Oldala 114 of 162 ElsõElsõ ... 1464104112113114115116124 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,131 to 1,140 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Sziasztok!

Gondolkodtam egy darabig, hogy feltegyem-e a következõ képe(ke)t a Fórumra, mivel mostanában elég paprikás a hangulat. És már a múltkor is volt egy kis purparlém, amikor a Paracord karkötõkrõl cseréltünk eszmét pár emberrel, de végül is hátha lesz olyan aki hasznát veszi, vagy ha mégsem, hát érdekességnek jó lesz.
    Kérésre és saját örömömre is elég sok Paracord karkötõt készítettem már, de ezek általában a Bushcraft vonalat képviselték. Ezért már egy ideje foglalkoztatott a gondolat, hogy készítsek egy olyan karkötõt ami szükség esetén Urbánus környezetben is hasznos lehet. Természetesen nem tudtam teljesen elszakadni a Bushcraftos énemtõl, de megpróbáltam még olyan plusz dolgokat beletenni a karkötõbe amik a városban is segítségünkre lehetnek szükség esetén. Tervezgetés közben aztán annyira meglódult a fantáziám, hogy a karkötõ mellé még egy kulcstartót is készítettem szintén kiegészítve pár aprósággal. Íme a „szett”:

A karkötõ részei:
    -2x3m paracord zsinór (kötözéshez, rögzítéshez, stb.)
    -síppal és szikravetõvel ellátott mûanyag csat (jelzéshez és tûzgyújtáshoz, a csat szikráztató pengéjével szükség esetén vágni is lehet)
    -1db mindenhol gyulladó gyufa (gyors tûzgyújtáshoz)
    -1db biztosítótû (ruha, esetleg kötszer rögzítésére)
    -1db varrótû (ruha javításához, a kulcstartóban lévõ mágnessel megmágnesezve szükségiránytûnek is használható)
    -5m horgászzsinór (szükség horgászkészséghez, olyat választottam ami belemegy a varrótûbe is így varrócérnának is használható)
    -3db kis ólom (szükség horgászkészséghez)
    -2db horog (szükség horgászkészséghez)
    -1db kötegelõ (gyors rögzítéshez)
    -1db sárga színû fluoreszkáló rúd (városban könnyen elõfordulhat olyan eset, hogy nincs áram és tûzet gyújtani sem célszerû, pl. robbanásveszély miatt, ilyenkor hasznos világító eszköz lehet)
    -1db lapított fémgyûrû (rögzítéshez, zsinórvezetõnek, stb.)
    -2db Ranger Band (már korábban írtam róla mire használható, pl. rögzítés, éleszték, stb.)

A kulcstartó részei:
    -2m + 1m paracord zsinór
    -1db karabiner (rögzítéshez, emeléshez, stb., DIREKT NEM ÍROM HOGY MÁSZÁSHOZ ÉS ERESZKEDÉSHEZ MERT EZ NEM HEGYMÁSZÓ KARABÍNER)
    -1db kisméretû mágnes
    -1db acélgolyó (pl. csúzli lövedéknek)
    -1db piros színû fluoreszkáló rúd (bár nem világít olyan erõsen mint a sárga a piros színnek mégis nagyobb a figyelemfelhívó ereje ezért szükség esetén segítségkérõ jelzéshez szerintem alkalmasabb)
    -1db kis mûanyag tok vattával töltve (tûzgyújtásnál élesztéknek a szikravetõhöz)
    -1db Ranger Band

Hát nekem ennyi jutott eszembe, amit bele tudtam applikálni egy karkötõbe és egy kulcstartóba. Ha esetleg van valakinek valami építõ jellegû ötlete azt szívesen veszem. És ha esetleg érdekel valakit lefotóztam mindkét készség elkészítésének a sorrendjét, ha van rá igény szívesen feltöltöm. De nem terhelem vele fölösen az oldalt, csak ha érdekel valakit.
    Üdv!

Fénykép0662.jpg
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    DSCN1302.jpg

itt van oldalról is Pityubá!

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az én denszeszes fõzõm ilyen, mûködés közben. Én is az MTTP-rõl kaptam az ihletet. Ezer köszönet Pityubá!

