájából, törvényt sértett a távozásával, nem várják vissza tárt karokkal. Jó esélyel börtön várja a kiutasítottat. Ezt kellene velük megértetni, máris nem jönnének ennyien. Láthatóan mûködik a propaganda, elérhetõek, meggyõzhetõek, mert valakik rávették õket, hogy elinuljanak. Ugyanazon a csatornákon kellene eljuttatni azokat a híreket is, hogy itt sincs kolbászból a kerítés.

A németek most haknizzák körbe északafrikát, hogy az onnan érkezetteket kiutasítás után ne büntessék, hanem fogadják vissza. Már készülnek a tömeges kiutasításokra.

Laci
03-02-2016, 06:05 AM
Érdekes .
https://www.facebook.com/tothpeterjobbikszeged/photos/a.227792390762237.1073741827.227454377462705/526836844191122/?type=3&theater

Ihasz Laci
03-02-2016, 07:46 AM
Konkrétan melyik rész a metró megálló vagy a fekete ruhás nõ? :-D

konkretan az, hogy levagta a fejet egy kislanynak, de latom ez neked marha vicces :)))))) igaz ezen tok jol lehet rohogni, nem is tudom miert nem a vicces videok kategoriaba van ez a link? az meg, hogy magyarazni kell neked miert bassza fel az ember ingerkuszobet egy ilyen iras az eleg szomoru.

GAZDA
03-02-2016, 09:38 AM
Lelekben fel kell keszulni. Hamarosan az ilyen eset hetkoznapi lesz.

Ihasz Laci
03-02-2016, 10:45 AM
Lelekben fel kell keszulni. Hamarosan az ilyen eset hetkoznapi lesz.

az ilyenre nem lehet felkeszulni, megis, hogy gondoltad? elmesz fejeket levagni, hogy hozza edzodj a horrorhoz?
az ilyenhez csak hozza lehet szokni, erzeketlenne valni elvesziteni az emberi mivoltot miutan az ember atment ezer tragedian es teljesen kiegett belulrol.
ezutan mar hozza lehet szokni, de felkeszulni ra nem lehet.
en szemely szerint nem is akarok, mert szeretem az erzeseimet es szeretek erezni.
ha neked ez kell az meg a te dolgod. de azt, hogy ezen te viccelodtel ,,Konkrétan melyik rész a metró megálló vagy a fekete ruhás nõ? :-D'' azt igy is eleg undoritonak tartom.
ha meg hetkoznapi is lesz ez az eset akkor se kell megszokni es nem is szabad, mert akkor soha az eletbe nem fog tenni elenne senki!
es akkor reszemrol ennyi volt.

GAZDA
03-02-2016, 02:12 PM
Látod ennyi elég volt, hogy befordulj, pedig nem rokonod vagy barátoddal történt hanem egy távoli országban egy ismeretlennel. Hogy tudnád egy ilyen környezetben elérni a céljaidat vagy csak egy feladatot végrehajtani?

shadow177
03-02-2016, 02:47 PM
"Továbbra sem célom az 56-os menekültek tettei után nyomozni. Se idõm, se lehetõségem. Te kértél példát és erõsködtél, hogy írjak. Rövid online kutakodás után ennyit találtam. Most, hogy itt van, ez se jó."

Amennyiben a drága "menekültek" beérnék egy kis tábori zavargással és éhségsztrájkkal még akár sajnálni is lehetne õket. De a tény sajnos tény marad az 56-osoktól eltérõen a migráns vándorsáskák egyetlen elfoglaltsága nem a munkakeresés mert hát mirõl szól egy napjuk? Szó van benne ingyen élésrõl, lopásról, rablásról, pedofíliáról, szexuális erõszakról, gyilkosságról, terrorista merénylet sorozatról elégedetlenkedésrõl, de munkáról, nyelvtanulásról vagy akár minimális háláról nincs. Mint azt Fater.Lajos oly találóan megfogalmazta:
"A befogadás nem jog. Gesztus. És ha valaki velem jót tesz, tiszteletben tartom a szabályait, még ha rossznak tartom akkor is. És hálás vagyok a segítségért."

Beérnék kevéssel is? :haha:
-Akik tüntetnek mert, lassú a net?
-Akik tüntetnek mert a sarkkörön hideg van?
-Akik azt mondták, hogy 400 euróért akkor sem maradnának ha könyörögnének nekik?
-Akik az összevert, félig megfojtott lány arcába lihegik hogy Allah ezt akarja?
-Akik elvárják hogy az iskolások másként öltözzenek mert õk azt akarják?
-Akik elvágják két ember torkát majd megkérdik a rendõrségen, hogy "jó-jó, de mikor mehetek el?" ?
-Akik az adatfelvételre sem hajlanak mert akkor nem hazudozhatnak tovább?

Azt kell mondjam semmiféle kapcsolatod nincs a valósággal.

Azt az erõszakoló, gyújtogató, rabló, tomboló-romboló, hordát ami szellemileg a középkor szintjén van, csak "középkori" módszerekkel lehet megfékezni. Azonnali retorziók, kiutasítás, gumibot, vízágyú, kardlap és szükség esetén éles lõszer.

venosz
03-02-2016, 07:17 PM
Ez tervezett szervezett dolog, akik irányítanak tudják, ismerik a végét. Minden úgy megy mint a karikacsapás, jól szervezetten ahogy kell, meglepetések nélkül. Ezek nem migránsok. Közük nincs a kommunisták elõl menekülõkhöz, meg a gazdasági válság miatt kivándorlókhoz.

GAZDA
03-02-2016, 08:14 PM
venosz

Nem érzel együtt a háború és klímamenekültek szomorú sorsával?

A. L. Ias
03-02-2016, 09:26 PM
"Továbbra sem célom az 56-os menekültek tettei után nyomozni. Se idõm, se lehetõségem. Te kértél példát és erõsködtél, hogy írjak. Rövid online kutakodás után ennyit találtam. Most, hogy itt van, ez se jó."

Amennyiben a drága "menekültek" beérnék egy kis tábori zavargással és éhségsztrájkkal még akár sajnálni is lehetne õket. De a tény sajnos tény marad az 56-osoktól eltérõen a migráns vándorsáskák egyetlen elfoglaltsága nem a munkakeresés mert hát mirõl szól egy napjuk? Szó van benne ingyen élésrõl, lopásról, rablásról, pedofíliáról, szexuális erõszakról, gyilkosságról, terrorista merénylet sorozatról elégedetlenkedésrõl, de munkáról, nyelvtanulásról vagy akár minimális háláról nincs. Mint azt Fater.Lajos oly találóan megfogalmazta:
"A befogadás nem jog. Gesztus. És ha valaki velem jót tesz, tiszteletben tartom a szabályait, még ha rossznak tartom akkor is. És hálás vagyok a segítségért."
Még rághatjuk egy ideig ezt a gittet, és az idõ neked dolgozik, mert egyre csak szaporodni fognak a bûneik. Szépen leírtad mirõl szólnak a napjaik... Mindegyiknek? Németországban tartózkodó egymillió menekült mindegyike csak ezt mûveli? Ha tízezernyi menekült randalírozna naponta, az is egy százaléknyi rész.
Fater.Lajos megjegyzésével én is egyet értek. Épp ezért nem tartom megoldásnak, hogy válogatás nélkül darálják le õket a határon. Ha kell, a hatalom válogasson és nyomozzon. Aki nem "méltó" a kinyújtott segítõ kézhez, azokat ki kell utasítani. Aki bûncselekményt követ el, el kell ítélni. De aki csendben vár és tûr egy menekültszálláson, hogy kiderüljön mi lesz vele, az miért is nem kaphat segítséget?

Beérnék kevéssel is? :haha:
-Akik tüntetnek mert, lassú a net?
-Akik tüntetnek mert a sarkkörön hideg van?
-Akik azt mondták, hogy 400 euróért akkor sem maradnának ha könyörögnének nekik?
-Akik az összevert, félig megfojtott lány arcába lihegik hogy Allah ezt akarja?
-Akik elvárják hogy az iskolások másként öltözzenek mert õk azt akarják?
-Akik elvágják két ember torkát majd megkérdik a rendõrségen, hogy "jó-jó, de mikor mehetek el?" ?
-Akik az adatfelvételre sem hajlanak mert akkor nem hazudozhatnak tovább?

Azt kell mondjam semmiféle kapcsolatod nincs a valósággal.

Azt az erõszakoló, gyújtogató, rabló, tomboló-romboló, hordát ami szellemileg a középkor szintjén van, csak "középkori" módszerekkel lehet megfékezni. Azonnali retorziók, kiutasítás, gumibot, vízágyú, kardlap és szükség esetén éles lõszer.

Erre is csak ugyanazt tunám írni. Mindegyik menekült tüntet, folytogat, dirigál, gyilkol? Ez elõzõ hozzászólásomban írtam a tájékoztatásról is, csak valami miatt elsiklottál felette. Ha tudnák, hogy 400 euró a segély, hogy hónapokig, évekig kell várni mire saját üzletük, családjuk lehet. Hogy itt nem dirigálhatnak a nõknek, sõt nõi fõnökük lehet. (A gyilkosságról, nemi erõszakról nem is írok, mert az náluk is ugyanúgy bûncselekmény.) Akkor sokal el sem indulnának, mert nem akarnának ilyen közegben élni.

Az utolsó mondatodal egyet értek, de nem támogatom, hogy megelõzõ jelleggel válogatás nélkül már a határátlépéskor válogatás nélkül pusztuljon mind.

Az, hogy mennyire van kapcsolatom a valósággal, lehet vita kérdése. De inkább egyéni megítélésé. Köszönöm, de fájdalommentes az állapotom, így nem zavar. Én úgy fogalmazok saját helyzetemrõl, hogy próbálom nem elveszíteni a józan ítélõképességemet ebben a felfordulásban. Lehet nem életbiztosítás, de még nem haltam bele.

WestBam
03-03-2016, 07:40 AM
Csak egy gyors kérdés:
Ha innen menekülnöd kellene mert van rá valós ok/indok és nem csak komfortjavulás miatt mennél külföldre akkor hogyan cselekednél?
Belógnál egy országba ahol iratok nélkül bemondanád, hogy honnan jöttél, ki vagy és mi a szakmád, kérnéd a szállást és a segélyt, mert neked jár, jogod van hozzá.
Esetleg a határon jeleznéd, hogy ilyen-olyan okok miatt menekült státuszt szeretnél kapni. Átadod az irataid, igazolod magad és származásod, bemutatod a megszerzett iskoláid és valamennyit próbálsz odamakogni neki ha más nem akkor legalább egy guglitranszlét segítségével, hogy meglegyen a kommunikáció. Érdeklõdsz, hogy hogyan tovább, hol tudnál valami munkát vállalni amibõl fenntartsd magad, mik az ottani törvények alapján a jogaid, mikre vannak lehetõségeid. Nem dirigálva, nem okoskodva hanem megalázkodva, mert a helyzeted erre adna valós okot. Mint írták szívességet kapsz az adott országtól, illene megbecsülni. Ha kaját kapnál gondolom nem hajítanád el, hogy ez nem ízlik, adjanak másikat.
Szóval nem, egy "menekült" az járhatja a kitaposott utat is.
Ha így tesz akkor érdemben lehet és kell is vele foglalkozni miután már igazolta magát és a megfelelõ nemzetközi vonalakon ellenõrizte a befogadó ország, hogy valóban az a személy a menedékkérõ akinek a papírjai bent vannak, ellene nincs elfogatóparancs és nem szökött bûnözõ aki menekül a helyi igazságszolgáltatás elõl. Ekkor megkaphatná a beilleszkedéshez szükséges segítséget, addig csak sátortáborban elhelyezés elkülönítve. Ha minden rendben van vele akkor mehetne egy alapos orvosi kivizsgálásra, mert míg nincs egy egészséges igazolása addig nem engedném szívesen én sem a saját országom lakói közé. Eztán kezdõdhet a valós integráció, a kötelezõ nyelvtanulás és ennek ellenõrzése, esetleg ha nincs akkor szakma kitanulása majd elhelyezkedés munkahelyen. Én még itt is kérném a kötelezõ visszajelzést a munkaadótól és míg megfelel minden követelménynek csak és kizárólag addig adnám a segélyt neki. Bármiféle apró botlás esetén (akár egy egyszerû bolti lopás) azonnali kitoloncolás és kitiltás az országból. Bár ha belegondolsz akkor nyilván magadtól sem tennél ilyet egy kedves, befogadó ország lakóival. Vagy tévedek?
Nos szerintem így nézne ki egy rendes "menekült" ügymenete.

Ellenben mit is látunk jelenleg?

shadow177
03-03-2016, 08:10 AM
Nos, számomra is mindenképpen parttalannak tûnik a vitánk, mert én önzõ módon úgy gondolkodom, hogy elsõ sorban csak a családom, a saját létem, a barátaim, ismerõseim, népem és országom fontos(ak) számomra, mindenki más csak másodlagos lehet. Az is tény hogy aki vándorsáskaként viselkedik és a anélkül akarja felélni az erõforrásaimat hogy egyáltalán megkérdezne, azt ellenséges vándorsáskának tekintem.

1.Ami a határátlépést illeti.
Egyáltalán nem kívánok mindenkit lelövetni a határon. Aki a szabályokat betartva együttmûködve érkezik a hivatalos határátkelõhöz, tisztességes elbánásban, kell hogy részesüljön, ami azonban nem jelenti azt hogy ki kellene nyalni a seggét. Sõt az elsõ rendbontásnál/szabályszegésnél/erõszakos viselkedésnél azonnal ki kell utasítani.
Aki azonban a mûszaki akadályon áthatolva megsérti egy ország területét, és elsõ felszólításra nem távozik a határra merõlegesen, azt egyértelmûen hadüzenet nélkül támadó ellenségnek, ha tetszik terroristának kell tekinteni és az szerint eljárni.

2.Ami a karantén alatti mezõgazdasági munkát illeti.
Ez nem büntetés, amit az orvosokra, mérnökökre, atomfizikusokra, stb. (akik azért elég kevesen lehetnek) rovunk ki, hanem egyszerûen a bebocsátási protokoll része a munkára való hajlandóságot vizsgálva, valamit lekötve az unalom szülte energiákat.

3 "Mindegyik menekült tüntet, fojtogat, dirigál, gyilkol? " Kérdésedre válaszolva. Nem csinálják mindegyiket egyszerre. Sõt olyanok is vannak akik a táborban verik saját fajtársaikat. Sõt, a szexuális erõszak legkülönbözõbb módjainak gyakorlása is energia igényes folyamat, tehát erre is szakosodtak jó néhányan. szépen megosztják a feladatokat. Munkakereséssel, nyelvtanulással, a hála bármiféle jelének mutatásával azonban nem foglalkoznak, hiszen azt bizonyosan minden médium bemutatná.
Érdekes módon olyan hírek soha nem hallhatók, (pedig bizonyos hogy a liberálpszichopata média azzal lenne tele) hogy:
- A menekültek a helyi önkormányzattól igényelt szemetes zsákokba gyûjtötték a környékbeli eldobált hulladékot.
- A menekültek a nagy nehezen szerzett szerszámokkal szorgosan gereblyézik csinosítják a tábor területét.
- A menekültek a takarító személyzet munkáját feleslegessé téve megszállottan tisztán rendben tartják a tábor területét, többször azt nyilatkozva, hogy nagyon hálásak mindenért, és sajnálják hogy egyenlõre csak így tudják kifejezni a hálájukat.

4. Megjegyezném továbbá hogy a "menekültek" sorsáért semmiféle felelõsséget nem érzek. Nem hívtam õket, egyetlen bombát sem dobtam rájuk, nem hordták el az õseim az õseiket rabszolgának, soha semmiféle módon nem zsákmányoltam ki õket. Értem én, hogy vannak köztük akiknek valóban vannak problémáik, de egyrészt nem tudom mért kellene nekem megoldani a gondokat, másrészt tele az ország ómigránssal, gonddal, bajjal, fosztogató bankárral és politikussal, annyira kell ide ez a kezelhetetlen agresszív söpredék, mint lepratelepre a kolera!

TMIB
03-03-2016, 12:26 PM
:hogymi:

https://www.youtube.com/watch?v=_yOzZPP2DfY

BragBOL
03-03-2016, 09:30 PM
Migránsok viselkedései taktikái:
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2016/03/norveg-menekulttaborban-dolgoztam.html

Ihasz Laci
03-04-2016, 07:58 AM
Migránsok viselkedései taktikái:
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2016/03/norveg-menekulttaborban-dolgoztam.html

te elhiszed, hogy ez a cikk igazi es nem kamu az egesz?
nagyon szepen leirja, hogy mennyire veszelyesek meg szervezettek ezek a beszivargo bevandorlok egy olyan oldalon ami ehhez hasonlo cikkeket kozol egy olyan olvaso retegnek akik kimondottan ilyen jellegu hirekre varnak, hogy igazolhassak magukat, hogy marpedig igy van a bevandorlok veszelyesek.
sehol mashol nem lehet nyomat talani ennek az irasnak csak ezen az egy oldalon.
az iras semmi konkretumot nem tartalmaz az elso bekezdesben leirtakon kivul. meg csak a hely nevet se irtak le:)
az meg, hogy egy magyar kint dolgozik biztonsagi orkent (nem lehetetlen) de eleg vekony az esely ra. norvegia nem unios orszag, nem fog senki csak ugy kimenni oda dolgozni. csak ugy hirtelenjeben rakerestem angol nyelvu biztonsagi or munkakra norvegiaban menekult kozpontokban, 0 eredmeny. meg csak sima biztonsagi or munkat is alig lehet tealani.

