PDA

View Full Version : Ezt venném (van már vele tapasztalata valakinek?)

Oldalak : 1 [2] 3 4

kovu78
03-17-2014, 05:48 PM
Reader's Digest - English in 20 minutes a day
CD-k, könyvek, stb...

ezért én nem adnék pénzt

mossberg-operator
03-19-2014, 07:27 PM
Kerdes: Magyarorszagon falun elo idos nagyszuleimnek keresek generatort, ami gazolajjal megy, s egyszeru uzemeltetni. Mindezt a gyakori aramszunetek miatt. Az nem lenne hatrany, ha hazhoz is szallitana az elado ceg. Konkret tipus, elado ceg, link kellene.

raktaros
03-19-2014, 07:44 PM
Egy idõben kutakodtam generátor ügyben, sajnos a dízelek elég drágák, de cserébe talán mindegyik(?) önindítós.
Én is dízelben gondolkodtam, de végül benzines lett.
Többféle teljesítményben készülnek, ki kellene találni/számolni mekkorára van szükség, az nagyon befolyásolja az árat is.
A nagyobb teljesítmény elõnye még hogy nehezebben lopható, az én 3KW-osom pl. kétemberes már, egy nagyobb dízel meg... :)

Doom
03-19-2014, 08:00 PM
Kerdes: Magyarorszagon falun elo idos nagyszuleimnek keresek generatort, ami gazolajjal megy, s egyszeru uzemeltetni. Mindezt a gyakori aramszunetek miatt. Az nem lenne hatrany, ha hazhoz is szallitana az elado ceg. Konkret tipus, elado ceg, link kellene.

http://aggregator.arukereso.hu/?orderby=1

mossberg-operator
03-19-2014, 08:26 PM
Egy idõben kutakodtam generátor ügyben, sajnos a dízelek elég drágák, de cserébe talán mindegyik(?) önindítós.
Én is dízelben gondolkodtam, de végül benzines lett.
Többféle teljesítményben készülnek, ki kellene találni/számolni mekkorára van szükség, az nagyon befolyásolja az árat is.
A nagyobb teljesítmény elõnye még hogy nehezebben lopható, az én 3KW-osom pl. kétemberes már, egy nagyobb dízel meg... :)

3 traktor van, ezert a dizel. Regi valyoghaz, 3 idos szemely, mindennap foznek, van mikro, 2 tv, villanyradiator 1, gaz kozponti futes, meg cserepkalyha is, a tuzhely is elektromos (ipar aramos ha jol ertem).

mossberg-operator
03-19-2014, 08:35 PM
Doom! Koszi, jo link!

raktaros
03-20-2014, 01:57 PM
Doom! Koszi, jo link!

Tényleg jó, még prepper cucc is van :)
http://aggregator.arukereso.hu/powerplus/cougar-p148248511/

raktaros
03-20-2014, 02:24 PM
3 traktor van, ezert a dizel. Regi valyoghaz, 3 idos szemely, mindennap foznek, van mikro, 2 tv, villanyradiator 1, gaz kozponti futes, meg cserepkalyha is, a tuzhely is elektromos (ipar aramos ha jol ertem).

Akkor nem kicsi kell és ráadásul 3 fázisú, nem lesz olcsó szerintem :(.
Annyira hosszú áramszünetek vannak, hogy probléma a fûtés és a fõzés?

Ha az én problémám lenne, talán legolcsóbban így oldanám meg:
Vennék egy kis 3KW körüli benzineset, arról a mikró, hûtõ, tv, központi fûtés elmegy, fõzésre meg egy kis 2 karikás gázrezsót.
Lehet hogy valamivel olcsóbban tudtok gázolajat szerezni, de így megspórolt 100-200.000Ft-ból sok benzint lehet venni.

Ami még kérdéses, hogy "elvileg" a ház villamos hálózatára nem kötheted, így hosszabbítózni kell minden fogyasztóhoz.
Persze sokan megoldják hogy betolják egy konnektorba, de ha elfelejti lekapcsolni egyszer is a kismegszakítót?

mossberg-operator
03-20-2014, 03:17 PM
Futes nem problema, (van cserepkalyha is), csak a fozes, meg a tv-k, mikro, hutok. Aramszunet vagy 4-5x volt az elmult fel evben. Vilagvege falu, nincs is ut tovabb, nem elsodleges barmilyen szolgaltatonak.

raktaros
03-20-2014, 06:09 PM
Egy jó megoldás lenne traktor TLT-re szerelhetõ generátor, de nem találok :(. Pedig valaki egyszer írta hogy hegesztõ generátor is van rá, kint a "prérin" oszlopok hegesztésénél szokták használni.

apii
03-20-2014, 07:54 PM

Ha finom elektronikát is használni akarsz, mindenképp normális szabályzóval ellátott áramfejlesztõt nézzél.Tv-t kiüti nélküle hamar. Nekem egy ilyen gépem van http://aggregator.arukereso.hu/united-power/gg-950-dc-p105160379/
ez kb keringetõszivattyúra, világítani, és egy 500w fúrógépre elegendõ.Persze nem egyszerre! Mindenképp nagyobbat, és jobb minõséget válasz. Olcsóbbak szinte mind kinai motorosak.Bár ezek is elmennek 200-300 órát, ha jól összerakták a motorjukat.A másik amire figyelj, hogy mennyit bír egyhuzamban dolgozni. Nem mindegy hogy két órát alkalmanként, vagy fél napot állandóan leterhelve.Elõzõ hobbi felhasználás, utóbbi profi. Kibírhatja az olcsóbb gép is a túlterhelést, de kérdés hogy meddig. Amelyik gép megbízható, az drága a legtöbb esetbe.És ismert márkák motorjai hajtják.Még egy jó tanács, frissítõ adalékot tegyél a benzinbe, gázolajba.Mert fél év után megdöglik, és nem fog elindulni a gép.

raktaros
03-20-2014, 09:02 PM
Amelyik gép megbízható, az drága a legtöbb esetbe.És ismert márkák motorjai hajtják.Még egy jó tanács, frissítõ adalékot tegyél a benzinbe, gázolajba.Mert fél év után megdöglik, és nem fog elindulni a gép.

Ilyen frissítõ adalékról nem hallottam még, ezt utolsó használatkor kell beletenni vagy az állás utáni elsõ használatkor?
Ez megoldaná a gondomat a tárolt üzemanyaggal :).
(pont pár napja kellett kipucolnom egy kapálógép karburátorát, több mint egy éve nem volt használva, csak valami ragacs maradt a karburátorban benzin helyett)
Nekem az áramfejlesztõ használatija azt írja, hogy hosszabb tároláskor le kell engedni az üzemanyagot belõle, van a karburátoron is leeresztõ csavar.
De nekik lehet nem lesz ilyen gondjuk a gyakori áramszünet miatt.

apii
03-21-2014, 06:13 PM
Ilyen frissítõ adalékról nem hallottam még, ezt utolsó használatkor kell beletenni vagy az állás utáni elsõ használatkor?
Ez megoldaná a gondomat a tárolt üzemanyaggal :).
(pont pár napja kellett kipucolnom egy kapálógép karburátorát, több mint egy éve nem volt használva, csak valami ragacs maradt a karburátorban benzin helyett)
Nekem az áramfejlesztõ használatija azt írja, hogy hosszabb tároláskor le kell engedni az üzemanyagot belõle, van a karburátoron is leeresztõ csavar.
De nekik lehet nem lesz ilyen gondjuk a gyakori áramszünet miatt.

Ezt a frissítõ adalékot a benzin betöltésekor érdemes belekeverni. Szükséges mennyiség a flakonján fel van tüntetve. Ennek segítségével kitolható az üzemanyag felhasználhatósága.
Ha már volt benne benzin, azt érdemes leengedni, és friss benzinnel bekeverni. Nem tudom hogy az állott üzemanyagot helyre hozza e.(Szerintem nem.)
Azért írja a használati a leengedést, hogy ne tudjon beledögleni a benzin.Trutyisan eltömíthet mindent a karbiban.Ha adalékóltan megy a karbiba, talán nem okoz problémát.Bár érdemesebb akkor is üres karbival tárolni.A tankba lévõ benzin meg friss az adalék miatt.
Kétütemû motorolaj (Stihl olaj)kb fél évig szavatolja a benzin minõségét, de utána az is tönkremegy.

raktaros
03-21-2014, 08:49 PM
Ha jól értem a követelmények:
-dízel
-nagy teljesítmény (saccra min. 10kW, feltételezve hogy minden megy egyszerre (csak a tûzhely 6-7kW)
-1 és 3 fázis
-egyszerû váltás a hálózatról generátorra és vissza
-idõsek miatt egyszerû indítás és kezelhetõség

Tudom, hogy az idõsek ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, de ha nem vagy milliomos, akkor szerintem valami kompromisszumos megoldást kellene keresni.
De van itt a fórumon villamosmérnökünk is (CsaládApa?), talán erre jár és tud okosabbat mondani.

Más:
közben találtam egyet ami villany nélküli tanyára jó lehet, hátha valakit érdekel:
8kW, önindító, vízhûtés (fûtésre és/vagy meleg vízre is lehetne használni), 100e ft.
Mivel katonai, a fogyasztása persze kérdéses.
http://www.expressz.hu/8kw-os-egyfazisu-aramfejleszto-48566775/

Stuka
03-25-2014, 10:29 AM
http://www.airsoftdepo.hu/katonai-felszereles/taktikai-felszereles/mellenyek/taktikai-melleny-pisztolytokkal-oliv.html
Ilyen mellényröl szeretném megkérdezni,hogy erre fel lehet venni egy hátizsákot? vagy nagyon kényelmetlen?
Köszönöm!

shadow177
03-25-2014, 11:14 AM

Ha jól tudom, valami székelyföldi cég az idén kezdi piacra dobni stirling generátorait. Nem lenne jobb?

Mizu
03-25-2014, 12:07 PM
Ha jól tudom, valami székelyföldi cég az idén kezdi piacra dobni stirling generátorait. Nem lenne jobb?
Ez nagyon erdekelne engem is! Ha tudtok rola infokat, nagyon megköszönnem majd! :thumbup

TMIB
03-25-2014, 05:47 PM
http://www.airsoftdepo.hu/katonai-felszereles/taktikai-felszereles/mellenyek/taktikai-melleny-pisztolytokkal-oliv.html
Ilyen mellényröl szeretném megkérdezni,hogy erre fel lehet venni egy hátizsákot? vagy nagyon kényelmetlen?
Köszönöm!

Biztosan fel lehet, de ha gondolod, kipróbálhatom.

Stuka
03-25-2014, 10:43 PM
Biztosan fel lehet, de ha gondolod, kipróbálhatom.

Kösz az jó lenne!

TMIB
03-25-2014, 11:35 PM
Kipróbáltam, a Rush 24-essel, teljesen jó, használható a mellény és a hátizsák együtt. :cool:

Stuka
03-26-2014, 07:51 AM
Kösz!

TMIB
03-26-2014, 06:25 PM
Nem tudom, én kipróbáltam, szerintem teljesen használható. Ráadásul ezek a "taktikai" mellények tartást is adnak, tehát a nehezebb hátizsáknál rásegítenek. Már aki így akarja õket hordani, vagy SHTF-ben gondolkodik és akkor akarná a kettõt együtt viselni.

raktaros
03-26-2014, 09:46 PM

Ma hoztak Praktiker akciós újságot mikor megláttam ezt, eszembe jutottál :).
Igaz abban 10-essel olcsóbbra írják (ha elég a 4.5kW):
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/?id=232021
-3 fázis
-dízel
-önindítós
(házhoz szállítják)

Persze utána kell olvasni hogy mennyire megbízható.

Doom
03-29-2014, 09:20 AM
ezt elég jónak találom.....http://aprod.hu/hirdetes/hetvegi-haz-borospincevel-napelemes-rendszerrel-ID1YBxB.html#043d0bd583;promoted

TMIB
03-29-2014, 09:22 AM
Nekem tetszik. Ha jó a közbiztonság akkor ennyiért ez fõnyeremény! :thumbup

Doom
03-29-2014, 09:30 AM
Nekem tetszik. Ha jó a közbiztonság akkor ennyiért ez fõnyeremény! :thumbup

Látod ez eszembe sem jutott,pedig a legfontosabb szempont...hát sajnos az egész Zóna zombi támadás alatt áll...én is ezért adtam el a telkemet...de már megbántam....inkább fel kellene venni a harcot,csak nem szabad :mad:

TMIB
03-29-2014, 07:16 PM
Sajnos az az egyik legfontosabb szempont. Bármilyen olcsón is vesz meg valaki egy vidéki házat vagy nyaralót, ha néhány nap alatt szétlopják az egészet, leszedik a tetejét, elviszik a cserepet, az ablakokat, az ajtókat és mindent ami mozdítható, akkor az úgy már nem jó vétel. :(

Vietnamiveteran
03-29-2014, 08:20 PM
Látod ez eszembe sem jutott,pedig a legfontosabb szempont...hát sajnos az egész Zóna zombi támadás alatt áll...én is ezért adtam el a telkemet...de már megbántam....inkább fel kellene venni a harcot,csak nem szabad :mad:

vegyél telket felénk ,itt maxi biztonság van , az autót nem zárom ,sokszor a kaput sem , amikor még kerítésem se volt semmi sem tûnt el , brazilok nincsenek de ha félévente felbukkan egy az hamar eltakarodik, ha mégsem akkor rásegítünk :) , nálunk még mûködik a szomszédok egymásért-mozgalom :) Ha vendégeim jönnek az ország másik részeibõl mindig elámulnak ezeken a dolgokon .

Doom
03-29-2014, 08:32 PM
vegyél telket felénk ,itt maxi biztonság van , az autót nem zárom ,sokszor a kaput sem , amikor még kerítésem se volt semmi sem tûnt el , brazilok nincsenek de ha félévente felbukkan egy az hamar eltakarodik, ha mégsem akkor rásegítünk :) , nálunk még mûködik a szomszédok egymásért-mozgalom :) Ha vendégeim jönnek az ország másik részeibõl mindig elámulnak ezeken a dolgokon .

..ja szerencsés vagy...nekem beton út mellett volt a nyaralóm,közvill is volt a telek elõtt,mikor megvettem az elsõ a kerítés csere volt,egy hétre rá bele tolattak(tudom ki,de nem vallja be),a hátsó rész meg eltûnt,na jó vettem megint,1000-szer oda kötöttem ..most már csak letiporták ahogy bemásztak,el vittek minden vasat,hulladék fát,még a kutya lyukas labdáját is,,,,aztán kezdõdtek az ajtó feszegetések,mindig megcsináltam..csakhogy minden értéket a csomagtartóba raktam...nevetséges...akkor lett elegem mikor vettem 10 tuját és mikor pár nap múlva locsoltam volna csak kettõ maradt ...elég volt...eladtam...pedig imádok kertészkedni...hiányzik...

Wayet
03-30-2014, 08:48 AM
Milyen mocsok emberek vannak :duhos:
És még azon csodálkoznak, hogy nagyon kevés emberben tudok megbízni

T72
04-15-2014, 02:24 PM
Ezzel van valakinek tapasztalata?
Maxpedition Neatfreak másolata: gurkha tactical táska: http://gurkhatactical.hu/spd/TAS00850/TASKA-GURKHA#page_artdet_tabs

Vietnamiveteran
04-15-2014, 03:24 PM
Ezzel van valakinek tapasztalata?
Maxpedition Neatfreak másolata: gurkha tactical táska: http://gurkhatactical.hu/spd/TAS00850/TASKA-GURKHA#page_artdet_tabs

Magát a terméket nem ismerem de a márkát azt igen , a nadrágjaim és sok ingem is gurkha tactical , baromi strapabírók és jól átgondolt ruházatok ha ez a táska is azt a minõséget képviseli akkor vedd meg nyugodtan .

TMIB
04-15-2014, 03:48 PM
Nekem az ára nem tetszik, de ránézésre biztosan jó. :)

T72
04-16-2014, 07:44 AM
hát én is az árával nem vagyok kibékülve. Egyébként cordurából van varrva, szóval biztos strapás a cucc

Grafitos
04-16-2014, 02:17 PM
Ma megvilágosodtam, hogy a space banketeket már zsák formában is be lehet szerezni..egyszerûbb belõle vészhelyzeti menedéket öszehozni és bivizsákként is hasznos lehet egy kint töltött hideg estén..
23992400

Ráadásul nem sokkal drágább mint a sima blanket..itt a link

http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-1pc-Portable-Waterproof-Foil-Bag-Emergency-Rescue-Sleeping-Bag-100cm-x-200cm/650459683.html

CsaládApa
04-20-2014, 06:43 AM
Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy vette-e már valaki aktív szenet (hol és mennyiért)? Én ezt találtam:

http://fikesz.hu/aktiv-szen/

De ha egy kilót akar venni az ember, akkor a szállítási díj = a szén árával...

Szóval vagy keresek társakat közös szállításra (Budapest célállomással) vagy Pesten kellene forrást találnom.

Ha tud valaki Pesti beszerzési forrást írjon már.

Köszönettel

FülöpI

DavidK
04-20-2014, 01:28 PM
Kisállatkereskedésben akváriumi szûrészhez valót (nem tudom az mitõl más) lehet kapni, egy kiló 1500-1600 ft. A másik megoldás, ami jelenleg nem költséghatékony, de shtf esetén jól jöhet, hogy a gázálarcszûrõkben is aktív szén van.

CsaládApa
04-20-2014, 03:59 PM
Szia,

Én is elsõsorban akvárium szürésre valót találtam. Nem tudom mi a különbség a kettõ közt. Inkább megbíznék a linken látható szénben (lehet van minõségbeli különbség), ezért kérdezem vett-e valaki már ilyet Budapesten vagy környékén.

raktaros
04-21-2014, 05:09 PM
Valaki tud ajánlani bejárati ajtót 100e alatt? Fa vagy biztonsági ajtó érdekelne.
Fenyõ ajtók tetszenek, de pl. a kínai gagyi biztonsági ajtó olcsóbb és lehet nehezebb a bejutás rajta.
Vagy fenyõajtó + rács? Tanácstalan vagyok :(.

apii
04-21-2014, 06:50 PM
Vannak jó minõségi fa ajtók, de azok nem biztos hogy kijönnek 100-ból.Minden fa ajtó él, ezért vetemednek, tágulnak, mozognak. Jó minõségûnél ez minimális, olcsóbb, esetleg felesbe használt anyag esetén már igen látványos a tágulás, vetemedés. Felesbe azt értem, hogy a külsõ keret része szárított, a többi meg egyszerû sima olcsó fenyõ. Fa ajtót is fel tudják feszíteni, megfúrni majd kiütni a közepét s.t.b. Én használnák elé rácsot, ha fontos a biztonság.Legalább 12 anyagból. Kérheted pót zárral is az ajtót, de legalább öt pontos zárral, vagy két csapos három pontos zárral. Ez kicsit nehezíti a bejutást, de sajnos aki akar az be tud rajta jutni. Ha rács mellett döntesz, nézzél jó zárbetéteket, minimum titán k5.

raktaros
04-21-2014, 07:15 PM
A sima fenyõ ajtók amiket nézegettem, hossztoldott talán nem vetemedik sokat és 5 ponton zár. Gondolom mint az itthoni, csak egy oldalon. A túlsó oldalon meg kis vékonyka diópántok :(.
Tudom hogy aki be akar jutni az be is fog, csak a piti betörõk válasszanak könnyebbet. Profik meg nem ilyen próbálkoznak :).

Amatorpe
04-21-2014, 09:53 PM
http://bejáratiajtók.hu/gerda/gerda-biztonsagi-ajtok/gerda-kulteri-biztonsagi-ajtok/gerda-tt-kulteri-biztonsagi-ajto/

Nem mondom, hogy ez a tökéletes választás, de nem sokkal több a megadottnál, és jónak tûnik. Az a baj, hogy vagy 60 körül van, de az általában gagyi, vagy 120, ami már használható.

raktaros
04-22-2014, 10:15 AM
Már az elbizonytalanít hogy ugyanitt árulnak kínai hi-sec ajtót is.
De nagy a káosz :(

120e forintos:
Az ajtólapok 2 db 0.7 mm vastag acéllemezbõl készülnek

55e forintos (http://allhouse.hu/hardoor-dupla-zaras-acel-biztonsagi-ajto-p-97.html):
Szárnyrész 2,5 mm vastag acéllemez, belsejében több ponton merevített acélszerkezet;

Persze kérdés hogy az igazat írják-e. Mert ugyanolyannak tûnik, sõt ugyanezt a szöveget láttam hi-sec ajtóknál is, amit egy kislány konzervnyitóval nyit. Az biztos nem 2.5mm acél és abban fém merevítés nem volt csak papír.

apii
04-22-2014, 03:59 PM
A sima fenyõ ajtók amiket nézegettem, hossztoldott talán nem vetemedik sokat és 5 ponton zár. Gondolom mint az itthoni, csak egy oldalon. A túlsó oldalon meg kis vékonyka diópántok :(.
Tudom hogy aki be akar jutni az be is fog, csak a piti betörõk válasszanak könnyebbet. Profik meg nem ilyen próbálkoznak :).

Igen, a hossz toldott anyag megfelelõ, ha minõségi a beszerzett áru. Szeretik a keretet abból csinálni, és az ajtó belsejét sima ég alatt tárolt tûzepés fenyõbõl. Ilyet már láttam, azért írom hogy vannak csalafinta gyártók.
Öt pontos zár nem tartja vissza a betörõt, ha a zárbetétet el tudja törni, kihúzni, vagy ritkábban finom nyitással nyitni, akkor a zár már szabadon nyílik, hiába öt pontos.Ha bent marad a zárbetét, akkor az az öt pont tart a feszítés ellen.Diópántok is kitartanak, de a spályszer erõsebb.
Szerintem!

raktaros
04-22-2014, 09:22 PM
Most éppen ott tartok, hogy sima fenyõajtó, elé meg egy rácsajtó 2 féle zárral és takarja is az ajtó zárját is.
Egyébként változtattam a terven és a biztonság miatt nem hátra kerül az ajtó ahol jobb helye lenne, hanem elõre, így nagyon látható helyen lesz (vagy 10 házról odalátni). Talán kis visszatartó erõ ez is.

Amatorpe
04-23-2014, 12:52 PM
Békeidõben az. Nem hiszem, hogy nekiállna fényes nappal vagy akár forgalmas éjszaka felfeszíteni, ha ennyire látható.

Zacskóbicska
04-24-2014, 05:58 AM
Békeidõben az. Nem hiszem, hogy nekiállna fényes nappal vagy akár forgalmas éjszaka felfeszíteni, ha ennyire látható.

Pedig manapság ez a divat. Pneumatikus feszítõvel, fényes nappal akár úgy is, hogy kamera van. Ld. utódom szomszédjának esete Budapesten a belvárosban. Vas rács és biztonsági ajtó nem okozott problémát. Családdi háznál ha erõs az ajtó, ott az ablak. Ha az is be van erõdítve, jön a tetõrõl behatolás. Semmi nem gond. Egy ismerõsöm a tanyáját erõdítette meg. Addig nem törtek be, de utána szinte tüstént. A fallal együtt tépték (vontatták) ki a házból a vasrácsot. Ez okozta az igazán nagy kárt, mert amúgy elvittek 100 l bort és egy Sokol rádiót.

raktaros
04-24-2014, 08:54 AM
Nálunk talán még nem ilyen durva a helyzet és a szomszédok is figyelnek egymásra.
Régebben is írtam, nem akarom hogy nagyon látszódjon az erõsítés, mert csábító lehet.
Ezért is vannak olyan terveim, hogy ne nagyon látszódjon kívülrõl. Rácsajtóra egy ajtólap, ablakoknál zsalugáter belsõ oldalára tenném a rácsot.
Ettõl függetlenül tervezek kis rejtett helyet bent, ha betörnek se találják meg az ott lévõ dolgokat.
Eddig a lerobbant pincébe még nem törtek be, egyszer rúgták jól szét az ajtót, majdnem bejutottak, de ahogy kinézett csak a lélek tartotta. Szerintem nem igazán akartak bemenni, inkább unatkozó fiatalok lehettek. Lehet behúzódtak a teraszra esõ elõl, sok kajacsomagolást "ottfelejtettek" és elütötték az idõt az esõ megállásáig.
Az új építésû pincékben több betörés is volt.

shadow177
04-24-2014, 09:18 AM
Láttam egy elég jó megoldást. ~80e fém ajtó kívülrõl fémtisztára pucolva, fémragasztóval ráragasztva egy 1.5mm-es lemez kívülrõl meg beborítva OSB-vel vagy lambériával (kapupánt csavarokkal, a túloldalon 30X3-as laposvas erõsítéssel)
A zárbetét "mágneskulcsos" "fúrásálló"
A lap síkban van a fallal, hogy ne tudjanak emelõt használni, és fehér mûanyagfestékkel lefestett (gagyi külsõt ad) 10 centinként rögzített 5x50-es laposvas a szegõ.
Kívülrõl elég gagyinak tûnik, belül meg mocsok erõs.

Stuka
05-05-2014, 07:52 AM
Valaki jó angolos légyszives segítsen nekem!
Héten tervezek PayPal csinálni és majd késõbb rendelnék is ezt,azt innen:
http://www2.knifecenter.com/info/shipping/

sokkal olcsobb minden!
ez http://www2.knifecenter.com/item/CR2725ER/columbia-river-2725er-kangee-emergency-rescue-t-hawk-tomahawk-with-spike-1375-overall-kydex-sheath
a hidegfém.eu pl 60 ezer....
Csak annyit szeretnék megtudni,hogy szállítanak Magyarországra is? Europa biztos csak nem találtam országok listáját..
Köszönöm!

Zacskóbicska
05-05-2014, 09:05 AM
Láttam egy elég jó megoldást. ~80e fém ajtó kívülrõl fémtisztára pucolva, fémragasztóval ráragasztva egy 1.5mm-es lemez kívülrõl meg beborítva OSB-vel vagy lambériával (kapupánt csavarokkal, a túloldalon 30X3-as laposvas erõsítéssel)
A lap síkban van a fallal, hogy ne tudjanak emelõt használni, és fehér mûanyagfestékkel lefestett (gagyi külsõt ad) 10 centinként rögzített 5x50-es laposvas a szegõ.

És az ablak is hasonlóan erõs, még a fürdõszobában is? A fal is? Én pl. láttam egy boltot, ahol a téglafalat bontották ki, aztán úgy szajrézták ki belõle a pálinkát.

shadow177
05-05-2014, 09:13 AM
És az ablak is hasonlóan erõs, még a fürdõszobában is? A fal is? Én pl. láttam egy boltot, ahol a téglafalat bontották ki, aztán úgy szajrézták ki belõle a pálinkát.

Egyrészt ajtóról szólt a kérdés, másrészt egy panelház 9. emeletén láttam az ajtót ahol azért az ablakok viszonylag kis biztonsági kockázatot jelentenek :)

Zacskóbicska
05-05-2014, 09:38 AM
Akkor meg az a baj, hogy adott esetben a tûzoltó sem tudja majd rád törni. Vagy ha kib@szik veled a szomszéd, belenyom a zárba egy fogpiszkálót és hívhatsz majd kõmûvest, hogy bejuthass a lakásba. Másnap meg kifosztják a lakást, mert tutira nem lesz az ajtó bezárva.

Amatorpe
05-05-2014, 09:41 AM
Áh, a gyufaszálat és fogpiszkálót ki lehet égetni, azt jó van... Pillanatragasztó már más kérdés... De látom találékony az emberi elme :D

shadow177
05-05-2014, 10:08 AM
A szomszédok nagyjával jóban voltam, a maradék meg inkább saját szemébe törte volna bele a fogpiszkálót mint az én záramba :D

raktaros
05-05-2014, 10:10 AM
Akkor meg az a baj, hogy adott esetben a tûzoltó sem tudja majd rád törni. Vagy ha kib@szik veled a szomszéd, belenyom a zárba egy fogpiszkálót és hívhatsz majd kõmûvest

Ezért is van tervben nekem, hogy rendes zár mellett nem a drága hiper-szuper másolás/húzás/fúrás/stb. védett zár lesz, hanem elektromos retesz.
Nem látszik kívülrõl semmi, a proxy kártyaolvasó az ajtó belsõ felére szerelve (próbáltam, simán olvassa fa ajtón át).
Persze áram megszakítására nyitó "fail-safe" reteszekkel és egy rejtett (bevakolt) vésznyitóval.

Egyébként tényleg én is azt olvastam több helyen, ha egyik zárral nem bírnak, azt beragasztják (legjobb nyitott állapotban), utána azzal már nem kell bajlódniuk ha a tulaj elmegy otthonról.

Medve
05-05-2014, 10:23 AM

sokkal olcsobb minden!
ez http://www2.knifecenter.com/item/CR2725ER/columbia-river-2725er-kangee-emergency-rescue-t-hawk-tomahawk-with-spike-1375-overall-kydex-sheath
Csak annyit szeretnék megtudni,hogy szállítanak Magyarországra is? Europa biztos csak nem találtam országok listáját..
Köszönöm!

"INTERNATIONAL We ship around the world!" NEMZETKÖZI, Szóval, igen! Szállítanak Magyarországra is.

Lista nincs, de térkép az van itt a lap alján és leírás is van, hogy mi merre hányméter. (http://www2.knifecenter.com/info/international-shipping). Mivel Magyarország kék, biztos szállítanak... Szerintem. Híres utolsó szavak. :D

apii
05-05-2014, 03:44 PM
shadow177

Meg lehet erõsíteni egy átlagos ajtót, de megéri? Mert ha ezt mind megveszem hozzá, akkor közelitek egy biztonsági ajtó árához.
Az más ha nem kerül pénzbe az erõsítés anyaga! :-)

apii
05-05-2014, 03:50 PM
Ezért is van tervben nekem, hogy rendes zár mellett nem a drága hiper-szuper másolás/húzás/fúrás/stb. védett zár lesz, hanem elektromos retesz.
Nem látszik kívülrõl semmi, a proxy kártyaolvasó az ajtó belsõ felére szerelve (próbáltam, simán olvassa fa ajtón át).
Persze áram megszakítására nyitó "fail-safe" reteszekkel és egy rejtett (bevakolt) vésznyitóval.

Egyébként tényleg én is azt olvastam több helyen, ha egyik zárral nem bírnak, azt beragasztják (legjobb nyitott állapotban), utána azzal már nem kell bajlódniuk ha a tulaj elmegy otthonról.

Lehet kapni spéci pajzsokat, amelyek lezárják a kulcsnyílást. Igaz nem olcsóak! Igen drágán mérnek minden használható betörésvédelmi terméket.

knife1
05-05-2014, 06:45 PM
Nem a legolcsóbb hely, én a knifeoutlet.com-ról rendelek (ott a postaktg. 25$)

A knifecenteren a postaktg: 94.24$ elsõbbségivel, és 103.65$ FedEx-el.

Ûdv

sokkal olcsobb minden!
Köszönöm!

raktaros
05-05-2014, 08:32 PM
Lehet kapni spéci pajzsokat, amelyek lezárják a kulcsnyílást. Igaz nem olcsóak! Igen drágán mérnek minden használható betörésvédelmi terméket.

A gordiusz pajzsba futottam bele, de gondolom annak is megvan a gyengéje, na meg drága is.
Továbbra is az a fõ csapásirány, hogy ne legyen feltûnõen védett.

Stuka
05-06-2014, 08:37 AM
Amúgy ezt néztem ki:http://www.knifecenter.com/item/GB30000792/gerber-tactical-downrange-tomahawk-1927-overall-pry-bar-handle-molle-sheath-30-000792
Gerber Tactical Downrange Tomahawk (Magyarországon nem lehet kapni)
fejsze,kalapács,feszítõvas egyszerre
26192620
Meg még egy kést.

shadow177
05-06-2014, 09:15 AM
Tetszetõs darab, de mért nem csinálsz magadnak? Egy ácsszekerce feje + egy átalakított kis feszítõvas összehegeszted, ráhúzol egy vésõ markolatot és kész. Örök darab ~8000 Ft ért

Medve
05-06-2014, 10:27 AM
Vagy ha nincs meg hozzá a megfelelõ képzettséged, hogy elkészítsd magad, ennyi pénzbõl szerintem egy magyar kovács is elkészíti neked.

Amatorpe
05-06-2014, 03:46 PM
Mondjuk amikor elõször láttam képen én is azt mondtam, hogy kell egy ilyen! Aztán megláttam az árát és azt mondtam mégsem... De szerintem is lehet találni itthon ügyes kezû kovácsmestert, aki méltányos összegért megcsinálja. Talán még jobban is...

mossberg-operator
05-08-2014, 05:37 PM
Az MTP-s baseball sapimon van olyan tepozaras resz, ahova felsegjelet lehet rakni. Van ilyen magyarban? (Felsegjel)

T72
05-09-2014, 02:18 PM
van, zászló vagy pajzs, színes és ezek ún. subdued verziói, zöld és sivatagi színekben, magyar military boltokban kaphatóak

fixy007
05-09-2014, 05:20 PM
Hali!
Kollégám óráját ma megnéztem közelebbrõl és megtetszett.
Megfizethetõ áron mozog, ebayról kb9-10 ezer huf-ért beszerezhetõ de itthon sem aranyárban mérik:
http://orakereso.hu/product_info.php/products_id/1988?osCsid=e36d9034f4bbdc0a94501616ed7201f1
Lehet beruházok 1-re.
Esetleg valakinek van vele tapasztalata?
Üdv:Fixy
Ui:A linket néha 2-szer kell megnyitni hogy mûködjön!:thumbup

TMIB
05-09-2014, 06:00 PM
Nekem már vagy 20 éve nincs karórám, úgyhogy túl sok tanácsot nem adhatok ebben a témában. :)

mossberg-operator
05-09-2014, 06:15 PM
Nekem már vagy 20 éve nincs karórám, úgyhogy túl sok tanácsot nem adhatok ebben a témában. :)

Ugyanez, mobiltelo tudja, kameram sincs mar, minek?

Medve
05-09-2014, 06:38 PM
A mobiltelo-t naponta tölteni kell és sérülékenyebb. Az én karórámat pedig kb 9 év alatt, 1x kellett óráshoz vinni elemcserére. Tavaly.

mossberg-operator
05-09-2014, 06:42 PM
A mobiltelo-t naponta tölteni kell és sérülékenyebb. Az én karórámat pedig kb 9 év alatt, 1x kellett óráshoz vinni elemcserére. Tavaly.

Ahol en dolgozom, ott az oraszijj szakad hetente, mig a telo vedotokban jobban birja.

apii
05-09-2014, 07:04 PM
Hali!
Kollégám óráját ma megnéztem közelebbrõl és megtetszett.
Megfizethetõ áron mozog, ebayról kb9-10 ezer huf-ért beszerezhetõ de itthon sem aranyárban mérik:
http://orakereso.hu/product_info.php/products_id/1988?osCsid=e36d9034f4bbdc0a94501616ed7201f1
Lehet beruházok 1-re.
Esetleg valakinek van vele tapasztalata?
Üdv:Fixy
Ui:A linket néha 2-szer kell megnyitni hogy mûködjön!:thumbup

Nekem csak Casio óráim vannak. Régi mûanyag tokos órák szíjai nálam melóban eltörtek másfél évente,(olajos környezet) és havonta egy percet késtek, vagy siettek.
Hét éven át volt egy fém casio edifice karórám fém szíjjal. Sajnos csak sima domború üveges volt, ezért a karcolásra érzékeny. Melóban használtam, faltól, betontól karcolódott a domborúság miatt jobban.Ez nem az üveg hibája! Mind a fém szíja, mind a rozsdamentes háza nagyon strapabíró. Ez a típus már nem késett havonta egy percet. Eleme három évig bírta nálam.Jó órának tartom, akár dolgozni is.

Medve
05-09-2014, 07:41 PM
Ahol en dolgozom, ott az oraszijj szakad hetente, mig a telo vedotokban jobban birja.

Mielõtt Tulelo indítana egy órás topicot :D, elismerem hogy igazad van, mert nekem fémszíjú karórám van. ;)

Törölt_fórumtag2
05-09-2014, 08:22 PM
Az én órám a legjobb. '88-ban vettem a SZU-ban. Diplomata változat, krómozott Slava.
NEM KELL BELE ELEM. Két naponta felhúzom.:D
Ha belefolyik a víz, akár 1-2 nap alatt kiszárad, nem befolyásolja a mûködését...
Egy EMP esetén lazán továbbjár...

Stuka
05-09-2014, 09:32 PM
Én Luminox Navy Seal órát tervezek venni a mostani casio gshock helyett.
Svájci óra.
"Az elsõ, 1994-ben kifejezetten a Navy SEAL alakulatok részére, az egységek tagjainak igényei és észrevételei alapján kifejlesztett óránk."
http://www.luminox-ora.hu/ora.php?series=2#modeldata
2672

raktaros
05-09-2014, 09:42 PM
Nekem meg az a cél hogy ne kelljen foglalkoznom azzal hogy mennyi az idõ, ha a nap kel kelek, ha delel ebédelek, ha nyugszik akkor fekszem :)

Daniui
05-09-2014, 09:59 PM
Akinek nincs karórája az szerezzen be, elég fontos dolog fõleg kint terepen vagy SHTF-ben. Vannak feladatok ahol fontos a pontosság, terepen távolságot is tudsz vele mérni ha ismered mennyit szoktál menni adott idõ alatt a terepviszonyoknak megfelelõen. Fõleg ha csapatban, közösségben éltek, dolgoztok fontos hogy tudjatok egyeztetni, idõpontokat megadni, de szerintem melóból ezt sokan ismerhetitek csak ott van telefon, de SHTF-ban meg szar körülmények közt a telefon gyorsan tönkre mehet, vagy egyszerûen lemerül.

Nekem casio G-Shock órám van, ütés álló, karc álló, 200 méterig vízálló magyarul sose fog beázni, és 10 évig bírja egy elemmel, nagyon is megvagyok vele elégedve, igaz a szíján a szíjvég rögzítõ cucc leszakadt, de gyors kötözõvel helyettesítem már vagy 2 éve, teljesen jó. G-Schock szériát csak ajánlani tudom. Sok hasznos funkció is van rajta stopper, ébresztõóra, hogy csak kettõt említsek.

fixy007
05-10-2014, 02:52 AM
3 éve egy fém csatos, fém házas Casio Edifice órát használok teljes megelégedettséggel.
Egyetlen hátránya hogy csillog mint állat, ezért szeretnék mellé venni egy mûanyag tokos órát.
Nekem fontos az idõ melóban is, ha beüt a gebasz akkor ez hatványozódik(vészeseti terv, vészeseti rádiózás)
A digitális+analóg kombót azért szeretem(most is ilyen az Edifice), mert az analóg rész alkalmas navigációra.

Amatorpe
05-10-2014, 03:11 AM
http://baloghekszer.hu/hu/karora/W-S200HD-1AVEF/24241
http://baloghekszer.hu/uploads/items/large/f5b26ed051ebc483b453.png
Nekem ilyenem van, hasonló, mint amit elõször kérdeztek, egy bajom van csak vele: karcolódik ez is, tehát nagyon strapás helyre nem vihetõ. Sajnos G-shock szériára nem volt pénzem, de alatta az ideális számomra. Dupla visszaszámlálás, ami edzéshez nagyon király, napelem, 100méterig vízálló, fémszíj - nagyon tartós, programozható (pl meddig világítson a kijelzõ a világítás-gombra), stb. Nagyon szeretem! Mutatója nincs, de úgyse tudok tájékozódni a természetben,m szóval nálam ez nem is volt szempont. Ha újat vennék, valószínûleg ugyanilyet, csak ütésállót.

