Oldala 190 of 220 ElsõElsõ ... 90140180188189190191192200 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,891 to 1,900 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Jól néz ki!
    Mire használsz egy barométert a BOL-ban vagy a mindennapokban?
    Valószínûleg idõjárásfüggõ vagyok, mániákusan érdekel, hogy mi várható, mi lesz, gyakran nézem pl. az Idõképet.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Valószínûleg idõjárásfüggõ vagyok, mániákusan érdekel, hogy mi várható, mi lesz, gyakran nézem pl. az Idõképet.
    Azt magamtól is gondoltam, hogy az idõjárással van összefüggésben. Arra lennék kíváncs, hogy a gyakorlatban ez hogyan néz ki? Reggel leolvasod a mûszert és azalapján döntöd el, hogy kell-e esernyõ?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Azt magamtól is gondoltam, hogy az idõjárással van összefüggésben. Arra lennék kíváncs, hogy a gyakorlatban ez hogyan néz ki? Reggel leolvasod a mûszert és azalapján döntöd el, hogy kell-e esernyõ?
    SHTF esetén valószínûleg az értékei alapján dönteném el, hogy mire készüljek gyorsan, pl. valószínû esõ miatt le kell takarni bizonyos dolgokat a szabadtéren. Vagy hogy elinduljak-e a környékre túrázni épp most, vagy beszerezni/fellelni/találni ezt-azt esõkabát nélkül. De bevallom, még sohasem volt barométerem, ám régóta érdekel, mennyire lehet hasznos a valóságos helyzetekben, tényleg megbízható-e, így elszántam magam a beszerzésre és az éles használatra. Plusz, mivel tévét nem nézek, helyette ezt nézegetem, ha ingerszegénynek érezném a környezetemet...
    Last edited by cattaro; 05-28-2019 at 08:40 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    1. Mossy Oak bicskafûrész, 3 db cserélhetõ pengével. Hasznos pengehossz: 190 mm. Az 1. penge nedves, élõ fa vágására, a következõ száraz fa vagy mûanyag vágására, a legsûrûbb fogazatú fém vágására. Kipróbáltam minden módon és nagyon jól mûködik. A nyél, az ergonómia teljesen jó. Van hozzá övre fûzhetõ tok, benne rekesz a pengéknek. Ezt alapból a szerszámos táskámban tartom, amit mindig hurcolok magammal autóval a város és a BOL között, de adott esetben a BOB része lesz, vagy túrák, kirándulások tartozéka. Ára 15 dollár volt, kb. 4300 Ft az Aliexpressen.

saw1.JPGsew2.JPG

2. Sofirn SC31 EDC-lámpa, akkuval és töltõkábellel. Ezt végül WestBam nem ajánlotta, ám az ára (16.78 dollár, 4500 Ft) és sok egyéb ajánlás miatt úgy gondoltam, hogy nekem jó lesz, megrendeltem. A mérete, tömege, anyagminõsége, esztétikája alapján teljesen megfelelõnek tûnik. A töltés is rendben van.
    A sors úgy hozta, hogy tegnap éjjel, 4 nappal az átvétele után, több mint 2 óráig ezzel kerestem egy tûzijáték miatt megriadt kiskutyát egy koromsötét erdõs területen. Teljesen bevált, fõleg a közepes fényerõt használva (200 lm), néha a maxot (elvileg 610 lm), és a végére sem merült le. (A kiskutya nem lett meg éjjel, de reggelre szerencsére elõkerült, valahol megbújt félelmében a közelben, és a folyamatos hívásra sem jött elõ.)