,,Már az elsõ megmozdulásukkal sikeresen leteszteltek, hogyan mûködhetnek együtt, ki irányít és mennyi idejük van bármit megtenni, mire a rendõrség kiér a helyszínre. Az étkeztetés hiányossága csak egy indok, ürügy volt. Letesztelték, hogy adott esetben hogyan tudják átvenni az irányítást, megnézték, hogyan mûködik a biztonsági szolgálat.''
veletlenul se csak ugy balheztak, csakis szervezetten csinaljak, hogy megfigyeljek a tabor biztonsagi szemelyzetet mert arra keszulnek, hogy atvegyek a tabort:)

,,A szolgálatom során többször találkoztunk azzal például, hogy a tábor körül saját felderítõ õrjáratokat végeznek, fényképeznek, felmérik, hogy honnan mennyi idõ alatt küldjük vissza õket a külsõ területekrõl.''
mert akinek nincs semmi dolga az mit is csinaljon? setalgat, fenykepeket keszit, unatkozik:)

csupa olyan dolgokat ir amiket eleg sokfele keppen lehet magyarazni. de az iro azt valasztja, hogy minden mozdulatuk es cselekedetuk megtervezett es szervezett.

lehet, hogy tudatos lehet, hogy nem amit csinalnak. a lenyeg, hogy az iro eleg elfogult es egyoldalu kovetkezteteseket von le.
amibol en azt a kovetkeztetest vonom le, hogy valaki szandekosan irta ezt a cikket olyanra amilyen, hogy megfelelonezettseget es reakciot kapjon.
(aztan lehet, hogy en is tevedek)
de az, hogy semmi konkretumot nem irt az eleg erdekes.
se a hely nevet, se a tabor nevet, se a kozeli rendoros helyet, csak azt hogy messze van:), se az uj tabor nevet nem irta le.
ezek mind olyan infok amik egy normalis riportban benne szoktak lenni es nem az iro szemelyere vonatkoznak.

nekem ez a cikk nagyon erosen kamunak tunik.

TMIB
03-04-2016, 12:45 PM
Ez jó kérdés. Név nincs, bizonyíték nincs, bemondásra kell elhinni az egész cikket. :hogymi: Ne felejtsük el, a vilaghelyzete az egy blog, és vagy 100 hasonló blog van, amiken a cikkek egy része teljesen hamis. Néha ezek a blogok egymásra hivatkozva hoznak le cikkeket és híreket.

Ihasz Laci
03-04-2016, 01:20 PM
Ez jó kérdés. Név nincs, bizonyíték nincs, bemondásra kell elhinni az egész cikket. :hogymi: Ne felejtsük el, a vilaghelyzete az egy blog, és vagy 100 hasonló blog van, amiken a cikkek egy része teljesen hamis. Néha ezek a blogok egymásra hivatkozva hoznak le cikkeket és híreket.

ami miatt szemet szurt az egesz az ez az ellentmondas volt:

,,Ezen felül mindegyikük kap egy ID-kártyát, amely 1 évig érvényes, amíg a kérelmeiket egyesével elbírálják. Az egy év alatt szabadon járhatnak -kelhetnek az országban''

szabadon jarhatnak kelhetnek! utana pedig:

,, A szolgálatom során többször találkoztunk azzal például, hogy a tábor körül saját felderítõ õrjáratokat végeznek, fényképeznek, felmérik, hogy honnan mennyi idõ alatt küldjük vissza õket a külsõ területekrõl. ''

ha kartyajuk van ami biztosit nekik szabad kozlekedest akkor ezek a biztonsagi orok miert terelik oket vissza a taborba?
most akkor el se hagyhatjak a tabort es tulajdon keppen ok foglyok?
eloszor ez az ossze visszasag tunt fel a cikkel kapcsolatban. aztan az, hogy semmi olyan infot nem adott meg amivel a tortenet eredetiseget lehetne bizonyitani.
szerintem erosen a kamanduszi nepmesek kategoriajaba tartozik ez a cikk

A. L. Ias
03-04-2016, 09:32 PM
Nos, számomra is mindenképpen parttalannak tûnik a vitánk, mert én önzõ módon úgy gondolkodom, hogy elsõ sorban csak a családom, a saját létem, a barátaim, ismerõseim, népem és országom fontos(ak) számomra, mindenki más csak másodlagos lehet. Az is tény hogy aki vándorsáskaként viselkedik és a anélkül akarja felélni az erõforrásaimat hogy egyáltalán megkérdezne, azt ellenséges vándorsáskának tekintem.
Pedig most kár lenne abbahagyni, mert ebben a hozzászólásodból már lehet véleményeket egyezetni. És hasonló a kiinulási alap is:

Már nem gondolkodok nemzetben, ha nem mások teszik meg, mi fogjuk felfalni egymást. Csak magamnak-családomnak-barátaimnak-ismerõseimnek-közösségemnek szeretnék egészséget, boldogságot, békét és biztonságot (kb. ebben a sorrendben).
A magántulajdonhoz is hasonlóan viszonyulok, de vallom az élni és élni hagyni elvet. Aki megérdemel még egy esélyt, annak a kormányok adjanak és ne akadályozzák az elérést. Aki nem érdemli meg, azt a lehetõ leggyorsabban távolítsák el az országból.

1.Ami a határátlépést illeti.
Egyáltalán nem kívánok mindenkit lelövetni a határon. Aki a szabályokat betartva együttmûködve érkezik a hivatalos határátkelõhöz, tisztességes elbánásban, kell hogy részesüljön, ami azonban nem jelenti azt hogy ki kellene nyalni a seggét. Sõt az elsõ rendbontásnál/szabályszegésnél/erõszakos viselkedésnél azonnal ki kell utasítani.
Aki azonban a mûszaki akadályon áthatolva megsérti egy ország területét, és elsõ felszólításra nem távozik a határra merõlegesen, azt egyértelmûen hadüzenet nélkül támadó ellenségnek, ha tetszik terroristának kell tekinteni és az szerint eljárni.
Ugyanonnan idézném a korábbi álláspontomat:

A határállomásra érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ menekültek beadhatják a kérelmüket, amit a jelenlegi szabályok értelmében azonnal elutasítják, mert a kormányunk szerint Szerbia biztonságos ország, maradjanak ott. Ráadásul nem az országból, hanem az EU-ból dobják ki, mert a magyar elutasító határozat késõbb más országokban is érvényes lesz, hiába szökik tovább.
Ezért nem lehet túl sok eggyüttmûködõ menekültet találni a határainkon. A "hadüzenet nélkül támadó ellenség" gondolatával az a baj, hogy azt csak reguláris haderõ teheti meg. Akik érkeznek (az érkezés pillanatában, ránézésre) nem azok. A terroristának nyilvánítás az más tészta. Azt bárkire rá lehet fogni. Az USA meg is lépte.De hallhattunk, olvashattunk, láthattunk pár példát a tévedésre. Éppen ezért nem könnyû a befogadás eldöntése sem. Jó megoldást se tudok rá, viszont személy szerint nem tartom jó megoldásnak azt sem ami most van, az automatikus kiutasítást.

2.Ami a karantén alatti mezõgazdasági munkát illeti.
Ez nem büntetés, amit az orvosokra, mérnökökre, atomfizikusokra, stb. (akik azért elég kevesen lehetnek) rovunk ki, hanem egyszerûen a bebocsátási protokoll része a munkára való hajlandóságot vizsgálva, valamit lekötve az unalom szülte energiákat.
Ez szép máz, amivel leöntötted a rabszolgaság fogalmát. Nem maga választotta, kényszermunka, ami az életbenmaradásához alapfelvétel. De legyen, dolgoztassuk õket! Meddig is? Azért van több, mint egymilló menekült Németországban, mert a kérelem elbírálása hosszadalmas. Mit tartanál még elfogadható idõtartamnak, amit végigdolgozva a menekült kérelmét el kellene bírálni?

3 "Mindegyik menekült tüntet, fojtogat, dirigál, gyilkol? " Kérdésedre válaszolva. Nem csinálják mindegyiket egyszerre. Sõt olyanok is vannak akik a táborban verik saját fajtársaikat. Sõt, a szexuális erõszak legkülönbözõbb módjainak gyakorlása is energia igényes folyamat, tehát erre is szakosodtak jó néhányan. szépen megosztják a feladatokat. Munkakereséssel, nyelvtanulással, a hála bármiféle jelének mutatásával azonban nem foglalkoznak, hiszen azt bizonyosan minden médium bemutatná.
Érdekes módon olyan hírek soha nem hallhatók, (pedig bizonyos hogy a liberálpszichopata média azzal lenne tele) hogy:
- A menekültek a helyi önkormányzattól igényelt szemetes zsákokba gyûjtötték a környékbeli eldobált hulladékot.
- A menekültek a nagy nehezen szerzett szerszámokkal szorgosan gereblyézik csinosítják a tábor területét.
- A menekültek a takarító személyzet munkáját feleslegessé téve megszállottan tisztán rendben tartják a tábor területét, többször azt nyilatkozva, hogy nagyon hálásak mindenért, és sajnálják hogy egyenlõre csak így tudják kifejezni a hálájukat.
Ügyes húzás, de majdcska nem értetted félre ennyire! Milliós tömegrõl van szó, de nem milliónyi bûnözõrõl. A körlet és a környék rendbetétele viszont lehetne munka, amit jutalmazni lehetne. Segítene hozzászokni az itteni kultúrához. Bár ahogy saját környékemet látom, itt is sok menekült bújkálhat.

4. Megjegyezném továbbá hogy a "menekültek" sorsáért semmiféle felelõsséget nem érzek. Nem hívtam õket, egyetlen bombát sem dobtam rájuk, nem hordták el az õseim az õseiket rabszolgának, soha semmiféle módon nem zsákmányoltam ki õket. Értem én, hogy vannak köztük akiknek valóban vannak problémáik, de egyrészt nem tudom mért kellene nekem megoldani a gondokat, másrészt tele az ország ómigránssal, gonddal, bajjal, fosztogató bankárral és politikussal, annyira kell ide ez a kezelhetetlen agresszív söpredék, mint lepratelepre a kolera!
Ez az eddigi hozzászólásaid alapján is egyértelmû volt. Több ingyenélõre szerintem sincs szükség, De akinek tényleg problémája van és segíthetünk rajta, annak miért nem segítünk?

A. L. Ias
03-04-2016, 10:35 PM
Csak egy gyors kérdés:
Ha innen menekülnöd kellene mert van rá valós ok/indok és nem csak komfortjavulás miatt mennél külföldre akkor hogyan cselekednél?
Belógnál egy országba ahol iratok nélkül bemondanád, hogy honnan jöttél, ki vagy és mi a szakmád, kérnéd a szállást és a segélyt, mert neked jár, jogod van hozzá.
Esetleg a határon jeleznéd, hogy ilyen-olyan okok miatt menekült státuszt szeretnél kapni. Átadod az irataid, igazolod magad és származásod, bemutatod a megszerzett iskoláid és valamennyit próbálsz odamakogni neki ha más nem akkor legalább egy guglitranszlét segítségével, hogy meglegyen a kommunikáció. Érdeklõdsz, hogy hogyan tovább, hol tudnál valami munkát vállalni amibõl fenntartsd magad, mik az ottani törvények alapján a jogaid, mikre vannak lehetõségeid. Nem dirigálva, nem okoskodva hanem megalázkodva, mert a helyzeted erre adna valós okot. Mint írták szívességet kapsz az adott országtól, illene megbecsülni.
Csak egy gyors válasz. Jó, hogy nem feketének és fehérnek látod a helyzetet. De ebbe most nem mennék bele, hiszen nem ez volt a kérdés. Hanem az, hogy én mit tennék.
Nem "el" mennék, hanem céllal mennék. A legrövidebb út Szlovákia lenne. Ott nem hinném, hogy a velem együtt érkezõ tíz- vagy százezrekkel együtt beállnék a sorba. Próbálnám felvenni a kapcsolatot azokkal, ahova indulok. Ismerõsök, barátok, rokonok. A végsõ cél Ausztrália lenne, az ott élõ disszidens rokonaim (nem "ötvenhatos", bár azóta tervezte, de csak a 80-as évek elején sikerült neki). Elsõ lépés Szlovákia lenne, ottani ismerõsök, ahol elbújhatnék. Onnen szervezném a további utat Bécsig, ottani barátokhoz. Ha lenne remény onnan Ausztráliába jutni, akkor ott jelentkeznék, ha nem, akkor tovább Németországba, volt kollégához. Ha onnan se megy, akkor London, Anglia. Igaz az én utamat is elállná a csatorna. Menet közben nem szívesen venném a szívességeket, mert csak hátráltatnának.

Ha kaját kapnál gondolom nem hajítanád el, hogy ez nem ízlik, adjanak másikat.
Ezt a kajája válogatja. Európában nem sok kaját utasítanék vissza, bár a skótok Haggisával lehetnének gondok és egy-két német fehérkolbász is rezegtetné a lécet. De számukra a sertéshús hasonló, mint az európai ember számára a kutya, macska, nutria. De a békacombot se sokan fogadnák el.

Szóval nem, egy "menekült" az járhatja a kitaposott utat is.
Ha így tesz akkor érdemben lehet és kell is vele foglalkozni miután már igazolta magát és a megfelelõ nemzetközi vonalakon ellenõrizte a befogadó ország, hogy valóban az a személy a menedékkérõ akinek a papírjai bent vannak, ellene nincs elfogatóparancs és nem szökött bûnözõ aki menekül a helyi igazságszolgáltatás elõl. Ekkor megkaphatná a beilleszkedéshez szükséges segítséget, addig csak sátortáborban elhelyezés elkülönítve. Ha minden rendben van vele akkor mehetne egy alapos orvosi kivizsgálásra, mert míg nincs egy egészséges igazolása addig nem engedném szívesen én sem a saját országom lakói közé. Eztán kezdõdhet a valós integráció, a kötelezõ nyelvtanulás és ennek ellenõrzése, esetleg ha nincs akkor szakma kitanulása majd elhelyezkedés munkahelyen. Én még itt is kérném a kötelezõ visszajelzést a munkaadótól és míg megfelel minden követelménynek csak és kizárólag addig adnám a segélyt neki. Bármiféle apró botlás esetén (akár egy egyszerû bolti lopás) azonnali kitoloncolás és kitiltás az országból. Bár ha belegondolsz akkor nyilván magadtól sem tennél ilyet egy kedves, befogadó ország lakóival. Vagy tévedek?
Nos szerintem így nézne ki egy rendes "menekült" ügymenete.

Ellenben mit is látunk jelenleg?

Jó lenne ha így lenne. Ezzel szemben az van, hogy a török menekülttáborokba már nem férnek el. Aki továbbindul, azt a török alvilág lehúzza és útba indítja a görögök felé. Ott jelentkezhetnek és (igaz, csak egy fényképet láttam) börtönszerû táborokban lakhatnak. Egyre többen, egyre zsúfoltabban. Majd útnak indulnak északnak. A Macedónok és a Szerbek csak üzletet láttak bennük. Jó pénzért tovább engedték õket, mert nem akarták az, ami a kerítés felhúzása után lett náluk. Ott ragadtak a nyakukon. Persze ott is kérelmezhetnék, hogy menekültek legyenek, de tovább mennek. Ezt fel lehet nekik róni.
Nálunk, ha a kerítés mellett a határátkelõig mennek, akkor benyújthatják a kérelmet és még aznap újra Szerbiában találják magukat, mert automatikus a megtagadás. Ezért rajtunk is inkább átszöknének, hogy Ausztriában vagy Németországban, esetleg Angliában adják be a kérelmet.
A befogadási protokoll ötletedet kissé szigorúnak tartom, de ezen nem veszünk össze. Ilyen szigorú ellenõrzést egy köztörvényes bûnözõvel szemben alkalmaznak, pedig õ már bizonyította gonoszságát. A menekültet eleve bûnözõként kezeled, pedig még nem tett semmit.

Doom
03-05-2016, 03:46 AM
Tételezzük fel,hogy minden migráns dolgos,tisztességes ember és be akar illeszkedni.
Ok,letelepítjük õket ide.Kistafírozzuk,kitaníttatjuk,oktatjuk,nyelvek et tanul,szakmát szerez,állampolgárságot kap,bemegy a gyárba és bérel/vesz egy panelt a hatodikon.
Aztán egyik nap,a haver a faluból,ahonnan elindultak felhívja Németországból.
"Tesó,én kertvárosi házban élek,falnyi tvém van és egy új audim.Van pénzem rogyásig,jövõ héten megyünk Hajdúszoboszlóra két hétre pancsinzni,összefuthatnánk,dumálhatnánk!"
A hosszú út után révbe ért,a magyar adófizetõk pénzén feljavított emberünk elgondolkodik.
Jól ki lett velem cseszve!Napi tizenkét órázok mûszakba,nyelek és a fizum huszadikáig elég és hat csekkel el vagyok maradva.
na de Unios álompolgár vagyok immár,nem kell nekem itt kínlódnom,nem hazám ez nekem.Felhívom a havert intézzen már egy helyet,ott ahol Õ melózik. " Anya csomagolj,Megyünk Németországba!" Most már nem állíthat meg senki a határon!
....hát elment a sok adófizetõi forint,ami mehetett volna utakra,iskolákra a magyar gyerekekre,a magyar munkanélküliekre,hajléktalanokra felzárkóztatásra.
A népesség fogyás,a közteher viselés,a nyugdíjrendszer,a munkaerõ kérdése nem oldódott meg!

