PDA

View Full Version : Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Oldalak : 1 [2]

Kamionos
06-01-2014, 12:42 PM
A választás mindig egyszerû. A döntés következményeit vállalják fel nehezen az emberek. Ha pedig a döntés után még az árral szembeni nyomással is meg kell küzdeni (mint legtöbbször), akkor sokan hajlamosak másképp dönteni. Lehet szó itt bármirõl. Csak egy példa Túlélõ telefonkálváriája. Vagy az, hogy én úgy döntöttem, hogy kiszállok a mókuskerékbõl és nem leszek többé alkalmazott. Vagy, hogy furán néznek rád az emberek, mert fogalmad sincs arról, hogy ki ez a szakállas nõ, mert te éppen könyvet olvastál aznap este...is.

Mizu
06-01-2014, 08:00 PM
....a végén mindig van választásod, hogy elfogadod vagy sem.....
A választás mindig nagyon egyszerû. ...
Valójában kevés dolog bonyolult. Csak senkinek nem áll érdekében, hogy ezt mindenki tudja.

A választás CSAK akkor lehetséges, ha van mibõl választani!!!
Ha a sajtó, média, a kormányok egy dalt dalolnak akkor nincs a köznépnek lehetõsége választani MÁST !

Ha (maradva valamelyest a topik témájánál ) a média az elfogadást és a toleranciát szajkózza, akkor a szájtátva bámuló jónép is (más lehetõség hiányában) ezt tekinti a társadalmi elvárásnak, a NORMÁLISNAK...

Attól hogy még mi tudjuk, hogy van más lehetõség (választás) és más erkölcsi mérce, attól még az emberek milliárdjai más (egysíkú) mátrixban élnek...

TMIB
06-01-2014, 09:15 PM
Nem nézek tv-t. Az internetre feljõve a fõbb hírportálokról, yutyubról egyszer csak visszaköszön rám Chonchita, (vagy hogy hívják) s ez elég sokkoló volt.

Engem is ez zavar, hogy az ember képébe tolják. Bármelyik hírportálra mentem, bármelyik Youtube videót néztem, mindenütt ott volna az arcképe meg a hírek róla. :rolleyes:

Szkoronarádión volt most adás, meghallgattam. Ott is szó volt róla, óriási koncerteket szerveznek neki, pár éves kislányoknak szakállakat osztogatnak, úgy vonulnak a családok. A katolikus vezetés pedig elsõként gratulált a ferde hajlamú férfinek.

BragBOL
06-02-2014, 07:43 AM
Lehet programozni, meg befolyásolni, lehet sulykolni ezer csatornán keresztül a dolgokat, de a végén mindig van választásod, hogy elfogadod vagy sem.

Szerintem pont nem a végén van választása, hanem az elején!
Az elején még idõben eldöntheti hogy elég a mocsokból, nem akarom etetni magam ezekkel a szarokkal, megy a TV a kukába!
De szerintem amit addig megevett az már benne marad és felbukkanhat gondolatban egy memóriatársítás ill. keresés következtében! Természetesen akkor is lesz választása, (ha nincs bedrogozva pl nem ittas) de zavaró!

A mentális nemi betegségek talán nevelési és környezeti hatásokra is kialakulhatnak TV nélkül is, pláne ha nincs lehetõsége gyerekkorba megjátszani az életcélt (megfelelõ környezet és közösség hiánya)

Mizu
06-02-2014, 10:20 AM
Szerintem pont nem a végén van választása, hanem az elején!
Az elején még idõben eldöntheti hogy elég a mocsokból, nem akarom etetni magam ezekkel a szarokkal, megy a TV a kukába!
De szerintem amit addig megevett az már benne marad és felbukkanhat gondolatban egy memóriatársítás ill. keresés következtében! Természetesen akkor is lesz választása, (ha nincs bedrogozva pl nem ittas) de zavaró!

Csak annak van választása, aki legalább hallott több féle lehetõségekrõl!!!

Akik csak egysíkuan táplálkoznak szellemileg, azoknak NINCS választása ráadásul önszántából továbbra is irányítható ezáltal!

Te, én és sokan mások már látták a "másik" oldalt is.. van tehát választásunk, vagy tudunk már szelektálni, viszonyítani, mérlegelni...
A nyugati civilizációban élõk 99%-a nem ilyen szerencsés...
...vagy szerencsétlen?? (Neo..piros vagy kék bogyó?)

https://www.youtube.com/watch?v=rBTypchRq80
vagy

https://www.youtube.com/watch?v=qfDpZrdWVTU

(kezd a téma elmenni egy másik topiktéma felé...)

P
06-02-2014, 03:18 PM
Érdekes logikailag, hogy azokért aggódunk, akik annyira primitívek, hogy gondolkozni sem képesek, azaz a média, a trend törvény az életükben. Én azt mondom, ez természetes szelekció. Vége lesz ennek a világnak...
(Azért is csodálkoztam el, mert azért viszont nagyon sokak szerint halál a jutalom - azaz cserbenhagyás a prepper családtagok részérõl -, akik jelenleg nem szándékoznak felkészülni, mert nem hiszik, hogy szükségük lesz rá. Pedig a két embertípus között óriási a különbség.)
A médiának csak a primitív emberek felett van hatalma. Pont. Szükség van tényleg arra, hogy ezeket megmentsük a hülyeségüktõl...? Annyi, de annyi felháborítóbb dolog zajlik nap, mint nap az ember életében, ami a mélységes butaságnak köszönhetõ, kezdve a környezetünk és egészségünk (azaz másoké!!!) rombolásától kezdve a zsarnokoskodásig és szimpla gonoszságig, hogy én ezt hagynám a listán utoljára.
Én egyedül a gyerekeket sajnálom, nekik nincs sok lehetõségük kibújni ebbõl a társadalomból. Nem olyan rég hagytam el a gyerekkort, és tudom, milyen "különcnek" lenni. Célpont válik a gyerekbõl, nem hogy nem fogadják el, nem követik, nem becsülik meg, hanem támadják. Legnehezebb út az értelmes, de felnõttként az ember otthagyhatja a sötétséget.
Szerintem kár ezen vitatkoznunk, szubjektív vélemények ütköznek aszerint, hogy kinek mennyire kavarodik fel a gyomra a homoszexualitástól.
Mindenki tudja, hogy a homoszexualitás nem életképes, és természetesnek úgy tekinthetõ, mint akármelyik kódhiba, ami az életerõstõl és szaporodóképestõl eltérõt hoz létre. Természetes, de vakvágány.
Valamennyien tudják, hogy az élet illúzióktól, romantikus vagy egoista érzelmektõl mentes célja a szaporodás, azaz nálunk a család. Az élet célja önmaga.
Egyesek pedig összekeverik az elfogadást és az azonosulást. Ez legyen az õ bajuk.
Ahogy Dream Walker fejtegette, önszabályozó mechanizmusként is fel lehet fogni a dolgot. Amíg nem szaporodnak a homoszexuális emberek. (És itt nem is folytatnám, mert tudjuk, hogy ez nem így megy. :D).
A veleszületett homoszexualitás "gyógyítását" én úgy értelmezem, hogy még ebbõl is üzletet csinálnak. Agymosással szinte minden elérhetõ, ehhez pedig senkinek sincs joga. Megfelelõ pszichológiai nyomásra átlagemberbõl mészáros lesz, az egész történelem ilyesmirõl szól ugye. Nekem ez továbbra is több, mint visszatetszõ.

Amíg nem a családok megmentéséért kezd szónokolni valaki, addig kiröhögöm, ha a b.zikat / deviánsokat és azok majmolóit szidja. Mit gondoltok, miért van ennyi félresiklott, sérült, érzelmileg unintelligens embertársunk? Az emberi kapcsolatok üres formaságok, vagy kétségbeesett, beteges kapaszkodások. Ha elvesszük egy intelligens lény életébõl a bensõséges, pozitív érzelmeket, károsodni fog. Deviáns lesz. (A rosszul értelmezett szeretett, az elkényeztetés ugyanolyan negatív érzelmi környezet.)

Dream_walker
06-02-2014, 08:12 PM
...

Nem idézem minden részét, mert akkor sokat kellene kopipasztáznom, csak zanzásítva a lényeg.

Nincs baj azzal, ha személyeskedsz. Nem a pici lelkembe tapostál bele. Azért mondtam amit mondtam, mert néhányan faragatlannak tartják a stílusom, holott én szinte minden esetben a tükröt tartó kommunikáció híve vagyok, vagy ha úgy jobban tetszik, az amilyen az adjonisten kezdetû közmondást kell felidézni. A legtöbb ember ilyenkor ledöbben, hogy milyen bunkó vagyok, meg tapintatlan. Jah, hát biztos a tükör a hülye... Szóval ezen nincs para, csak gondoltam szólok :)

A homoszexualitás nem fogyatékosság, viszont ugyanúgy betegség, mint az. Tehát ilyen szempontból egy kalap alá vehetõk.

Az állapot és a viselkedés között természetesen van összefüggés. De míg az állapot nem tõlünk függ, addig a viselkedés az választható. Nekem van homokos ismerõsöm. A betegségét leszámítva normális emberként viselkedik, mert azt választotta, hogy nem aljasodik le.
Igen, egy meleg ugyanolyan eséllyel öltözik nõnek, mint egy nem meleg. Ugyanis az efféle viselkedés (bár a hajlammal összefüggésben van a mentális állapot) választható. A melegfelvonulás sokkal kevesebb embernél verné ki a biztosítékot, ha a normális, átlagembernek kinézõ és átlagemberként viselkedõ homokosok lennének ott. De õk pont azért nincsenek ott, mert a normális, átlagos elmeállapot nem igényli a magamutogató felvonulgatást.
A viselkedés összefüggésben VAN a génekkel. De mindig van választás.

Sajnos joguk van sok mindenhez. Mert amúgy nem hibásak abban, hogy homokosok. Ahogy a legtöbb örökletes betegségben szenvedõ ember sem hibás az állapotában. Ezzel nem akarom védeni õket (nem tisztem, és nem is akarom), de ez tény. Ha viszont valaki rájátszik a normálistól eltérõ állapotára (legyen az fogyatékosság vagy homokosság), akkor ott fejben van a baj. Az ilyen ember akkor is rájátszana valamire, ha nem lenne beteg. Mert ez egyéni döntés kérdése. Amúgy felõlem lehetsz homofób nyugodtan, egy egészséges mértékben én is az vagyok. Ha pedig le akarlak homofóbozni, azt nem rejtetten teszem, hanem világos alapon sötétbetûkkel leírom a megfelelõ szavakat.

Fel lehet háborodni. Fel lehet emelni az ember szavát. Csak túlpörögni nem érdemes rajta. Valamelyik rocksztár mondta régebben, hogy egyáltalán nem érdekli, milyen rosszat írnak róla egy újságban, amíg õ van a címlapon. Errõl szól a sztori. Az ilyeneknek a szörcs az éltetõ eleme. Teljesen mindegy, hogy valaki felháborodik, vagy ajnározza õket. A lényeg, hogy bent vannak a köztudatban. Ez a táplálék nekik.

Ha ez volt a fõpróba, akkor nem gondolod, hogy elégedetten dörzsölõdnek össze azok a mancsok, hogy na, még hetekkel az esemény után is ez a téma? Nem gondolod, hogy egy gyors lesajnálás, földre köpés és elfordulás inkább elég lenne? Mert ez így csak olaj a tûzre... Ha ez csak az elsõ fecske? Ha ezentúl hetente bukkannak fel ilyenek, akkor minden héten lesz újabb másfél hónapnyi pletykálnivaló? Vagy a harmadik után abbahagyják, mert látják, hogy az ég világon senki nem vevõ rá?

Nem írtad le a megállapításaimat, de úgy tártad elém, hogy ezentúl minden zsenge értelmû ember totálisan befolyásolható lesz, és elbuzul, csak, mert korcsokat mutogatnak a tévében.
Érdekes módon az én ismeretségi körömben 99% tisztában van azzal, hogy az ilyenek korcsok. Mindenkire hathat minden, én rám is hatott sok minden, de attól még pontosan tudom, hogy hol vannak a határok, és látom, hogy mi helyes és mi helytelen. Mindenki tudja és mindenki látja, csak sokan nem akarják vállalni a felelõsséget.
Sokkal több a normális ember, mint általában hisszük. Csak tûrnek és hallgatnak. A magyar történelem tele van vérfürdõk sorozatával, amikor a normális többség azt mondta, hogy eddig és ne tovább. Eddig is így volt, és bár szomorú dolog belegondolni, de ezután is így lesz.

Nem mondom, hogy szót sem érdemel az egész. Nem bagatellizálom el. Pontosan a helyén kezelem a dolgot. Ha mindenki hajlandó lenne ugyanezt megtenni, akkor az effélék labdába sem rúghatnának, egyszerûen azért, mert nem lenne rá igény.

A történelembõl tudjuk, hogy a rendszert nem lehet legyõzni.
A rendszer összeomolhat, a rendszer résein át lehet bújni, és a rendszert porig lehet rombolni. De a saját pályáján a saját szabályaival nem lehet legyõzni, ez még soha senkinek nem sikerült.
Kérdés, hogy egy lehetetlen dolgot akarsz megpróbálni, vagy inkább átmész arra a pályára, ahol te alkotod a szabályokat.
Márpedig az én pályámon az a szabály, hogy az ilyeneknek nem adunk tápot, nézettséget, beszédidõt, és ezért nem is tudnak labdába rúgni, akármennyire is erõlködnek.

bel
06-03-2014, 09:06 AM
Ha nem lennének Edward Snowdenek, mi lenne a világgal?

Szerinted ingyen adjak az orosz tartozkodasi engedelyt?
Szerintem hazaarulasert. :-(

Bel

shadow177
06-03-2014, 09:26 AM
Szerinted ingyen adjak az orosz tartozkodasi engedelyt?
Szerintem hazaarulasert. :-(

Bel

Hazaárulás és kormányárulás között azért különbséget kellene tenni! Még inkább a kormány és a rezsim között!

imi79
06-03-2014, 10:39 AM
Rendesen szét lett offolva ez a topik.
Csak a végét olvastam de itt már melegek, autisták, Snowden, Orbán, árulás, minden van...:)

Szarkazmus ON
Hogy kicsit visszakanyarodjunk az eredeti témához, szerintem nagyon is fontos a mai világban különválasztani a nõi és férfi szerepet a családban.
Mert amíg a férfiak napokig mamutokra vadásznak a betondzsungelben, addig a nõknek a barlangban vigyázniuk kell a tûzre, hogy ki ne aludjon.
A fene se tudja mikor csap megint fába egy villám, hogy lehessen sütni...
Szarkazmus OFF :)

P
06-04-2014, 06:22 AM
MRevolution, ilyenekre inkább privátban szoktam válaszolni, de most kivételt teszek (bár lehet, hogy megbánom).

Nagyon sajnálom, hogy a kisemberek isszák meg mindennek a levét.
Nagyon sajnálom a kiszolgáltatott embereket, és azokat, akiket kényük-kedvük szerint megkárosítanak, tönkretesznek, átvernek önös érdekeik miatt.
De azokkal senki sem tud mit kezdeni, akik tudomást sem akarnak venni arról, hogy õk maguk mennyire kártékonyak a világnak, ha az arcukba dugják, akkor sem. Sajnos az egész világnak megkönnyebbülés, ha ezek az emberek kipusztulnak belõle. Teljesen tárgyilagos igazság ez.
Ott vannak a szomszédok, akik már nem is itt laknak. Heti többször eljárnak ide (pár utcányiról autóval), hogy ne 5 centis legyen az a fû, hanem 2, és állandóan permeteznek. A gyümölcs minden évben ott rohad meg a fán és a földön, de senkinek nem adnának. De ez a primitív társadalmi elvárás. Az, hogy közben a mi növényeinket is lepermetezik, nem számít. Az, hogy minden élõlény meghal a sterilre mérgezett környezetben, nem számít. Az, hogy a szennyezett talajvízzel nekünk is milyen kárt okoznak, le van sz.va. Hogy a madarak nálunk fészkelnek, de a környékrõl is oda hívják a fiókákat a semét macska ellenére is, árulkodó. Az, hogy velünk állandóan veszekednek az ól tetején és oldalán burjánzó természettel, ami legalábbis a mi szemeinknek gyönyörködtetõ, számtalan állatnak pedig zsongó élettér, természetes!

Amikor valaki aktívan, akarattal árt nem csak magának, hanem milliónyi életnek, köztük a környezetében élõ embereknek, akkor annak nincs helye a világban.
Nem érdekel, hogy 20, 40 vagy 80 éves az illetõ. Egyébként a nyugdíjas korosztályt sem kell félteni.

Igen, úgy gondolom, hogy egy érzelmileg intelligens ember akkor is tudja, mi a helyes, ha ezt sehol sem látja követendõnek és kifizetõdõnek. Aki nem az, annak ki kellene szelektálódnia. Jó esetben úgy, hogy nem talál párt. Rossz esetben úgy, hogy az értelmesebbik fele besokall, és felhúzza az elsõ fára.

Itt félreértettél. Én nem vagyok kegyetlen, de természetes, hogy az ártatlanokat sokkal jobban sajnálom, fajtól függetlenül, mint a bûnösöket. Aki pazarol, míg mások éheznek, dõzsöl jólétében, az a szememben ugyanolyan, mint aki ezt a rendszert felülrõl erõlteti ránk. Ugyanis õk is ugyanúgy részt vesznek nem csak az emberiség, hanem az egész Föld irtásában.
Népirtók. Föld-irtók. És abba sem ringathatja senki magát, hogy nem tudják, mit tesznek. Mindenki tudja, csak lesz.rja. Hiába mondod, hogy rossz amit tesz, mert téged ver agyon, úgy fáj az egójának, ha a szemére vetik az igazságot (tapasztalat ;)).
Innentõl kezdve, nem fogsz tudni Te senkit sem megmenteni a saját hülyeségétõl (próbáld csak ki, Te leszel a közellenség, mert nagyon fáj az embereknek, ha egész addigi életük hasznosságát és ártatlanságát kérdõjelezed meg - senki nem fog szembe nézni vele :thumbup).

/Egyébként a meleg-téma szerintem még éppen beleillik a nõi-férfi szerepek témakörbe. :)/

Amatorpe
06-04-2014, 10:18 AM
Amikor valaki aktívan, akarattal árt nem csak magának, hanem milliónyi életnek, köztük a környezetében élõ embereknek, akkor annak nincs helye a világban.
Nem érdekel, hogy 20, 40 vagy 80 éves az illetõ. Egyébként a nyugdíjas korosztályt sem kell félteni.

A tisztelet nem jár automatikusan. Ki kell érdemelni.
Egyébként tökre igazad van!
(Egy dolgot látok kicsit másképpen: szólni kell/ene az embereknek, hogy valamit rosszul csinálnak, hogy legyen esélyük elgondolkozni azon, mit is csinálnak, és az miért rossz. Én se tudnám kapásból, tanyán mit miért és hogyan kell... Na de ha valaki ezek után is felsõbbrendûnek tartja magát a természetnél meg a többi embernél...)

Mizu
06-15-2014, 06:56 PM
Én már "közellenségnek" vagyok titulálva....

Sorry... ezt ide érted a fórumra, vagy a saját életedre?
Ha ide, akkor rámutathatnál idézettel, hogy ki kiáltott ki ennek mindannyiunk nevében?

Doom
06-15-2014, 07:24 PM
Tehát akinek nincs párja, annak azért nincs, mert érzelmileg unintelligens ember, aki nem tudja, hogy mi a helyes, s akinek ki kell szelektálódnia, illetve akit a többi embernek adott estben fel kéne akasztani?

..ne vedd fel én is egyedül élek,de nem azért mert ez az életcélom,egyszerûen nem találom aki megfelelne...azt meg nem fogom csinálni ,mint sok másik barom,hogy üvöltözve,veszekedve töltsem a napjaimat,csak azért mert legyen valaki....

bögre
06-15-2014, 07:28 PM
A jobbkéz a legjobb barátnö! :thumbup:haha:
Mindig tudja hol viszket a hátad és jo szendvicset is csinál! :D

Mizu
06-15-2014, 08:15 PM
Plafon utolsó mondataira írtam, ami ugye arról szólt, (most nem idézek pontosan), hogy ha van valaki, aki szembesít önmagaddal, az általában mindig fájdalmas, s a kívülálló, aki ezt teszi, közellenséggé válik az emberek szemében. Ebben a vonatkozásban is írtam, illetve a saját életemre vonatkozóan. :hogymi:
ÖÖÖööö.. Ok... akkor ezt most, mivel késõ este révén IQ-m erõsen visszaesett... szóval...
...leírnád érthetõen számomra?!?

P
06-16-2014, 07:44 AM
Ezt olyan súlyosan félreértelmezted MRevolution, hogy csak na! :D Írj privátot ezentúl, kérlek, mert ez most a kettõnk nézõpontjairól szól, nem akarom tovább offolni a témát.
De amit rólam állítasz, az mind butaság. Szó sem volt ilyenekrõl. Kifacsartad a mondandóm.
Egy dologhoz szeretnék hozzáfûzni.
A múltkor egy vasútállomás mellett ücsörögtünk egy barátnõmmel a vonatra várva, épp a családomhoz tartottam. Nem látszik rajtunk a sorsunk, hogy én 100 Ft-os göncöket hordok, õ meg egész életét a legnagyobb nyomorban szenvedte végig, pszichopata szülõk mellett, akik egyszer már megölni is próbálták õt; azóta sem emelkedett fel ebbõl az életbõl. A kívülállók két átlagos, normális, jól öltözött embert láthattak, akiknek futja péksüteményre meg utazgatásra.
Odajött hozzánk kéregetni egy zsíros hajú, koszos, szakadt ruhás nõ, hogy most került az utcára, nem tudnánk-e egy kis kenyérre valót adni neki. Sajnos egyikünk sem tudott. Tényleg annyi pénzünk volt, amibõl haza tudtunk menni (ill. annyi sem, úgyhogy egy szakaszon stoppolás volt), úgyhogy kénytelenek voltunk "elhajtani".
Ez az eset mindennapos igazából. Nekem azért emlékezetes, ahogy barátnõm reagált rá: miután csúnya, lenézõ pillantást vetve ránk (hogy ti szemét elkényeztetett pics@k) elment a kéregetõ nõ, kb. negyed órán át, majd utána is újból és újból hallgattam tõle, hogy mit képzel, hogy mi gazdagok vagyunk, hogy nekünk nem lehet problémánk, nekünk kéne itt kéregetni az utcán, nekünk is segíthetne valaki, stb., stb.
A bûntudat és a sértettség szólt belõle, mert elõtte vett nekem és magának pogácsát meg kakaós csigát, nagylelkû akart lenni, erre valaki idegen azt veti a szemére, hogy önzõ és nincs benne kímélet, mert nem hiszi el, hogy nincs mibõl adni. Miközben neki sincs jobb sora, mint a koldulónak.
Csak akkor nyugodott meg, amikor láttuk egy frissen vásárolt doboz cigivel kisétálni a dohányboltból, hogy lám, nem kenyérre kellett az alamizsna.

Egybõl ez jutott eszembe, amikor hosszasan mentegetted elõttem a pazarlókat, és akik felesleges dolgokat vásárolnak. Aztán szóba került, hogy Te is megengedheted, hogy ilyet tegyél, ezért kikéred, hogy mit képzelek én, ha ezt rosszallom? :) Remélem érted a párhuzamot.

Egyébként nem tudom, Te hol veszed a tejet, stb., mert mi 150 Ft-ért egy liter teljes, nyers tehéntejet kapunk itt bármelyik termelõtõl!
Nincs olcsóbb zöldség, gyümölcs, palánta, vetõmag, hús és tejtermék, mint amit itt az õstermelõk elõállítanak! Úgyhogy ez nem igaz!

Egyébként ha én, párom, két kutya, meg egy macska, meg tudunk élni havi 28E Ft-ból úgy, hogy nem a multikhoz visszük a pénzt, akkor más miért nem? Nem kell elõttem mentegetni senkit, ugyanis én nem csak papolok, hanem úgy is élek! Döntés kérdése! Ha kell neked a fenntarthatatlan kényelem, akkor viseld el, ami történni fog veled, vagy az utódaiddal, de aztán ne panaszkodj! És én errõl írtam, nem a gazdagokról, hanem a pazarlásról, hogy ott romlik meg a kaja a hûtõben vagy a szekrényben, mert a kisembernek is nagy a felelõssége, az is sok hibát vét.
Ill. arról szólt az írásom, hogy a primitív, buta "hagyományok", elvárások, vagy saját buta (hanyag, nemtörõdöm), önös világkép miatt ölik emberek a környezetet, semmi könyörületet nem mutatva más fajok felé. Sõt, más népek, etnikumok felé sem, mert a haszonért, bármelyiket leigázzák, hogy elvegyék a nyersanyagait! Errõl írtam. Nem neked akartam vele bûntudatot okozni, az már a saját problémád, és a saját életedben kell lerendezned.

Doom
06-16-2014, 02:31 PM
..némely topic már kezd egyre kevésbé tetszeni...az egyiken veszekedés,a másikon lázítás,a harmadikon értelmetlen blõdségek....egyre kevesebb köze van a fórumnak a Felkészüléshez.....úgy gondolom értelmes és értékes hozzászólásokkal,ötletekkel kell egymást segítenünk...ha már felvettük a fonalat,hogy baj lesz a világgal,legalább mi akik némileg tisztába vagyunk a dolgokkal segítsük egymást...kérem....

Amatorpe
06-16-2014, 08:51 PM
Alapvetõen szerintem az a baj, hogy az ember, mint állat (nem negatív, hanem fajmeghatározó értelemben) nem csak hangokkal és írással, hanem hanglejtésekkel, gesztusokkal, mimikációval, kézjelekkel, testbeszéddel egyaránt kommunikál, ami itt sajnos nem jön át... Szóval ha élõben lenne ez a beszélgetés, akkor ezeknek a jeleknek köszönhetõen és az egymás iránt érzett/tanúsított tisztelet miatt elõször szépen és kedvesen vissza lehetne kérdezni, hogy: bocsi, de ezt most hogyan is értetted? Mire gondoltál? Hogy van ez?

Mindenkinek van rosszabb napja, bárki lehet fáradtabb, többségünk dolgozik, felhúzzák a munkatársak, az állam, a kétségbeesés, hogy hova tart a világ, és ez szülhet olyan lelkiállapotot, amibe kerülve az élõ, személyes kontaktus hiánya miatt azt hisszük, kicsit többet engedhetünk meg magunknak. Ilyenkor ha elsiklunk egy-egy szó felett, ha rosszul értelmezzük a másik mondanivalóját, elõfordulhat, hogy sértve, megbántva, lenézve, megkárosítva érezzük magunkat. (Tipikusan ilyen helyzet a mikor/hol mondtam én olyat, stb...).
Véleményem szerint ilyenkor egy nagy levegõvétel, egy lassú kifújás és egy elhatározás, hogy másnap kipihenten válaszolunk, talán célravezetõbb és barátibb hangvitelû lehet, mint egy vélt vagy valós sérelem, és annak való hangadás.

Félreértés ne legyen: mindenkinek lehet véleménye, mindenkié lehet más, mindenki tudhat másképp dolgokat, hiszen másképp nõttünk fel, más hatások és élmények értek az életünk során, ez így természetes. Éppen ezért lenne jó, ha az is természetes lenne, hogy itt mindenki azért van, hogy tanuljon a tapasztaltabbtól, segítse a kezdõt, biztassa a maga alatt lévõt, szurkoljon a többieknek, hogy talán nekik is sikerülhet még idõben felkészülni a legrosszabbra. Mert ha már ide eljut és regisztrál valaki, pláne hozzá is szól építõ jellegû szavaival a fórumozók életéhez, én nem feltételezem senkirõl, hogy rosszat akarna a tagoknak. (A zombikat hagyjuk, más lapra tartoznak...)

Szóval az lenne a tiszteletteljes kérésem mindenki felé (fajtól, nemtõl, kortól, bõrszíntõl, hajszíntõl, kedvenc valóságshowtól, focicsapattól függetlenül), hogy próbáljunk meg egy kicsit elnézõbbek, toleránsabbak, türelmesebbek, figyelmesebbek lenni egymással szemben. Ami nem azt jelenti, hogy nem lehet véleményünk, vagy nem adhatunk hangot annak, hanem hogy mindezt olyan formában és keretek közt tesszük, hogy az egy kultúrkörben is megállja a helyét... És ez most nem kiemelt egyéneknek, hanem mindenkinek szólt, beleértve magamat is.

Köszönöm a figyelmet, további szép napot és kellemes fórumozást, sikeres felkészülést kívánok!

Henrietta1
07-14-2014, 06:37 PM
Ui: tudtátok, hogy a feminizmust, a "nõk önrendelkezési jogai" hamis kifejezés mögé bújtatott családszétverést, és az abortuszklinikákat ill. abortuszreklámozást a kezdetektõl a mai napig a R0ck3f3ll3r alapítványok támogatják, közvetlen vagy közvetve?

Igen, tudtuk... (És teljesen igazad van, mint mindig... :) ) Sõt, a feminizmusnak nem csupán a klasszikus értelemben vett család szétverését köszönhetjük, hanem a férfi és nõ közötti egység szétrombolását is.

Példaként egy cikk, hogy hova vezethet a feminizmus:

http://kuruc.info/r/6/93346/

Valamint egy másik, aminek minden szavával egyetértek:

http://www.ferfihang.hu/2014/06/02/a-feminizmus-foga-feherje/

Doom
07-14-2014, 06:49 PM
Igen, tudtuk... (És teljesen igazad van, mint mindig... :) ) Sõt, a feminizmusnak nem csupán a klasszikus értelemben vett család szétverését köszönhetjük, hanem a férfi és nõ közötti egység szétrombolását is.

