0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
1
Last edited by Salmo; 09-17-2014 at 07:05 PM.
Ha már kovászolás...
Idén is nagyon sok a cukkini. Négy naponta egy 4literes üveg elfogy nálunk.
Ajánlom mindenkinek, nekem jobban ízlik, mint az uborka.
Kép 001.jpgKép 002.jpg
Thumbs Up |
Besegítettem a természetnek a szelektálásban. Most azon gondolkodom, hogy süssek meg egy õzcombot...
Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!
Thumbs Up |
Hétvégén beüzemeltem após kemencéjét..nagyon profi cucc..jól szigetelt tûztér, ajtóba beépített hõmérõ, elzárható kémény nyílásfél óra alatt jól megrakva sikerült 400 fokra felfûteni..kb 20 centi vastag parázsréteg keletkezett..mikor ez megvolt, kémény nyílás elzár
kaja:
Csirkecombot és szárnyat pácoltam vegyes fûszerpácba olajosan, ez egész nap pihent a frigóban..Jóelõre beáztattam egy nagy római(nekem pataki) tálat, aztán megpakoltam jó sûrûn a csirkével..közé szalonna, fokhagyma és zöldhagyma ment, majd megöntöztem egy fél doboz sörrel. Lefedtem és be a kemencébe.
Képek nem készültek sajna..de 30 perc alatt tökéletesre sült és nagyon finom lett a végeredmény
A kemence a legjobb![]()
Last edited by Grafitos; 08-11-2014 at 02:30 PM.
Thumbs Up |
http://i.imgur.com/SFqIOMH.jpg
A hétvége kreatív ebédje..
4 filézet csirkemellet bepácoltam fokhagymás szójaszószba plussz só, bors kombóval egy éjszakára a hûtõben pihentettem. A tepsibe sütõpapír bélés került, a combokat középre fektettem, mindegyik tetejére még fokhagyma és egy-egy szalonna szelet került. Mellé kockára vágott, fûszerezett padlizsánt terítettem.
Köretként újkrumplit mostam meg..hústûvel közepéig megszurkáltam és a tepsi alá betolt rácson, a csirkével megegyezõ ideig sütüttem...mikor kész lettek a burgonyák kettévágtam õket, majd mindkét oldala kapott 1-1 szelet vajat és egy kis darab juhtúrót a tetejére...
mellé citromlével lecsöpögtetett rukkolát és néhány paradicsomot adtam salátaként..
Nagyon finom lett... mellé dukált a korsó szûretlen búzasör is
http://i.imgur.com/kSzCwPD.jpg
Last edited by Grafitos; 08-11-2014 at 01:09 PM.
Thumbs Up |
Lehártyázod, kicsontozod, megmosod.
Fûszerezed, bort vagy sört öntesz alája, szalonnát, paradicsomot a tetejére, és szigorúan fólia alatt sütöd 90-120 percig.
Majd 15-20 percig pirítod fólia nélkül.
Zöld salátaágyon tálalod, héjában sült krumplit, frissensült kendermagvas kenyeret, sült körtét és áfonya öntetet kínálsz hozzá.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Még jó, hogy nem egy combja van! Így összehasonlíthatom a két sütési metódust.
Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!