Lumintop tool bemutatója kikerült a blogomra.
Printable View
Lumintop tool bemutatója kikerült a blogomra.
Elemek , Cr2032-bõl és cr2450-bõl létezik tölthtõ ?Vagy ezeknek megfelelõ akkut milyen számon találok ?
Bocsi, a kérdést sem láttam, valamiért nem jelezte az olvasatlanok közt.
Tudomásom szerint nincs ebbõl újratölthetõ de ha van is mivel fogod tölteni? Valami mikroáramú töltõvel lehetne csak.
Közben lehoztam a Sunwayman G25C bemutatót is. Igazi rendõrlámpa :haha:
Neked hány lámpád van otthon, ha hetente van új lámpaleírás? :thumbup
Tegnap voltunk fotózni, egy táskányit vittem ki, kb. 15-18db újat. Még szerintem nincs 100db, így nem vagyok flashaholic :D
Amúgy el is adok egyet-egyet, mert kell a pénz az utánpótlásra, de sajnos sokhoz valami miatt ragaszkodok, de fix lámpa az 10db van ami megvan és tuti nem adom el. Míg egyszer rá nem unok :haha:
Ismét péntek, ismét egy újabb bemutató. Inkább érdekesség, mint hasznos lámpa, bár már több helyen is megkaptam, hogy a konvex lencsés "zoom"-os lámpák igenis jó találmányok.
Azt gondolom, hogy ennél nagyobbat az olcsó kategóriából nem igazán lehet találni de még a drágák közt sem nagyon. Az UniqueFire UF-1405 mag a megtestesült gigazoom :D
Klarus Mi7 bemutatója kint van a blogomon. Ez már prepper lámpának is megteszi: AA alkáli elem és 14500 akku, kiváló minõség és meglepõen jó fényerõ jellemzi, mindezt aprócska méret mellett. Tény, hogy ez már drágább kategória, viszont reményeim szerint sokáig hû társam lesz a jövõben.
A héten a Zanflare F1 került terítékre. Jó kis lámpa lett, ahhoz képest, hogy tescogazdaságos saját márkás termék :thumbup
Sokan ismeritek az SK68-as elemlámpát. Filléres, de jól használható szerkezetek. Aki még nem hallott róla az a blogomban részletesen is olvashat róla és klónjairól.
Blogomra most két cikk került fel egyszerre. LiitoKala Li-100-as olcsó akkutöltõ-powerbank és S-1200 LED szolár töltõs lámpás.
Nitenumen TA01 elemlámpa volt a heti tesztdarab. Ez egy hibátlan lámpa, érdemes ránézni!
JETBeam JET-u bemutató
http://elemlampablog.hu/jetbeam-jet-...o-jet-u-teszt/
Olvastam a cikket, megtetszett, megrendeltem... és nem bántam meg.
Remek lámpa!
Köszönöm!
Igazán nincs mit, bár én jobban szeretem a lumintop tool AAA-t, de õ sem rossz választás :thumbup
És örülök, hogy van látszatja, értelme annak amit csinálgatok :beer:
Nitecore NU30 sok funkciós kompakt fejlámpa bemutatója megjelent. Ha csak egy fejlámpád van, akkor ez pl. jó választás :thumbup
Ezen a héten a Klarus XT12GT elemlámpa volt a soros. Kompakt méret, hatalmas erõ és vastag cerka árazásnál.
AA ésAAA akkukból milyet érdemes venni , ami használható , és nem megy aranyárba ?
IKEA LADDA - fehéret.
Elvileg átcímkézett eneloop, aki eddig vett az elégedett vele. Én vartát használok míg ki nem égnek teljesen.
UTorch UT02 volt a heti tesztalanyom, teljesen jó kompakt thrower kellemes funkciókkal és nem elborult árazással.
Heti cikkem a Rofis TR10 brutálisan erõs kis EDC elemlámpáról megjelent.
A héten a Brinyte B158B konvex lencsés elemlámpáról írtam. Érdemes elolvasni, mert ez egy igazán jó elemlámpa meglepõ fényerõvel.
A 10$ alatti fejlámpák közül szerintem a legjobb járt nálam. A boruit RJ-02 közel sem tökéletes, de árát és szolgáltatásait tekintve kiemelkedik a kategóriájából.