Daniui
05-10-2014, 09:24 AM
A digitális+analóg kombót azért szeretem(most is ilyen az Edifice), mert az analóg rész alkalmas navigációra.

Ha az égtáj meghatározásra gondolsz, akkor nem muszáj analóg elég ha tudod a pontos idõt, rajzolsz egy analóg órát és a mutatókat a helyére teszed már meg is vagy, de ugyanezt a mûveletet a fejedben is elvégezheted.

raktaros
05-10-2014, 09:21 PM
3 éve egy fém csatos, fém házas Casio Edifice órát használok teljes megelégedettséggel.
Egyetlen hátránya hogy csillog mint állat, ezért szeretnék mellé venni egy mûanyag tokos órát.
Nekem fontos az idõ melóban is, ha beüt a gebasz akkor ez hatványozódik(vészeseti terv, vészeseti rádiózás)

Nekem jó lesz a falióra, ha tehetem nem mozdulok ki majd. Ha már karóra, akkor legyen hasznos funkciója is :)
http://elektronika.vatera.hu/navigacio_es_adovevo/adovevo/walkie_talkie/1par_karora_ado_vevo_pmr_walkie_talkie_5km_2ev_gar _1895814167.html

fixy007
05-10-2014, 09:42 PM
Ha az égtáj meghatározásra gondolsz, akkor nem muszáj analóg elég ha tudod a pontos idõt, rajzolsz egy analóg órát és a mutatókat a helyére teszed már meg is vagy, de ugyanezt a mûveletet a fejedben is elvégezheted.
Teljesen jogos!:thumbup

tehleader
05-11-2014, 12:14 PM
Sziasztok!
Ilyen táskával http://is.gd/9t8HDj van valakinek tapasztalata? 72 órás zsáknak kéne.
Elõre is köszi!
Üdv.: T.

LSVF
05-12-2014, 06:09 AM
Lehet nem ez a legjobb hely erre, de valakinek van felesleges víztere
Fég átfolyós bolylerhez?
A miénk sajnos kilukadt?
Köszi.

apii
05-14-2014, 03:20 PM
Fejlámpa beszerzésén gondolkodok. Valakinek valami használható infója lenne egy olcsó, aránylag megbízható lámpáról? Vagy valami infó a fejlámpákról! :-)
Egyelõre ezt az energizert nézegettem. Semmi komolyabb használat, inkább a biztos mûködést tartanám szemelõt.

http://www.energizer.eu/hu/hu/products/lighting/3_led_headlight

Enemy
05-14-2014, 04:30 PM
Fejlámpa beszerzésén gondolkodok. Valakinek valami használható infója lenne egy olcsó, aránylag megbízható lámpáról? Vagy valami infó a fejlámpákról! :-)
Egyelõre ezt az energizert nézegettem. Semmi komolyabb használat, inkább a biztos mûködést tartanám szemelõt.

appi, Én csak személyes tanáccsal szeretnék szolgálni fejlámpával kapcsolatban, nem ajánlok márkát se típust.
Amiket érdemes vásárláskor szem elõtt tartani(szerintem):
-Csak is elem AA vagy AAA, szerintem az aksis nem jó, macerás újratölteni illetve elõbb de inkább utóbb romlik az élettartama is, sõt vannak olyanok is amelyeknek az aksi tartója nem a lámpában van hanem hátul.. "a jobb súlyelosztás érdekében" amíg nincs mondjuk fél kiló egy fejlámpa nem hiszem hogy nagy szerepe lenne a súlyeloszlásnak.
-Legyen dönthetõ.. aszt hiszem nem kell részleteznem
-Ledes, ez sem hinném, hogy magyarázatra szorul
-ne legyen túl keskeny a pánt
-több állású, legalább 2 jobb a több jobb. Hozzátenném, hogy általában egy gombbal kapcsoljuk az állásokat, ami azt jelenti, hogy ha váltani szeretnénk mondjuk egyel kisebb fényre körbe kell nyomkodni az összes álláson.. ez nem hangzik túl jól, de mivel nem fõállású bányászok vagyunk;) nem hinném, hogy gondot okoz +két gombnyomás.

Talán még annyit tennék hozzá a magam részérõl, hogy amik nekem vannak fejlámpáim egyik sem márkás talán max. 2e Forint volt a legdrágább viszont nem is a húzottszemû kertitörpétõl vagy a hordóhasú oláhtól vásároltam, de nem is a Búcsúba lõttem hurkapálcáról.

A képen látható speciel egy Tészkós(évek óta megvan, még elemet sem cseéltem, de ott a tartalék:D), valamelyik Kartársnak van ugyanilyen csak nem Tészkós gyártmányból.
2743

apii
05-14-2014, 04:42 PM
Köszi az infókat, majd szemelõt tartom.
Egyszer használtam fejlámpát kisebb sikerrel.Sajnos kínai ócska valami találtam csak a javítandó gépbe. Kb fél órát bírt, utána vágtam a Holmer oldalához. Majd elõ a saját lámpám, amit szájal tartva körülményes volt használni.
Ezért lenne fontos a megbízhatóság! :-)

Doom
05-14-2014, 05:20 PM

varta,nem is emlékszem mikor volt a mol-kutas varta akciózás.....azóta melóba,pecázni,mindenhová,jó erõs fénye van,a 30 méterre lévõ nádfal elé simán dobok éjszaka.....értékelés 5+
2745

apii
05-14-2014, 06:13 PM
varta,nem is emlékszem mikor volt a mol-kutas varta akciózás.....azóta melóba,pecázni,mindenhová,jó erõs fénye van,a 30 méterre lévõ nádfal elé simán dobok éjszaka.....értékelés 5+
2745

Varta van 5 ledesben is, és egy nagy ledes változatban is.Neked melyik van?Fényerõsség állítható? Ahogy olvasom cseppálló, árban is jó lenne.

mossberg-operator
05-14-2014, 06:23 PM
2745

Mi a pontos neve?

Stuka
05-14-2014, 07:55 PM
Nekem is ilyen fejlámpám van nagyon jó!
Varta Indestructible Head 1W LED 3AAA
http://www.edigital.hu/Elemlampak_fejlampak/Varta_Indestructible_Head_1W_LED_3AAA_fejlampa-p285658.html

Daniui
05-14-2014, 09:05 PM
Már leírtátok a szempontokat miket érdemes figyelembe venni fejlámpa vásárláskor, hozzá tenném még, hogy elõny ha van rajta különbözõ színû fény is. Nem azért mert jól néz ki, elsõsorban nem is azért hogy jelezz vele, hanem mert ezek rendszerint sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, például az én lámpám piros fénnyel, 3 db AAA elemmel 50 órát bír. Sok esetben bõven elég a piros fény, vagy kék/zöld fény ereje hogy a zsákból kivedd a cuccaidat, a térképen megnézz valamit, stb. Menet közben meg nem használunk lámpát csak ha nagyon muszáj.

Daniui
05-14-2014, 09:33 PM
Ja igen másik, nekem és ismerõseimnek volt sok lámpánk, és rájöttük érdemes erre egy kicsivel több pénzt befektetni, mert minõségileg ugrik az árral, nem csak a fényerõ de az élettartam is, nekem egy 8 ezer forintos fejlámpám van amit már egy egész jó középkategóriás lámpának tekintek és hûen szolgál már 4 éve. Decathlonban érdemes körülnézni....

Grafitos
05-15-2014, 08:28 AM
Sokan ajánlották már..és biztos, hogy ez minõségi termék
http://utazas-szabadido.vatera.hu/utazas_kempingezes_kellekei/lampa_vilagitoeszkoz/fejlampa/petzl_tikkina_2_led_es_fejlampa_1899583676.html

Amatorpe
05-15-2014, 09:26 AM
http://www.edigital.hu/Elemlampak_fejlampak/Varta_Indestructible_Head_1W_LED_3AAA_fejlampa-p285658.html

Dettó! Szerintem tök jó, és biztos van ami többet tud, de nem ennyiért.

apii
05-15-2014, 10:03 AM
Köszi mindenkinek a segítséget, maradt a Varta öt ledes változata. Ezt tudom beszerezni plusz költség nélkül.Úgy gondolom, amire nekem kell arra megfelel.Túlságosan erõs fényû fejlámpára nincs szükségem, arra van más zseblámpám. :-)

pet
05-16-2014, 09:07 AM
vennék egy ilyen (http://militarycelpont.hu/termekeink/esovedok) (BW használt) ponchot, szerintetek mennyire lenne jó/rossz vétel?

Targitosz
05-16-2014, 09:44 AM
Alapvetõ felszerelés. Nem csak esõvédõ, de menedék/sátor is egyben, illetve szükség esetén avarral megtömve paplanként is használható. 2000 ft-ot mindenképpen megér.

Daniui
05-16-2014, 11:18 AM
vennék egy ilyen (http://militarycelpont.hu/termekeink/esovedok) (BW használt) ponchot, szerintetek mennyire lenne jó/rossz vétel?

Ahogy az elöttem szóló is írta, egyik legalapabb cucc.
Ha lehet olyat vegyél ami vastag anyagból van mert két félét árulnak egy vékonyabbat és egy vastagabbat, gyõzõdj meg róla hogy nincsenek rajta lyukak, mivel ezek nagy része használt megeshet hogy lyukas.

pet
05-16-2014, 11:22 AM
Ahogy az elöttem szóló is írta, egyik legalapabb cucc.
Ha lehet olyat vegyél ami vastag anyagból van mert két félét árulnak egy vékonyabbat és egy vastagabbat, gyõzõdj meg róla hogy nincsenek rajta lyukak, mivel ezek nagy része használt megeshet hogy lyukas.

az oldalukon azt írják újszerûek, de sajnos nem tudok Kecskemétre menni lyukakat ellenõrizni, csak neten rendeltem volna, de így... :(

akkor tudok olyat ajánlani, ami ehhez hasonló és ringlizett, megfelelõen vastag és jellemzõen nem lyukas? mi vált be nektek?

Daniui
05-16-2014, 11:29 AM
az oldalukon azt írják újszerûek, de sajnos nem tudok Kecskemétre menni lyukakat ellenõrizni, csak neten rendeltem volna, de így... :(

akkor tudok olyat ajánlani, ami ehhez hasonló és ringlizett, megfelelõen vastag és jellemzõen nem lyukas? mi vált be nektek?

Ilyet vegyél, jellemzõen nem lyukas, csak elvétve van ami az, de ettõl ne félj... kár volt mondanom, ezt vedd BW ponchó, a favorit. Ár érték arányban a legjobb.

Zacskóbicska
05-16-2014, 12:07 PM

A magyar katonai sátorlap nekem nagyon bevált. Sátornak (menedéknek) és esõköpenynek egyaránt jó és kiválóan viseli a strapát.

A. L. Ias
05-18-2014, 06:28 PM
Pár napja lecsengett a karóra beszerzési csevej, de sajnos akkor nem tudtam becsatlakozni. Én egy kb. 15-20 éves Seiko-t hordok napi használatra. Túrázáshoz keresnék valamit amit nem féltenék ennyire. Valami hasonlón (http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-New-Fashion-Mens-Slim-Sport-Quartz-Watch-Luminous-dial-Japan-Mov-Water-Resistant/599022756.html) gondolkodom, valószínûleg nem túl pontos, de éjjel jól tud jönni a világító számlap. Használt, birtokolt, látott, gondolkodott valaki hasonló órát?

Daniui
05-18-2014, 06:39 PM
Pár napja lecsengett a karóra beszerzési csevej, de sajnos akkor nem tudtam becsatlakozni. Én egy kb. 15-20 éves Seiko-t hordok napi használatra. Túrázáshoz keresnék valamit amit nem féltenék ennyire. Valami hasonlón (http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-New-Fashion-Mens-Slim-Sport-Quartz-Watch-Luminous-dial-Japan-Mov-Water-Resistant/599022756.html) gondolkodom, valószínûleg nem túl pontos, de éjjel jól tud jönni a világító számlap. Használt, birtokolt, látott, gondolkodott valaki hasonló órát?

Világítósat ne vegyél taktikai okokból... Amin gombbal lehet világítani az jobb, szerintem.

A. L. Ias
05-18-2014, 06:46 PM
Világítósat ne vegyél taktikai okokból... Amin gombbal lehet világítani az jobb, szerintem.

Békeidõben túrázáshoz keresek órát. Inkább legyen könnyen és jól olvasható a számlap minden idõben. Ez a gondom a Seikoval is, a mutatók és a fõbb számok vonásként világítanak, de van amikor nehézkes olvasni.

pet
05-18-2014, 07:10 PM
köszönöm az esõkabátos hozzászólásokat! :) berendeltem, majd meglátjuk mit kapok ennyiért.

Grafitos
05-19-2014, 07:34 AM
Én ilyet vettem..túrázáskor használom, félteni biztos hogy nem fogom, mert az a pár ezres azért nem vág földhöz. ...Már volt kint velem..kényelmes, a gumi óraszíj. Igaz nem vízálló, de pontos és baromi jól néz ki:thumbup
http://www.aliexpress.com/snapshot/6031722927.html

A. L. Ias
05-19-2014, 02:43 PM
Tényleg jól néz ki. :)

Stuka
05-21-2014, 10:41 PM
valaki már rendelt tölük?
http://www.knifeworks.com/

Sgtmaj.Prepper
05-29-2014, 11:35 AM
Vettem két ilyen (http://www.turazas.eoldal.hu/cikkek/egyeb-tapasztalatok_-tesztek/propper-taktikai-nadrag.html)nadrágot, elég jónak tûnnek.

