1
Printable View
1
Ha már kovászolás...
Idén is nagyon sok a cukkini. Négy naponta egy 4literes üveg elfogy nálunk.
Ajánlom mindenkinek, nekem jobban ízlik, mint az uborka.
Csatolmány 3511Csatolmány 3512
Besegítettem a természetnek a szelektálásban. Most azon gondolkodom, hogy süssek meg egy õzcombot...
Hétvégén beüzemeltem após kemencéjét..nagyon profi cucc..jól szigetelt tûztér, ajtóba beépített hõmérõ, elzárható kémény nyílás:thumbup fél óra alatt jól megrakva sikerült 400 fokra felfûteni..kb 20 centi vastag parázsréteg keletkezett..mikor ez megvolt, kémény nyílás elzár
kaja:
Csirkecombot és szárnyat pácoltam vegyes fûszerpácba olajosan, ez egész nap pihent a frigóban..Jóelõre beáztattam egy nagy római(nekem pataki) tálat, aztán megpakoltam jó sûrûn a csirkével..közé szalonna, fokhagyma és zöldhagyma ment, majd megöntöztem egy fél doboz sörrel. Lefedtem és be a kemencébe.
Képek nem készültek sajna..de 30 perc alatt tökéletesre sült és nagyon finom lett a végeredmény
A kemence a legjobb:)
http://i.imgur.com/SFqIOMH.jpg
A hétvége kreatív ebédje..
4 filézet csirkemellet bepácoltam fokhagymás szójaszószba plussz só, bors kombóval egy éjszakára a hûtõben pihentettem. A tepsibe sütõpapír bélés került, a combokat középre fektettem, mindegyik tetejére még fokhagyma és egy-egy szalonna szelet került. Mellé kockára vágott, fûszerezett padlizsánt terítettem.
Köretként újkrumplit mostam meg..hústûvel közepéig megszurkáltam és a tepsi alá betolt rácson, a csirkével megegyezõ ideig sütüttem...mikor kész lettek a burgonyák kettévágtam õket, majd mindkét oldala kapott 1-1 szelet vajat és egy kis darab juhtúrót a tetejére...:thumbup
mellé citromlével lecsöpögtetett rukkolát és néhány paradicsomot adtam salátaként..
Nagyon finom lett... mellé dukált a korsó szûretlen búzasör is :)
http://i.imgur.com/kSzCwPD.jpg
Lehártyázod, kicsontozod, megmosod.
Fûszerezed, bort vagy sört öntesz alája, szalonnát, paradicsomot a tetejére, és szigorúan fólia alatt sütöd 90-120 percig.
Majd 15-20 percig pirítod fólia nélkül.
Zöld salátaágyon tálalod, héjában sült krumplit, frissensült kendermagvas kenyeret, sült körtét és áfonya öntetet kínálsz hozzá.
Még jó, hogy nem egy combja van! Így összehasonlíthatom a két sütési metódust.