Miért...ha a család a Jurassik Parkban lakik teljesen alap..
Printable View
Miért...ha a család a Jurassik Parkban lakik teljesen alap..
Pár saját kép , a legyõzhetetlen Orosz technikáról .
Csatolmány 2891
Csatolmány 2892
Csatolmány 2893
Csatolmány 2894
Csatolmány 2895
Csatolmány 2896
ez a videó meg csak úgy készült amikor még nagyon ráértem ilyesmikre :)
https://www.youtube.com/watch?v=uCfy...eature=mh_lolz
Én személy szerint, ha tehetném akkor hundáj galopper wagon, defender wagon-ezt jól be lehet rendezni mert pados hátul de sajna 2 embernek kényelmes, pajero wagont vennék. Ezek jó autók.
Persze a Niva mellé.
Sajna már nincs meg , lecseréltem egy Nivára ami azért nem olyan rossz de az UAZ terepképességeit azért nem tudja . Sajna volt egy pillanat az életemben amikor gyorsan pénzre volt szükségem és hát a szegény kis Uaz volt az elsõ áldozat...:( amikor rendezõdtek a dolgok vetem egy Nivát mert az Orosz technika nekem tökéletesen megfelel olyan helyen lakunk ahol télen nem ritka a méteres hó , itt a traktoron és a felláncolt Níván kívül a cityterepjárók mind elvéreznek .Az Uazommal húztam ki sok csilli-villi terepjárót a dzsuvából de fával megrakott kisteherautót is lazán kirángattam az iszapból .... A leglátványosabb talán az volt amikor egy böhöm merci az árokba csúszott a hóban és a rendõrök szóltak ,hogy ki kellene húzni , kettõ Uaz volt egymás után kötve úgy húztuk ki az árokból miközben rendõrautók villogóval zárták az utat teljes szélességben ....
Azért akinek egyszer volt terepese, az nincs meg nélküle többet. Egyszer nekem is rezgett a léc, hogy megy a vas, de megoldódott. Mondjuk én kisvárosi vagyok, sok erdõvel....
A lényeg, hogy amikor hó van mink vagyunk az "Istenek".... meg néha jól esik segíteni másoknak....
A villogós témát megnéztem volna.
Egy motoros kasza hibához kerestem segítséget.
Sokan panaszkodnak hogy milyen rossz minõségûek az üzemanyagok, noha autóban nem feltûnõ, de kisgépeknél már gondot okoz.
Ráadásul 2-3 hónap állás után már kocsonyásodik a bioetanoltól.
Sõt idén emelik a mennyiségét a benzinben és a gázolajban is. Benzinnél tömítéseket eszi meg, gázolajnak a kenõképességét rontja, ami az üzemanyag adagolórendszerben tesz károkat.
Sajnos egyre több lesz bennük, a régi gépeknél idõvel okozhat problémát, eddig nem tapasztaltam membrán nyúlást idõ elõtt a régi gépeken. Az új okos vezérelt gépekbe ha jól emlékszek 20 százalék etenolig kompenzál az elektronika. Stihl gépeknél, olajjal bekevered a benzint, szinte biztos hogy fél évig eláll hiba nélkül.Oleomacnál sem okozott eddig gondot az etanol.
Nekem egy AL-KO keverékolajozású benzines fûkaszám van. Igen mostoha a sorsa. A szezont mindig a robogóból leeresztett tavalyi benzinnel kezdi. Eddig még nem volt vele gondom, de ugye ez is benzin-olaj keveréket eszik, eleve erre kialakított porlasztója van. A 2T robogóm, ami különolajozású, az 2-3 hét állás után megadja magát, mert "betaknyosodik" a benzin a karburátorban, amitõl eldugul. Ilyenkor igen kontár, de gyors módszer ha porpisztollyal belefújon a benzincsõbe , nagy nyomással átfújva a dugulást a hengerbe. Utána nincs gondom a következõ hosszabb állásig.
Ez teljesen igaz, a négy kerék meghajtásról már nem tudnék lemondani. Nekem is volt UAZ, Niva, Aro. Terepen mindegyikkel elégedett voltam, de az anyagminõség igen kifogásolható volt mindegyik esetében.
Amikor televolt a hócipõm, hogy állandóan szerelek és rájöttem, hogy nem szükséglet számomra az extrémebb használat, váltottam.
A végsõ megoldás: Audi Quattro - 240 pacival.:)
10 éve csak a 90ezres szervizciklusok cseréi és 30ezrenként a lengõk.
Bátran ajánlom mindenkinek, UAZ árban vehetõk az öregebbek.
Szlovak hadsereg most selejtezi ki a UAZ 452 .Sajna a ukranok azonal viszik es 700€ helyet majd 2000€ ert.Felvertek az arakat.
http://www.robus.sk/?kolesova-techni...nych-typov,108
A héten ültem erre a kocsira. Ha beüt a gebasz megpakolom a pótkocsit, abban minden elfér :) .
A terepképességei miatt nem aggódom, mert nem megyek vele terepre, viszont kevés az olyan akadály amit ezzel ne takarítanék el magam elõl az útról. :haha:
Csatolmány 3006Csatolmány 3007
Neked lesz a legtutibb INCH-ed. :D
Igen. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szállítási kapacitás megvan, ezért én teljesen más irányba gondolkodok mint a többség itt. Van egy BOL ahova vész esetén el kell jutnom, de az üres. Itt a lakhelyemen gyüjtögetek mindent, készülök fel, de a BOL-ig a távolság több mint 2500 km. Ezért van az, hogy én a kocsikra nagyon építek.
Egy hozzáértõt azért kérdezz meg, hogy egy nagy napkitörés hatásait is átvészeli-e a kamionod?