Vasember
03-05-2016, 08:20 AM
A szíriai Abdul-Azim és felesége Nazirah hosszú megpróbáltatások után sikeresen megérkezik Németországba és egy München melleti kisvárosban sikerül letelepedniük. A helyiek nagyon kedvesek és befogadóak. A segélyeknek hála lesz egy kis házuk és Abdul megnyitja a fõúton a városka harminchetedik Döner Kebab-os üzletét. (Eleinte fogalma sincs mi az a kebab, de rájön, hogy ez a fura, számára ismeretlen étel itt Németországban jó biznisz.)
Nemsokára Nazirah áldott állapotba kerül és rövidesen megszületik a kis Bahir. Abdul dolgozik mint a güzü, hogy a kis családnak mindene meglegyen.
Abdul szépen cseperedik, õ már német állampolgár, jobban beszél németül mint az anyanyelvén. Abdulnak sikerül összegyûjteni annyi pénzt, hogy Dabir nagypapát is oda tudják venni magukhoz.
Bahirnak közben születik még négy testvére akiket szülei sok lemondással de becsülettel nevelnek.
Dabir nagyapát nagyon bosszantja, hogy az unokája németnek vallja magát, és nem õrzi az õsei hagyományait. Bahir gimnáziumi legjobb barátjával Hans-al együtt határozza el, hogy a Technische Universität München-re mennek továbbtanulni. Bahirnak nem okoz nehézséget mert szorgalmas, kitûnõ tanuló, Hans éppen átcsúszik a léc fölött és együtt jutnak el a hõn áhított diplomáig.
Hans befolyásos apja segítségével vezetõ pozícióba kerül a BMW gyárba, Bahir egyelõre beáll apja döneresébe segíteni, amíg Hans beváltja ígéretét és segít bejutni a BMW-hez. Telik múlik az idõ, Hans már az igazgatótanács tagja, garázsában egymás mellett áll az M6, X6, egy 7-es és egy i8-as. Bahir egy nyolc éves 5-öst tuningol és egyre többet veszekszik a családdal.
A dönereshez sokan járnak, itt barátkozik össze Mohammed-el a vele egykorú szintén szír gyökerû fiatalemberrel. Sok idõt töltenek együtt kisebb nagyobb stikliket elkövetve, minek hozománya végre Bahirnak is egy pár éves ML Merci.
Mohammed sokat mesél neki az igazságról, a vallásról (amirõl otthon is hallott, de az Mohammed szerint hazugság amit a szüleitõl tanult hiszen õk a hitetlenek rabszolgái.)
Aztán egyik este Mohammed bemutatja azon barátainak akik tudják a megoldást a zsírszagú ruha és haj helyett a paradicsomba.

Ihasz Laci
03-05-2016, 10:34 AM
ezzel az elmelettel csak az a problema, hogy aki uj mercire, ergo foldi javakra vagyik, az nem nagyon fog sietni a paradicsomba.
amit leirtal az inkabb a bunozove valas folyamata nem a terroristae.

Vasember
03-05-2016, 11:08 AM
Na jó a végét elkapkodtam mert indulnom kellett. :)
A lényeg, hogy a probléma még akkor is emberöltõkig itt marad, ha a bevándorlók egyébként példásan beilleszkednek. A párizsi elkövetõk sem bevándorlók voltak, hanem "állampolgárok". A sajtó is evvel volt tele, hogy ez nem a bevándorlás bûne.
Õk is belga vagy francia fiatalok voltak akik egy darabig identitásvesztetten bolyongtak aztán megtértek.

Ihasz Laci
03-05-2016, 11:40 AM
ezek az allandoan elegedetlen emberek meg azok akik konnyen befolyasolhatoak. ilyenek mindig is lesznek. ezek a 2. 3. generacios bevandorlok akik sokan kozoluk mar nem is beszelik a nagyszuleik nyelvet, soha nem voltak az oshazajukba es eszukbe se jutna feladni nyugati erkolcstelensegben valo tengodest egy vallasos kulturaert mint pl afganisztan. ez jellemzi az atlag sokadik generacios bevandorlot. ezek koztott vannak azok akiket be lehet annyira folyasolni, hogy valami baromsagot csinaljanak. vagy csak szimplan elegedetlenek es az eletuk balfaszul alakulasaert a befogado orszagot hibaztatjak. ezeket az embereket keresik meg a hivatasos terroristak.
de ilyen emberek, vagy hasonloak minden tarsadalomban megvannak. szerencsere csak nagyon kis szamban.
de vannak helyiek is, akik hasonloan veszelyesek a tarsadalomra. kb hasonlo indittatasbol. elegedetlenseg, bosszu valos vagy velt serelmekert.

GAZDA
03-05-2016, 03:32 PM
ezek az allandoan elegedetlen emberek meg azok akik konnyen befolyasolhatoak. ilyenek mindig is lesznek. ezek a 2. 3. generacios bevandorlok akik sokan kozoluk mar nem is beszelik a nagyszuleik nyelvet, soha nem voltak az oshazajukba es eszukbe se jutna feladni nyugati erkolcstelensegben valo tengodest egy vallasos kulturaert mint pl afganisztan. ez jellemzi az atlag sokadik generacios bevandorlot. ezek koztott vannak azok akiket be lehet annyira folyasolni, hogy valami baromsagot csinaljanak. vagy csak szimplan elegedetlenek es az eletuk balfaszul alakulasaert a befogado orszagot hibaztatjak. ezeket az embereket keresik meg a hivatasos terroristak.
de ilyen emberek, vagy hasonloak minden tarsadalomban megvannak. szerencsere csak nagyon kis szamban.
de vannak helyiek is, akik hasonloan veszelyesek a tarsadalomra. kb hasonlo indittatasbol. elegedetlenseg, bosszu valos vagy velt serelmekert.

Nem mindegy mennyi táptalaja van a terrorpistáknak és ha lehet ne tenyésszük õket!

shadow177
03-05-2016, 05:16 PM
No, akkor:

A magántulajdonhoz is hasonlóan viszonyulok, de vallom az élni és élni hagyni elvet. Aki megérdemel még egy esélyt, annak a kormányok adjanak és ne akadályozzák az elérést. Aki nem érdemli meg, azt a lehetõ leggyorsabban távolítsák el az országból.

Az a baj, hogy amit a kormány ad, azt a tiedbõl és az enyémbõl adja anélkül, hogy megkérdezné akarok-e adni, van-e mibõl adnom stb. Ad akkor is, ha Magyar betegek halnak meg elégtelen/lassú ellátás miatt a kórházakban, ha Magyar nyugdíjasok fagynak meg egy átdolgozott élet után. Végül is õk, csak adófizetõ polgárok...... Élni hagyni szép dolog, de vélem hogy kertedbõl a kártevõket, házadból a rágcsálókat, szervezetedbõl a szükségtelen mikroorganizmusokat azért mégis irtod.

A határállomásra érkezõ, a hatóságokkal együttmûködõ menekültek beadhatják a kérelmüket, amit a jelenlegi szabályok értelmében azonnal elutasítják, mert a kormányunk szerint Szerbia biztonságos ország, maradjanak ott. Ráadásul nem az országból, hanem az EU-ból dobják ki, mert a magyar elutasító határozat késõbb más országokban is érvényes lesz, hiába szökik tovább.
Ezért nem lehet túl sok eggyüttmûködõ menekültet találni a határainkon. A "hadüzenet nélkül támadó ellenség" gondolatával az a baj, hogy azt csak reguláris haderõ teheti meg. Akik érkeznek (az érkezés pillanatában, ránézésre) nem azok. A terroristának nyilvánítás az más tészta. Azt bárkire rá lehet fogni. Az USA meg is lépte.De hallhattunk, olvashattunk, láthattunk pár példát a tévedésre. Éppen ezért nem könnyû a befogadás eldöntése sem. Jó megoldást se tudok rá, viszont személy szerint nem tartom jó megoldásnak azt sem ami most van, az automatikus kiutasítást.

Hadüzenet nélküli támadást indíthat irreguláris haderõ is, felkelõk, partizánok, polgári milíciák. Persze a jelenlegi helyzetben ezek egyenruhát nem viselõ beszivárgó egységek, ha úgy tetszik diverzánsok.
Hozzátenném még tanult kollégám bölcs mondását:"Jobb ma száz kirúgott (mások szerint döglött) migrács a határon, mint holnap két élõ az anyámon!"

Ez szép máz, amivel leöntötted a rabszolgaság fogalmát. Nem maga választotta, kényszermunka, ami az életben maradásához alapfelvétel. De legyen, dolgoztassuk õket! Meddig is? Azért van több, mint egymilló menekült Németországban, mert a kérelem elbírálása hosszadalmas. Mit tartanál még elfogadható idõtartamnak, amit végigdolgozva a menekült kérelmét el kellene bírálni?

A rabszolgaságban megveszem és eltartom a rabszolgát, a munkája gyümölcsét kizárólagos joggal fölözöm le, életérõl én döntök, nem hagyhatja el a birtokot.
A migrács idejön szabad akaratából, el kell tartanom akkor is ha nem akarom, a munkája értéke meg sem közelíti a bekerülési költséget, bármikor elmehet. Azért érzed a különbséget? Egyébként mint korábban írtam a hat heti egészségügyi karantén elég kell legyen az elbírálásra.

Ez az eddigi hozzászólásaid alapján is egyértelmû volt. Több ingyenélõre szerintem sincs szükség, De akinek tényleg problémája van és segíthetünk rajta, annak miért nem segítünk?

Az érkezõk 90%-a alapból gazdasági migrács/bûnözõ=ingyenélõ. Legalább 8% tagja, aktivistája, katonája valamely iszlamista terror, vagy vallási erõszak szervezetnek. Maximum 2% az aki ténylegesen segítségre szorul. Már bocs, de azért dobjak ki 98% erõforrást, tegyem ki életveszélynek a teljes európai humán populációt hogy 2% segítség célba érjen? Ezt át kellene gondolni.......

Ihasz Laci
03-05-2016, 06:20 PM
Nem mindegy mennyi táptalaja van a terrorpistáknak és ha lehet ne tenyésszük õket!

eloiteletes vagy. nem minden bevandorlobol lesz terrorista.
ugyanakkor oslakosok is lehetnek terroristak akik a sajat hazajuk ellen fordulnak. eta, ira, raf mind olyan terrorcsoport akik a sajat orszaguk ellen fordultak.

GAZDA
03-05-2016, 07:48 PM
eloiteletes vagy. nem minden bevandorlobol lesz terrorista.
ugyanakkor oslakosok is lehetnek terroristak akik a sajat hazajuk ellen fordulnak. eta, ira, raf mind olyan terrorcsoport akik a sajat orszaguk ellen fordultak.

Szövegértésre gyúrjál még! Én nem szoktalak minõsíteni Te se tedd!
Minél több idegen népesség érkezik egy országba annál nagyobb az esélye, hogy a leszármazottak közül többen az adott állam ellen fordulnak, tudod nehezebb integráció, szocializációs és gazdagsági nehézségek meg ilyesmi.
A felsorolt szervezetek valamilyen szabadságtörekvés miatt harcolnak egy idegen ország/nép elnyomása ellen.

Ihasz Laci
03-05-2016, 08:02 PM
Szövegértésre gyúrjál még! Én nem szoktalak minõsíteni Te se tedd!
Minél több idegen népesség érkezik egy országba annál nagyobb az esélye, hogy a leszármazottak közül többen az adott állam ellen fordulnak, tudod nehezebb integráció, szocializációs és gazdagsági nehézségek meg ilyesmi.
A felsorolt szervezetek valamilyen szabadságtörekvés miatt harcolnak egy idegen ország/nép elnyomása ellen.

az, hogy leirtam, hogy eloiteletes vagy az egy megjegyzes, nem minosites. ha hulyenek vagy bekepzeltnek hivtalak volna az lenne a minosites.
attol fuggetlenul ha azt irod, hogy ne tenyesszunk tobb bevandorlot mert az csak taptalaj a terroristaknak az egy eleg eloiteletes kijelentes amivel arra celzol, hogy a bevandorlokbol terroristak lesznek.
ha nem vagy eloiteletes ne tegyel eloiteletes megjegyzeseket, ilyen egyszeru.

(csendesen megjegyzem egy korabbi vitatkozasunkat miszerint te alkalmatlannak tartod az egynemu szuloket a sikeres gyereknevelesre csak azert mert egynemuek, az is eleg eloiteletes volt reszedrol)

Ihasz Laci
03-05-2016, 08:06 PM
azzal kezded a hozzaszolasodat, hogy: ,,szovegertesre gyurjal'' ezzel a megjegyzessel meg te minositesz engem! aztan meg kikered magadnak, hogy en ne minositselek mert te sem teszed:)

Ihasz Laci
03-05-2016, 08:10 PM
,,A felsorolt szervezetek valamilyen szabadságtörekvés miatt harcolnak egy idegen ország/nép elnyomása ellen''
a felsorolt szervezetek mind a SAJAT kormanyuk ellen harcoltak!

GAZDA
03-05-2016, 08:24 PM
Elõítéletesnek minõsíteni valakit nagyon de nagyon SÉRTÕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem tudom van e értelme belekezdeni ennek a kérdésnek a "megvitatásába"? Nem akarok még egy parttalan vitát.

GAZDA
03-05-2016, 08:26 PM
Az íreknek az angolok kormánya miért sajátjuk? :duhos:

GAZDA
03-05-2016, 08:30 PM
Elõítéletes = aki nem ismer valamit vagy valakit és úgy alkot véleményt szerintem.

Akinek évtizedes rálátás van egy FOLYAMATRA és látja az irányát az mondhat véleményt sõt szerintem kötelesség is.

GAZDA
03-05-2016, 08:33 PM
Egyébként nem arra céloztam hogy a bevándorlók t.isták lesznek hanem a LESZÁRMAZOTTAIK potenciálisan azok lehetnek és ennek a VALÓSZÍNÛSÉGE HATVÁNYOZOTTAN NAGYOBB mint az õslakos népességnél.

Ihasz Laci
03-05-2016, 08:54 PM
Egyébként nem arra céloztam hogy a bevándorlók t.isták lesznek hanem a LESZÁRMAZOTTAIK potenciálisan azok lehetnek és ennek a VALÓSZÍNÛSÉGE HATVÁNYOZOTTAN NAGYOBB mint az õslakos népességnél.

es ez mi ha nem eloiteletesseg? na ne rohogtessel mar azzal, hogy te nem vagy eloiteletes.
meg direkt nagybetukkel is irtad: VALÓSZÍNÛSÉGE HATVÁNYOZOTTAN NAGYOBB ennel mar nem is tudom mi lehetne jobb pelda ha azt akarnam bemutatni, hogy mi az eloiteletesseg!

Ihasz Laci
03-05-2016, 09:07 PM
egy kicsit vissza kerestem azt a vitatkozast amikor a meleg szulokrol vitaztunk, arrol, hogy kepesek-e a melegek gyerekeket nevelni
ime az egyik kommented: ,,Megdöbbentõ amiket írsz. Komolyan gondolod hogy két torz személy fel tud nevelni egy egészséges gyermeket?''
szerintem ez meg az elozo kommented onmagaert beszel, hogy mennyire vagy eloiteletes a masokkal es a massagal szemben.

GAZDA
03-06-2016, 07:58 AM
es ez mi ha nem eloiteletesseg? na ne rohogtessel mar azzal, hogy te nem vagy eloiteletes.
meg direkt nagybetukkel is irtad: VALÓSZÍNÛSÉGE HATVÁNYOZOTTAN NAGYOBB ennel mar nem is tudom mi lehetne jobb pelda ha azt akarnam bemutatni, hogy mi az eloiteletesseg!

Ismételni tudom magam: szövegértés! Gondold át picit. Addig is béke veled!

BragBOL
03-06-2016, 10:00 AM
egy kicsit vissza kerestem azt a vitatkozast amikor a meleg szulokrol vitaztunk, arrol, hogy kepesek-e a melegek gyerekeket nevelni
ime az egyik kommented: ,,Megdöbbentõ amiket írsz. Komolyan gondolod hogy két torz személy fel tud nevelni egy egészséges gyermeket?''
szerintem ez meg az elozo kommented onmagaert beszel, hogy mennyire vagy eloiteletes a masokkal es a massagal szemben.

Nem feltétlen kell hozzá elõítélet!
Mert ha nem normális (szakrálisan) egy család, akkor a gyerek se lesz normális! (legfeljebb kívülrõl nézve)
Ha holisztikus lenne az orvostudomány, akkor már mindenki látná a buktatóit,
de mivel nem így van még, ezért a többség nem lássa mivel jár az ilyen család alapítása!

Ihasz Laci
03-06-2016, 11:31 AM
Ismételni tudom magam: szövegértés! Gondold át picit. Addig is béke veled!

akkor neked meg fogalmazasra kell gyurnod nem is keveset. mert amit irsz az eloiteletes akar mennyire is magyarazod, hogy nincsenek eloiteleteid.

ha azt mondanam, hogy minden gazda nevu kommentelo hatvanyozottan nagyobb valoszinuseggel terrorista mert gazdanak hivjak oket az nem lenne eloiteletes?

