0
| Thumbs Up |
| Received: 55 Given: 140 |
Szia,
Alapvetoen semmi ertelmet sem latom/lattam annak, hogy mikozben osszessegeben elenyeszoen kicsi reszet latom a virus hatasanak, elkezdjem ide beirogatni ezt.
De ha szeretned, akkor itt egy mikro-statisztika: a szemelyes (de viszonylag tag) ismerettsegi korbol eddig 2 fo hunyt el (az egyikuk kb 50 eves volt), azt ossze se tudom szamolni, hogy hany sulyos eset volt, de 6 meteres korun belul utoljara tegnapra virradora vitt el mento covid beteget (fel nappal elotte nyakos-vereset kohogott, 39 fokos volt a laza, es a hideg borogatastol csak majdnem ajult el - ezek nem voltak okok arra, hogy korhazba vigyek).
Az utolso fel mondatomat vedd figyelembe, amikor azt olvasod, hogy 11 806 koronavirusos beteget apolnak korhazban.
Bel
| Thumbs Up |
| Received: 2 Given: 0 |
Szia, annak oka, hogy már _nem vagyok_ fórumtag, te magad vagy, illetve kevésbé maga a fórumalapító is, mert nem bírlak elviselni. Végtelenül taszít a narcizmusod, a pszichopata "igazságosztásod". Ki a fasz kíváncsi, 100 posztban újra és újra elolvasva, hogy te mennyire fasza gyerek vagy, mert kibaszott sok vitamint zabálsz, meg mindenfélét edzel? Minden normális ember, fõleg ún. prepper ezt csinálja. Az a különbség, hogy te otthon rohadsz, beszûkült élettérben, a többiek pedig a körülmények függvényében normálisan élnek, zöldséget és gyümölcsöt is esznek, óvatosan mozognak, végzik a dolgukat, próbálnak pénzt keresni, hogy ne csak instant szart kelljen zabálni. (Hozzáteszem, más ok is volt, pl. a drogos pszichopata _QAnon Sámán_ által támogatott, bukott pszichopata elmebeteg Trump nyílt támogatása is ezen a fórumon.)
Ha jól emlékszem, legutóbb még csak közvetlen munkatársak betegségérõl és hozzátartozóik haláláról írtam, azóta ez közvetlen munkatársak (2) halálával fokozódott, illetve egy unokatestvérem is és egy másik rokon is elkapta, nem éppen laza tünetekkel, még nincsenek túl rajta.
Ha hajlandó lettem volna, háziorvosi hívásra, "besorolásom" alapján teljesen váratlanul és valószínûtlenül, fél napos határidõvel húsvétkor vidékrõl (BOL) Budapestre felrohanni, kaphattam volna Moderna-vakcinát, nagyon sajnálom, hogy nem jött össze a körülmények miatt.
1. Ha "_nem vagy_ fórumtag", akkor hogy-hogy már másodszor szólsz hozzá a beregisztrált nickeden?
2. Soha nem írtál privát üzenetben, vagy a "Kerekasztal" topikban, hogy rendezzük ezt a dolgot. Szerintem egy fórumos közösségben ez lett volna a "normális" mód - ha már "normálisozunk". Egészen a mai napig komolyan fogalmam sem volt róla, hogy nagyrészt miattam hagytad itt a fórumot.
3. Van egy lehetõség a blokkolásra. Két és fél éve vagy fórumtag, tehát gondolom, hogy tudsz róla. Egyszerûbb lett volna blokkolni, és akkor nem látod a hozzászólásaimat.
Egy éve regisztráltam erre a fórumra, 2020. március 23-án. Eddig 895 "Thumbs Upot" kaptam, ezért bízom benne, hogy szoktam olyanokat is írni, amik mások számára hasznosak vagy érdekesek. Te két és fél éve regisztráltál, és 102 a Thumbs Upok száma. Ami nem von le semmibõl semmit! De annyit azért kijelenthetünk, hogy ezek szerint vannak olyan fórumtagok, akik azt a 895 Thumbs Upot adták, és akkor az õ számukra legalábbis nem vagyok elviselhetetlen. És õk is csak ugyanazt olvassák tõlem, amit te, mert nem levelezem privátban.
A "rohadás" azért erõs volt. Én sem téged, sem mást nem illettem ilyen jelzõkkel, úgyhogy jó lenne, ha moderálnád magad. Ha ilyeneket még le is írsz egy nyilvános fórumon, akkor milyen lehetsz élõszóban? Az alábbiakban pedig válaszolnék a személyeskedésedre. Nem "nárcizmusból", hanem azért, mert megszólítottál.
