Nem a rosszakat kell sorolni meg lehúzni, hanem a jobbakat megemlíteni :)
Printable View
Nem a rosszakat kell sorolni meg lehúzni, hanem a jobbakat megemlíteni :)
Neked szól a kérdés...nemsokára összegyûlik a pénz egy komolyabb ,nagyobb kapacitású víztisztítóra..amit a mindennapokban akarok használni...kirándulás,sátorozás,peca stb...a lényeg,hogy bírja a kiképzést és használható legyen..írtad ,hogy foglalkoztál vele...mit javasolsz.
ilyesmikre gondolok katadyn pocket filter, LifeStraw® Family,
Sajnos a két feltétel üti egymást. A komolyabb, nagyobb kapacitás, és a vadon körülményei közti használhatóság. A vadonban csak kompromisszumos megoldás lehetséges. Hacsak nem viszel magaddal egy....Végülis az én készülékemet is hurcolásszuk magunkkal külföldre is... Kb. 2 kg, és akkora, mint egy megtermett termosz. Igaz, kell hozzá pár milliampernyi 12 volt is az UV lámpa miatt, de ez minden túlélõnek van a zsebében:). Meg egy mûanyag kanna, amivel másfél két méter magasra fel lehet lógatni a vizet, hogy legyen neki annyi nyomása, hogy átpréseli a cuccon. Mondjuk nem tudom, mennyi az a pénz, amire Te gondolsz. Mert ez egy professzionális cucc, momentán...nem is..már második éve a legnagyobb számban értékesített házi víztisztító rendszer a világon. Ha viszont kis mobil cuccra gondolsz, akkor - mondjuk szerintem inkább erre - ,akkor amit belinkeltél, az teljesen megfelelõ. Sajnos ezeknek van egy közös tulajdonságuk Hogy bár azt írják, 1000, meg 5000 l víz szûrésére alkalmas, csak épp azt nem teszik hozzá, hogy mindezt folyamatos használat során. Ugyanis ha elkezded használni a cumót, használod egy hétig, aztán hazamész, pár hónap múlva megint, és így tovább, akkor egy bizonyos idõ után - ez tipikusan 2-3 hónap - a megszûrt, ezáltal felgyülemlett mikroorgazmusok oly mértékben felszaporodnak, hogy a következõ használatkor rosszabb a kifolyó víz, mintha nem használtad volna. Ugyanez igaz a szerves, szervetlen szennyezõkre is.Azok nem felszaporodnak, hisz nincs mikro, de makroorgazmusuk sem:), viszont diffúzió útján, mert sajnos a fizikát meg ismerik, bevándorolnak a tisztított tér felé. A következõ használatkor aztán zutty, megy a szádba az egész szmötyi, amit addig kiszûrtél. Magyarul... Minél olcsóbb kis kütyü, mely a specifikációk alapján elég szûrõteljesítménnyel bír, annál gazdaságosabb. Mert ÚCSSE tudod kihasználni a szûrõkapacitását, lévén nem folyamatos üzemben locsolod át rajta a vizet. Amirõl én beszéltem, az 230.000 körül van, ezek 20-50.000 körül. De sajna a szûrõt ezekben cserélgetni kell gyakorta.
Végre egy konkrét visszajelzés! Többször tettem szóvá, illetve kérdeztem rá erre a nem elhanyagolható részletre. Miszerint hogyan tolerálják a víztisztítók a hosszabb tárolást? Sajnos a gyártók csak a maximálisan megtisztítható vízmennyiséget tüntetik fel a termékeknél, ezt maximum csak az apró betûs részben. És elhiszem, hogy SHTF esetén úgyis csak ezen keresztül tisztítva innánk a vizet, de addig a békeidõben csak szakaszos használat mellett nem biztos, hogy a nagyobb a gazdaságosabb. Egy nyárra, egy túrára elég az 200-500-1000 literes kapacitás is.
Bocs a belevauért.
Nékem MSR Miniworks EX Microfilter van a hátizsákomban sajna 1/2Kg $79.99.
Kezelési utasítás elõírja használat után a kerámia szûrõt forróvízbe kell helyezni, utána szárítani, elrakni.
Vagyis ahogy írtad MAFELSZ, a szûrõtesten fennakadt kórokozókat el kell púsztítani.
DOOM ezt a típust javaslom néked, megfizethetõ, gyárilag ajánlva használhatod szakaszosan is, a közepében aktívszén is van.
http://ecx.images-amazon.com/images/...L._SL1000_.jpg