Ihasz Laci
03-06-2016, 11:34 AM
Nem feltétlen kell hozzá elõítélet!
Mert ha nem normális (szakrálisan) egy család, akkor a gyerek se lesz normális! (legfeljebb kívülrõl nézve)
Ha holisztikus lenne az orvostudomány, akkor már mindenki látná a buktatóit,
de mivel nem így van még, ezért a többség nem lássa mivel jár az ilyen család alapítása!

ezt nem hiszem el, de komolyan. te se latod amit irsz?
,,Mert ha nem normális (szakrálisan) egy család, akkor a gyerek se lesz normális!''
ha apam cigizett akkor egyertelmu, hogy en is dohanyos leszek igaz? vagy ha anyam alkoholista volt akkor en is pias leszek?

st.jimmy
03-06-2016, 01:52 PM
ez a családi szakralitásos vonal ez 100% off, bizonyos fórumtagok elõítéletességének taglalása szerintem erõsen off gyanús. A topicban szerintem ha elõítéleteket tartalmaz hozzászólás az teljesen természetes, hiszen az elõítéletek az emberi viselkedés részét képezik, nekem van egy logikám, ami szerint tkp. evolúciós alapjuk van. Az más kérdés, hogy ha valaki megfogalmazza egy csoport kollektív bûnösségét, vagy nem képes felismerni elõítéletességét a fórum akármelyik topicjában akkor mi a teendõ, van valami fórumszabályzat, vagy ilyesmi. Ha abban nem szerepel, hogy ez tilos, akkor szabad és mindenki más belátja, hogy mennyi gyõzködésnek van értelme. Ha pedig tilos ilyesmi bántó tartalom megjelentetése, akkor biztosan megvannak a szankciók.

Ihasz Laci
03-06-2016, 03:41 PM
,,bizonyos fórumtagok elõítéletességének taglalása szerintem erõsen off gyanús''
nem ha mondjuk a lanyomra mondja, hogy potencialis terrorista jelolt:)
gazda: ,,Egyébként nem arra céloztam hogy a bevándorlók t.isták lesznek hanem a LESZÁRMAZOTTAIK potenciálisan azok lehetnek és ennek a VALÓSZÍNÛSÉGE HATVÁNYOZOTTAN NAGYOBB mint az õslakos népességnél''
gondolom gazda nem a lanyomra gondolt de a logikajat kovetve ot is bele vehetjuk ebbe a csoportba.
de az, hogy igy gondolkodik a bevandorlokrol, meg az azonos nemu szulokrol is egy eleg negativ velemenyt alkotott csak azt bizonyitja, hogy eloiteletes. en ezt meg szova tettem.

ha a forum szabalyzat szerint ezt nem kellene tennem akkor befogom pofam es egy szot nem szolok tobbe ilyen temaban.
ha viszont az ilyen es ehhez hasonlo eloiteletes-elitelo kommentek es hozzaszolasok nem engedelyezettek itt a forumon akkor pedig gazdanak kell odafigyelnie arra, hogy miket ir.

TMIB
03-06-2016, 03:48 PM
Én nem igazán olvasom most a topicot, mert rengeteget írtatok, de próbáljatok kibékülni, mert úgy látom gond van. :(

Doom
03-06-2016, 04:01 PM
Nem nagyon értem ,hogy min folyik a vita?!
Homoszexualitás = genetikai betegség,gyógyíthatatlan és képtelenség egészséges gyermeket nevelni ebben a környezetben.
A család = Anya,Apa,Gyermekek
illegális bevándorló = bûnözõ (mindegyik) ,benne van a kifejezésbe (illegális),hogy hatósági engedély nélkül lép egy szuverén ország területére.Magyarországon EZ bûncselekmény!
Menekült = vallási,etnikai,politikai hovatartozás ,háborús cselekmények miatt az élõhelyét,hazáját elhagyó személy,aki emiatt félti a saját testi épségét ,életét.
(pl Görögországban már nincsen menekült!)
Migráns = gazdasági,társadalmi,politikai ,etnikai,vallási okok miatt hazáját elhagyó és más országban letelepedi szándékozó személy,akinek a testi épsége nincsen veszélyben.

Ihasz Laci
03-06-2016, 04:23 PM
Nem nagyon értem ,hogy min folyik a vita?!
Homoszexualitás = genetikai betegség,gyógyíthatatlan és képtelenség egészséges gyermeket nevelni ebben a környezetben.
A család = Anya,Apa,Gyermekek
illegális bevándorló = bûnözõ (mindegyik) ,benne van a kifejezésbe (illegális),hogy hatósági engedély nélkül lép egy szuverén ország területére.Magyarországon EZ bûncselekmény!
Menekült = vallási,etnikai,politikai hovatartozás ,háborús cselekmények miatt az élõhelyét,hazáját elhagyó személy,aki emiatt félti a saját testi épségét ,életét.
(pl Görögországban már nincsen menekült!)
Migráns = gazdasági,társadalmi,politikai ,etnikai,vallási okok miatt hazáját elhagyó és más országban letelepedi szándékozó személy,akinek a testi épsége nincsen veszélyben.

gazdanak volt egy kommentje amire megjegyeztem, hogy eloiteletes a bevandorlokkal szemben.
erre gazda meg en elkezdtunk vitatkozni. gazda szerint o nem eloiteletes. szerintem meg az mert amiket irt a bevandorlokrol, hogy a leszarmazottaikbol nagy valoszinuseggel terroristak lesznek az eleg eloiteletes.
a homoszexualis dolog mert ugy kerult kepbe, hogy felhoztam peldanak egy korabbi vitankat ahol gazda mar bizonyitotta mennyire eloiteletes a meleg szulokkel kapcsolatban.

azt azert tudni illik, hogy a homoszexualitas nem genetika betegseg. tehat gyogyitani sem kell:) es egy meleg par is teljesen alkalmas gyereknevelesre.

st.jimmy
03-06-2016, 05:28 PM
Nem hiszem, hogy szabályzatba ütközne valaki elõítéletességének a firtatása, erre nem gondoltam.
Köszönjük a fogalommagyarázatot, a homoszexualitással kapcsolatban megjegyezném, hogy még mindig OFF ebben a topicban, ezen kívül nem értek egyet a definícióval, ugyanakkor nem tartom érdemesnek a fórumon belül megvitatni, mert a világon semmi köze nincs a prepperkedéshez.

GAZDA
03-06-2016, 06:13 PM
Talán így kellene elindulni: tisztázni az ALAP definíciókat.

Doom
03-06-2016, 07:36 PM
azt azert tudni illik, hogy a homoszexualitas nem genetika betegseg. tehat gyogyitani sem kell es egy meleg par is teljesen alkalmas gyereknevelesre.
OFF
párzás = azt a dolgot a helyére...a többi testnyílás egyéb biológiai funkciók ellátására szolgál
ON

Ihasz Laci
03-06-2016, 08:42 PM
OFF
párzás = azt a dolgot a helyére...a többi testnyílás egyéb biológiai funkciók ellátására szolgál
ON

de a szex nem csak a fajfenntartasrol es a parzasrol szol. azok az egyeb biologiai funkciok melegeknel a szexualis oromszerzest is magaba foglalja.
ennyi erovel mondhatnad azt is, hogy soha tobbet nem akarsz oralis szexet a baratnoddel/felesegeddel mert a szaja egyeb biologiai funkciokra szolgal es nem parzasra.

Ihasz Laci
03-06-2016, 08:47 PM
Talán így kellene elindulni: tisztázni az ALAP definíciókat.

eloitelet: ,,Az elõítélet a tényeken, a hibás vagy merev általánosításokon alapuló, elõre kialakított feltételezés, vélemény''

gazda: ,,Egyébként nem arra céloztam hogy a bevándorlók t.isták lesznek hanem a LESZÁRMAZOTTAIK potenciálisan azok lehetnek és ennek a VALÓSZÍNÛSÉGE HATVÁNYOZOTTAN NAGYOBB mint az õslakos népességnél''

elore kijelented, hogy a bevandorlok leszarmazottai potencialisan terroristak lehetnek. ez az eloiteletesseg.

venosz
03-06-2016, 10:18 PM
Elõítélet vagy valószínûség. Hol a határ? Kinél hol. Nem vitatéma. Ezek a párhuzamok csak a végtelenben találkoznak, és ügyi nem akarunk odáig menni?

Doom
03-07-2016, 04:24 AM
de a szex nem csak a fajfenntartasrol es a parzasrol szol. azok az egyeb biologiai funkciok melegeknel a szexualis oromszerzest is magaba foglalja.
ennyi erovel mondhatnad azt is, hogy soha tobbet nem akarsz oralis szexet a baratnoddel/felesegeddel mert a szaja egyeb biologiai funkciokra szolgal es nem parzasra.
nem sex...párzás!
tetszik érezni a különbséget?
Ha nem betegség,akkor,két.......,hogyan csinál gyereket?

Doom
03-07-2016, 05:01 AM
Amúgy szerintem ez az épitõipari anyaggal kapcsolatos sexuális érdeklõdés nem off ebben a topicban.
Az emberek nehezen viselik a változásokat és a másságot sem tolerálják túl jól.A másság viszonylagos és itt nem csak az elõbbirõl beszélek,hanem mindenrõl ami károsan befolyásolja egy populáció fennmaradását.
Az elõítéletesség,a másság elutasítása voltaképpen a társadalom immunrendszere.Mint a testünk,úgy a társadalmunk is az ideális mûködés fenntartására van programozva.
Zsigeri szinten érzékeli egy egyed és a közösség ,hogy baj van.Ezért van az,hogy nem tudja valaki megmagyarázni,hogy miért,de elõítéletes.
Védekezik!
Védekezik az immunrendszere a támadásokkal szemben,( az egészséges fajfenntartás,a nyugodt élet (ahol lehet gyermeket nevelni),a közbiztonság,a munkahelye,a vallása,az élete)
Nem jó dolog ha egy társadalom(Európa)természetes immunrendszerét valakik,hatalmuknál fogva felül akarják bírálni.Az a társadalom pusztulását jelenti!
-Mi történik ha a homoszexuális gének túlsúlyba kerülnek az átörökítéskor? Kihalás!
-Mi történik ha a parazita népcsoportok leszaporodják az egészséges populációt?Gazdasági összeomlás!
-Mi történik ha egy más vallás kerül túlsúlyba?Polgárháború,rezsim,megfélemlíté s,erõszakos áttérítés,inkvizíció.
-Mi történik ha egy más kultúra kerül túlsúlyba?Éhezés,népesség robbanás,készletek felélése,megfélemlítés,terror,polgárháború k.
Hagyni kell az immunrendszert mûködni!

GAZDA
03-07-2016, 05:48 AM
eloitelet: ,,Az elõítélet a tényeken, a hibás vagy merev általánosításokon alapuló, elõre kialakított feltételezés, vélemény''

elore kijelented, hogy a bevandorlok leszarmazottai potencialisan terroristak lehetnek. ez az eloiteletesseg.

Ha egy szociológus írná le ugyanazt amit én statisztikával alátámasztva az is elõítéletesség lenne?

Ihasz Laci
03-07-2016, 07:12 AM
Ha egy szociológus írná le ugyanazt amit én statisztikával alátámasztva az is elõítéletesség lenne?

egy szociologus nem irna ilyeneket. de irna is akkor az is ugyanigy eloiteletes lenne mivel bele eseik az eloiteletesseg fogalmaba.

de nem ertem mit akarsz ezen meg magyarazkodni?

megjegyeztem, hogy eloiteletes vagy, fogadd el vagy ha nem tetszik akkor ne irjal ilyen kommenteket.

Ihasz Laci
03-07-2016, 07:23 AM
Amúgy szerintem ez az épitõipari anyaggal kapcsolatos sexuális érdeklõdés nem off ebben a topicban.
Az emberek nehezen viselik a változásokat és a másságot sem tolerálják túl jól.A másság viszonylagos és itt nem csak az elõbbirõl beszélek,hanem mindenrõl ami károsan befolyásolja egy populáció fennmaradását.
Az elõítéletesség,a másság elutasítása voltaképpen a társadalom immunrendszere.Mint a testünk,úgy a társadalmunk is az ideális mûködés fenntartására van programozva.
Zsigeri szinten érzékeli egy egyed és a közösség ,hogy baj van.Ezért van az,hogy nem tudja valaki megmagyarázni,hogy miért,de elõítéletes.
Védekezik!
Védekezik az immunrendszere a támadásokkal szemben,( az egészséges fajfenntartás,a nyugodt élet (ahol lehet gyermeket nevelni),a közbiztonság,a munkahelye,a vallása,az élete)
Nem jó dolog ha egy társadalom(Európa)természetes immunrendszerét valakik,hatalmuknál fogva felül akarják bírálni.Az a társadalom pusztulását jelenti!
-Mi történik ha a homoszexuális gének túlsúlyba kerülnek az átörökítéskor? Kihalás!
-Mi történik ha a parazita népcsoportok leszaporodják az egészséges populációt?Gazdasági összeomlás!
-Mi történik ha egy más vallás kerül túlsúlyba?Polgárháború,rezsim,megfélemlíté s,erõszakos áttérítés,inkvizíció.
-Mi történik ha egy más kultúra kerül túlsúlyba?Éhezés,népesség robbanás,készletek felélése,megfélemlítés,terror,polgárháború k.
Hagyni kell az immunrendszert mûködni!

mivel nem en vagyok a melegek szoszoloja es vedoangyala ezert nem is az en tisztem, hogy vedelmezzem oket.
az en megjegyzesem csupan 2 dologrol szol.
a homoszexualitas nem betegseg, ez teny.
a meleg parok is kepesek gyereknevelesere

azt meg gyorsan megjegyzem, hogy a melegek aranya olyan keves a heterokhoz kepest, hogy a fajfenntartast ez nem befolyasolja, ettol meg nem kell felned, hogy kihalunk mert mindenki megbuzul:)

a maradek 3 allitasod meg nem a meleg temval kapcsolatos hanem vallasi, kulturalis es etnikai.

Ihasz Laci
03-07-2016, 07:33 AM
nem sex...párzás!
tetszik érezni a különbséget?
Ha nem betegség,akkor,két.......,hogyan csinál gyereket?

sehogyan nem csinalnak gyereket de nem azert mert betegek hanem mert egynemuek!

Unicornis
03-07-2016, 08:29 AM
Nézd forestwalker!
Amit Gazda ír az nem elõítélet, hanem UTÓítélet. A bûnözési statisztikák pontosan megmutatják a dolgot.
Az a helyzet hogy az emberi kultúrák nem kompatibilisek egymással! Õk soha sem fognak beilleszkedni Európába, ahogy
az elõzõ évtizedekben ide érkezetteket sem sikerült integrálni. És ez NEM a mi hibánk!
Én nem gyûlölöm õket, hanem félek tõlük. Tudom hogy mikre képesek.
Szóval bárhogy is csûröd-csavarod a dolgokat akkor sem lesz igazad, mert a tények makacs dolgok!
Persze lehetsz itt a fórumon a migránsok védõszentje, de úgy áll a dolog hogy potenciálisan õk az eljövendõ gyilkosaink!
És nem akarom õket itt látni Európában, mert semmi keresnivalójuk itt. Nem érdekel a nyomoruk, meg hogy honnan jöttek, és hogy mit éltek át, stb... Nekem a saját lányom és a családom élete a legfontosabb.
A hogy az új keletû népi bölcselet is mondja: "Inkább száz halott migráns a határon, mint kettõ az anyámon"
És most elmondhatsz engem minden rossznak, nem érdekel.

Ihasz Laci
03-07-2016, 09:53 AM
Nézd forestwalker!
Amit Gazda ír az nem elõítélet, hanem UTÓítélet. A bûnözési statisztikák pontosan megmutatják a dolgot.
Az a helyzet hogy az emberi kultúrák nem kompatibilisek egymással! Õk soha sem fognak beilleszkedni Európába, ahogy
az elõzõ évtizedekben ide érkezetteket sem sikerült integrálni. És ez NEM a mi hibánk!
Én nem gyûlölöm õket, hanem félek tõlük. Tudom hogy mikre képesek.
Szóval bárhogy is csûröd-csavarod a dolgokat akkor sem lesz igazad, mert a tények makacs dolgok!
Persze lehetsz itt a fórumon a migránsok védõszentje, de úgy áll a dolog hogy potenciálisan õk az eljövendõ gyilkosaink!
És nem akarom õket itt látni Európában, mert semmi keresnivalójuk itt. Nem érdekel a nyomoruk, meg hogy honnan jöttek, és hogy mit éltek át, stb... Nekem a saját lányom és a családom élete a legfontosabb.
A hogy az új keletû népi bölcselet is mondja: "Inkább száz halott migráns a határon, mint kettõ az anyámon"
És most elmondhatsz engem minden rossznak, nem érdekel.

igen a tenyek olyan makacs dolgok amiket nemlehet megvaltoztatni.
miszerint az elore kialakitott velemeny az eloitelet. ha gazda elore kijelenti, hogy a bevandorlok utodaibol nagy valoszinuseggel terroistak lesznek az eloitelet.
makacs dolgok ezek a tenyek mi?
de mondok egy masik tenyt ami szinten a bevandorlokkal kapcsolatos. sokkal tobb kart okoz az orszagnak es meg se zavar titeket annyira mint a velt vagy valos terroristak. a kinai bevandorlok! nem bantanak senkit, nem robbantgatnak. csak gazdasagilag teszik tonkre az orszagot. szepen kiszoritjak a piacrol a versenytarsakat a kici occo termekeikkel.
en emiatt jobban aggodnek mint ahelyett, hogy jon ahmed es felrobbantja a parlamentet.

de majd ha elsz egy olyan varosban ami tele van bevandorlokkal es azok leszarmazottaivak akiket latsz, hogy milyen szepen beilleszkedtek akkor mi van? akkor mit mondasz?

ti annyira a vegletekben gondolkodtok, hogy az hihetetlen. miert lenne minden bevandorlo potencialis veszelyforras. en is bevandorlo vagyok angliaba. nagyon szepen beilleszkedtem es nem robbantottam fel senkit.

tudjatok kik alkotjak a legnagyobb bevandorlo kozosseget londonban es angliaban? az indiaiak. kovettek el valaha is terrortamadast? nem! beilleszkedtek? igen!

olyan dolgokrol beszeltek amit nem lattok es nem eltek meg de azert elitelitek.

es nem vagyok a bevandorlok vedoszentje, sem a buzike ha mar vedoszentnek akartok beallitani.
csak amit en itt latok az tok az ellenkezoje annak amirol ti ott beszeltek!

ugyanakkor azzal teljesen egyet ertek, hogy a mostani bevandorlas politika egy nagy szar abban a formaban ahogy van.