Igen, az életterem eléggé beszûkült, viszont igyekszem értékesen, hasznosan tölteni a napjaimat. És a saját napjaimról azért többet tudok, mint te.Például a munka melletti, 4,56-os levelezõs jogi diplomát nem nevezném "otthon rohadásnak". Amikor a legtöbb, általad említett "normálisan élõ normális ember" aludt, akkor én hajnali négykor még a tankönyvet bújtam. Nem egy látványos dolog, de hosszabb távon kurva nagy erõfeszítést igényel, és gyakorlatilag az egész napom eltelt vele. Talán ezért morzsolódtak le a szakon 160-ból 100-an a legelsõ évben. (És ha megfigyeled, itt sem arról van szó, hogy "mennyire fasza csávó vagyok". Mert nekem rengeteg idõbe került a tanulás.)
Ezzel pedig megválaszoltam azt a felvetésedet is, hogy "mások igyekeznek pénzt keresni". Jómagam is igyekszem, ezért végeztem el a jogot.Egyébként jelenleg is pénzt keresek, tudniillik dolgozom, van munkám. Ahova az egyetem mellett is reggel hatra jártam 12 órában, és nekem a járvány alatt sincs "hómofisz". A legjobb tudásom szerint végzem a munkámat, igyekszem mindent kigazdálkodni a minimálbérbõl, végigtanultam a sulit és soha egyetlen vizsgán sem puskáztam. Szóval én is "végzem a dolgomat", ne aggódj.
És ahogy írod, én is "a körülmények függvényében" prepperkedem. Ha ennyire ismered a hozzászólásaimat, akkor tudod, hogy ha ez szóba került, sosem kendõztem el, hogy nemrég kezdtem ezt a dolgot, és én vagyok a leginkább "prepper light" kategória ezen a fórumon. Sõt azt is többször leírtam, hogy mennyit tanultam/tanulok a fórum korábbi, illetve mostani hozzászólásaiból.
A többit meg igazából nem is értem, amit írtál az "óvatos mozgásról", meg vitaminokról, meg "instant kajákról". Nem csak "instant szart zabálok". És óvatosan mozgok én is. De ha errõl volt szó a testedzés topikban (nem "100 posztban", hanem néhány posztban), akkor le is írtam, hogy kezdõ vagyok és enyhén szólva van hova fejlõdnöm. Örültem, hogy elkezdtem az edzést, és megosztottam a fórumon. A Jay videók stb., amiket betettem, meg lehet, hogy másoknak hasznosak voltak, ahogy nekem is. A kajálásról is leírtam - azt is a maga helyén, az "egészséges táplálkozás" topikban -, hogy azt még csak el se kezdtem megoldani. Szó sem volt arról, hogy "én mennyire fasza gyerek vagyok". Azt meg úgysem fogod elhinni, de a vitaminokról csak jó szándékkal írtam annyit. Például nagyon örültem, hogy valakinek segített a glutamin a covid utáni regenerálódásban, és ezért hangsúlyoztam itt is annyiszor. Sehol sem írtam, hogy én ehhez átlagon felül értenék, vagy ilyesmi. Sõt, leírtam, hogy a glutamin nekem is új dolog, korábban nem is ismertem. Ha írtam valamit a vitaminokról, akkor betettem a forrást is. Az immunerõsítésrõl meg pont annyit írtam, amennyit egyesek az oltásról. Gondolom, nem tilos más véleményen lenni egy netes fórumon.
Egyébként ha ezen múlik, akkor nyugodtan gyere vissza a fórumra, mert én meg éppen azt terveztem, hogy "visszavonulok".Egyrészt régóta nincs forgalom, alig ír valaki, és így nem látom sok értelmét. Pedig ahogy nézem, a régebbi években (mondjuk 2013, 2014, stb.) sok tag, és kifejezetten élénk beszélgetés volt, az jó lehetett. Másrészt most a járvány miatt elég ellenséges lett a légkör néhány fórumtag részérõl. Látom, hogy õket is idegesítem, és ezért is gondoltam, hogy visszaveszek. Szóval nyugodtan gyere vissza, ha ezen múlik!
Azért alkalomadtán majd áruld el: a bolton, a 12 óra munkán, az államvizsgákon, és az aktuálisan szükséges ügyintézéseken kívül szerinted hova kellene menni a "maradj otthon" kampánnyal fémjelzett világjárványban?
Labdázunk a kutyával az udvaron, tartom a kapcsolatot a családdal, és a szûk baráti körrel. Te mit csinálsz ezen kívül? Tömegrendezvényekre jársz?