TMIB
05-29-2014, 12:43 PM
Én állandóan Propper-t veszek. :) Az összes nadrágom és zubbonyom Propper. :thumbup

Sgtmaj.Prepper
05-30-2014, 05:13 AM
Én állandóan Propper-t veszek. :) Az összes nadrágom és zubbonyom Propper. :thumbup

Preppernek Propper, ez logikus. :)

Medve
06-05-2014, 06:34 PM
Valakinek volt már szerencséje ezeket kipróbálni? Melyik a használhatóbb? Már csevegtem egy személlyel aki a Fireflash-t vette, csak nem biztos benne hogy pont ez volt az, így meg én se vagyok benne biztos, hogy ez az amit körbeírt.

No Brand Fireflash (http://militari.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=677) vagy Light My Fire Army (http://www.mountex.hu/termek/10504-068-0/light_my_fire_firesteel2.0_army_tuzgyujto)

doki
06-05-2014, 07:31 PM
A Fireflash-t nem használtam, de a LMF nagyon jó.

Grafitos
06-06-2014, 09:54 AM
Ugyan ilyen LMF em van..érdemes beruházni:thumbup

Enemy
06-07-2014, 09:25 PM
Hogy ne legyen könnyû a döntés...:D
Én Fireflash-t használok és azt is fogok, egy darabig elég lesz a 2db.. ezt ajánlották akkor nekem legtöbben, megvettem megszoktam,megszerettem vettem egy másikat.
LMF-el kapcsolatban nincs tapasztalatom, de arról is csak jót hallottam.
Szerintem bármelyik mellett is döntesz nem fogod megbánni , de lecserélni se!;)

astonferi
06-08-2014, 06:12 AM
Én ilyet vettem..túrázáskor használom, félteni biztos hogy nem fogom, mert az a pár ezres azért nem vág földhöz. ...Már volt kint velem..kényelmes, a gumi óraszíj. Igaz nem vízálló, de pontos és baromi jól néz ki:thumbup
http://www.aliexpress.com/snapshot/6031722927.html

csak casio vagy tag heuer :D

Stuka
06-09-2014, 02:40 PM
Hol tudok szerezni piros,fehér,zöld zászlot tépõzárasat? hátizsákra szeretném felrakni.( vagy egyéb tépõzáras Magarországos cucc )
Légyszi aki tud linkeljen köszi!

Amatorpe
06-09-2014, 02:52 PM
Katonai, military boltok esetleg? Nem néztem de el tudom képzelni ott.

Stuka
06-09-2014, 03:35 PM
eddig nem találtam csak felvarrósat.

Enemy
06-09-2014, 04:47 PM
eddig nem találtam csak felvarrósat.
Felvarrós hàtuljára tépõzárat is lehet varrni.. :thumbup

Medve
06-10-2014, 09:43 AM
Hol tudok szerezni piros,fehér,zöld zászlot tépõzárasat? hátizsákra szeretném felrakni.( vagy egyéb tépõzáras Magarországos cucc )
Légyszi aki tud linkeljen köszi!

Ez (http://www.hidegfem.eu/item.php?tid=2271) szerintem az.

TMIB
06-10-2014, 10:00 AM
Igen a velcro a tépõzárast jelenti. :)

Nem árt rákérdeni hogy az egyik, vagy mindkét oldala rajta van a tépõzárnak.

Medve
06-10-2014, 10:15 AM
Kicsit aggódtam miattad Tulelo, hogy kiátkozol a világból. Mármint azért mert más felvarróst linkeltem ide. :D

TMIB
06-10-2014, 10:18 AM
Magyar zászló felvarróm nincs, úgyhogy azt linkelheted máshonnan. :haha:

Stuka
06-13-2014, 05:59 PM
és esetleg vAlami forumos felvarró lesz ?

Stuka
06-13-2014, 06:01 PM
A BENCHMADE márkárol valaki jot vagy rosszat tud írni? Azt látom,hogy minõségi USA márkának számít csak azért érdekelne személyes vélemény is.
ezt néztem ki:http://www.knifeworks.com/benchmadegriptiliantantosandhandleblackbladecomboe dge-1.aspx#.U5s7qnJ_tKU

TMIB
06-13-2014, 07:47 PM
és esetleg vAlami forumos felvarró lesz ?

Nem tudom, talán egyszer majd lesz. Tervbõl és ötletbõl van néhány.

Enemy
06-13-2014, 11:24 PM
Nem tudom, talán egyszer majd lesz. Tervbõl és ötletbõl van néhány.
Kíváncsi lennek az ötletre és megnézném a terveket is.. :rolleyes:
Persze vevõ is lennék pár-pár darabra :D

TMIB
06-13-2014, 11:59 PM
Kíváncsi lennek az ötletre és megnézném a terveket is.. :rolleyes:
Persze vevõ is lennék pár-pár darabra :D

Itt nézhetsz pár tervet. Bár a végleges ami az én fejemben van arról nincs kép feltöltve.

http://magyarprepperforum.org/showthread.php?353-Magyar-Prepper-F%F3rum-felvarr%F3

:)

Vasember
06-14-2014, 06:08 AM
Szerintem jó kések a Marine Corps is használ Benchmade-eket.

M-torolt_forumozo
06-14-2014, 06:33 AM
A BENCHMADE márkárol valaki jot vagy rosszat tud írni? Azt látom,hogy minõségi USA márkának számít csak azért érdekelne személyes vélemény is.
ezt néztem ki:http://www.knifeworks.com/benchmadegriptiliantantosandhandleblackbladecomboe dge-1.aspx#.U5s7qnJ_tKU

Egy jól bevált EDC kés az általad nézett Griptilian bicska. :thumbup Nincs velük annyi probléma, mint a Cold Steel, Spyderco, Buck bicskákkkal - viszont elég vastagon fogott árazásnál a ceruza. A Benchmade által kifejlesztett AXIS zár a legjobbak közé tartozik. Ebben az árban én még megnézném a Zero Tolerance és Mcusta késeket. De olcsóbban is ugyanolyan jól használható késeket lehet kapni, azok közül a Kershaw a legjobb (szerintem), garanciálisan is rettentõ korrekt a cég (nekem rég nem gyártott, ajándékba kapott modellhez küldtek komplett csavarkészletet ingyen!).

tehleader
06-15-2014, 04:18 PM
Sziasztok!
Ilyet (http://www.ebay.com/itm/6-color-Portable-folding-sport-water-bottle-foldable-water-bottle-480ml-PT-2-/171310309356?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item27e2e3dfec), vagy ehhez hasonlót használ valaki? Mennyire strapabíró egy ilyen?
Elõre is köszi!

mossberg-operator
06-15-2014, 04:42 PM
Sziasztok!
Ilyet (http://www.ebay.com/itm/6-color-Portable-folding-sport-water-bottle-foldable-water-bottle-480ml-PT-2-/171310309356?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item27e2e3dfec), vagy ehhez hasonlót használ valaki? Mennyire strapabíró egy ilyen?
Elõre is köszi!

Nekem van hasonlo. Ugy velem, hogy SZUKSEG esetere, jo ha nalad van, kis helyet foglal, konnyu. Tartosnak nem neveznem. Azert vegyel egyet!

Kamionos
06-19-2014, 08:34 PM
Kézi erõvel mûködõ malom és pelyhesítõ egyben 52 ezerért. Most is nagy hasznát venném. Sok zabkását eszek és a kenyeret is olykor magam készítem. Ha 'helyzet' van, akkor meg pláne. Gabona betárolva. Lenne kenyér, kása...
Van esetleg valakinek hasonló? Mit gondoltok úgy általában egy ilyen beszerzésérõl?

http://www.biomalom.hu/termekek/product/4-kombinalt-kezi-malom

Fallout11
06-19-2014, 09:31 PM
Az árát kicsit sokallom. Fõleg, hogy fa, oké könnyû, szép de acélból azért tartósabb lenne.
De mindenképpen hasznos lehet egy ilyen, szerintem. :thumbup

Kamionos
06-20-2014, 06:51 AM
Én is sokallom, de nem találtam olcsóbbat egyrészt, másrészt olyat akarok venni, ami nagy valószínûséggel tartós lesz, nem valami himi-humi, mert sokat fogom használni. Lesz idõ, amikor azt fogom mondani, hogy nem volt pénz érte;)

Csak a külseje fa, egyébként acélhengerek vannak a pelyhesítõben és kerámiaszemcsés a kõ, ami õröl. A gyártó szerint nem ismert az élettartama, mert 25 éve gyártották az elsõt, és azok még mindig mûködnek.

raktaros
06-20-2014, 08:50 AM
Egy jó barátomék használnak ilyent csak elektromosat nagy megelégedéssel. Kenyeret nem vesznek, hanem ezzel õrölt lisztet keverik a bolti finomliszttel és abból sütik. De eddig máshonnan is csak jót mondtak ezekrõl a malmokról.
Minõségi cucc, de szerintem így is túlárazott :(.

LSVF
06-24-2014, 12:16 PM
Aztat a zöld kínai víztisztítót beszerezte már valaki?
Ha szeretnék venni honnan "biztonságos" rendelni?
Angolból 0 vagyok, öcsém tud ha esetleg szükség van rá.
Köszi.

Grafitos
06-24-2014, 12:36 PM
Nézz már körül egy kicsit..

Köszi.

mossberg-operator
06-24-2014, 12:36 PM
Köszi.

Nekem van. Amazon vagy e-bay.

LSVF
06-25-2014, 08:24 AM
Köszi mindenkinek.

Kisss
06-29-2014, 08:43 AM
Zold, 2x3m ponyva. 999ft az OBI-ban!

Doom
06-29-2014, 09:25 AM
..nézegetem ezt a ka-bar bk 2-õt,hát nem tudom az én szemem csal vagy tényleg nem egyformák a kések?
http://www.kesvilag.hu/products/ka-bar-becker-bk2-582.html

http://www.amazon.com/Ka-Bar-Becker-BK2-Campanion-Fixed/dp/B001N1DPDE

Valaki segítsen már,hogyan kell ezeken a külföldi oldalakon rendelni..nem találok olyat,hogy a futárnak kell fizetni...:mad:

mzperiksz
06-29-2014, 10:02 AM
Amazonról kést nem igazán szállítanak hozzánk, utánvét meg külföldrõl nem játszik.
Ha kell megrendelem ebay-rõl, és elküldöm utánvéttel.

Doom
06-29-2014, 10:58 AM
Amazonról kést nem igazán szállítanak hozzánk, utánvét meg külföldrõl nem játszik.
Ha kell megrendelem ebay-rõl, és elküldöm utánvéttel.
http://www.ebay.com/itm/Ka-Bar-KaBar-Knives-Becker-Companion-Fixed-Blade-Plain-With-Sheath-BK2-0002-New-/371066088555?pt=Collectible_Knives&hash=item5665432c6b

..valami ilyesmi kellene....

mzperiksz
06-29-2014, 11:15 AM
Erre van még ~11e postaköltség, és 27% áfa ha megfogják a vámon.
Megrendeljem?

Doom
06-29-2014, 11:39 AM
Erre van még ~11e postaköltség, és 27% áfa ha megfogják a vámon.
Megrendeljem?

..á,nem így már majdnem annyi mint itthon és itt ha nem tetszik visszaadják a pénzt.....de nagyon köszönöm,igazán rendes vagy..

LSVF
06-29-2014, 11:52 AM
Zold, 2x3m ponyva. 999ft az OBI-ban!

Ha ez az amire gondolok akkor:
Napon ne hagyd kinnt hetekre, mert szétmálik, a telet viszont jól bírja. Ha tetõcsomagtartón betakarsz vele valamit és lobog a ponyva akkor hajlamos a szakadásra a betakart felület kicsit éles/szögletes konkrét példa autó ajtó.
Amúgy nem rossz. Megéri! Én párat már elhasználtam.
Menedéknek tartalékba ok, van nekem is.

mzperiksz
06-29-2014, 06:38 PM
Milyen célra akarsz kést venni?
A sárga fórumon van egy Enzo Trapper D2 acélból 22-ért, "túlélésre" tökéletes.
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/7/9/6/BIG_0012255796.jpg

..á,nem így már majdnem annyi mint itthon és itt ha nem tetszik visszaadják a pénzt.....de nagyon köszönöm,igazán rendes vagy..

Kisss
06-29-2014, 06:44 PM
Szimpatikus darab.

Kisss
06-29-2014, 06:45 PM
Ha ez az amire gondolok akkor:
Napon ne hagyd kinnt hetekre, mert szétmálik, a telet viszont jól bírja. Ha tetõcsomagtartón betakarsz vele valamit és lobog a ponyva akkor hajlamos a szakadásra a betakart felület kicsit éles/szögletes konkrét példa autó ajtó.
Amúgy nem rossz. Megéri! Én párat már elhasználtam.
Menedéknek tartalékba ok, van nekem is.

Vettem 2-ot. Egyet motortakaronak, a masikat a BOB-ba.

fater.lajos
06-30-2014, 06:00 AM
Ha rossz helyre írok, Modi tedd légy szíves át!
Szombaton Pesten az Chinamarketben, vasárnap Nyíregyházán a KGST piacon jártam. Összevetem tapasztalataimat!
Árfekvés szinte ugyanaz.
Árukészlet: Pesten van osztrák eredetû vegyiáru. (Öblítõ, stb)
Nyíregyházán van Ukrán és Orosz felsõ kategóriás élelmiszer, iparcikk és szerszám. Ez utóbbi nem a precíziós kategória, általában szénacél és jó minõség.
Volt Ukrán/Orosz ponyva zöld színben 10-20 négyzetméteres darabokban. Ez napsugárzás álló, a vásározók is ezt használják. Vastagabb (nehezebb is), az ára is mit a barkácsboltos.
Ruhanemû kínálat szinte ugyanaz. Szar és közép kategóriás kínai, közepes és jó török. A keleti végen jelen van a jó fajta Lengyel konfekcióruházat.
A hadiruházat kínálat Nyh nagyobb. Igaz hogy mibõl és hol készült azt nem tudni. Szemre kell vásárolni...
Cipõ Nyíregyházán: sok német áruházi munkacipõ is volt.
Ami a sváboknál az Aldiban és a Lidlben megjelent az itt is van. Másutt emlegettük a köteleket. Itt már 20mm átmérõig árulják, gyári csomagolásban.
MN kanálkészlet Nyh 2000 Ft. Ezt a Chinamarketben nem láttam. Cserébe ott kínai fûszereket is árultak.

Doom
06-30-2014, 02:41 PM
Milyen célra akarsz kést venni?
A sárga fórumon van egy Enzo Trapper D2 acélból 22-ért, "túlélésre" tökéletes.
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/7/9/6/BIG_0012255796.jpg

...én kifejezetten ezt a kést néztem ki magamnak Ka-bar bk2 ....ez a becker cég terméke
3247

.. nincs a nyélen ütõ felület,a minõséget nem tudom....mennyire jönne ki ha megrendeled cakli-pakli ??

....ez a Ka-bar- ezt szeretném megszerezni... 3248

mzperiksz
06-30-2014, 07:27 PM
privátban válaszoltam

Lamros
07-03-2014, 06:56 AM
Hamarosan új EDC hátizsák vásárlása elõtt állok és a segítségeteket szeretném kérni a választásban. Két befutó jelöltem maradt és az egyikhez már húz a szívem, de megkérdezlek titeket is, hogy ti melyiket és miért válsztanátok, esetleg egyiket sem?

Az elsõ és amihez húz a szívem az az 5.11 All Hazards Prime Backpack
http://www.511tactical.com/all-hazards-prime-backpack.html
Érzésem szerint ez jobban illik a low profilhoz és ránézésre egy hanygyányit jobban rendezhetõnek tûnik.
Valamikor biztos több érvem volt, de most csak enyi jutott az eszembe.

A második jelöltem pedig a
Hazard 4 Patrol
http://hazard4.com/products/packs/patrolpack
Ami ebben a jobb hogy van hozzá derékheveder. Valamit számomra negatívum az hogy jobban kilóg a hátamból mint a fönt említett Prime

TMIB
07-03-2014, 07:05 AM
Mindkét márka kiváló, bár azt nem tudom hogy az 5.11-esben mi kerül olyan sokba. Egy Rush 72-est is meg lehet úszni 200 dollár alatt. Ráadásul 30 literes sincs.

Úgyhogy ha csak ez a kettõ lenne, akkor BOB-nak a másodikat venném.

EDC-nek az elsõ is megfelelne, még nagy is lenne neki, de az árát én kicsit magasnak találom. Egy sima 5.11-est vettem EDC-nek, nem nagy, de pont megfelel, még utazásokra is jó, teszteltem. És fel annyiba kerül mint amit belinkeltél. :)

A. L. Ias
07-03-2014, 07:16 AM
Csak egy közbevetés. Tényleg annyira fontos, hogy legyen derékheveder egy EDC zsáknál? Mondjuk az enyémen is van, de majd egy éve nem csatoltam ki és csak lóg a hátam mögött. Nem éri meg használni. Pesten, BKV-val közlekedek, kb. 10 percenként veszem fel/le a zsákot, hamar leszoktam a derékheveder használatáról. Amíg robogóval közlekedtem és egyhuzamban húztam le az ingázási távot, akkor becsatoltam. Nem csak azért, mert szükséges volt, hanem a lógó heveder a hátsó kerék körül lengedezett.

TMIB
07-03-2014, 07:25 AM
A második 44 literes, ami elég méretes ahhoz hogy heveder legyen rajta. De szerintem az nagyjából kétszer akkora mint amekkorát én EDC-nek használnék.

Grafitos
07-03-2014, 08:49 AM
Fél éve én is úgy bele voltam szerelmesedve a BK2be..szép kés, letisztult és aki tervezte ért a túléléshez..aztán olvastam sok pro és kontrát..a legtöbb negatív azzal kapcsolatban jött, hogy lehúzza a gatyát olyan nehéz..nekem ez nem volt ellenérv:D
Aztán idõvel több magyar készítõ kését megtapizva (pl késtalin) rájöttem, hogy minõségben és árban hozzák a nemzetközi szinvonalat és autentikusabb is egy magyar ember magyar késsel idea. És itt beleviheted az ötleteidet és a saját képedre formáltathatod az eszközt...Meg a felhasználhatóságban is kell a kompromisszum a finom munkák felé..
Nálam most egy HP Vaddisznó vinné a prímet..mint még sokaknál itthon.
Félre ne érts, nem lebeszélni akartalak..szép kés, jó kés, must have kés...remélem sikerül birtokba venned egyet (ja és tesztelni, fotózni):thumbup

...én kifejezetten ezt a kést néztem ki magamnak Ka-bar bk2 ....ez a becker cég terméke
3247

.. nincs a nyélen ütõ felület,a minõséget nem tudom....mennyire jönne ki ha megrendeled cakli-pakli ??

....ez a Ka-bar- ezt szeretném megszerezni... 3248

Lamros
07-03-2014, 11:53 AM
Rush 72 azért nem választottam mert az írtózatosan nagy, (47 l, most gyorsan megnéztem) és szerintem BOB- nak tökéletes.
Igen, a Patrol már tényleg inkább a BOB kategória.
Amúgy a derékhevedert Patrolnál ki lehet venni nem kell hogy ott fityegjen ha kell ha nem.
Melyik tatyót érted a sima 5.11-es alatt?

Lamros
07-03-2014, 12:14 PM
A Rush 24 meg kicsi szerintem. Igazából a Hazard 4 M.O.D.-hoz közeli méretûtt keresek. Vagyis egy hanygyányival nagyobbat. Rá kellett jönnöm, hogy a váltáska nem annyira az én mûfajom, ugyanis azt gondoltam hogy Ah jó lesz a MOD biciklizéshez is, de minden bizonyal a Prime kényelmesebbe lesz.
Azért ezek a méretek mert még tanulok és ha televágom a tatyót 10 kilónyi könyvel meg 1,5 lietr vízzel, és még a laptpomat az és az EDC is benne van, stb. Volt már néhány nehéz pillanatom. Ja és még kell némi hej ilyen random dolgoknak hogy pulcsi meg még egy liter víz vagy meg mit tudom én.
Mondjuk lehet kéne a MOD-omra egy Strap pad meg egy derékheveder, így biztos kényelmesebb lenne.
Egyébként nem egyszer jelezték nekem hogy ez a válltáska meglehetõsen nagy és rajtam nem anyira adja a low profil szerintem.

Enemy
07-06-2014, 07:27 PM
http://m.aliexpress.com/item-desc/1890072843.html
Szerintetek? Ismeri valaki?tapasztalat vélemény?

Salmo
07-06-2014, 09:09 PM
.

Kisss
07-07-2014, 02:09 PM
http://www.miniinthebox.com/hu/kulteri-all-in-one-eszkoz_p322909.html?pos=ultimately_buy_4

velemeny?

Grafitos
07-07-2014, 02:11 PM
Szerintem szXr..

http://www.miniinthebox.com/hu/kulteri-all-in-one-eszkoz_p322909.html?pos=ultimately_buy_4

velemeny?

Kisss
07-07-2014, 02:15 PM
A sulya is kicsi: 0.4kg Hogy is van ez az erdotorveny? 500g lehet az egesz balta? Vagy csak a fej felso hatara ez?

GAZDA
07-07-2014, 04:46 PM

velemeny?

Jobb ha elfelejted az ilyen túlzó eszközöket. Ha ezt az eszközt ténylegesen használod baltaként 2 dolog történik: 1, szétesik az eszköz 2, megsérül a kezed

Doom
07-07-2014, 05:16 PM
A sulya is kicsi: 0.4kg Hogy is van ez az erdotorveny? 500g lehet az egesz balta? Vagy csak a fej felso hatara ez?

na most amit a kezeddel vagy a bakancs talpával nem tudsz eltörni azt nem is érdemes eltüzelni...felteszem élõ fát nem akar kivágni senki...minek egyébként.....az az eszköz vagy mi igazából semmire sem jó amire a terepen szükség lehet..kalapács nem kell,a sátorcöveket le lehet szúrni,--ha köves van kõ :)--,balta--hagyjuk már....drót vágó--milyen drót nõ az erdõben?----csõfogó---no comment---kés,csavarhúzó,fûrész,halpucoló---hagyjuk már...minek egy kirándulásra??---vegyél egy jó kést,mást úgysem fogsz használni,a 0,4 kg-ba inkább egy kis csoki,nasi vagy egy fényképezõgép.....na jó esetleg egy nagyon kicsi balta,ha nagyon muszáj,a megnyugtatásra....de inkább szedd össze az elszáradt ágakat,az a legcélravezetõbb és óvod az erdõt is...

Kisss
07-08-2014, 05:21 AM
Ertem. Kulonben nem allt komolyabban szandekomban megvenni, csak mert meg nem talalkoztam ilyennel, igy gondoltam megkerdem a velemenyeteket! Egyebkent meglepodtem volna, ha vlki jokat irt volna rola! :)

CsaládApa
07-08-2014, 01:31 PM
Nem tudom van-e valakinek tapasztalata a Ganzo 201 és 301-l. Mi a fõ különbség, mert én nem nagyon látok olyat, ami indokolná a 50%-s felárat (az olló és a sima penge kicsit más).

CsaládApa
07-09-2014, 09:48 AM
Ez a válasz jött a kérdésemre:

deng chen
02:11 Jul 09,2014
dear ,the handle is 12cm.thank you.
02:10 Jul 09,2014
Dear ,sorry about that .
the blade is 15.5cm,Hope you can order it ,thank you.
Have a good day.

Grafitos
07-09-2014, 10:22 AM
:haha::haha:How long do you want big master, my best friend ever?? We will make it for you dear best friend
order please..lucky and long life to you, and your big family my friend
:haha:

Grafitos
07-09-2014, 01:41 PM
Az adott szituációt akartam karikírozni a saját tapasztalataim alapján megírt, kissé eltúlzott levélkével :D
Ez a stílus amúgy, a kínai üzleti mentalitásból, a gyatra angoltudásból és a Google fordító használatának szerencsétlen összhangtalanságából adódik..szerintem nagyon vicces és általában és is my friendes levéllel válaszolok:haha:

CsaládApa
07-09-2014, 07:47 PM
Az adott szituációt akartam karikírozni a saját tapasztalataim alapján megírt, kissé eltúlzott levélkével :D
Ez a stílus amúgy, a kínai üzleti mentalitásból, a gyatra angoltudásból és a Google fordító használatának szerencsétlen összhangtalanságából adódik..szerintem nagyon vicces és általában és is my friendes levéllel válaszolok:haha:

Annyira igaz, õszinte, jó barátok lettünk, hogy meg is rendeltem az F1-t.

Grafitos
07-10-2014, 10:12 AM
Thank you ordering..god bless you:thumbup

Grafitos
07-10-2014, 07:12 PM
Régóta tervezek beszerezni egy Bahco Laplandert...tud valaki jó linket hozzá? tapasztalatok?
Köszi elõre is..

CsaládApa
07-10-2014, 09:44 PM
Gyors kérdés, mi a különbség a Ganzo 201 és 301 közt? Van árban 50% különbség, de nem látom okát. Súly, nagyság és az eszközök nagyon hasonlóak. Van valakinek tapasztalata?

Grafitos
07-11-2014, 07:04 AM
Tessék: http://www.sandvikentools.hu/index.php?page=shop.product_details&category_id=114&flypage=flypage.tpl&product_id=21241&option=com_virtuemart&Itemid=71
Páran írták már, hogy van nekik és bejött.
Köszi, nem akarok 10et kiadni rá és a késre sincs igazán szükségem...sajna ezzel a kombó csomaggal árasztották el Magyarországot.. ez mindenhol van, de a fûrészt külön sehol nem lehet kapni ..szerintem az kijönne 5 ezer környékén..annyim van most rá

Ben
07-11-2014, 09:09 AM
Köszi, nem akarok 10et kiadni rá és a késre sincs igazán szükségem...sajna ezzel a kombó csomaggal árasztották el Magyarországot.. ez mindenhol van, de a fûrészt külön sehol nem lehet kapni ..szerintem az kijönne 5 ezer környékén..annyim van most rá

Sajnos 10-nél olcsóbban, nem kapod meg a fûrészt sem postával.

