:hanyas::hanyas::hanyas::hanyas:
... remélem ez komoly, mert viccnek (tesztnek) durva lenne...
Printable View
nos szép kis anyázás lett a napokban. néha felment az agyam de nem szóltam mert egyrészt megtette más meg amúgy sincs finom modorom. :haha: bár nekem tetszik
én is úgy látom nem csak más hogy sajnos a városit csak valami haszontalan semmihez nem értõ ( here ) figurának tartják. tisztelet a kivételnek
annak idején vidéki nejem rokonlátogatásaink alkalmával hallottam eleget a - büdös pesti, semmire kellõ városi - jelzõket. hát akkor is leszartam meg most is ezt teszem.
viszont elmondtam akkor az emberkéknek kedvesen ahogy most is teszem - ne gyere bazd meg kórházba a városba ne sírjál orvosért, gyógyszerért, ne küld a gyerekedet a városba iskolába ( agrár iskolába se ) vegyél lábost, traktor alkatrészt, vasvillát, gumicsizmát a faluban mert ezeket ott állítják elõ.
nagyon lassan érették meg hogy a városi nem haragszik a vidékire csak nem akarja azt az életet választani mert elismerem hogy nehéz és kemény élet. én nem akarom csinálni mást választok / választottam de semmi bajom azzal amit a vidéki csinál.
ami megnyugtató a városból el fognak menni vidékre. rokonokhoz , szerencsét próbálni, fosztogatni. tehát a 2 milliós városban marad 500 ezer elszánt hülye semmihez nem értõ here városi akik éhen és szomjan döglenek. tök jó nekem mert sem éhen sem szomjan nem halok a városban és jól fogom magam érezni. hogy miért mert tudom azt amit te kedves vidéki nem.
ami aggaszt. vidéki megunja a vidéki létet és eljön a városba gyújtogatni , de minek jön ide ha itt nincs semmi csak dögvész és neki mindene megvan ? vannak ellentmondások.
kicsit meg is nyugodtam viszont annyira lenéznek hogy legalább békén hagynak és elkerülnek vagy ha nem akkor nem számolnak velem mint komoly ellenséggel.
szóval szerintem gondoljunk át dolgokat tanuljunk egymástól és hallgassuk meg egymást szidalmazás és sértegetés nélkül.
Egy más vonalú gondolat is megfogalmazódott bennem az elmélkedések során.
Vidéki városokban a mai napig vannak megmaradt várak. Ha egy nagyobb helyi prepper csoport tartalékkal (!!!) azt meg tudja szerezni és valamennyire be tudja védeni a turista bejáratait azok pl. egészen használható helyek lehetnének túlélésre szigorúan shtf esetén és csak rövidebb távra zombitámadásokra leginkább. Ha pár kajával megpakolt autó és úgy 40-50 fõ (harcos, nem családtag) megvan akkor szerintem reálisan védhetõvé is válik. Várfal megvan, épületek megvannak, tüzet lehet bent rakni, általában van bennük némi bútor, padló, ilyesmi. Óvóhelynek használható kazamata szinte mindegyiknél található, max nincs megnyitva a látogatók elõtt! Ha sok a zombi akkor bevédhetõ fegyverekkel, aztán ott eltölthetõ pár nap-hét. Ez alatt persze ki lehet gondolni, hogy hogyan és hová tovább, mert maradni hosszú távon nem lehet bennük a táplálék hiánya miatt. Optimális esetben a várkút megmaradt így ivóvíz is megoldott kötél és vödör segítségével. Tartalékot lehet fogyasztani míg lesz pontos terv, esetleg egyéb prepperekkel sikerül felvenni a kapcsolatot merre mi a helyzet. Persze ennek alapfeltétele a népes összetartó csoport, a vidéki és városiak közti kommunikáció megoldása shtf esetére és a csoportok feltétel nélküli összetartása. Szerintem kell egy vagy max 2 vezetõ egy-egy csoport élére de én csak a demokratikus döntéseket tudom elképzelni fontosabb kérdésekben mert akkor nem csap át diktatúrába, nem kényelmesedik el senki a többi kárára. A vezetõ(k) legyen(ek) hadi stratéga(-ák), a nép pedig dönthessen a saját sorsáról. Szerintem kb. így lenne korrekt és mûködõképes.
