Oldala 18 of 34 ElsõElsõ ... 8161718192028 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 171 to 180 of 338

Topic: Ki húzza tovább?

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ezért kell nagyon jól megválasztani a helyet. Én hét évig kerestem. Egy tanya árát elköltöttem a keresésre...

Egy idõben politikával is foglalkoztam...
    Tudtátok, hogy a Bp, V. kerület éves költségvetése megegyezik Eger városával. Területileg a legkissebb kerület. A legkevesebb lakos. Bank negyed. Rengeteg adó. De mit termel az V. ker? Mit gyárt? Elmondom: Politikusokat, adónemeket, kamatot. Töröljük el ezt a kerületet. Kinek fog hiányozni? Mi fog hiányozni? Semmi! Csak jobb lesz.

Menj el vidékre. Zárj be egy bányát, egy kohászatot, egy állami gazdaságot, borászatot, egy cukorgyárat. Mi marad? A nincstelenség és az a statisztika melyet Doom megosztott és amelyet az V. kerületben hoztak össze!

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Hadd mondjak még valamit, sok tapasztalásból és sok keserves csalódásból szûrtem le:
    Nem tudsz tanácsot adni olyasvalakinek aki több lépcsõfokkal mögötted van, mert az addigi tapasztalatai alapján még nem tudja elfogadni az igazad. Majd...
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Nem kell különös dologra gondolni b-tervként. Ha elvész az elõny, akkor hátrányból folytatjuk. Ha tovább kell menni, akkor máshol folytatjuk. Ha jönnek a korcsok, addig irtjuk azokat, míg elfogynak. Ha mi fogyunk el, akkor a következõ körben folytatjuk. Ez az élet. Kihajtanak a magok, újból és újból, addig, míg a világ alkalmas az életre.
    Hát, ez válasznak nagyon költõi volt, de nem valami konkrét. Természetesen nem azt várom, hogy részletesen beszámolj arról van e másik bázisod, pontos koordinátákkal és az ott található készletek listájával. De az már érdekelne, ha mégis menni kéne van e hová? Felkészítettétek e a helyet az újrakezdésre vagy csak egy üres terület ami menekülési alternatíva ugyan de ott a nulláról kell mindent újrakezdeni? Egyáltalán van menekülési alternatíva, bármilyen egérút? Vagy elszántátok magatokat, hogy a végsõkig kitartotok és erre a lapra van feltéve minden?
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Ha városon kellene maradnom és onnan indulnék legalább három tervem volna. Három irány. Mindegyik vége vidék. Pici, jelentéktelen telek, elásott készletekkel, kúttal, menedékkel. Vagy egy önfenntartó tanya, ahol barátaim élnek és várják a harcos-munkás kezet, hogy megérkezzen. Ott már most "bérelnék" egy ágyat. Hogyan? Vennék öt fiatal juhot és odaadnám tartásra. Vennék nekik valami használható felszerelést, amire még szükségük van, mondjuk egy fûrészgépet. Vagy egyszerûen csak havonta tõlük vásárolnék minden terméküket, termésüket. Ezzel támogatnám õket a jelenben, hogy helyem legyen a jövõben. Vannak már ilyen helyek. :-)

Nekem, nekünk van B és C terv. De az nem publikus.
    Korrekt válasz, újabb nézõpont, újabb alternatíva, ami megfontolásra érdemes. Hogy nekem beválhat e vagy sem az más lapra tartozik, de érdemes eltöprengeni rajta. Úgyhogy köszönöm, valami ilyesmiért olvasgatom ezt a Fórumot. Ugye megy ez sértegetés és személyeskedés nélkül is?
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló ZeroPont Hozzászólás megtekintése
    Korrekt válasz, újabb nézõpont, újabb alternatíva, ami megfontolásra érdemes. Hogy nekem beválhat e vagy sem az más lapra tartozik, de érdemes eltöprengeni rajta. Úgyhogy köszönöm, valami ilyesmiért olvasgatom ezt a Fórumot. Ugye megy ez sértegetés és személyeskedés nélkül is?
    Van akinek nem megy. :-)

Természetesen van, kell, menekülési útvonal, több is.
    Ebbõl is három fajta: gyors, azonnali, amikor nincs min agyalni csak futni. Visszavonuló. És a visszafoglaló.
    Az utolsó kettõnél a terepen elrejtett készletek, felszerelések pár napra. Menedék. Nem nagy dolog, annak aki kint él, simán, szép lassan meg lehet építeni. (Egy kétszáz literes mûanyag hordóban csodálatosan elférsz és sosem ázik be. Vízszintesen félig beásva, befedve, pár hét alatt már fû nõ rajta. A polifoam és a hungarocel pedig csodákra képes.)
    A helyismeret óriási elõny.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló ZeroPont Hozzászólás megtekintése
    az már érdekelne, ha mégis menni kéne van e hová? Felkészítettétek e a helyet az újrakezdésre vagy csak egy üres terület ami menekülési alternatíva ugyan de ott a nulláról kell mindent újrakezdeni? Egyáltalán van menekülési alternatíva, bármilyen egérút? Vagy elszántátok magatokat, hogy a végsõkig kitartotok és erre a lapra van feltéve minden?
    A magam részérõl, ha sikerül addig eljutni, nem preferálnám a B tervet.
    Ha beleöltem minden energiámat minden okosságomat egy önellátó helybe, akkor azt vagy megvédem, vagy pusztuljon minden!
    Mindig és minden erõvel meg kell próbálni megvédeni ami a tiéd, ami a családodé, ami a csapatodé.
    Ha elvennék és életünk megmaradna, milyen jövõ várhat egy nincstelen csapatra? Szintén rabolni, szintén ölni kell majd az életbe maradáshoz és szintén minden erõsebb bandának könnyû célpontot is nyújt..
    Erre gondolva kell védeni mindent tehát.

... talán... esetleg egy nem távoli rejtek, fegyverekkel, rejtett pár hetes élelmiszerrel... semmi másért csak a lesbõl való totális bosszúért.
    (ez nem mond ellent a napokban tett egyik eszmefuttatásommal, mert más a két szitú)
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    A magam részérõl, ha sikerül addig eljutni, nem preferálnám a B tervet.
    Ha beleöltem minden energiámat minden okosságomat egy önellátó helybe, akkor azt vagy megvédem, vagy pusztuljon minden!
    Mindig és minden erõvel meg kell próbálni megvédeni ami a tiéd, ami a családodé, ami a csapatodé.
    Ha elvennék és életünk megmaradna, milyen jövõ várhat egy nincstelen csapatra? Szintén rabolni, szintén ölni kell majd az életbe maradáshoz és szintén minden erõsebb bandának könnyû célpontot is nyújt..
    Erre gondolva kell védeni mindent tehát.

... talán... esetleg egy nem távoli rejtek, fegyverekkel, rejtett pár hetes élelmiszerrel... semmi másért csak a lesbõl való totális bosszúért.
    (ez nem mond ellent a napokban tett egyik eszmefuttatásommal, mert más a két szitú)
    Ebben nem értünk egyet!

Nálunk nem egyszerû a védelem. Elõfordulhat, hogy meglepnek, vagy csellel elfoglalnak.
    Erre kell lennie B tervnek. Ha van kint tartalék felszerelésed és nem kell fáznod, tudsz pihenni, összeszeded magad és visszafoglalod. Számtalan dolog a kezedre játszik. Ezért voltak régen a várakban titkos alagutak! :-)

Ha meglepnek, elfognak, szintén.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mindenki hibázhat.
    Hõsies harcot álmodunk, közben lehetnek árulások, tévedések.
    Oda megy hozzád egy szép nõ, karján egy gyerekkel, hogy éhes... Ráadásul a fél melle kivan.
    Mit teszel? Aztán egyszer csak kést, pisztolyt szorít a fejedhez. Vagy a gyerek torkához és azt mondja nem is az övé, csak találta.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Doom egy kicsit kiakadt, de az új avatarja tetszik! :-)
    Én folytatnám, míg vissza nem tér.

Kérdésem lenne, tanulni szeretnék:

Hogyan támadnátok be vidéket és várost?
    Pontosabban: vidéken 3-4 házas, több melléképületes tanyabokor. Több kút, több kutya. Változó dombos terület, fás részek. Éghetõ dolgok nincsenek az épületek mellett. (a paraszt nem hülye)
    Városon átlagos 5-7 emeletes, cseréptetõs, lihthoffos, liftes, gázkazános, alápincézett ház. Magasföldszint, erkélyek. Tûzfal kapcsolatos a szomszédos házakkal.

Támadjatok, védekezzünk, tanuljunk!

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Szerintem a legvaloszinubb az, hogy kb 2 autonyi (8-12 fo) buta, kepzetlen, de gatlastalan es fegyveres tamado lenduletesen lerohanja a bokor szelet, vagy a legzsirosabb tanyat.

Szerintem a bokor struktura lehet hogy reszlegesen jol vedheto, de teljesen nagyon nem (vagyis egy ilyennek a "kulso" szele gyakorlatilag fel van aldozva a "belseje" vedelme erdekeben, mar ha egyaltalan van belseje), sokkal jobban lehet vedeni egy epuletet, es talan a legjobban egy suru (par meterre egymastol epitett) epuletcsoportot.

A legfontosabb a tamadas eszlelese, ami meg a fenti (tulajdonkeppen legegyszerubb!) helyzetben is csak akkor lehetseges, ha van hozza dedikalt or.
    Ugy erdemes szamolni, hogy egy fonyi orseget 3 "foallasu" or kepes ellatni (altalaban azokon a helyeken, ahol nem szamit a munka torvenykonyve, igy szamolnak, vagyis 1 szolgalatban van, kozben ketto pihen/pihen es keszultsegben van; a regi sorkatonasagtol kezdve a mai kalozellenes hajo-orokig nagyon sok helyen ilyen munkabeosztassal dolgoznak).

Az a tippem, hogy egeszsegtelen dolog 10%-nal tobb embert fenntartani orsegnek (hiszen kell ezen kivul is sok nem produktiv munkakor: tanitani a gyerekeket, ellatni a betegeket, ..., es ezek mind elveszik a dolgos kezeket a termelestol).

Ez azt jelenti, hogy a legalabb 30 felnottet szamlalo csoportok kepesek eszlelni idoben a tamadast.

Valoszinuleg hatekonyabb, ha nem 3 foallasu, hanem 6 felallasu or van (ertsd: minden or minden masodik heten orkodik, a tobbi idoben pedig valami teljesen mas, produktiv dolgot csinal, igy kihasznalhato az o egyeb tudasuk, persze ekkor tobbet kell kolteni az orseg gyakorlasara).

Persze amikor korabban azt irtam, hogy a tanyabokor szerintem rosszul vedheto, felteteleztem hogy a "bokor egyes levelei" joval kisebbek ennel a 30 felnott letszamnal.

Szerintem a masodik legfontosabb dolog a tamadas passziv lassitasa, ami letfontossagu idot ad a vedekezeshez. Ha kozel optimalis a vedok kepzettsege es felszerelese, akkor az orhelytol (ami logikus modon a kozepe, egyben legmagasabb pontja a vedendo teruletnek) kb 150 m-re kell rakni egy jo keritest. Ez az a tavolsag, ahol egy jol kepzett puskas kepes viszonylag gyorsan elerni talalatot, mikozben a kepzetlen ossze vissza lovoldozo tamado semmit se talal el.

Sokfele lehet a kerites, akar foldbe asott gerendaszeru oszlopok, akar egy 2x2 meteres vizesarok (ertelem szeruen ez utobbi kizarolag teljesen sima teruleten kepzelheto el), rosszabb esetben csak egy par meter szeles mocsar. A lenyeg, hogy pickuppal es quaddal (ebbol kovetkezoen persze szemelyautoval es teherautoval sem) ne legyen attorheto, mikozben loveszarokkent se lehessen hasznalni. Kulon problema a kapu kerdese, vagyis annak megoldasa, hogy mi at tudjunk menni, de mas ne, erre talan a legjobb megoldas egy behuzhato hid.

Mint kitalalhattatok mar, a fenti kerites lenyege az, hogy az utolso 100-150 metert ne 5-10 masodperc alatt tegyek meg a tamadok (jarmuvel), hanem legalabb 50 masodperc alatt (ha lenduletesen, semmivel sem torodve lepattannak az autorol es lefutjak ezt a tavot), de valoszinuleg meg ennel is joval tobb ido alatt (varhatoan egy kicsit tokolnek a kerites toveben allva).

Ez az 50 masodperc kritikus, ejszaka lehetove teszi, hogy a piheno orseg felugorjon es fegyvert ragadjon. Nappal ezen felul meg az udvaron levo emberek is be tudnak menekulni a hazakba es magukra zarjak azt.

Bel