Valószínûleg idõjárásfüggõ vagyok, mániákusan érdekel, hogy mi várható, mi lesz, gyakran nézem pl. az Idõképet. :)
Printable View
SHTF esetén valószínûleg az értékei alapján dönteném el, hogy mire készüljek gyorsan, pl. valószínû esõ miatt le kell takarni bizonyos dolgokat a szabadtéren. Vagy hogy elinduljak-e a környékre túrázni épp most, vagy beszerezni/fellelni/találni ezt-azt esõkabát nélkül. De bevallom, még sohasem volt barométerem, ám régóta érdekel, mennyire lehet hasznos a valóságos helyzetekben, tényleg megbízható-e, így elszántam magam a beszerzésre és az éles használatra. Plusz, mivel tévét nem nézek, helyette ezt nézegetem, ha ingerszegénynek érezném a környezetemet...
1. Mossy Oak bicskafûrész, 3 db cserélhetõ pengével. Hasznos pengehossz: 190 mm. Az 1. penge nedves, élõ fa vágására, a következõ száraz fa vagy mûanyag vágására, a legsûrûbb fogazatú fém vágására. Kipróbáltam minden módon és nagyon jól mûködik. A nyél, az ergonómia teljesen jó. Van hozzá övre fûzhetõ tok, benne rekesz a pengéknek. Ezt alapból a szerszámos táskámban tartom, amit mindig hurcolok magammal autóval a város és a BOL között, de adott esetben a BOB része lesz, vagy túrák, kirándulások tartozéka. Ára 15 dollár volt, kb. 4300 Ft az Aliexpressen.
Csatolmány 8488Csatolmány 8489
2. Sofirn SC31 EDC-lámpa, akkuval és töltõkábellel. Ezt végül WestBam nem ajánlotta, ám az ára (16.78 dollár, 4500 Ft) és sok egyéb ajánlás miatt úgy gondoltam, hogy nekem jó lesz, megrendeltem. A mérete, tömege, anyagminõsége, esztétikája alapján teljesen megfelelõnek tûnik. A töltés is rendben van.
A sors úgy hozta, hogy tegnap éjjel, 4 nappal az átvétele után, több mint 2 óráig ezzel kerestem egy tûzijáték miatt megriadt kiskutyát egy koromsötét erdõs területen. Teljesen bevált, fõleg a közepes fényerõt használva (200 lm), néha a maxot (elvileg 610 lm), és a végére sem merült le. (A kiskutya nem lett meg éjjel, de reggelre szerencsére elõkerült, valahol megbújt félelmében a közelben, és a folyamatos hívásra sem jött elõ.)
Csatolmány 8490Csatolmány 8491
Jött pár prepper szempontból is hasznos filléres apróság az Aliexpressen rendelve.
1. Mini digitális higrométer és hõmérõ, 1 méteres kábelen lévõ érzékelõvel. Pontosnak tûnik. A BOL pincéjében lesz. 2 db LR22 típusú gombelemmel mûködik (elem nélkül küldik). A dolog érdekessége , hogy 1 DB ELEMMEL IS MÛKÖDIK! Tudja valaki a magyarázatot? ($ 1.59, 450 Ft)
2. Ugyanez, kerek kivitelben, vezeték nélkül. A mért értékekben elhanyagolható különbség. Az autóba.
3. Mini manuális varrógép. Még nem próbáltam ki. Majd beszámolok a tapasztalatokról a vonatkozó topikban. ($ 2.41, 690 Ft)
4. Hitorhike márkájú mini síp (6,8 mm hosszú) kulcskarikán, alumíniumból. Jó minõség, a hangja kicsit gyengébb a vártnál. Az EDC-hátizsákom egyik cipzárján fityeg, súlya nincs. ($ 0.89, 250 Ft)
5. Iránytû. Teljesen jónak tûnik. ($ 0.77, 220 Ft)
6. Fejvédõ szúnyogháló, érdemes sapkára/kalapra tenni. Jó minõségû. ($ 0.88, 250 Ft)
7. Kicsi EÜ táska, üresen. Elég gagyi minõségnek tûnik, de megteszi. EDC. ($ 1.37, 360 Ft)
8. Acél kanálvilla, a kanálrész kés is, + konzervnyitó/sörnyitó. Ebbõl csak a kanál és a villa hasznos, a többi felesleges. A BOB része. ($ 1.79, 500 Ft)
9. Akkus, USB-n keresztül tölthetõ olvasólámpa, 3 fényerõvel, flexibilis nyakkal. Nagyon jó. Ez ugye SHTF esetén szolár vagy dinamós powerbankkal is tölthetõ. Ezt a városban használom a mindennapokban. ($ 2.91, 820 Ft)
10. Autós szélvédõtörõ kalapács, övvágó pengével. Elég kicsi, gyengének tûnik, de valószínûleg alkalmas a feladatra. Autóban tartom. ($ 0.81, 220 Ft)
Csatolmány 8492Csatolmány 8493Csatolmány 8494Csatolmány 8495Csatolmány 8496Csatolmány 8497Csatolmány 8498Csatolmány 8499Csatolmány 8500Csatolmány 8501
Steuber márkájú, német gyártású mûanyagkulacs, elsõsorban városi napi használatra, a Penny Market szezonális akciójából. Jó minõségû, anyagaként „Tritan / PP” van megjelölve. Akarok egy hasonló ûrtartalmú könnyû alumínium kulacsot is venni, ha valaki tudna ajánlani valamit, köszi.
Csatolmány 8503
Eljutottam idáig.
https://medenceorias.hu/spd/VHO051/V...SACEgKHP_D_BwE
Megvettem :) Remélem nem lesz több szopás a vízzel :)
Mini szeghúzó kalapács. tömeg: 400 gramm. A szeghúzó rész feszítõvasnak is jó. Masszív darabnak tûnik, a nyele ergonomikus. Városi túléléshez hasznos lehet, a lakásban is kellhet, + a BOB-ba is bekerül, ha menni kell.
Aliexpress, ára: $ 7.55, kb. 2100 Ft volt.
Csatolmány 8504Csatolmány 8505
Szerintem egy linket is tehetnél a termékhez ha írsz róla. Tudom, hogy van kép alapján keresés is, de egy kattintás mindenkinek egyszerûbb :)