Volt itt tobbszor szo a Dunlop munkavedelmi cipomrol. Jelentem a masodik parom is kezd kipurcanni, talpa kezd elvalni, s mar nem vizallo. Ismet 8 honapot birtak.
Printable View
Volt itt tobbszor szo a Dunlop munkavedelmi cipomrol. Jelentem a masodik parom is kezd kipurcanni, talpa kezd elvalni, s mar nem vizallo. Ismet 8 honapot birtak.
Egy vidéki csapágyboltban néztem ki magamnak egy ilyen cipõt, de akármelyiket vettem le a polcról öntési hibás volt a talpa, ezért nem vettem. Ezek szerint jól jártam:D nem beszélve arról, hogy az árából kijött egy Coverguard, és egy Australian Line munkavédelmi cipõ, amiken az se látszik, hogy hordtam õket, pedig a Coverguardal építkezésen is dolgoztam fél évig.
Sziasztok!
Túrabakancsos kérdésem lenne.
Hozzájutottam elég olcsón egy ilyen bakancshoz
http://www.bike24.com/p241108.html
és a bokát tartó rész hátul elég erõsen nyomja a lábam amikor lépek (tehát az achilles felett).
A kérdés az hogy ez normális a bakancsoknál? Nekem ez az elsõ ilyen cipõm.
Elõre is köszi.
A bakancsoknál vagy egy idõ amíg be kell törni, ha nagyon durván töri mondjuk tényleg nagyon kis távnál már kisebesíti az nem túl jó nekem volt egy olyan bakancsom az mondjuk katonai volt, hosszú szárú, és nagyon kis távnál már feltörte elég durván, azt inkább eladtam, mert az elõzõ bakancsaim ennyire nem törték. Méretproblémáid nincsenek vele? Túl nagy vagy túl kicsi? Szerintem a visszacserélhetõségtõl függõen azért szánj rá idõt, ha töri vegyél fel több zoknit akár 3-at is vagy egy vastag egy vékonyat. Akkor tudsz azon is állítani mennyire szorosan kötöd be, az is segíthet az elején, de idõ kell a bakancsoknak, nem árt rendszeresen hordani hogy hozzá legyen szokva a lábad. De ha nagyon töri ott más probléma is lehet a nagyon töri alatt a kisebesedést értem, a vízhólyagok nem vészesek.
Köszi a választ.
Annyira nem törte fel azért... 3-4 órás gyaloglás volt és csak kidörzsölte kicsit másnapra már elmúlt.
Csak azért aggódtam mert a cipõnek az a része nem bõr hanem cordura...
Én ezt hordom munkahelyen 2 éve : Csatolmány 2333
, baromi kényelmes és nagyon jól tarja a bokámat , elég durung forma meg nehéz is de talpátszúrás védelem és orrmerevítõ van benn .Az építkezéseken ahol sûrûn megfordulok ott nagyon fontos a láb védelme legalábbis számomra / szegek,kiálló betonvasak , hideg,sár,víz stb.../ amikor megvettem 2 hétig majd beszartam úgy törte a lábam már-már le akartam cserélni de amikor elmúlt ez az idõszak onnantól nagyon kényelmes bakancs lett belõle .
Én is a katonai célra gyártott ruházatokat szeretem pont a tartósságuk miatt , ezután a munkára készült ruházat jön és csak ezután következik a sorban a divat-trend holmi de azok tartóssága messze elmarad az elõbbiekétõl .
A magyar katonai bakancs jó választás lehet , bár nekem mindig fázott a lábam télen a surciba , viszont komolyabb menetgyakorlatok során sem, volt vele gondom .
Nekem egy angol Corman boots elnevezésû katonai bakancsom volt. Hát beázni ez nem tudott komolyan vízben lehetett vele állni, volt hogy több kilóméteren gyalogoltam vele patakban nem ázott be. iszonyat masszív volt, varrott talp, marhabõr anyagú nagyon erõs bakancs volt, acélbetkó nincs benne. Azt nem tudom hogy a most forgalomban lévõk milyenek, mert sejtésem szerint ezt a terméket is már után gyártják nekem anno még eredeti volt, jó bakancs volt szerettem és még a kinézete sem rossz, télen nyáron használtam nem panaszkodtam rá soha, kivétel amikor úgy mentem el 50km-es túrára hogy elõtte vagy 3 hónapja nem volt a lábamon és szarrá törte a lábamat, de ha hordtam folyamatosan jó volt.
Csatolmány 2334
A láb újaknál tört legfõképp , túracipõnek nem ajánlom mert kissé nehéz , túlélõcipõnek viszont igen mert a kevlár talpátszúrásvédelem azért ad egy olyan pluszt amiért az a pár deka belefér . Gondolj bele egy törmelékes romhalmazon kell átjutni ott egy sima gumi talpú bakancs és egy kiálló éles fém vagy szeg könnyen okozhatja a veszted pláne ha nincs tetanusz a közelben .