Morpheus:
Vidéki tanyát ha be kellene venni én az alábbi módszert próbálnám meg persze élelem és emberek létszámától függõen:
Körben helyezném el az embereim akik csak figyelnének, legalább 2-3 napig csak a szokásokat, mozgásvonalakat jegyeznék le. Ha az adatok megvannak akkor az alapján keresném meg, hogy hogyan lehet betámadni hatásosan a helyet. Le lehet rohanni akkor ha az erõsek egyszerre nagy létszámban egy helyen vannak, mivel az egy kupacban lévõ erõs csapatban nagyobb kárt lehet tenni még sikertelenség esetén is, mintha külön-külön lennének. Elég egy gránát akár a falu védõinek teljes megsemmisítésére (pl. nagy gyûlés, ünnepi vacsora, bármiféle összejövetel). Ha idõnként 1-1 fõ elhagyja valamilyen oknál fogva a tábort (információ szerzés, vadászat, stb.) akkor lehet azokat szépen egyesével szedném le. Valószínûleg akkor ha már látótávolságon kívül lenne és vagy út menti rejtekbõl késsel, vagy ha van nála pl. kutya akkor távolabbról csendesített tûzerõvel. A lényeget abban látom, hogy ne legyen neki lehetõsége visszajelezni, hogy baj van és ebbõl a "tanya" ne vegyen észre semmit. Ne tudja hol és milyen távol és mi történt az eltûnttel. Aztán lehet ketten jönnének ki utána járni a dolognak, az még jobb, mert sniperrel kettõt is le lehet vadászni. Ez esetben csak a távoli hangtalan megoldás mûködhet jól szerintem, mert kettõbõl egy visszaszólhat rádión ha nem dolgoznak össze a támadók, az meg nem jó mert lesz infó arról, hogy milyen messze vagy hány embert lát, ilyesmi. Esetlegesen cserekereskedelem folyamán be lehet juttatni "mérget" is a tanyára, ez nyilván nehezebb de biztosan megvan a módja, persze ez amit vázoltam egy jobban szervezett alakulat, nem egy kiéhezett zombicsapat akik már nem gondolkoznak csak ösztönbõl cselekednek. És még millió egy lehetõség van arra, hogy bevegyék a területet, az egész csak az információk helyes feldolgozásának a kérdése.
Más a helyzet, ha a tanyára nem látni be. Az pl. szerintem nagyban nehezítené a dolgot mivel nem ismered a mozgásokat, a pontos létszámot, az õrökön és esetleges munkásokon kívül nem nagyon lát sok mindent a megfigyelõ. Ez persze nem jelenti azt, hogy bent nincs egy kisebb-nagyobb haderõ de ha mindig ugyan azok az arcok (vagy ugyan olyan felépítésû emberek mennek ugyanabban a ruhában) akkor azzal félre lehet vezetni a megfigyelõt, mert csak azzal a pár emberrel számol akiket folyamatosan lát és erre max 3-4 fõt számol rá. Ha ennek tudatában indul meg a támadás akkor annak csúnya elsöprõ vereség lehet a vége mivel a hadosztály az rejtve volt, a munkát (leginkább feldolgozása a terményeknek, terméseknek) õk csendben szellemként végezték. Fontosnak tartom, hogy kirohanni a seregnek nem szabad mert akkor megláthatják, hogy mekkora a valós létszám és ha egy hírvivõ is marad a támadókból akkor az már egy nagyon fontos infóval tud visszatérni egy felkészültebb sereggel akikre nem hat a meglepetés ereje. A tanya körül mindenképp kellenek csapdák, akár egy sima medvecsapda éjszakára de már az is sokat számít szerintem. Sötétben támadáskor, lerohanáskor ha a támadónak még a léba elé is kell figyelni akkor annak már régen rossz. Most aknákról nem beszélek mert az a lakóközösségre is veszélyes lehet és a megfigyelésbõl is kiderülhet, hogy hol nem mozog senki, ebbõl lejönne, hogy ott van valami. A mobil esténként kihelyezett csapdával