GAZDA
03-07-2016, 10:08 AM
Ezek szerint mindenki elõiteletes akire Te azt mondod? Mindegy hogy mennyi MEGÉLT tapasztalata van a temaban vagy milyen tudomanyos munka alapján jutott arra a következtetésre?

Ihasz Laci
03-07-2016, 11:21 AM
Ezek szerint mindenki elõiteletes akire Te azt mondod? Mindegy hogy mennyi MEGÉLT tapasztalata van a temaban vagy milyen tudomanyos munka alapján jutott arra a következtetésre?

nem azert mert EN azt mondom hanem azert mert az illeto olyat mond amivel eloiteletesse teszi magat.
csak azert mert tapasztalata van az nem jelenti azt, hogy nem lehet eloiteletes.

te meg mindig nem erted mit jelent az a szo, hogy eloiteletes?
,,Az elõítélet a tényeken, a hibás vagy merev általánosításokon alapuló ... ''
TENYEKEN vagy hibas ...

attol, hogy tenyeken alapul a tudasa attol meg nem latja a jovot, nem tudja, hogy kibol mi lesz.
azert mert az egyik bevandorlo terrorista volt nem lesz a masikbol is az.

erted mar mit jelent ez a szo?

GAZDA
03-07-2016, 04:13 PM
Mondom én hogy az alapdefinícióval van gond! Logikai bukfenc van abba amit idéztél (nem tudom honnan). Az objektív/tényszerû dolgok összegzés az hogy lehet elõítélet?
Szerinted nem sántít ez a dolog???
Nem mondtam hogy minden bevándorló és leszármazottja t.ista lesz de a VALÓSZÍNÛSÉGE hatványozottan nagyobb mint egy helyinek aki ezer szálon kötõdik az országhoz, érthetõ?

Ihasz Laci
03-07-2016, 07:02 PM
Mondom én hogy az alapdefinícióval van gond! Logikai bukfenc van abba amit idéztél (nem tudom honnan). Az objektív/tényszerû dolgok összegzés az hogy lehet elõítélet?
Szerinted nem sántít ez a dolog???
Nem mondtam hogy minden bevándorló és leszármazottja t.ista lesz de a VALÓSZÍNÛSÉGE hatványozottan nagyobb mint egy helyinek aki ezer szálon kötõdik az országhoz, érthetõ?

nincs itt semmi logikai bukfenc. csak te meg mindig nem erted mit jelent az a szo, hogy eloitelet.
nem a tenyszeru objektiv dolgok osszegzese az eloitelet hanem az, hogy ebbol te egy messzemeno kovetkeztetest vonsz le.
de ne haragudj, hogy ezt megkerdezem de jartal te rendesen iskolaba? mert mar ket napja magyarazom neked mit jelent az eloitelet vagy az eloiteletesseg es te meg mindig nem erted!
ha csak kotekedesbol csinalod akkor nyugodtan befejezheted.
ha meg tenyleg nem tudod mit jelent ez a szo kicsit muvelodj:

https://hu.wikipedia.org/wiki/El%C5%91%C3%ADt%C3%A9let

st.jimmy
03-07-2016, 09:47 PM
ha azt mondom, hogy relatív nagy arányú bevándorló látszólagos jó beilleszkedése szerintem növelni fogja a terrorcselekmények elõfordulásának valószínûségét ez egy jóslat.
Ha valaki ugyanezt elmélettel, vagy statisztikával alátámasztva, de ugyanebben a szerkezetben teszi, az egy olyan jóslat amire érdemesebb figyelni, ha ténylegesen megalapozottnak tûnik akkor érdemes az alapján megelõzõ intézkedéseket tenni, minden egyéb körülmény figyelembevételével.
Azonban, ha megjelenik az "összes migráns gyilkos" gondolat és ehhez tartja magát valaki, onnantól kezdve lõttek a kulturált eszmecsere lehetõségének.
forestwalker? GAZDA? Többiek?
fair így?

szóljatok ha álljak le ezekkel, csak igyekszem kicsit fésülni a borzolt kedélyeket

Doom
03-08-2016, 02:48 AM
hagyjuk már ezt a wikipédiát!
Elõítélet...maga a szó mit jelent?
Az" elõ" szót azt hiszem nem kell magyarázni,de azt jelenti,hogy ugyan még nem történt semmi,de az elõzõ tapasztalatokból jó eséllyel lehet várni,jósolni valamit.
"Ítélet"..."megítél" a dolog megtörtént és ez alapján történik a döntéshozatal.
Összerakva a szót....a rendelkezésre álló kollektív vagy egyéni tapasztalat alapján jó eséllyel bekövetkezik az esemény,mely aggodalommal tölti el az "elõítélet" gyakorlóját.
Akkor most kérdezek valamit?
Urak...ez nem maga a prepperkedés?? :)
Amikor valaki összerakja a történelmi események,a nagypapa beszámolói alapján,a cikkek,videók,blogok alapján hogyan vezetett a gazdasági,társadalmi politikai változások a II. világháborúhoz.
Mikor jönnek a hírek,hogy ..hoppá!.. voltaképpen ugyan ezen az úton megyünk......az "elõítélet"! Hát készüljünk fel!;)
Amikor kétes személyi azonosítású,papírok és ismert szándék nélküli milliók áramlanak,bóklásznak egy kontinensen...akkor azért egy prepper némi aggodalommal figyeli az eseményeket...hoppá!....és az általánosítás(bár nem helyes,de hatékony)sokat segít a védelmi stratégia kidolgozásában.
Olyan szépen leírtuk már több ezerszer ezen a fórumon,mit teszünk ha jön a zombi horda!Nem olvastam egyszer sem,hogy a védekezés elõtt mindegyikhez oda megy valaki ...egy riportra,egy kedélyes beszélgetésre,Megkínálja vízzel ,konzervekkel az értékes készleteibõl,ad egy sátrat,gyújt tüzet és szépen sorba állítva kedélyesen elbeszélget egyenként.:haha:
Aztán ha a riport negatív,hát védekezik,ha pozitív,de az alany hazudott,akkor beengedi és megszívta!Biztos hogy van közötte aki nem rossz szándékú és akár értékes tagja is lehetne a kis túlélõ közösségnek,de ki meri megpróbálni?
Inkább elõítéletes mindenki,mert biztonságos!
Különösen igaz ez abban az esetben,ha a bunkerben,tanyán,közösségben vannak elegen és nem nagyon kell több tag.

GAZDA
03-08-2016, 06:16 AM
Ne haragudj de neked komoly gondolkodasbeli problémáid vannak. Mindenkeppen erolteted ezt az agymosott liberalis maszlagot és nem is probalod megerteni amit én és a tobbiek leirtunk. Az hogy megprobalsz megbelyegezni masokat nagyon csunya libsi trükk és ELLEHETETLENÍTI AZ ÉRDEMI PÁRBESZÉDET!

Ihasz Laci
03-08-2016, 07:24 AM
Ne haragudj de neked komoly gondolkodasbeli problémáid vannak. Mindenkeppen erolteted ezt az agymosott liberalis maszlagot és nem is probalod megerteni amit én és a tobbiek leirtunk. Az hogy megprobalsz megbelyegezni masokat nagyon csunya libsi trükk és ELLEHETETLENÍTI AZ ÉRDEMI PÁRBESZÉDET!

en probalok megbelyegezni masokat? esznel vagy? nem is tudom ki mondta, hogy a bevandorlok utodaibol lesznek a terroristak! ez mi ha nem megbelyegzes!
aztan meg josz itt a tobbi hulyesegeddel, hogy eroltetem a liberalis maszlagot. neked komoly ertelmezesi problemaid vannak!
milyen liberalis maszlagot eroltetek? azt, hogy megjegyeztem, hogy eloiteletes vagy mert irtal egy eloiteletes kommentet, ebbe mi a liberalis?
ha itt tuntetnek, hogy jaj szegeny bevandorlok, mindet be kell engedni meg eselyt adni nekik, na az lenne a liberalis maszlag.
de nem ezt mondtam, soha semmi ilyet nem mondtam.

aki nem kepes az erdemi parbeszedre az te vagy mert meg mindig nem birtad felfogni mit jelent az a nyomorult szo, hogy eloiteletes.

Ihasz Laci
03-08-2016, 07:29 AM
hagyjuk már ezt a wikipédiát!
Elõítélet...maga a szó mit jelent?
Az" elõ" szót azt hiszem nem kell magyarázni,de azt jelenti,hogy ugyan még nem történt semmi,de az elõzõ tapasztalatokból jó eséllyel lehet várni,jósolni valamit.
"Ítélet"..."megítél" a dolog megtörtént és ez alapján történik a döntéshozatal.
Összerakva a szót....a rendelkezésre álló kollektív vagy egyéni tapasztalat alapján jó eséllyel bekövetkezik az esemény,mely aggodalommal tölti el az "elõítélet" gyakorlóját.
Akkor most kérdezek valamit?
Urak...ez nem maga a prepperkedés?? :)
Amikor valaki összerakja a történelmi események,a nagypapa beszámolói alapján,a cikkek,videók,blogok alapján hogyan vezetett a gazdasági,társadalmi politikai változások a II. világháborúhoz.
Mikor jönnek a hírek,hogy ..hoppá!.. voltaképpen ugyan ezen az úton megyünk......az "elõítélet"! Hát készüljünk fel!;)
Amikor kétes személyi azonosítású,papírok és ismert szándék nélküli milliók áramlanak,bóklásznak egy kontinensen...akkor azért egy prepper némi aggodalommal figyeli az eseményeket...hoppá!....és az általánosítás(bár nem helyes,de hatékony)sokat segít a védelmi stratégia kidolgozásában.
Olyan szépen leírtuk már több ezerszer ezen a fórumon,mit teszünk ha jön a zombi horda!Nem olvastam egyszer sem,hogy a védekezés elõtt mindegyikhez oda megy valaki ...egy riportra,egy kedélyes beszélgetésre,Megkínálja vízzel ,konzervekkel az értékes készleteibõl,ad egy sátrat,gyújt tüzet és szépen sorba állítva kedélyesen elbeszélget egyenként.:haha:
Aztán ha a riport negatív,hát védekezik,ha pozitív,de az alany hazudott,akkor beengedi és megszívta!Biztos hogy van közötte aki nem rossz szándékú és akár értékes tagja is lehetne a kis túlélõ közösségnek,de ki meri megpróbálni?
Inkább elõítéletes mindenki,mert biztonságos!
Különösen igaz ez abban az esetben,ha a bunkerben,tanyán,közösségben vannak elegen és nem nagyon kell több tag.

a wikipedia oldal tartalmazza a ,,A Magyar nagylexikon definíciója szerint'' gondolom azt is hagyjuk mar mert miert is figyeljunk a magyar nagylexikonra?

Ihasz Laci
03-08-2016, 07:33 AM
ha azt mondom, hogy relatív nagy arányú bevándorló látszólagos jó beilleszkedése szerintem növelni fogja a terrorcselekmények elõfordulásának valószínûségét ez egy jóslat.
Ha valaki ugyanezt elmélettel, vagy statisztikával alátámasztva, de ugyanebben a szerkezetben teszi, az egy olyan jóslat amire érdemesebb figyelni, ha ténylegesen megalapozottnak tûnik akkor érdemes az alapján megelõzõ intézkedéseket tenni, minden egyéb körülmény figyelembevételével.
Azonban, ha megjelenik az "összes migráns gyilkos" gondolat és ehhez tartja magát valaki, onnantól kezdve lõttek a kulturált eszmecsere lehetõségének.
forestwalker? GAZDA? Többiek?
fair így?

szóljatok ha álljak le ezekkel, csak igyekszem kicsit fésülni a borzolt kedélyeket

ezt nagyon jol leirtad, marcsak gazdanak kellene megertenie, ezt probalom magyarazni neki mar vagy 3 napja

shadow177
03-08-2016, 08:01 AM
Csak, hogy én is beleszóljak.

Elõítélet pl, kijelenteni hogy az összes oroszlán emberevõ? Igen, mert szép számmal vannak olyan példányok amelyek lehetõleg elkerülik az embert. Ezzel együtt minden ép eszû ember kerüli a közvetlen kontaktus lehetõségét az oroszlánokkal, mivel tudott dolog, hogy veszélyes vadállatok. Ezt olyanok is tudják, akiket személy szerint nem tépett szét/evett meg oroszlán. Na, tehát ez alapján nem jelenthetjük ki hogy minden migrács gazdasági bevándorló/nemi erõszaktevõ/potenciális gyilkos. De! Tekintve a tanúsított viselkedésüket és az általuk elkövetett bûncselekmények egy fõre esõen elképesztõen magas számát, éppúgy indokolt az óvatosság mint az oroszlán esetében. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy nyilvánvalóan semmiféle szakképzettségük/munkavágyuk/beilleszkedési hajlandóságuk nincs, ellenben a szûkös erõforrásainkat fel kívánják élni, mindenképpen indokoltnak tûnik az életterünkön kívül tartani õket.
Azután persze ha a populáció bizonyos példányai együttmûködnek, és hasznosnak tûnnek (de legalábbis nem károsnak) a számunkra, akkor természetesen a lehetõségeinkhez mérten segíteni kell õket.

Megjegyezném továbbá, hogy például a hivatalos utat választó, fehér, keresztény munkára és beilleszkedésre hajlandó és konkrét életveszély elõl menekülõ Búrok tekintetében valahogy nem látszott az a felebaráti szeretet mint ami a migrókra sugárzik.

GAZDA
03-08-2016, 09:26 AM
Ha több mint 10 evig eltem a migransok kozott, akkor veluk kapcsolatban tapasztalataim lehetnek vagy tevednek? Érthetõ hogy ez már megtörtént esemeny! Ha még nem tortent volna meg akkor lehet ELÕiteletem.

st.jimmy
03-08-2016, 10:04 AM
Nagyon értékes tapasztalataid lehetnek, amiket bizonyára érdemes lenne felhasználni!
De logikai hiba van az érvelésedben. Megtörtént egy halom esemény, azok alapján az abban résztvevõket meg és/vagy el lehet ítélni. Ugyanakkor olyan személyekkel kapcsolatban akik személyesen nem részesei a megtörtént és tapasztalt eseményeknek nem jogos semmiféle megítélés. Jóslatokba lehet velük kapcsolatban bocsátkozni, ilyenkor érdemes alátámasztani, hogy mi alapján jósol valaki valamit. Fokozott óvatosságra lehet inteni másokat, szintén indoklással.
Szerintem a fentebbiek feltételei a kulturált eszmecserének, ez nem hiszem, hogy felesleges szõrszálhasogatás lenne.

A fokozott óvatosság alkalmazása és az elõítélet szerintem nagyon közel áll egymáshoz, hol lehet itt a határ?

Dream_walker
03-08-2016, 12:31 PM
Az, hogy minden oroszlán emberevõ, az nem elõítélet, hanem ostobaság. Mivel nyilvánvaló, hogy nem minden oroszlán fogyasztott már emberhúst.
Az, hogy az oroszlánok valószínûleg emberevõk, már nem elõítélet, mert bizonyított tény, hogy az oroszlán, mint állatfaj, nem veti meg az emberhúst, mint táplálékot.

Azt mondani, hogy minden iszlamista egyben tista is, ostobaság. Viszont valószínûsíthetõ, hogy azok, és ez már nem elõítélet, hanem logikus következtetés egy sor dologból, pl. abból is, hogy a vallásuk minden, MINDEN irányzata sérti az alapvetõ emberi jogokat.

GAZDA
03-08-2016, 06:06 PM
Kezdünk már nagyon nyelvészkedni és filozófust játszani. Nyilván nem ismerhetek minden migránst mivel ez fizikai képtelenség de x számú különbözõ helyrõl érkezett, különbözõ nemû és korú megismerése után már van egy rálátásom.
De tudod mit nevezz amiknek akarsz azért kifejlesztettem egy képességet hogy elég jól meg tudom ítélni melyik migráns akar megtámadni,meglopni,eladni a nõvérét/húgát/anyját stb. ha ezt elõítéletnek nevezed hát legyen!

