A Youtube törölte. Mi volt a videóban? :eek:
Printable View
Az oltásokról beszélt.
Lementettem, mert várható volt, majd feltöltöm valahova. Üldözik a dokit, mert noha azt mondja aki kéri azt oltsák be, de aki nem akarja azt ne kényszerítsék.
Személyes tapasztalat: Após két és fél hete kapta meg a második kínait, azóta fáj a lába, dereka, fél napokat átalszik, fáradékony. Bírta az erõs fizikai munkát, (jóval többet mint én) és egyik napról a másikra lerobbant. Bízunk benne hogy csak átmeneti, mintha kicsit jobb lenne, de még mindig nem múlik :(
A napokban voltam az éves üzemorvosin. Kolléganõmnek mondtam, hogy nyugodtan kihagyhatná, mert már csak egy betegség létezik, és az ellen õ megkapta az oltást.
Amúgy az jutott eszembe, hogy aláírom, hogy az egészségügyi dolgozók hõsök. Viszont valamiért egy éve nem merik megnézni a vizeletemet. :) Tavaly vittem külön üvegcsében, hogy ne ott kelljen a csíkra brunyálni. Kidobatták velem. Idén megint vittem, de nem kérte senki. Akkor megpróbáltam szabályszerûen rájuk tukmálni a következõ szavakkal, amiket egyébként próbáltam külön lelkesedéssel mondani: "Hoztam vizeletet. Vagy nem kell?" Közölték, hogy nem kell. A doktornõ viszont jelentõségteljes tekintettel, továbbá biztató hangsúllyal deklarálta, hogy remélhetõleg jövõre már nem lesz járvány, és akkor újfent fognak vizeletet nézni. De azért amit vittem, azt kiöntöttem, mert nem fogom egy évig tartogatni. :)
Akkor ez azért jó hír.
De a 21-szeres szorzó sem feltétlenül tévedés. A tavaly májusi országos H-UNCOVER vizsgálat, amit a négy orvosi egyetem végzett 10 600 személyen, az 21-szeres átfertõzöttséget mutatott. Inkább az a gond itt is, hogy állandóan bizonytalankodás van. Ez a H-UNCOVER is csak egy volt az elsõ hullám idején végzett vizsgálatok közül, és Merkely Béla is hangsúlyozza, hogy ezek "igen széles szórásban szolgáltattak adatokat."
A H-UNCOVER adatait frissítette Merkely két hónappal ezelõtt, és az akkori legfrissebb szeropozitivitási mutatókból kiindulva 10-szeres átfertõzöttséget feltételezett. De mindegyik mondat után elõveszi õ is a bizonytalankodást: "Ezeket az embereket ugyan be lehet számítani abba a tömegbe, amely a nyájimmunitáshoz szükséges, viszont nagyon nehéz megmondani, hogy valójában ki esett át a betegségen". Még mindig itt tartanak. Minimum 1 és 1/3 éve itt van a világban a covid, de lehet az másfél év is, vagy annál is bõven több. És alig tudnak róla valamit...
A védettségnél maradva, aksurv szerint például csak a 100 %-os, ill. ahhoz közeli közösségi immunitással gyõzhetõ le a járvány. Az viszont oltással elérhetetlen, mert sokan eleve nem kaphatnak oltást. Például az általad említett 11 ezer szervátültetett. Vagy azért arra sem fogadnék nagyobb összegben, hogy a kismamák tolongani fognak. Még ha hivatalosan kaphatnak is oltást, ha a nõgyógyásza azt mondja neki, hogy eszébe se jusson - mint kolléganõm lányának, aki pedig nem is várandós, csak tervezi a gyermekvállalást -, akkor nem valószínû, hogy be fogja adatni. De persze most csak két példát mondtam.
Vagyis akkor ha szervátültetett személyek, vagy kismamák stb., nagyobb számban összegyûlnek egy nekik szóló rendezvényen/eseményen, akkor aksurv érvelése szerint akár elindíthatnak egy új hullámot, ami esetleg az oltottakra is veszélyes lehet.
Tehát végül mégis ott lyukadunk ki, amit Merkely mondott novemberben, teljesen függetlenül az oltásoktól. Aki beoltatja magát, az esetleg mégis elkapja a vírust, de remélhetõleg nem kapja el, legnagyobb valószínûség szerint pedig már átesett rajta és meggyógyult. Aki valamiért nem kap oltást, annál ugyanez a szitu: elkaphatja, esetleg megússza és nem kapja el, legnagyobb valószínûség szerint pedig már fel is gyógyult belõle. És lehet, hogy Merkely nagyon pontosan jósolt novemberben: mert most úgy nézem, hogy április végére akár meglehet egy 100 % körüli közösségi immunitás. Most megint azt hangsúlyozzák, hogy aki nem oltatja be magát, az szinte biztosan elkapja a vírust (én úgy pontosítanék, hogy a legnagyobb esély arra van, hogy már elkapta és meggyógyult). Vagyis akkor sajnos át fog menni azokon a rétegeken is, akik valamiért nem kaphatnak oltást. És akkor lassan nem nagyon marad olyan, aki nem találkozott volna a vírussal.
Nagyon úgy néz ki, hogy nem a vírusról szól az egész, csak a mindenáron való oltásról.
Egyébként az elsõ halálozások száma sem tér el az utóbbi hat év elsõ negyedévétõl, tehát még a veszélyessége is erõsen kérdõjeles.
Az oltások legalább olyan veszélyesek, legalábbis nagyon sok ember halt meg az oltás után úgy, hogy minimum is alapos a gyanú, hogy az oltásoknak köze van a halálukhoz. Az mRNS vakcinákkal végzett korábbi állatkísérletek eredményei meg fõleg riasztóak.
Természetesen a kovid elõtt mindeni örök életû volt ugye?
Megint nem azt olvasod amit írtam. Hiába van akár 100 százalék körüli átoltottság, ha véletlenül, vagy csak azért mert a hülyeség is nagyon ragályos, bármikor lehet több olyan idióta egy helyen akik oltatlanok. Ha közéjük beviszed pl. külföldi útról a kanyarót akkor lokális járvány alakul ki, amiben meghalhat olyan is aki elvileg oltott, de valamiért nem mûködik nála az oltás. Ha viszont nincs ez az oltásellenes faszság, akkor a fertõzõ maximum egy ilyen rossz oltású embert tud meg fertõzni, nem alakul ki még helyi járvány se.
Tegnap pedig beszéltem olyan barátommal, aki egész nap covidos halottakat boncol, ennyit mondott az oltásokról. Gyakorlatilag nincs közöttük oltott, csak olyan aki nagyon korán az oltás után kapta be. Tehát tényleg érdemes az oltáson meg a billgécen lamentálni. Egyébként a halottak 90% covidos, csak ennyire nincs járvány.
Szerintem kiviszlek Jani bácsi sírjához, és mondd el neki, hogy a vakcina jó!
Hátha felkel, és hazamegy, mert belátja,hogy igazad van.