0
| Thumbs Up |
| Received: 231 Given: 273 |
Heti cikkem a Rofis TR10 brutálisan erõs kis EDC elemlámpáról megjelent.
elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!
| Thumbs Up |
A héten a Brinyte B158B konvex lencsés elemlámpáról írtam. Érdemes elolvasni, mert ez egy igazán jó elemlámpa meglepõ fényerõvel.
| Thumbs Up |
A 10$ alatti fejlámpák közül szerintem a legjobb járt nálam. A boruit RJ-02 közel sem tökéletes, de árát és szolgáltatásait tekintve kiemelkedik a kategóriájából.
| Thumbs Up |
Heti cikkem az Eagle Eye X2R elemlámpáról írtam. Jó megoldás annak aki egy Convoy S2+-ra vágyik, de beépített töltõvel. Egy akku kell hozzá és le is van tudva minden, a telefon kábelével lehet az akkut is tölteni a lámpában.
| Thumbs Up |
Heti bemutató cikkemben egy lámpás került górcsõ alá. A Nitecore LA10 CRI nem csak kempingezés során, akár áramszünet esetén is hasznos lehet "vészvilágításnak". A pozíció jelölés hasznos funkció, ráadásul energiatakarékos is.
| Thumbs Up |
Ide teszem, mert végül is ide is tartozik, de az e heti cikkemben bemutatott OPUS BT-C3100 V2.2 akkutöltõvel nem csak az elemlámpákban is használt lítium-ion, hanem a háztartásokban is használt Ni-MH akkukat is megfelelõen karban tudjuk tartani.
| Thumbs Up |
| Received: 32 Given: 74 |
Ár/tudás szempontjából ezt nagyon dicsérik, nekem még úton van:
http://www.gearbest.com/chargers/pp_228909.html
Bevált, valós kapacitással hirdetett, jó árú 18650-et tudnál ajánlani?
(Itt sokan tesztelnek sokfélét, csak az angol nem nagyon megy: https://www.facebook.com/groups/diypowerwalls/ )
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Mivel BLF-en sokfélét olvastam róla ezért kihagytam a Lii-500-ast. Kapacitást pl. kifejezetten szarul mér sokak szerint, cserébe a belsõ ellenállás mérésénél is sokan tapasztaltak anomáliákat. Alapvetõen nagyon jó tudású töltõ az is, de én nem éreztem a késztetést, nálam ez fontos tényezõ eléggéSoha nem gondoltam, hogy veszek a VC4 mellé másik töltõt, aztán egyszer csak volt egy kihagyhatatlan ára a BT-C3100-nak
Akku mire kellene és mennyit vagy hajlandó egyszerre megvenni? Általában a 8-as és 4-es csomagok szoktak jó árat adni, de ha csak kettõ kell akkor mást lehet, hogy jobb áron tudok mutatni.
| Thumbs Up |
| Received: 32 Given: 74 |
Nekem csak tölteni kell, eddig sem nagyon méregettem.
Leginkább lámpákba kell, egy 8db-osra beruháznék.
Egyre több a beépített töltõs akkut látni, mi róla a véleményed?
Usb kábel minden bokorban hever ha éppen tölteni kell...
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
Most néztem, kupon épp nincs hozzájuk, már lejártak
Ha nem gond a védelem hiánya és az, hogy flat top akkor egészen jó áron vannak az NCR18650B akkuk 8-as pakkban darabja 1200Ft körül kifejezetten jó vétel. Ettõl nagyobb kapacitást nem kapsz értelmes áron (nekem egy 3600mAh 18650-es akkum van, az 18$/db), mai napig legjobb ár/kapacitás értékû akku. Ha védett kell akkor írj és hétfõn kérek rá kupont, egy próbát megér. Én most 30Q-ból vásároltam be, de azokat a Q8-ba vettem, ha végre már legyártják õket.
Az akku USB töltés témára talán egy példa jobban szemlélteti mi a véleményem:
A legolcsóbb, már elviselhetõ képességû akkutöltõ a Liitokala Lii-100-as.
Annak ilyen az alaplapja:
Olcsó, tényleg olcsó, a normális CC/CV töltési folyamat felépítéséhez ennyire tudták leredukálni a kis kínaiak a szükséges alkatrészeket. Szerinted?
Itt egy lumintop akkun lévõ töltõ elektronika:
Én annyira nem bízok bennük, ráadásul hosszabbak is mint a védett 18650 akkuk, ami miatt pár lámpába tuti nem fér bele, fõleg olyan modelleknél lehet probléma, ahol a + és - pólus nem rugóval, hanem sima réztömbbel érintkezik.
Én most a "prepper" energiaszerzõ készletem egy Nitecore F1 töltõvel egészítettem ki (elõrendelhetõ az F2 is), direkt napelemhez vettem, mivel a gyártó is outdoor töltõnek hirdeti. Tökéletesen mûködik, megbízható darab és van powerbank funkciója is (bemutató hamarosan, még nyúzom). Szóval én maradok a jól bevált töltõsdinél. Én az elemlámpákban lévõ töltõelektronikát is csak 1-2 alkalommal próbálom ki, aztán többet nem. Faternak viszont olyan elemlámpát adtam, amit a telefon kábelével tud tölteni. Szóval annak is van létjogosultsága, ellenben az ilyen akku töltõs cucc abba meg felesleges lenne ha van benne jól mûködõ töltõ.