Oldala 48 of 225 ElsõElsõ ... 3846474849505898148 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 471 to 480 of 2243

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    http://aktivsport.hu/strandfelszerel...n#.UqD7wGd0f9o
    Én ilyet vettem szezon végén 200ft-ért egy mûanyagos boltban. A lényeg, hogy van egy gumi(sziilikon?)gyûrû a két rész érintkezésénél, ahol össze lehet csavarni. Belefér egy teljes tapétavágó-kés penge hosszában, mehet bele gyufa, tampon, miegymás. Nem nagy helyet foglal, hátránya, hogy hengeres, így a helykihasználása messze nem a legjobb. Tehát sem a bele, sem az õ elpakolása szempontjából nem a legszerencsésebb, de van saját akasztója, így akár kívül is hordható.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    A régi , polgári védelemttõl kiszórt álarcok javarészt nem érnek semmit se ... Amiket sokhelyen árulnak , javarész elöregedtek ....A szûrõk szintén .... .
    Használható szûrõ abek2p3-as 5-6 ezer / db .....
    Hosszú távon gázálarcban élni , hacsak nincs légmentesen záródó , szûrõvel ellátott bunker .... irreális ...
    Egyetlen reális felhasználását az épületbõl való menekülésben és mentésben látom ...
    Akkor olcsóbb, egyszerûbb és talán élhetõbb, ha veszek egy búvárszemüveg jellegû munkavédelmi szemüveget, meg pár pormaszkot?
    Kisebb helyet foglal, olcsóbb, könnyebb?

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Szerintem a részecskeszûrõ félálarcok elég jók (FFP1, FFP2, FFP3) és munkavédelmi boltokban viszonylag olcsón beszerezhetõek. Az FFP1 szilárd légszennyezõk (porok) ellen, az FFP3D jelzésû részecskeszûrõ álarc ásványi porok, veszélyes vegyi anyagok, rákkeltõ, radioaktív anyagok részecskéi, biológiai anyagok (spórák, baktériumok, virusok) ellen véd. Megfelelõ védõszemûveggel elég jó védelmet adhat, fõleg ha nem állandóan, hanem csak a szennyezett, veszélyeztetett területrõl való menekülésre használjuk.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Tegnapi szerzemeny, osszkoltseg 1 font 20 penny. image.jpg

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,184
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    7 konzerv 1.20 fontért? Ez igen!

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 143

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Henrietta Hozzászólás megtekintése
    Szerintem a részecskeszûrõ félálarcok elég jók (FFP1, FFP2, FFP3) és munkavédelmi boltokban viszonylag olcsón beszerezhetõek. Az FFP1 szilárd légszennyezõk (porok) ellen, az FFP3D jelzésû részecskeszûrõ álarc ásványi porok, veszélyes vegyi anyagok, rákkeltõ, radioaktív anyagok részecskéi, biológiai anyagok (spórák, baktériumok, virusok) ellen véd. Megfelelõ védõszemûveggel elég jó védelmet adhat, fõleg ha nem állandóan, hanem csak a szennyezett, veszélyeztetett területrõl való menekülésre használjuk.
    Szia,

Ehhez azert az is hozza tartozik, hogy az FFP1 atengedheti az anyag 20% vagy 25%-t.

Tehat jol hasznalhato enyhen szennyezett teruleten, de pl. ha valahol a halalos koncentracio 5-szorose van, akkor ebben mar nem lehet tulelni, egeszen rovid ideig sem.
    A felalarcok eseteben jelentosen noveli a komfortot a kilegzoszelep, e nelkul a kilegzeskor is at kell passzirozni a levegot a szuroretegen.

Neha hasznalunk ilyen maszkokat zart loteren, mivel a szallo olomportol megfeleloen ved (pontosabban: akik birok, es nehany hetente egyszer egy napot loteren toltenek, nekik teljesen jo, hogy az 1/5-ere csokkenti a szennyezodest, de azok, akik profikent minden nap lent vannak, nekik mar lehet, hogy az FFP1 keves).

Az FFP3 mar csak 1 vagy 2%-t engedhet at (vagyis a vedelmi tenyezo 50x vagy 100x) , sot a regi stilusu gazalarcok tokeletesen kiszurik a szennyezo anyagokat.

Engem meglepett, hogy mennyi az elettartalma egy regi stilusu szurobetetnek: 30 perc. Ugy szoktak szamolni, hogy az ovohely/jarmu kozeleben 20 percig vegezhet hasznos munkat az ember, 5+5 percet szanva a ki es bezsilipelesre.

Bel

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Szia Bel!

Igen, igazad van, valószínûleg nem fogalmaztam pontosan. Természetesen nem erõssen szennyezett terepre gondoltam, hiszen ezek "csak" félálarcok és nem valami zárt rendszerû légzõkészülékek teljes álarcokkal. Inkább arra gondoltam, hogy a legtöbb esetben jó szolgálatot tehet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mai szerzemeny, tartos kenyerfele, kb 250 Ft volt a harom, szavido 1 ev. A kb 50 majkremem melle tokeletes. image.jpg
    Last edited by mossberg-operator; 12-16-2013 at 06:21 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mai szerzemeny: kb 300Ft volt: image.jpg

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Norway
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most hogy kozeleg a karacsony meg az ujev mar dorzsolom a tenyerem. Na nem az ajandek meg a sok nyavaja miatt hanem mert ilyekor lehet hozzajutni pirotechnikai eszkozokhoz. Itt legalabbis szep a valasztek. De akar a gyerekeknek szant fustbomba is jol johet kaphato tobb szinben. Lehet veluk veszjelezni, hangjelezni, riasztani satobbi