Nukleáris katasztrófa után
Mi a véleményetek egy lehetséges nukleáris katasztrófáról? Akár egy Csernobil 2 akár atomháború. Bár nem hiszem, hogy ettõl kéne rettegni egész életünkben, azért szerintem nem is elhanyagolható a veszély.
Lásd a koreaiak most ezzel szórakoznak, bár ez szerintem csak egyfajta politikai fenyegetõzés.
Egy totális atomháborúnak kevés esélyét látom, de ha 1-2 nukleáris töltet eldurran, az is csúnyán hazavághatja az egész emberiséget. Ajánlom megnézni az On the beach c. filmet, amit a filmes fórumban már írtam. Abban az volt az elgondolkodtató, és a valóságban is így gondolnám, hogy a sugárzás miatt senki nem tudja megúszni igazából az atomháborút, a szennyezõdés, háttérsugárzás mindenhova eljut, nincs menekvés elõle. És ha meg is ússza az ember az elején, milyen élet lenne az ha utána mondjuk 10 éven belül mindenki meghalna körülötted rákban stb?
De nézzünk csak egy lokális esetet. Mondjuk Pakson, vagy Szlotákiában (2 erõmû is van) beüt egy komolyabb gebasz (oké, nagyon kicsi az esélye, de nem zárhatjuk ki) akkor ezek a széljárás miatt Magyarországot gyakorlatilag élhetetlenné teszik. Gondolom milliók menekülnének, a maradók pedig folyamatos kockázatban élnének, az ország tényleg lehúzhatná a rolót.
Lehet-e erre készülni, és van-e értelme egyáltalán?