Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
Nem, eddig még nem is hallottam róla (ahogy biztos még 100 másikról sem...) de így akkor majd megpróbálom elolvasni, köszi!
Ha szoktál kijelzõn olvasni, dobj egy mailt, szerintem át tudom küldeni neked digitálisan. Beleolvasol, aztán eldöntöd, milyen Mármint Kornyától a Hitehagyott. Raoul Renier néven írta, úgy lehet megtalálni.
Egy gyors összefoglaló: az Ars Magica világán játszódik (kb. 13.-14. század, de nem pontosak a történelmi ismereteim, a könyvben közelmúltként említik a templomos lovagrend felszámolását), amely egy alternatív középkor, ahol él a mágia, és félig-meddig titkos rendek, domíniumok gyakorolják Hermész örökségét.
A Hitehagyott az utolsó domínium inkvizíciós eleste után játszódik, mikor a fõszereplõ, aki a mágusok várnagya volt, fel kell, hogy élessze a hagyományt, különben kihal európából a mágia.

Van egy második része, más a fõszereplõ, ráadásul nincs is olyan jól megírva, nekem nem tetszett.

A harmadik rész ismét az elsõben megismert fõszereplõrõl szól (ráadásul nagyon jól), aki részt vesz egy messzire vezetõ utazáson, és szembesül vele, hogy bár európában csak a hermetikus varázslást ismerik, jóval több mágikus hagyomány létezik. Nem akarok szpemelni, de van a könyvben egy helyszín, ami pl. a hunok által is épített kurgán