sofirn1.JPGsofirn2.JPG
    Last edited by cattaro; 06-02-2019 at 07:19 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jött pár prepper szempontból is hasznos filléres apróság az Aliexpressen rendelve.
    1. Mini digitális higrométer és hõmérõ, 1 méteres kábelen lévõ érzékelõvel. Pontosnak tûnik. A BOL pincéjében lesz. 2 db LR22 típusú gombelemmel mûködik (elem nélkül küldik). A dolog érdekessége , hogy 1 DB ELEMMEL IS MÛKÖDIK! Tudja valaki a magyarázatot? ($ 1.59, 450 Ft)
    2. Ugyanez, kerek kivitelben, vezeték nélkül. A mért értékekben elhanyagolható különbség. Az autóba.
    3. Mini manuális varrógép. Még nem próbáltam ki. Majd beszámolok a tapasztalatokról a vonatkozó topikban. ($ 2.41, 690 Ft)
    4. Hitorhike márkájú mini síp (6,8 mm hosszú) kulcskarikán, alumíniumból. Jó minõség, a hangja kicsit gyengébb a vártnál. Az EDC-hátizsákom egyik cipzárján fityeg, súlya nincs. ($ 0.89, 250 Ft)
    5. Iránytû. Teljesen jónak tûnik. ($ 0.77, 220 Ft)
    6. Fejvédõ szúnyogháló, érdemes sapkára/kalapra tenni. Jó minõségû. ($ 0.88, 250 Ft)
    7. Kicsi EÜ táska, üresen. Elég gagyi minõségnek tûnik, de megteszi. EDC. ($ 1.37, 360 Ft)
    8. Acél kanálvilla, a kanálrész kés is, + konzervnyitó/sörnyitó. Ebbõl csak a kanál és a villa hasznos, a többi felesleges. A BOB része. ($ 1.79, 500 Ft)
    9. Akkus, USB-n keresztül tölthetõ olvasólámpa, 3 fényerõvel, flexibilis nyakkal. Nagyon jó. Ez ugye SHTF esetén szolár vagy dinamós powerbankkal is tölthetõ. Ezt a városban használom a mindennapokban. ($ 2.91, 820 Ft)
    10. Autós szélvédõtörõ kalapács, övvágó pengével. Elég kicsi, gyengének tûnik, de valószínûleg alkalmas a feladatra. Autóban tartom. ($ 0.81, 220 Ft)

01hygro.JPG02hygr.JPG03sewing.JPG04whistle.JPG05compass.JPG06net.JPG07bag.JPG08spoon.JPG09lamp.JPG10glass.JPG

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Steuber márkájú, német gyártású mûanyagkulacs, elsõsorban városi napi használatra, a Penny Market szezonális akciójából. Jó minõségû, anyagaként „Tritan / PP” van megjelölve. Akarok egy hasonló ûrtartalmú könnyû alumínium kulacsot is venni, ha valaki tudna ajánlani valamit, köszi.
    kulacs.JPG

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Steuber márkájú, német gyártású mûanyagkulacs, elsõsorban városi napi használatra, a Penny Market szezonális akciójából. Jó minõségû, anyagaként „Tritan / PP” van megjelölve. Akarok egy hasonló ûrtartalmú könnyû alumínium kulacsot is venni, ha valaki tudna ajánlani valamit, köszi.
    kulacs.JPG
    Aluból bevonatosat (pl. sigg) vegyél, az kevésbé ízesíti a vizet.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 42

0 Not allowed!
    Eljutottam idáig.
    https://medenceorias.hu/spd/VHO051/V...SACEgKHP_D_BwE
    Megvettem Remélem nem lesz több szopás a vízzel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mini szeghúzó kalapács. tömeg: 400 gramm. A szeghúzó rész feszítõvasnak is jó. Masszív darabnak tûnik, a nyele ergonomikus. Városi túléléshez hasznos lehet, a lakásban is kellhet, + a BOB-ba is bekerül, ha menni kell.
    Aliexpress, ára: $ 7.55, kb. 2100 Ft volt.
    hammer1.JPGhammer2.JPG

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 165
    Given: 202

0 Not allowed!
    Szerintem egy linket is tehetnél a termékhez ha írsz róla. Tudom, hogy van kép alapján keresés is, de egy kattintás mindenkinek egyszerûbb
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!