Fiúk máshová kellene tenni ezt az egyébként hasznos beszélgetést.
Túlélõnek felesleges munkát adtok a téma kipucolásával, ha itt folytatjátok. :D
Printable View
Fiúk máshová kellene tenni ezt az egyébként hasznos beszélgetést.
Túlélõnek felesleges munkát adtok a téma kipucolásával, ha itt folytatjátok. :D
Mindenre választ kapsz. :) Ha a földrajzi helyet kérdezed, akkor a kísérleti robbantások helyszínein, a Föld különbözõ pontjain. Jellemzõen szovjet és amerikai kísérletek által.
Ha a kísérletei területen belül kérdezed, akkor az 1 Mt talaj közeli (állványos, vagy felfüggesztett, vagy alacsonyan katapultált) töltet eldurranása közvetlen közelében. (Plusz van két közismert kísérletbõl távolsági hatástanulmány is.)
Ezt a fentiekhez arányítottam: Nem képzelegni kell, mikor szállítom a számokat, amikkel lehet mérni, viszonyítani, és leírom a hatásokat, még a különbözõ fázisokat (E1,E2,E3) is részletezve.
El tudom képzelni, mekkora a pi számjegyeinek sora, de minek, inkább számolok vele, mégpedig a pi kerekített értékével.
Fél szinusz. Nem mintha számítana, ez nem digitális technika, se nem vezérlés, hanem nukleáris. Egyébként még a fél szinuszt számszakilag is tudhatjuk: 10-50ns. Csak az E1-rõl beszélek. De a gyakorlat alapján is szétéget minden félvezetõt+szigetelést. Na itt lehet képzelni. :)
Lehet, hogy a szovjet és amerikai katonai kutatók direkt dezinformáltak mindenkit, de az is lehet, hogy ez kibukott volna más államok kísérletei alapján, mert nem csak az a kettõ rendelkezik nukleáris technológiával.
https://www.youtube.com/watch?v=NgAEFh38Kus
pancelozott jarmuvek gazdagoknak.
az utolso kocsi belsejet (a video szerint) 100% balna f@sz bor bevonattal keszult. igazi orom lehetett a karpitosnak:)
Aztán aggódhatnék hogy el ne lopják a bálnapéniszkárpitos járgányomat. :D
http://freeweb.deltha.hu/zastava.in.hu/wood-gas.htm
Azt hiszem ha eljön az idõ és már nem lesz üzemanyag ez többet fog érni bármilyen luxus terepjárónál :)
Nem túl bonyolult rendszer,elég hozzá egy autószerelõ a keverék meg a gyújtás beállításához meg valaki aki tud hegeszteni.Az alkatrészek akár egy roncsteleprõl is beszerezhetõk,valahol van is egy részletes leírásom róla pdf ben,azt hiszem valaki diploma munkája volt.
Hasznos dolog ez a fagáz generátor,mindenféle benzinmotort meg lehet hajtani vele,dízelhez nem jó.
Igaz, nem menekülésre, hanem támadásra találták ki ezeket a motorokat. De szuperek elpucolni is...
http://englishrussia.com/2016/04/23/...n-motorcycles/
Ural M-72-tõl a Kettenkardig. :)
Olvasok most egy könyvet a hidegháború Berlinjérõl. (Bernd von Kostka, Sven Felix Kellerhoff Kémek fõvárosa, Berlin) e-bookban nekem nincs meg, így senkinek nem tudom elküldeni privátban.
A lényeg a Szövetségi Ellenõrzõ Bizottság amerikai, angol és francia erõi legális hírszerzõ németországi (NDK) útjaikra Mercedes G autókat használtak, mert ez vállt be legjobban. Az elvégzett átalakítások:
Megerõsített fülke tetõkibúvó nyílással. Így jobban ellenállt a borulásnak, nekihajtásnak és a tetõrõl is lehetett fényképezni. Egy angol tiszt úgy halt meg, hogy egy katonai teherautóval letarolták õket.
Elektromos csörlõ védõkengyelben és az alvázra védõlemez. Ez a dzsingzsásban segített.
Megnagyobbított és megerõsített benzintank. Így akár 700 km-t is mehettek egy úton az NDK területén.
Sokszor lõttek rájuk, fõleg hátulról, mivel a zûrös helyekrõl menekültek. Halottak is voltak ilyen eseményeknél is..
Más helyen olvastam, tervbe volt véve az ülések vadászgép módra való hát páncélozása, de erre nem került sor, mivel akkor még csak a páncéllemez állt rendelkezésre. A nagy súlya miatt nem építették be a lomha autókba. Aztán meg elment az aktualitás, felépítették a Berlini falat, stb.
Kitaposod a gyeped a jószágok meg éhen-döglenek? :-D