Eredeti hozzászóló
mmilan21
Ez egy különleges "egyoldalú" pack lett.
Tárolónak egy régi fekete füles mûanyag tárolót használtam. Az a régi 80-as 90-es évekbeli amiben csávázószert tartottak, de ez már vagy 100 alkalommal ki lett mosva, így steril lett(vegyszermentes).
A csávázószeres magoktól még az egér sem pusztul el, ez nem glialka vagy hasonlók, de azért érdemes elkerülni. Ez a mûanyag olyan amit a Nap sugarai évtizedek alatt sem tud láthatóan elöregíteni.
Nyilván a vegyszer miatt ilyen erõs a tároló felépítése/anyaga.
Raktam a tárolóba egy vastag fekete szemetes zsákot majd beleraktam a konzerveket.
Ezután lezártam a zsák száját (megkötöttem erõsen), a megkötött részt belegyömöszöltem a tárolóba, majd lezártam a tárolót a saját kupakjával.
Ezt követõen egy régi kimosott (masszív régi MOL-os) mûtrágyás zsákot fogtam és beleraktam a tárolót, majd a zsák száját megkötöttem egy alumínium dróttal(azért alumínium mert nem az nem rozsdásodik). Elástam és most már csak a megbontásra vár.
Azért lett egyoldalú, mert csak konzervet raktam bele, felkészülve egy élelemhiányra, mert vizünk lesz a kútból és megszûrni sem bonyolult dolog. Élelem viszont kelleni fog. Van tiszta víz tartalékom is.
Arra lett kihegyezve a csomag tartalma, hogy azonnal fogyasztható élelmet biztosítson kb. egy hét idõtartamra. Nem kell víz vagy fõzõcskézés az elkészítéséhez. Meg kell melegíteni a kaját, kibontani és lehet enni. A konzervek többsége nyitófüllel van ellátva, így a felbontása sem olyan nagy kihívás konzervnyitó híján (kés még akkor is van).
Röviden ennyi.
Up: Azért ez a dupla zsákos megoldás, mert a hordó teteje nem biztos, hogy teljesen vízálló. Így viszont biztosra mentem.