Grafitos
07-11-2014, 09:11 AM
Hát ez lehangoló..tényleg? linkek? valaki mondjon már valami bíztatót?
és ez?
http://www.amazon.com/Bahco-396-LAP-Laplander-Folding-8-Inch/dp/B0001IX7OW

fisligery
07-11-2014, 09:21 AM
Régóta tervezek beszerezni egy Bahco Laplandert...tud valaki jó linket hozzá? tapasztalatok?
Köszi elõre is..
Ezek nem jók?-Ponggi oldalán most ezek vannak a Lapplander helyett.
http://gox.hu/index.php?mod=kto_ars210dx
http://gox.hu/index.php?mod=kto_silky240

Grafitos
07-11-2014, 09:29 AM
Köszi..Nekem is van másfajta..1700ért intéztem egy gazdaboltból..az élével nincs is semmi, még most is használom, csak
a penge gyengébb anyagból, van és ha megakad, kihajlik
a zárszerkezet nem olyan pontos és erõs, mint a laplandernél
a behajtásnál a vágórész néha belemegy a markolatba, mert nincs szépen megvezetve.

Mindent összevetve kerti bohóckodásra alkalmas, de ha esõ után akarok hirtelen gyujtóst kiszabadítani, inkább nem szarakodnék.

Kiperkálom én a Bahcot..használható késem, meg fejszém már van..ez még hibádzik.
Az utóbbi idõben rovancsoltam a cuccaimat és már motiválom magam, hogy csak olyan felszerelést vegyek, ami kevésbé minõségibõl nem vált be, vagy még nincs és kell!

azért kössz Geri:thumbup

Grafitos
07-16-2014, 08:16 AM
Egyre biztosabb, hogy szabad a péntekem, asszony vidékre utazik és jó idõt is mondanak. Azt hiszem megejtem az elsõ kintalvásomat a menedékben.
Most jöttem azonban rá hogy nincs polifoamom..Hõtükröset szeretnék, viszonylag olcsón és mivel péntekre kell, webshop nemlehet..
Valami tipp?
Elõre is köszi

mzperiksz
07-16-2014, 09:07 AM
Bemesz a decaba, es 1500-ert mar egesz hasznalhatot kapsz.
Ha hosszutavon szeretned hasznalni praktikusabb egy onfelfujo matrac.

Grafitos
07-16-2014, 09:44 AM
Van önfelfújódósom, már évek óta használom. És mivel még továbbra is szeretném ezt tenni, így rakok alá folifoamot is..

Enemy
07-16-2014, 03:51 PM
Egyre biztosabb, hogy szabad a péntekem, asszony vidékre utazik és jó idõt is mondanak. Azt hiszem megejtem az elsõ kintalvásomat a menedékben.
Most jöttem azonban rá hogy nincs polifoamom..Hõtükröset szeretnék, viszonylag olcsón és mivel péntekre kell, webshop nemlehet..
Valami tipp?
Elõre is köszi
Én az Auchanba jutottam hozzá hõtükrös polihoz(van már vagy egy hónapjais), akkor egy ezres, pontosabban 990 forintot kóstált. Bánom hogy akkor nem kettõt vettem :(:)

Enemy
07-16-2014, 03:56 PM
Ki használ kínai katonai víztisztítót?! Sok jót olvastam róla. Meg is rendelném az Aliról, de sok árral van fent, ahogy elolvastam a leírásokat és nekem gyanús, hogy többféle van.. no de melyik a jó?!?!:duhos:

Pityubá
07-16-2014, 04:29 PM
Ki használ kínai katonai víztisztítót?! Sok jót olvastam róla. Meg is rendelném az Aliról, de sok árral van fent, ahogy elolvastam a leírásokat és nekem gyanús, hogy többféle van.. no de melyik a jó?!?!:duhos:
Nem akarom magam ismételni, írtam már róla a fórumban (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?336-Viztisztit%F3-h%E1zilag&highlight=v%EDztiszt%EDt%F3), mindkét típus teszi a dolgát, MSR-ben cserélhetõ a kerámia szûrõ, Kínai katonainál menetes kupakba ragasztott, külsõ felületén tisztítható.
MSR-nek nagyobb a szûrési sebessége, de 2X nehezebb, látom jól felhúzták az árát. :( Kínait 13 ezerért vettem anno.

mzperiksz
07-16-2014, 05:29 PM
En ilyen teren kinai termekben nem bizok, ezert is vettem ket lifesaver bottle-t. Az kompromisszumokkal kulacsnak is hasznalhato, es garantaltan kiszuri a bakteriumokat/virusokat.
Ha kell tudok segiteni nagyker aron a beszerzesben.

Enemy
07-16-2014, 05:34 PM
Köszönöm Pityubá!:thumbup
A kínai szûrõhöz is lehet a menetes kupakkal együtt rendelni a szûrõbetétet, csupán 18 dodóért.
Nincs visszaút.. megrendeltem ezt:
http://www.aliexpress.com/item/direct-drinking-portable-outdoor-water-filter-purifier-mini-0-1-mcro-suit-for-camping-and-emergency/1032999332.html
:rolleyes:

Enemy
07-16-2014, 05:50 PM
Köszi a tanácsot és a segítséget mzperiksz!:thumbup
Nem tervezek víztisztító berendezésre túlzottan sokat költeni. Ez is csak ilyen gyors uk-muk-fuk megoldásból kell, hogy legyen valami túrára, horgászni, ha meg nincs használatban beteszem a kocsiba. Ez mellé még rendeltem pont az imént egy LifeStraw-t. Szerintem ez a 2 kellék bõven elegendõ lehet a természetjáráshoz a forralásról desztilálásról nem is beszélve. Über-mega-giga katasztrófára meg van szén meg hipópor.
Amúgy mennyi a nagyker ár, csak érdekesség képpen?:)

mzperiksz
07-16-2014, 05:54 PM
Ha mar vettel egy lifestraw-ot is inkabb azt hasznald, a kinai minosegbiztositas nem eppen a megbizhatosagrol hires ;)
Erdei patakban nem annyira veszes, de aloviznel mar megfontolando.
19900-ert vettem a lifesavert.

Grafitos
07-17-2014, 07:57 AM
Szerintem is jó vétel volt a kínai..én is azt vennék, de ha monitorozom a szükségleteimet, belátom, hogy mivel nem megyek többnaposokra egy napra meg hátizsákban bõven elfér a vizem, nincs rá igazán szükségem..Persze betárolnék egyet rosszabb idõkre:thumbup
A LifeStraw-t ha egyszer elkezded használni, elindul a szv-idõ, ami asszem kb 1 hónap, utána kuka...Ez tényleg csak életmentõnek van..
de rrõl is volt már szó

Fallout11
07-19-2014, 08:31 PM
Strapatelefon ügyben kérnék egy kis segítséget a kedves fórum társaktól:

http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/evolveo/strongphone-x1-p217560612/

http://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/evolveo/strongphone-accu-sgp-accu-p217560610/

Ezt a két telefont nézegettem, esetleg valakinek tapasztalat, vagy jobb ajánlata ebben az árkategóriában. (simogatós okostelefonok nem érdekelnek) :)

Amatorpe
07-21-2014, 02:19 PM
http://mobilarena.hu/teszt/caterpillar_b25_lanctalpas_mobil/bevezeto_tartozekok.html
Esetleg ez? hasonló ár, meg amúgy is a mobilaréna jó telefon-tesztelõs oldal.

astonferi
07-26-2014, 09:50 PM
ez a következõ tárgy ....nejem jóváhagyta :D
3437

Pityubá
07-26-2014, 11:00 PM
ez a következõ tárgy ....nejem jóváhagyta :D
3437
Kíváncsi lennék az óra pontos méretére, nem írták ahol leírást olvastam, volt aki azt írta gyerek kézre való.
Nékem Timex Expedition katonai kivitelben, 45 mm átmérõ éjszaka is jól látható Indiglo háttérvilágítás.

http://i.ebayimg.com/00/s/NzUwWDUwMA==/z/FHYAAOSw-ndTm0Eg/$_35.JPG

astonferi
07-26-2014, 11:29 PM
Kíváncsi lennék az óra pontos méretére, nem írták ahol leírást olvastam, volt aki azt írta gyerek kézre való.
Nékem Timex Expedition katonai kivitelben, 45 mm átmérõ éjszaka is jól látható Indiglo háttérvilágítás.

43 mm katalogus szerint egy másik kivitelt néztem emberi méret

venosz
07-27-2014, 08:44 AM
Óra? Minek? Nem kel óra.

Pityubá
07-27-2014, 12:38 PM
43 mm katalogus szerint egy másik kivitelt néztem emberi méret
43 mm emberi méretnek tûnik, ebbõl mennyi marad a kijelzõnek ?

Venosznak: Több funkciós chronograph, bizonyos most nem részletezett feladathoz kell. :)

Grafitos
07-28-2014, 07:26 AM
A Timex nekem nagyon bevállt..több mint 10 éve használok egy katonai stílusút..6 év után elemcserén kívül bajom nem volt vele..halál pontos és tényleg vízálló. A háttérvilágítás a kedvencem..akár kulcslyukmegtaláláshoz is használható.
Nézegettem már a digitális iránytûvel szerelt modelleket, nagyon komolynak tûntek:thumbup

LSVF
07-28-2014, 08:04 AM

Nekem van már egy Timex órám, nem ilyen tutu, de elég jól néz ki az enyém is.
"Többet nem veszek", mert a gombbal mûködõ számlap világítás 3 év után KO.
A bõr szíj hozzá megint 3 évente csere, pedig vigyázok rá. Mondjuk erre mindenféle szíj OK.
Kb 4cm kört képzelj el (+2-3mm). Nem kicsi, mutatós darab.(hasonló az enyém is)

Kisss
08-05-2014, 03:04 PM
Tartos elelmiszer tarolasra? Esetleg elasni benne cuccot?

http://bbbbb.superwebaruhaz.hu/muanyag-hordo-60-l-es-ballon-csavaros-tetovel-kek-t287568

Törölt_fórumtag2
08-05-2014, 03:18 PM
Tartos elelmiszer tarolasra? Esetleg elasni benne cuccot?

http://bbbbb.superwebaruhaz.hu/muanyag-hordo-60-l-es-ballon-csavaros-tetovel-kek-t287568

csavaros gumitömítés nélküli zárófedéllel.

Egy tanács, gumi tömítés nélkülit ne vegyél.

Kisss
08-05-2014, 03:24 PM
Egy tanács, gumi tömítés nélkülit ne vegyél.

Esetleg sziloval korbenyomni?

Törölt_fórumtag2
08-05-2014, 03:58 PM
Esetleg sziloval korbenyomni?
Egyszerûbb olyat venni, amiben van tömítés.
Szódásszifon sem árt a tároláshoz.

Bowman
08-05-2014, 06:52 PM
http://bbbbb.superwebaruhaz.hu/muanyag-hordo-120-l-es-kek-szinben-t217198
Én ezeket venném. Ezekhez van gumi tömítés. 220-tól 20 literes mértig különbözõ méretekben kapható. Megbízható típus. Mi annak idején mézet tároltunk ilyenekben. bírta a szállítást, gurítást. N
em szivárgott.

raktaros
08-05-2014, 07:45 PM
Én ezeket venném. Ezekhez van gumi tömítés. 220-tól 20 literes mértig különbözõ méretekben kapható. Megbízható típus. Mi annak idején mézet tároltunk ilyenekben. bírta a szállítást, gurítást. N
em szivárgott.

Szerintem ha tele van, nehezen mozgatod.
Nekem ilyesmi van 60 literesben, szerintem az a még könnyen kezelhetõ méret.

Kisss
08-05-2014, 08:23 PM
em szivárgott.
Ismerem a tipust. Tenyleg jo, csak sajnos magasabb arkategoria! :(

Grafitos
08-06-2014, 08:25 AM
Nekem ezek nagyon beváltak http://olx.hu/hirdetes/25-literes-mosott-muanyag-kannak-eladok-ID1usMp.html
Ilyenekben tartom a víztartalékomat..5 és fél hónapja vannak tele és semmi baja a benne lévõ folyadéknak...
Nagy elõnye, hogy egymásra pakolható és teli állapotban is mozgatható:thumbup

em szivárgott.

Kisss
08-06-2014, 12:14 PM
Nekem ezek nagyon beváltak http://olx.hu/hirdetes/25-literes-mosott-muanyag-kannak-eladok-ID1usMp.html
Ilyenekben tartom a víztartalékomat..5 és fél hónapja vannak tele és semmi baja a benne lévõ folyadéknak...
Nagy elõnye, hogy egymásra pakolható és teli állapotban is mozgatható:thumbup

Folyadek tarolasra biztos jo, csak en szilard cuccot akarok bele tenni! Es ugye a szaj atmero nem mindegy...

Grafitos
08-06-2014, 12:31 PM
ahso..értettem;)

PPp
08-08-2014, 02:46 PM

Tudom, hogy nem most volt szó róla, de most aktuális (persze nem csak elemlámpára):
3570

Tudom nem sok, de több, mint a semmi.

(azért tettem be kép formájában, hogy csak regisztrált tagok lássák ;)

>>>update: Gondoltam én is lövök még egy backup lámpát (Varta Indestructible) de sajnos érvénytelenítették a kódot :(

gyûjtögetõ
08-15-2014, 05:43 PM
Valaki nem tud véletlen boltot vagy webshopot ahol lehet venni tejpor konzervet ? A neten keresgéltem eddig de nem találtam csak kutyáknak meg macskáknak valót

mzperiksz
08-15-2014, 07:07 PM
Nem olcso, de itt van:
http://culinaris.hu/item/nestle-nido-tejpor-400g
http://www.gusti.hu/tejszin-vaj-joghurt/instant-tejpor-300gr/936

Valaki nem tud véletlen boltot vagy webshopot ahol lehet venni tejpor konzervet ? A neten keresgéltem eddig de nem találtam csak kutyáknak meg macskáknak valót

gyûjtögetõ
08-15-2014, 08:08 PM
1000 hála mz/x köszi szépen :thumbup

Doom
08-17-2014, 08:43 AM
Csontozókés
Dixon
WNR 4034 német krupp acél
Markolat: fa
Penge hossz: 11 cm
Penge vastagsága : 3 mm
Cikkszám: 109
Ár: 2800,-
3632

..most itt tíz százalék engedmény lesz...van egy 250 forintos egyszerû késem ,évek óta mindent azzal csinálok a konyhába,lehet veszek 2-3 ilyet,biztos jó tartós a terepen is és verhetetlen az ára..