Példaként egy cikk, hogy hova vezethet a feminizmus:

http://kuruc.info/r/6/93346/

Valamint egy másik, aminek minden szavával egyetértek:

http://www.ferfihang.hu/2014/06/02/a-feminizmus-foga-feherje/

..nahát ezek csak szánalmas zombik,nem tétel,nem kell velük foglalkozni...mint mindennek és mindenkinek az ad hatalmat ha foglalkoznak vele.....emlékeztek a filmben mikor megfordult mindenki és azt mondta a boszorkánynak..."elfelejtünk"...és megszûnt a hatalma...

Henrietta1
07-14-2014, 07:51 PM
Neked is üdv MREVOLUTION!

Igen, jól sejted... annak idején rajtam kívülálló okok miatt jobbnak láttam egy idõre törölni a regisztrációm (csupán biztonsági okokból)... Természetesen a fórumhoz vagy éppen a fórumtársakhoz semmi köze nem volt a dolognak és azóta elhárultak az "akadályok".
Igen, már volt egy hosszabb "beszélgetésünk". :)

Doom
07-20-2014, 08:28 AM
.... ennek mi köze a prepperkedéshez,a felkészüléshez,az önvédelemhez??????......

A. L. Ias
07-20-2014, 09:40 AM
.... ennek mi köze a prepperkedéshez,a felkészüléshez,az önvédelemhez??????......

Abszolúte semmi. Talán csak annyi, hogy prepperek "vitatkoznak" egymással a fórum "Általános beszélgetés (Kötetlen beszélgetés nem-prepper témákbanról.)" részében. Ha az álláspont-ütköztetés konkrét témájára és módjára célzol, akkor viszont az az õ magánügyük. Ha úgy gondolják, hogy a fórum (és a világháló) nyilvánossága elõtt vívják a csörtéjüket, hát tegyék!

astonferi
07-20-2014, 03:02 PM
bakker mirõl maradtam le :haha:
eddig nem nagyon olvastam ezt a topicot de most vissza olvasom...
véleményemre ne legyetek kíváncsiak :D pedig van
drága Wannabe barátom komoly csatába mentél bele :D

Doom
07-20-2014, 03:14 PM
Épp ezért hoztam át a vadászat topicból. :)
Ha megfigyelted, Mrevolution a múltban minden topicot szétoffolt az ilyen személyeskedõ egyéb témáival, de ezt jól tudod, veled is volt valami vitája. :)
Remélhetõleg már konstruktívabb, megelõlegezzük neki a bizalmat.

...Óóóóó...nekem nem volt vele bajom....egy pár röpke boldog órára kiscicává változott az anyatigris...én ezt a Mrevolutiont várom vissza....a többivel nem tudok mit kezdeni....tudjátok mint a mondásban....

...Mi a különbség Nõ és a Férfi között??...a Férfi húsz évig emlékszik öt percre..a Nõ öt perc alatt elfelejt húsz évet....

Törölt_fórumtag2
07-21-2014, 01:23 PM
Komolyan, nem értem. Egy családban megvan a férfi és a nõ. Itt pont. A feladatuk adott.
Mirõl is beszéltek?

Törölt_fórumtag2
07-21-2014, 02:10 PM
ha ez a kívánság... legyen úgy, ahogy a mondás tartja: a férfi a fej, a nõ a nyak...

Azért, ne szédüljél meg.:)

TMIB
07-21-2014, 06:14 PM
Nem szoktam olvasni ezt a topicot, de szóljatok ha túlmegy a beszélgetés egy normál határon. :nemnem: :nanem:

Dream_walker
07-21-2014, 07:24 PM
Hát, Wannabe kartásrssal már a vallásos topikban összerúgtuk egyszer a port, nem beleszólva ebbe a fennkölt társalgásba azért megjegyezném, hogy dícséretesen ragaszkodik az álláspontjához, és ez becsülendõ a mai rugalmas, köpönyegforgató idõkben. Nem csoda, ha két ilyen erõs ego találkozása szikrát vet, mint a kardok a csatamezõn :)

Szóval ez még messze a határon innen van, és ha épp van rá idõ, még szórakoztató is.

De, hogy olajat öntsek a tûzre (no offense, csak úgy idetévedtem, és az utolsó három oldalnyi szövegbõl ez jött át), a feminizmus az a sovinizmus pepitában, mindkettõ ugyanaz a sz.r.

TMIB
07-21-2014, 07:35 PM
Én nem írok semmit, értelme úgyse lenne, inkább fordítok egy cikket vagy hírt. :)

Dream_walker
07-21-2014, 07:48 PM
Ugyanígy vélekedtem akkor is :D:D:D Nem veszem túl komolyan a dolgokat.

Amúgy nem tekintek rád feministaként, nem is ismerlek, és nem is érdekel. Ez nyilván hihetetlen a mai "megmondom a tutit"-korban, de még véleményem se nagyon van, mert minek, van másnak bõven, én nem töröm magam ilyesmivel.
Annyit írtam, hogy a feminizmus ugyanolyan kupac sz.r mint a sovinizmus. Ezzel minden gondolkodó ember tisztában van, és itt a fórumon nincs olyan ember, akinek ezt külön ki kellene fejteni :)

TMIB
05-20-2015, 03:57 AM
Ti hogy veszitek észre, létezik még olyan hogy egy nõ kiáll az embere mellett?

Régebben az volt a lényeg, volt a férfi, aki vitte haza a pénzt, meg a nõ, aki otthon dolgozott. A férfi hozta a döntéseket, a nõ meg segítette benne. És a férfi úgy hozott jó döntéseket, hogy az asszonya megteremtette a jó döntések meghozatalához szükséges környezetet.

Létezik még ilyen?

:hogymi:

Kinél ki hozza a döntéseket? Ha döntést hozol támogat az asszony? Próbál segíteni? Vagy õ hozza a döntéseket? Kinek a szava számít jobban? Vagy magadra hagy ha döntened kell? Ha gond van akkor segít, vagy azt mondja hogy a te bajod, oldd meg magad a problémát?

Dream_walker
05-20-2015, 07:34 AM
Általában eldöntjük, hogy valami igazi probléma-e, vagy csak bemeséljük magunknak, meg átgondoljuk, hogy tulajdonképpen mit is akarunk.

Mi mindig megbeszéljük a dolgokat, és igyekszünk összegyûjteni a pro és kontra érveket. Utána húzunk egy egyenleget, és amerre billen, az lesz a döntés. Persze ez csak a rendes dolgoknál mûködik, bálkirálynõt a szokásos demokratikus szavazáson szoktunk választani...

törölt tag -gl
05-26-2015, 09:49 AM
Asszonnyal mit csináltok ha rosszalkodik?
Tegnap veszekedtünk, elmentem, és mire visszajöttem szét volt cseszve a laptopom touchpadja :/ azt mondja nem nyúlt hozzá, közben az elõzmények között láttam, hogy szöszölt a gépemmel.

Mit lépnétek erre?

mmilan21
05-26-2015, 10:50 AM
Tegnap veszekedtünk, elmentem, és mire visszajöttem szét volt cseszve a laptopom touchpadja :/ azt mondja nem nyúlt hozzá, közben az elõzmények között láttam, hogy szöszölt a gépemmel.

Mit lépnétek erre?

Ott vannak az elõzmények - mutasd meg neki mint bizonyítékot és tedd hozzá, hogy mikor elmentél otthonról még kifogástalanul állapotban volt a gép.
Az elõzmények alapján akkor használta valaki (mondjuk Õ) a gépet, amikor te épp nem voltál otthon, ellentétben a laptopoddal és a barátnõddel.
Plusz nem olyan weboldalakat nézegetett ami te szoktál úgy általában - és mutasd is meg neki a korábbi böngészési elõzményekkel alátámasztva.
Valószínû, hogy nem akarja majd végignézni és hallgatni a mutatni és mondanivalódat, mert bûntudata lesz. Amikor már elindul és ott akar hagyni téged a laptopnál, akkor mond neki azt, hogy "Akkor ezek szerint mégiscsak te voltál az elkövetõ!". Ezután mondd neki, hogy nem tört össze a világ emiatt, de legközelebb vigyázzon jobban az általa használt eszközökre.
Van olyan helyzet is hogy végig hallgatja a mondani valódat és esetleg be is ismeri a tettét(ritka dolog egyébként,de van ilyen). Ekkor is meg tudod beszélni szépen vele a dolgokat, hogy nem haragszol reá, de legközelebb úgy vigyázzon az eszközeidre mint ha a sajátjai lennének.

Nem kell ideges lenni rá, mert mindenki hibázhat.
Egy jó párkapcsolat alapja az õszinteség, megértés és a tisztelet.

A szavaknak sokszor nagyobb erejük van mint a fizikai kontaktusnak. :)

Nincsen barátnõm egyébként, ha ez nyom a latba valamit.

Grafitos
05-26-2015, 10:51 AM
én virágot vinnék és bocsánatot kérnék..de nekem már feleségem van, nem barátnõm :D

TMIB
05-26-2015, 08:50 PM
Ha nálunk van gáz csak facepalm és annyi. Van hogy vitatkozok, de annak semmi értelme, a veszekedésnek még annyi se. Úgyhogy csak egy

http://magyarprepperforum.org/image.php?u=1&dateline=1388189128

és ennyivel letudom a dolgot. Úgyhogy mostanába na házvásárlás körüli nézeteltérések miatt meg már bele van gyógyulva az arcomba a tenyérlenyomat. :huuu:

Pityubá
05-26-2015, 09:56 PM

Mit lépnétek erre?
USB-s egeret a gépbe, mintha észre sem vettem volna, hogy szét van cseszve, sokszor nagyobbat üt mint a kéz.
Pityubával nem lehet veszekedni, a család már megtanulta. :D

törölt tag -gl
05-27-2015, 12:23 AM
Uh :D köszi a válaszokat. Ütõsek :)
De tényleg. Ilyenek volnának a nõk. :)

törölt tag -gl
05-27-2015, 12:26 AM
A legkisebb dolog a touchpad a gépemen, már megjavítottam.
A legmeredekebb az volt, amikor a nagybátyjától ajándékba kapott elég komoly sony táblagépet csak úgy törökülésben szétcsexte a betonon :D
Mert nem tetszett neki a mondanivalóm. :D
Aztán sírt, bõgött, (azt hitte teljesen vége a gépnek) én rendeltem rá új alkatrészt, az megjött, rászereltem, aztán egyik nap sírva jött haza, hogy elejtette és megint összetört. Megint rendeltem rá alkatrészt, de azóta már nem mûködik. A táblagépek tündöklése és bukása. Amúgy elég nagy szivatás, hogy törékeny mûanyagból és üvegbõl van. 2 éves toshiba laptopom rendkívül megkímélt használat során például már cserepesre tört. Rotyog az egész gép, ha megemelem hullámzik.
Ilyen szarokat gyártanak.
Mondjuk egy apple gépet még egy nõ sem biztos, hogy tönkre tudna tenni, de olyanra nincs pénzünk.

Dream_walker
05-27-2015, 03:57 AM
Hm, lehet, hogy az asszonykát kéne lecserélni akkor, ha ilyesfajta vérmérsékletû...

TMIB
06-07-2015, 10:48 PM
Vitatkozom Youtubeon.

Volt egy hozzászólás ami rengeteg tetsziket kapott. Egy nõ azt írta, hogy "a szeretetet terjeszd, de a lábaid tartsd zárva". Nõ írta nõknek. Erre én írtam, hogy "ha egy férfinek kiadod a diktátumot, hogy választania kell szeretet és szex között, akkor magányos nõ leszel".

Erre jön egy másik nõ, aki nekem esett, hogy a férfi aki szexet akar az "férfi-k.rva", meg "nem szereti a párját és egy szaralak", meg "különben is, nem mindenki akar szexelni".

A válaszom az volt hogy "minden normális és egészséges ember akar szexelni", meg "az a nõ se tiszteli a párját, aki nem fekszik le vele" és "aki nem akar szexet, annál egészségügyi vagy mentális problémák lehetnek".

Ez után már tisztára õrjöngött, hogy az teljesen normális ha valakiben nincs érdeklõdés a szex iránt, meg hogy annak semmi köze az egészséghez, meg én biztos egy kis szaros gyerek vagyok azért írok hülyeségeket.

Erre belinkeltem neki egy orvosi cikket arról hogy mi okozhatja azt hogy egy nõ nem érez késztetést szexre. Meg odaírtam neki hogy az milyen hogy valakinek ilyen gondja van, de ezzel a tudattal mégis magához láncol valakit és hogy az elég gonosz dolog.

Szerintetek?

Ha egy nõ magához láncol egy férfit, de ugyanakkor nem fekszik le vele de elvárja hogy a férfi hûséges legyen, az milyen dolog? Az úgy normális? Akkor ha a férfi már belefárad és másik nõ után néz, akkor az a férfi egy sz.aralak? Vagy csak már nem lát más kiutat?

Természetesen a szerepek felcserélhetõek. Ha egy férfi nem hajlandó semmit csinálni a feleségével, barátnõjével, menyasszonyával, de a nõ meg szeretné, akkor ott ki a hibás ha a nõ ebbe belefárad?

Valószínû hogy akivel vitatkozom az pont azért õrjöng, mert õ is egy olyan nõ aki magához láncol valakit akivel õ nem akar lefeküdni, de azt elvárja hogy a férfi hûséges legyen hozzá. :rolleyes:

Volt egy régi Mónika show adás, abban egy nõ mondta hogy "ha a férfi félrelép, akkor az a nõ hibája, mert nem kapta meg otthon amit kellett volna".

Amatorpe
06-08-2015, 01:52 PM
Ez tökre így van Túlélõ, mindennel egyetértek.
A szex hiánya válóok, de legalábbis hûtlenkedésre ad okot.
Meg nehogymár egy fiatal, ereje teljében lévõ, egészséged ember ne csinálja... Majd egy szívbeteg, 90+-os tata-mama lehet nem kívánja, de addig...

TMIB
06-08-2015, 06:50 PM
A nõ folyamatosan mondja, hogy õ "aszexuális" (ami azt jelenti, hogy nem érdekli egyik nem se és nem érdekli a szex). De akkor meg minek szól bele? :huuu: Az aszexuálisok egy speciális helyzetben vannak, náluk ez valószínûleg mentális betegség lehet. Attól viszont még igaz lehet a nõre, hogy õ, mint aszexuális, maga mellég rabosít egy férfit és szex nélkül elvárja tõle hogy a férfi õt szeresse, maradjon vele és rá se nézzen más nõre. És a nõ azt hiszi hogy az ilyesmi az normális! :rolleyes:

(Nem mellesleg már "les.ggfejezett", meg más trágárságokat is írt.)

Pityubá
06-08-2015, 07:51 PM
A nõ folyamatosan mondja, hogy õ "aszexuális" (ami azt jelenti, hogy nem érdekli egyik nem se és nem érdekli a szex). De akkor meg minek szól bele? :huuu: Az aszexuálisok egy speciális helyzetben vannak, náluk ez valószínûleg mentális betegség lehet. Attól viszont még igaz lehet a nõre, hogy õ, mint aszexuális, maga mellég rabosít egy férfit és szex nélkül elvárja tõle hogy a férfi õt szeresse, maradjon vele és rá se nézzen más nõre. És a nõ azt hiszi hogy az ilyesmi az normális! :rolleyes:

(Nem mellesleg már "les.ggfejezett", meg más trágárságokat is írt.)
No azért megkérdezném tõle, hogy lett néki gyermeke ha nem érdekli a szex. :D

Medve
06-08-2015, 08:05 PM
Ahelyett, hogy egy férfival egy kellemes vacsora után, kellemes nyugodt hangulatban megcsinálják a gyereket, inkább a kórházban az átjárószobában terpesztette szét a lábait a mesterséges megtermékenyítés végett. Fuck logic. :D

TMIB
06-08-2015, 09:13 PM
Azt nem tudom hogy gyereke van-e, de azt mondja hogy õ nem tapasztalatlan szex terén, csak azért mert aszexuális. Ezek szerint nem érdekli a szex, meg taszítja, meg a másik nem se érdekli, ezek szerint a szerelem se mûködik nála, mégis lefeküdt valakivel, vagy valakikkel kényszerbõl? Én igazából azt se értem hogy minek kezdett velem vitatkozni, hiszen õt nem is érinti az egész társkapcsolat/szex téma.

Dream_walker
06-09-2015, 07:10 PM
Az aszexualitás betegség. Innentõl kezdve elõkerül a téma, hogy illendõségbõl nem vitatkozunk egy kerekesszékessel sem ;)

TMIB
06-09-2015, 07:29 PM
Õ azt se ismeri el hogy õ beteg. Õ azt mondja hogy ha egy férfi vagy egy nõ nem tud szerelmes lenni, meg nem vonzódik senkihez és semmilyen formában nem érdekli a szex az teljesen "normális".

Õ nagyjából az a kerekesszékes, aki "s.ggfejnek" hívja a járni képes embert, csak mert aki tud járni a szerint fontos és jó dolog ha valaki tud járni. Meg a kerekesszékes elmondaná, hogy az a normális ha valaki lábak nélkül születik. :huuu:

Nagyjából ez történik a vitában.

Pityubá
06-09-2015, 08:28 PM
A beteg agy nem képes felismerni a benne rejlõ betegséget.
Ezért nem is fogadja el az orvosi segítséget, hiszen õ nem beteg véli magáról.
Ezzel a 22-és csapdája bezárult. :D

antal
06-09-2015, 08:49 PM
Ha valaki így viselkedik, annak az aszexuális beállítottság biztosan nem oka. Vagy tényleg ilyen, azaz önmagát éli, vagy csak szerepet játszik, de bárhogyan is van, énközpontú, nem tiszteli a másságot, a tiédet sem. De talán te sem az övét :) Énközpontúság alatt most azt értem, ha magunkból kiindulva úgy gondolunk a másik emberre, hogy tulajdonképpen olyan mint mi, csak valami elromlott benne, de majd mi kijavítjuk :) Nagyon sok kapcsolat bukik meg ezen.

TMIB
06-09-2015, 09:25 PM
A másság az más, a betegség és hasonló dolgok viszont sok esetben gyógyíthatóak. Olyan ez hogy nem tisztelem se az alkoholizmust, se az alkoholistát, viszont ha az alkoholista tesz valamit saját magáért és próbál felülkerekedni a szenvedélybetegségén, akkor azt úgy már tisztelem. Ha viszont egy alkoholista nem ismeri el hogy gondja van, sõt a többi emberre mondja hogy õk hülyék, mert õk nem isznak napi 1 liter pálinkát, pedig (szerinte) az a normális, akkor annak nem sok értelme van. :)

Azt is fontos körülmény hogy én nem szóltam hozzá, õ esett nekem és õ lépett fel a normalistás ellen. Mert gondolom kár lenne tagadni hogy az emberek többségét érdekli a szex, legyen az heteró, homo, vagy akármi akárki.

Abban gondolom egyetérthetünk, hogy egy egészséges fiatal nõtõl, vagy egy férfitõl elvárni azt, hogy párkapcsolatban ne akarjanak a párjukkal lefeküdni (soha), az úgy nem normális. Akkor vagy az egyik fog szenvedni, vagy a másik, aztán késõbb meg mindketten, majd vagy szétmennek, vagy együtt maradnak és szenvednek tovább egy rossz párkapcsolatban.

antal
06-10-2015, 05:41 AM
Egyetértünk. Rossz kapcsolatban benne maradni az olyan, mintha valaki mindig abba a kocsmába menne ahol megverik, nem a másikba ahol meg nem. Ennek jópár oka lehet, irracionális remény, hogy majd ez valamitõl megváltozik (nem fog), félelem a szabadságtól, vagy az addig befektetett energiákat nehezen írja le veszteségként, stb. Jobb az ilyenbe bele se menni.

TMIB
06-14-2015, 06:16 AM
Errõl a nõrõl jut eszembe. Ahogy visszaemlékezem, bármikor is szóba került a téma filmen, akkor a nagyon bölcs (vagy bölcsnek látszani akaró emberek) meg jegyezték, hogy "Azt azért tudd, hogy a pornófilm az nagyon nem igazi. Mert a valóság az egyáltalán nem olyan." A mai fejemmel azt üzenném nekik, hogy nektek aztán nagyon unalmas lehet a hálószobátok. :haha: Régen azt hittem hogy nincs igazuk, ma meg már tudom hogy nem volt igazuk. De akkor meg miért próbáltak okosat mondani? Azóta se értem.

Csak gondoltam megemlítem, ha már a múltkori téma is egy kicsit hasonló volt. (A vitám a nõvel egy olyan Youtube videó alatt volt, ahol férj-feleség elõször nézett ilyen tartalmú filmet, és mutatták az arcukat, meg hogy mit mondanak egymásnak.)

:)

Igazából a romantikus filmek nem olyanok mint a valóság. Abban van a nagy szerelem, a boldogan élnek amíg meg nem halnak. Legalábbis az ilyen filmek majdnem mindegyikében. Nem arról van szó, hogy nem szeretném a romantikus filmeket, csak tudom hogy nem igazak, vagy csak nagyon kis mértékben.

antal
06-14-2015, 05:21 PM
A romantika élethazugság. A romantikus alkat nem a jelenben él, elvágyódik, mindig máshol lenne mint ahol van, mást csinálna mint amit éppen tesz.
Szexben nem jó ha vannak tabuk, szerelmi kapcsolatban élõk szeretkezése kívülrõl nézve nem biztos, hogy megkülönböztethetõ a pornótól, bár a testbeszéd elárulja, hogy ez bizony mégsem egy meghitt, bensõséges kapcsolat.
Az nem baj, ha valaki okosat mond, az a baj, ha okoskodik, azaz saját magát elõnyösebb helyzetbe szeretné hozni. Ezt nem szoktuk szeretni, vagy mert mi szeretnénk egy kis elõnyt, vagy mert jobban szeretjük a nyertes-nyertes helyzeteket egy beszélgetésben.

Dream_walker
06-15-2015, 04:36 AM
Sokan nem bonyolítják túl ennyire az okoskodást, hiszen már ahoz minimális észre van szükség, hogy felismerjék, ezzel elõnyösebb helyzetbe kerülhetnek (hol? minek?). A legtöbben azért élnek így, mert egyszerûen azon a szinten vannak, ahol számít, hogy kinek nagyobb a farka.

TMIB
06-16-2015, 12:32 PM
Ebben is benne van a múltkori téma. Jól megmondja az öreg, hogy a szex az egyenlõ romantika és intimitás. :D

http://valasz.hu/vilag/a-nemzedek-amit-tonkretesz-a-magany-az-online-jatek-es-a-porno-113480

És itt van amit írtam rá.

Még ilyen ostoba cikket. Nem csoda, megint egy "szakértõ". Majd egy 81 éves mondja meg, hogy mi a helyzet a mai fiatalokkal.

Sokan szeretik a videójátékokat? És? 20 éve is sokan szerették. A mostani 30-40 évesek attól még nem rosszabbak mint az elõzõ generációjuk. Ugyanúgy dolgozik, családot alapít mindenki. A videójátékok elõtt meg sok volt a tévéfüggõ. Ugyanúgy képernyõbámulás. Attól az 50-es és 60-as korosztály rosszabb mint az azt megelõzõ?

"A videojátékok változatossága és intenzitása az élet más területeit – iskola, munka – unalmassá teszi."

Miért, a videójátékok elõtt az iskola és a munka izgalmas volt? Ezt a hülyeséget a szerzõ komolyan gondolja? Én már akkor untam az iskolát, mielõtt az elsõ számítógépem megvettem. A munkám se túl izgalmas, de ennek semmi köze nincs a videójátékokhoz. Ráadásul munkáról beszélni gyerekek és fiatalok körében? Azok még mind iskolások, egyik se dolgozik 12-14 évesen.

"Komoly problémát jelent, ha a fiúk az internetes kemény pornóból és nem saját tapasztalatból tanulják meg a szexualitást. A felmérés szerint ezeknek a fiúknak zavaros elképzelésük van az intimitásról. Félnek a valós kapcsolatoktól, mert abban már kommunikálni is kellene, érzelmi közelséget is ki kellene alakítani, testközelbe kellene kerülni olyan személlyel, akinek romantikus elvárásai is lehetnek."

Ez is mekkora ökörség. A 81 éves tata már arra se emlékszik hogy milyen a szex, de õ a nagy felmérõ és õ megmondja hogy a fiatalok rosszul csinálják.

Az nem tûnt fel az öregnek, hogy talán inkább pont azért több a visszautasítás, mert a liberális új világ a nõk szerepét máshogy osztja be és a nõk régen tiszteletben tartották a férfiak közeledését, de most megalázással párosítják az elutasítást? Talán inkább ez az oka, nem? De honnan tudná ezt egy vénember? Az õ idejében még más volt a helyzet.

https://www.facebook.com/tulelo.tmib/posts/925866794139677

TMIB
06-17-2015, 07:42 AM
Ezen vannak most kiakadva az emberek.

Apák napja? Nem. Nekik nem lehet ilyenjük, mert a férfiak nem érdemlik meg. "Boldog apák napját, anyu!". Mert a nõknek az apák napja is kell. Feminizmus. :rolleyes:

https://www.youtube.com/watch?v=rf6D3UjqbkQ

törölt tag -gl
08-01-2015, 07:33 PM
Mit lehet csinálni a nõddel, amikor észérvekkel szemben elkezd butaságokat ugatni?
Példának okáért:
Ma le akartam fürdeni mert viszketek a csaláncsípésektõl.
A barátnõm közölte, hogy most az öccse fürdik (na ki az úr a házban... õ fürdik elõttünk) és hogy nincs melegvíz. (kifürödte a megkérdezésünk nélkül)
Én mondtam neki, hogy nem szívesen fekszem le aludni így, mondtam, hogy akkor menjünk be és lezuhanyozok a langyos vízben amit az öccse hagyott.
Következõ válasz: De most hogy mész be most fürdik nem érted???
Mondom: utána. megyünk be.
Azt mondja: jó de én kádban akartam lefürödni.
Mondom: ha az öcséd kifürödte a vizet az egyetlen megoldás a zuhany, nem gondolod?? ha az nem felel meg sehogy nem fogsz ma fürdeni.
Erre megszólal, hogy õ így sem fog tudni fürdeni, mert õ nyitja meg a csapot amíg a slagon átjön a víz a mi lakásunkba.
Mondom: figyelj, ott bent is lehet ám fürdeni nem gondolod? Nekem nem kell a slagon át áthoznod a vizet, vagy nem lehet már bemenni az anyádhoz fürdeni?
Azt mondja: nem õ itt akar fürödni a mi lakásunkban.
Mondom: te tényleg ennyire hülye vagy?
Õ: NEM! TE VAGY A HÜLYE!!!

egyébként egy teljesen tehetséges, csinos, jó vágású lány, de ilyenkor nem tudom mit kéne vele kezdeni, felpofozni?

Ja és most ahelyett, hogy intézné a zuhanyzásunkat konkrétan bebújt a kamrába duzzogni mert hogy megint veszekedek vele (pszichológiai hadviselés)
Egyébként sem tud bemenni a házba, mert az anyja kizárta, hogy õt éjszaka ne háborgassa senki. És kevésbé zavarja az, hogy ha én vagyok ideges, mint az, hogy az anyjával lerendezze ezt a helyzetet. De ha felkeltené az anyját (kopog az ablakon) nyilván beengedné.
Én nem szólok bele mert nem az én anyám, de ha az én anyám lenne és így kizárna addig verném az ablakot amíg fel nem kel.

Normálisak az emberek?
Ilyenkor azt gondolom, hogy nem a zombi az ellenség, nem a kormány, nem a politikus, nem amerika, nem a multik, nem a menekültek, hanem néha a közvetlen rokonaid, ismerõseid, párod, akikkel ANYAGI közösséget vállaltál. Mert a párodnak egy pénzes kigyúrt mûpasi kell mert meghülyítette az agyát a fogyasztói társadalom. A többieknek meg a pénzed, energiád része kell és sokaknak ha adsz, csak még többet akarnak.

TMIB
08-01-2015, 08:00 PM
Egyszerû megoldást javaslok: ilyen esetben dobjatok fel egy nagyobb fazék vizet a gázra és melegítsétek meg. Bele a kádba, hozzáengedni langyosat, aztán annyiból meg lehet fürdeni.

A rossz dolog benne, hogy ha hõség van, akkor a forróvíztõl még inkább átforrósodik a ház.

De valamit valamiért, és az mégiscsak jobban elviselhetõ mint az összeveszés. :)

Kamionos
08-01-2015, 08:01 PM
Nem próbáld megérteni, mert az a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz:)

Lezuhanyzol. Aztán megkérdezed, hogy nyissad-e a csapot neki. Semmi több körítés!! Bármi, ami az "igen" tartományon kívül esik, azt figyelmen kívül hagyod és elmész aludni. Nem vicc...tényleg!

Én mindig is azt vallottam, hogy ha egy nõ menni, akar, akkor menjen és ezt többnyire elég sûrûn hangoztatom is.

Az meg alap, hogy rokonokkal, szülõkkel nem lakom együtt, de még néhány háznyira sem. Egyik se tudjon hozzám papucsban átjönni, mert akkor az élet elõbb- utóbb pokollá változik.

törölt tag -gl
08-01-2015, 08:07 PM
Egyszerû megoldást javaslok: ilyen esetben dobjatok fel egy nagyobb fazék vizet a gázra és melegítsétek meg. Bele a kádba, hozzáengedni meleget, aztán annyiból meg lehet fürdeni.