Heti cikkem az Eagle Eye X2R elemlámpáról írtam. Jó megoldás annak aki egy Convoy S2+-ra vágyik, de beépített töltõvel. Egy akku kell hozzá és le is van tudva minden, a telefon kábelével lehet az akkut is tölteni a lámpában.
Heti bemutató cikkemben egy lámpás került górcsõ alá. A Nitecore LA10 CRI nem csak kempingezés során, akár áramszünet esetén is hasznos lehet "vészvilágításnak". A pozíció jelölés hasznos funkció, ráadásul energiatakarékos is.
Ide teszem, mert végül is ide is tartozik, de az e heti cikkemben bemutatott OPUS BT-C3100 V2.2 akkutöltõvel nem csak az elemlámpákban is használt lítium-ion, hanem a háztartásokban is használt Ni-MH akkukat is megfelelõen karban tudjuk tartani.
Ár/tudás szempontjából ezt nagyon dicsérik, nekem még úton van:
http://www.gearbest.com/chargers/pp_228909.html
Bevált, valós kapacitással hirdetett, jó árú 18650-et tudnál ajánlani?
(Itt sokan tesztelnek sokfélét, csak az angol nem nagyon megy: https://www.facebook.com/groups/diypowerwalls/ )
Mivel BLF-en sokfélét olvastam róla ezért kihagytam a Lii-500-ast. Kapacitást pl. kifejezetten szarul mér sokak szerint, cserébe a belsõ ellenállás mérésénél is sokan tapasztaltak anomáliákat. Alapvetõen nagyon jó tudású töltõ az is, de én nem éreztem a késztetést, nálam ez fontos tényezõ eléggé :haha: Soha nem gondoltam, hogy veszek a VC4 mellé másik töltõt, aztán egyszer csak volt egy kihagyhatatlan ára a BT-C3100-nak :duhos:
Akku mire kellene és mennyit vagy hajlandó egyszerre megvenni? Általában a 8-as és 4-es csomagok szoktak jó árat adni, de ha csak kettõ kell akkor mást lehet, hogy jobb áron tudok mutatni.
Nekem csak tölteni kell, eddig sem nagyon méregettem.
Leginkább lámpákba kell, egy 8db-osra beruháznék.
Egyre több a beépített töltõs akkut látni, mi róla a véleményed?
Usb kábel minden bokorban hever ha éppen tölteni kell...
Most néztem, kupon épp nincs hozzájuk, már lejártak :(
Ha nem gond a védelem hiánya és az, hogy flat top akkor egészen jó áron vannak az NCR18650B akkuk 8-as pakkban darabja 1200Ft körül kifejezetten jó vétel. Ettõl nagyobb kapacitást nem kapsz értelmes áron (nekem egy 3600mAh 18650-es akkum van, az 18$/db), mai napig legjobb ár/kapacitás értékû akku. Ha védett kell akkor írj és hétfõn kérek rá kupont, egy próbát megér. Én most 30Q-ból vásároltam be, de azokat a Q8-ba vettem, ha végre már legyártják õket.
Az akku USB töltés témára talán egy példa jobban szemlélteti mi a véleményem:
A legolcsóbb, már elviselhetõ képességû akkutöltõ a Liitokala Lii-100-as.
Annak ilyen az alaplapja:
http://www.mobilpower.ru/images/articles/25/12.jpg
Olcsó, tényleg olcsó, a normális CC/CV töltési folyamat felépítéséhez ennyire tudták leredukálni a kis kínaiak a szükséges alkatrészeket. Szerinted?
Itt egy lumintop akkun lévõ töltõ elektronika:
http://lygte-info.dk/pic/BatteryDisa...m/DSC_6908.jpg
Én annyira nem bízok bennük, ráadásul hosszabbak is mint a védett 18650 akkuk, ami miatt pár lámpába tuti nem fér bele, fõleg olyan modelleknél lehet probléma, ahol a + és - pólus nem rugóval, hanem sima réztömbbel érintkezik.