Fénykép0026.jpgFénykép0027.jpg
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 109
    Given: 65

0 Not allowed!
    Mindenkinek Boldog Új Évet!

Sajnos csak részben valósult meg a tervem de haladt.
    Nyúl nyúzás és feldolgozás negatív, vagyis nem lett nyuszim.
    Találtam otthon kis focikapu hálót 2db-ot-csapdázásra jó lehet;lásd voltam a Balatonparton és a
    jég szélére gyült éjszakázó madarakra rádobás és begyûjtés, vagy nyúlfogás-elvileg bírná.
    Kipróbáltam Tanki viaszos fokláját (csináltam mindjárt 7dbot)- 0;-2 fokon 2db konzervet melegítettem meg, kb 13percig égett,
    épp elég volt hogy hetõ meleg legyen. Ja, Esbit fõzõn minden ez.
    Kipróbáltam a nyírfakéreggel gyújtást-elég fasza, ajánlom mindenkinek használatra/kipróbálásra.Jobban gyullad mint a fokla.Nagyobb Tik-tak-os dobozba tettem el.
    Meg a szokásos felszerelés ellenõrzés.

Tojt a Jézuska SAS túlélési könyvet.Magamtól nem vettem volna amúgy.
    Pár dolog belõle:

Kerüljük a fehér tejet eresztõ növényeket;pitypang-mindjárt mellette mint felhasználható növény ;pitypang.
    Akkor most mi van?
    Másik a féltengely csere. Legyünk õszinték ki mászkál plusz féltengellyel a kocsiba na és a csere????!!!!Öccsém!!!
    Persze jó könyv csak fordítási hiba e vagy mi e?
    Még szerencse hogy foglalkozok még kezdõ szinten vadon élõ növények felhasználásával.Még a végén megvezetnek.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    Másik a féltengely csere. Legyünk õszinték ki mászkál plusz féltengellyel a kocsiba na és a csere????!!!!Öccsém!!!
    és akkor még kuplung ,lengõkar gömbfej, ( terepen hamar legyilkolod ) dizel esetében piszkos üzemanyagtól porlasztócsúcs, adagoló,
    szóval jó észrevétel és kérdések ezek.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem életszerû valóban, bár régen mikor hobbi terepeztünk UAZ-al, a kivonuló oroszoktól összegyûlt annyi alkatrész, hogy egy nagy 1.50x nemtudomhányas faládában ott hempergett az autó hátuljában plusz féltengely, kuplung alkatrészek, komplett plusz karbi, 1000 féle tömítés, gyertyák, üzemanyag- és fékcsövek, függõcsapszegek perselyestõl, kardán keresztek, ékszíj, fékfõ és munkahengerek, meg minden szar. Csak azért volt lehetséges, mert adott idõben jó helyen tartózkodtam és borért mindent adtak amit kértél a fegyvert/lõszert kivéve.
    Elimerem ez kirívó eset, és jó sok helyet is foglalt, de a még hajtókart is tudtunk volna cserélni az erdõben ha kell

MacIver
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    SAS túlélési könyvet.Magamtól nem vettem volna amúgy.
    Pár dolog belõle:

Kerüljük a fehér tejet eresztõ növényeket;pitypang-mindjárt mellette mint felhasználható növény ;pitypang.
    Akkor most mi van?
    Ki a szerzõ és a fordító?

Küldd el hozzám egy tanfolyamra azt, amelyik ezeket írta vagy félrefordította.

(A pitypang gyógynövény, nem összekeverendõ a mérgezõ kutyatejjel, ahogy a könyv szerzõje/fordítója teszi.)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 109
    Given: 65

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MacIver Hozzászólás megtekintése
    Ki a szerzõ és a fordító?

Küldd el hozzám egy tanfolyamra azt, amelyik ezeket írta vagy félrefordította.

(A pitypang gyógynövény, nem összekeverendõ a mérgezõ kutyatejjel, ahogy a könyv szerzõje/fordítója teszi.)
    Ez:
    http://konyv-ujsag.zsibvasar.hu/spor...v-3234372.html

MacIver
    Guest

0 Not allowed!
    Hm. Ez érdekes. Wiseman könyve a jobbak közé tartozik, az alapján, amikor felületesen átnéztem a hasonlókat. Kíváncsi lennék az eredetire. "Dandelion" angolul a pitypang (Taraxacum officinale), ha valaki tudná ellenõrizni az angol nyelvû könyvet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Kicsit off, de ha ilyen probléma van, javaslok egy letöltést a kalózöböl oldalról, az eredeti angol kiadást, és máris megoldódik a szerzõ/fordító hibajelenség