A rossz dolog benne, hogy ha hõség van, akkor a forróvíztõl még inkább átforrósodik a ház.

De valamit valamiért, és az mégiscsak jobban elviselhetõ mint az összeveszés. :)

Sajnos jelenleg csak apró fazekak vannak a konyhánkban. Nem szoktunk sokat (nagy mennyiséget) fõzni. És most nincs elmosogatva, és a mosogatóm még nem készült el :(
De egyébként remek megoldás volna.

törölt tag -gl
08-01-2015, 08:09 PM
Nem próbáld megérteni, mert az a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz:)

Lezuhanyzol. Aztán megkérdezed, hogy nyissad-e a csapot neki. Semmi több körítés!! Bármi, ami az "igen" tartományon kívül esik, azt figyelmen kívül hagyod és elmész aludni. Nem vicc...tényleg!

Én mindig is azt vallottam, hogy ha egy nõ menni, akar, akkor menjen és ezt többnyire elég sûrûn hangoztatom is.

Az meg alap, hogy rokonokkal, szülõkkel nem lakom együtt, de még néhány háznyira sem. Egyik se tudjon hozzám papucsban átjönni, mert akkor az élet elõbb- utóbb pokollá változik.

Teljesen igazad van, sajnos a rossz anyagi helyzet és a lustaság belevitt ebbe a pokolba, egy ideje keresem a kiutat, de a lustaság gyõz. (elég nagy luxus lenne albérletet fizetni) A legnagyobb probléma ezzel az, hogy le kell nyelni sok hülyeséget a többi családtagtól így pedig a nõd tudat alatt úgy érzi, hogy te elveszítetted a vezetõ szerepet. Ha ez megtörténik nagy a baj.
Semmi más nem számít, az anyós papucsa, az öccse hülyesége, csak ez a vezetõ szerep, amit sok pénzzel, vagy komoly rábeszélõképességgel lehetne csak kivívni a (lány) összes rokonánál. Én próbálkoztam, nem sikerült.

Kamionos
08-01-2015, 09:11 PM
Ha nagy luxus, akkor is külön kell menni. Meg fogod találni a módját, amikor már benne vagy, hogy fizesd és közben máris visszajön valamennyi abból a bizonyos vezetõ szerepbõl. Nem élheti az ember az életét úgy, hogy csak állandóan a körülmények sodorják, ahogy éppen sikerül. Ami zavar, bosszant, dühít, azt ki kell iktatni, mert csak egyre mélyebbre húz. Bármennyire is nehéznek sõt lehetetlennek tûnik, nincs más mód, hogy az ember ura legyen az életének.

Bocsánat, ha itt kéretlenül életmód tanácsokat osztogatok, de meg volt az életemben ez a kontroll nélküli idõszak is, mint neked és az ellenkezõje is most. Nincs az a kényelem, amire elcserélném a mostani állapotot.

törölt tag -gl
08-01-2015, 10:19 PM
Ha nagy luxus, akkor is külön kell menni. Meg fogod találni a módját, amikor már benne vagy, hogy fizesd és közben máris visszajön valamennyi abból a bizonyos vezetõ szerepbõl. Nem élheti az ember az életét úgy, hogy csak állandóan a körülmények sodorják, ahogy éppen sikerül. Ami zavar, bosszant, dühít, azt ki kell iktatni, mert csak egyre mélyebbre húz. Bármennyire is nehéznek sõt lehetetlennek tûnik, nincs más mód, hogy az ember ura legyen az életének.

Bocsánat, ha itt kéretlenül életmód tanácsokat osztogatok, de meg volt az életemben ez a kontroll nélküli idõszak is, mint neked és az ellenkezõje is most. Nincs az a kényelem, amire elcserélném a mostani állapotot.

Nem, köszönettel tartozom mert pontosan erre van szükségem most. Teljesen össze vagyok zavarodva, apámat pedig évek óta nem láttam.
Nem halt meg az öreg, csak az élettársa megtiltotta, hogy találkozzak vele...

törölt tag -gl
08-01-2015, 10:22 PM
Próbálom magam felépíteni azoknak a dolgoknak a romjaiból, ami abból maradt, amit rosszindulatú hamis emberek széthordtak az életembõl és értelmetlenné tették... Ha a szüleimen múlna már az utcán lennék, bár itt nem rájuk gondolok!!
Én megpróbáltam bent maradni a felsõoktatásban, de így nem sikerült, viszont nem vagyok az utcán.
Most jön majd a munka. Ha az összejön, talán kiveszek egy albérletet, vagy még kibírok egy évet, és utána veszek egy kisebb zártkerti ingatlant.

Dream_walker
08-02-2015, 01:46 PM
Inkább örülj annak, hogy mennyi mindent tanulsz ebbõl. Már ha nem vagy lusta ahhoz is :)

Elhordták az életed? Hm, legközelebb körültekintõbben kell embereket beengedned az életedbe. Itt nem arra gondolok, hogy jaj, el kell fojtani az érzelmeket, satöbbi. Ez a duma nagyon sz.r, érzelmekkel még sosem ártottak senkinek, aki nem ment bele a dologba maga is.
Mikor valakit beengedsz az életedbe, annyit jelent, hogy bizonyos dolgokban nem te, hanem õ dönt. Azonban egy döntés akkor is felelõsséget rak rád, ha átengeded másnak, mert mégiscsak a te dolgodban születik az a döntés.

Az élet, meg a szociális kapcsolat a többi emberrel tulajdonképpen végetelenül egyszerû.
Tudd, hogy mit akarsz, tudd, hogy hogyan éred el, hozd meg magad a döntéseidet, és vállald fel a tetteid következményét. Mindennek ára van.

Ez nehéz (az egyszerû sosem jelentette, hogy könnyû is), és bent a fejedben egyedül maradsz a saját felelõsségeddel. Ez ijesztõ, sokaknak pedig akkora teher, hogy nem is vállalják, inkább élnek tovább a meleg, híg f.sban, mert akkor legalább a látszólagos kényelem megvan.

Itt vagy a fórumon, tehát tudsz netezni. Innen nyílegyenes logika vezet ahhoz, hogy tulajdonképpen mindened megvan, hogy irányítsd a saját életed. Csak el kell kezdened.

doki
08-02-2015, 06:08 PM
Bár nem itt van a helye, de:

"Szerintem a boldogtalanságnak két nagy oka van és egyik sem pszichiátriai, vagy orvostudományi.
Az egyik a hatalom nélküliség. Abban a pillanatban, amikor úgy érzem, hogy nincs elég hatalmam arra, hogy azt tegyem, amit akarok, és ne tegyem azt amit nem akarok, boldogtalan leszek. Minden állat boldogtalan, ha fogolyként tartják. Ha egy állat nem tudja azt csinálni, amit akarna, és olyan dolgokat kell csinálnia, amiket nem akar, akkor boldogtalan lesz. Mi is azok vagyunk. Nekem tehát nem arra kell hatalom, hogy más emberek fölött legyen hatalmam, hanem arra kell hatalom, hogy ne kelljen olyan dolgokat csinálnom, amiket én nem akarok, és azt csinálhassam, amit akarok. Van annak egy tudománya és egy mûvészete, hogy hogyan szerezzen és tartson meg az ember éppen elég hatalmat arra, hogy úgy élhessen, ahogy akar.
A boldogtalanság másik lehetséges oka az, ahogyan velem bánnak, és ahogyan én bánok másokkal. Tulajdonképpen az elsõ könyvet az etikáról Arisztotelész írta. Õ pedig nem azért írta, hogy megmondja másoknak, hogyan kell élni, mit kell csinálni, és mit nem szabad, hanem azért írta, mert rájött, hogy ha nem jól bánunk egymással, akkor nem leszünk boldogok. Õ is a boldogság felé akart utat találni. Szerinte minél jobban bánunk egymással, annál boldogabbak leszünk."

Feldmár András

TMIB
08-15-2015, 04:54 AM
Errõl a nõrõl jut eszembe. Ahogy visszaemlékezem, bármikor is szóba került a téma filmen, akkor a nagyon bölcs (vagy bölcsnek látszani akaró emberek) meg jegyezték, hogy "Azt azért tudd, hogy a pornófilm az nagyon nem igazi. Mert a valóság az egyáltalán nem olyan." A mai fejemmel azt üzenném nekik, hogy nektek aztán nagyon unalmas lehet a hálószobátok. :haha: Régen azt hittem hogy nincs igazuk, ma meg már tudom hogy nem volt igazuk. De akkor meg miért próbáltak okosat mondani? Azóta se értem.

Csak gondoltam megemlítem, ha már a múltkori téma is egy kicsit hasonló volt. (A vitám a nõvel egy olyan Youtube videó alatt volt, ahol férj-feleség elõször nézett ilyen tartalmú filmet, és mutatták az arcukat, meg hogy mit mondanak egymásnak.)

:)

Igazából a romantikus filmek nem olyanok mint a valóság. Abban van a nagy szerelem, a boldogan élnek amíg meg nem halnak. Legalábbis az ilyen filmek majdnem mindegyikében. Nem arról van szó, hogy nem szeretném a romantikus filmeket, csak tudom hogy nem igazak, vagy csak nagyon kis mértékben.

Helyben vagyunk.

https://www.youtube.com/watch?v=I1PwQHaXn6k

:haha:

törölt tag -gl
09-02-2015, 07:37 AM
Segítsetek, hullámvölgybe került a kapcsolatom. Pár hete betegeskedem, ágyban fekszem. Tegnap még el is durvult egy veszekedésünk a barátnõmmel.
Közölte utána, hogy õ most eldöntötte magában, hogy véget akar vetni ennek az egésznek. Gondolom az ágyban fekvés miatt gyengének érez valamiért, talán, mert sosem jött ilyennel még. És nem hagyta magát átölelni, azt mondta ne érjek hozzá és hogy a döntése végleges, hogy beszél az apámmal hogy költözzek el, oldjam meg, nem akarja folytatni.
Ezt hisztérikusan ismételgette, hogy nem akarja folytatni meg ne érjek hozzá.

Van valami manír, módszer, fogás, tanács, akármi, amivel KONTROLL ALATT TARTHATOM ezt a szituációt és el tudom tántorítani a céljától? Mármint, hogy elfelejtse ezt amit a fejébe vett és folytassuk, kicsit férfiasabban. Én szeretném. Itt lakom a lánynál, õ elment valahova, most is itt vagyok nála, most nincs pénzem, nincs kajám, tehát nem tudok mozdulni. Megvárjam? Mondjak neki valamit? Vagy tûnjek el? Mi legyen?
Aggódom, hogy tényleg komolyan gondolja, és ha IGEN akkor NEM AZ akinek mutatta magát eddig. Ebben az esetben tényleg el fog küldeni.
De ha csak úgy lányosan a fejébe vette, lehet még tesztel is mellé hogy na vajon mit reagálok, akkor lehet még menthetõ a helyzet.
ASAP kérlek valaki segítsen mert az egész életem ezen múlhat.

Részletek ami miatt le fogtok beszélni a dologról, de igazából alapvetõen a kevés veszekedés és õrültség mellett én jónak éreztem a kapcsolatot és úgy éreztem szeret!

(A barátnõm ki akar dobni.
Ma a születésnapom másnapján közölte, hogy neki elege volt az együttélésbõl, átölelni se hagyta magát.
Reggel fogta a kis táskáját, hogy elmegy. Megfogtam. Közöltem, hogy mielõtt elmegy, rendezze le a dolgokat, segítsen összepakolni, beszéljük meg mi kié, normálisan, bántás nélkül.
A kisasszony elkezdett visítani, majd átjött az anyja, a lány harapdált, az anyja ütött, karmolt.
az anyja rendõrt hívott. a rendõr a lányt kérdezte, de végül elmentek.
Magamra zártam az ajtót. nem tudom mit "vigyek".
Basszus 2 éve élek itt, költöttem egy lakásra amit én építettem.
Ezek megvárták a helyzet csúcsát, hogy meddig adok bele sok pénzt és mikor szállok ki. Miután elfogyott a pénzem és mondtam is, hogy saját házat kéne nézni az anyja házának újítgatása helyett, érdekes, néhány hét után elõállt a szakítással.
Tegnap pedig még a facebookon is megosztotta mennyire szeret mert milyen szép tortát készített.) Ma pedig már nem vagyok a ismerõse és a közös képeket is letörölte.

Abban segítsetek kérlek hogyan tudom a helyzetet MENTENI

törölt tag -gl
09-02-2015, 07:49 AM
Bár ez semmit nem jelent mert volt már, hogy duzzogva kijelentette, hogy õ törli magát a facebookról, majd amikor szépen megkértem késõbb, hogy állítsa helyre, megtette, mintha mi sem történt volna. De akkor nem kötötte a dolgot szakítással hanem pont azt mondta, hogy neki annyira nem fontos a facebook és fontosabb a kapcsolatunk, hogy inkább letörli magát. Szóval ez ilyen teszteknek tûnik.

TMIB
09-02-2015, 08:20 AM
Nem tudom, ha nálunk van vita, akkor hagyom az egészet a fenébe. Észérveknek nincs értelme, hangoskodásnak szintén semmi értelme, a falnak se szeretek beszélni, meg olyankor úgyse érdekli. Olyankor megyek és sétálok egyet, kiszellõztetem a fejem. Nálunk mindig hamar elmúlik a dolog, nincs tartós vita.

Nálatok szerintem komoly lehet a baj, ha már kezet emeltek rád. Persze nem ismerem a helyzeteteket, csak annyit látok amennyit leírtál.

törölt tag -gl
09-02-2015, 09:39 AM
Nem tudom, ha nálunk van vita, akkor hagyom az egészet a fenébe. Észérveknek nincs értelme, hangoskodásnak szintén semmi értelme, a falnak se szeretek beszélni, meg olyankor úgyse érdekli. Olyankor megyek és sétálok egyet, kiszellõztetem a fejem. Nálunk mindig hamar elmúlik a dolog, nincs tartós vita.

Nálatok szerintem komoly lehet a baj, ha már kezet emeltek rád. Persze nem ismerem a helyzeteteket, csak annyit látok amennyit leírtál.
Jól látod, a tekintélyem közelíti a nullát amiért sok lustasággal és mellébeszéléssel keményen meg is dolgoztam. Megérdemlem majd, ha kiraknak, így nem lehet élni egy kapcsolatban mint el-bundy a rém rendes családból troll-férjként a kanapén. Ráadásul a lány még fiatal, 20 éves, nem tudja mit akar, illetve tudja, valószínûleg egy olyan embert, aki nem tekintély nélküli trolllkutyaként nyüszít be a kis lakásba amit kialakított nála magának. Hanem egyenes háttal vállalja a dolgokat.

Itt jön képbe, hogy számomra olyan alapvetõ problémák voltak például az anyóssal. (néhány harapás a lánytól nem komoly szerintem) hogy nem is akartam vele megszerettetni magam. Õ erre rájátszott azzal, hogy védelmet nyújtott a kicsi lányának, és engem állított be a gonosz szemltádának aki csak úgy itt van és ugráltatja. A lány bevette a dolgot, én nem tudtam eltiltani az anyjától még akkor sem, ha eleinte nagyon zabos volt rá, a lányt egy két szelet süteménnyel, pár kedves szóval meg lehetett venni engem pedig egy tekintélyes morgással a helyemre küldeni. Ebbõl alakult ki ez az áldatlan helyzet. Kérdés, hogy lehetett-e volna úgy normális ez a párkapcsolat, hogy nem fogadom el az anyóst, de közben mellette élek. A helyzet adta magát, hogy idõvel az anyós megfúrja a kapcsolatot úgy, hogy a lány észre sem veszi. És az anyós által beletöltött gyûlöletet rám vetíti majd ki, és végül kidob, mivel a lány csak kimondja, de nem teszi meg, az anyós teszi meg a döntõ lépéseket (pl most rendõr, és ez szerintem meg is ismétlõdhet)
Ezért is mondom Túlélõ, hogy egy nõvel én elbírok.
De az anyóssal már nem.
De lusta kényelmes disznó voltam és inkább bevackoltam az anyóslyukba, mint hogy albérletet vegyek ki a lánnyal, mert ez olcsóbb volt és biztonságosabbnak tûnt és igen. Normális emberek között biztonságosabb is lenne. Hogy miért bíztam abban, hogy az anyós normális lesz annak ellenére, hogy nem az? Ez is az én hibám.
Tehát az én döntéseim eredménye a helyzet, kérdés, hogy meg tudom-e ezt még ragadni és kirázni a lányból mint egy poros lepedõt valahogy. Szerintem nem, mert már bele lett ültetve a fejébe ez a tüske, amit az anyja (és rajta keresztül az egész családja) már régóta fúr az agyába.

TMIB
09-02-2015, 09:57 AM
Nekem se sok szavam van itt, ami mondjuk azért érdekes, mert tavaly egyedül kerestem annyit mint a többiek 3-an együtt. :haha: De nem törõdök vele, amint összejön a pénz lépéseket teszek, aztán az új házban én leszek a törzsfõnök, de úgy hogy még a macskák is vigyázzba vágják majd magukat ha belépek a helységbe. :D

Erdõlelke-íjszelleme
09-02-2015, 11:14 AM
Normális emberek között biztonságosabb is lenne.
Itt van a kutya elásva. Úgy néz ki, vagy a rosszindulat, vagy a mentális deformitás játszik.
Nem szeretnék rossz tanácsot adni, ezért csak annyit mondok, ne siess el semmit, de bármit teszel, vagy mondasz, azt határozottan tedd, és a legelsõ, hogy készülj fel lelkileg arra, hogy más nézõpontból lásd: van az a helyzet, amikor az egy jó történés, ha megszabadulsz valakitõl (aki elmebeteg, vagy rosszindulatú). Egyelõre próbálj higgadt maradni.

D - törölt tag
09-02-2015, 02:43 PM
Abban segítsetek kérlek hogyan tudom a helyzetet MENTENI
AÚ!Nem semmi!
De valahogy olyan ismerõs a helyzet!
Mentsd magad ez az elsõ.Túl sokat problémázol és emészted magad.
Gondolkodj el ,hogy mit tudnál dolgozni és keress gyorsan ilyen munkahelyet bentlakással vagy munkás szállással.
Emeld fel a segged komám,mert mész a levesbe!
Gondnok,horgásztó mellett segítõ,multi cég munkás szállással,millió a lehetõség,a gogle a jó barátod.Pályázzál ,keress,kutass.
A csajszival ne foglalkozzál.
Nem nincs vége köztettek semminek,most kezdõdik minden!
Ha megtaláltad a helyed lépjél le,még akkor is ha per pillanat marasztalnának.
Majd jön az ha szeret,ha meg nem akkor örülj hogy megszabadultál tõle.
De ne nyávogjál már vazze,tegyél már valamit magadért az Isten áldjon meg!

törölt tag -gl
09-02-2015, 02:46 PM
Beszéltem vele, higgadtan.
Felcsavart magára egy hazugságokból szõtt védelmi hálót, hogy õ tulajdonképpen fél tõlem és nem akarja folytatni. Hogy õ egyedül akar maradni, õt nem érdekli semmi, minek foglalkozom vele?
Nem tudom kimozdítani belõle. ennek szerintem vége lesz. tegnap éjjel amikor mondta, hogy vége, és ne érjek hozzá, mert már nem szeret. (akkor még nem mondta, hogy fél, csak azt mondta, hogy ne érjek hozzá mert abba akarja hagyni, mostmár azt mondja hogy fél) akkor én elindultam vonattal budapestre, de csak azért, mert azt vártam, hogy utánam jön az állomásra, eddig mindig MINDIG utánam jött. de most nem.
nem érdekelte semmi.
De haza kellett végül mennem mert nem volt sem élelmem, sem pénzem, sem hova mennem, és ez most nem vicc. Kerültem már egyszer az utcára, ezzel a lánnyal, de ez a lány itt volt mellettem és támogatott.
Ha újból az utcára kerülök, most nem lesz mellettem senki.
És soha többet nem lesz annyi pénzem mint amennyit a lánnyal elköltöttem, másfél millió forint, egy kisebb tanya ára. Nem ez a lényeg, továbbra is az a lényeg, hogy nem tudom hogyan lehet a helyzetet a lánnyal, a kapcsolatot, MENTENI leírtam neki mindent, hogy mennyire sajnálom, hogy szeretem, hogy ne tegye ezt velem, mindent amit nem kellett volna, próbáltam kitágítani a fejét, hogy tévedésben él, hogy hazugságokkal védi magát és próbálja a kapcsoltatot ezekkel eltömni. Felhoztam azt is hogy korábban mondta, hogy soha nem fog elhagyni, hogy SOHA nem fog KIDOBNI.... Nem értem. ennyit ér a szava?
Betegen munka nélkül akar elküldeni úgy, hogy kaja sincs már itthon? És RÁM haragszik?
nem az anyjára, aki egy zsömlét sem hozott át? mert mondjuk munkanélküli és õ is csak tengõdik? az anyjához menekül?
Nem értem, nem értem egyszerûen miért bíztam meg benne.
De mindegy.

hogyan tudnám MENTENI, uralni a helyzetet?

törölt tag -gl
09-02-2015, 02:48 PM
AÚ!Nem semmi!
De valahogy olyan ismerõs a helyzet!
Mentsd magad ez az elsõ.Túl sokat problémázol és emészted magad.
Gondolkodj el ,hogy mit tudnál dolgozni és keress gyorsan ilyen munkahelyet bentlakással vagy munkás szállással.
Emeld fel a segged komám,mert mész a levesbe!
Gondnok,horgásztó mellett segítõ,multi cég munkás szállással,millió a lehetõség,a gogle a jó barátod.Pályázzál ,keress,kutass.
A csajszival ne foglalkozzál.
Nem nincs vége köztettek semminek,most kezdõdik minden!
Ha megtaláltad a helyed lépjél le,még akkor is ha per pillanat marasztalnának.
Majd jön az ha szeret,ha meg nem akkor örülj hogy megszabadultál tõle.
De ne nyávogjál már vazze,tegyél már valamit magadért az Isten áldjon meg!

doom megvoltak a terveim, mentem volna dolgozni egy multicéghez 700 forintos órabérben még ebben a hónapban, de így, hogy elveszítem a lakhatásom, nem fog menni. egyelõre nem tudok mást tenni csak azt, hogy a csajszival foglalkozok.
Van még egy megoldás.
Még meleg lesz egy ideig, fogom a felszerelésem.
AZT a felszerelést.
és nekivágok a vadonnak. majd csak keres, hogy hol vagyok. nem? nekem ez most egy SHTF
Nem kérem, hogy keress helyettem munkát, de ha tudsz bentlakásosat, szólj kérlek.

Erdõlelke-íjszelleme
09-02-2015, 04:10 PM
Nem értem. ennyit ér a szava?
Láttam már ilyet (sõt, lentebbi szintet is). Igen, ennyit ér, totálisan semmit. Azt jól mondja Doom, hogy csak magaddal foglalkozz (mivel a két negatív szereplõ is maximálisan önzõn, kizárólag magával foglalkozik), neked hogyan lesz a legjobb más úton. Azon járjon az eszed folyamatosan, ne a könyörgésen.

Buckalako
09-02-2015, 04:16 PM
Úgy tudom õk fizetnek lakhatást is:
http://www.nyugatrmk.hu/pls/apex/f?p=101:276:1893242956735514684::NO::P276_XID:61
Határmenti város, ha már itt vagy, idõvel szerezhetsz megfelelõ ismeretségeket ami segíthet ausztriai munkát találni.

törölt tag -gl
09-02-2015, 04:17 PM
Azt azért valljuk be azért alakult ki ez a helyzet, mert felpofoztam, ráadásul sarokban. szóval nagyon kellemetlen lehetett neki.
Kihozta belõlem, nem szoktam ilyen lenni, sõt gyakran inkább faképnél hagyom. Igen, hiba volt.
A következõ dolgokat vettem észre:
- átköltözött az anyjához, engem itt hagyott az új lakásban egyedül
- nem igazán mondta, hogy pakoljak össze és menjek, ezt csak az anyja mondta, még a rendõrnek is azt mondta, hogy semmi gond.
- azt mondta egyedül szeretne lenni egy kis idõre.
lehet hogy csak pár nap és rendbe jön?

magammal is foglalkozom persze, épp ezért nem pakoltam össze és cuccoltam még el. Mert nekem is "idõ" kell....

törölt tag -gl
09-02-2015, 04:20 PM
köszi, csak van felvétel...

TMIB
09-02-2015, 04:29 PM
Ha végleg utcára kerülnél, nincs munkád, nincs akiért már maradnál Magyarországon, akkor jöhet a külföldre menõs "B" terv. Az szerintem csak jobb lehet mint egy híd alatt csövezni. :(

Buckalako
09-02-2015, 04:36 PM
köszi, csak van felvétel...

Oda általában mindig van...

mzperiksz
09-02-2015, 05:12 PM
Nem akartam belepofázni a témába, de min csodálkozol azok után hogy "békeidõben" felpofoztad?
Inkább örülj neki hogy nem tépte le a töködet...

törölt tag -gl
09-02-2015, 05:27 PM
Nem akartam belepofázni a témába, de min csodálkozol azok után hogy "békeidõben" felpofoztad?
Inkább örülj neki hogy nem tépte le a töködet...
Vagy nem harapta le...
Ezt hogy érted, hogy "békeidõben"
háborúban szabad pofozkodni?

doki
09-02-2015, 06:03 PM
"Háborúban hallgatnak a múzsák." :D

mzperiksz
09-02-2015, 06:05 PM
Háborúban tök mindegy hogy nõ vagy férfi, ha õ vagy én a szitu...

Vagy nem harapta le...

mmilan21
09-02-2015, 06:08 PM
Vagy nem harapta le...

Nagyobb traumák esetén sokkot kaphatnak néhányan(vagy szinte mindenki) és ilyenkor bizony csak a felpofozás segít jobb híján.
Én legalábbis így értelmeztem.
BÉKEidõben meg van idõ BÉKÉs megoldások kivitelezésére.

törölt tag -gl
09-02-2015, 06:36 PM
Nagyobb traumák esetén sokkot kaphatnak néhányan(vagy szinte mindenki) és ilyenkor bizony csak a felpofozás segít jobb híján.
Én legalábbis így értelmeztem.
BÉKEidõben meg van idõ BÉKÉs megoldások kivitelezésére.
Értem, köszönöm. Hát ez olyan felpofozás volt, hogy tét nélkül a szemembe hazudott, én meg nem voltam sem megértõ, sem pedig türelmes kedvemben.

törölt tag -gl
09-02-2015, 06:42 PM
Békés megoldások egyébként nehezen kivitelezhetõek néha egy nõvel egy 20 négyzetméteres garzonlakásban. :D

törölt tag -gl
09-04-2015, 12:32 AM
Kezdenek helyre jönni a dolgok :)

Ihasz Laci
10-19-2015, 02:22 PM
,, Szellemi és erkölcsi válság bizonyosan, hiszen az már most is van. Homoszexuálisok házasodhatnak össze és nevelhetnek gyereket. "Ma melyik apukád jön érted?"
semmi problemat nem latok benne. akiket en ismerek homokos hazaspart a vilag leg normalisabb emberi koze tartoznak. rendes becsuletes emberek. inkabb ok neveljenek gyereket mint a sok ,,erkolcsos'' hetero hazaspar akik loszart se tesznek a gyerekukert. attol, hogy meleg meg lehet jo szulo.

Doom
10-19-2015, 02:27 PM
Ezek költõi kérdések vagy válaszokat vársz a fórumtársaktól? :confused:

GAZDA
10-19-2015, 02:53 PM
,, akiket en ismerek homokos hazaspart a vilag leg normalisabb emberi koze tartoznak. rendes becsuletes emberek. inkabb ok neveljenek gyereket mint a sok ,,erkolcsos'' hetero hazaspar akik loszart se tesznek a gyerekukert. attol, hogy meleg meg lehet jo szulo.

Ugye ezt nem gondolod komolyan?

Ihasz Laci
10-19-2015, 02:56 PM
Ugye ezt nem gondolod komolyan?

de igen, miert, szerinted egynemu szulok nem tudnak gyereket nevelni?

GAZDA
10-19-2015, 03:10 PM
de igen, miert, szerinted egynemu szulok nem tudnak gyereket nevelni?
Úgy érted egészséges gyereket tudnak e nevelni?

Ihasz Laci
10-19-2015, 04:38 PM
Úgy érted egészséges gyereket tudnak e nevelni?

attol mert meleg a szulok mi baja lesz a gyereknek? az nem jelenti azt, hogy automatikusan meleg lesz a is.

BragBOL
10-19-2015, 04:43 PM
Vajon mi várható a következõ 2-3 évtizedre?
A televízió mûsorai tele vannak...

A VIVA animációitól sugárban hányok!
Annál betegebb mûsor közti animáció nincs!

GAZDA
10-19-2015, 04:47 PM
Ez nem válasz a kérdésemre. Nem a buziság az egyetlen lehetséges személyiség torzulás egy ilyen helyzetben?

Ihasz Laci
10-19-2015, 04:54 PM
Ez nem válasz a kérdésemre. Nem a buziság az egyetlen lehetséges személyiség torzulás egy ilyen helyzetben?

miert ne tudnanak egeszseges gyereket nevelni? persze, hogy tudnak.

GAZDA
10-19-2015, 05:11 PM
Megdöbbentõ amiket írsz. Komolyan gondolod hogy két torz személy fel tud nevelni egy egészséges gyermeket?

Ihasz Laci
10-19-2015, 05:14 PM
Megdöbbentõ amiket írsz. Komolyan gondolod hogy két torz személy fel tud nevelni egy egészséges gyermeket?

az a megdobbento amit te irsz. ,,torz'' nak hivni valakit mert mas a szexualis beallitottsaga.