Én most a "prepper" energiaszerzõ készletem egy Nitecore F1 töltõvel egészítettem ki (elõrendelhetõ az F2 is), direkt napelemhez vettem, mivel a gyártó is outdoor töltõnek hirdeti. Tökéletesen mûködik, megbízható darab és van powerbank funkciója is (bemutató hamarosan, még nyúzom). Szóval én maradok a jól bevált töltõsdinél. Én az elemlámpákban lévõ töltõelektronikát is csak 1-2 alkalommal próbálom ki, aztán többet nem. Faternak viszont olyan elemlámpát adtam, amit a telefon kábelével tud tölteni. Szóval annak is van létjogosultsága, ellenben az ilyen akku töltõs cucc abba meg felesleges lenne ha van benne jól mûködõ töltõ.
A héten fejlámpáról írtam, a Skilhunt H03 modellrõl. Ez már nem az olcsóbb kategóriába tartozik, de akcióban vagy kuponnal 32$ körül be lehet szerezni. Azt pedig nagyon megéri! Textúrázott TIR lencse van a LED elõtt, szinte nincs is meghatározható hotspot annyira jól megtöri a fényt. Mérete egészen korrekt, EDC-re mint pipalámpa tökéletesen alkalmas. A fokozatok elosztása jó, alacsony fényerõn pedig kifejezetten kellemes dolgozni mellette. Mivel több ember már régebb óta is használja úgy néz ki, hogy tartós darabról van szó hosszú távon is.
A héten kinyomtam egy régóta húzódó cikket is az olcsó zoom-os elemlámpákról. SK98, W878 és klónjaikat veszem célba vele, leginkább arról fogtok értesülni, hogy ezt a legalja kategóriát miért NE fizessétek ki, ha picivel több pénzért sokkal jobbat is kaphattok.
Zanflare F2 két AA elemes elemlámpa volt a heti tesztalany. Nem rossz, nem rossz, kuponnal az ára is reális szinten marad.
https://youtu.be/gZIKOJ2RS9Q
Olvastam par cikket es ratalaltam erre a lampara, megtetszett, tudna valaki segiteni egy linkel, hogy honnan lehet ezt a tipust megrendelni?
Komolyan kérdezed, vagy ez most valami vicc amit csak én nem értek?
Ha komoly a kérdésed ajánlom a blogom, konkrétan az elsõ cikkem az S2+-ról szól. Kupont a kupon oldalon találsz hozzá, legalábbis a színes változatokhoz.
Nem vicc, neharagudj ha valami rosszat irtam, csak nem ertek meg ugy ezekhez mert most szantam ra magam egy ilyen vetelere, mindjart utanna nezek reszletesebben akkor ott
Ok, ha még most ismerkedsz velük akkor kezdd az egészet a bevezetõ, a szakkifejezések és a gyík oldalak végignyálazásával. Utána javaslom keresd elõ az akkukról szóló cikket, az is hasznos. Ha ezekkel megvagy akkor olvasd el a Convoy S2+ tesztet. Van több convoy teszt is az oldalon, most is van nálam kettõ, ezeket 1 hónapon belül teszem ki a bolgra, de lehet, hogy már holnap kimegy az egyik, majd kitalálom, a másiknál még nem írtam meg a szöveget, csak megfotóztam, de szerkesztve sincs, szóval az még idõ.
Lehet, hogy nagyon hülye kérdés (elõre is elnézést), de van egy ilyen ultrafire w878 lámpám üres elemtokkal.
Az írásod alapján NCR18650B akkumulátor való bele. Van valami elem is ami jó bele? Mert töltõm az nincs csak a lámpa kötött ki nálam.
Én véletlenül vettem egy led-et. (Lámpa volt a képen, úgyhogy azt hittem hogy egy olcsó lámpát kapok, de nem lámpa jött csak ez.) Mit lehet azzal a kis led-izével csinálni (minõségi elemlámpába való)? 7 dollárt adtam érte és gondolkodom hogy nem-e lehetne valamire használni.
Shadow: ha nincs meg az elem adapter, amibe 3db AAA elem fér, akkor csak akkut tudsz bele tenni, mert az ad elég áramot.
Tulelo: linkeld, hogy milyen LED-et vettél. Remélem nem b@sztak át valami olcsó XM-L2 LED-del, mert az olyan 2-3$