Oldala 13 of 22 ElsõElsõ ... 31112131415 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 211

Topic: Víztisztítók

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Nem a rosszakat kell sorolni meg lehúzni, hanem a jobbakat megemlíteni
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member MAFELSZ's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Nem a rosszakat kell sorolni meg lehúzni, hanem a jobbakat megemlíteni
    Köszönöm a megerõsítést...A jókat, mármint amit én jónak tartok az elmúlt 18 éves tapasztalatomra alapozva, már megemlítettem....

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Nem ajánlom erõsen fertõzött vízhez. Esetleg tiszta patakvízhez.
    0,1 mikron sajna kevés, ez csak a bacikat szedi ki. 0.01 mikronos szûrés kell a vírusokhoz.
    Köszönöm a hasznos tanácsodat.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MAFELSZ Hozzászólás megtekintése
    Köszönöm a megerõsítést...A jókat, mármint amit én jónak tartok az elmúlt 18 éves tapasztalatomra alapozva, már megemlítettem....
    Valahogy átsiklottam felette, de most megtaláltam, köszi.
    Bár nekem víztisztító járt a fejemben
    Last edited by raktaros; 03-01-2015 at 07:08 PM.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

MacIver
    Guest

0 Not allowed!
    Magyarul nem valós tényekre alapozzák a döntésüket, hanem érzelmi alapon döntenek. És itt a probléma. Ha itt elkezdeném sorolni az érveket, hogy melyiket miért ne, pillanatok alatt szét akarnának szedni azok, akik épp azt a márkát favorizálják. Sajnos érzelmi érvelés ellen hiába vetnék be tényinfokat.
    Ez teljesen igaz. Személyes üzenetben viszont nyugodtan a fülembe súghatod.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MacIver Hozzászólás megtekintése
    Ez teljesen igaz. Személyes üzenetben viszont nyugodtan a fülembe súghatod.
    ment

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ment
    Neked szól a kérdés...nemsokára összegyûlik a pénz egy komolyabb ,nagyobb kapacitású víztisztítóra..amit a mindennapokban akarok használni...kirándulás,sátorozás,peca stb...a lényeg,hogy bírja a kiképzést és használható legyen..írtad ,hogy foglalkoztál vele...mit javasolsz.

ilyesmikre gondolok katadyn pocket filter, LifeStraw® Family,

Csatlakozás dátuma
    Feb 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    Neked szól a kérdés...nemsokára összegyûlik a pénz egy komolyabb ,nagyobb kapacitású víztisztítóra..amit a mindennapokban akarok használni...kirándulás,sátorozás,peca stb...a lényeg,hogy bírja a kiképzést és használható legyen..írtad ,hogy foglalkoztál vele...mit javasolsz.