GAZDA
10-19-2015, 05:25 PM
"mas a szexualis beallitottsaga" azt nevezik ha állva szereti csinálni!:-D Viszont amit a buzik csinálnak a természet rendjével ellentétes tehát torz (finomkodhatunk ezen de attól még az)
logikusan következik, hogy jó dolog ebbõl de legfõképpen egy egészséges gondolkodású és lelki világú EMBER biztos nem lesz!

Ihasz Laci
10-19-2015, 05:34 PM
"mas a szexualis beallitottsaga" azt nevezik ha állva szereti csinálni!:-D Viszont amit a buzik csinálnak a természet rendjével ellentétes tehát torz (finomkodhatunk ezen de attól még az)
logikusan következik, hogy jó dolog ebbõl de legfõképpen egy egészséges gondolkodású és lelki világú EMBER biztos nem lesz!

ez a te nezopontod, en teljesen mas velemenyen vagyok. engem meggyozni nemfogsz az ellenkezojerol es gondolom en se teged. ugyhogy akar itt be is fejezhetjuk.
abban megegyezhetunk, hogy nem ertunk egyet.

GAZDA
10-19-2015, 05:38 PM
A normális emberi gondolkodáson mi nem érthetõ? De te tudod! Most azért elgondolkoztam ezen a menekült hullámon, talán tényleg megérett az EU egy nagytakarításra!
https://www.youtube.com/watch?v=U67MRAPKXzU&index=7&list=RDcUbCp2WgkYw

Ihasz Laci
10-19-2015, 06:06 PM
A normális emberi gondolkodáson mi nem érthetõ? De te tudod! Most azért elgondolkoztam ezen a menekült hullámon, talán tényleg megérett az EU egy nagytakarításra!
https://www.youtube.com/watch?v=U67MRAPKXzU&index=7&list=RDcUbCp2WgkYw

ha szamodra az a normalis emberi gondolkodas, hogy eliteled a massagot akkor szamomra az nem ertheto.
mellesleg olyan nincs, hogy normalis mert ez is csak egy szubjektiv dolog, mindenkinek mast jelent.

GAZDA
10-19-2015, 06:23 PM
Ez komoly??? Most tényleg ezekkel a "fogadjuk el a másságot" libsi szöveggel jössz? :-)))))
A világ minden részén mûködõ természetes értékrend mióta "szubjektív" nézõpont?

Ihasz Laci
10-19-2015, 07:05 PM
Ez komoly??? Most tényleg ezekkel a "fogadjuk el a másságot" libsi szöveggel jössz? :-)))))
A világ minden részén mûködõ természetes értékrend mióta "szubjektív" nézõpont?

jo akkor lojunk tarkon minden szoke es kekszemu embert mert ok masok mint a tobbsegben levo barna szemu barna haju emberek:))) aztan senki se lehet masmilyen. ez, hogy hangzik?
a szubjektivitas az mindig is egyeni dolog volt. ami nekem termeszetes az neked nem ez a szubjektivitas.

mmilan21
10-19-2015, 07:29 PM
attol mert meleg a szulok mi baja lesz a gyereknek? az nem jelenti azt, hogy automatikusan meleg lesz a is.

Persze, hogy nem. Csak ott van az hogy a gyerek feles nevelést kap. Vagy egy igazi apa vagy egy igazi anya hiányzik a melegek általi nevelés során.
Férfibõl nem lesz nõ és nõbõl sem férfi. Az univerzum törvényeivel még a melegek sem harcolhatnak. :)

Ihasz Laci
10-19-2015, 07:41 PM
Persze, hogy nem. Csak ott van az hogy a gyerek feles nevelést kap. Vagy egy igazi apa vagy egy igazi anya hiányzik a melegek általi nevelés során.
Férfibõl nem lesz nõ és nõbõl sem férfi. Az univerzum törvényeivel még a melegek sem harcolhatnak. :)

ez igy is van, nem is ezzel vitazok. hanem azzal, hogy meleg szulok nem kepesek egeszseges gyereket felnevelni. attol mert mindket szulo egynemu meg nem jelenti, hogy a gyerek lelki serult lesz. mennyi elvalt, alkoholista meg mindenfele problemas hetero csaladban nonek fel gyerekek. azokbol se lesz automatikusan lelki serult vagy ,,nem normalis'' ember. engem is csak faterom nevelt. nem volt anyakep elottem gyerekkent, holott az lett volna a normalis. akkor Gazda elgondolasa szerint minimum bolondnak kellene lennem mert nem normalis (apa anya) szulok neveltek.

TMIB
10-19-2015, 08:05 PM
Jó lett volna ha ezt a család/szülõk/nevelés topicban írjátok le. Így egy örökkévalóság lesz mire átpakolom a hozzászólásokat. :(

Ihasz Laci
10-19-2015, 08:12 PM
Jó lett volna ha ezt a család/szülõk/nevelés topicban írjátok le. Így egy örökkévalóság lesz mire átpakolom a hozzászólásokat. :(

bocs.

TMIB
10-19-2015, 08:18 PM
Oké, áttettem. Semmi gond, a téma érdekes, csak rossz helyen ment a beszélgetés. Nem hiszem hogy bárki is homoszexuális zombitámadásra készülne. :haha:

https://www.youtube.com/watch?v=1ZuK_wYrqp8

GAZDA
10-20-2015, 07:03 AM

Elnézést a bocsánatért!

TMIB
10-20-2015, 07:05 AM
Nem gond, nem tartott olyan sokáig az átmozgatás mint gondoltam. :)

GAZDA
10-20-2015, 09:27 AM
jo akkor lojunk tarkon minden szoke es kekszemu embert mert ok masok mint a tobbsegben levo barna szemu barna haju emberek:))) aztan senki se lehet masmilyen. ez, hogy hangzik?
a szubjektivitas az mindig is egyeni dolog volt. ami nekem termeszetes az neked nem ez a szubjektivitas.

Ez egy elég rasszista kijelentésnek hangzik! Miért akarsz születési jegyek alapján elpusztítani embereket? Ez egyáltalán nem érv és nem vicces!

GAZDA
10-20-2015, 09:35 AM
ez igy is van, nem is ezzel vitazok. hanem azzal, hogy meleg szulok nem kepesek egeszseges gyereket felnevelni. attol mert mindket szulo egynemu meg nem jelenti, hogy a gyerek lelki serult lesz. mennyi elvalt, alkoholista meg mindenfele problemas hetero csaladban nonek fel gyerekek. azokbol se lesz automatikusan lelki serult vagy ,,nem normalis'' ember. engem is csak faterom nevelt. nem volt anyakep elottem gyerekkent, holott az lett volna a normalis. akkor Gazda elgondolasa szerint minimum bolondnak kellene lennem mert nem normalis (apa anya) szulok neveltek.

Van bármilyen felmérés, statisztika a homár családban felnõtt gyerekek mentális állapotáról? Nem elfogadható érv hogy a "hetero" kapcsolatokban vannak problémás családok akkor tegyünk még rá egy lapáttal. Egyébként mostanában kialakult gyakori válás, csonka családok se sokat javítanak a társadalom lelki/szellemi/gazdaság stb. állapotán.

Ihasz Laci
10-20-2015, 12:35 PM
Ez egy elég rasszista kijelentésnek hangzik! Miért akarsz születési jegyek alapján elpusztítani embereket? Ez egyáltalán nem érv és nem vicces!

miert a te kijelentesed mennyivel jobb? szerinted homokos szulok keptelenek gyereknevelesre. ugyanaz a kategoria mint amit en irtam. embereket belyegzel meg egyes tulajdonsaguk alapjan.
szerinted a homokosok nem tudnak gyereket egeszsegesen nevelni mert homokosok.
szerintem meg a szoke kekszemuek megerdemlik a golyot mert szoke kekszemuek.

,,Van bármilyen felmérés, statisztika a homár családban felnõtt gyerekek mentális állapotáról? ''
en nem tudok rola. de ha lenne ilyen meg az is kiderulhetne, hogy nekem van igazam es a homar csaladok teljesen ertelmes epkezlab gyerekeket nevelnek. ennek utana nezek.

,,Nem elfogadható érv hogy a "hetero" kapcsolatokban vannak problémás családok akkor tegyünk még rá egy lapáttal.''
ennek igy sehogy sincs ertelme. pont azt irtam, hogy a problemas hetero csaladokbol kikerulo gyerekek sem lesznek automatikusan leki serultek vagy problemasak.

mmilan21
10-20-2015, 12:53 PM
en nem tudok rola. de ha lenne ilyen meg az is kiderulhetne, hogy nekem van igazam es a homar csaladok teljesen ertelmes epkezlab gyerekeket nevelnek. ennek utana nezek.

Ez érdekes... ha homár lenne mindenki, mert pl. rákényszerítik, akkor nem lenne gond a népesség túlszaporodásával.
Végül is ez a terv a hamis szivárványos homár mozgalom élénkítésével.

Hozzáteszem, hogy én nem nézek le senkit, de a melegség számomra egy elég erõs tünetnek látszik - szerintem a lassú elrothadás egy tünete. + A természetes kiválasztódás egy kis része.
No nem akkora baj, csinálják csak - azért hogy érezzük/tapasztaljuk/éljük át a vaskor végét.

Nem tudok már gyûlölni senkit sem és próbálom megérteni mindenkinek a helyzetét.
Isten majd kiválogatja és gyógyítja.

Ihasz Laci
10-20-2015, 02:53 PM
Ez érdekes... ha homár lenne mindenki, mert pl. rákényszerítik, akkor nem lenne gond a népesség túlszaporodásával.
Végül is ez a terv a hamis szivárványos homár mozgalom élénkítésével.

Hozzáteszem, hogy én nem nézek le senkit, de a melegség számomra egy elég erõs tünetnek látszik - szerintem a lassú elrothadás egy tünete. + A természetes kiválasztódás egy kis része.
No nem akkora baj, csinálják csak - azért hogy érezzük/tapasztaljuk/éljük át a vaskor végét.

Nem tudok már gyûlölni senkit sem és próbálom megérteni mindenkinek a helyzetét.
Isten majd kiválogatja és gyógyítja.

en sem vagyok am a melegek szoszoloja es vedelmezoje. nekem is az a normalis ha egy ferfi novel el.
viszont ismerek egy meleg hazaspart a felesegem reven. ritka rendes emberek, ismerem oket en is eleg jol. naluk jobb szuloket nem sokat ismerek.
rajtuk kivul mas melegeket nem ismerek. oket viszont kepesnek tartom gyereknevelesere. ha ok igen akkor masik meleg parok is kepesek lehetnek ra.

ez az egesz ott kezdodott, hogy dino forumtars ezt irta: ,,- Szellemi és erkölcsi válság bizonyosan, hiszen az már most is van. Homoszexuálisok házasodhatnak össze és nevelhetnek gyereket. "Ma melyik apukád jön érted?"
ami szerintem serto foleg annak a tukreben, hogy ismerem ezt a meleg part akikrol jo velemennyel vagyok.

GAZDA
10-20-2015, 03:20 PM
miert a te kijelentesed mennyivel jobb? szerinted homokos szulok keptelenek gyereknevelesre. ugyanaz a kategoria mint amit en irtam. embereket belyegzel meg egyes tulajdonsaguk alapjan.
szerinted a homokosok nem tudnak gyereket egeszsegesen nevelni mert homokosok.
szerintem meg a szoke kekszemuek megerdemlik a golyot mert szoke kekszemuek.

,,Van bármilyen felmérés, statisztika a homár családban felnõtt gyerekek mentális állapotáról? ''

,,Nem elfogadható érv hogy a "hetero" kapcsolatokban vannak problémás családok akkor tegyünk még rá egy lapáttal.''
ennek igy sehogy sincs ertelme. pont azt irtam, hogy a problemas hetero csaladokbol kikerulo gyerekek sem lesznek automatikusan leki serultek vagy problemasak.

Tisztában vagy vele, hogy most azt írtad le hogy egy deviancia (tudományosan elfogadott hogy a homárság az) további terjesztésének elkerülése egyenértékû a rasszista népirtással?
Mindezt milyen statisztikával indokolod? Ismersz egy azaz egy homár "párt" (elég helytelen a kifejezés), ez nem túl reprezentatív minta!

Ihasz Laci
10-20-2015, 03:57 PM
Tisztában vagy vele, hogy most azt írtad le hogy egy deviancia (tudományosan elfogadott hogy a homárság az) további terjesztésének elkerülése egyenértékû a rasszista népirtással?
Mindezt milyen statisztikával indokolod? Ismersz egy azaz egy homár "párt" (elég helytelen a kifejezés), ez nem túl reprezentatív minta!

leirtam neked egy peldat ami kifejezi amit te kijelentettel. KIREKESZTES! kizartad annak a dolognak a lehetoseget, hogy homokos szulok kepesek egeszseges gyereket felnevelni csak azert mert homokosok.
erre irtam egy hasonlo peldat, ennyi. en meg kirekesztem az eletbol a szoke kekszemueket csak mert szoke kekszemuek. de irhattam volna azt is, hogy minden dohanyostol el kell venni a gyereket mert cigiznek. a lenyegen nem valtoztat. megkulonbozteted oket a massaguk miatt.

GAZDA
10-20-2015, 05:31 PM
Te tényleg nem fogod fel mi a különbség a genetikai adottság és a pszichés zavar között?
Tudod az a baj hogy már nálad is a deviancia vált elfogadottá és ez a társadalom egyre nagyobb részére igaz. Ha ennyire el akarod fogadni a másságot oda fogsz jutni mint az EU hogy a muszlim invázió sem rossz mert õk csak "mások". :-(((((

Ihasz Laci
10-20-2015, 07:47 PM
Te tényleg nem fogod fel mi a különbség a genetikai adottság és a pszichés zavar között?
Tudod az a baj hogy már nálad is a deviancia vált elfogadottá és ez a társadalom egyre nagyobb részére igaz. Ha ennyire el akarod fogadni a másságot oda fogsz jutni mint az EU hogy a muszlim invázió sem rossz mert õk csak "mások". :-(((((

a massag elfogadsat osszehasonlitani egy nepvandorlas szeru esemennyel na ez am a nem mindegy:)
a homoszexualitas se nem genetikai adottsag se nem pszcihes zavar. ez teny, ha nem hiszel nekem ovass utana.

TMIB
10-20-2015, 07:54 PM
Én elfogadom, meg nincs bajom vele. Két felnõtt ember azt csinál a hálószobájában amit akar, csak utcára ne vigyék a dolgot, meg ne traktálják vele az embereket mindenféle propagandával. A gyereknevelés azért bajos, mert az úgy már nem csak 2 felnõtt ügye, hanem egy gyereké is, a gyerekek meg nem tudom mennyire fogják fel a helyzetet hogy két apjuk vagy két anyjuk van. És persze hogy ez milyen hatással van rájuk.
Jó lenne valami hivatalos adat errõl, de az a gond hogy két féle csoport csinál ezekbõl statisztikákat. Az egyik a liberális, a másik meg a nagyon vallásos konzervatív. Mindkettõ szubjektív, úgyhogy megbízható tanulmányt képtelenség találni.

GAZDA
10-21-2015, 08:29 AM
a massag elfogadsat osszehasonlitani egy nepvandorlas szeru esemennyel na ez am a nem mindegy:)
a homoszexualitas se nem genetikai adottsag se nem pszcihes zavar. ez teny, ha nem hiszel nekem ovass utana.

Sajnos nem látod az összefüggést a két dolog között. :-((

Ihasz Laci
10-21-2015, 08:44 AM
Sajnos nem látod az összefüggést a két dolog között. :-((

mert nincs is osszefugges a ket dolog kozott!

GAZDA
10-21-2015, 09:08 AM
mert nincs is osszefugges a ket dolog kozott!

Azért mert te nem látod a hegy csúcsát az attól még ott van. :-)
Tudod a gyenge elöregedett népeket a fiatal, életerõs népek mindig törlik a történelem színpadáról. Egy ilyen társadalom ahol az a norma hogy a buzik gyereket nevelhetnek meddig tudja megvédeni magát?

Ihasz Laci
10-21-2015, 10:07 AM
Azért mert te nem látod a hegy csúcsát az attól még ott van. :-)
Tudod a gyenge elöregedett népeket a fiatal, életerõs népek mindig törlik a történelem színpadáról. Egy ilyen társadalom ahol az a norma hogy a buzik gyereket nevelhetnek meddig tudja megvédeni magát?

ok latom mar teljesen ertelmetlen veled beszelnem. vegletekben gondolkodsz. azert mert meleg szulok nevelnek gyereket mindjart arra kovetkeztetsz, hogy ertolik a nepet a fold szinerol? tudod te milyen ritkak a gyereket nevolo homokos parok? meg itt angliaban is ahol jobban elfogadott mint m.orszagon.
es te erre az egy ket egyedi esetre alapozod azt a felteveset, hogy egy egesz nep el fog pusztulni.

GAZDA
10-21-2015, 12:23 PM
Szövegértésre még gyúrnod kellene.

Ihasz Laci
10-21-2015, 12:57 PM
,,Tudod a gyenge elöregedett népeket a fiatal, életerõs népek mindig törlik a történelem színpadáról. Egy ilyen társadalom ahol az a norma hogy a buzik gyereket nevelhetnek meddig tudja megvédeni magát?''
ezen nem tudom mit ertettem felre?
ha szerinted a homokosok nevelik a gyerekeket azt a tarsadalmart elsoprik.

ha nem ez volt a mondandod celja akkor te sajnos nem tudsz fogalmazni. mert ezt maskepp erteni nemigazan lehet.

GAZDA
10-21-2015, 03:47 PM
Te tényleg ne érted ugye? Már mióta folytatjuk ezt a meddõ vitát egy napnál világosabb dologról (devianciák normává válása rombolja a társadalmat)? Akkor hogy lehet itt érdemi dolgokat megvitatni, összefogni közös cél érdekében?

Ihasz Laci
10-21-2015, 05:46 PM
Te tényleg ne érted ugye? Már mióta folytatjuk ezt a meddõ vitát egy napnál világosabb dologról (devianciák normává válása rombolja a társadalmat)? Akkor hogy lehet itt érdemi dolgokat megvitatni, összefogni közös cél érdekében?

mondjuk ugy, hogy megerted es elfogadod a massagot es nem elutasitod es kirekeszted.
akar tetszik akar nem a melegek is a tarsadalunk resze. el lehet oket fogadni es lehetoseget adni nekik is mindarra ami nekunk is megadatott.
vagy el lehet utasitani oket es akkor megint lesz egy kirekesztett reteg. aztan kesobb lehet uldozni is oket a massagukert. volt mar ilyen, nem is olyan regen.
en az elni es elni hagyni elv hive vagyok es nem a kirekesztese.

GAZDA
10-21-2015, 07:27 PM
Letszi ne gyere mar ezzel a kirekesztos szoveggel. Annyira elcsépelt. Senki nem akarja uldozni s homatokat csak ne romboljak a fiatalsagot.

Ihasz Laci
10-21-2015, 08:18 PM
Letszi ne gyere mar ezzel a kirekesztos szoveggel. Annyira elcsépelt. Senki nem akarja uldozni s homatokat csak ne romboljak a fiatalsagot.

akkor te se gyere azzal a szoveggel, hogy a melegek romboljak a tarsadalmat.

TMIB
10-21-2015, 08:21 PM
Érvek-ellenérvek - Próbáljátok úgy, mert a vagdalkozás nem viszi elõbbre a témában a vitát.

Ihasz Laci
10-21-2015, 08:24 PM
Érvek-ellenérvek - Próbáljátok úgy, mert a vagdalkozás nem viszi elõbbre a témában a vitát.

az ervelesen mar tul vagyunk, itt mar csak egy kerdes maradt hatra. pisztoly vagy kard? :)

GAZDA
10-22-2015, 07:19 AM
az ervelesen mar tul vagyunk, itt mar csak egy kerdes maradt hatra. pisztoly vagy kard? :)

Így érzed?

Ihasz Laci
10-22-2015, 08:37 AM
Így érzed?

meg nem, de epp viccelodos kedvemben voltam voltam es poenosnak tunt. oda is raktam a vigyorgo fejet a vegere :) hogy nem komolyan gondoltam

GAZDA
10-22-2015, 09:48 AM
:-D

TMIB
12-17-2015, 09:34 PM
Ti mit szóltok ehhez a hisztériához ami most megy? Hogy Ákos mit mondott meg mit nem mondott. Teljesen kicsavarják a szavait, vannak olyan portálok ahol egyenesen hazudnak róla és teljesen más szavakat és mondatokat adnak a szájába, olyanokat amiket sose mondott.

Nagyjából annyit mondott hogy a nõk szülnek, és hogy szerinte a nõknek a család és a gyerek a küldetése.

Ezen mit kell felháborodni? Van amelyik nõnek ez a küldetése, és a többség vállal is gyereket, ha nem többet, akkor egyet, ha nem 22, akkor 35 évesen. A többségre igaz a megállapítás. Hogy meg a nõk szülnek az úgy meglep és felháborít embereket? Ez nem Ákoson vagy kormányokon múlik. Ezt a természet rendelte így.

Meg hogy szerinte a nõknek nem az a feladatuk hogy a férfiakkal versenyezzenek mondjuk a munkahelyeken.

Ami nagyjából annyit tesz, hogy fontosabb a család, mint a pénz. Persze ez is csak egy vélemény.

Ha nekem valaki -akár nõ- véleményt mond hogy szerinte milyen a jó férfi, meg hogy szerinte mi egy férfi küldetése, akkor én nem fogok rajta megsértõdni. Meghallgatnám és kész. De szokták is mondani, volt már rá példa. Hogy a férfi küldetése hogy családfõ legyen, apa legyen, munkahelyen keressen a családnak. Akkor most az összes férfi is sértõdjön meg és "vágja be a durcit", mert valaki azt mondta hogy a férfi "mit csináljon"? :hogymi:

Mûbalhé az egész.

mmilan21
12-17-2015, 10:05 PM
Feminista baromság az egész. (Félreértés ne essék, kellenek a nõi vezetõk meg minden, de nem kell férfivá váljanak.)
Egy olyan világ ahol a feleségnek is güriznie kell egész nap, ott már nem beszélhetünk jólétrõl.

Szerintem igen is az lenne a legjobb, ha a nõk többet lehetnének a családjaikkal, mert úgy jobban tudják nevelni/tanítani a gyerekeiket.

Az ostoba Tréhóm is beáll a liberális maszlag mögé. (Talán ezért csökken fokozatosan az általuk kínált internet letöltési sebessége?? :D)

A nõ kell összetartsa a családot, tehát ne dolgozzon nap nap után 12 órákat. Amikor gyereket szült és neveli azt, akkor meg fõleg ne.
A mostani média trend rombolja a megmaradt családi kötelékeket.

Ilyenkor kap el a Gyuluska a módszereik utóhatása miatt:

https://www.youtube.com/watch?v=t6VqjKs82ng

Doom
12-18-2015, 09:30 AM
Ti mit szóltok ehhez a hisztériához ami most megy? Hogy Ákos mit mondott meg mit nem mondott. Teljesen kicsavarják a szavait, vannak olyan portálok ahol egyenesen hazudnak róla és teljesen más szavakat és mondatokat adnak a szájába, olyanokat amiket sose mondott.

Nagyjából annyit mondott hogy a nõk szülnek, és hogy szerinte a nõknek a család és a gyerek a küldetése.

Ezen mit kell felháborodni? Van amelyik nõnek ez a küldetése, és a többség vállal is gyereket, ha nem többet, akkor egyet, ha nem 22, akkor 35 évesen. A többségre igaz a megállapítás. Hogy meg a nõk szülnek az úgy meglep és felháborít embereket? Ez nem Ákoson vagy kormányokon múlik. Ezt a természet rendelte így.

Meg hogy szerinte a nõknek nem az a feladatuk hogy a férfiakkal versenyezzenek mondjuk a munkahelyeken.

Ami nagyjából annyit tesz, hogy fontosabb a család, mint a pénz. Persze ez is csak egy vélemény.

Ha nekem valaki -akár nõ- véleményt mond hogy szerinte milyen a jó férfi, meg hogy szerinte mi egy férfi küldetése, akkor én nem fogok rajta megsértõdni. Meghallgatnám és kész. De szokták is mondani, volt már rá példa. Hogy a férfi küldetése hogy családfõ legyen, apa legyen, munkahelyen keressen a családnak. Akkor most az összes férfi is sértõdjön meg és "vágja be a durcit", mert valaki azt mondta hogy a férfi "mit csináljon"? :hogymi:

Mûbalhé az egész.
http://www.babaszoba.hu/articles/baba/10_millio_forintos_tamogatast_adnak_ha_3_gyereket_ vallaltok?aid=20151217090506

10 millió forintos támogatást adnak, ha 3 gyereket vállaltok

Nahát nem mûbalhé ez az egész,hanem felelõsségteljes kijelentés!
Igen,gyermekekre szükség van!Ez tény,mivel a gazdaságnak tizenöt év múlva is dübörögnie kell és nyugdíjakat is kell fizetni+ a tb rendszert is fenn kell tartani.Tehát az intézkedések és ilyen jellegû kijelentéseknek igenis van helye!
Na de! :gonoszrohog:
Kicsit gondoljuk át,hogy kik azok akik ma,most is vállalnak nem három ,hanem hét pici gyereket!?
A fészbukozó,okostelefonos,szelfizõ libácskák?
A szuper intelligens,önmegvalósító kékharisnyák?
A bolti pénztárosok,árufeltöltõk,a varrónõk,az operátorok,a callcenteresek,az élelmiszer és könnyûiparban váltómûszakban görnyedõ asszonyok?
nem tudom,de ha ezek a nõk otthon maradnak akkor mit fogunk enni?
Honnan lesz ruhánk?
Ki fog kiszolgálni a boltban és a bankban,a szolgáltatóknál?
Vajon ezek az asszonyok kapnak tíz millát szép új lakásra?Vagy tovább sínylõdnek a deviza hitellel átbacott panelban!
Szóval kik kapják a tíz millákat?:confused: Kik költözhetnek be ingyen a szép új lakásokba?
Oszt akkor így jó lesz?:mad:
Biztos ,hogy lesz így akik adóznak,tb-t fizetnek és nyugdíj járulékot?Viszik 20 év múlva a gazdaságot és a nyugdíjasoknak kitermelik az ellátását?

TMIB
12-18-2015, 10:20 AM
Jó kérdések. Az egyik rokonomnak most lett gyereke, kíváncsi vagyok hogy hány tízmilliót kapnak majd. Gondolom sehányat.

Dream_walker
12-18-2015, 10:54 AM
Ti mit szóltok ehhez a hisztériához ami most megy?
Mûbalhé az egész.

Ennyit szólok. Hisztéria, mûbalhé. Gumicsont más néven.
Sokakat zavar az a fránya biológia, bár gondolom olyanok is vannak, akiket meg az zavar, hogy az ég kék.
Nem kell foglalkozni vele, mindenkinek jogában áll h.lyének lenni.

TMIB
12-18-2015, 11:07 AM
Én azt is látom hogy részben azért mentek neki, mert Ákos fideszes és az EchoTV-n ment le a dolog. Úgyhogy félig-meddig politikai indíttatásból okozták ezt a lavinát. Hol kezdõdött? 444-en? Vagy valamelyik másik hírblogon? 1000 dologgal le lehetne a kormányt alázni, de ez pont egy olyan, aminek semmi értelme. A nõk azok akik szülni tudnak. Ezt nem a Fidesz intézte így, meg nem is Ákos, hanem a természet.

Kíváncsi lennék hogy a nõi fórumtagok mit szólnak a témához. :)

Kamionos
12-18-2015, 04:23 PM
Nem is értem ezt a nagy egyenjogúsági kérdést. Egy nõ nem azért lesz egyenjogú, mert õ is súlyt emelhet, meg karriert építhet. Akkor most kezdjen el minden férfi lázadni, hogy mi miért nem szülhetünk, hol az egyenjogúság? Baromság.
Mindenkinek meg van a maga szerepe és ettõl kerek egész a férfi-nõ kapcsolat. Mindenki másképp, de fontos.
Ez a nagy "valósítsd meg önmagad" dolgot sem tudom hová tenni. Egy férfi jó esetben nem önmegvalósít, hanem azért épít karriert, mert el akarja tartani a családot. És a nõ? Neki nem az lenne az önmegvalósítás, hogy gyereket szül, eteti, neveli? A férfi jó esetben házat teremt, a nõ otthont. Melyik a fontosabb? Mindkettõ az. Egyik nélkül nincs értelme a másiknak.
Ennek a gyökere szerintem onnan indul, hogy rosszabb az életünk, mint nagyapáink idejében. Már nem elég az, ha a férfi dolgozik és kevés kivételtõl eltekintve nem tudja eltartani a családot. Na már most mit lehet ezzel tenni, hogy ne vegyék észre az emberek? Kapóra jön a feminista mozgalom és tolhatjuk ezerrel a nõk fejébe, hogy nehogy valaki azon kezdjen gondolkodni, hogy milyen lenne az életminõségünk, ha csak a férfiak dolgoznának. Így ki lehet hegyezni erre a történetet. Ákos esetében is látni lehet, hogy egybõl abba az irányba tolják el "izomból" a sztorit. Így gyakorlatilag el lehet érni, hogy a nõk önként hajtsák igába a fejüket, sõt követeljék azt, ahelyett, hogy azon gondolkodnának, hogy miért szingli a fele, és miért úgy nõ fel a gyereke, annak a csekély kisebbségnek, aki eljut egyáltalán oda, hogy legyen, ahogy a fiatalok többsége (csonka család, viselkedészavarok, szeretetéhség)

TMIB
12-18-2015, 04:40 PM
Ha a nõ munkahelyen is van, akkor dupla termelés, dupla adózás. Az állam jól jár vele. Ha csak a családfõ fizetésébõl kellene az embereknek megélnie, akkor kitörne a balhé az biztos. Még két ember fizetése se elég, egy emberé meg fõleg nem lenne az.

geddonvaro
12-18-2015, 04:41 PM
"Ennek a gyökere szerintem onnan indul, hogy rosszabb az életünk, mint nagyapáink idejében. Már nem elég az, ha a férfi dolgozik és kevés kivételtõl eltekintve nem tudja eltartani a családot"

Minden szóval egyet értek amit írtál.
A fenti idézetedhez csak annyit hogy nagyapáink idejében bizony az igények is kisebbek voltak mint manapság.

venosz
12-18-2015, 07:12 PM
http://www.babaszoba.hu/articles/baba/10_millio_forintos_tamogatast_adnak_ha_3_gyereket_ vallaltok?aid=20151217090506

Nahát nem mûbalhé ez az egész,hanem felelõsségteljes kijelentés!
Igen,gyermekekre szükség van!Ez tény,mivel a gazdaságnak tizenöt év múlva is dübörögnie kell és nyugdíjakat is kell fizetni+ a tb rendszert is fenn kell tartani.Tehát az intézkedések és ilyen jellegû kijelentéseknek igenis van helye!
Na de! :gonoszrohog:
Kicsit gondoljuk át,hogy kik azok akik ma,most is vállalnak nem három ,hanem hét pici gyereket!?
A fészbukozó,okostelefonos,szelfizõ libácskák?
A szuper intelligens,önmegvalósító kékharisnyák?
A bolti pénztárosok,árufeltöltõk,a varrónõk,az operátorok,a callcenteresek,az élelmiszer és könnyûiparban váltómûszakban görnyedõ asszonyok?
nem tudom,de ha ezek a nõk otthon maradnak akkor mit fogunk enni?
Honnan lesz ruhánk?
Ki fog kiszolgálni a boltban és a bankban,a szolgáltatóknál?
Vajon ezek az asszonyok kapnak tíz millát szép új lakásra?Vagy tovább sínylõdnek a deviza hitellel átbacott panelban!
Szóval kik kapják a tíz millákat?:confused: Kik költözhetnek be ingyen a szép új lakásokba?
Oszt akkor így jó lesz?:mad:
Biztos ,hogy lesz így akik adóznak,tb-t fizetnek és nyugdíj járulékot?Viszik 20 év múlva a gazdaságot és a nyugdíjasoknak kitermelik az ellátását?

Azt azért ne felejtsük el, hogy nincs munka. Bezártak a gyárak, 12 órában dolgoznak az emberek ott ahol termelés van. Ha minden nõ otthonmaradna ahogy normális sokkal kisseb lene a munkanélküliség nem kellene túlórázni, és az marhaság, hogy akkor nem tudnánk eltartani a családot, mert az igen relatív...a gyesznyó akkor is 6-ot fial, ha 20 ember dolgozik körülötte, és akkor is ha 1, és egy paraszt ezer munkás élelmét megtermeli manapság. inged meg lenne, mert lehetne olyat is készíteni ami 10 évig ing. de minek is írom, ezeket a dolgokat a fórumtársaknak vágni kellene. :D

venosz
12-18-2015, 07:18 PM
Ez az egész szarság direkt van csinálva. Ezen a földön, Magyarországon, kánaán lenne, ha jól csinálnák, mert ez a föld ennyi embert igen gazdagon eltartana.

bel
12-19-2015, 07:18 AM
hogy rosszabb az életünk, mint nagyapáink idejében. Már nem elég az, ha a férfi dolgozik és kevés kivételtõl eltekintve nem tudja eltartani a családot.

Vettem egy kivalo konyvet: Kos Karoly: Eszkoz, munka, nephagyomany.

Erdelyi munkavegzesrol szol, sok praktikus informacioval, foldmuvelesrol, alattartasrol, acsoslasrol, fazekassagrol.

Ez a sok hasznos dolog mellett van benne 1-2 haszontalanabb tema is, pl. arrol, hogy a 2. vilaghaboruig mennyit dolgoztak az emberek, noi/ferfi bontasban kulon.

pl. juniusban dolgoztak legtobbet a nok, napi 14 orat.

Doom
12-19-2015, 09:10 AM
pl. juniusban dolgoztak legtobbet a nok, napi 14 orat.
Mármint a könyvben?Miért nem 26-ot?:haha:6746
Ha már ekkora fene nagy az egyenjogúság,meg ennyit tudnak a csajok melózni akkor néha ledolgozhatják a férfiakat.Mert mi 24 órát nyomjuk!6747

Zacskóbicska
12-21-2015, 06:18 AM

Mûbalhé az egész.

Egyetértek!
Ez az egész a túlburjánzó liberalizmus egyik megnyilvánulása. Ugyanúgy, mint a tegnap esti TV mûsorban az a nagy "problémahalmaz", ami az USA hadseregében történt, miután kinyomtak belõle néhány ezer buzit. Na de semmi baj, ma már buzeráns is mehet ismét amerikai katonának. Ez kiváló elrettentõ erõt képez e hadseregnek. Én is jobban félek az ilyen katonáktól, mert ha sebesülten maradok a csatamezõn, még egy plusz rossz dolog történhet.l Belegondolni is szörnyû!

TMIB
12-21-2015, 06:50 AM
Ott inkább az a kérdés hogy ha homoszexuális katona lehet egy fedél alatt a heterókkal, akkor a heteró férfi katona, miért ne lakhatna a nõi kaszárnyában? Ugyanaz a helyzet. :hogymi:

Ihasz Laci
12-21-2015, 07:49 PM
Egyetértek!
Ez az egész a túlburjánzó liberalizmus egyik megnyilvánulása. Ugyanúgy, mint a tegnap esti TV mûsorban az a nagy "problémahalmaz", ami az USA hadseregében történt, miután kinyomtak belõle néhány ezer buzit. Na de semmi baj, ma már buzeráns is mehet ismét amerikai katonának. Ez kiváló elrettentõ erõt képez e hadseregnek. Én is jobban félek az ilyen katonáktól, mert ha sebesülten maradok a csatamezõn, még egy plusz rossz dolog történhet.l Belegondolni is szörnyû!

az ilyen mentalitassal inkabb attol kene felned, hogy a buzi katona ott hagy szepen elverezni, vagy fogsagba esni:)

TMIB
01-01-2016, 02:44 AM
Anya és apa :D (10 kép)

https://www.facebook.com/radionow1009/posts/10152975315881395

Van benne valami.

mmilan21
01-30-2016, 10:56 AM
Egy tanulságos cikk a témában:

http://magyarfoldre.hu/cikkek/3655/baj_van_popper_peter_meg_akosnal_is_mereszebben_fo galmaz_a_nokrol

"Van a feminista mozgalomnak egy félrecsúszási lehetõsége. Az egyik ilyen félrecsúszás: a mozgalom eredetileg úgy indult, hogy legyenek azonos jogok, azonos bánásmódok, azonos társadalmi érvényesülési lehetõségek. Rendben van. De már lassan nem errõl van szó, hanem arról, hogy ugyanolyannak kell lenni a nõnek, mint a férfinak. Nem azonos jogúnak, hanem ugyanolyannak! – holott nem ugyanolyan. Szóval ez egyfajta >elmaszkulinalizódást<, férfiasodási tendenciát mutat. (…) Bizony, ez az ugyanolyanok vagyunk, ez hamis út. >Meggyilkolja< – véleményem szerint – a nõi karaktert, a nõi helyzeteket és a nõi reakciókat. És ugyanígy károsítja a férfias viselkedési normákat.

(…)

A kreativitásbeli tagadhatatlan különbség férfiak és nõk között azért van, mert a nõknek van egy biológiai kreativitásuk, biológiai alkotókészségük, ami a férfiaknak nincs. Biológiai kreativitásnak nevezem, hogy gyereket tudnak kihordani, tehát a testükben formálnak egy másik embert. Megszülik, táplálják, fölnevelik, és ebben látni kell, hogy ez valami egészen furcsa csoda, a terhesség, a gyerekszülés. Ezt nem lehet teljesen magától értetõdõnek tekinteni, mert ennél nagyobb alkotás, mint egy másik embernek a világra hozása, talán nincsen. És ez a képesség értelmet ad a nõi életnek anélkül, hogy külön nagy produkciókat kelljen bemutatnia a világnak, mert az õ biológiai kreativitása elég.

(…) Egy férfi valamilyen formában mindig bizonyítani akarja a saját értékeit – és ezt a kreativitással bizonyítja. Egy férfi akkor van az értékeinek a csúcsán, ha alkotni tud valamit. Mint mûvész, mint tudós, bármilyen formában, de valami újat hoz létre. Egy nõ még inkább újat hoz létre ebbe a világba – egy új embert.

Ha egy férfinek nem adatik meg a kreativitás képessége, akkor bajba kerül saját önértékelése, saját önérzete folytán, és megpróbálja pótolni a kreativitás hiányát a karrierrel. Akkor pozíciót akar. Akkor fel akar törni, akkor elnök akar lenni, miniszter akar lenni, nagy hatalmú ember akar lenni szociális értelemben, tehát pozicionáltsággal helyettesíti a hiányzó kreativitását. Ha ez sem megy egy férfinek, ha nem sikerül karriert csinálnia, akkor sok pénzt akar keresni."

TMIB
04-21-2016, 05:41 PM
http://i.imgur.com/qoN9uXP.jpg

TMIB
04-24-2016, 09:23 PM
Beszélgettem a képrõl anyámmal. Elõször csak átküldtem neki és kérdezte hogy minek küldök én neki ilyet és hogy nem érti. Erre én mondtam neki hogy a kép valószínûleg azt szimbolizálja, hogy a nõ és a férfi elváltak, a gyerek a nõnél maradt, ugyanakkor mindketten haladnak külön, a gyerek a nõnél maradt, de a nõ háttal ül neki. Szimbólumok.

Erre mondta anyám hogy õ meg úgy gondolja hogy a férfi meghalt és egy másik világban evez.

Szerintetek melyik az igaz? Szerintem aki már meghalt, az nem evez sehová, de lehet hogy anyámnak van igaza.

Az biztos hogy elgondolkodtató festmény.

Ádám Csaba
04-25-2016, 12:53 AM
Ha megfordítom a képet, akkor a férfi csónakja valóban koporsóra emlékeztet! Már befolyásoltad a véleményem az írásoddal, de lehet anyuddal értek egyet!
Jó kép!

TMIB
08-30-2016, 10:20 AM
Úgy tûnik hogy nekem volt igazam a képpel kapcsolatban. A mûvész magyarázata:

"A perfect representation of inconsiderate parents letting their issues affect their child."

"A tökéletes bemutatása az önzõ szülõknek akik hagyják hogy a problémáik a gyerekeiket nyomasszák."

Ez lehet a válás, vagy válás közeli helyzet.

TMIB
09-23-2016, 05:23 PM
http://storyvilag.com/hu/gondolatok/egy-ferfit-nem-lehet-ellopni-egy-ferfit-nem-lehet-elszeretni-vagy-elvenni-egy-ferfi-nem-targy-amit-felemelhet-es-zsebre

A férfi azért is leléphet, mert a nõ nem törõdik vele, nem ad semmit egy kapcsolatba, vagy kiállhatatlan, vagy túl féltékeny, stb. Igazából egy nõnek annyira szépnek se kell lennie, mégis magába tud bolondítani egy férfit. Ugyanakkor lehet egy nõ 10/10-es is, ha nem viselkedik úgy, akkor nem marad meg mellette a férfi.

Ezt viszont hajlamosak a nõk elfelejteni és ha a férfi otthagyja õket, akkor elmondják mindennek, hogy milyen rohadék, meg önzõ.

Azt hiszem a Mónika showban volt egy rész, amiben egy nõ azt mondta hogy "Ha a férfi félrelép, abban a nõ a hibás, hiszen a férfi nem kapta meg otthon azt amire vágyott."

Bár lehet hogy nem 100%-ban, de szerintem rengeteg esetben igaz lehet.

Vagy szeretet/szerelem nincs, vagy szex, vagy tisztelet, vagy megbecsülés. Ha akár csak az egyik híján van, akkor ott már komoly gondok vannak egy párkapcsolatban/házasságban.

Dream_walker
09-24-2016, 07:24 AM
A napokban fejeztem be egy pszichológiai témájú könyvet, az a címe, hogy Nincs többé jófiú, a cím ne tévesszen meg senkit, nem arról szól, hogy hogy kell bunkónak lenni :) Hasonló dolgokat feszeget, teljesen jó stílusban, akit érdekel az ilyesmi, érdemes elolvasni.

TMIB
01-16-2017, 10:37 PM
Szerintetek mennyire fontos az, hogy papír legyen arról hogy egy nõ és egy férfi együtt vannak? Az öröklést meg lehet oldani máshogy is, illetve papírt lehet (vagy kellene hogy lehessen) szerezni arról is ha valakik élettársak. Jelenleg a házasságok 55-60%-a válással végzõdik, tehát ez bizonyítja azt, hogy a papír nem nyújt védelmet. Illetve a válások fájdalommal járnak és ügyvédekkel, pénzbe kerül, és a válóperes tárgyaláson bántják is egymást a felek. Úgyhogy válás után esélye sincs annak, hogy baráti hangulatban menjenek külön a házastársak. Aminek persze a gyerekek is megisszák a levét, hiszen két olyan szülõ között fognak ingázni, akik sokszor a válóper miatt nem csak nem szeretik egymást, hanem tényleg utálják, vagy akár gyûlölik is. A papír szintén nem befolyásolja azt, hogy váláskor kinél marad a gyerek (hiszen a nõ kapja meg). A papír viszont hatással van arra, hogy a férfi elveszítse a vagyonának a felét. (Mert ugye rendszerint nem a nõ az, akinek pénze van.) Amerikában az asszonytartás is a papír folyománya. A papírtól nem szeretik egymást jobban a felek. A papír nem akadályoz meg semmit. A papírtól nem lesz jobb egy kapcsolat. A papír mindkét felet korlátozza a szabadságában. Ha az egyik fél szenved, a másik viszont magához akarja láncolni a házastársát, akkor az elsõ nem tud szabadulni a másodiktól, vagy csak nagyon nehezen. Rengeteg pénzbe is kerülnek a válóperes ügyvédek. Az is mindegy ha van egyházi papír is a házasságról. Nem változtat semmin.

Egy átlag házasság 11-13 évig tart el. És ez az átlag, mert sokan már sokkal elõbb elválnak.

Aztán ott van Kurt Russel és Goldie Hawn, színész és színésznõ, 33 évig voltak együtt, házasság és papírok nélkül, közben felnevelték a közös gyereküket is, gond nélkül. :)

Ihasz Laci
01-17-2017, 08:49 AM
Azert van a vagyoni szerzodes vagy minek hivjak hazassag elott hogy ezek ne legyenek problemak egy valas eseten.
A tobbi meg egyen fuggo ki mennyire bunkozik szakitas valas eseten.
Sokaknak fontos a hazassag. En meg az asszony:) tok jol elvagyunk 13 eve egymassal, van gyerek meg macska is:)
Most marciusba fogunk osszehazasodni. Neki sokat jelent engem nem zavar, ha o boldog lesz tole hat legyen.

TMIB
01-17-2017, 09:21 AM
Igaz, de olyan papírt csinálni rettentõen kínos.

A házasság tényleg nem rossz, viszont valóban egy béklyó, ami a szabadságérzetre hatással van.

Én nem bántam meg, de azért el kell ismerni hogy minden házasságban (és kapcsolatban) vannak nehéz idõszakok.

Ismerek olyan öregeket akik úgy tartottak ki egymás mellett egy életen át, hogy végig szerették egymást, meg olyanokat akik nem, de mégsem váltak el. Van egy olyan érzésem õket tényleg csak a papír tartotta össze, mert régimódiak voltak, de így viszont leéltek egy életet úgy, hogy boldogtalanok voltak. Elég szomorú a történetük. :(

coco
01-17-2017, 01:45 PM
Kínos? Nekem inkább az jut eszembe, hogy bizalomhiány. Ha nem bízol a másikban, a kapcsolat erejében és mélységében, akkor talán nem a megfelelõ emberrel kötöd össze az életed. Ha mondjuk egy év után esik kútba a közös terv, akkor legalább van alapod az újrakezdéshez. Ha 20 év után, akkor hiába a visszamiatyánk, az életed legszebb évei leperegtek és azt nem tudod a papírral vagy pénzzel, vagyonnal megváltani. Mi is úgy voltunk vele, hogy írunk egyet, mert a családjaink finoman szólva nem támogatták a kapcsolatunk és felmerült bennük, hogy mi lesz a közösbe tett "vagyonnal", ha szétmegyünk :hanyas:

A párom szerint a házasság elkötelezettséget, odaadást, bizalmat sugall a partner felé. Enélkül olyan, mintha az összecsomagolt bõröndjeid ott állnának az ajtóban, hogy ha van jobb lehetõség, bármikor megpattanhass. Én nem ragaszkodtam a hozzá, de azért engem is megnyugtat, hogy õ is ugyanazt vállalja és gondolja, mint én.

Nem érzem úgy, hogy béklyó lenne, inkább felelõsség. Nem lehet már olyan baromságokat meglépni, mint elõtte, mert "hazavárnak". Vannak nehezebb periódusok is, ez természetes, de a többi kárpótol érte :)

TMIB
01-17-2017, 09:30 PM
Én nem mondanám bizalomhiánynak, hiszen akkor még bízol benne, hiszen összekötöd vele az életed. De hogy késõbb is bízhatsz-e benne, azt nem nem lehet tudni. Ez olyan dolog hogy mindig bíztam minden családtagomban, aztán muszáj volt rájönnöm, hogy hiba volt. Teljesen mindegy hogy távoli rokon, vagy közeli, ígéretek vannak, aztán a végén kiderül hogy átverés minden. Hogy a házasságok 55-60%-a válással végzõdik az elég jó indok arra, hogy az ember ne bízza magát a véletlenre.

Elég csak arra gondolni, hogy megbízol a családban hogy melléd állnak mikor házasodsz, de a végén mégis magadra hagynak. (Ahogy írtad is, hogy nem támogattak.) Mellesleg nálunk is így volt ez. :(

Nekünk is megmondták hogy "nem is ismeritek még egymást" (holott már vagy 2 és fél éve ismertük). Meg hogy "nem laktatok még eleget együtt" (pedig már vagy másfél évet együtt éltünk).

A vicc hogy anyám is ezt mondta, holott õ késõbb a 2. férjével 3 nap után költözött össze és fél évvel késõbb össze is házasodtak és nagyon boldogan éltek, aminek nem is válás, hanem haláleset vetett véget. Szóval nagyon nem volt igaza hogy nem állt mellénk.

Az tényleg jó érzés hogy valaki vár otthon, bár az papír nélkül is jó. Mikor egy házasság nincs lejtmenetben vagy hullámvölgyben, akkor jó érzés házasnak lenni. :)

coco
01-18-2017, 06:08 PM
Gondolod, hogy nem lesz belõle tüske a másik félben, hogy már a kiugrás lehetõségén gondolkozol? A párkapcsolat olyan dolog, amit ha nem 100%-kal csinál az ember, akkor inkább ne is fogjon bele. Mi alapján várja ezt el partnerétõl, ha maga nem ezt csinálja? Mi az elsõ perctõl kezdve nyílt sisakkal játszottunk. Mindkettõnknek mondták, hogy ez így nem jó, nem marad titok, izgalom a kapcsolatban, stb. Valószínûleg bennem van a hiba, de én nagyon élvezem, hogy a partnerem már félszavakból, pillantásokból is tudja, mire gondolok, mit kell tennie. Nem is tudom, hogy lehetne másként átvészelni a nehéz idõszakokat. Talán azért is ilyen magas a válások aránya, mert hiányzik a tisztelet, a megértés, a barátság a kapcsolatokból, hogy ha súlyosbodik a helyzet, akkor a másik szemével is megpróbáljam megnézni, hogy mi történt és együtt talán könnyebben kimászhatunk. Lehet, hogy nem is akarja mindenki megoldani ezeket a nehézségeket, mert neki JOGA van a boldogsághoz és a megoldás túl sok idõbe, energiába kerülne. Azt tapasztaltam, hogy a jó dolgok ritkán pottyannak az ölünkbe, legtöbbször keményen meg kell érte küzdenünk.

A család az adott, azt nem választhatod meg, csak azt, hogyan viszonyulsz hozzájuk. Azt tudtam, hogy nem örülnek majd a választásomnak, mert nem illett bele az elképzeléseikbe. Viszont a párodat magad választod meg, (remélhetõleg) egy életre. Én erre fókuszáltam, mindenki más meg le van sz.rva :)

A párommal mi is elég rendhagyó módon kerültünk össze. Pár hónapig cseteltünk, kétszer randiztunk, aztán odaköltöztem hozzá pár napra, hogy segítsen egy projektemben. Azóta együttvagyunk :) Volt jó sok hullámvölgy és örülök, hogy nem egyedül kellett átvészelnem. Bár, ha hihetünk Karinthynak, akkor "A házasság egy szövetség olyan bajok közös elviselésére, amelyek egyébként nem keletkeznének." :)

Alpha
01-18-2017, 07:08 PM
Ma pénteki határidõs munkámat kellett volna csinálni, de a feleségem a testvére problémáján segít. Így munka helyett a gyereket "õrzöm"! A házasság kompromisszuma ez az este, mert holnap éjszakázok a munkámmal. Ehhez nem kell házassági papír vagy bármi. Ez a kölcsönös önfeláldozás. Legyen az a segített fél élettárs vagy házastárs. Aggódok érte ha nincs itthon és ez akkor is így lenne ha csak párkapcsolatban élnénk. Nálunk nem volt vagyoni szerzõdés (hozzám képest a feleségem vagyonos ember volt/az is), simán megbeszéltük, hogy a gyereké minden. Fel se vetettük, hogy mi lesz ha majd válunk...
Olyan nem lehet, a családját nem hagyja el az ember.
Remélem jól idéztem. :)

TMIB
01-19-2017, 12:48 AM
Gondolod, hogy nem lesz belõle tüske a másik félben

De, azért is írtam hogy kínos az olyasmi. :)

Nem kiugrási lehetõség, csak biztosíték. Volt barátnõm aki teljesen megváltozott, családtagjaim akik megbízhatóból teljesen megbízhatatlanokká váltak, olyan barátom is volt aki egy bagatell összegért elárult. Mivel a törvények a férfit nem védik, így eléggé egyenlõtlen a helyzet. Ezen csak a papír segít, vagy az ha nincs házasság.

Persze lehet azt is csinálni mint a többség, hogy bizalommal menni bele a dologba, viszont az 55-60%-os válási arány azért elég egyértelmû.

A párkapcsolat olyan dolog, amit ha nem 100%-kal csinál az ember, akkor inkább ne is fogjon bele. Mi alapján várja ezt el partnerétõl, ha maga nem ezt csinálja?

Igaz, de ha azt veszed, a partnernek (a nõnek) nem is kell mindent beleadnia. Hiszen a statisztikák mellette vannak. Ha gond van viszi a gyereket, viszi a házat is, a férfi fele vagyonát. Az meg ott állhat és gondolkozhat azon hogy "hú, nem ártott volna valami szerzõdés féle, hogy egyenlõek lettünk volna a törvény szerint". Meg ha válás van, akkor a férjnek nem csak a gyerekeket, hanem a volt feleségét is el kell tartania. (Nem csak az USA-ban, Magyarországon is van ilyen!) Van ahol kötelezõ, van ahol pont a nõ írat alá papírokat a férfivel. Az pedig biztos hogy ellenkezõ esetben a pénzesebb nõ nem fizet "férjtartást" a volt férjnek.

Valószínûleg bennem van a hiba, de én nagyon élvezem, hogy a partnerem már félszavakból, pillantásokból is tudja, mire gondolok, mit kell tennie.

Ez nálunk is így van, úgyhogy nem is magamról beszélek, csak általánosságban.

A párommal mi is elég rendhagyó módon kerültünk össze. Pár hónapig cseteltünk, kétszer randiztunk, aztán odaköltöztem hozzá pár napra, hogy segítsen egy projektemben. Azóta együttvagyunk

Nálunk is így volt. Meg anyámnál is a második férjével. :) Valószínûleg ez a legjárhatóbb út, mert szórakozni nem mindenki jár, de aki megy is, az hangos diszkóba, meg ilyen helyekre. Ott nehéz ismerkedni.

TMIB
01-19-2017, 01:35 AM
Ez a kölcsönös önfeláldozás.

Igen, ez az optimális. Bár szerintem az a 60%-os arány pont emiatt létezik. Valószínûleg az egyik vagy a másik fél nem ad bele mindent, nem viselkedik megfelelõen, vagy egyszerûen nem teszi ami a dolga lenne. Egy házasságban mindkét félnek meg van adva hogy mit kellene tennie. Gondolok itt olyasmire, hogy ha a férj dolgozik, de a feleség nem, akkor a feleségnek otthon kellene házimunkát végeznie. Vagy fordítva, mert az sem ritka. Vagy ha a férfi vagy a nõ gondol egyet egy nap és úgy dönt hogy nem fekszik le a párjával többet. Vagy csak nagyon ritkán. Abból úgy kínszenvedés lesz, az biztos.

http://www.bien.hu/szerelem-es-csalad/szerelem/ezek-a-leggyakoribb-valookok-es-igy-tehetsz-ellenuk/119372

TMIB
02-07-2017, 01:11 AM
Szerintem ha a nõ azt választja hogy otthon marad és házimunkát csinál, esetleg még azt sem igazán, csak napi 30 percet vagy 1 órát vagy akár 3 órát, akkor ez nem is nagy kérés. Férj ledolgozik napi 12 órát vagy egy gyárban, vagy egy irodában. Hazamegy hulla fáradtan, viszi haza a pénzt és szeretné ha lenne otthon meleg étel, meg kicsit törõdne vele az asszony, ha már a nõ otthon volt egész nap, õt viszont szétvágja a munkahelyi stressz.

Itt csak arra tudok gondolni ami anyáméknál volt, míg élt a férje. Férje dolgozott egész nap, anyám otthon csinált ezt-azt, fõzött ebédet, vacsorát, aztán mikor hazament a férje, akkor nézte a tévét, anyám meg vitt neki 1-1 üveg sört. És boldogan éltek!

Szóval miért szörnyûség ez, amit a férfi mond ezen a képen?

Nagyjából lefordítva annyi, hogy:

"- Amikor hazajövök kimerülve a munkából, akkor ha lenne meleg étel az asztalon, abból látnám hogy hazavársz, meg ha kicsit látnám hogy gondoskodni akarnál rólam mint a ház asszonya, az jól esne."

A feleség válasza:

"- Dögölj meg!"

https://scontent-lax3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16507852_1812329069029147_61813334696234436_n.jpg? oh=34a92270a9a6313432b92f04d00d1bf5&oe=593CFFC9
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1812329069029147&set=a.1376487442613314.1073741827.100007562133729&type=3&theater

:hogymi:

És megfordítva is igaz. Hogy ha egy nagyon jól keresõ nõrõl van szó, meg a férjérõl, aki inkább a házimunkát csinálja, akkor a nõ is kérhetné ugyanezt az otthon lévõ férjétõl. A mai világban a fordított szerep is sokszor elõfordul.

Dream_walker
02-07-2017, 08:40 AM
Sokszor rosszul van megfogalmazva a cél, én úgy látom.
Sok nyögvenyelõs kapcsolatra látok rá, vagy egyedülállókra, akik nem tudnak találni maguknak senkit.

A párválasztásnál alapvetõ cél (kellene legyen), hogy az életedet (az örömöt, élményeket, nehézségeket, stb.) megosszad valakivel, mert úgy jobb, mint egyedül. Ilyenkor az élet megváltozik, mert nem egy szempontrendszer van, hanem kettõ (vagy több, ha gyerek is van).

A válások nagy számát, illetve az egyedülállókat pont ennek a hibás értelmezése "termeli ki". Akinek nincs rendben a párkapcsolata, gyakorlatilag kivétel nélkül nem egy másik emberrel megosztott életet akar.
A saját kis bejáratott életét akarja, mások beleszólása nélkül, csak legyen ott esténként egy meleg lyuk/kemény rúd, meg kaja az asztalon/pénz a kasszában.
Ráadásul ma az emberek is mintha eldobhatókká váltak volna. Régen megjavították az elromlott dolgokat, ma megy a kukába, vesznek újat. Csak aztán már az emberekél is így mûködik.

Az pedig úgy nem megy, hogy az együttélésnek az összes elõnyét akarja valaki, de az árát nem akarja megfizetni.

TMIB
02-07-2017, 12:28 PM
Mindennel egyetértek, kivéve egy gondolattal.

Ráadásul ma az emberek is mintha eldobhatókká váltak volna. Régen megjavították az elromlott dolgokat, ma megy a kukába, vesznek újat.

Régen ha egy házaspár gyûlölte egymást mint a sz.rt, akkor is leélték egymás mellett az életüket. Nem javították meg a házasságot, mivel javíthatatlan volt, egyszerûen csak rossz házasságban éltek a temetésig. Az ember csak egyszer él, ha valami teljesen tönkrement, azzal nem érdemes idõt pocsékolni. Hogy 2 ember boldogtalan legyen egymás mellett és ne váljanak el csak azért mert az kényelmetlenséggel jár, annak semmi értelme sincs. Ráadásul ha két szülõ utálja egymást, az a gyereknek is rosszabb, mint ha elválnának békében és aztán nincs több feszültség.