Gondolok itt az elektronikára... Továbbá elegendõ-e a betárolt üzemanyag tankolás nélkül eljuttatni a megfelelõ távolságba.
Autópályákon, mikor egy dugóban elõtted is beáll 10-20 kamion, akkor mi a teendõ? Gondolom összebeszéltek kamionosok és letúrjátok az utat... Nem?
Ezek csak agyalások, de esetleg jó ilyenre is gondolni, tervet kieszelni...
Ok csinálok képeket. Egyébként ebben "csak" egy hathengeres motor van. 485 lóerõ, végsebessége 140 km/h, 920 liter üzemanyagot lehet beletankolni a két tankjába.
Egy igazán nagy napkitörés hatásait nem tudom, hogy valaki meg tudja-e mondani mi élné túl és mi nem. Ebben a kocsiban az a jó, hogy még a jó öreg amerikai technika, vagyis vasból van minden rajta. Autópályát nem nagyon szeretem és ha lehet nem is használom, mert nem kell világvége, egy baleset is meg tudja több órára bénitani a forgalmat. Más mondjuk, hogy egy SHTF esetén nem nézed miben teszel kárt ha menni kell. A kamionosok, itt is még összetartóak, és õk is haza akarnának jutni a családjukhoz ezért nem fogják kímélni a technikát. Egyébként én a menekülésre az útvonal elsõ 1500 km-ét feltérképeztem. Vannak táborhelyek éjszakára ahova el kellene jutnom, és az oda vezetõ utakat már bejártam. Most nyáron lesz a mradék több mint 1000 km feltérképezése.
Nem találtam jobb topikot, ezért itt kérem ki a tanácsaitokat.
Autót váltok és kell egy jó használt dízel kombi 4-500e-ért.
Jelöltek: golf III, passat III, astra F
Vélemények?
Egyéb javaslatok?
Ha megkíméltek a VW-k akkor az szerintem jobb választás mont az opel. Bár az opel is ha isuzu motoros akkor az sem rossz választás lenne, fõlegha nem kõmüves kocsi volt
Mindenképp a jóöreg igásló, gázolajfusizós verdát a Passatot választanám..ha csak nagyon trógerek vannak ennyiért, akkor ez
http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford...i_ghia-7964358
:cool::thumbup:puska:
Csatolmány 3035
Az astra g-m több sebbõl is vérzik. Az hagyján hogy az elektronikája hagy némi kívánni valót maga után. Idén 10 éves az autó a hidrotõke szól. A sebváltón érzõdik, hogy nehezebben veszi a fokozatokat. A kenguru indulás okára pedig még nem jöttem rá. Néha nem fokozatosan enged fel a kuplung hanem akadozva. Bár ez lehet az én hibám. Ecotech motoros... Egy olajgombát elfogyasztott azt cseréltem meg olajat mert az olajgomba okán erõsen szivárgott, de ez volt a legnagyobb a mechanikát érintõ javítás. De ahhoz képest 300 km-t megtesz 15 literbõl. De természetesen nem pesten...
Felverte egy kavics a szélvédõt... 20 centis a repedés. Szélvédõ csere lesz...
Repedéseket, kipattanásokat, kavics okozta sérüléseket lehet javítattni! Meg tudnak állítani továbbrepedést is. Persze fontos hogy hol van és milyen jellegû a kár, ha nem zavar a szabad kilátásban és nem a közeljövõben lesz mûszakis akkor nem feltétlen sürgõs a csere. Nyilván a repedés kényesebb téma mint egy kipattant vagy kitört darab.
én nem piszkálnám mert az astrához fillérekért van alkatrész. ha kell adok bárdi kodot 38 % kedvezményem van.
vizsgázni meg lehet olyan szélvédõvel is :haha:
Teen converts bus into off-grid $5600 photovoltaic tiny home
http://www.youtube.com/watch?v=o61BEjKMSfI
8 nap alatt építette át. :thumbup
https://motopeds.com/store
itt a link darabonként rakhatod össze. zseniális ötlet és tényleg igényid szerint variálhatod
2000 dollár a motorja nélkül? A végösszeg lenne vagy 3500 + adó + szállítási költség + egyebek? :eek:
Ennyiért vehetnék 3 kínai crossmotort újonnan, vagy 1-2 használt minõségi márkásat, mondjuk Yamahát. :)
Két hete használom az "új" autómat. Messze kerültem az eredeti elképzelésemtõl, de elégedett vagyok.
http://www.automotor.hu/hirek/elje-t...ach-hal-565267
http://automotor.hu/lapokkepek/cikke...ybachindex.jpg
Nem értem miért a lánctalp hiszen egy vakondtúrás eléri az alját :)
posztapokaliptikus filmben jól mutat ezért a lánctalp. fantázia . nem kell mindenben logikát keresni vannak az életben amik szépet, tetszetõsek, élvezetesek de semmi hasznuk,
A végén beleuntam az egészbe és vettem egy tökéletes állapotú felícia kombit, három utcányira a lakhelyemtõl. Nincs benne klíma és lehetne kicsit erõsebb, de kényelmes és rettentõen "német". Sehol egy rozsdafolt, egy karcolás, a belseje mint a gyári új. És persze 6,28-at evett vegyesben úgy, hogy nem kíméltem.
király jó választás .
Csatolmány 3568
mit szóltok ehhez a motorhoz ? :D
Itt már beszéltünk róla.
http://magyarprepperforum.org/showth...m%FBvek/page46
;)
Tulelo: ne haragudj , nem vettem észre :)
Dehogy haragszom.
A lényeg hogy szerintem drága, ahhoz képest hogy tulajdonképpen csak egy izmos Mountainbike egy beleszerelt kismotorral. :)
250.000 forintért (mindennel együtt) el tudnám képzelni, de átszámítva vagy 800.000 forint túl sok érte.