nehezebb lenne kezdeni mert nincs fix helye. Védelem szempontjából megfontolandó több infra kamera beszerzése, hogy egy felkészültebb haderõ éjjeli megfigyelését ki lehessen szúrni. Ha már tudsz róla, hogy figyelnek az már elõny. De napestig lehetne sorolni a dolgokat csak kérdés van-e értelme. Egy alaposan felkészült légióval szemben szerintem nincs esély vidéken mert komplett településeket irtanak ki a zsákmány miatt. Ebbõl a szempontból jobb lehet a város ahol talán könnyebb elbújni a sok felület miatt. Ezt a rejtõzködést tanyán nehezebb vagy inkább megoldhatatlanabb feladatnak látom. Persze városban meg éhen lehet halni ha rejtõzködik az ember. Itt nem mûködik az amiket az amcsi filmekben látni, hogy a szennyvíz hálózatban eljutsz a föld alatt egyik városrészbõl a másikba, esetleg ki jutsz a városból láthatatlanul. Itt csak a felszíni közlekedés van és annál nem nagyon van veszélyesebb... ez egy ördögi kör a leírtak alapján :huuu:
Erre írtam rögtön az elsõ mondatban, hogy nem kell túlgondolkodni.
Prioritások:
1: túléld az adott pillanatot
2: ha ez megvan, túléld a pillanat következményeit, folytatását
3: ha az is megvan, és még mindig élni akarsz, akkor nekiállsz dolgozni, hogy a következõ pillanatot is túléld
B-terv: ismered a környéket. Ha menni kell, tudod, merre indulj lerázni a követõket, merre indulj szél és esõvédett menedékért, merre menj ételért. Tudod, mikor és hogyan tudsz visszatérni. Ha nem tudsz, akkor tudod, merre indulj az újrakezdéshez.
Egyébként meg igen, az A-terv ilyen életforma mellett lényegesen elnyújtottabb reakciókat tartalmaz. A gyomot is kihúzod, hogy ne lepje el a kertet. Azt ha nem megy kézzel, rámész kapával. Már ha kell az a kert.
Mesélek neked, hogy megértsd pl. az én álláspontomat. Ha már te szinte teljesen figyelmen kívül hagyod az enyémet, vagy azt az egyszerû tényt, hogy ahány ember, annyi álláspont, és mind IGAZ az egyén szubjektív valóságában.
Azt mondod, senki nem kérdezte meg, miért véded a városi vonalat.
Nézd, miért nézel mindenkit olvasni nem tudó hülyének? Leírtad, hogy városban laksz, városban dolgozol, városi életmódot folytatsz, szereted a kényelmet, és a pénzért vásárolható luxust. Egy gondolkodó ember ezekbõl a szavakból összerakja (nem is kell gondolkodni, elég, ha valaki ismeri a szavak pontos jelentését), hogy pontosan ezért véded a városi vonalat, neked ez a jelened, és ebben látod a jövõt.
Mi a halál f.száért kellett volna erre még külön rákérdezni? De komolyan. Minek kérdezzek meg olyasmit, amire tudom a választ?
Azt mondod, hogy te látod, hogyan sorvad el a vidék. Ehhez adsz nem-kozmetikázott ksh adatokat.
Én meg azt mondom, sorvad el az EMBER, kivétel nélkül mindenki. Soha ennyi beteg és boldogtalan ember nem élt még, a városokban hajléktalanok, bûnözõk, lecsúszott alakok. Vidéken is, természetesen. A ksh adat nem kozmetikázott. Csak éppen az egy pénzügyi statisztika, semmit, de az ég világon semmit nem mond az emberrõl.
A büszke paraszt életképtelenné válik? Miért a földet máshogy szántják, mint 100 éve? Vagy máshogyan hízik egy malac? Nem inkább az a baj, hogy a pénz-konverzió körülményei cseppet megváltoztak? Ha pénz nélkül (feketén) tud virágzó lenni egy gazdaság, papírosan meg elvegetál, akkor ott a paraszt a baj, vagy a pénzrendszer? Ha te a torz pénzrendszerbõl hibás következtetéseket vonsz le, az vajon csõlátás-e?