A többi részével egyetértek, a kapcsolatok itt-ott lemondással járnak, aki párkapcsolatban, meg házasságban akar élni, annak úgy kell viselkednie hogy az a másiknak is megfeleljen. Ha erre képtelen az egyik, a másik vagy mindkét fél, akkor az úgy nem lesz jó.

A barátom (nõ) folyamatosan amiatt kesereg hogy egyedül van, de ugyanakkor azt is mindig mondja hogy õ senkiért nem változna meg, senki kedvéért nem tenne alapvetõ dolgokat sem, meg hogy neki olyan férfi kell aki ilyen, meg olyan, tökéletes, meg amelyik így néz ki, meg ennyi idõs, meg ilyen magas, meg így öltözik, meg nem papucs, de mégis mindent megtenne amit mondana neki. (Létezik olyan férfi? Nem biztos.) Ráadásul azt akarja hogy a férfiak rontsanak rá és rohamozzák a kérõk, holott a férfiak azt se tudják hogy õ létezik. Arról nem is beszélve hogy még Interneten sem hajlandó társat keresni magának. Elmegy dolgozni, hazamegy. Fél évente elmegy 1 koncertre, ami persze hangos zene, ismerkedni nem lehet. FB-on alig van ismerõse, ráadásul olyan dolgokat oszt meg, amitõl minden ép eszû férfi menekülne. (erõsen férfigyûlölõ feminista dolgokat, nem csak viccbõl, hanem komoly írásokat is, mint például "a férfiak semmire se jók", "a férfiak szemetek", meg ilyeneket)

Szóval nem tudom hogy nála is hogy lesz. Nagyjából olyan a mentalitása, mint a fenti viccesnek szánt képen a nõnek.

Dream_walker
02-09-2017, 09:14 AM
Van, ami nem javítható, de van, ami igen.
Egy teljesen rossz kapcsolaton nincs mit javítani, de ma sokszor minimális kompromisszumra sem hajlandó senki, még a javítható fázisban sem. Mert semelyik kapcsolat nem kezdõdik úgy, hogy teljesen vállalhatatlan.

TMIB
05-15-2018, 10:38 PM
Mocskos konyhával tesztelte a csaját - otthagyták a francba

https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/05/14/mocskos_konyhaval_tesztelte_a_csajat_-_otthagytak_a_francba/

Aha... és mi van ha az a férfi konzervatív és marha sokat keres. Ha olyan nőre van szüksége aki háztartásbeli, aki nem csak hogy takarít és mosogat, hanem gyereket is nevel, amíg ő húzza az igát munkahelyen és zsák számra viszi haza a pénzt? Akkor nem pontosan ez az a teszt amin egy nőnek át kellene mennie? Amúgy ha meg arról van szó hogy a nő annyira erős és bátor és független és saját gondolata van, akkor miért volt képtelen megkérdezni a férfit hogy miért koszos a konyhája? Mert ebből az is lejön hogy a nőnek tele volt a feje mindenfélével, de nem mondta el őszintén hogy hogy érzett és mire gondolt. Ezek szerint azon a teszten is simán elbukott.

Dream_walker
06-08-2018, 12:00 PM
Ez egy nagyon jó cikk, még én is rácsodálkoztam jópár részére, pedig eddig úgy hittem, hogy át tudom gondolni több szempontból is a véleményeimet, ismereteimet.

https://444.hu/2018/06/04/nem-a-karrier-es-csalad-osszeegyeztetese-a-magyar-nok-problemaja-hanem-az-hogy-beleszakadnak-a-munkaba

TMIB
06-08-2018, 08:51 PM
Én meg ezt találtam, hát nem tudom. Nehogy már a napsütés és a postán sorban állás valós indok legyen a gyerekvállalás ellen! :D https://wmn.hu/cikk/48817/

Komoly indok az, ha valaki egyszerűen nem akar, vagy szó szerint minimálbért se keres. De hogy nyáron süt a nap, az úgy van akinek komoly kifogás? :haha:

mmilan21
06-09-2018, 12:13 PM
Én meg ezt találtam, hát nem tudom. Nehogy már a napsütés és a postán sorban állás valós indok legyen a gyerekvállalás ellen! :D https://wmn.hu/cikk/48817/

Komoly indok az, ha valaki egyszerûen nem akar, vagy szó szerint minimálbért se keres. De hogy nyáron süt a nap, az úgy van akinek komoly kifogás? :haha:

A cikkbõl:

Nem fogadom el azokat az érveket sem, hogy „a mai fiatalok nem képesek felelõsséget vállalni”. Hogyne lennénk rá képesek… csak nem vagyunk olyan hülyék, hogy eleve vesztes helyzetbõl induljunk.

Magyarul ezek szerint vesztesnek tartja magát, legalábbis azt a helyzetet amiben van.

Elég sok értelmetlen kifogása van arra hogy mit miért ne tegyen.

Ennyi erõvel én is lemondhatnék a csináld magad jellegû projektjeimrõl, mert nincsenek meg hozzá az elõre legyártott, boltban megvásárolható alkotóelemek és pénzem sincs megvenni mindent hozzá újonnan az utolsó csavarig. Durva hasonlat ez tudom, de õ is inkább a gyereknevelés anyagi részérõl beszélt és arról amit az állam, a többi ember és a boltok elé raknak.
Ezek külsõ korlátozó körülmények, amelyek között legtöbbször fel lehet nevelni legalább egy gyereket, ha az ember minimalizálja a szükségleteit, a párja is támogatja ebben, megvan hozzá a tartása és nem kívülrõl vár mindenre megoldást.

Meg azt mondja, hogy:

Baromira nincs kedvem ma szülni, amikor a fizetésembõl épphogy kijövök, és imádkozom, hogy ne üssön be semmi, de semmi krach, ami nagyobb kiadással járna, és hitelért kelljen folyamodnom.
Ez valószínûleg így is van. Remélhetõleg egy ilyen krach majd helyreteszi a gondolkodását és végre rájön hogy nem a megfelelõ helyen van és a mindennapjaiban a kényelem elhatalmasodása fokozottan kiszolgáltatottá tette minden tekintetben.
A túlzott kényelem az igények irreális (mesterséges) megnövekedésével szokott járni, így aztán nem csoda hogy nem marad semmi a pénzébõl a hó végére.

Jobban élünk anyagi szempontból mint mondjuk 40 évvel ezelõtt, de tudjuk hogy a kényelem az nagy úr tud lenni. Régen 2-3 havi fizetés volt egy TV, most meg egy átlagos fél havi fizetésbõl (60 ezer Ft) már egész jó készülékeket lehet venni, persze nem 80-100 colos képernyõvel és 4K felbontással.

A lakások/albérleti díjak sok helyen irreálisan manapság, ez talán az ami a leginkább drága lett a sok felesleges kütyü után csak persze.

Felmerül bennem az a kérdés, hogy egy hozzá hasonló anyajelöltnek tényleg fontosabb a magas anyagi színvonalú (kényelmes) élet megtartása, mint hogy legyen legalább egy gyereke, akit fel is nevel(ha akar egyáltalán)?

Az is mondjuk érdekes hogy nincsen párkapcsolata - a szövegébõl nekem legalábbis ez jött le és az hogy nem tetszik neki a jelenlegi helyzet, viszont változtatni sem akar rajta, mondjuk egyéni szinten.

Nyilván most csak egy oldalról fejtettem ki a véleményemet, mert sok más tényezõ is van ami közbe szól a gyerekvállalásnál.

TMIB
06-09-2018, 06:17 PM
Így van. Aztán ott a kérdés, hogy ha semmilyen kötődést nem is érez Magyarország iránt, akkor miért nem lép le nyugatra? Az írásából ítélve nem hiszem hogy túl nehéz lenne neki, de akkor miért nem teszi meg?

A másik kérdés pedig, hogy sok fiatal 30 éven túl is a szüleivel él. Na már most, aki középiskolát végez, az 18 évesen, aki meg főiskolát, az 22 évesen elkezd dolgozni. Ha nyomja az ipart és a szüleivel él, és mindent félretehetNE, akkor miért nem teszi? Még ha minimálbéren is él és költ a fizetéséből 10-15 ezret. 10 év alatt akkor is összejön 10 millió Forint. Ami (ha nem is egy budai villára), de kelet-vidéki lakásra is elég lenne. Vagy 1 nyugat vidékire.

Voltak haverjaim, akik a szüleikkel éltek, dolgoztak is, alig adtak belőle haza valamit, ha egyáltalán, de mégis, 1 héttel a fizetés után már semmijük se volt, mert elitták. Na mármost, így tényleg nehéz ügy hogy összejöjjön egy ház. Aztán panaszkodhatnak hogy nincs otthon amiben családot lehetne alapítani. :hogymi:

Persze, nem általánosítok, csak azt mondom hogy SOK ilyen van. Személyesen is ismerek ilyeneket, nem is keveset. Volt aki Írországba ment évekre, de egy fillért nem gyűjtött össze, mert ott marhára drága a cigi, és ő meg láncdohányzott. Tehát éveken át dolgozott és aztán hazament egy fillér nélkül. :huuu: És neki már volt gyereke is, és elméletileg azért ment ki, hogy a gyereknek keressen pénzt, de elköltötte az egészet cigire. 15 Euró / nap, 2 éven át.

Amúgy ahogy írod, aki NAGYON akar gyereket, annak lesz is (ha az egészsége engedi).

TMIB
09-27-2018, 09:43 PM
"Az apák fele több időt töltene gyermekével az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának felmérése szerint. A gyerekek életében nagyon fontos a megfelelő apakép, de a mai iskolákban, óvodákban többnyire nők dolgoznak – fűzte hozzá. Elmondta: a felmérésben arról is kérdezték az apákat, hogy milyen mértékben vesznek részt a gyermeknevelésben.

A válaszadók 75 százaléka az altatást, 66 százaléka a pelenkázást, 60 százaléka a főzést, 58 százaléka az öltöztetést vállalja magára. A felmérésben 15 százalék körüli volt azoknak a férfiaknak a száma, akik GYES-re mentek, miután párjuk szült." (MTI)

Dream_walker
09-28-2018, 08:04 AM
Én mindenben igyekszem részt venni, szerencsére elég jól sikerül is. Néha megy az anyázás a melóhelyen, hogy nem vagyok hajlandó sokat túlórázni, hogy otthon is lehessek a családdal, de hát nem baj ez, anyázás mindenhol van, aztán mégsem szakad le az ég :D

TMIB
11-02-2018, 08:40 AM
Újra és újra látom megosztva a szöveget Facebookon, hogy "A magyar férfiaknak csak a 14%-a segít rendszeresen a házimunkában."

Mindezt egy felmérésre alapozzák.

De az már nincs odaírva, hogy ez kelet-Európai szempontból átlagos.

Az meg fõleg nincs beleírva, hogy a magyar nõk egész Európát tekintve végzik a legkevesebb házimunkát, az összes többi európai nõhöz viszonyítva.

https://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/womenmen/images/bloc-3/bloc3d-dailyCooking_en.png

https://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/womenmen/bloc-3d.html?fbclid=IwAR3zr3_2Evv-FDKP_iryVEnYE7dDGo4bkm6ySmGPqYZZ_4vN1negY-9kkOU

Ügyesen megy az uszítás a magyar férfiak ellen, épp csak a forrás inkább a nõknek kínosabb mint a férfiaknak.

A felmérés ráadásul a különbségeket akarja bemutatni, hogy hol van a házimunkában a nõ-férfi között a legdurvább helyzet. Magyarország csak a 11. a 28-ból. Aminek elvileg örülni kellene.

Ki mennyit szokott otthon házimunkát végezni? Nálunk az asszony mos és mosogat, de a többi dologban én is ott vagyok. Néha fõzök, csinálok neki rántottát, ilyenek. Porszívózás, macskák etetése, meg utánuk takarítás. Szemétkivitel, papírszemét-égetés, kinti munkák, dolgok megjavítása, karbantartása, stb.

Alpha
11-02-2018, 02:14 PM
A fõzést, mosást, mosogatást, takarítást 90 %-ban feleségem csinálja. Gyereket közösen neveljük. Új dolgokbeszerzését, használt cuccok értékesítést, ezekkel járó konfrontációt én csinálom. Minden javítás, barkácsolás, favágás az enyém. Fûnyírás és kutyaetetés közös.
Nálunk nincs olyan, hogy csak nõi vagy csak férfi munka. Olyan van, hogy inkább nõi és inkább férfi munka.

Dream_walker
11-06-2018, 10:21 AM
Igazából mi mindent közösen csinálunk, illetve pontosabban megfogalmazva, mindkettõnk csinál mindent.
Én egyedül a vasalást nem szoktam, mert azt teljesen értelmetlennek tartom, és nekem különben is jól áll a gyûrött ruha.
Feleségem a fûnyírást, favágást kerüli, de inkább azért, mert az erre felénk amolyan közösségi dolog a férfiaknak, összejövünk, sörözünk közben, inkább program, mint munka.

TMIB
04-13-2019, 08:43 AM
Elgondolkodtató kép. Optimális helyzetben valóban így van. (Remélem nem túl "Facebookos" a kép és elfér itt.) :)

http://images3.memedroid.com/images/UPLOADED156/565df26a64f57.jpeg

TMIB
02-16-2020, 03:33 AM
Egy videó előtt reklámként indult el, aztán végignéztem, mert tetszett.

https://www.youtube.com/watch?v=IU0ljCyCF18

A példabeszéde nagyjából annyi, hogy a férj először kedvesen félrehúzta a feleségét a járdán, és mondta neki hogy "pocsolya van előtted, kedvesem". 5 évvel később csak rászólt hogy "pocsolya, ne lépj bele", újabb 5 évvel később már rákiabált a nejére hogy "vak vagy?! Nem látod a pocsolyát?!".

És hogy a férj kérdezte hogy mi történhetett, és hogy várja hogy visszatérjen a szerelem. De a lényeg hogy az nem tér vissza, mert az olyan mint egy "bank", amibe betesz az ember és csak annyi szeretetet vehet ki amennyit betett oda. Magyarán tenni kell azért hogy a szerelem és a szeretet megmaradjon, különben elszáll egy idő után.

Ez igaz, az egyik legfontosabb a türelem, emellett nem árt a másikra figyelni, egy kedves szó, ölelés, törődés, meglepetés reggeli, stb. És persze ha gond van, az lehet hogy nem múlik el magától, azt meg kell oldani, ki kell találni hogy mi legyen és meg kell beszélni. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom és már elég régóta házas vagyok. :)

TMIB
12-12-2020, 02:11 PM
Bántalmazott férfiak

https://7koznapi.hvgblog.hu/2020/12/08/bantalmazott-ferfiak/

endedworld
12-13-2020, 02:03 PM
Sziasztok,
Mi nem akartunk "konzervatív család" lenni... csak megtörtént.
(Mint ahogy prepper család sem akartunk lenni, aztán láss csodát...)
A feleségem felmondott a munkahelyén (másik történet, nem megyünk bele), miközben levelezõn fõiskolára járt.
Amire diploma nélkül is felvették volna, ahhoz túl képzett és tapasztalt volt, a neki való állásokra meg a diploma hiánya miatt be sem hívták volna interjúra.
Abban maradtunk, hogy majd én dolgozom, keresek elég pénzt (pontosabban: amit én keresek, az lesz az elég...), õ pedig csak fejezze be az iskolát, aztán majd...
Öt évvel, egy ingatlannal és egy gyerekkel késõbb még mindig itthon van, mint az én stabil hátországom, menedzserem, koordinátorom, testi-lelki támaszom, és boldog egykeresõs család vagyunk. :)

Tanulság:
Mi nem azért vagyunk konzervatívok, mert úgy tanultuk a szüleinktõl, azt mondta a pap a templomban, vagy a kormány a parlamentben. Mi megtapasztaltuk, hogy a klasszikus nemi szerepek elfogadása FELEMELI a családot.
A végére írhatnék valami puhítást, hogy "nem biztos, hogy mindenkinek ez való", de nem fogok.
Mert persze, lehet hogy valakinek ez a felállás nem mûködik... de szerintem annak a család, mint életforma nem mûködik.
Én merek ezügyben radikális lenni.

P. Dude
12-13-2020, 05:01 PM
A végére írhatnék valami puhítást, hogy "nem biztos, hogy mindenkinek ez való", de nem fogok.
Mert persze, lehet hogy valakinek ez a felállás nem mûködik... de szerintem annak a család, mint életforma nem mûködik.
Én merek ezügyben radikális lenni.

Ebben Lázár János is mer radikális lenni: álláspontja szerint akinek amennyi pénze van, annyit ér maga az ember. Szimpatikus hozzáállás. Ja, nem.

Abban egyetértek, hogy sok embernek a helyzete nem alkalmas családalapításra, és mégis családot alapít. Ez valahol talán önzés, vagy nem tudom. Albérletben, hitellel kínlódva miért kell mindenáron gyereket vállalni? Én nem albérletben lakom, és adósságom sincs, de eszembe nem jutna a gyermekvállalás a mostani helyzetemben. Mire pedig a mostani helyzetbõl kiverekszem magam, már idõs leszek hozzá. (Amit megint furcsának tartok: 50 évesen stb. miért kell gyereket vállalni? Hogy majd õ megmutatja, vagy mi? Nem nézi a magyar átlagéletkort, hogy várhatóan hány éves lesz a gyermeke, amikor õ meghal?)

Szerintem sokan nem õszinték magukhoz, illetve nem merik reálisan értékelni a helyzetüket. Talán ezért lehet a tömeges válás is. Magát sem ismeri, a másikat sem ismeri, de rohan házasságot kötni. És közben kimondatlanul azt gondolja: oké oké, elvileg egy életre házasodunk, de lesz, ami lesz, max. elválunk. A legjobb, amikor már egy vagy két gyerekkel válnak. Vagy nincs válás, csak elkerülgetik egymást és félrekefélnek. Illetve itt jön képbe endedworld gondolata: sokan úgy házasodnak, hogy nincsenek meg a megélhetési alapok. Aztán bármennyire szeretik egymást, a pénzen való feszültség elõbb-utóbb tönkreteszi a kapcsolatukat. Ezeket a tényezõket elõre értékelni kellene, és úgy hozni döntéseket.

endedworld
12-14-2020, 10:07 AM
A házasság sokkal fontosabb dolog, mint aminek manapság a közbeszédben / közvéleményben szerepel.
Persze egy "jó házassághoz" sok elõfeltétel kellene hogy teljesüljön. Önmagában az "összeházasodásból" nem lesz házasság.

Az elején kezdve: a férfiak szegényen, a nõk gazdagon kezdik az életet. Elõbbieknek fel kell magukat építeni, míg utóbbiaknak meg kell õrizniük az értékeiket.
Az én boldog házasságom egyrészt a második (az elsõ úgy született, ahogy a fentiekben írva vagyon, mint rossz példa...), másrészt van köztünk 10 év korkülönbség.
Nekem 33 évig tartott majdnem olyan értelmesnek lenni, mint a páromnak 23 év alatt. Ez is normális. :)
Gyereket pedig akkor vállaltunk, amikor mindkettõnknek TERMÉSZETES volt, hogy ezt tegyük. Õ elmúlt 30, én elmúltam 40, mire megtettük.
Öreg szülök leszünk? Majd meglátjuk... :)

Egyébként az "átlagéletkor" egy átverés, ne dõlj be neki!
Amit ilyenkor figyelni kellene (bár szerintem gyermekvállalás esetén ne figyeld, mert fölösleges), az a várható élettartam.
Ez alapján hazudják azt, hogy a "régi korok embere" rövidebb ideig élt, mint a modern emberek. "Harmincöt éves koréra általában meghalt" meg ilyen baromságok.
Természetesen a magas csecsemõhalandóság húzta le az átlagos élettartamot - amíg a felnõtt emberek várható élettartama JÓVAL magasabb is lehetett, mint most.
Legalábbis vannak erre utaló jelek... de ez egy teljesen más téma. Bocsi. :)

P. Dude
01-27-2021, 05:06 PM
Na. Ritka, hogy a mainstream média az azonos nemûek válásáról is beszámol.

Válik feleségétõl Elliot Page (https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/26/valik-felesegetol-elliot-page/)

Nem tartott sokáig, mert 3 évig voltak házasok.

"A házaspár két hónappal azok után válik, hogy Elliot Page transzférfiként coming outolt. Korábban Ellen Page néven volt ismert, leszbikusként aposztrofálta magát."

Ezt most hirtelen össze sem tudtam rakni. Vagyis akkor õ egy nõ, aki korábban leszbikus nõként határozta meg magát. Összeházasodott egy másik leszbikus nõvel. És aztán most bejelentette, hogy õ valójában férfi, nõi testben? És a leszbikus házastársának akkor ez nem tetszik, mert õ viszont a nõi lelkû és nõi testû nõket szereti, a férfi lelkû, de nõi testû "transz férfiakat" pedig nem?

varég
01-27-2021, 05:14 PM
Na. Ritka, hogy a mainstream média az azonos nemûek válásáról is beszámol.

Válik feleségétõl Elliot Page (https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/26/valik-felesegetol-elliot-page/)

Nem tartott sokáig, mert 3 évig voltak házasok.

"A házaspár két hónappal azok után válik, hogy Elliot Page transzférfiként coming outolt. Korábban Ellen Page néven volt ismert, leszbikusként aposztrofálta magát."

Ezt most hirtelen össze sem tudtam rakni. Vagyis akkor õ egy nõ, aki korábban leszbikus nõként határozta meg magát. Összeházasodott egy másik leszbikus nõvel. És aztán most bejelentette, hogy õ valójában férfi, nõi testben? És a leszbikus házastársának akkor ez nem tetszik, mert õ viszont a nõi lelkû és nõi testû nõket szereti, a férfi lelkû, de nõi testû "transz férfiakat" pedig nem?

Szerintem ez ilyen divatos izé lehet...

P. Dude
01-30-2021, 06:24 PM
Ez olyan, mintha kacsa lenne, de nem az:

Jól járnak az új amerikai elnökkel a transznemûek (https://magyarnemzet.hu/kulfold/jol-jarnak-az-uj-amerikai-elnokkel-a-transznemuek-9264878/)

"A határozat ugyanis lehetõvé teszi, hogy a transznemû nõk is részt vegyenek a nõknek rendezett sporteseményeken, mégpedig arra hivatkozva, hogy egy tavalyi döntésében az amerikai legfelsõbb bíróság kimondta: tilos valakit megkülönböztetni a nemi identitása vagy szexuális irányultsága alapján. (...) ...a The Wall Street Journal újságírója pedig a Twitteren úgy fogalmazott: Biden már hivatalának elsõ napján kizsigerelte a nõi sportot, a rendelet értelmében ugyanis egy új üvegplafont helyezett a nõk felé azáltal, hogy minden állami támogatáshoz jutó oktatási intézmény köteles nõként indítani azokat a biológiai*lag férfi sportolókat, akik nõként határozzák meg magukat."

Még a brit LGB-szövetség is tiltakozik: "Ez egy nagy csapás a nõk jogaira a sportban, a börtönökben, a menedékhelyeken, a kórházakban, és elzárja a melegeket és a leszbikusokat attól a lehetõségtõl, hogy saját helyük legyen. Segíteni fogunk amerikai barátainknak, hogy szembeszálljanak a rendelettel"

Írtam már másik topikban, hogy tudomásom szerint a nõi izom 10-20 százalékkal gyengébb, ugyanolyan szárazizomtömeg és keresztmetszet esetén. Itt egy nõi amatõr teniszezõ ír arról, hogy mit jelent a nemek fizikuma közötti különbség a teniszben: Loretta sportolni akar (https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20210130-loretta-sportolni-akar). Nem is értem az egészet, hogy ez hogyan engedhetõ meg.

TMIB
01-30-2021, 07:36 PM
Ahol férfi indul nõi sportban, ott a nõknek annyi.

Mint amikor kihívta a világbajnokságot nyert amerikai nõi focicsapatot valami középiskolás fiúcsapat, és a 15 éves fiúk 5:2-re verték a bajnoknõket. :hogymi:

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-4389760/USA-women-s-team-suffer-5-2-loss-FC-Dallas-U-15-boys.html

Bidenék jól megszívatják a nõket és tönkreteszik ezzel a nõi sportokat.

P. Dude
01-31-2021, 08:48 PM
Ööö... Itt még a videó ismertetõjében is ki kellett emelni, hogy mindkét bunyós lány. Az sem tûnik véletlennek, hogy az Ariana nevû pólóban van. És hát akárhogy nézem, az a póló ott elöl nem domborodik.

https://www.youtube.com/watch?v=JNfPQJPRGKg

TMIB
01-31-2021, 10:06 PM
Ha lányból fiú, akkor miért írták ki hogy (girl-girl)? Hiszen akkor a saját logikájuk szerint nem lány.

Ha meg fiúból-lány, akkor meg azért nem stimmel, mivel semmilyen nõies dolog nincs rajta.

Kid Dimond néven is fut. https://www.instagram.com/melendez_kd_mma/?hl=en

Tehát leoperáltatta a mellét és fiús lett a haja? Viszont ha a "transz" abból adódik hogy tesztoszteront nyomat magába hogy "férfias legyen", akkor az nem hat élénkítõen, mint pl. a doppingszerek?

Bonyolult egy téma... :hogymi:

P. Dude
01-31-2021, 10:49 PM
Köszi, kíváncsiságból utána is akartam nézni, hogy akkor õ most transz, vagy esetleg nagyon fiús lány, vagy mi van. Ha transz, akkor ez pont az a téma, amit most Biden erõltet a sportban. Tényleg nem egyszerû. Birkózásban is volt ebbõl balhé, és ott pont az volt, amit írsz. Mack Beggs nõként kezdte a birkózást a középiskolában. De aztán nemváltoztató átalakításba fogott, mert rájött, hogy õ "transz férfi". Annyira nem értek ehhez, de középiskolás korban qrva veszélyesnek tartok egy ilyen döntést. Alakul a teste, dolgoznak a hormonok, stb. Közben a mainstream médiában látja a transz propagandát. És akkor megmûtteti magát, pedig közben lehet, hogy annyi a helyzet, hogy õ leszbikus, vagy biszexuális, de nem "transz férfi".

És ugye a birkózást szerette, és a nemváltás alatt is tovább folytatta. És így legálisan szedhette a tesztoszteront, ami nõként tilos volt a sporttársainak. Kétszer egymás után is õ nyerte a texasi bajnokságot (pont Texas :D). Állítólag kérte, hogy hadd versenyezzen férfiként, de ezt a szabályok miatt nem lehetett, a sporttal viszont nem akart felhagyni. Láttam róla frissebb képeket, most már teljesen férfi. Azért durva ezt látni...

De a videóban Kid Dimondot azért leverte a lánynak kinézõ lány. :)

P. Dude
01-31-2021, 10:55 PM
De a videóban Kid Dimondot azért leverte a lánynak kinézõ lány. :)

Pontosabban Kidd Diamond.

TMIB
01-31-2021, 11:15 PM
Elsõre írtad jól. :beer: A fiú(s?) akárki beceneve Kid Dimond.

A lényeg az, hogy rossz világ jön a nõi sportolókra is. Ha jól olvastam egy cikkben, a demokraták 20 törvénytervezetet tartanak a tûzben, csak a transz témában.

Itt ez a cikk a sportolókról beszél, meg hogy Biden már az elsõ napján errõl értekezett.

https://nypost.com/2021/01/30/bidens-transgender-policy-could-threaten-womens-soccer/

P. Dude
01-31-2021, 11:45 PM
Abszurd, hogy ezt ennyire erõlteti Biden. Nyilván nem maga találja ki.

A Streetbeefs csapatában is van egy érdekes figura, Gash. Neki elvileg nõ az identitása. Azt hiszem, hogy talán õ is transz. Mondjuk le a kalappal elõtte, ez például a legfrissebb meccse:

https://www.youtube.com/watch?v=kUXqcuJ0A-c

Ez pedig augusztusi, itt majdnem KO-t ad a srácnak, de aztán végül õ veszít:

https://www.youtube.com/watch?v=PRrMLI1ffrw

Tényleg nehéz kiigazodni ezeken a dolgokon.

P. Dude
02-01-2021, 12:22 AM
Itt meg megint mit lehet mondani? Meg voltam gyõzõdve, hogy ez egy vegyes meccs, erre a videóban mindkettejüket nõnek nevezik. Könyörgöm, hogyan lenne már a fekete srác nõ??

https://www.youtube.com/watch?v=WzSEDycIHe8

P. Dude
02-21-2021, 07:03 PM
Nézegettem ezt a cikket, de csak google fordítóval futottam át, és most nem nagyon érek rá. Aki jobban tud angolul, attól szeretném kérdezni, hogy itt lényegében melyik "oldalt" bírálja a cikk? A nemi átalakítást, vagy pont azt, hogy a nemi átalakításokat államilag akadályozzák?

https://www.reuters.com/article/britain-lgbt-health/feature-british-children-in-limbo-over-gender-therapy-after-court-ruling-idUSL8N2KA5O5

P. Dude
02-27-2021, 03:38 PM
Június 25-tõl július 25-ig tervezik (https://budapestpride.hu/hirek/uj-datuma-van-a-budapest-pride-felvonulasnak) a Pride-hónapot. Elég magabiztosak:

"A Felvonulást már megszokott módon az ország legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party zárja majd a Budapest Parkban.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a járványügyi korlátozásokat betartva és figyelembe véve tartjuk majd meg az LMBTQ rendezvénysorozatot. Az idõpontváltozást elsõsorban a vészhelyzet meghosszabbítása és a továbbra is növekvõ esetszámok indokolják. Ugyanakkor a helyszínek várható újranyitásával is számolunk, és a programszervezõk munkáját is szeretnék megkönnyíteni a késõbbi kezdéssel.