Most, a harmadik hullám (és remélhetõleg az egész járvány) vége felé informálódom a harcmûvészeti edzés lehetõségérõl, írtam nekik e-mailt. Gondolom, hogy akkor meg azon õrjöngenél, hogy hogyan képzelem, hogy világjárványban eljárok egy kiscsoportos edzésre.![]()
Azon gondolkodom, hogy Neked ugye az az alapállásod, hogy mindenki mindenben is meghal. Nyilván ez is egy hozzáállás az élethez - ahogy Müller Cecília szerint is a látogatási tilalom a kapcsolattartás egyik formája.De például ezt megint mibõl gondolod, hogy ha valaki most kapta volna el a clostridiumot, akkor valószínûleg meghalt volna? Nem értem, hogy mi szükség van erre a félelemkeltésre, amikor így is mindenki elég feszült.
Hozzám akkor nem jött ki a mentõ hasmenés és 40 fölötti láz okozta szinte lázgörcsnél sem. A háziorvosom nem rendelt, így helyettesítõ háziorvos látott el, aki nem utalt be a kórházba. Voltam az ügyeleten is, ott sem vette komolyan az ügyeletes orvos, és õ sem utalt be. Emlékeim szerint már nagyjából két hete hasmenés volt, és közel 10 kilót fogytam, pedig eleve vékony voltam. Másodszor is voltam az ügyeleten, ahol a második ügyeletes orvos kimondottan flegma volt. De aztán a biztonság kedvéért õ mégis beutalt a kórházba. De az is olyan volt, hogy "hát jó, utaljuk be, nem árt, ha antibiotikum után megnézik".
Szóval ha arra gondolsz, hogy a járványhelyzetben nem jönne ki a mentõ, akadozna a háziorvosi ellátás, és csúszna a kórházba kerülés, akkor nálam anno ez mind megvolt. A "plusz" szalmonellát pedig valószínûleg rögtön a kórházban szedtem össze, ahogy bekerültem.
Ennek ellenére, miután a doki beadta az alapgyógyszert, amit elsõ körben adnak a clostridiumnál (összesen három lehetséges gyógyszer van, és ezek egyre durvábbak), utána elvágták a hasmenést, és szó szerint valami 2 nap alatt meggyógyultam. A probléma soha többé nem tért vissza. Pedig még az egyik fõorvos is mesélte, hogy neki is volt clostridium, és utána még valami fél év volt, amíg nyûglõdött vele, mert idõnként visszatért.
Szóval amikor "pszichopata" módon az immunrendszer fontosságát igyekszem ecsetelni, akkor azért nem a levegõbe beszélek. A Te világlátásod szerint már rég halottnak kéne lennem. És nem értem, hogy miért kell ilyen elhamarkodott kijelentéseket tenni, hogy azért, mert most covid járvány van, most aztán mindenki meghal mindenben. Egyébként egy évvel ezelõtt, az elsõ hullám alatt - amikor már ugyanez ment a fórumon -, mondjuk nálunk simán bekerült volna egy clostridiumos a kórházba. Szó szerint szinte nem volt covidos beteg sem a megfigyelõ központban, sem a kórházban (nem kis kórház). Tudom, mert rokonom ott dolgozik. Tehát a járvány semmiféle egészségügyi ellátást vagy férõhelyet nem akadályozott volna (maximum azért lehettek volna fennakadások, mert lezártak mindent - az orvosi egyetemek adataiból utólag kiderült, hogy indokolatlanul, mert akkor még nem is volt járvány Magyarországon).
Tudom, hogy mostanra már sokkal több az aktív fertõzött - de azt se felejtsük el, hogy közel hétmillió magyar ember már áteshetett a fertõzésen. Nyilván mindenkinek lehet egy véleménye, csak én azt nem értem, hogy ebben a mostani helyzetben a feszültségkeltéstõl mivel vagyunk elõrébb.
Last edited by P. Dude; 04-10-2021 at 10:29 PM.
Ja, és félreértés ne legyen: ezzel persze nem azt mondom, hogy lebecsülném az ilyen dolgok jelentõségét! És tudom, hogy ez "szerencse" is volt - vagy világnézettõl függõen nevezhetjük másnak is.
De amikor itt van egy vírus, amirõl a tudósok egy év elteltével sem tudnak szinte semmilyen egységes és fix megállapítást tenni, akkor szerintem túlzás ennyire sarkított dolgokat kijelenteni.
| Thumbs Up |
| Received: 30 Given: 67 |
Igen, sajnos most minden a vírus köról forog, mintha a nem koronás ember élete, szenvedése nem is számítana![]()
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 30 Given: 67 |
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"