A gép amiben a GTX 750 van az milyen?
Én a fogyasztás csökkentése miatt akarok váltani desktopról laptopra, aztán ha rámjön még a játszhatnék akkor veszek egy desktopot is mellé, vagy valamilyen konzolt.
Printable View
A gép amiben a GTX 750 van az milyen?
Én a fogyasztás csökkentése miatt akarok váltani desktopról laptopra, aztán ha rámjön még a játszhatnék akkor veszek egy desktopot is mellé, vagy valamilyen konzolt.
GIGABYTE GV-N750OC-2GI GTX750 2GB GDDR5 PCIE
Innen rendeltem:
http://ipon.hu/webshop/product/gigab..._______/624682
A Gigabyte GTX 460 egyébként elég melegedõs típus volt - az igazán forrófejû pedig a Gigabyte 8800GT volt.
Nekem laptop most nem pálya(van egy régebbi Thinkpadem, idõnként jól jön).
Van ez a remek konfigurációm és így hogy az évek során több százezret költöttem rá - inkább nem váltom le.
Tudom még tovább csökkenteni a fogyasztást 1-2 egyszerû módosítással.
Eredetileg a fogyasztás 1 év alatt 450 KWh körül mozgott az most(rezsicsökkentés után) kb. 20-22 ezer Ft/év.
Az új módosításoknak köszönhetõen valaholy 300-330 KWh környékén lesz majd a következõ éves fogyasztás, kb. 15-17 ezer Ft/év.
Ehhez még hozzájöhet pluszban az is, hogy elõreláthatólag kevesebbet fogok gép elõtt ülni és csak a torrent kedvéért nem lesz bekapcsolva hagyva.
Most akkor válaszolok erre is, pont a lényeg maradt le az elõzõ hozzászólásomból...
Gépház: Coolermaster Silencio 550 + az említett 14 cm-es Noctua ventilátor
Tápegység: Seasonic S12II 430 Bronze
Alaplap: Asrock A55 Pro3
Memória: Kingston Hyperx 8 Gb DDR3 1333 Mhz
Processzor: AMD Athlon 651 x4 FM1 + Coolermaster Hyper T4 hûtõblokk ventilátor nélkül
Videokártya: Gigabyte GTX 750 2 Gb GDDR5
SSD: Samsung 830
HDD: WD Green 2 Tb
SCythe ventilátorszabályzó, a Noctua erre van rákötve (A ventilátornak pedig: Tudod mikor hangoskodsz?.... Amikor én akarom!!.. :haha:)
Ez nekem túl magas. Wattok, feszültség, volt, fogyasztás. Én mindig csak utánanézek hogy mi micsoda, hogy technológiailag hol tart, hogy passzoljon mindegyik, megrendelem a sok alkatrészt, összedobom a gépet és mûködik.
A videóim között van egy gépösszeszerelõs, akit érdekel keresse meg. :cool:
Neked biztos megfelel ahogy írtad, de én szeretek a dolgok mögé látni és tudni, hogy megközelítõleg mire számítsak egy eszköztõl.
Nekem fontos a viszonylagos idõtállóság, megbízhatóság, hatékonyság és hogy minél kevesebb legyen a számomra haszontalan funkció az eszközökben.
Jelenleg éppen (a fentiek mellett) a minél kevesebb fogyasztás elérése a cél és mindezt látható sebességcsökkenés nélkül.
Én 3-4 évente veszek egy új közép-erõs gépet, azon megy minden és elbúg addig amíg el nem avul. Utána meg már mindegy, mert úgyis jön az új. Kell a munkához, meg nem is akarok régi gépekkel szerencsétlenkedni.
Nálam körülbelül 4-5 év a cserélõdés ideje, ezalatt cserélem az elromlott vagy elavult részegységeket.
A jelenlegi gép alapjai (alaplap, processzor, memória, merevlemez, ház, ventilátorok) 2,5 évesek, a tápegység 1 éves, csak a videokártya az új benne.
Ez egy darabig bírni fogja. úgy ~3-4 évet is akár. Ha nem romlik el semmi, akkor csak kb. 3-4 év múlva fogok nagyobb alkatrészt(alaplap, memória, processzor) cserélni benne.
Ha pedig mégis elromlik valami, akkor vagy garanciális csere lesz, vagy veszek egy másikat.
Én is csak akkor kezdtem el el figyelni a fogyasztásra amikor kijött a villanyszámla, aztán rádugtam a gépet egy fogyasztás mérõre és kiderült hogy több mint 300W ot eszik ha pörög, "kikapcsolva" meg 20W-ot a mélynyomó, a router meg a különféle standby LED-ek miatt.
Majdnem 8 ezret tett rá a számlára havonta.
Úgy olvastam régen, hogy 1 darab LED égõ, évente akár több ezrest is megeszik. Úgyhogy jobb teljesen kihúzni mindent a falból. :)
Egy sima led dióda biztosan nem, még a un. "powerledek" is csak 1,5 W maximális fogyasztással rendelkeznek egyenként.
Szóval egy év alatt van 8760 óra és az megfelel 13140 Wh azaz 13,14 KWh (50Ft/KWh) vagyis magyar viszonylatban ~700 Forint per év az üzemeltetési költség.
Amerikában persze drágább a villamos energia, ezért a modemek összehozhatnak több mint 10000Ft-os villanyköltséget is.
A modemekben valami 0,1W-os led dióda szokott lenni, a tápegység és az elektronika sem fogyaszt sokat, így átlag 3-6 Watt a folyamatos fogyasztása.
Persze azért nyugodtan kihúzhatod, de ami még jobb: kapcsolós elosztó vagy kapcsolós konnektor.
Bizonyos eszközök elég sokat fogyasztanak kikapcsolt állapotban is, fõleg a régi eszközök.
Ahogy yeahno mondta: a hangrendszerek közül a több is van amely tekintélyes készenléti energiát használ fel.
Nálam a tápegység és a monitor használ fel fél-fél Wattot kb., a szünetmentes régebbi típus és 7 Wattot használ alapjáraton amikor be van kapcsolva.
Ha egyszer kipurcan a szünetmentesem(fél éve volt benne akksi cserélve) elektronikája, akkor valami energiatakarékosabbat/hatékonyabbat és minõségit veszek majd helyette.