Ihasz Laci
03-08-2016, 07:33 PM
,,De tudod mit nevezz amiknek akarsz azért kifejlesztettem egy képességet hogy elég jól meg tudom ítélni melyik migráns akar megtámadni,meglopni,eladni a nõvérét/húgát/anyját stb. ha ezt elõítéletnek nevezed hát legyen!''

ez nem eloitelet hanem emberismeret, nagyon jol lehet alkalmazni azokkal az emberekkel kapcsolatban akikkel valamilyen formaban kapcsolatba kerulunk. de ahhoz az kell, hogy minimum beszelj az illetovel, hogy kialakits rola egy kepet.
az eloitelet az amikor olyanokrol alkotsz velemenyet akikrol csak annyit tudsz, hogy leteznek valahol es bevandorlok leszarmazottai es NAGY VALOSZINUSEGGEL TERROSISTAK LESZNEK, na ez az eloitelet!

st.jimmy
03-08-2016, 10:10 PM
sem nyelvészkedésrõl, sem filozofálásról szó nincsen. A fogalmi gondolkodás az emberi faj sajátja és érdemes benne megütni egy szintet. Ha valaki nem tud, vagy nem akar bizonyos különbözõ fogalmakat elválasztani egymástól akkor lesznek emberek akikkel nem fog tudni értelmes eszmecserét folytatni bizonyos témákban.

Elég nagy baj a világban, hogy most divat ez, hogy jujfujj rasszizmus/homofóbia/elõítélet meg minden, aztán olyan egyébként egybites emberek kerülnek elõtérbe, akik egy szatyor tengerisünt is a mellükre ölelnének, ha azokat szóban megvádolná valaki valamivel.
Szerintem ezt a bajt tetézi mindenki, aki nem hajlandó felvenni a kesztyût, tisztázni, hogy "OK, ha így csinálom akkor politikailag korrekt a megfogalmazásom, ezáltal célba ér az üzenetem!"

Síkra kell szállni, azon a nyelven kell gondolkodni és beszélni, ami az aktuálisan elfogadott, amin a lényeges társalgások zajlanak. Hosszú fejlõdés van már emögött a dolog mögött, és hosszú út áll még elõtte, és mi is a részesei vagyunk, mi is alakítjuk.

st.jimmy
03-08-2016, 10:30 PM
,,De tudod mit nevezz amiknek akarsz azért kifejlesztettem egy képességet hogy elég jól meg tudom ítélni melyik migráns akar megtámadni,meglopni,eladni a nõvérét/húgát/anyját stb. ha ezt elõítéletnek nevezed hát legyen!''

ez nem eloitelet hanem emberismeret, nagyon jol lehet alkalmazni azokkal az emberekkel kapcsolatban akikkel valamilyen formaban kapcsolatba kerulunk. de ahhoz az kell, hogy minimum beszelj az illetovel, hogy kialakits rola egy kepet.
az eloitelet az amikor olyanokrol alkotsz velemenyet akikrol csak annyit tudsz, hogy leteznek valahol es bevandorlok leszarmazottai es NAGY VALOSZINUSEGGEL TERROSISTAK LESZNEK, na ez az eloitelet!

elvileg létezhet egy tanulmány, ami megállapítja, hogy adott helyre, adott idõpontban bevándorolt emberek leszármazottainak 90%-a törvényen kívüli bûnözõ, és/vagy terrorista (gondolom amúgy nincs ilyen)
ha a körülmények nagyon hasonlóak egy aktuálisan zajló bevándorlás esetén, akkor szerintem nem feltétlenül elõítélet, ha valaki azt jósolja, hogy mivel minden passzol, ha nem avatkozunk be valahol, akkor a leszármazottak nagy része valószínûleg terrorista lesz

ha az elõbbi megállja a helyét, akkor könnyû elképzelni egyéb érveléssel alátámasztott jóslatot, ami a végén ugyanúgy nem elõítélet
az elõítélet az, hogyha az adott leszármazott ott van elõtted, és tudod, hogy honnan származik, de semmi mást és erre azt mondod, hogy TE BÜDÖS TERRORISTA

a jóslatokkal kapcsolatban amúgy nagyon fontos megemlíteni, hogy tök gyakran bizonyulnak hamisnak
ez triviálisnak tûnhet, de azt látom, hogy az emberek egyáltalán nem ennek megfelelõen kezelik õket

TMIB
03-09-2016, 12:03 AM
Ne öljétek le egymást. Attól nem oldódik meg semmi. :hogymi:

Dream_walker
03-09-2016, 07:31 AM
akikrol csak annyit tudsz, hogy leteznek valahol es bevandorlok leszarmazottai es NAGY VALOSZINUSEGGEL TERROSISTAK LESZNEK, na ez az eloitelet!

Tényleg nem akarom a feszültséget kelteni, de ez nem elõítélet. Az elõítélet információk nélkül, elképzelések, alaptalan mendemondák után születik. Pl. a mostani migrókkal kapcsolatban ennél sokkal pontosabb információkkal rendelkezünk, néhány példa erre:
mekkások? igen
a vallásuk tiszteletben tartja az alapvetõ emberi jogokat? nem
képesek nagy tömegben békés együttélésre ellenkezõ kultúrájú populációkkal? nem, még a saját kultúrájukon belül sem nagyon
elterjedtebb a kultúrájukban a szélsõséges erõszak? igen
kiveti magából a kultúrájuk a szélsõségeseket? nem
a hatóságok/politikusok/megmondóemberek kettõs mércét alkalmaznak az elõnyükre? igen

Ez egy sor olyan információ, ami tény, és mindenki által ismert. Ez alapján véleményt alkotni már kicsit komolyabb súlyú, minthogy simán elõítéletnek legyen bélyegezve.
De persze bárki lehet más véleményen, én tiszteletben tartom :)

Ihasz Laci
03-09-2016, 07:35 AM
,,elvileg létezhet egy tanulmány, ami megállapítja, hogy adott helyre, adott idõpontban bevándorolt emberek leszármazottainak 90%-a törvényen kívüli bûnözõ, és/vagy terrorista (gondolom amúgy nincs ilyen)''

hat tanulmanynak eppen nem neveznem de egy eleg jo osszefoglalo: https://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_the_European_Union#List_of_incidents
ha legorudlsz a list of incident-hez es van ra egy kis idod osszeszamolhatod, hogy mennyi masodik-harmadik generacios bevandorlo kovetett el terror tamadast europaban.
nekem ez az eredmeny jott ki:
a masodik vh-tol napjainkig vizsgalt idoszakban, innentol erosodott fel a bevandorlas europaba.

a 2000-es evekben 16 idiota kovetett el terrortamadast akiknek a szulei vagy nagyszulei nem europabol valoak. az 1950-es es 2000-es evek kozott 1 terrorista csoport mukodott hollandiaban amit bevandorlok hoztak letre es europai celpontokat tamadtak.

ugyanebben az idoszakban, 2000-es evek 4 idiota kovetett el terror tamadast akinek a felmenoi mind europaiak voltak. plusz 2 terror szervezet (ismeretlen tagletszammal) mukodik az eu teruleten. az 1950-es es 2000-es evek kozott 11+1 terror csoport volt aktiv europaban akik mind hazi tenyesztesu tagokall buszkelkedhettek:) a plusz 1 az az olsz maffia, ugyan nem terror csoport de terrorista modszereket alkalmaztak, robbantas, eroszak, stb.

es ebbe nincs benne a balkani haboru ahol aztan megvadult mindenki es allat modjara viselkedtek a harcolo felek.

persze ebben az idoszakban voltak bevandorlo terroristak is boven (itt a bevandorlo alatt azt ertem aki csak az akcio idejere jott europaba).

de ha az atlagot vesszuk akkor europa sokkal tobb terroristat termelt ki magabol mint amennyit a bevandorlok ossze birtak hozni.

most ebbol megint az jon le, hogy en vagyok a bevandorlok vedoszentje, ami nem igaz.
csak azt mondom, hogy gazdaval ellentetben en nem hiszek az olyan dolgokban mint o, miszerint ,,minden bevandorlo es azok leszarmazottai nagyobb valoszinuseggel lesznek terroristak mint a helyiek''.

Ihasz Laci
03-09-2016, 08:02 AM
Tényleg nem akarom a feszültséget kelteni, de ez nem elõítélet. Az elõítélet információk nélkül, elképzelések, alaptalan mendemondák után születik. Pl. a mostani migrókkal kapcsolatban ennél sokkal pontosabb információkkal rendelkezünk, néhány példa erre:
mekkások? igen
a vallásuk tiszteletben tartja az alapvetõ emberi jogokat? nem
képesek nagy tömegben békés együttélésre ellenkezõ kultúrájú populációkkal? nem, még a saját kultúrájukon belül sem nagyon
elterjedtebb a kultúrájukban a szélsõséges erõszak? igen
kiveti magából a kultúrájuk a szélsõségeseket? nem
a hatóságok/politikusok/megmondóemberek kettõs mércét alkalmaznak az elõnyükre? igen

Ez egy sor olyan információ, ami tény, és mindenki által ismert. Ez alapján véleményt alkotni már kicsit komolyabb súlyú, minthogy simán elõítéletnek legyen bélyegezve.
De persze bárki lehet más véleményen, én tiszteletben tartom :)

en ertem amit mondasz de ezek a tenyek ha utalnak is valamire akkor arra utalnak, hogy ezek a bevandorlok a jelen helyzetben igy viselkednek ahogy leirtad.
az, hogy egy szamukra szar helyzetben igy viselkednek (ha nem is elfogadott) de ugy ahogy ertheto. hallottak egy csomo hirt, hogy igy meg ugy szuper jo lesz az eu aztan konnygazt kapnak a hataron. nem vedem a viselkedesuket es en is elitelem az agressziojukat. csak probalom megerteni.
de ha mar vege ennek a cirkusznak es nyugodt korulmenyek kozott elnek ki tudja, hogy mikent fognak viselkedni.
mert amit en latok az az, hogy ugyanugy dolgoznak iskolaba jaratjak a gyerekuket hetvegente meg csaladi time van.

a balkan is magvadult a haboru alatt, utana meg megnyugodutt. egy konfliktus helyzet mindenkibol kihozza az allatot. nekik most ez a konfliktus, most igy viselkednek, aztan ha vege remelhatoleg a viselkedesuk is valtozik olyan iranyba mint ahogy azt en latom a bevandorlokon akik mar itt elnek generaciok ota.

GAZDA
03-09-2016, 09:56 AM
Nem tudom megerteni nálad hol a határ elõitelet kerdeseben. Olyat meg nem irtam hogy nagy valószínûseggel t.istak lesznek hanem NAGYOBB valószínûseggel lesznek mint pl. a skótok. De latoma statisztika es szociologia szokeszlete ismeretlen szamodra ezert inkabb mellozzuk a témát.

Vasember
03-09-2016, 10:01 AM
Én nem arra akartam utalni, hogy a bevándorlók gyerekei bizonyosan terroristák lesznek. Épp azt szerettem volna kifejteni, hogy õk vannak nehéz helyzetben, mert egy teljesen más kultúrában teljesen identitásukat veszthetik, így ki vannak szolgáltatva.
Ilyen irányú statisztikákat biztos nem találsz hiszen az a (egyébként nyugati) technika amivel pszichológiailag keresik a megfelelõen befolyásolható és beszervezhetõ egyéneket még teljesen újszerû.
Ez az egész viszont ránk nézve veszélyes. Mivel azt nem tudjuk megakadályozni, hogy beszervezzék ezért jobb az egészet megelõzni.
A te gyermeked Britanniában nincs veszélyben, hiszen ugyanaz a kultúrkör ahonnan érkeztetek. Ott maximum az upper class-ba nem fog tartozni, és a Tesco-ba fog mindig vásárolni, de ez nem okoz neki törést. :)
Egyébként ha valaki nagyon akar segíteni akkor menjen el Miskolc Avasra és vigyen haza a lakásába pár purdét, oszt segítse õket. Azok legalább a "mieink".

Dream_walker
03-09-2016, 11:00 AM
en ertem amit mondasz de ezek a tenyek ha utalnak is valamire akkor arra utalnak, hogy ezek a bevandorlok a jelen helyzetben igy viselkednek ahogy leirtad.
az, hogy egy szamukra szar helyzetben igy viselkednek (ha nem is elfogadott) de ugy ahogy ertheto. hallottak egy csomo hirt, hogy igy meg ugy szuper jo lesz az eu aztan konnygazt kapnak a hataron. nem vedem a viselkedesuket es en is elitelem az agressziojukat. csak probalom megerteni.
de ha mar vege ennek a cirkusznak es nyugodt korulmenyek kozott elnek ki tudja, hogy mikent fognak viselkedni.
mert amit en latok az az, hogy ugyanugy dolgoznak iskolaba jaratjak a gyerekuket hetvegente meg csaladi time van.

a balkan is magvadult a haboru alatt, utana meg megnyugodutt. egy konfliktus helyzet mindenkibol kihozza az allatot. nekik most ez a konfliktus, most igy viselkednek, aztan ha vege remelhatoleg a viselkedesuk is valtozik olyan iranyba mint ahogy azt en latom a bevandorlokon akik mar itt elnek generaciok ota.

Ez teljesen érthetõ, de mindennek következménye van, akármilyenek is a körülmények. A Balkánon sem kivétel nélkül mindenkibõl lett állat, nem a körülmények hozták ki, hanem az egyes emberek engedték ki. Saját döntésbõl. Aki nem így döntött, abból nem hozta ki a helyzet az állatot.

Az meg, hogy milyen körülmények között élnek, nem titok, meg kell nézni õket otthon. Nem szerveznek tüntetéseket az emberi jogokért, vagy nem akarják rákényszeríteni a kormányaikat/rendõrségüket, stb. a belföldi t-izmus, vallási fanatizmus felszámolására. Döntõ többségüken nem kezdik el levadászni a háborús agresszorokat. Pedig megtehetnék.

Ihasz Laci
03-09-2016, 11:04 AM
Nem tudom megerteni nálad hol a határ elõitelet kerdeseben. Olyat meg nem irtam hogy nagy valószínûseggel t.istak lesznek hanem NAGYOBB valószínûseggel lesznek mint pl. a skótok. De latoma statisztika es szociologia szokeszlete ismeretlen szamodra ezert inkabb mellozzuk a témát.

elozo oldal utolso komment olvasd el, hogyan ideztelek.
aztan ha mar ott jarsz az egesz kommentet is elolvashatod aztan utan gyere es mutass nekem egy statisztikat ami teged igazol. meg mindig te vagy aki nem birja megerteni egyes szavak jelenteset.

GAZDA
03-09-2016, 02:40 PM
Valószínûségrõl írtam végig! Ha Te ezt nem tudod mit jelent mit kezdjek veled????
Jelen helyzetben szerinted készítenek ilyen statisztikát és ha igen nyilvánosságra hozzák?

Részemrõl befejeztem a témát ez már szócséplés amit csinálsz!

Ihasz Laci
03-09-2016, 03:07 PM
Valószínûségrõl írtam végig! Ha Te ezt nem tudod mit jelent mit kezdjek veled????
Jelen helyzetben szerinted készítenek ilyen statisztikát és ha igen nyilvánosságra hozzák?

Részemrõl befejeztem a témát ez már szócséplés amit csinálsz!

ja etam mar, amikor a tenyek beszelnek az szocseples:)

teszel egy eloiteletes kijelentest aztan probalod megmagyarzni, hogy az megsem eloiteletes mert tenyek meg statisztikak bizonyitjak amit mondtal.
amikor meg a tenyek epp az ellenkezojet mondjak az mar mindjar szocseples:) vicces alak vagy te.

GAZDA
03-09-2016, 03:33 PM
Milyen tények??? Kezdesz felidegesíteni az értetlenkedéssel! Megvádolsz azzal hogy elõítéletes vagyok pedig csak Te nem érted meg amit leírtam! Lehet hogy most még úgy látod, hogy jól mûködik a rendszer ami körülvesz de a társadalmi, gazdasági folyamatok mutatnak egy irányt és azt nem kellene figyelmen kívül hagyni! Tudod egyre több eszkimó egyre kevesebb fóka!

Ihasz Laci
03-09-2016, 03:59 PM
Milyen tények??? Kezdesz felidegesíteni az értetlenkedéssel! Megvádolsz azzal hogy elõítéletes vagyok pedig csak Te nem érted meg amit leírtam! Lehet hogy most még úgy látod, hogy jól mûködik a rendszer ami körülvesz de a társadalmi, gazdasági folyamatok mutatnak egy irányt és azt nem kellene figyelmen kívül hagyni! Tudod egyre több eszkimó egyre kevesebb fóka!

azok a tenyek, hogy europa tobb helyi europai terroristat termelt ki magabol mint amennyit a bevandorloknak es utodaiknak sikerult.
theat megegyszer, miszerint a ,,bevandorlok utodaibol nagyobb valoszinuseggel lesznek terroristak mint a helyiekbol'' (idezet toled) nem igaz. es ez meg mindig egy eloiteletes kijelentes.
en nem megvadollak azal, hogy eloiteletes vagy hanem kijelentem.
,, Nem mindegy mennyi táptalaja van a terrorpistáknak és ha lehet ne tenyésszük õket!''
,,nem a bevandorlok hanem a LESZÁRMAZOTTAIK potenciálisan azok lehetnek''
,, Komolyan gondolod hogy két torz személy'' (ezt a melegekre mondtad, hogy torz szemely)
ezek mind a te szavaid! es ezek utan meg mindig probalod magyarazni, hogy nem vagy eloiteletes. na ne rohogtessel mar.

