Oldala 15 of 27 ElsõElsõ ... 5131415161725 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #141
    Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Hozzászólások
    393
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    1
    Last edited by Salmo; 09-17-2014 at 07:05 PM.

  2. #142
    Törölt_fórumtag2
    Guest

    0 Not allowed!
    Ha már kovászolás...
    Idén is nagyon sok a cukkini. Négy naponta egy 4literes üveg elfogy nálunk.
    Ajánlom mindenkinek, nekem jobban ízlik, mint az uborka.
    Kép 001.jpgKép 002.jpg

  3. #143
    Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Hozzászólások
    700
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Besegítettem a természetnek a szelektálásban. Most azon gondolkodom, hogy süssek meg egy õzcombot...
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

  4. #144
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vasember Hozzászólás megtekintése
    Besegítettem a természetnek a szelektálásban. Most azon gondolkodom, hogy süssek meg egy õzcombot...
    Irigylem a problemadat

  5. #145
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vasember Hozzászólás megtekintése
    Besegítettem a természetnek a szelektálásban. Most azon gondolkodom, hogy süssek meg egy õzcombot...
    Fokhagymával és szalonnával tûzdeld meg , aszalt szilvával is lehet tûzdelni . Sokáig kell sütni de ne szárítsd ki .

  6. #146
    Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Hozzászólások
    1,894
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Hétvégén beüzemeltem após kemencéjét..nagyon profi cucc..jól szigetelt tûztér, ajtóba beépített hõmérõ, elzárható kémény nyílás fél óra alatt jól megrakva sikerült 400 fokra felfûteni..kb 20 centi vastag parázsréteg keletkezett..mikor ez megvolt, kémény nyílás elzár
    kaja:
    Csirkecombot és szárnyat pácoltam vegyes fûszerpácba olajosan, ez egész nap pihent a frigóban..Jóelõre beáztattam egy nagy római(nekem pataki) tálat, aztán megpakoltam jó sûrûn a csirkével..közé szalonna, fokhagyma és zöldhagyma ment, majd megöntöztem egy fél doboz sörrel. Lefedtem és be a kemencébe.
    Képek nem készültek sajna..de 30 perc alatt tökéletesre sült és nagyon finom lett a végeredmény
    A kemence a legjobb
    Last edited by Grafitos; 08-11-2014 at 02:30 PM.

  7. #147
    Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Hozzászólások
    1,894
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    http://i.imgur.com/SFqIOMH.jpg
    A hétvége kreatív ebédje..
    4 filézet csirkemellet bepácoltam fokhagymás szójaszószba plussz só, bors kombóval egy éjszakára a hûtõben pihentettem. A tepsibe sütõpapír bélés került, a combokat középre fektettem, mindegyik tetejére még fokhagyma és egy-egy szalonna szelet került. Mellé kockára vágott, fûszerezett padlizsánt terítettem.
    Köretként újkrumplit mostam meg..hústûvel közepéig megszurkáltam és a tepsi alá betolt rácson, a csirkével megegyezõ ideig sütüttem...mikor kész lettek a burgonyák kettévágtam õket, majd mindkét oldala kapott 1-1 szelet vajat és egy kis darab juhtúrót a tetejére...
    mellé citromlével lecsöpögtetett rukkolát és néhány paradicsomot adtam salátaként..
    Nagyon finom lett... mellé dukált a korsó szûretlen búzasör is
    http://i.imgur.com/kSzCwPD.jpg
    Last edited by Grafitos; 08-11-2014 at 01:09 PM.

  8. #148
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Hozzászólások
    1,489
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vasember Hozzászólás megtekintése
    Besegítettem a természetnek a szelektálásban. Most azon gondolkodom, hogy süssek meg egy õzcombot...
    Lehártyázod, kicsontozod, megmosod.
    Fûszerezed, bort vagy sört öntesz alája, szalonnát, paradicsomot a tetejére, és szigorúan fólia alatt sütöd 90-120 percig.
    Majd 15-20 percig pirítod fólia nélkül.
    Zöld salátaágyon tálalod, héjában sült krumplit, frissensült kendermagvas kenyeret, sült körtét és áfonya öntetet kínálsz hozzá.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

  9. #149
    Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Hozzászólások
    1,186
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Lehártyázod, kicsontozod, megmosod.
    Fûszerezed, bort vagy sört öntesz alája, szalonnát, paradicsomot a tetejére, és szigorúan fólia alatt sütöd 90-120 percig.
    Majd 15-20 percig pirítod fólia nélkül.
    Zöld salátaágyon tálalod, héjában sült krumplit, frissensült kendermagvas kenyeret, sült körtét és áfonya öntetet kínálsz hozzá.
    Én szinte ugyanezt szoktam csinálni, csak 90 fokon sütöm 5-6 órát. Aztán pirítom meg. Közben sörrel locsolom meg, amitõl szép fényes, karamell színû lesz.

  10. #150
    Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Hozzászólások
    700
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Még jó, hogy nem egy combja van! Így összehasonlíthatom a két sütési metódust.
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •