Oldala 11 of 40 ElsõElsõ ... 91011121321 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 395

Topic: PC szervíz

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    A gép amiben a GTX 750 van az milyen?

Én a fogyasztás csökkentése miatt akarok váltani desktopról laptopra, aztán ha rámjön még a játszhatnék akkor veszek egy desktopot is mellé, vagy valamilyen konzolt.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló yeahno Hozzászólás megtekintése

Én a fogyasztás csökkentése miatt akarok váltani desktopról laptopra, aztán ha rámjön még a játszhatnék akkor veszek egy desktopot is mellé, vagy valamilyen konzolt.
    GIGABYTE GV-N750OC-2GI GTX750 2GB GDDR5 PCIE
    Innen rendeltem:
    http://ipon.hu/webshop/product/gigab..._______/624682

A Gigabyte GTX 460 egyébként elég melegedõs típus volt - az igazán forrófejû pedig a Gigabyte 8800GT volt.

Nekem laptop most nem pálya(van egy régebbi Thinkpadem, idõnként jól jön).
    Van ez a remek konfigurációm és így hogy az évek során több százezret költöttem rá - inkább nem váltom le.
    Tudom még tovább csökkenteni a fogyasztást 1-2 egyszerû módosítással.

Eredetileg a fogyasztás 1 év alatt 450 KWh körül mozgott az most(rezsicsökkentés után) kb. 20-22 ezer Ft/év.
    Az új módosításoknak köszönhetõen valaholy 300-330 KWh környékén lesz majd a következõ éves fogyasztás, kb. 15-17 ezer Ft/év.
    Ehhez még hozzájöhet pluszban az is, hogy elõreláthatólag kevesebbet fogok gép elõtt ülni és csak a torrent kedvéért nem lesz bekapcsolva hagyva.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló yeahno Hozzászólás megtekintése
    Most akkor válaszolok erre is, pont a lényeg maradt le az elõzõ hozzászólásomból...

Gépház: Coolermaster Silencio 550 + az említett 14 cm-es Noctua ventilátor
    Tápegység: Seasonic S12II 430 Bronze
    Alaplap: Asrock A55 Pro3
    Memória: Kingston Hyperx 8 Gb DDR3 1333 Mhz
    Processzor: AMD Athlon 651 x4 FM1 + Coolermaster Hyper T4 hûtõblokk ventilátor nélkül
    Videokártya: Gigabyte GTX 750 2 Gb GDDR5
    SSD: Samsung 830
    HDD: WD Green 2 Tb
    SCythe ventilátorszabályzó, a Noctua erre van rákötve (A ventilátornak pedig: Tudod mikor hangoskodsz?.... Amikor én akarom!!.. )

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,192
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    Ez nekem túl magas. Wattok, feszültség, volt, fogyasztás. Én mindig csak utánanézek hogy mi micsoda, hogy technológiailag hol tart, hogy passzoljon mindegyik, megrendelem a sok alkatrészt, összedobom a gépet és mûködik.

A videóim között van egy gépösszeszerelõs, akit érdekel keresse meg.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ez nekem túl magas. Wattok, feszültség, volt, fogyasztás. Én mindig csak utánanézek hogy mi micsoda, hogy technológiailag hol tart, hogy passzoljon mindegyik, megrendelem a sok alkatrészt, összedobom a gépet és mûködik.
    Neked biztos megfelel ahogy írtad, de én szeretek a dolgok mögé látni és tudni, hogy megközelítõleg mire számítsak egy eszköztõl.

Nekem fontos a viszonylagos idõtállóság, megbízhatóság, hatékonyság és hogy minél kevesebb legyen a számomra haszontalan funkció az eszközökben.
    Jelenleg éppen (a fentiek mellett) a minél kevesebb fogyasztás elérése a cél és mindezt látható sebességcsökkenés nélkül.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én 3-4 évente veszek egy új közép-erõs gépet, azon megy minden és elbúg addig amíg el nem avul. Utána meg már mindegy, mert úgyis jön az új. Kell a munkához, meg nem is akarok régi gépekkel szerencsétlenkedni.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én 3-4 évente veszek egy új közép-erõs gépet, azon megy minden és elbúg addig amíg el nem avul. Utána meg már mindegy, mert úgyis jön az új. Kell a munkához, meg nem is akarok régi gépekkel szerencsétlenkedni.
    Nálam körülbelül 4-5 év a cserélõdés ideje, ezalatt cserélem az elromlott vagy elavult részegységeket.
    A jelenlegi gép alapjai (alaplap, processzor, memória, merevlemez, ház, ventilátorok) 2,5 évesek, a tápegység 1 éves, csak a videokártya az új benne.
    Ez egy darabig bírni fogja. úgy ~3-4 évet is akár. Ha nem romlik el semmi, akkor csak kb. 3-4 év múlva fogok nagyobb alkatrészt(alaplap, memória, processzor) cserélni benne.
    Ha pedig mégis elromlik valami, akkor vagy garanciális csere lesz, vagy veszek egy másikat.
    Last edited by mmilan21; 03-08-2015 at 03:57 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!

A videóim között van egy gépösszeszerelõs, akit érdekel keresse meg.

Én is csak akkor kezdtem el el figyelni a fogyasztásra amikor kijött a villanyszámla, aztán rádugtam a gépet egy fogyasztás mérõre és kiderült hogy több mint 300W ot eszik ha pörög, "kikapcsolva" meg 20W-ot a mélynyomó, a router meg a különféle standby LED-ek miatt.

Majdnem 8 ezret tett rá a számlára havonta.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Úgy olvastam régen, hogy 1 darab LED égõ, évente akár több ezrest is megeszik. Úgyhogy jobb teljesen kihúzni mindent a falból.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Úgy olvastam régen, hogy 1 darab LED égõ, évente akár több ezrest is megeszik. Úgyhogy jobb teljesen kihúzni mindent a falból.
    Egy sima led dióda biztosan nem, még a un. "powerledek" is csak 1,5 W maximális fogyasztással rendelkeznek egyenként.
    Szóval egy év alatt van 8760 óra és az megfelel 13140 Wh azaz 13,14 KWh (50Ft/KWh) vagyis magyar viszonylatban ~700 Forint per év az üzemeltetési költség.
    Amerikában persze drágább a villamos energia, ezért a modemek összehozhatnak több mint 10000Ft-os villanyköltséget is.
    A modemekben valami 0,1W-os led dióda szokott lenni, a tápegység és az elektronika sem fogyaszt sokat, így átlag 3-6 Watt a folyamatos fogyasztása.

Persze azért nyugodtan kihúzhatod, de ami még jobb: kapcsolós elosztó vagy kapcsolós konnektor.

Bizonyos eszközök elég sokat fogyasztanak kikapcsolt állapotban is, fõleg a régi eszközök.
    Ahogy yeahno mondta: a hangrendszerek közül a több is van amely tekintélyes készenléti energiát használ fel.

Nálam a tápegység és a monitor használ fel fél-fél Wattot kb., a szünetmentes régebbi típus és 7 Wattot használ alapjáraton amikor be van kapcsolva.
    Ha egyszer kipurcan a szünetmentesem(fél éve volt benne akksi cserélve) elektronikája, akkor valami energiatakarékosabbat/hatékonyabbat és minõségit veszek majd helyette.