Persze, de garázdaság eddig is volt, a tanárok és egyéb közalkalmazottak számára mégis erõsítettek a törvényen. És persze nagy sajtónyilvánosságot is kapott a változtatás.

Tudom hogy durva a helyzet, azért is érdekel nagyon. (Én is kaptam eleget, úgyhogy személyes érintettség miatt is fontosnak tartom hogy történjen valami elõrelépés.)

Az intõ, megrovás, meg 2-es magatartás, az nem tartja vissza a zaklatókat. A legtöbb aki ilyeneket csinál és nagyon keményen rászáll valakire, az általában úgyis bûnözõként folytatja, abban a "szakmában" meg inkább elõnyt jelent ha valaki rágyúr egy rossz múlttal.

Ugyanakkor véleményem szerint a mai rendszerben ez nem old meg semmit, mert külön jog érvényes az iskolában, egy másik országos szinten
Tanárverésnél nincs külön rendszer, egyszerûen csak úgy kell alakítani, hogy ne csak tanárverésnél legyen jogi következmény, hanem diákverésnél is.

Én sose tettem feljelentést, de szerintem lehetne egy nyomtatvány, ha gáz van, behívnának egy rendõrt, ráírni hogy mi történt és kikkel történt és annyi. A többi a rendõrség dolga. Gyorsított eljárás, amit van hogy alkalmaznak. Még mindig fontosabb feladat, mint a trafipaxozás. Ha már bûnüldözés és rendfenntartás, akkor ez egy rendkívül fontos feladat lenne. Fõleg azért, mert a zaklatókat ha nem állítják meg, akkor késõbb az iskolán kívül folytatják. Gondolom hogy az idõs embereket kiraboló és agyonverõ bûnözõk se voltak példás tanulók az iskolában.