>>Bár tavaly a tervezett egy hónapról 10 naposra rövidítettük a Fesztivált, idén ismét egy teljes hónappal tervezünk, mert a tavalyi év sikerei és tapasztalatai alapján nem látjuk indokoltnak, hogy a Fesztivál rövidebb legyen. A programszervezõinkkel az elejétõl fogva egyeztetünk arról, hogy online formában is meg tudják tartani a rendezvényüket.<< - tette hozzá Csikós Ádám, a Budapest Pride sajtószóvivõje."

Lefordítva: röhögnek az egész járványhelyzeten. Tavaly a biztonság kedvéért lerövidítették a programot 10 napra. És valószínûleg látták, hogy ugyanúgy tele volt az utca, mentek az érdeklõdõk a programokra, senkit nem zavartak a korlátozások. Úgyhogy most a harmadik hullámban úgy döntöttek, hogy akkor újra egész hónapos lesz.

TMIB
02-27-2021, 07:35 PM
Most itt ez "A család az család" dolog, de az egész egy nagy erõlködés megint. Sztárok, politikusok és nagy cégek csinálják, több hírnévért, szavazatért és pénzért. Az átlagember meg mutogatja Facebookon mert most ez a menõ.

A konzervatívabb emberek meg mondják hogy de a gyerekekkel mi lesz...

A felvetést szét lehetne zúzni azzal hogy "tessék, itt egy hivatalos statisztika, a szivárvány szülõk nevelt gyerekeibõl sem lesz nagyobb arányban szivárvány a gyerekbõl". És ennyi.

De nem statisztikáznak, nem akarják megnyugtatni a nagy többséget. Nem is csinálnak statisztikát. Vagy ha van statisztika, nem mutatják meg? Viszont miért nem mutatják meg ha van? Talán a többség aggodalmait igazolnál?

Viszont semmilyen más módon sem próbálják meggyõzni a tömeget. Homofóbozás megy, transzfóbozás megy, amellett meg lengetik az ilyen olyan zászlókat, dolgokat festenek a kezükre, stb. Mindenki õrjöngve szidja a másikat, az érvek meg mindkét oldalon gyenge lábakon állnak. Ebbõl így mi lesz? Ki az aki szerint ebbõl tolerancia és baráti egyezség fog születni?

TMIB
03-09-2021, 09:06 AM
A nõnappal ki hogy áll? Nagy ünnep? Mi ezt sem ünnepeljük, ahogy a Valentin-napot sem. A nõnap alapja politikai, ami most is egyre inkább elõkerül, a Valentin nap meg az ajándékvásárlásról szól.

Nem tudom, ha az asszony szeretne csokit, vagy valami mást, veszek neki a boltban, ha tavasz van és látok egy csomó virágot, szakítok egyet és behozom neki. Ehhez minek nõnap vagy Valentin nap? :confused: Õ meg fõz nekem tonhalas tésztát, ahhoz sem szükséges a férfinap vagy a Valentin nap. :)

Párkapcsolaton belül és családon belül ez nem kéne hogy ünnepnaphoz legyen kötve, távolabbi nõismerõsöknek, kolléganõknek meg miért kéne ajándékokat osztogatni? Férfi kap azért ajándékot mert neki is van valami a lába között? Ugye hogy nem, pedig a helyzet ugyanaz lenne.

Az anyák napja/apák napja az más talán, ha nem kényszerbõl van akkor gondolom jólesik a szülõnek ha a saját gyereke pl. ajándékba rajzol neki valamit. :)

WestBam
03-09-2021, 11:20 AM
Sablonos dolog ez az egész nõnap/Valentin nap.
Aki nõ az egész évben nõ, éreznie kell, éreztetni kell vele.
A Valentin nap meg "divat", nem is igazán szerelmesek napja.
Persze sablonból vettem én is virágot, de olyan semleges érzéseim voltak az egésszel kapcsolatban, szinte a vállamon éreztem a társadalmi nyomást.

varég
03-09-2021, 11:42 AM
Sablonos dolog ez az egész nõnap/Valentin nap.
Aki nõ az egész évben nõ, éreznie kell, éreztetni kell vele.
A Valentin nap meg "divat", nem is igazán szerelmesek napja.
Persze sablonból vettem én is virágot, de olyan semleges érzéseim voltak az egésszel kapcsolatban, szinte a vállamon éreztem a társadalmi nyomást.

Nekem inkább szokás...
A valetinnapot nem tartjuk. ha akkor valamit ünnepelni kellene, az a Magyar Költészet napja, amikor a Balassi emlékkardot szokás átadni az arra érdemesnek...

TMIB
03-15-2021, 12:29 PM
Hm... de ha már el is ismerik, akkor ezzel igazolják azokat akik ellene vannak a dolognak. Hiszen a két-azonos szülõ család ellenzõi azért ellenzik a dolgot, mert azt mondják hogy LMBT-nek nevelik a gyereket. Ezt eddig tagadták. Erre most a tévében röhögve mondják el hogy ez valóban így van és hogy melegnek nevelik a fiukat. :rolleyes:

"A színész Jesse Tyler Ferguson azt mondta Ellen DeGeneres-nek egy videóinterjúban hétfõn, hogy õ és homoszexuális "férje", Justin Mikita, a 8 hónapos fiukat homoszexuálisnak nevelik, amíg a gyermek úgy nem dönt, hogy heteroszexuális lesz - számol be a Daily Wire."

https://www.dailywire.com/news/actor-jokes-he-and-husband-are-raising-son-gay-until-he-decides-hes-straight-sings-to-him-about-drag-queens

:huuu:

Eleve hogy lehet valakit homoszexuálisnak vagy heterónak nevelni? Eddig az volt a melegek álláspontja hogy ez nem nevelés, nem tanulás és nem választás, hanem születéstõl fogva az az ember ami és kész. Akkor most ez a kõbe vésett állítás sem igaz és mehet a kukába? Akkor mégiscsak a régi homofóboknak volt igazuk akik azt mondták hogy belenevelhetõ ez a gyerekekbe és az volt hazugság hogy a melegek azt állították hogy ezt senki nem neveli és nem is jelentene semmit ha nevelnék is?

És akkor az átlagember a hülye, amiért nem tudja követni a folyamatosan változó narratívát. :hogymi:

De hozzáfûzöm amit szoktam, hogy nincs bajom a normális LMBT-sekkel, de ez ami pl. itt van a cikkben, ez már szélsõséges viselkedés, amivel gyereknek ártanak. Tehát ezt támogatni nem lehet.

P. Dude
03-15-2021, 02:41 PM
Láttam én is ezt a hírt tegnap. Önellentmondásban van a színész. Mert ha a gyereket egész kiskorától arra nevelik, hogy legyen homoszexuális, akkor nem biztos, hogy késõbb önállóan úgy tud dönteni, hogy heteroszexuális lesz. Vagy legalábbis megnehezítik ezt a döntését azzal, hogy kezdettõl az ellenkezõjére nevelik.

Magát a nevelés részét én sem értem. Én úgy gondolom, hogy mindenkiben van férfi és nõi én - úgy tudom, hogy a pszichológiában is van szó errõl -, így nem problémáznám túl ezt a dolgot, hogy ki kihez vonzódik. Sõt az a véleményem, hogy érdemes jóban lenni mindkét énünkkel. :) Viszont semmilyen kifejezett irányba nem nevelnék egy gyereket. Nem is értem, hogy ezt hogyan gondolják.

Persze az LMBT-mozgalomnak semmi köze nincs a melegek érdekeihez.

Fekete-Báró
03-30-2021, 08:06 PM
A nõnappal ki hogy áll? Nagy ünnep? Mi ezt sem ünnepeljük, ahogy a Valentin-napot sem. A nõnap alapja politikai, ami most is egyre inkább elõkerül, a Valentin nap meg az ajándékvásárlásról szól.

Nem tudom, ha az asszony szeretne csokit, vagy valami mást, veszek neki a boltban, ha tavasz van és látok egy csomó virágot, szakítok egyet és behozom neki. Ehhez minek nõnap vagy Valentin nap? :confused: Õ meg fõz nekem tonhalas tésztát, ahhoz sem szükséges a férfinap vagy a Valentin nap. :)

Párkapcsolaton belül és családon belül ez nem kéne hogy ünnepnaphoz legyen kötve, távolabbi nõismerõsöknek, kolléganõknek meg miért kéne ajándékokat osztogatni? Férfi kap azért ajándékot mert neki is van valami a lába között? Ugye hogy nem, pedig a helyzet ugyanaz lenne.

Az anyák napja/apák napja az más talán, ha nem kényszerbõl van akkor gondolom jólesik a szülõnek ha a saját gyereke pl. ajándékba rajzol neki valamit. :)

A nõnapról nekem mindig Bulgakov "Ünnep szifilisszel" címû novellája jut eszembe. Kicsit lerövidítve a szöveget ide is másolom:
„A dolgozó nõ napján, azon, amelyet minden év március 8-án ünneplünk…kitárult az olvasóterem ajtaja, és beengedte az olvasóterembe a helyi egészségügyi felcsert (nevezzük õt, no, mondjuk Ivan Ivanovicsnak).
Ha nem számítjuk azt a körülményt, hogy március 8-a napján egyetlen öntudatos polgár sem jelenhet meg részegen, ráadásul éppen az olvasóteremben, ha nem számítjuk azt a körülményt, hogy Ivan Ivanovics felcser, mint köztudott, sohasem iszik szeszes italt, hát fogadni lehetett volna rá, hogy a felcser tökrészeg. … A gyûlés elnöke … megadta a szót Ivan Ivanovicsnak, mondván:
Ivan Ivanovics elõadása következik a dolgozó nõ nemzetközi ünnepe alkalmából.
Ivan Ivanovics, alkoholmámoros méltóságtól áthatva, harmadik nekifutásra rohammal bevette az emelvényt, s eképp nyilatkozott:
Mielõtt a nemzetközi ünnepre térnénk, szóljunk néhány szót a nemi betegségekrõl!
E bevezetés teljes sikert aratott: síri csend támadt, és a csendben elpattant egy villanykörte.
M-gen… Drága nemzetközi dolgozó nõim… íme itt sorakoznak elõttem arcocskáitok, szám szerint nyolcvan…
- Negyven – mondta meglepetten az elnök, a jelenléti ívre pillantva.
- Negyven? – Annál rosszabb… Azaz jobb – folytatta a szónok … Mivel minél kisebb az adott körzet lakosságának száma,… annál kevesebb a nemi megbetegedés és fordítva. És nevezetesen a szifilisz … A proletariátus e rettegett, senkit sem kímélõ ostora … Tudjátok-e, mi az a szifilisz?
- Ivan Ivanovics! – kiáltott fel az elnök.
- Várj egy pillanatig. Ne vágj a szavamba. A szifilisz … olyan dolog, amit roppant könnyû elkapni! Ültök itt, ugyebár, nyugodtan, és azt hiszitek, hogy talán biztonságban vagytok? … Hihi! Frászkarikát! Itt van például egy leányzó, piros szalagot tûz a hajába, örvendezik, március nyolcadikák meg effélék, aztán férjhez megy, és ott van ni, egy szép napon mosakodáshoz lát … kifújja az orrát, és placcs! Az orra a mosdóban, a helyén pedig, már engedelmet a kifejezésért, egy lyuk!
… Az egyik dolgozó nõ, falfehéren, elhagyta az olvasót.
- Bocsánat. Felkértek, hát beszélek. Azt hiszitek talán, hogy az ártatlanság megóv? Ho-ho-hó! … De meg olyan sok van-e köztetek, aki …
Még két dolgozó nõ távozott, rémült pillantást vetve az emelvényre.
- No, mondjuk, a tartályban forralt víz van… Az, na … a hõség … érthetõ dolog , egy bögre víz … Fölöttetek: „Ne igyatok forralatlan vizet” és efféle Komintern-plakátok, elõttetek meg egy szifiliszes ivott a bögrébõl … No, mondjuk, az elnökünk…
Az elnök artikulálatlanul felüvöltött.
Húsz dolgozó nõ undorodva törölte meg a száját a zsebkendõjével, akinek meg nem volt zsebkendõje – a szoknyája szélével.
- Te meg mit üvöltesz? – kérdezte a felcser az elnököt.
- Nekem nincs semmiféle szifiliszem! – bõdült el az elnök, és olyan piros lett, mint az áfonyabogyó.
- Csodabogár … Csak példának mondtam … No, mondjuk, õ – és a felcser reszketõ ujjával odamutatott valahová az elsõ sorba, amely nagy szoknyasuhogás közepette teljesen ki is ürült.
- Amikor a nemzetközi nõ … eléri, már elnézést a kifejezésért, a nemileg érett kort – folytatta éneklõ hangon a szónok, aki a hõségben egyre jobban elpilledt -, mire gondol magában?
- Trágár disznó! – kiáltotta egy vékony hang a hátsó sorokból.
- Az egyetlen, ami holdas éjeken foglalkoztatja, az, hogy rohanjon nemi partnere karjai közé – jelentette be a felcser, végképp szétesõben.
Ekkorra, az olvasóteremben nyögés és fogcsikorgatás kezdõdött. A padok nagy zajjal meglódultak és kiürültek. Kivonult valamennyi dolgozó nõ, többen zokogva.
Ketten maradtak: az elnök és a felcser.
- Nemi partnere pedig – dünnyögte a felcser imbolyogva és az elnökre bámulva -, drága dolgozó nõm, átadja magát a szerelemnek és egyéb bûnöknek …
- Én nem vagyok dolgozó nõ! – kiáltott fel az elnök.
- Bocsánat, ön férfi? – kérdezte a felcser, rámeresztve fátyolos szemét.
- Férfi! – kiabálta vérig sértve az elnök.
- Nem úgy néz ki! – csuklott fel a felcser.
- Ide figyeljen, Ivan Ivanovics, maga olyan részeg, mint a disznó – kiáltott fel az elnök felháborodástól reszketve -, maga nekem, már bocsánat, de bemocskolta ezt az ünnepet! Panaszt fogok tenni magára a központban és még feljebb is!
- Hát aztán, tégy panaszt – mondta a felcser, és leült a fotelba és elaludt.”

(Mihail A. Bulgakov, 1925, Kántor Péter fordítása)

TMIB
05-19-2021, 05:24 PM
Elõkerült a FB-on hogy a gyereket verni kell...

Kommenteltem alá hogy az én gyerekkoromban ez miért nem volt jó és hogy nekem csak ártott hogy verést kaptam néhányszor. Erre nekem esett egy alak hogy én csak hallgassak, mert csak annak lehet véleménye akinek gyereke van, meg különben is, ütni kell a gyereket és akiknek nincs az ne ossza az észt, stb.

De miért ne beszélhetnék a SAJÁT gyerekkoromról? Ahhoz szülni kell hogy valaki saját magáról beszéljen?

Meg azt írta hogy õt is verték és hogy mennyiszer megverték és hogy õ milyen jó ember lett tõle. Ja, más emberekkel ocsmányul beszél, idegenekkel szívózik az Interneten, undorítóan röhög, passzív-agresszív, nem tud viselkedni, személyeskedik, stb. Valóban, a verés után mintaemberré vált.

Egy másik meg megszólalt, hogy ha anyám vert meg, akkor az nem jó, mert a az apáknak kell verniük a gyerekeket az anyáknak meg vigasztalniuk kell õket.

Ez is miféle érvelés? Eleve sokszor úgy kaptam hogy nem érdemeltem meg. Ha nem jogosan vernek meg, és nem anyám ver meg, hanem apám, az úgy mitõl lett volna jobb vagy helyesebb?

Ezt találtam: https://femina.hu/gyerek/gyerek-megutese/

Elvileg akkor 16 éve illegális is a gyereket ütni.

Fekete-Báró
05-19-2021, 08:02 PM
Elõkerült a FB-on hogy a gyereket verni kell...

Kommenteltem alá hogy az én gyerekkoromban ez miért nem volt jó és hogy nekem csak ártott hogy verést kaptam néhányszor. Erre nekem esett egy alak hogy én csak hallgassak, mert csak annak lehet véleménye akinek gyereke van, meg különben is, ütni kell a gyereket és akiknek nincs az ne ossza az észt, stb.

De miért ne beszélhetnék a SAJÁT gyerekkoromról? Ahhoz szülni kell hogy valaki saját magáról beszéljen?

Meg azt írta hogy õt is verték és hogy mennyiszer megverték és hogy õ milyen jó ember lett tõle. Ja, más emberekkel ocsmányul beszél, idegenekkel szívózik az Interneten, undorítóan röhög, passzív-agresszív, nem tud viselkedni, személyeskedik, stb. Valóban, a verés után mintaemberré vált.

Egy másik meg megszólalt, hogy ha anyám vert meg, akkor az nem jó, mert a az apáknak kell verniük a gyerekeket az anyáknak meg vigasztalniuk kell õket.

Ez is miféle érvelés? Eleve sokszor úgy kaptam hogy nem érdemeltem meg. Ha nem jogosan vernek meg, és nem anyám ver meg, hanem apám, az úgy mitõl lett volna jobb vagy helyesebb?

Ezt találtam: https://femina.hu/gyerek/gyerek-megutese/

Elvileg akkor 16 éve illegális is a gyereket ütni.

Az ilyen érvelésre mondta George Bernard Shaw, hogy "attól, hogy nem tudok tojást tojni, még megítélhetem, hogy egy omlett jó-e." Egyébként mint gyerekes szülõ kijelenthetem, hogy a gyerekverés minden szempontból káros és kontraproduktív. (Úgy is mondhatnánk, hogy normális ember nem veri a gyerekét, a többinek pedig tilos.)

TMIB
04-25-2022, 03:35 AM
Ez valami borzalom... :hogymi:

https://www.youtube.com/watch?v=0jO45RuRhzY

Ideteszem az aláírt kommentem, mert vagy megmarad ott, vagy nem.

"Ne már... Mert az eddigi hót töketlen köztársasági elnökök erőt mutattak fel? Melyik? Mikor? Göncz Árpádot kifütyülték és amiatt sírt vagy 20 éven át. Mádl egy jelentéktelen figura benyomását keltette, a többség szerintem nem is emlékszik rá. Aztán ott volt az olimpikon aki a nevét se tudta leírni és "cringe" ember volt, majd jött Áder aki mindent aláírt amit elé tettek. - A nőnek a gyereke az első... aha. Az apának nem? Ha az apának nem a gyereke az első, akkor ő milyen apa? Eleve szülő-szülő, miért kéne őket kettéosztani? A sok férfi vezető se jobb. Ha jobb lenne, akkor nem itt tartanánk. A valóság az hogy a jó vezetőnek levés nem attól függ hogy kinek mi van a lába között. Ahhoz nem herék, hanem határozottság kell, karizma, jó beszédkészség, jó szónoki készség, ész, tisztesség, gerinc, felelősségteljes munka, stb. Ami a videóban hallható az a modern feminizmus férfiakra ültetett változata. Az is pont ugyanúgy nem szerint mondja ki hogy a nő az csak jó politikus lehet, itt meg az hallható hogy egy női politikus gyenge, nem bírja a strapát meg ilyenek. A pozícióba nem is őt tették bele, hanem ő jelentkezett rá. Senki nem tartott a fejéhez pisztolyt hogy már pedig te leszel a köztársasági elnök, különben véged. Ezt ő akarta és elvállalta. Gondolom komoly pénzt kap érte, és úgyis az lesz a lényeg hogy azt csinálja mint a bajszos, elé teszik a papírt, ő meg aláírja. - Ha te a konyhában elvérzel az nem az egyenlőség hiánya miatt van. A világ legjobb szakácsai férfiak. Én is bármit megcsinálok a konyhában, sütők, főzök, bableves, palacsinta, torta, kenyér, rakott krumpi, bármit elkészítek. - A férfi sem egyedül indul az úton. Neki nincs ott az anyja, a társadalom, vagy akárki? Ne is beszéljünk az óvónőkről meg a tanárokról, amiknek már közel az egésze nő. A kritikát ki mennyire bírja azon meglepődtem, mert pont a Férfihang volt ami hisztériarohamot kapott Fókusz Ádám egy laza kritikájától. Ráadásul okos visszavágás helyett tényleg csak hisztis sértegetés lett rá a válaszcikk. Ritka nagy csalódás."

TMIB
05-29-2022, 12:34 PM
Az "alfahím" megrémült a kritikától és elrejtette a videót...? Na mindegy...

Más:

Ilyen cikket nem sűrűn lehet olvasni:

Segélykiáltások az anyai bántalmazás ellen

https://index.hu/belfold/2022/01/18/gyermekbantalmazas-agresszo-szulok-anya-apa-felugyeleti-jog-gyermekvedelem-kiszolgaltatottsag/

Fekete-Báró
01-01-2023, 09:56 PM
Egy kis tavalyi humor: Párválasztás 2022-ben
https://www.youtube.com/watch?v=dIgCkwh-Wkg

TMIB
01-20-2023, 08:31 AM
12 éves lány, összezavarodva, terápiára járt, meg orvosokhoz, akik nem világosították fel semmiről, aztán döntött. Az orvosok teletömték tesztoszteronnal és levágták a melleit. Aztán egyre rosszabbul érezte magát, amikor meg elérte a 16 éves kort, rájött hogy hatalmasat tévedett és szeretne lány lenni, meg szeretne majd gyerekeket szülni, stb. Persze a mell-levágás után a szoptatás már nem lehetséges. Elvileg szülni még szülhet. A hangja mélyült persze, azzal már nem nagyon lehet mit csinálni, ahogy sok más dolgot sem lehet "megjavítani". Szexuálisan tönkrement, 18 évesen már az ízületei is szétmentek, vizelési gondjai vannak, stb.

Amikor 16 évesen rájött hogy tévedett és hogy gyerekfejjel nem kellett volna engednie az orvosoknak hogy döntést hozzon, hiszen nem tudott semmit a szexualitásról, akkor sok barátja elfordult tőle (ami ilyenkor lenni szokott ugye, hogy a progresszív barátok gyűlölik azért amiért visszaváltozik heteróvá). Amikor a legnagyobb szüksége lett volna segítségre, akkor azok a barátok elhagyták, sőt, meg is alázták.

Az orvosainak és a korábbi pszichiáterének mondta hogy mi a helyzet, de ők sem akartak neki semmi tanácsot mondani, magára hagyták a problémával.

Jelenleg csak reménykedik abban hogy egyszer majd lehet gyereke, amire szerencsére még van esélye.

Perel a mentális és testi/egészségügyi problémái miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=6O3MzPeomqs

Ami érdekesség amit mondott Peterson, hogy a kutatások szerint a "transz-mentalitású" gyerekek 90%-ánál elmúlik ez a dolog a 18. életévükre. Tehát rájönnek hogy nincs velük semmi probléma. És a 90% 90%-ánál csak annyi derül ki hogy melegek, de nincs semmilyen egészségügyi problémájuk.

Tehát pontosan ezért nem szabad 18 év alatt a gyerekekre/fiatalokra rátolni ezt a témát.

Rozsomák
01-21-2023, 10:26 AM
"orvosokhoz, akik nem világosították fel semmiről"
Rossz duma.
Már miért ne világosították volna fel?
Egyszerűen a hülye rá akarja kenni valakire a felelőséget.
Nem tudott meglenni a pináján, most a farkán ül, de kevés a figyelem, a pénz, perel.
Kegyetlennek hangzik, de...
Nem tudom sajnálni.
Remélem nem fog szaporodni.
Avval együtt, hogy egyetértek a korhatáros megállapításoddal, meg az orvosok felelőtlenségével, bár meglehet erősen tanácsolták neki, hogy várjon.

TMIB
01-21-2023, 11:24 AM
Azért nem világosítják fel őket, mert az orvosok jelentős része, meg a rendszer is LMBTQ propagandát tol, az orvosi esküjüket meg nem tartják be. 12 évesen nincs felelőssége, hiszen még kiskorú. Nem említik hogy alsó műtétet hajtottak volna rajta végre. Szerintem az az egy kimaradt nála, de a mell-levágás és a gyógyszerezés az megtörtént.

Nem akarják hogy várjon, ezek az orvosok kísérletezni akarnak, illetve ebből van pénzük, meg aktivisták is. Rábeszélik a gyerekeket, rábeszélik a szülőket is. Ahogy Peterson is mondja, az orvosok egyik legszemetebb érve az, amikor azt mondják a szülőknek hogy vagy megcsináltatják és fizetik a nemváltoztatását a gyereküknek, vagy a gyerekük öngyilkos lesz és halott gyerekük lesz. És ez nem ritkaság, hanem ez a bevett szokás. Úgyhogy a szülő mélyen a zsebébe nyúl, fizeti a több tízezer, esetenként több százezer dollárt, hiszen az orvos mondta hogy muszáj, különben meghal a gyerek. Egyszerűen becsapják a gyerekeket is, meg a szülőket is, aztán jól lehúzzák őket.

A múltkori panaszos is azt mondta a videóban hogy az orvosok semmit nem mondtak el neki, hogy biztatták, semmit nem árultak el hogy milyen bajai lesznek, csak pozitívumokat emlegettek neki, ő belement és végigment minden műtéten, aztán azóta mondhatni testi/egészségügyi nyomorék lett.

Ez az oka annak hogy a "visszaváltozók" tömegével készítik a videókat, mivel az orvosok nem mondanak el semmit, így muszáj hogy ők tájékoztassák azokat akiket még nem késő figyelmeztetni.

Ez egy átverés és lehúzás az egyének ellen, illetve nagyobb távlatból tekintve a társadalom elleni merénylet is. 15-20 éve ez az egész nem volt még téma.

TMIB
01-25-2023, 08:28 AM
Oktatás az óvodában, mi szerint nem csak fiúk és lányok vannak hanem "binárisak" is, akik egyik sem, hanem majd eldöntik később hogy akarnak-e azok lenni, vagy maradnak a kettő között. Meg persze akkor már belefűzi a "they/them" megszólítás ökörséget is, mert miért ne. 4 éves gyerekek agymosása.

Videó:
https://twitter.com/ElijahSchaffer/status/1618087542980775936

Magyarországon az egyik ilyen hasonló szervezet évente 40 iskolát jár be. (többnyire középiskolákat) Ezt megemlítettem tanároknak a FB-on, mire hisztériarohamot kaptak tőle, mert hogy az ő iskolájukban még nem voltak, tehát akkor nem lehet igaz. Még akkor sem ha a szervezet saját maga ismeri el a weboldalán meg riport cikkekben...

Amit én tartanék logikusnak és elfogadhatónak az az, ha az iskolákban a biológia-tanár mondaná el a diákoknak hogy mi a helyzet a méhekkel és virágokkal, és amellett említené meg hogy férfi-férfivel, nő-nővel, meg van olyan is hogy valaki férfiként női, vagy nőként férfi testbe születik, ami születési rendellenesség, de ritkaság és nem menő hanem egy probléma, és az esetek 90%-ában kiderül hogy csak összezavarodásból hisz azt valaki hogy abba a csoportba tartozik. Ha már ez a kutatások eredménye. Persze ezt kizárólag csak megemlíteni, és csak felvilágosító órán.

Az ami a fenti videóban van hogy 4 éves óvodásokat agymosnak a témával, az meg a totális elmebetegség szint...

DerWolf
10-02-2023, 04:31 PM
Oroszországban gyorsan rendezik a kérdést
Ez közmegbotránykoztatás néven ment itt is a BTK-ban de ma már a BTK azokat védi akik férfi létükre a szőrös seggüket mutogatják tangabugyiban Budapest utcáin tegyük hozzá teljesen felesleges felhajtást és cirkuszt csinálva dehát ők ezt élvezik
https://www.livegore.com/419248/russia-knows-how-to-handle-lgbt-propaganda-well-done
Bár valami nem stimmel Oroszországban sem a gondolkodással amikor épp narkótól megbuggyant agyú maffiabeteg homoszexuálisokat nevez ki Putyin a nemzetközi ügyek intézésére

TMIB
10-02-2023, 06:15 PM
A magyarországi fotókat tekintve jelentős részben fiatal lányok vonulnak fel, akik esélyes hogy nem is melegek, csak szeretik mutatni hogy támogatják a dolgot. Illetve ellenzékiek vonulnak, csak azért mert szerintük Orbánnak ez nem tetszik.

Oroszország emberi jogokat sért azzal hogy a rendőrséget erre használja, valódi komoly bűncselekmények üldözése helyett. A felvonulás bár van hogy provokáló, főleg ha bizonyos formában teszik, vagy olyan feliratokkal, viszont egy sima felvonulás, főleg olyan helyen ahol elnyomják a csoportot (vagy csoportokat), azt nem mondanám provokálásnak. Pl. ha nők vonulnának fel Iránban vagy Afganisztánban a jogaik mellett.

Miért számít az hogy ki milyen szexualitású? Az lényegtelen. Egy libertárius vagy konzervatív homoszexuális miért lenne rosszabb mint egy balliberális/kommunista heteró?

