Sziasztok!
Gondolkodtam egy darabig, hogy feltegyem-e a következõ képe(ke)t a Fórumra, mivel mostanában elég paprikás a hangulat. ;) És már a múltkor is volt egy kis purparlém, amikor a Paracord karkötõkrõl cseréltünk eszmét pár emberrel, de végül is hátha lesz olyan aki hasznát veszi, vagy ha mégsem, hát érdekességnek jó lesz. :D
Kérésre és saját örömömre is elég sok Paracord karkötõt készítettem már, de ezek általában a Bushcraft vonalat képviselték. Ezért már egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogy készítsek egy olyan karkötõt ami szükség esetén Urbánus környezetben is hasznos lehet. Természetesen nem tudtam teljesen elszakadni a Bushcraftos énemtõl, de megpróbáltam még olyan plusz dolgokat beletenni a karkötõbe amik a városban is segítségünkre lehetnek szükség esetén. Tervezgetés közben aztán annyira meglódult a fantáziám, hogy a karkötõ mellé még egy kulcstartót is készítettem szintén kiegészítve pár aprósággal. Íme a „szett”:
A karkötõ részei:
-2x3m paracord zsinór (kötözéshez, rögzítéshez, stb.)
-síppal és szikravetõvel ellátott mûanyag csat (jelzéshez és tûzgyújtáshoz, a csat szikráztató pengéjével szükség esetén vágni is lehet)
-1db mindenhol gyulladó gyufa (gyors tûzgyújtáshoz)
-1db biztosítótû (ruha, esetleg kötszer rögzítésére)
-1db varrótû (ruha javításához, a kulcstartóban lévõ mágnessel megmágnesezve szükségiránytûnek is használható)
-5m horgászzsinór (szükség horgászkészséghez, olyat választottam ami belemegy a varrótûbe is így varrócérnának is használható)
-3db kis ólom (szükség horgászkészséghez)
-2db horog (szükség horgászkészséghez)
-1db kötegelõ (gyors rögzítéshez)
-1db sárga színû fluoreszkáló rúd (városban könnyen elõfordulhat olyan eset, hogy nincs áram és tûzet gyújtani sem célszerû, pl. robbanásveszély miatt, ilyenkor hasznos világító eszköz lehet)
-1db lapított fémgyûrû (rögzítéshez, zsinórvezetõnek, stb.)
-2db Ranger Band (már korábban írtam róla mire használható, pl. rögzítés, éleszték, stb.)
A kulcstartó részei:
-2m + 1m paracord zsinór
-1db karabiner (rögzítéshez, emeléshez, stb., DIREKT NEM ÍROM HOGY MÁSZÁSHOZ ÉS ERESZKEDÉSHEZ MERT EZ NEM HEGYMÁSZÓ KARABÍNER)
-1db kisméretû mágnes
-1db acélgolyó (pl. csúzli lövedéknek)
-1db piros színû fluoreszkáló rúd (bár nem világít olyan erõsen mint a sárga a piros színnek mégis nagyobb a figyelemfelhívó ereje ezért szükség esetén segítségkérõ jelzéshez szerintem alkalmasabb)
-1db kis mûanyag tok vattával töltve (tûzgyújtásnál élesztéknek a szikravetõhöz)
-1db Ranger Band
Hát nekem ennyi jutott eszembe, amit bele tudtam applikálni egy karkötõbe és egy kulcstartóba. Ha esetleg van valakinek valami építõ jellegû ötlete azt szívesen veszem. :thumbup És ha esetleg érdekel valakit lefotóztam mindkét készség elkészítésének a sorrendjét, ha van rá igény szívesen feltöltöm. De nem terhelem vele fölösen az oldalt, csak ha érdekel valakit.
Üdv!
Csatolmány 4710