A vidék a nagy kalapból van eltartva?
Gondolom akkor nem is dolgozik semmit. VAGY ez tévedés, és az egész ország a nagy kalapból van eltartva, és mindenki tesz is bele. Mondok egy érdekességet. Ma mo-n a cégek többsége budapestre van bejelentve. A ksh szerint ott képzõdik az adóbevétel utánuk.
Akkor is, ha debreceni földek tízezer hektárjáról vásárolja fel a gabonát, akkor is, ha szegedi tehenészetek tejét dolgozza fel, és akkor is, ha nagykanizsán van erdészete. De legyen igazad. Az a fõvárosi kéthelységes iroda, az termeli a gdp-t. VAGY ez nem igaz, csak a ksh adatai bár nem kozmetikázottak, de nem a valóságot mutatják, mert nem arra valók.
Vagy minden prepper költözzön egy budapesti ipari létesítménybe, ott lehet a legtovább húzni, hiszen ott a legnagyobb a gdp?
Lássuk meg, mi a valóság.
Lásd meg, mi a valóság. Az a valóság, ami a szemed elõtt van. Mások szeme elõtt más van ám, és az is valóság. Ebben az országban 10millió valóság van, mind IGAZ. Én el tudom fogadni, hogy a tiéd más, mint az enyém. Te ezért ekézel engem. De nekem van csõlátásom? Akkor most mi a valóság? Mert azzal, ha én elfogadom a te álláspontod is helyesnek, sunyi vagyok, meg struccpolitikát folytatok. Akkor te mi vagy és mit csinálsz, ha nem fogadod el az enyémet?
... várok... még mindig várok...vártam eddig..
Folyamatosan feltettünk tényeket, folyamatosan feltettünk kérdéseket, amelyeket ha józanul végiggondol mindenki a válasz nem kétséges...
Ezek megválaszolása, esetleg megcáfolása helyett elkezdõdött egy színjáték, mely próbálta (tények és sorozatos bemásolási kérelem ellenére is) elterelni/elhárítani a korrekt válaszadástól a "vitafeleket".
Kíváncsi voltam arra is, hogy ki veszi végre észre, mirõl is szól ez a topik?
Arról, hogy egy gebasz esetén ki-kit fog ellátni, ki-kit fog megmenteni, ki-kinek a nyakán fogja túlélni (esetleg és részben) a szitut...
Nem! Ezekre a nyilvánvaló válaszokra nagy ívben tett a legtöbb hozzászóló! Miért?
Mert akkor el kellet volna ismerni valamit. Valami olyat amit a dölyfösség, magasabbrendûségi beképzeltség, a városi egó nem engedett.
Így jártatok kedves városlakó sorstársaim ! Apropó! Még az sem fogta fel senki, hogy magam is városlakó vagyok, és bevallottan a vidéki gazdaságok miatt van a családom és jómagam még életben. (Én bevallottam és nem is szégyellem, pláne hogy ezáltal tenni akarok is valamit.)
Nem! Ezt bevallani, elismerni nem lehet egyeseknek, hanem mereven ragaszkodni kell ahhoz, hogy bizony egy világvége után a városok elõtt fog hajlongani minden vidéki gazda, élelmiszer termelõ...:duhos:
Így jártatok! Bizony így jártatok, mert ha ez meg lett volna (a tiszta szívû beismerés és elfogadás) akkor léphettünk volna tovább a megoldás felé..
Nem! Nem tudtunk lépni, mert a városi egó ezt meggátolja.
Így jártunk!
Akár le is lehetne húzni itt a rolót, kirakva a táblát:
Beképzeltség miatt a vita értelmetlen!
Miért nehéz belátni, hogy szükségetek van egymásra, hm? :) Különben nem lennétek itt...
Morpheus iszonyat jó stratéga. :) Az emberi kapcsolatokban is.
