Meg egész Északafrikra sivatagos része is. A sivatagban három dolog van: Pet palack, fekete mûanyagfólia cafatok meg helyi lakosok...
Printable View
Ha már óvszer: http://willowhavenoutdoor.com/featur...-for-a-condom/
Remélem, hogy ez ebben a topicban nem off, de most már borzasztóan izgat, amit a Túlélni Alaszkát--topicban boncolgattatok: Mit vinnétek magatokkal egy tetszõleges hátizsákban, ha olyan helyre mentek, ahol nem tudjátok, hogy miféle terep vár rátok: lehet erdõs terep, lehet gleccser, lehet magashegység a hóhatár felett, lehet folyó, lehet sivatag, stb. Ha maradunk a sorozatnál, akkor annyi könnyítést lehet tenni, hogy csak mérsékelt övrõl beszélünk, de annyit nehezítsünk, hogy az év bármely szaka lehet. Tehát: írd össze annak a felszerelésnek a listáját, amivel le tudsz küzdeni egy hónapot bármilyen terepen. A kaját most hagyjuk, csak az egyebek érdekelnek. Vadász/önvédelmi eszköz viszont lehet. A lista szvsz egy jó INCH bag-nek is vagyis I'm Never Comin' Home bag-nek lehet az alapja. Ez hülyeség?
Nem tudom, én csak a saját környezetem idõjárását veszem figyelembe a BOB-nál. :) Az arizonai sivatagnál szívtam egy nagyot, mikor nem vittem kabátot és egy második nadrágot. Sötétedés után egy szál pulóverben és a vékony BDU nadrágomban csontig fagytam. :haha: Pedig még tüzünk is volt.
Küzdeni vagy vándorolni? Mert ha egy négy évszakos tábor kialakítása a cél -idõnkénti költözéssel-, akkor jobban eleresztem a fantáziám, nagyobb és nehezebb csomagot állítanék össze. Ha napi szinten kellene 10-20-30 km-t vándorolni nem sok mindennel egészíteném ki, így is pont elég nehéz. Ami a sorozat kapcsán jutott eszembe az a folyókon való átkelést segítõ nagyméretû úszógumi. Annak a tetejére rögzíteném a BOB-ot, így próbálva szárazon tartani.
Ha arról van szó hogy menni kell, akkor mi a legtávolabbi pont ahová oda szeretnél érni? Valószínûleg 5-10-20 kilométer, egy nyaraló, egy borospince, vagy egy kis ház, ami elérhetõ távolságban van, akár még gyalog is. Ha pesti vagy, akkor valószínûtlen hogy Sopron környékén legyen egy vidéki nyaralód, hiszen oda autóval sem jutnál el túl sûrûn. 1 nap alatt meg le lehet gyalogolni 20 kilométert, volt hogy gyerekként is gyalogoltam annyit. Elfáradtam a végére, de nem volt olyan nagy szám. :) Gondoljatok arra, hogy 1 heti gyaloglásnál napi 20 kilométernél az 210 kilométer lenne. Az hosszában a fél ország.
Az én B helyszínem ~120 km távolságra van az A-tól, 65 km-nél van egy megbízható ismerõs, akinél meg tudnék állni pihenni.
A kérdés azért fogalmazódott meg bennem, mert az eredeti feltevés az említett sorozat kapcsán merült fel, ahol az újabb távok leküzdése volt a cél. Az INCH számomra inkább azt jelenti, hogy az új végleges otthonom a zsákban van, sõt az az otthonom és nincs B helyszín ahova el kell jutni.