DerWolf
10-02-2023, 08:21 PM
A nőkkel különösebb probléma nincs hacsaknem feministák akkor van
Orbán már mindent megenged csak eladja az egész országot mostmár iparilag emberileg mindenhogy

Nem sért jogot az orosz rendőrség, ez nyilvános közmegbotránkoztatásnak és közösség elleni izgatásnak számít kinn (itthon is büntetendő volt a kommunista szoci korszakban) ha valaki a szexualitásával kérkedik és azt kihívóan reklámozza is azt, véleményem szerint jól dolgoznak az oroszok
Nem tartozik ez senkire sem, hogy ki mit csinál, magánügy a szexualitás kérdése
Nyilván tudatában van annak az ember, hogy léteznek homoszexuálisok de azt belenyomni a másik ember arcába felesleges
Ez csak szokásos polgárpukkasztás ami tipikus nagyon rossz homoszexuális jellemvonás, csak ezt épp az oroszok nem engedik meg
A férfi homoszexuálisoknak sok rossz tulajdonsága van, nem írom le mert kábé 24 órába telne mennyi
Ehhez képest a női leszbikusok teljesen normálnak számítanak agyilag bár feminista beállítottságú társaikat szintén felrakhatnák arra a buszra a rendőrök mert azokkal is vannak gondok
Nézd ha tudnának a normálisan viselkedni embertársaikkal a homoszexuálisok akkor nem is lenne probléma a szexualitásuk, de nekik mindig csinálni kell a polgárpukkasztást, kérkedni szexualitásukkal,üldözni és zaklatni heteroszexuálisokat,igencsak erőszakosak és ők teljesen máshogy látják a világot mint a heteroszexuálisok és saját homoszexuális nézőpontjukat akarják ráerőszakolni az emberre és valami ilyesmi a történet
Egyéb egészségügyi meghatározások is tartoztak a homoszexálisokra még a szoci korszakban amit csak most nem olyan rég töröltek el, például nem adhattak vért

TMIB
10-02-2023, 10:06 PM
A szólásszabadság jogát sértik, ha nem csak ők, akkor a törvények is.

Nem tartozna senkire, csak ha őket hátrány éri, akkor ez egy módja hogy a nemtetszésüket fejezzék ki vele.

A férfi homoszexuálisoknak sok rossz tulajdonsága van

Az amerikai konzervatív mozgalmat pl. jelentős részben ők tolják, jobban mint a heterók. A Walkaway mozgalom vezetője is meleg fickó, százezrekhez szól. Ott van Dave Rubin is. Scott Presler aki a Republikánusok egyik legaktívabb aktivistája. Blaire White transz, nem meleg, de ő is legelöl van. Meg sok másik is, leszbikusok, melegek, transzok, konzrevatívok, és/vagy libertáriusok, aktívak, szavaznak. Nem érdemes összekeverni őket a szélsőségesen progresszív/balliberális LMBTQ-sokkal.

Jó, Magyarországra semmi nem jut el ezekből, sem a hírekből, sem közszereplőkből, egy felől azért nem mert a magyar kormánynak ez kényelmetlen hogy vannak konzervatív melegek, másfelől meg azért nem mert a magyar ellenzéknek is kényelmetlen, ugyanazon oknál fogva.

De ezért kell külföldi sajtót olvasni, külföldi politikai videókat nézni, hogy az ember szélesítse velük a látókörét.

DerWolf
10-02-2023, 10:23 PM
Nem éri őket semmilyen hátrány, én sem beszélek a szexuális magánéletemről mindenkinek egy szál tangában a Váci utca közepén mert csak így érzem teljesnek magam
Senkit nem érdekel a másik szexuális élete, ez mindenki magánügye
Ez polgárpukkasztás, feltűnési viszketegség, szokásos homoszexuális műsor.Nem csak most 50 éve is az volt csak épp a kommunisták ezt nem kezelték (vagyis gyógyszerezték a homoszexuálisokat, hogy ferde hajlamuk elmúljon de csak az esetek kevés részében tudtak eredményt elérni, ugye az alapvető születési rendellenességgel nem nagyon lehet mit kezdeni)
Csak jelzem neked: nagyon vigyázni a homoszexuálisokkal, egyesek súlyosan komoly dolgokat is megcsinálnak a hírnévért és feltűnési viszketegségükben, elmennek súlyosan messzire is
Ha nem vagy homoszexuális akkor kerüld őket az a legtisztább mert két dolog fog történni: vagy rádmásznak teljesen mindegy, hogy most homoszexuális vagy, vagy nem akkor is, vagy pedig wc papírnak fognak felhasználni meg lábtörlőnek szintén feltűnési viszketegségből

Én nemtudom amerikában ki mit tol, de amilyen gondolkodás van ott előfordulhat, hogy a homoszexuálisok azok haha
Nem ismerek egy homoszexuális amerikai politikust sem de ennek oka, hogy nem is nagyon tanulmányozom az amerikai politikát különösebben
Némely médiaszereplőről tudom, hogy homoszexuális vagy leszbikus de ennyi

Magyarországon az emberek nagy többsége nem fogadja el a homoszexualitást, nem kedvelik a magyarok a homoszexuálisokat, ezért megy most az LMBTQ erőszakoskodás mert kevés a langyi fiúcska és megy az agymosás, a homoszexualitásra való rábírásra megy ki a játék, ennyi

Az én látóköröm már nem nagyon kell szélesíteni, köszönöm szépen ismerek már mindenkit A-tól Z-ig, volt pár üres évem ebben az ügyben

TMIB
10-02-2023, 10:32 PM
Néhány példa: - Nem házasodhatnak, ha nem házasok nem mehetnek be egymáshoz a kórházba, a házastársak közötti öröklés és együtt adózás sem lehetséges, utazásnál házastársi vízum nincs, hiszen nem házasok, családi biztosítás, családi kedvezmények, azok is kilőve.

A heterók ugyanúgy beletörlik az emberbe a lábukat. Nézd meg a "tartozások, szaremberek" című videóm a régi haveromról, meg a nagyon heteró anyukáról. :hogymi:

DerWolf
10-03-2023, 06:53 AM
Néhány példa: - Nem házasodhatnak, ha nem házasok nem mehetnek be egymáshoz a kórházba, a házastársak közötti öröklés és együtt adózás sem lehetséges, utazásnál házastársi vízum nincs, hiszen nem házasok, családi biztosítás, családi kedvezmények, azok is kilőve.

A heterók ugyanúgy beletörlik az emberbe a lábukat. Nézd meg a "tartozások, szaremberek" című videóm a régi haveromról, meg a nagyon heteró anyukáról. :hogymi:

Miért ne mehetnének be a kórházba?
Ott nincs megkötve ki mehet be, csak a látogatási idő van megkötve általánosan mindenhol
Mostanában csak a koronavírus ideje alatt kérték az oltási igazolványt különben nem mehettél be én más megkötésről nem tudok, esetleg csak ha járványügyi korlátozás van életben de mondjuk akkor meg senki nem mehet be

Végrendeletet lehet írni házasság nélkül is és arra hagyod a vagyonod akire akarod

Kedvezmények...erkölcstelen bűnös ferde hajlamú életvitelükkel ennyit kibírnak
A homoszexuálisok igen kohezív társaság, rendkívűli módon támogatják egymást,nem fognak éhenhalni

Az, hogy a heterók beletörlik ugyanúgy az emberbe a lábukat annyi biztos, ebben igazad van
Vannak bizonyos népcsoportok akikkel folyamatosa a baj van ezt hazugság lenne is letagadni
De az emberek nagy része egy neveletlen mocskos disznó aki állandó felügyeletre és törvénykezésre szorul mert ugye meg lehet nézni Magyarországon a népet, itt aztán soha nem jó semmi a magyarnak a történelemben
Osztrák Magyar Monarchia?
Nem jó mert el akarnak bennünket germanizálni és egyébként is megszállók szóval demokrácia kell
Horthy rendszer?
Nem jó mert fehérterror
Kommunisták?
Nem jó mert Államvédelmi Hatóság és vasfegyelem, szocialista beszolgáltatás
Vörös Hadsereg?
Nem jó mert megszálló haderő
Akkor kérdés mi a jó?
Az anarchista színvonal alatti őrjöngés, na az a jó ebben az országban valamiért mindenkinek, persze nem nekünk, nekünk sajnos túl fehér a bőrünk ehhez

DerWolf
10-03-2023, 08:20 AM
Nézd meg a "tartozások, szaremberek" című videóm a régi haveromról, meg a nagyon heteró anyukáról. :hogymi:
Az előfordult, hogy engem is megloptak bár nemtudom, hogy a saját haverjaim voltak e de valószínűsítem igen
Volt olyan is, hogy kölcsönkértek azzal a szöveggel, hogy "két nap múlva meg lesz adva" még egy hét után sem jelentkezett az illettő, megkeresésére megnyugtatott, hogy "meg lesz a pénz adva" utána még másnap engem megkeresett aztán ott fenyegetőzött úgyhogy akkor ugye be is fejeztük
Akkor volt olyan aki egyszer csak felhívott a semmiből, hogy neki szüksége lenne X összegre
Gondoltam jól van, az ember is segített a múltban nyilván segítek neki ezen ne múljon
Odamentem aztán volt valamennyivel több pénz nálam ahogy meglátta azt is elkérte és biztosított róla, hogy "nem ez nem egy lehúzás" aztán azóta is oda van pénzestől de a későbbiekben amikor találkoztunk teljesen barátilag jött oda kezet fogni
Nem nagyon tudom ezek az emberek hol élnek, nálam ez nem nagyon divat, el lehet játszani egyszer csak aztán befejeztük véglegesen, nincs szükségem ilyen emberekre
A közüzemi tartozást be lehet vasalni ha van albérletkötési szerződés, akkor feljelentést kell tenni és akkor majd bevasalják rajta egyben vagy részletekben, ha nincs albérlet kötésről szerződés akkor sajnos nem fog menni vagy más eszközökhöz kell folyamodni

TMIB
10-04-2023, 12:23 AM
Van úgy hogy a kórterembe ha csak családtag mehet be (tehát házastárs), akkor ezzel ki vannak zárva, hiszen nem házasok.

Ha házas vagy, nem kell végrendelet, ha elcsap egy kamion, automatikusan a házastárs örököl.

Kedvezmények...erkölcstelen bűnös ferde hajlamú életvitelükkel ennyit kibírnak

Miért ne kapjanak ha a többi kap? Kibírná a heteró is. Vagy a heteró az gyengébb? Nem hiszem hogy erkölcstelenség, hogy bűn, azt csak néhány vallás mondja, az tény hogy nem természetes, de a természetben is mindig vannak kivételek. Bárcsak a politikusoknak is ennyi lenne a "bűne".

igen kohezív társaság, rendkívűli módon támogatják egymást,nem fognak éhenhalni

Ez vallásokra is igaz.

Vannak bizonyos népcsoportok akikkel folyamatosa a baj van ezt hazugság lenne is letagadni

A videó amiről beszéltem, mindkettő illető magyar. Az egyik a haverom volt, aki kölcsön kért, de ahelyett hogy megadta volna, k-vaanyázott és eltűnt. 1000 forintot ért neki a barátságunk. Már akkoriban sem volt nagy összeg pedig. A másik meg egy magyar nő, aki áron alul kivette a lakást, mert nagyon szükségben volt, mi meg segítettünk raja, fillérekért lakhatott ott. Aztán lelépett, kiderült hogy több mint fél éven át nem fizetett semmilyen számlát.

DerWolf
10-04-2023, 04:37 AM
Igaz, hát akkor passz, élettársi viszony talán megvalósítható
Amennyiben előre meg van írva a végrendeleted akkor elcsaphat bármikor a kamion mindenféleképpen az örököl aki abban benne van

Nem mondom meg mennyi kedvezményt kaptam az elmúlt kerek 20 évben:semennyit, amíg másoknak tövig benne a hátsójában minden téren
Hát ilyen ez a lelki törés
Nekem se szimpatikus sok ember de azért szadizmusba nem megyek át meg nem kötelező nézni mindenki fejét
Most például mondhatnám azt, hogy nem egy rendőrrel volt problémám az életemben dehát ettől még nem tekintek az összes rendőrre rossz színben

Minden népcsoport összetart ezalól kivétel a magyar, itt akkor a legjobb ha egymást fúrja a másik ez már itt néphagyomány

Persze nekem is van fehér ismerősöm aki egy forinttal nem különbb mentalitásilag egy söpredéknél de van ott több is
"white trash" ugye vagy valami ilyesmi lesz kinn amerikában az ilyenek megnevezése

Ha nem kötöttetek papíron albérlet szerződést akkor sajnos ez van, ezt bizonyítani kell bíróság előtt akkor magánnyomozót szükség esetén embereket kell keresni, hogy behajtsátok a tartozást
Nálunk is volt, hogy eladtuk a házat fizettek foglalót aztán nem jelentkeztek és végül úgy kellett az ajtót rájuk rúgni

TMIB
10-04-2023, 05:32 AM
A kedvezményt a házaspárok kapják, és ha gyerekük is lesz, akkor további kedvezményt kapnak. Ha te nem vagy nős, ott értelem szerűen nem fogsz házastársi adózást csinálni, meg gyerek nélkül nem kapsz adókedvezményt a gyerek után.

Minden népcsoport összetart ezalól kivétel a magyar, itt akkor a legjobb ha egymást fúrja a másik ez már itt néphagyomány

Nézd meg milyen polgárháború volt az USA-ban. 300.000 halott volt belőle. De minden ország fel van osztva politikai szinten, sokszor 50%-50%, ami valójában majdnem egy darab 100%, csak hülyítenek mindenkit. De szétosztják az embereket mindenféle szinten, politikailag, ki szegény ki gazdag, ki nő, ki férfi, ki heteró, ki nem heteró, ki öreg, ki fiatal. Valahogy mindig éket vernek a különböző csoportok közé. Oszd meg és uralkodj jelszóval.

A lakásügy már elévült szerintem. Max azt tudom tenni hogy a nőnek azt mondom hogy ha nem fizet akkor az összes ismerősének elküldöm az egész sztorit. Van bizonyítékom arra hogy mit csinált.

DerWolf
10-04-2023, 09:36 AM
Ne aggódj miattuk, gondolkodj azon mi lesz majd az erdővel

Értelemszerűen mivel homoszexuálisok így sok életcéljuk nincs az életben maximálisan hedonista mind általánosan sőt nagyrészük erősen elvadult, alkoholisták narkósok és mindig az a rohadt feltűnési viszketegség
Nőnek tettetik magukat de itt jön az a csavar ami megtévesztő náluk mert közben homoszexualitásuk dominál ami nem éppen női viselkedésre és gondolkodásra vall hiába játsszák a nőt: igen nagyra értékelik a minél erősebb férfias kinézetet és az erőszakosságot és igencsak a nagy nőieskedés mellett eszméletlen nagy tahók néha és jellemzően üldözési mániások
Szóval ha úgy gondolod, hogy ezek úgy gondolkodnak mint egy nő akkor rosszul gondolod
Kivétel persze van néha de a legtöbbre igazak a fenti jellemzők
Van köztük egyébként sok tehetséges ember a munkáját tekintve főként a szépség és divatiparban, női kollégiáikat símán lekörözik sok esetben de mivel náluk az utódlás kérdése kizárt így a legtöbb elég vagyonos
Amint az előzőekben leírtam igen kohezív társaság aki leginkább az agya helyett a seggével gondolkodik alapon, így segítik egymást minden téren
Ettől függettlenül ha nem vagy homoszexuális akkor súlyosan tartsd távol magad tőlük, komoly problémákba ütközhetsz velük

Azt látom, hogy az USA-ban aztán osztályozva van mindenki egyből
Bizonyos szinten nem is baj a dolog bár úgy látom kissé túlzásba viszik néha,van köztük normális gondolkodású de elég parancsolgatós és komoly felsőbbrendűségi komplexussal küzdő egy társaság az amerikai én úgy veszem észre és néha igen csúnya mélységekbe le tudnak menni egy ember meghatározását illettőleg, a rabszolgatartás még mindig divat náluk
Az, hogy polgárháború volt nem lényeges, ezek mióta ott vannak úgy kábé 1492-óta folyamatosan ölik egymást, ott a fizikális erőszak meg a puskapor az egy alapvető dolog én úgy látom

Nézd ha elévült a lakásügy akkor már mindegy számodra a dolog, ne foglalkozz vele, max kiadod az ismerőseidnek a nőt, hogy nem megbízható szélhámos
De ha van bizonyítékod akkor miért nem mentél vele rendőrségre?

TMIB
10-05-2023, 12:02 AM
Miért ne lenne sok életcéljuk? Nem értem. Pont olyan életcéljaik vannak mint a heteróknak. Dolgoznak, vagy fizikai munkát, vagy irodait, pont azokat csinálják mint mások. Magyarországon 1 millió alkoholista van, mint az 1 millió meleg? Tele van minden kocsma, többnyire férfiakkal, akik nőkről beszélnek amíg az asztal alá nem isszák magukat. A herbálozás meg inkább a számozott utcákban megy, de ott sem melegek élnek.

"Szóval ha úgy gondolod, hogy ezek úgy gondolkodnak mint egy nő akkor rosszul gondolod"

Én nem mondtam hogy úgy gondolkoznának.

mivel náluk az utódlás kérdése kizárt

Miért lenne? Lefekszenek egy nővel és megvan a gyerek. Leszbikusoknál is pont annyira könnyű a helyzet.

Ettől függettlenül ha nem vagy homoszexuális akkor súlyosan tartsd távol magad tőlük, komoly problémákba ütközhetsz velük

Ez engem arra emlékeztet amikor a feministák mondják a nőknek, hogy tartsák távol magukat a férfiaktól. :) Amúgy személyesen melegeket nem ismerek, mármint férfiakat, csak leszbikus párokat. Az egyiket jobban, voltam az esküvőjükön is. Mindig dolgoznak. A másik párt nem annyira ismerem, mert ők Magyarországon vannak és nem találkoztam velük csak nagyon távoli rokoni a kapcsolat, nem is vér szerinti. De úgy tudom hogy ők is rendben vannak.

és komoly felsőbbrendűségi komplexussal küzdő egy társaság az amerikai

Én ezt nem látom. Van a politikai elit, meg van az átlagember. A politikai elit csinál amit csinál, az átlagember meg nem szólhat bele. Azt tudtad hogy a második világháborút sem akarták az átlag amerikaiak? Voltak közvélemény kutatások, nemet mondtak rá. Attól függetlenül belépett az ország a frontvonalra.

a rabszolgatartás még mindig divat náluk

Dél-Amerikában, arab országokban, Afrikában még bőven volt rabszolgatartás amikor az USA-ban már nem.

Magyarországon meg kb. 25.000 rabszolgásított ember él. (csicskatartás)

De ha van bizonyítékod akkor miért nem mentél vele rendőrségre?

Minek? Mentem más ügyben, hol ebben, hol abban, a rendőrség nem csinál soha semmit. Meg szerintem amúgy sem értem volna vele semmit, a rendőrséget nem érdeklik a chat-log-ok.

Mindegy, az mind megint Off, ebből nem sok a család-téma.

DerWolf
10-05-2023, 11:18 AM
Az egy dolog, hogy dolgoznak de ők nem úgy gondolkodnak az életről mint a heterók
Nincsenek tisztában a család vagy gyerekek fogalmával, teljesen más célok hajtják őket az életben mint a heteroszexuálisokat
Az, hogy itt mindenki alkoholista annak egy oka van, az, hogy egy bábállam vagyunk alulfizetve és hiába dolgozik az ember nem keres semmit, nyilván ezért sok az alkesz aki már depressziójában meló után hazamegy aztán kilátástalan helyzetét megpróbálja elfelejteni pár üveg sörrel
Én biztos vagyok benne, hogy jóval kevesebb társadalmi probléma lenne ebben az országban ha a magyar ember is megkapná az EU minimálbért
Szoktam én is nőkről beszélni, ez férfiaknál alapvető téma szokott lenni csak hát a realitás és az álmodozás között nagy különbség van, éppen álmodozhat az ember csak sokra nem megy vele
Fú hát ez a herbál téma nemtudom micsoda, én még a hagyományos indiai kendernél voltam még képben ami azt tette ami a dolga is volt
Ezek a herbálok már mindenféle vegyszerekbe be vannak áztatva csupa hallucinogén mind, sok köze ennek már nincs a marihuánához,egy rakás szemét

Azok nem fekszenek le nőkkel,egyáltalán nem vonzódnak nőkhöz szexuálisan,némely kifejezett nőgyűlölő, szerintem erekciójuk se lenne egy meztelen nőre sem
Itt a mesterséges megtermékenyítés az ami játszana esetleg bár kérdéses hogyan nevelnék fel azt a gyereket, nagyon más a gondolkodás
Leszbikusok nem nagyon tudom mennyire vonzódnak a férfiakhoz, szerintem kábé annyira mint a homokosok a nőkhöz nagyon semennyire
Egyébként a leszbikusok egy részét szerintem meg lehet dolgozni csak ügyesnek kell lenni náluk szexuálisan, de ettől még leszbikus mivoltuk valószínűleg megmarad
Én nem ismertem homoszexuálisokat, meg voltam győződve, hogy ezek úgy gondolkodnak mint egy nő hiszen azoknak akarnak tűnni, óriásit tévedtem
Az Istenre könyörgöm tartsd távol magad tőlük ha jót akarsz magadnak, komoly problémákba fogsz ütközni velük, nem lényeg mi megy az LMBTQ mittudomén min a médiában és gondolj inkább az erdődre

Minden idők legnagyobb politikusai is nemhogy átlagemberek közül kerültek ki hanem súlyosan rossz körülmények közül küzdötték fel magukat, megjárta jelentős részük a börtönt is ha jobb ha baloldali politikus volt, politikai okokból
Az USA-ban is vannak elnökök és politikusok azt látom néha úgy le is durrantják őket ha nem nagyon tetszik valami de ez európában is előforduló tényező a politikai alapú gyilkosságok
Nincs érinthetetlen ember
Az USA már 1939 előtt belépett minden hadüzenet nélkül a második világháborúba, német cirkálókat fogtak el és legénységüket hadifogolyként ejtették, illettve az északi sarkra is azért költözött a német katonák egy része (akiknek egyébként sok fogalmuk innentől kezdve nem volt az európai hadszíntérről) mert oda is megfigyelőállásokat telepítettek az amerikaiak még 1941 előtt

Igen a csicskáztatásról annyit, hogy 2000-ben voltam sorköteles be is mentem a hadkiegészítőre aztán meg is feleltem minden téren katonának csak épp a katonphszihológussal feljött az akkor még divatos csicskáztatás kérdése
Mondtam neki, hogy nekem elöljárói paranccsal nincs gondom azt én végrehajtom minden esetben de az, hogy itt fél évvel hamarabb bevonult seggfejek majd itt ugráltassanak akik ugyanolyan honvédok és öreg katonának gondolják magukat te meg vagy a kopasz hát ez így nem fog menni
Nagyon súlyos dolgok mentek időnként az MH-nál a sorköteleseknél ezen a téren amit a tisztek valamiért el is néztek, hogy terrorizálják a frissen bevonultakat a már fél éve benn lévő honvédek, úgyhogy mondtam ha engem bárki csicskáztat az öregebb honvédek közül az egyből kap egy sorozatot a kalasnyikovból és akkor témát lezártuk
Sok a gond, én úgy veszem észre hogy ilyen kutya macska barátság megy az USA-ban, azt meg hagyjuk
Itt nem divat a rabszolgatartás, hanem börtön vagy munkatábor volt mindig érvényben, a rabszolgatartás amerikában divat

Ja hát 89 óta nem viszi túlzásba magát a rendőrség, talán még a 90-es években és a vége felé volt rendőr az utcán de ha bementél a yardra mert gondod volt már ott is csak veled kínlódtak leginkább a nyomozók úgyhogy az ember tényleg úgy volt vele, hogy nem is érdemes bemenni, inkább az önvédelem felé kell terelni a hangsúlyt
Mert a rendőr nem foglalkozik veled, ha gond van az két pillanat alatt megtörténik ott meg ugye általában nincs rendőr és ezek már csak utólagosan nyomozgatnak akkor amikor már rád lapátolják a földet akkor meg már neked mindegy
Itt a magyar titkosszolgálatok is hibásak mert ha valakivel gond van visszatérő jelleggel akkor azt megfigyelés alá kellene tenni (még a 80-as években működött a rendőrség részéről a dolog) és ha tényleg problémás akkor lekapcsolható az illettő
Csakhogy itt az önvédelem témaköre is igencsak behatárolt Magyarországon, jó a kérdés akkor mit lehet csinálni.Na de engem nem érdekel, ismerem én az utcát és inkább én vágok le valakit mintsem engem vágjanak le alapon gondolkodom már tinédzserkorom óta

TMIB
10-07-2023, 06:56 PM
Nem tudom, szerintem mindenki más. Van amelyik meleg pár akar gyereket, van amelyik heteró pár nem akar. Nem tudom kinek mi a célja, szerintem az egyéni dolog.

Szoktam én is nőkről beszélni, ez férfiaknál alapvető téma szokott lenni csak hát a realitás és az álmodozás között nagy különbség van, éppen álmodozhat az ember csak sokra nem megy vele

Azért fontos az is. Álmodozás nélkül nincs cél, cél nélkül nincs célba érés. Én is álmodoztam mindig, barátnő, feleség, munka amit szeretnék, saját otthon, lőfegyvertartás, aztán lassan összejött minden.

(A herbálozás a lecsúszottabb rétegeknél népszerű Magyarországon, mert gondolom hogy olcsóbb mint a fű és az alkohol.)

Itt nem divat a rabszolgatartás, hanem börtön vagy munkatábor volt mindig érvényben, a rabszolgatartás amerikában divat

Nem divat, 150+ éve nem az, sőt az alkotmány külön tiltja. Magyarországon meg:

https://hvg.hu/itthon/20160531_rabszolgak_magyarorszagon_modern_kori_rab szolgasag_global_slavery_index

De ez is messze van a család témától.

DerWolf
10-07-2023, 08:44 PM
Nem tudom, szerintem mindenki más. Van amelyik meleg pár akar gyereket, van amelyik heteró pár nem akar. Nem tudom kinek mi a célja, szerintem az egyéni dolog.

Azért fontos az is. Álmodozás nélkül nincs cél, cél nélkül nincs célba érés. Én is álmodoztam mindig, barátnő, feleség, munka amit szeretnék, saját otthon, lőfegyvertartás, aztán lassan összejött minden.

Nem lehet egy homoszexuális fejével gondolkodni ha nem vagy születetten az
Én ismerek párat Isten mentsen még ismerettségi viszonyba se kerülni velük, beteg agyú banda
Azért csak a heteró párok akarjanak csak gyereket különben kihal a faj, őket meg majd egy öregek otthonában katéterezik meg pelenkázzák az elfekvőn ahol egyedül fekszenek és két hónap múlva meghalnak, nem lesz nagy élmény

Ez egy szép gondolat volt tőled, pont én is ezt raktam ki a facebook oldalra ahol egy kiskutya nézi a tévét és alá van írva, hogy "never stop dreaming"
Én is így gondolom, hogy az alapvető célkitűzésekhez valamennyi álmodozásra szükség van de azért két lábbal álljon az ember a földön azt azért tegyük hozzá
Örülök neki, hogy boldog vagy, ez itthon nem megvalósítható tényező gazdasági és humán rosszindulati okokból ezt te is tudod egy részét biztos

Nagy divat volt tizenéve a herbál, lehetett kapni ilyen alternatív boltokban is amíg azt be nem tiltották
Egy rakás szemét, semmi köze az indiai kenderhez, csupa hallucinogén vegyszer
Nemtudom van e még piacon szerintem már egy ideje be van tiltva
Bár én a marihuána fogyasztással sem értek egyet, az nem két sör annál kissé súlyosabban hat az idegrendszerre és az agyra úgyhogy ha nem orvosi okokból kapja az ember akkor az illegális

Az, hogy mit tilt az alkotmány és a nemzetközi klikkek mit meg nem engednek maguknak az meg más kérdés, terrorizmus

DerWolf
10-08-2023, 08:12 AM
Az örökbefogadást elfejtettem az is egy opció
Vannak nagyon szép fiúk lányok nevelőotthonokban akiknek nincs senkijük és akikből azért lehetne valami
Itt is sétálgatott egy időben egy magas vékony világosszőke vagy kék vagy zöldszemű fiatal 13 év körüli fiú egy időben jött meg ment iskolába
Tudtam, hogy intézetis majd megszakadt az ember szíve, hogy egy ilyen gyerek nem kell senkinek sem meg látta az ember azt is, hogy a fiatal intézetis lányok ott ültek a kanapén és maguknak csavarták meg szárították befelé a hajukat egy szál fürdőköpenyben, elkomorodik az ember ilyenkor azért

Szóval lehet így is és akkor lesz ez
9423
9421
9422
9424

Vagy lehet így is és akkor lesz ez
9425
9426
9427
9425
9428
9429
9430
9431

DerWolf
10-08-2023, 11:35 AM
Ugyanmár senkinek nem lehet ez az életcélja
9432

TMIB
04-23-2025, 02:16 AM
A 21 éves nő elmondja hogy a lényeg a szeretet, meg az hogy a férfi rendes legyen, nem az kéne fontos legyen hogy mennyi pénze van, hogy milyen autója van, van-e egyáltalán autója, stb.

Erre a többség elmondja a nőt mindenféle hülyének, szemétnek, átvitt értelemben "szemérmetlen qrvának", stb.

Telesen logikátlan. Eleve az hogy ezeknél a videóknál a legtöbb nő mondja hogy dúsgazdag férfi kell neki mert az a nagyon fontos. Azokat a nőket szidják. Ez az ellenkezőjét mondta. De ugyanazok az emberek őt is szidják. Akkor most mindegy hogy mit mond egy nő, mert ígyis-úgyis szidni kell?

Amúgy szerintem teljesen igaza van a nőnek, amelyik nő így gondolja a dolgokat mint ő, az főnyeremény lesz és a legjobb feleség.

VIDEÓ:
https://www.facebook.com/reel/1015764320424016