Látja, hogy bennük hatalmas erõ van, és nem a céljait szolgálja a széthúzás, a sértõdés olyan banális, gyermeteg kérdésekben, amelyekért a férfiak "élet-halál" harcot vívnának. :)
Egyébként itt kaptam meg a tanyás topikban feltett kérdésemre a választ. Pontosan arra jutottam én is, a mozgékonyság, a szabadság roppant elõnyt ad, nem lehet csökönyösen lehorgonyozni. Az eredeti elképzelésem egy önellátó, önrendelkezõ közösség volt, amely be van rendezkedve partizánharcokra is; nem várja röghöz kötve a véget a tulajdona védelméért, hanem szétszóródva is egy testet, egy lelket alkot. Felkészült arra, hogy nagy távolságokra is eljussanak a tagjai akár egyénileg, de sosem felejtik el, mi a kötelességük. Azaz a jól mûködõ közösségen felül a kulcs számomra a több "BOL".
Azaz nagyrészt a többi ember, és a kölcsönösség.
Az utóbbi lehet a gyengénk, bizalmatlanság és árulások formájában.
Nem látjátok, hogy mind, akik itt vagytok ha bajtársakká fogadnátok egymást, támaszai lennétek egymásnak, micsoda erõtök, elõnyötök lenne, egytõl-egyig mindõtöknek? :)
Mindegy a pozíció, mindegy, ki hol várja a kezdetet, mert mindig változik a harcszíntér, mindig lesznek épen maradt városok, és porig rombolt falvak, tanyavilágok.
Egy városi, vidéki, tanyasi bázis betámadása és megvédésének kitárgyalásához nem hogy egy topik nem elég, de még a számtalan stratégiai szakirodalom is csak a legelképzeltebb szitukat, példákat hozza. Mitõl függ egy támadás végeredménye? Nagy vonalakban pár kérdések, melyek bár nem tûnhetnek annyira lényegesnek, mégis ezeken múlhat akár élet-halál, gyõzelem, vagy bukás..
Mindkét (támadó-védõ) oldalról
1) a Helyszíni adottságoktól
- Városban, vidéken, faluban, gyárterületen, családi házak között, bérházat (magasat, vagy 2-4 szintest), stb..stb
- belátható környékût, zsúfolt fákkal, zsúfolt épületekkel,
- könnyen járható szállító eszközzel (esetleg üzemelõ gépkocsival, vagy belülrõl tolható páncélozott "teknõssel"),
- esetleg barikádozott, csak gyalogosan, csak mászva, akadályokkal, csapdákkal , vizesárokkal stb. tûzdelt módokon lehet felderíteni, támadni...stb...stb..
- (kiegészítés) vannak e védelmi csapdák, ezek milyen hatásfokúak (sebzés-halál) milyen gyakoriak.
2) Az adott idõjárástól, látási viszonytól
- Optimális 24 órás kint létre való idõben,
- kánikulába (szomjúság),
- zimankóban (fagyás),
- éjjel, vagy nappal (nagyon nem mindegy és mindkettõnek vannak elõnyei)
- esõben, ködben, stb..stb
3) A támadók- védõk összetételétõl
- számától, nemi-korosztálybeli arányuktól,
- a csapatok egészségi állapotától,
- a harcra fogható személyek számától,
- a felderítéshez profin értõ személyek számától (ezen is bukott már meg támadás és védelem!!)
- a valamilyen feladatot ellátó személyek számától (gyerekek figyelõszolgálatban, asszonyok tárazásban, hátvédként és ha kell harcra),
- mennyi a képzett vagy egy zseni stratéga (elég 1 kiemelkedõ mint Egerben Bornemissza Gergely),
- mennyi képes ölni (volt itt téma),
- mennyi az áruló-alkudó-társait feladó típus (ilyen miatt is bukott már védelem).. stb...stb.
4) A fegyverek száma, típusa Milyen fegyverrel rendelkeznek a támadók-végõk?
- Van-e tûzfegyver? Milyen, mennyi? Mennyi lõszer van? Van-e távolsági (4-600 m) fegyver belõtt fegyvertávcsõvel? Van-e olyan aki tudja (és meri !!!) ezeket egy szituban hidegvérrel használni? Van-e, vagy tudnak-e a lõfegyverekre hangtompit felrakni, csinálni, eszkábálni?
- Van-e íj, íjpuska? Mennyi, milyen minõségû, mennyi vesszõvel? van-e olyan aki ezeket tudja is használni? van-e olyan aki gebasz esetén képes belelõni egy másik emberbe íjjal? (Mélyebb nyomot hagy mindenkiben, mert más a hatása, eredménye)
- Vannak-e támadó és védõ kutyák? Bizony! Támadó kutyákkal eldönthetõ a legtöbb támadás!! Vannak-e ez ellen védõ kutyák?, mert a kutyák elõbb egymásnak esnek, utána az embereknek. Vagy csak védõ kutyák vannak, ami nagymértékben a védõk javára billentheti a gyõzelmet! Vannak-e kiképzett kutyavédõk, kik leszedik (lõfegyverrel, íjjal, kardal, dárdával, stb.) a kutyáira ragadt ellenséges kutyákat? A kutyák el vannak-e látva védelemmel, vastag szöges nyakörv, stb.
- Mennyire használnak a támadók-védõk pirotechnikát? pl. molotov-koktélokat, rakétákat, házi gránátokat, házi füst és fojtó gránátokat? Ezek fontos támadó - védelmi eszközök, mert mind elrettentõ, megfélemlítõ és akár súlyos sérülést okozó cuccok.) mennyire számolnak ezekkel mindkét oldalon és mennyire készülnek fel ezek elhárítására? (ponyvázás, hálózás (tessék Doom, amit hiányoltál) amire dobva-lõve a pirotechnikát legurulnak az eszközök.)...
5) Egészségi mentális állapot
- mennyi a beteg, mennyi az öreg ápolni való személy, mely leköt bizonyos számú véd és támadó erõt, mennyi gyengíti a csapatot, mennyinek kell külön védelem, mennyit kell egészséges hadra-fogható személynek biztos helyre menekíteni?
- mennyire ellátottak a támadók és védõk élelmiszerrel, milyen az ebbõl adódó erõnlétük
- mennyi a vesztenivalójuk a védõknek és támadóknak, kik várják hátul a támadókat hogy visszatérjenek gyõztesen zsákmánnyal és kiket védenek a védõk? Más és más a szitú, ha egy nagyszámú csak férfiakból álló a banda, esetleg a börtönök kinyitása utáni rabokból, és más egy gyerekes-asszonyos cigánykaraván támadóiból álló.
- Mennyire kell az a zsákmány? Az éhhalál szélén álló csoport próbál egy utolsó támadást indítani, vagy egy rabló karaván akik a meglévõ készleteik bõvítéséért kevesebb kockázatot vállalnak.
6) Képesek-e a hideg, józan gondolkodásra?
- képesek-e a vezetõk az egyezségre? kevéske élelmiszerrel, krumplival, tojással beérik-e a rablók látván - sejtvén a védõk erejét, vagy elborítja õket a szerzési vágy.
- képes e a védelem-támadás alkudozni, vagy lemészárol mindenkit?
- képes e a fenti jellembeli variánsokat (elvakultságot, elszántságot, reménytelenséget, stb..) az ellenfelek vezetõi felfogni-meglátni és ennek megfelelõen a stratégiát kialakítani, vagy biztatni, eligazítani a csapatát..
Kiegészítés (fontos)
7) Kommunikáció a harcoló csapatok tagjai között.
- vannak-e rádiók, CB-k, egyéb kommunikációs csatornák
- elegendõ számú van-e , a fontosabb (felderítõ és a széleken , a sunnyogó és a nyíltan támadó csapatok személyeknek) közötti kapcsolatra, a védelem azonnali reagálásaira a széleken , hátulról jövõ, vagy segítséget kérés miatt.
És ezek csak a felszíni, alap kérdések, melyek variációs száma végtelen, ezekhez még jön számtalan itt nem említett lényegtelennek tûnõ apróság, így a harc végkimenetele is végtelen variáns...
Javaslom mindenkinek aki a konkrét és tuti támadási és védelmi javaslatait leírja ide, hogy mondandója elé rakja oda a fent felsorolt apróságok pontos ismertetését is, mert NEHOGY bárkit is hiú, vagy eltúlzott dolgokkal hitegessen ezek nélkül...
Nyugodtan lehet a fenti felsorolást tovább bõvíteni!
Ezen írásommal senkit sem óhajtottam kritizálni, személyét sértegetni! Ha nem tetszik cáfold meg, vagy hagyd figyelmen kívül!
(Sajnos ezt bele kell írjam az aláírásomba is, mert megszaporodtak a szûzjányok a fórumon)
Bel!
Köszi, de szerintem éjjel támadnak még akkor ks ha akkor mindenki bent van.
Doom!
Szerintem is lesznek ilyen támadások, kémek.
WestBan!
Szerintem ez az egyik legvalószínûbb verzió. Ezért mindig reggel a vezetõ mondja meg éppen mi a napi feladat és ki hová megy. Ezzel az árulóknak is nehezíthetõ a dolga.
Mizu!
Doom már elismerte, hogy a vidék fogja hosszabban túlélni és a városi is vidéken fog.
Szerintem is hülyeségen vitatkoztok, elcseszett ez a statisztikai hülyeség. A Zõldbárók mind pestiek.
Doomnál egészen biztosan van egy érzelmi vagy emberi szál, ami miatt a városon van.
Jómagam és csak itt a listán három négy vidéki nem merít a közös kalapból és nem is kér belõle.
Ez azt jelenti, hogy mûködik. Lehet próbálkozni így is, mert mûködõ minta, de mindenki azt csinál amit akar.
Adtatok egy jó ötletet!!!
Ma is a legfontosabb a hír, információ és kommunikáció.
Már most tíz feletti rádióval rendelkezünk, kb 3km es körben. Ezt növelni kell. Azokat a tanyásokat is meg kell gyõznöm a rádió használatáról, aki eddig nem tartotta fontosnak vagy nem is készülõdõ. Illetve kellenek tartalék rádiók. Letelepítem és mindenki kedvére használhatja ingyen az átjátszót is.
Ha baj van, kihelyezzük a tarcsi rádiókat és megadott idõnként sorra kell jelentkezni mindenkinek. Ha valaki nem jelentkezik, akkor motor vagy ló és egy ember elmegy felderíteni.
Nem 100%-os biztonsûg, de elõrébb leszünk.
Ez a hozzászólásokból jutott eszembe. Köszönöm! :-)
A várost nem támadja senki? :-) :-) :-)
Városiak!
Meg kell értenetek, hogy az itt jelenlévõ "vidéki" többnyire naponta megküzd valami nehézséggel. Helyt áll, mert nem számíthat másra. Sokan áldozatot hoztak, vagy mindennek hátatfordítottak. Ez a váltás sokszor szakítással is végzõdik, kapcsolatok érnek véget. A itt lévõ vidéki, férfinak, harcosnak érezheti magát. Kérgesedik a tenyere és lelke.
Ezért ilyen, amilyen.
Amikor városi "stílusvezetõ nagymesterként" heti hét edzésre jártam, táboroztam, stb, akkor azt hittem szamuráj vagyok. Hát az lófasz volt ehhez az élethez képest! :-) Ha személyesen megismeritek egymást, csak akkor fogjátok érteni és tisztelni a másikat. Akkor is, ha hülye.
Tegnapelõtt részese voltam egy ló levágásának. Elõzõ nap még 38 fokos lázam volt...
Egyedül nyúztam meg és dolgoztam fel a jeges szélben. Egy dupla villanyoszlopra húztam fel, mert nem volt hova.
Azóta az "élményt" dolgozom fel. Aki ilyeneket megél, az hogy mondja el? Hogy adja át?
Az egyetlen pozitív dolog az volt, hogy két, hozzám képest "széplelkû" szomszédom azonnal odajött és estig velem nyomta. Osztoztak a sorsomban és az egész esemény megélésében. Szarrá fagytunk, csatakosak voltunk a vértõl és estére tántorogtunk a fáradságtól. Még én is meglepõdtem a szomszédaimon, pedig készülõdõk. Közel hozott minket egymáshoz a dolog, az biztos.