Meg a vadász, annak haverjai, fatolvajok, erdész, mezõõr, vadõr, vadászkutya (szagot fog) akármi. sajnos.
Amúgy optimista hozzáállással szerintem is senki. Fõleg ha 2-3 kilóméteres "vadon" közepén egy mély bozótban van a hely.
Hajléktalanok még a budai hegyekben is jól el tudnak rejtõzni pedig az azért sûrûn lakott terület, és nem az álcázás mesterei.
Én gondoltam arra is, hogy mezõk között elterülõ erdõs foltok (nem tudom miért vannak ilyenek) de mûholdképeken látszik, hogy érintetlenek. Tehát a bozótos erdõs foltba építenék menedéket.
Láttam olyan vidékeket ahol falvak között szántók, dombok, és ezek között elszórva 50-200 méteres átmérõjû köröket is találtam. Ezek mind áthatolhatatlan bozótosok.
Én úgy álltam hozzá, hogy hacsak a magaslesbõl a vadász (aki úgyis a mezõt figyeli az erdõ felõl az ilyen helyeken) nem veszi észre, az arra sétálók nagy eséllyel a mezõ és a folt közötti ösvényen (már ha van) sétálgathatnak és maximum pisilni-kakilni mennek be a foltba. De az, hogy átvergõdjön 50 méter sûrû cserjés-fás bozóton számomra elképzelhetetlen! Szóval lehet, hogy egy ilyen folt szívébe építek magamnak próbaképp menedéket (plusz nyugalmat a város zaja elõl)
Hátrány, hogy a foltok között megláthatnak és nem lehet kocsival megközelíteni.
Elõny: hogy a folt nem egy átlátható felkockázott erdõség aminek minden kis szegletét ismeri az erdész, kicsi rá az esély, hogy ezekbe belebújkál.
Vélemény? Példaképp keresek valami hasonló dolgot:
Csatolmány 4148