Eredeti hozzászóló
Tulelo
Én elvárom. Ha gyerekem van és az iskola azt mondja hogy tanítani fogja és vigyázni fog rá, akkor tegye azt. A szülõ nem akarja hogy a gyerekébõl lelki nyomorék legyen, nem akarja hogy sebek borítsák a gyereket és fõleg nem akarja eltemetni (szélsõséges esetekben - mikor a boxoló úgy megütötte a lefogott gyereket hogy az belehalt, vagy mikor a 2 idióta megölte az osztálytársukat).
A tanár figyeljen, a munkájához tartozik hogy gondoskodjon minden gyerekrõl, hogy tudassa ha baj van (és ne letagadja). Ha nagy a gond, jelentse, ha még nagyobb a gond, feljelentést is tegyen. Vagy szóljon a szülõknek, hogy tegyenek õk feljelentést.
Tõle meg fõleg elvárnám, mert hozzá nem egy osztály tartozik, hanem minden osztály, tanárokkal együtt. Az egész iskoláért felelõs.
Azt azért nem hiszem hogy 100 feljelentést kellene tenni egy iskolában. Annyi szemétség talán egy nagy börtönben történik, de egy iskolában azért valószínûleg nincs annyi rendõrségen jelenteni-való bûncselekmény. A kisebb ügyeket pedig el lehetne intézni iskolán belül is, vagy legalább megpróbálni. (Letagadás helyett.)
A tanáré az felelõsségteljes szakma. Aki elnézi és nem érdekli tanárként, hogy zaklatják, verik a gyerekeket, az nem alkalmas tanárnak. Amelyik nem szól azt kiskorú veszélyeztetéséért jelenteném fel. Az nem csak hogy borzalmas tanár, hanem másokat veszélyeztet.
Az én tapasztalatom az, hogy mikor teljesen egyértelmû hogy mi történik, a tanárokat akkor se érdekli. De még szórakoztatónak is találják a dolgot, ha erõszakról van szó. És hiába jártam be több iskolát is, egyikben se mondták hogy mi a diákok joga, hogy ha gond van kinek kell szólni, hogy milyen esetekben kell szólni, ha ez vagy az történik akkor mi a teendõ, ha erõszak, zaklatás, lopások történnek akkor hová kell fordulni. Soha, egy iskolában se volt errõl egy néhány szavas beszélgetés se, nem hogy több osztályfõnöki óra vagy akármi. :hogymi: