Mai termes a boltbol: Csatolmány 815
Printable View
Mai termes a boltbol: Csatolmány 815
Találtam egy jó preppert!
Csatolmány 818
Másfél hónap termése, mindössze 10.000 Ft-ból!!! (itt kivétel a kard, mivel azt kaptam).
Arról a puskáról írnál bõvebben?
Ez egy légpuska. Fogalmam sincs, hogy milyen márkájú, nincs rajta semmi írás. Használtan vettem egy havertól 5000 Ft-ért. Nagyon pontos. Nyúlra, galambra vadászáshoz kiváló.
Értem, köszi :)
JA. zombi apokalipszis is szóba jöhet, de ha mégse, akkor is jobb lehet közelharcban, mint egy kés! :)
Csatolmány 837Csatolmány 838Csatolmány 839
Végre sikerült elérhetõ áron, számomra megfelelõ víztároló alkalmatosságokra szert tenni..
Pénteken mentem el értük kocsival. 4-et hoztam el, ami összesen 120 liter víz tárolására alkalmas..Nem kértem számlát, így darabonként 1000 ft-ba kerültek.
Amiért ezt a típust választottam.
-erõs, sötét színû anyag
-masszív, zömök felépítés
-egymásra pakolhatóság
-pont befért 4 a kamrába
-ha mozgatni kell, súlya még a éppen a kényelmes határon mozog
Ha másnak is bejönne, itt a cég linkje is. BP.
http://www.atloxpack.hu/
Ez meg jol johet, amazon, kb 10 font. Csatolmány 846
Ime:
Csatolmány 847
Ezt ma kaptam, nem vettem, M.-orszagrol. Csatolmány 857
Mai bolti termes, ezus szinu csomag az 1kg kave kb 70ft-ert. Az egesz volt vagy 350ft-nyi helyi denar... Csatolmány 860
Mossberg New Haven 600 AT 12g pump, az uj (regi) puskam, 165 penz volt. Csatolmány 882
Nagyon szép! :tapsol:
E havi 15 fontos elsosegely prepping: Csatolmány 886
A dobozban és a fekete csomagolásban mi van? Ma én is felújítottam kicsit az elsõsegély készletem, teszek majd fel róluk képet. :)
Izraeli trauma kotszer, illetve: Csatolmány 887
Köszi! A készlet is elég jó! Az izraeli trauma kötszer sok ismerõsöm dícséri, nekem sajnos még nem sikerült beszereznem...:( Én ma Tetrán kenõcsöt vettem a bakteriális fertõzésekre, Betadin kenõcsöt, Herpesz elleni krémet (szerintem jó, ha az is van benne, ráadásul kis helyet foglal) és a fájdalomcsillapítókból tettem még bele pluszban Algopyrint és Doloramolt.
Ma voltam a Légiós Militaryban..nagyon bírom azt a helyet..fõleg a tulaj király arc...vettem is néhány dolgot.
Elõször is egy Magyar gyalásót..olyat, amilyen nekem is volt anno, tokjával..hallottam, hogy jön a Xavér hurrikán, gondoltam ki tudja kell e ásni holnap:)
http://legiosmilitary.hu/index.php/w...20nyelu-detail
Na hát nem ilyen, csak az ára volt ennyi..ha így megismeritek, bakelit 2 részbõl álló nyél, ásó és kapa funkcióval.
Szereztem egy MH csõsálat télre
http://legiosmilitary.hu/index.php/w...livzold-detail
Az sem ilyen, hanem fekete és 800 ft volt....úgy látom elég hiányos a webes felület:)
Vettem még egy átlátszó vízhatlan tároló kapszulát 450 ftért, ami akár pénz, vagy éleszték tárolására lesz szuper. Egy vékony kis katonainak tünõ gumipókot, ami az edcmben landol majd.
Meg 2 felvarrót amit ajándékba adott a srác:thumbup
A mai nap más szempontból is jó volt, ugyanis megérkezett, majd 1 hónap utazás után ez:
http://www.aliexpress.com/item/Jeep-...285058503.html
Kis, EDC méret és van benne anyag..remélem nem esik szét 2 perc alatt..
szép nap volt a mai:)
Ui: dumáltam a boltban 1 sráccal, aki vett 4 gázállarcot és mondta, hogy nem tüntetésre kell neki...Nem kérdeztem de sanszos, hogy fórumtárs volt:)
A régi , polgári védelemttõl kiszórt álarcok javarészt nem érnek semmit se ... Amiket sokhelyen árulnak , javarész elöregedtek ....A szûrõk szintén .... .
Használható szûrõ abek2p3-as 5-6 ezer / db .....
Hosszú távon gázálarcban élni , hacsak nincs légmentesen záródó , szûrõvel ellátott bunker .... irreális ...
Egyetlen reális felhasználását az épületbõl való menekülésben és mentésben látom ...
http://aktivsport.hu/strandfelszerel...n#.UqD7wGd0f9o
Én ilyet vettem szezon végén 200ft-ért egy mûanyagos boltban. A lényeg, hogy van egy gumi(sziilikon?)gyûrû a két rész érintkezésénél, ahol össze lehet csavarni. Belefér egy teljes tapétavágó-kés penge hosszában, mehet bele gyufa, tampon, miegymás. Nem nagy helyet foglal, hátránya, hogy hengeres, így a helykihasználása messze nem a legjobb. Tehát sem a bele, sem az õ elpakolása szempontjából nem a legszerencsésebb, de van saját akasztója, így akár kívül is hordható.
Szerintem a részecskeszûrõ félálarcok elég jók (FFP1, FFP2, FFP3) és munkavédelmi boltokban viszonylag olcsón beszerezhetõek. Az FFP1 szilárd légszennyezõk (porok) ellen, az FFP3D jelzésû részecskeszûrõ álarc ásványi porok, veszélyes vegyi anyagok, rákkeltõ, radioaktív anyagok részecskéi, biológiai anyagok (spórák, baktériumok, virusok) ellen véd. Megfelelõ védõszemûveggel elég jó védelmet adhat, fõleg ha nem állandóan, hanem csak a szennyezett, veszélyeztetett területrõl való menekülésre használjuk.
Tegnapi szerzemeny, osszkoltseg 1 font 20 penny. :) Csatolmány 962
7 konzerv 1.20 fontért? Ez igen! :thumbup
Szia,
Ehhez azert az is hozza tartozik, hogy az FFP1 atengedheti az anyag 20% vagy 25%-t.
Tehat jol hasznalhato enyhen szennyezett teruleten, de pl. ha valahol a halalos koncentracio 5-szorose van, akkor ebben mar nem lehet tulelni, egeszen rovid ideig sem.
A felalarcok eseteben jelentosen noveli a komfortot a kilegzoszelep, e nelkul a kilegzeskor is at kell passzirozni a levegot a szuroretegen.
Neha hasznalunk ilyen maszkokat zart loteren, mivel a szallo olomportol megfeleloen ved (pontosabban: akik birok, es nehany hetente egyszer egy napot loteren toltenek, nekik teljesen jo, hogy az 1/5-ere csokkenti a szennyezodest, de azok, akik profikent minden nap lent vannak, nekik mar lehet, hogy az FFP1 keves).
Az FFP3 mar csak 1 vagy 2%-t engedhet at (vagyis a vedelmi tenyezo 50x vagy 100x) , sot a regi stilusu gazalarcok tokeletesen kiszurik a szennyezo anyagokat.
Engem meglepett, hogy mennyi az elettartalma egy regi stilusu szurobetetnek: 30 perc. Ugy szoktak szamolni, hogy az ovohely/jarmu kozeleben 20 percig vegezhet hasznos munkat az ember, 5+5 percet szanva a ki es bezsilipelesre.
Bel
Szia Bel!
Igen, igazad van, valószínûleg nem fogalmaztam pontosan. :) Természetesen nem erõssen szennyezett terepre gondoltam, hiszen ezek "csak" félálarcok és nem valami zárt rendszerû légzõkészülékek teljes álarcokkal. Inkább arra gondoltam, hogy a legtöbb esetben jó szolgálatot tehet. :)
Mai szerzemeny, tartos kenyerfele, kb 250 Ft volt a harom, szavido 1 ev. A kb 50 majkremem melle tokeletes. Csatolmány 974
Mai szerzemeny: kb 300Ft volt: Csatolmány 1029
Most hogy kozeleg a karacsony meg az ujev mar dorzsolom a tenyerem. Na nem az ajandek meg a sok nyavaja miatt hanem mert ilyekor lehet hozzajutni pirotechnikai eszkozokhoz. Itt legalabbis szep a valasztek. De akar a gyerekeknek szant fustbomba is jol johet kaphato tobb szinben. Lehet veluk veszjelezni, hangjelezni, riasztani satobbi :)