Eredeti hozzászóló
P. Dude
Azon gondolkodom, hogy Neked ugye az az alapállásod, hogy mindenki mindenben is meghal. Nyilván ez is egy hozzáállás az élethez - ahogy Müller Cecília szerint is a látogatási tilalom a kapcsolattartás egyik formája. :) De például ezt megint mibõl gondolod, hogy ha valaki most kapta volna el a clostridiumot, akkor valószínûleg meghalt volna? Nem értem, hogy mi szükség van erre a félelemkeltésre, amikor így is mindenki elég feszült.
Hozzám akkor nem jött ki a mentõ hasmenés és 40 fölötti láz okozta szinte lázgörcsnél sem. A háziorvosom nem rendelt, így helyettesítõ háziorvos látott el, aki nem utalt be a kórházba. Voltam az ügyeleten is, ott sem vette komolyan az ügyeletes orvos, és õ sem utalt be. Emlékeim szerint már nagyjából két hete hasmenés volt, és közel 10 kilót fogytam, pedig eleve vékony voltam. Másodszor is voltam az ügyeleten, ahol a második ügyeletes orvos kimondottan flegma volt. De aztán a biztonság kedvéért õ mégis beutalt a kórházba. De az is olyan volt, hogy "hát jó, utaljuk be, nem árt, ha antibiotikum után megnézik".
Szóval ha arra gondolsz, hogy a járványhelyzetben nem jönne ki a mentõ, akadozna a háziorvosi ellátás, és csúszna a kórházba kerülés, akkor nálam anno ez mind megvolt. A "plusz" szalmonellát pedig valószínûleg rögtön a kórházban szedtem össze, ahogy bekerültem.
Ennek ellenére, miután a doki beadta az alapgyógyszert, amit elsõ körben adnak a clostridiumnál (összesen három lehetséges gyógyszer van, és ezek egyre durvábbak), utána elvágták a hasmenést, és szó szerint valami 2 nap alatt meggyógyultam. A probléma soha többé nem tért vissza. Pedig még az egyik fõorvos is mesélte, hogy neki is volt clostridium, és utána még valami fél év volt, amíg nyûglõdött vele, mert idõnként visszatért.
Szóval amikor "pszichopata" módon az immunrendszer fontosságát igyekszem ecsetelni, akkor azért nem a levegõbe beszélek. A Te világlátásod szerint már rég halottnak kéne lennem. És nem értem, hogy miért kell ilyen elhamarkodott kijelentéseket tenni, hogy azért, mert most covid járvány van, most aztán mindenki meghal mindenben. Egyébként egy évvel ezelõtt, az elsõ hullám alatt - amikor már ugyanez ment a fórumon -, mondjuk nálunk simán bekerült volna egy clostridiumos a kórházba. Szó szerint szinte nem volt covidos beteg sem a megfigyelõ központban, sem a kórházban (nem kis kórház). Tudom, mert rokonom ott dolgozik. Tehát a járvány semmiféle egészségügyi ellátást vagy férõhelyet nem akadályozott volna (maximum azért lehettek volna fennakadások, mert lezártak mindent - az orvosi egyetemek adataiból utólag kiderült, hogy indokolatlanul, mert akkor még nem is volt járvány Magyarországon).
Tudom, hogy mostanra már sokkal több az aktív fertõzött - de azt se felejtsük el, hogy közel hétmillió magyar ember már áteshetett a fertõzésen. Nyilván mindenkinek lehet egy véleménye, csak én azt nem értem, hogy ebben a mostani helyzetben a feszültségkeltéstõl mivel vagyunk elõrébb.