GAZDA
03-09-2016, 07:33 PM
Ezt az eu-s t.ista dolgot kicsit bõvebben kifejtenéd? Milyen európaiakra és milyen idõtávra érted?

Ihasz Laci
03-09-2016, 07:48 PM
Ezt az eu-s t.ista dolgot kicsit bõvebben kifejtenéd? Milyen európaiakra és milyen idõtávra érted?

miota europaban megjelent a modern kori terrorizmus es a nagyszamu bevandorlok, ugy kb az 1950-es evektol napjainkig terjedo idoszak.
tehat van terror es vannak bevandorlok es megis tobb helyi europai oslakos (aria, szoke, kekszemu, kereszteny, europai ember)lett terrorista mint bevandorlo (1.2.3. generacios beleertve)

GAZDA
03-09-2016, 09:32 PM
Szoval a hidegháború idõszakban. Azt a korszakot viszont nem lehet a maival osszehasonlitani. Az akkori eu-s t.pistak aranyat a teljes lakossag szamaval ossze lehet hasonlitani ugyanezen idoszak arab tarsadalmainak t.pista szamaval szinten a teljes lakossag szamhoz viszonyitva.

Ihasz Laci
03-10-2016, 07:46 AM
Szoval a hidegháború idõszakban. Azt a korszakot viszont nem lehet a maival osszehasonlitani. Az akkori eu-s t.pistak aranyat a teljes lakossag szamaval ossze lehet hasonlitani ugyanezen idoszak arab tarsadalmainak t.pista szamaval szinten a teljes lakossag szamhoz viszonyitva.

csakhogy ez nem ket kulon korszak! nem kell kulon valasztani csak azert mert regebben volt.
igy kapsz teljes kepet, hogy megvizsgalod a teljes idoszakot. miota van modern kori terrorizmus es nagyaranyu bevandorlas azota europa tobb europai terroristat termelt ki mint amennyit a bevandorlok ossze birtak hozni, ennyi.

de ennyi erovel akkor csak vizsgaljuk meg 2015-16 mert ekkor tamadott eloszor az isis. (akkor biztos, hogy a te allitasod nyer igazat, viszont ez a vizsgalati modszer messze van attol, hogy teljes kepet kapjunk)
ha az egesznek csak azt a reszet akarod megfigyelni ami a te allitasodat bizonyitja akkor teljes folosleges neki kezdeni az egesznek mert nem egy olyan eredmenyt fogsz kapni ami a teljes valosagot tukrozi. hanem csak egy reszeredmenyt ami teljesen elfogult, es az egesznek csak egy resze.

GAZDA
03-10-2016, 07:55 AM
Hallottál már a kétpólusú vilagrendrol? Gondolom nem mert akkor nem irnal ilyeneket.

Ihasz Laci
03-10-2016, 07:59 AM
Hallottál már a kétpólusú vilagrendrol? Gondolom nem mert akkor nem irnal ilyeneket.

es az, hogy jon ide?
itt nincs semmifele ketpolusu vilagrend. volt egy kijelentes (reszedrol) ami meg lett cafolva (reszemrol) ennyi.

GAZDA
03-10-2016, 08:28 AM
Mivel cafoltad statisztika? Nem erted melyik idoszak meddig tart. Gondold mar at mit mivel lehet osszehasonlitani.

Ihasz Laci
03-10-2016, 09:11 AM
Mivel cafoltad statisztika? Nem erted melyik idoszak meddig tart. Gondold mar at mit mivel lehet osszehasonlitani.

te nem erted, hogy nincsenek idoszakok. csak egy idoszak van. ami onnatol kezdodik miota van modern kori terrorizmus es bevandorlas europaba, amiota ez a ket dolog parhuzamosan letezik egymas mellet azota a napjainkig bezarolagos idoszakot kell figyelebe venni. ha ezt szetbontod idoszakokra akkor csak reszeredmenyt kapsz nem a teljes valosagot. de ezt mar leirtam es elmagyaraztam egyszer.

WestBam
03-10-2016, 10:31 AM
Amúgy ti nem unjátok? :duhos:

Ihasz Laci
03-10-2016, 10:47 AM
Amúgy ti nem unjátok? :duhos:

neha igen neha nem, mikor milyen hangulatom van:)

GAZDA
03-10-2016, 01:48 PM
Vicces gyerek vagy, nincsenek idõszakok de csak adsz meg idõkeretet! Most már tényleg fejezzük be mert ennek semmi értelme!

Ihasz Laci
03-10-2016, 02:19 PM
Vicces gyerek vagy, nincsenek idõszakok de csak adsz meg idõkeretet! Most már tényleg fejezzük be mert ennek semmi értelme!

az lehet, hogy en vicces vagyok de te meg ertetlen vagy! mert meg mindig nem erted mi?
azon az idokeretn kivul amit en mondtam nincs is mit vizsgalni, mit akarsz abban az idoszakban amikor nem volt terrorizmus?

amit en mondtam az az, hogy azt az idokeretet nem kell idoszakokra valasztani amit az ember meg akar vizsgalni? ezen mit nem lehet megerteni?

mondok egy egyszeru peldat, hogy te is megertsed.
ha azt akarod megtudni, hogy hanyan haltak meg repulobalesetekben akkor mit teszel? ossze szamolod az aldozatokat abban az idoszakban amikor volt repules.
az az idoszak onnan kezdodik mikor az elso repulo felszallt es ott er veget mikor az utolso lezuhant. ez a teljes idokeret. ezt nem valasztjuk idoszakokra mint ahogy te akartad. es nem vizsgaljuk, hogy mi volt elotte mert akkor meg nem volt repules ergo nincs mit vizsgalni.

erted mar? belefert a pici fejedbe?

GAZDA
03-10-2016, 02:37 PM
Értem már mire szeretnél kilyukadni a magad esetlen módján.
Megnyugtatlak mindig volt terrorizmus és voltak nagy népvándorlások is! Ja és ez a "modern kori" népvándorlás még nem zajlott le szóval ilyen értelemben ezt sem lehet vizsgálni.

Ihasz Laci
03-10-2016, 02:46 PM
Értem már mire szeretnél kilyukadni a magad esetlen módján.
Megnyugtatlak mindig volt terrorizmus és voltak nagy népvándorlások is! Ja és ez a "modern kori" népvándorlás még nem zajlott le szóval ilyen értelemben ezt sem lehet vizsgálni.

az en esetlen modomon azt probalom megertetni veled, hogy azon az idoszakon kivul nincs mit vizsgalni.
a masodik vh elott nem volt modern kori terrorizmus es nem voltak nagy letszamu bevandorlok, tehat nincs mit vizsgalni azon az idoszakon kivul amit emlitettem (2.vh-tol napjainkig). az, hogy a modern kori nepvandorlas meg nem zajlott le az meg tok nem szamit mert nem jovendomondast akarunk hanem tenyeket.
ha mar te probaltad tenyekkel magyarazni, hogy nem eloiteletesseg az, amit mondtal, hogy ,,a bevandorlokbol nagyobb valoszinuseggel lesznek terroristak mint a helyiekbol''
szoval a tenyek pont az ellenkezojet mondjak mint amire te hivatkoztal.

Ihasz Laci
03-10-2016, 02:57 PM
egyebkent nem ertem mit magyarazkodsz meg mindig?

megjegyeztem, hogy eloiteletes vagy mert ezeket mondtad:
,, Nem mindegy mennyi táptalaja van a terrorpistáknak és ha lehet ne tenyésszük õket!''
,, Komolyan gondolod hogy két torz személy''

az eloiteletes szo definicioja:
,,Az elõítélet a tényeken, a hibás vagy merev általánosításokon alapuló, elõre kialakított feltételezés, vélemény''

a kijelenteseid mind beleesnek az eloiteletes szo definiciojaba. innentol kezdve mit magyarazkodsz?

probaltad megmagyarzni, hogy nem eloiteletesseg ha a tenyek teged igazolnak. a tenyek pont az ellenkezojet igazoljak annak amit mondtal
aztan probaltad meg azzal magyarazni, hogy: ,,Ha egy szociológus írná le ugyanazt amit én statisztikával alátámasztva az is elõítéletesség lenne?''
meg, hogy: ,,Hallottál már a kétpólusú vilagrendrol? Gondolom nem mert akkor nem irnal ilyeneket.''

ketpolusu vilagrend meg szociologus ez am az erveles:)

utoljara leirom. ha eloiteletes kijelenteseket teszel akkor eloiteletesnek fognak erte hivni.
ha nem vagy az ne tegyel ilyen kijelenteseket, ilyen egyeszeru!

venosz
03-10-2016, 06:06 PM
venosz

Nem érzel együtt a háború és klímamenekültek szomorú sorsával?

Hát igen. Együtt érzek, de mindenki tudja mi a megoldás, de valahogy elhessegetik az emberek. A gyökerénél, a rossz vezetõket felakasztani, a katonaságot megszüntetni. Mindenki tudja mi a jó, és a rosszat ki kéne irtani, de fordítva van, a rossz írtja a jót.

GAZDA
03-10-2016, 07:08 PM
Aludj egyet a dologra majd ha gondolkozol beszélhetünk.
Továbbiakban béke veled!

GAZDA
03-10-2016, 07:11 PM
Hát igen. Együtt érzek, de mindenki tudja mi a megoldás, de valahogy elhessegetik az emberek. A gyökerénél, a rossz vezetõket felakasztani, a katonaságot megszüntetni. Mindenki tudja mi a jó, és a rosszat ki kéne irtani, de fordítva van, a rossz írtja a jót.

Ez így kicsit tömör volt. :) Katonaság nélkül ki fogja felakasztani a rossz vezetõket? ;)

venosz
03-10-2016, 07:26 PM
Ez így kicsit tömör volt. :) Katonaság nélkül ki fogja felakasztani a rossz vezetõket? ;)

Rick.

Ihasz Laci
03-11-2016, 11:21 AM
Aludj egyet a dologra majd ha gondolkozol beszélhetünk.
Továbbiakban béke veled!

na akkor megegyszer fussunk neki.

,,megjegyeztem, hogy eloiteletes vagy mert ezeket mondtad:
,, Komolyan gondolod hogy két torz személy''

,,Az elõítélet a tényeken, a hibás vagy merev általánosításokon alapuló, elõre kialakított feltételezés, vélemény''

a kijelenteseid mind beleesnek az eloiteletes szo definiciojaba. innentol kezdve mit magyarazkodsz?''

ha erre ertelmesen, tenyszeruen tudsz valaszolni vagy ezt tenyekkel meg tudod cafolni, akkor figyelek rad.
az, hogy aludj egyet a dologra, meg hogy nem tudod mi a ketpolusu vilagrend az csak ures magyarazkodas, semmi.
ha nem tudsz ertelmesen tenyekkel ervelni akkor ne is valaszolj, a magyarazkodast meg hagy meg a pletykalapoknak

venosz
03-11-2016, 12:52 PM
B..sza meg! Egész életemben elõítéletes voltam és lehet eztán is az leszek.

ezek alapján szoktam a véleményemet kialakítani, és a döntéseimet meghozni.

F..szság, mindenki elõítéletes különben a "márpedig én megmondtam", meg a "kellemesen csalódtam" kifejezés érvényét vesztené.
Az is elõítélet, hogy a migránsok nem lesznek terrosták. Mire lehet alapozni ezt? Megvannak a feltételek a vallásukban, az indítékaikban, az elérhetõ eszközeiben. Terrorizmus meg volt amíg a világon ember létezett. Már az õsemberek is terrorizálák egymást.

Ihasz Laci
03-11-2016, 01:37 PM
B..sza meg! Egész életemben elõítéletes voltam és lehet eztán is az leszek.

ezek alapján szoktam a véleményemet kialakítani, és a döntéseimet meghozni.

F..szság, mindenki elõítéletes különben a "márpedig én megmondtam", meg a "kellemesen csalódtam" kifejezés érvényét vesztené.
Az is elõítélet, hogy a migránsok nem lesznek terrosták. Mire lehet alapozni ezt? Megvannak a feltételek a vallásukban, az indítékaikban, az elérhetõ eszközeiben. Terrorizmus meg volt amíg a világon ember létezett. Már az õsemberek is terrorizálák egymást.

legalabb te beismered, az is valami.

Doom
03-12-2016, 02:31 AM
http://magyarprepperforum.net/showthread.php?1117-2015-november-13-Kit%F6rt-a-3-vil%E1gh%E1bor%FA&highlight=kit%F6rt
A kétkedõknek,álliberálisoknak,az okoskodóknak,a "honvédõknek",a karitatívoknak,az állampolgároknak.
1- ez aminek most a részesei vagyunk,nem menekülés,hanem honfoglalás.
2- amiket lehet látni,hallani nem terror cselekmények,hanem asszimetrikus háború.

A háborúban vannak szomorú események ,képek,történetek.
A sárban,hidegben,egy száraz kenyérrel,csupaszon síró kisgyermek képe mindenkit megindít.Ugyanígy a koszos,éhezõ kóbor kutya ,kerek szemei is.
De tudni kell,hogy ez csupán háborús propaganda.A kisgyermek,a kutya fegyver!
Talán ismeritek a lövészek taktikáját ," egyet sebesíts meg és az leköt még két katonát".
Ez az ember áradat valóban nem csupa terrorista,csak megtévesztett,kétségbe esett emberek akiket fegyverként használnak,hogy a célországot gazdaságilag,politikailag,társadalmilag destabilizálják.
Vannak köztük beavatkozók is,akik konkrét cselekményekkel félelmet ébresztenek és a saját maguk által beküldött menekültek ellen szítanak,így osztva meg a célországot,amely legyengül.
Természetesen a védekezésre nem jó a géppuska mint fegyver,mert ez ebben az esetben nem mûködik.Fel kell ismerni a fegyvert,hogy meg lehessen alkotni ellene a pajzsot.A legjobb pajzs egyenlõre a STOP!Úgy tûnik bölcs európai vezetõinknek sem jutott még jobb az eszükbe.

Doom
03-14-2016, 05:54 PM
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/

98,2 % elutasítja a bevándorlók kötelezõ kvóta szerinti Magyarországra betelepítését (1000 fõs minta alapján)
Azért ez megnyugtató!Valamiben legalább egységes a nemzet,van remény!:beer:

TMIB
03-15-2016, 09:33 PM
Ez igazi felvétel lehet?

https://www.youtube.com/watch?v=Lm-mZjqBRUU

Ihasz Laci
03-16-2016, 02:04 PM
Ez igazi felvétel lehet?

https://www.youtube.com/watch?v=Lm-mZjqBRUU

0.15 ,, aki nem lep egyszerre nem kap retest estere...''
nagyon ugy nez ki, hogy ures hassal mennek aludni:) ha ha

de, hogy valami epito jellegut is mondjak:) a felvetelenek ezer oka lehet.
-lehet arra hasznalni, hogy magyarazzak, hogy a tenoristak mar a spajzban vannak es itt masiroznak a parkoloban
-de az is lehet, hogy csak valakik hulyeskednek, vagy a helyi focicsapat onkentes szurkolit lathattuk proba kozben:)

TMIB
03-16-2016, 04:33 PM
Én is ezekre gondoltam, amellett hogy tényleg annyira idióták lennének hogy így buktatják le magukat. A 3 közül bármelyik lehetséges. :haha:

Ihasz Laci
03-17-2016, 07:55 AM
amig nem ezek masiroznak a parkoloban addig szerintem nincs mitol aggodnunk:)

https://www.youtube.com/watch?v=qzacf9YcWcI

Vasember
03-17-2016, 09:39 AM
Ennek elég kicsi az esélye (ha csak nem Izraelben laksz). A Hezbollah-nak tudtommal nincs miért Európába jönnie. Nekik helyi problémáik vannak. Ha jól emlékszem õk többek között azért alakultak mert Izrael elvitte a békét Galileába.

Ihasz Laci
03-17-2016, 10:17 AM
Ennek elég kicsi az esélye (ha csak nem Izraelben laksz). A Hezbollah-nak tudtommal nincs miért Európába jönnie. Nekik helyi problémáik vannak. Ha jól emlékszem õk többek között azért alakultak mert Izrael elvitte a békét Galileába.

tudom de az isis hell march videoban nincsenek olyan jo masirozos jelenetek https://www.youtube.com/watch?v=ORSvTMnHtMw
arra meg jo volt ez is, hogy a lenyeget erzekeltesse, hogy amig igazi tenoristak nem masiroznak mondjuk a hosok teren addig nem kell aggodni

Ihasz Laci
03-18-2016, 11:13 PM
nem birnak megulni a seggukon, kell nekik a balhe. az ilyeneket egybol lehetne kuldeni is vissza sziriaba vagy akarhova.

https://www.youtube.com/watch?v=79oDRPoCg0Q

TMIB
03-20-2016, 08:59 PM
Többször is megtámadott tévéstáb.

https://www.youtube.com/watch?v=42jpuXJPk0w

TMIB
03-22-2016, 10:03 PM
Színészkedés.

https://www.youtube.com/watch?v=FuBb1nn6MRY

Enxtheone
03-28-2016, 08:42 PM
Ez a képet most találtam, iszlám a béke vallása:
https://i.imgur.com/a7vu8hH.png

TMIB
03-28-2016, 10:16 PM
Érdekes lista, de azért elég hiányos. Mondjuk mikor az USA hadserege véletlenül szétbombáz néhány esküvõt, az nincs rajta. Az is erõszak, még akkor is ha elvileg másokat akartak likvidálni, csak nem úgy sikerült. Vagy mikor tömegeket mészárolnak le Mexikóban, meg egyéb Dél-Amerikai országokban. Néhány éve volt hogy egy egész tini bulit fojtottak vérbe, valami 17 tizenévest legyilkolva. De mivel van a listán egy "criminal act", akkor mindent ami az, szintén listára lehetne tenni. De valamiért csak azt az egyet tették oda.