ilyesmikre gondolok katadyn pocket filter, LifeStraw® Family,
    Sajnos a két feltétel üti egymást. A komolyabb, nagyobb kapacitás, és a vadon körülményei közti használhatóság. A vadonban csak kompromisszumos megoldás lehetséges. Hacsak nem viszel magaddal egy....Végülis az én készülékemet is hurcolásszuk magunkkal külföldre is... Kb. 2 kg, és akkora, mint egy megtermett termosz. Igaz, kell hozzá pár milliampernyi 12 volt is az UV lámpa miatt, de ez minden túlélõnek van a zsebében. Meg egy mûanyag kanna, amivel másfél két méter magasra fel lehet lógatni a vizet, hogy legyen neki annyi nyomása, hogy átpréseli a cuccon. Mondjuk nem tudom, mennyi az a pénz, amire Te gondolsz. Mert ez egy professzionális cucc, momentán...nem is..már második éve a legnagyobb számban értékesített házi víztisztító rendszer a világon. Ha viszont kis mobil cuccra gondolsz, akkor - mondjuk szerintem inkább erre - ,akkor amit belinkeltél, az teljesen megfelelõ. Sajnos ezeknek van egy közös tulajdonságuk Hogy bár azt írják, 1000, meg 5000 l víz szûrésére alkalmas, csak épp azt nem teszik hozzá, hogy mindezt folyamatos használat során. Ugyanis ha elkezded használni a cumót, használod egy hétig, aztán hazamész, pár hónap múlva megint, és így tovább, akkor egy bizonyos idõ után - ez tipikusan 2-3 hónap - a megszûrt, ezáltal felgyülemlett mikroorgazmusok oly mértékben felszaporodnak, hogy a következõ használatkor rosszabb a kifolyó víz, mintha nem használtad volna. Ugyanez igaz a szerves, szervetlen szennyezõkre is.Azok nem felszaporodnak, hisz nincs mikro, de makroorgazmusuk sem, viszont diffúzió útján, mert sajnos a fizikát meg ismerik, bevándorolnak a tisztított tér felé. A következõ használatkor aztán zutty, megy a szádba az egész szmötyi, amit addig kiszûrtél. Magyarul... Minél olcsóbb kis kütyü, mely a specifikációk alapján elég szûrõteljesítménnyel bír, annál gazdaságosabb. Mert ÚCSSE tudod kihasználni a szûrõkapacitását, lévén nem folyamatos üzemben locsolod át rajta a vizet. Amirõl én beszéltem, az 230.000 körül van, ezek 20-50.000 körül. De sajna a szûrõt ezekben cserélgetni kell gyakorta.
    Last edited by MAFELSZ; 03-02-2015 at 09:47 PM.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ... Sajnos ezeknek van egy közös tulajdonságuk Hogy bár azt írják, 1000, meg 5000 l víz szûrésére alkalmas, csak épp azt nem teszik hozzá, hogy mindezt folyamatos használat során. Ugyanis ha elkezded használni a cumót, használod egy hétig, aztán hazamész, pár hónap múlva megint, és így tovább, akkor egy bizonyos idõ után - ez tipikusan 2-3 hónap - a megszûrt, ezáltal felgyülemlett mikroorgazmusok oly mértékben felszaporodnak, hogy a következõ használatkor rosszabb a kifolyó víz, mintha nem használtad volna. Ugyanez igaz a szerves, szervetlen szennyezõkre is.Azok nem felszaporodnak, hisz nincs mikro, de makroorgazmusuk sem, viszont diffúzió útján, mert sajnos a fizikát meg ismerik, bevándorolnak a tisztított tér felé. A következõ használatkor aztán zutty, megy a szádba az egész szmötyi, amit addig kiszûrtél. Magyarul... Minél olcsóbb kis kütyü, mely a specifikációk alapján elég szûrõteljesítménnyel bír, annál gazdaságosabb. Mert ÚCSSE tudod kihasználni a szûrõkapacitását, lévén nem folyamatos üzemben locsolod át rajta a vizet. ...
    Végre egy konkrét visszajelzés! Többször tettem szóvá, illetve kérdeztem rá erre a nem elhanyagolható részletre. Miszerint hogyan tolerálják a víztisztítók a hosszabb tárolást? Sajnos a gyártók csak a maximálisan megtisztítható vízmennyiséget tüntetik fel a termékeknél, ezt maximum csak az apró betûs részben. És elhiszem, hogy SHTF esetén úgyis csak ezen keresztül tisztítva innánk a vizet, de addig a békeidõben csak szakaszos használat mellett nem biztos, hogy a nagyobb a gazdaságosabb. Egy nyárra, egy túrára elég az 200-500-1000 literes kapacitás is.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Bocs a belevauért.
    Nékem MSR Miniworks EX Microfilter van a hátizsákomban sajna 1/2Kg $79.99.
    Kezelési utasítás elõírja használat után a kerámia szûrõt forróvízbe kell helyezni, utána szárítani, elrakni.
    Vagyis ahogy írtad MAFELSZ, a szûrõtesten fennakadt kórokozókat el kell púsztítani.
    DOOM ezt a típust javaslom néked, megfizethetõ, gyárilag ajánlva használhatod szakaszosan is, a közepében aktívszén is van.