Ezt a Gregori terméket hívtam én német katonai cipõkrémnek.Talán ez a legolcsóbb Gore-Texhez használható krém.
Printable View
A csizmát érdemes igazi csizmadiával elkészíttetni. Nem olcsó (20k huf-tól felfelé), de jó eséllyel kitart életed végéig. Néptáncos csoportok tudnak adni elérhetõséget megbízható mesterhez. A készített csizma teljesen a lábadra passzol (a lábfejedrõl kb. fél tucat helyen vesznek méretet, természetesen külön-külön mindkettõrõl), és a tervezett igénybevételhez igazíttathatod a "szabását". Szóval szerintem megéri.
A gumicsizma, ha jól van megválasztva, nem töri fel az ember lábát. Én napi szinten használom hosszú órákat. A nyári csizmának passzosnak kell lennie, hiszen csak egy sima zoknit veszel fel hozzá. A téli csizmának viszont érdemes egy számmal nagyobbat venni, egyrészt a vastagabb/több zokni miatt, vagy ha használsz hozzá bélést, akkor az nagyjából fél méretet szûkít rajta. Emellett jó, ha van a tetején egy összehúzós zárórész, mert azt használva nagyon jól el tudod kerülni, hogy a 60 centis hóból 30 a lábbeliben kössön ki. Amúgy trágyalapátólósból is van, ami csak háromszor annyiba kerül, egy neoprénhez hasonló anyagból készítik a belsõ réteget (a jó gumicsizma két réteg gumiból készül), és olyan minusz 10 fokig használható különösebb plusz bélés nélkül.
Zárszóként pedig annyit, hogy hosszú évek tapasztalata után mondhatom, dunlop gumicsizmát ne vegyetek, mert azok sz.rt sem érnek :D
En par bakancs es csizmi utan az utobbira szavazok persze nem az ordenare turakon csak kisebb kimozdulasokon.
Van egy neoprem csizmam ami nagyon bejott:
https://lh5.googleusercontent.com/P6...=w1150-h932-no
es most sikerult beszerezni harmadaron egy masik belelt versenyzot
Csatolmány 1028
nem kell oket apolni kenyelmesek es garantaltan vizalloak.
Persze Monsen bacsi megmutatta sajnos szemleletesen miert nem jo hosszutavon a gumicsizma. Az a koromlevetel orokre beegett az agyamba :D
Na megvan a vidijo csak hogy nektek is beégjen :)
Lars tesvirem tevekenyseget kovessetek a 3. perctol amint elborul az agya a neoprem csizmara:
http://www.youtube.com/watch?v=3OeHXf20ns8
(ez azon sorozat elso resze mikor nekivag 1 evre az eszaki vadonnak. 30 nap utan elhajitja a csizmat.
hangsulyozom nekem kisebb turakra nagyon bejovos!
Nem tudom mit mond, de sejtem. A monológja vége meg... :hanyas:
ez a csávó nem gondolta át eléggé, hogy mit csinál.
a lábbeli nem engedi be a vizet
de ki sem engedi!
ha téli guccsiban mászkálok, mindig van nálam váltózokni (általában két pár ... biztos ami biztos)
egyébként tény, hogy nem hosszútávú túrákra való.
oda túrabakancs kell.
ez a nulla fok körüli hõmérséklet melletti, néhol lábszárközépig érõ latyakos lápos rétekre, nádasokra van kitalálva, ami ha be is fagyott, akkor is beszakadhat alattad. ilyen helyekre viszont a túrabakancs kevés.
az elso mondatod kicsit durva volt! :haha:
Egyszeruen csak beprobalta a csizmat aztan kihajitotta o az egyetlen aki valoban komolyan leteszteli a cuccokat...!
Van egy kis tapasztalat a hata mogott ha meg nem hallottal rola akkor itt van egy kis info:
Lars Monsen expedicioi:
Canadat atszelte keresztbe gyalog es kutyaszannal (2 ev og 7 honap, 8 252 km), tv serie på NRK1
gyalog Alaska (10 honap, 3000 km)
gyalog norvegia (1 år, 3000 km)
es a tobbi :
Til fots over Kodiak Island, Alaska
Til fots over Admiralty Island, Alaska
kajakkal Katmai National Park, Alaska, ketszer
900 km gyalog finn sved norveg
90 dager til fots i Børgefjell nasjonalpark
3 1-måneders turer: Finnmark, Femundsmarka og Saltfjellet, 2004, til tv-serie på NRK1
365 dager på Nordkalotten (Norge, Sverige og Finland) september 2006 – september 2007, tv-serie på NRK1
van par konyvem tole amiben reszletesen leirja es indokolja mik a legjobb turacuccok, habar legtobbszor draga termekeket preferalja neki el lehet hinni...sajat karan mutatja be :D
4000(!) szabadban eltoltott ejszaka az megiscsak 4000 szabadban eltoltott éjszaka :D
a mazochizmusnak is sok különbözõ válfaja van
Üdv szerintetek mejik a jobb, a bates vagy a swat bakancs?