Pityubá
08-17-2014, 07:47 PM
Csontozókés
Dixon
WNR 4034 német krupp acél
Markolat: fa
Penge hossz: 11 cm
Penge vastagsága : 3 mm
Cikkszám: 109
Ár: 2800,-
3632

..most itt tíz százalék engedmény lesz...van egy 250 forintos egyszerû késem ,évek óta mindent azzal csinálok a konyhába,lehet veszek 2-3 ilyet,biztos jó tartós a terepen is és verhetetlen az ára..
Doom, mielõtt megvennéd nézd meg kérlek a kés fokát, jól látom-é penge a markolat feléig sincs szegecsekkel rögzítve.
Légyszíves írd meg milyennek látod, ha a penge végig ér a markolatban nékem is megfelel konyhai késnek.

Dream_walker
08-21-2014, 11:33 AM
Strapatelefon:

van egy cat b25-öm, a funkcióját tökéletesen ellátja, bár sok rosszat olvasni a neten, hogy nem is annyira bírja a strapát
nekem nincs meg régóta, szóval majd kiderül
ami viszont negatívum:
nem csak retkelés közben használom, hanem amúgy is, tehát jó néhány kényelmi, vagy inkább használhatósági funkció hiányzik belõle

a menüje a butatelefonokéra hasonlít (fõleg nokia, amivel amúgy semmi baj nincs, azt is használok), viszont macerás, sok mindent kerülõúton lehet elérni, és vagy három-négy megerõsítés kell
nem látja a memóriakártyát, illetve látja, csak az adatokhoz nem lehet hozzáférni, így csengõhangnak marad az elképesztõ rikácsolás
üzenetjelzõ hangot is csak gyárit lehet használni, zámbó dzsimi szebben énekel, mint azok a zajok
a vétel rendkívül gyenge, ahol az 5ezer forintos nokia 100-as fullos térerõn megy, ez nem mûködik

szóval gondolkodom, hogy egy másikat szerzek be, ki az, aki kimûvelt ilyen téren?
két jelölt:
http://www.ebay.com/itm/Dual-SIM-Card-Shockproof-Waterproof-Dustproof-Walkie-Talkie-Outdoor-Cell-Phone-/271398891896?pt=Cell_Phones&var=&hash=item3f30a27178

http://www.ebay.com/itm/Unlocked-Military-Dual-SIM-Tough-Rugged-Waterproof-Cell-Phone-mobile-phone/111198139558?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%2 6asc%3D24192%26meid%3D97efe161e3604548bf53b610228c 1681%26pid%3D100005%26prg%3D10284%26rk%3D1%26rkt%3 D6%26sd%3D271398891896&rt=nc

a követelmény az, hogy legyen egyszerû a menüje, kezeljen két simkártyát, és a hangokat lehessen már normálisakra cserélni

ötletek?

EDIT: jah, és a menüben nem lehet beállítani, hogy kijelezze a számomat, ha hívok valakit...

Yrkon
08-25-2014, 08:15 AM
Most néztem Túléló posztját a kaliforniai földrengésrõl. Aztán amikor a tüzekhez ért, eszembe jutott, hogy ez könnyen hazavághatja az egész prepper felkészülésemet: cuccok, kaják. Azt hiszem, be fogok szerezni otthonra pár tûzoltókészüléket, mert mire a tûzoltók kiérnek (ugyan csak 300 méterre vannak, de SHTF esetén lesz amúgy is elég bajuk, nem hogy az én kis tüzecskémhez vonuljanak). Ti már gondoltatok erre? (hátha feltalálom a spanyolviaszt :)

A. L. Ias
08-25-2014, 08:40 AM
Kalkuláltam a lakástûz veszélyével, de sajnos vis majorként szerepel a terveimben. Természetesen tartok itthon egy 2kg-os készüléket és egy 1kg-osat a kocsiban, de csak gyorssegélyként. Kisebb konyhai és karácsonyfatüzeket el lehet vele oltani, de a lakás megvédésére nem alkalmas. Legalábbis nálam, mert panelban lakom. Ha nálam indul a tûz, akkor még megállíthatom, de ha valahol máshol az épületben és úgy terjed át hozzám, akkor egy egyszerû oltókészülék (legyen az bármekkora), nem alkalmas a tûz eloltására.
Családi házas környezetben más lehet a helyzet. Különálló épületeknél több értelme van az egyéni védekezésnek. Egyébként marad a készletek kisebb adagokban, különbözõ helyekre rejtése.

Doom
08-25-2014, 03:08 PM
-

astonferi
08-26-2014, 08:14 AM
2 db 1- 5 kg , 1- 3 kg idõnként cserélve gyereket megtanítottam használni egyik cserésen.

LSVF
08-26-2014, 11:29 AM
Nem tom érdekel e vkit,de a lidlibe lesz késélezõ-toll formályú/méretûre összetolható-, szerintem 1et beújítok.
600 pénz ha jól emlékszem. Ha DC4 nem lenne nálam....a tollaim mellett ellesz, úgyis míndig van velem egy vágóeszköz.

Pityubá
08-26-2014, 11:41 AM
Nem tom érdekel e vkit,de a lidlibe lesz késélezõ-toll formályú/méretûre összetolható-, szerintem 1et beújítok.
600 pénz ha jól emlékszem. Ha DC4 nem lenne nálam....a tollaim mellett ellesz, úgyis míndig van velem egy vágóeszköz.
Nem csak késélezésre, hanem gömbölyû gyémántreszelõnek edzett acélokhoz ajánlom.

http://www.jagdrevier.hu/upload/images/Gy%C3%A9m%C3%A1nt_%C3%A9lez%C5%91.jpg

kovu78
08-26-2014, 01:20 PM
mikortól lesz a lidl.ben ? hanyadikátol? arról lehet tudni valamit ?

Pityubá
08-26-2014, 06:40 PM
LSVF, mikortól lesz ?
Régebben vettem a gömbölyût, most vennék kúposat is.

Zacskóbicska
08-27-2014, 05:10 AM
Én korábban vettem ilyet a Lidl-ben. Nekem is van egy kúpos is, pontosabban amelyiknek az egyik fele kúpos, a másik hengeres. Ez utóbbi nem Lidl holmi, háromszor annyiba is került, ámbár 4-szer jobb is. A 600 Ft.-os ár nem rossz érte, de nagy dolgokat ne várjatok tõle. Az enyémrõl hamar lekopott a gyémánt, ma már csak egy tollnak álcázott vasrúdként funkcionál, ami könnyen belecsúszik a "nyelébe" ha akarom, ha nem.

LSVF
08-27-2014, 06:10 AM

Nálunk vasárnap,2014 07 31

LSVF
08-27-2014, 06:11 AM
Azért írtam ,hogy nálunk mert tutdja a fene ez egységes e

kovu78
08-27-2014, 06:50 AM
rendben, köszönjük szépen!:thumbup

Pityubá
08-27-2014, 07:01 PM
rendben, köszönjük szépen!:thumbup
Mit köszönsz nézd már meg a múlt hónapi dátumot 07. írta, most 08. hónap van. :D

Nealden
08-27-2014, 07:44 PM
Ezt tervezem megvételre a közeljövõben...van már valakinek tapasztalata vele? Mindenféle alkalmazási területre gondoltam (családi túra, készenléti zsák, egyéni többnapos túra stb...)

http://www.militaryplaza.hu/f1_francia_idegenlegios_hatizsak_779

Pityubá
08-28-2014, 06:09 AM
Ezt tervezem megvételre a közeljövõben...van már valakinek tapasztalata vele? Mindenféle alkalmazási területre gondoltam (családi túra, készenléti zsák, egyéni többnapos túra stb...)

http://www.militaryplaza.hu/f1_francia_idegenlegios_hatizsak_779
Lebeszéllek róla van jobban kihasználható, kényelmesebb annál.
Pl.: Német Bundeswehr 8500 Ft. ITT (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?152-H%E1tizs%E1kok-m%E1lhazs%E1kok&p=40155&viewfull=1#post40155) a fórumban olvashatsz róla.

Nealden
08-28-2014, 06:24 AM
Igen...erõsen nézegettem azt is :). Az, hogy utángyártott "olcsóbb" verzióként tüntették fel egy oldalon a francia felé billentette a mérleget. Ezek szerint azonban van vele jó tapasztalat lehet mégiscsak a Bundeswehr lesz. Köszönöm.

Törölt_fórumtag2
08-28-2014, 07:37 AM
Igen...erõsen nézegettem azt is :). Az, hogy utángyártott "olcsóbb" verzióként tüntették fel egy oldalon a francia felé billentette a mérleget. Ezek szerint azonban van vele jó tapasztalat lehet mégiscsak a Bundeswehr lesz. Köszönöm.

Svájci M90-es 4ezer. Én inkább ezt javasolnám, teljesen vízálló, 40+20liter.
Nekem is ilyen van. Teljesen gumírozott, acél merevítõkkel, deréktámasszal stb...

Nealden
08-28-2014, 08:18 AM
Akkor kicsit még rágódom ezen :)

PPp
08-28-2014, 07:06 PM
Állandóan matekolok a könnyû és teljesen vízhatlan tárolókon/rendezõkön -> hátizsákba.

Mi a véleményetek errõl: mûanyag tubus (http://www.aliexpress.com/item/EDC-Pressure-water-resistant-high-strength-transparent-tube-food-grade-PET-preforms-17cm-diameter-3cm-long/1981070978.html)? (ezek a nagyobb mûanyag PET palackok kiinduló alapanyagai - gondolom a kupakja is szabvány)

Most akciós, igaz ~340/db-ért így sem túl olcsó, de a tartóssága azt hiszem örökélet +1év (sajna min. 10db-tól lehet rendelni)

(elnézést, nem találtam másik topicot ahol rákérdezhettem volna)

Törölt_fórumtag2
08-28-2014, 07:12 PM
Én inkább a fém dobozokért vagyok oda. Ha nagyon vízhatlanná akarom tenni, akkor körbetekerem a fedelénél szigszallaggal.

PPp
08-28-2014, 07:32 PM
a körberagasztás (vagy pl az óvszer) no1:thumbup
viszont ez alkalomadtán talán könnyebben kezelhetõ lenne (+ igaz, hogy az alakja miatt tárolható cuccok köre korlátozott, de olyat is lehetne benne tárolni, amit fém dobozba nem szívesen tennék, pl.: különbözõ folyadékok)

Törölt_fórumtag2
08-28-2014, 07:35 PM
a körberagasztás (vagy pl az óvszer) no1:thumbup
viszont ez alkalomadtán talán könnyebben kezelhetõ lenne (+ igaz, hogy az alakja miatt tárolható cuccok köre korlátozott, de olyat is lehetne benne tárolni, amit fém dobozba nem szívesen tennék, pl.: különbözõ folyadékok)

Én nagyon ódzkodok a könnyen törhetõ mûanyag dolgoktól. Ez elég kemény mûanyagnak tûnik a kép alapján.
Folyadék tárolásra olcsóbb megoldás a fél literes pet palack.

LSVF
09-02-2014, 09:52 AM
Útban van 1 katonai víztisztító német gyártmány. Olx-rõl kértem.
Amint megjön, ki is próbálom.
Csak nem rosszabb mint a kínai.

Pityubá
09-02-2014, 09:56 AM
Útban van 1 katonai víztisztító német gyártmány. Olx-rõl kértem.
Amint megjön, ki is próbálom.
Csak nem rosszabb mint a kínai.Új vagy használt ? Mennyi pénz volt ?

Grafitos
09-02-2014, 11:05 AM
Szerintem ez lehetett az 12ért http://olx.hu/hirdetes/tuleles-vizpumpa-vizszuro-viztisztito-katonai-vadasz-horgasz-ID2jFcR.html#e52bb2dd91
Nagyon átcsomagolt kínai szaga van a cuccnak

LSVF
09-02-2014, 11:54 AM
Új vagy használt ? Mennyi pénz volt ?

12000HuF

LSVF
09-02-2014, 11:57 AM
Szerintem ez lehetett az 12ért http://olx.hu/hirdetes/tuleles-vizpumpa-vizszuro-viztisztito-katonai-vadasz-horgasz-ID2jFcR.html#e52bb2dd91
Nagyon átcsomagolt kínai szaga van a cuccnak

Igen ez.Kínai? Az nem gond.
A szagát megmondom csomagbontás után.:)
Viccet félretéve, csak nem kurellok rája vele. Sok különbséget nem látok így külsõre rajta. Színe sötétebb.

astonferi
09-02-2014, 12:12 PM
ez a kinai 20 usd ért átcsomagolva

TMIB
09-02-2014, 01:29 PM
Szerintem is. Inkább vedd meg a kínai weboldalról töredék áron. :)