A norvégiai támadás miért Anti-Marxista és miért nem szabadkõmûves, ha a fickó saját bevallása szerint nagyon szabadkõmûves elveket vall? Féltek ezt így kiírni a listára? :-P Meg Gáza ellen nem történt támadás egyszer sem az elmúlt 6 évben? Lehet hogy nem, csak elõtte és én emlékszem rosszul. Az USA-ban volt két másik támadás is, azok nincsenek a listán. Az egyik, mikor egy áttért fekete fickó lefejezett egy nõt, aztán egy másikat is le akart, mire lelõtték. (Azt hiszem Oklahomában történt.) Meg ott a Texasban történt támadás is, 2 muszlim Kalashnikovokkal támadt egy rendezvényre. Csak õk ketten haltak meg, de attól még a listára való szerintem.

:confused:

Doom
03-29-2016, 01:21 AM
Ez a képet most találtam, iszlám a béke vallása:
Csak objektíven!
http://mult-kor.hu/20110119_hidegveru_meszarlassal_foglaltak_el_jeruz salemet_a_keresztesek

TMIB
03-29-2016, 02:28 AM
Igaz, bár az nem az elmúlt 6 évben történt. :)

Enxtheone
03-29-2016, 11:19 AM
Ezzel azt akarod mondani hogy a muzulmánok 1000 évvel vannak lemaradva? :D

Ihasz Laci
04-19-2016, 02:21 PM
mi ujsag mostanaban a hataron? meg van meg a kerites?
gondolom a teli honapokban a hideg miatt kevesebben jottek de most jon a jo ido megint megindulnak majd.
valami ujdonsag vagy valtozas eszlelheto odahaza?

TMIB
04-19-2016, 02:31 PM
Ahogy olvasom hétvégenként elkapnak pár százat, de a kerítés miatt inkább próbálják elkerülni Magyarországot.

LSVF
05-06-2016, 05:26 AM
Amerika az illegális bevándorlás elõtt.
7129
(talán láccik a kép)

Elég találó és milyen igaz.

TMIB
05-06-2016, 05:53 AM
Nem volt illegális, az Indiánok beengedték a telepeseket. Persze, de jó sok törzs volt elõtte is, akik irtották egymást keményen. Azért jártak rosszul, mert az Indiánok nem voltak egészségileg felkészülve a fekete himlõre. Míg az Európaiak jobban viselték és ellenállóbbak voltak a kórral szemben, addig az Indiánokat nagyon durván kiirtotta a betegség.

De tegyük hozzá, hogy közép és Dél-Amerika ma is tele van indiánokkal.

Ihasz Laci
05-06-2016, 06:27 AM
Nem hiszem h akkoriban lett volna barmilyen indian hatarrendeszet:) igy eleg nehez megmondani mennyire volt legalis vagy illegalis az europai bevandorlas amerikaba. Az h az indianok beengedtek oket nem tudom mennyire lehet igaz. Azt viszont tudom h voltak indian haboruk amikor nyugatra terjeszkedett az usa.
Akarhogy is nezzuk az europaiak szepen lenyultak az egesz eszaki kontinest az rezboruektol.

TMIB
05-06-2016, 06:31 AM
Gondolj arra hogy örömmel fogadták az európaiakat, a hálaadás ünnepe is nagyban azzal van kapcsolatban, hogy az indiánok és az európaiak leültek egy asztalhoz barátságban. Ha az indiánok nem akarták volna az európaiakat, akkor már rögtön az elején háború lett volna, nem befogadás.

Igaz most az a helyzet Európában, hogy míg az európaiak nem akarják, a politikusok beengedik õket. Tehát ezen a ponton már nem tudom mennyire illegális a bevándorlás, ha Merkel szerint "mindenkit be kell fogadni".

Vasember
05-06-2016, 06:46 AM
Massachusetts-ben az elsõ hálaadáskor annak adtak hálát, hogy sikerült lemészárolni 700 indiánt. Utána sok helyen a hálaadás az õslakosok legyõzésének az ünnepe volt.
Mára már csak a pulyka legyõzése a cél.
Lehet, hogy 400 év múlva Európa leigázása is csak egy szép iszlám ünnep lesz... :)

Ihasz Laci
05-06-2016, 07:22 AM
Gondolj arra hogy örömmel fogadták az európaiakat, a hálaadás ünnepe is nagyban azzal van kapcsolatban, hogy az indiánok és az európaiak leültek egy asztalhoz barátságban. Ha az indiánok nem akarták volna az európaiakat, akkor már rögtön az elején háború lett volna, nem befogadás.

Igaz most az a helyzet Európában, hogy míg az európaiak nem akarják, a politikusok beengedik õket. Tehát ezen a ponton már nem tudom mennyire illegális a bevándorlás, ha Merkel szerint "mindenkit be kell fogadni".

ez csak az en ismeretem (vagy annak a hianya) de en ugy tudtam, hogy a korai idoszakban amikor az elso telepesek megjelentek a nyugati partokon es varosokat epitettek a helyieknek meg se fordult a fejukben, hogy egy hatalmas bevandorlas elso lepeset latjak. az elso telepeseket kereskedoknek tartottak es sok hasznos dolgot kaptak toluk, foleg jo minosegu fem szerszamokat. ezert nem is nagyon gyilkolasztak egymast, csak egy kicsit neha:)
ha akkor tudjak, hogy nehany szaz even belul rezervatumokban fogjak tengetni az eletuket tuti, hogy pocahontas es tarsai nem bartsagosan fogadtak volna az elso angol telepeseket.

TMIB
05-06-2016, 07:32 AM
A gond az, hogy rengeteg kárpótlást kaptak, de mégse vesznek belõle földet.

Itt van egy hír például 1 milliárd dollárról.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2129056/Government-pays-1billion-compensation-Indian-tribes-century-old-claims-money-land.html

Ha hozzávesszük, hogy Wyomingban 50.000 hold földet lehet 4 millióból venni, akkor elgondolkodtató, hogy vajon miért nem vesznek földet az indiánok ha anyagilag megtehetnék.

http://www.landsofamerica.com/property/50000-acres-in-Big-Horn-County-Wyoming/2801541

LSVF
05-06-2016, 08:40 AM
A lényeg, hogy ki lettek irtva nagyrészt, rezervátum stb.
Még a végén mi is így járunk, hisz honnan tudnánk hogy ez lesz a végén, amikor a muszlim pöcsömöccse
lakást vesz/házat épít eu-ban. Az egész london is 1 .....telep lassan. Franciákról ne is beszéljek... nagy roma barátok....
Nem akarok gecinek tûnni, de a régi mondást újraírva egy sor migráns egy sor tûz. Kinek hiányzik ez?
Akkor mennyen az összes amerikába úgyis annyira tudnak pattogni azok is.
Ha 1is elémkerül bárhol az úton nem rántom el a kormányt, mert neki megyek a szembejövõnek vagy belemegyek az árokba:gonoszrohog: és akinek jó?

shadow177
05-06-2016, 12:20 PM
https://www.youtube.com/watch?v=ogcZNBwZ6T0

TMIB
05-16-2016, 07:59 AM
Migránsok késeltek Bicskén, a nyílt befogadóállomáson

A rendõrség azt közölte: egy 20 éves afgán menedékkérõ támadt rá egy 18 éves afgánra. Hastájékon szúrta meg. Hogy mi lehetett az indíték, azt egyelõre nem tudni.

http://www.hirado.hu/2016/05/16/migrans-keselt-bicsken/

Ez mondjuk várható, hogy több tízezer emberbõl lesz késelés, bunyó, emberölés is. Nem csak az eltérõ kultúrák miatt - hiszen azt írják hogy afgán vs. afgán volt most is -, hanem ha sok ember van összezárva, ott elõbb-utóbb történik valami.

Rozsomák
05-16-2016, 09:43 AM
Mi a meglátásotok a jövõrõl migránsügyben? Mondjuk 10 pontban 2-5 szavas tõmondatban.

Az enyém:
1. Háborús szelek fújtak.
2. Pénzügyi elit asszonya szólt: Nemá!
3. Kitalálunk mást.
4. Szabadítsuk rá európára a dzsungelt.
5. pénzügyi befektetések: Mobiltelefonok, útiköltség osztás.
6. Feladatok kiosztása a politikusoknak.
7. Migránsok elszabadulnak, halál, rombolás, éhezés.
8. Kiirtódik sok sok európai, ellentámad a fehér.
9. Meghal minden migráns, vagy visszamegy magától. Közben rombolás.
10. Rendcsinálás, újjáépítés, szárnyal a gdp újra dübörög a hitelfelvétel.

TMIB
05-16-2016, 09:53 AM
Jóslás? Én arra gondolok hogy egyre többet engednek be, nem igazán számít hogy ki a menekült és hogy ki a szír. Papírjuk úgy sincs, úgyhogy mind megy németbe, Svédországba, Dániába, ahol sok a segély. Mivel nem éppen mérnök-doktorok, hanem inkább analfabéták, így a nyelveket se tanulják meg, hanem majd csak a segélyezés lesz. Követelõzés, mert a segély az jár, az ingyen ház jár, a minden ingyen, az jár. Szív az õslakosság. Sok, majd egyre több a dühös ember, persze semmi se fog történni néhány tüntetésen kívül. De tüntetnek és hazamennek, ahogy azt valaki régebben is megmondta más alkalomkor.
Romló közbiztonság, az életszínvonal is esni fog, mert egyre több embert kell eltartani segélyekbõl. Aztán néhány év alatt jön az elsõ gyerekszülésbõl érkezõ hullám, akik már EU polgárok lesznek, épp csak a kultúra ugyanaz marad, mert a szüleik ugyanúgy nevelik fel õket, mintha még a másik arab/afrikai országban élnének. Ellentétek, gyûlölet, de az újak azt csinálnak amit akarnak, a régi lakosságnak meg kuss van. Nagyjából erre számítok a jövõt illetõen.

Persze én francot se tudok, csak erre következtetek a helyzetbõl. Remélem tévedek és nem így lesz.

GAZDA
05-17-2016, 09:08 AM
Attól tartok jól értékeled a helyzetet.

Rozsomák
05-18-2016, 04:43 PM
Oké, a te verziódban ki a befektetõ? Ki adja az útiköltséget, a mobilokat? Kinek érdeke Európa iszlamizációja? Ingyen senki nem osztogat iphon 6 osokat.

Ihasz Laci
05-18-2016, 05:44 PM
Oké, a te verziódban ki a befektetõ? Ki adja az útiköltséget, a mobilokat? Kinek érdeke Európa iszlamizációja? Ingyen senki nem osztogat iphon 6 osokat.

nincsenek semmifele befektetok, csak azok mondanak ilyeneket akik mindenfele hatterhatalmat meg osszeeskuvest latnak a bevandorlas mogott.
nagyon egyszeru a keplet, ahonnan ezek az emberek jonnek szar az elet. amilyuket tudtak penze tettek vagy kolcsont vettek fel (a hatramaradt csalad a fedezet) es megindultak. ennyi.

WestBam
05-18-2016, 06:14 PM
Soros féle alapítványokhoz erõsen köthetõ a menekültek ellátmánya. Persze csak olvastam, nem kutattam utána.

TMIB
05-18-2016, 06:14 PM

Nem biztos hogy van. Mindent eladnak még otthon és vásárolnak. Tudják hogy amit megvesznek, megtérül, mert úgyis van segély és a nyugati kormányok osztják majd a pénzt. Ez olyan hogy a mexikóiak is jól betáraznak mindenfélébõl, mielõtt nekiindulnak a határnak. Valószínûleg eligazítást kapnak, talán nyugati liberális szervezetektõl, akik az érkezéskor is segítik õket, meg persze akik már Németországban, Svédországban vannak, azok is segítik azokat akik útra akarnak kelni. Persze ez is mind csak elmélet.

TMIB
05-18-2016, 08:44 PM
"Arab külsejûek" vertek agyon egy német fiatalt - a rendõrség titkolózik

"Sötét bõrû, arab külsejû férfiak" Bonn közelében másfél hete úgy megvertek egy 17 éves fiatalt, hogy az most hétvégén belehalt sérüléseibe. Kedden elfogták az egyik feltételezett tettest - jelentette a közmédia tudósítója. A 17 éves Niclas egy koncertrõl tartott a pályaudvar felé, amikor megtámadták, és a barátnõje is nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. A köztévé németországi tudósítója szerdán reggel azt jelentette, kedden elfogták az egyik feltételezett tettest, egy 20 év körüli "fiút", akinek a származásáról azonban a rendõrség semmilyen információt nem adott, arra hivatkozva, hogy még másokat is keresnek. Azt ugyanakkor a rendõrség elismerte, hogy feltételezett elkövetõk közt volt két "sötét vagy barna bõrû férfi", akik ugyanakkor akcentus nélkül beszéltek németül. Az ügy részleteirõl az NTV német televízió információi szerint ma délután tartanak sajtótájékoztatót. Az eset miatt több megmozdulás is volt, a résztvevõk az erõszak és a bevándorlás ellen tüntettek."

Erre lehetett számítani.

Alfa
05-18-2016, 11:14 PM
migránsbûnözés
https://www.youtube.com/watch?v=WTGF0ZyrAjs&t=3m25s

Még több videó:
https://www.youtube.com/user/InfoCritiqueWeb/videos

Alfa
05-18-2016, 11:17 PM
Soros
http://magyaridok.hu/belfold/soros-gyorgy-feher-vilag-joletevel-csabit-21284/
http://magyarhirlap.hu/cikk/52296/Soros_Europa_ellensege

Unicornis
05-18-2016, 11:18 PM
Szerintem nem elkerülhetõ a polgárháború, sajnos!
Ezek az emberek nem fognak hazamenni, és integrálódni sem akarnak.
A kitoloncolás pedig lehetetlen ekkora tömegnél. Már meg sem próbálkoznak vele a németek.
És ez csak az elsõ hullám volt... szóval csak idõ kérdése elszabadul a pokol. Persze lehet hogy eltelik addig még jó néhány év is.
Érdemes megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=Hjbo_RemF9c
Nagyon jól látja a helyzetet, mert ott is él!

Unicornis
05-19-2016, 12:59 AM
Georg Spöttle elõadása: A védtelen Európa.
https://www.youtube.com/watch?v=jbofO5UHJ1w
KÖTELEZÕ!!!!

Alfa
05-19-2016, 10:07 AM
"Fontos és drámai üzenete mindennek, hogy ez a kétszázötvenezer euró nagyjából egy átlagos keresetû magyar fizikai munkás egész életkeresetével azonos. Vagyis a ránk kényszeríteni kívánt bevándorlókat egy magyar munkás egész élete során elérhetõ teljes jövedelme árán válthatnánk meg."
http://magyarhirlap.hu/cikk/54875/Gombapaprikas

st.jimmy
05-19-2016, 12:24 PM
Amúgy Merkelnek meddig tart a ciklusa? És kit fognak megválasztani helyette? Mert arra gondolok, hogy valamennyit fordulni fog az ottani irány, a kérdés, csak az, hogy mennyit.... szerintem nem fognak merni átesni a ló túlsó oldalára.

shadow177
05-19-2016, 12:53 PM
Azért, ez a kvóta dolog nem semmi! 77.000.000,- osztva 47.000,--el amibõl a kurmány szerint meg lehet élni =136,5 év
Egyébként valamiért ez engem a maffia védelmi pénzes ajánlatára emlékeztet......

Alfa
05-21-2016, 07:03 PM
https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12495064_1237696369592759_593741121987211501_n.jpg ?oh=ca36cfc37987270711e282b2b05e3a74&oe=57BFD407

Alfa
05-21-2016, 07:13 PM
https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/74985_948713585247461_3090433155122905958_n.jpg?oh =f2db164ea6498946c843cf5b024e91da&oe=578812D1

Alfa
05-21-2016, 07:19 PM
https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xtl1/v/t1.0-0/p480x480/12717937_943634489088704_4800896047469552085_n.png ?oh=b40f1d9db1aa9e383811b3b2d7bb1ceb&oe=575292AD

mmilan21
05-26-2016, 10:03 AM
Finnországban már egy önvédelmi célú gázspray használat miatt is pénzbüntetéseket szabtak ki.
A rendõrség kiadott egy legális önvédelmet bemutató videót, amit aztán át is szerkesztette egy jó fantáziájú videós:

Ott már csak az ERÕ számít legális önvédelmi eszköznek:
A migránsok ellen is hatásos!! :D

https://www.youtube.com/watch?v=HAE4Y7tdVks&feature=youtu.be

Az ERÕ legyen veletek jedi testvéreim! :)

Ihasz Laci
05-26-2016, 10:31 AM
angliabol nem elerheto:(

mmilan21
05-26-2016, 04:40 PM
angliabol nem elerheto:(

Lehet hogy nem tetszett pár liberális emberkének, ezért letiltatták.

Imádom a felesleges cenzúrát... A falra tudnék tõle mászni mint valami pókember.

A Tor Browser segít legyûrni a cenzúrát:
https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en
Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra is telepíthetõ.
Letöltöd, telepíted és valószínû mûködni fog.

Ez egy módosított Firefox böngészõ egybedolgozva a Tor klienssel.