En most C.J.Box: Joe Pickett sorozatan ragom at nagam. Letehetetlen. Egy vadorrol szol, aki szuperkepessegek nelkul tud hos, jo lenni. Ember. Karakterek fenomenalisak.
Printable View
En most C.J.Box: Joe Pickett sorozatan ragom at nagam. Letehetetlen. Egy vadorrol szol, aki szuperkepessegek nelkul tud hos, jo lenni. Ember. Karakterek fenomenalisak.
Ezt kezdem ma: Csatolmány 1696
Az utóbbi két hónap termése, mert kezdõdik az új szemeszter (igaz nem elõször olvasom és nem betûrõl-betûre, hanem átismétlés jelleggel):
Tanenbaum, Andrew S.: Számítógép-hálózatok (2. kiadás) Ebbõl jó lenne az új kiadás...
Dr. Békési József, Róde Péter: Hálózati ismeretek
Alexis Ferrero: Az örök Ethernet
Szalay Márton-Kis Balázs: Windows Server 2008 – rendszergazdáknak
William R. Stanek: Microsoft Windows Server 2008 A rendszergazda zsebkönyve
Szentgyörgyi Tibor - Filkor Csaba - Borbély Balázs: Modern munkakörnyezet építése Windows Server 2012, Windows 8 és Office 365 alapokon
Sajnos prepper és szépirodalomra évek óta nincs idõm, mindig csak a munka. Nagynéha pár óra lopott idõ, de az is inkább online forrás, blogok, cikkek.
Ha szoktál kijelzõn olvasni, dobj egy mailt, szerintem át tudom küldeni neked digitálisan. Beleolvasol, aztán eldöntöd, milyen :) Mármint Kornyától a Hitehagyott. Raoul Renier néven írta, úgy lehet megtalálni.
Egy gyors összefoglaló: az Ars Magica világán játszódik (kb. 13.-14. század, de nem pontosak a történelmi ismereteim, a könyvben közelmúltként említik a templomos lovagrend felszámolását), amely egy alternatív középkor, ahol él a mágia, és félig-meddig titkos rendek, domíniumok gyakorolják Hermész örökségét.
A Hitehagyott az utolsó domínium inkvizíciós eleste után játszódik, mikor a fõszereplõ, aki a mágusok várnagya volt, fel kell, hogy élessze a hagyományt, különben kihal európából a mágia.
Van egy második része, más a fõszereplõ, ráadásul nincs is olyan jól megírva, nekem nem tetszett.
A harmadik rész ismét az elsõben megismert fõszereplõrõl szól (ráadásul nagyon jól), aki részt vesz egy messzire vezetõ utazáson, és szembesül vele, hogy bár európában csak a hermetikus varázslást ismerik, jóval több mágikus hagyomány létezik. Nem akarok szpemelni, de van a könyvben egy helyszín, ami pl. a hunok által is épített kurgán ;)
Hamvas Béla a nagy kedvenc, ebbõl is a Patmosz I-II.
Ezt havonta elõveszem.
Kornyától a Pokol a nagy kedvenc.
Egyébként ha valakinek ingere támadna digitális olvasásra, és nem talál valamit, csak szóljon, nekem valószínûleg megvan :D