Nagyon rég ettem Mre-t.. majdnem megkívántam:haha:
Hol lehet hozzájutni jó áron csomihoz?!
Printable View
Nagyon rég ettem Mre-t.. majdnem megkívántam:haha:
Hol lehet hozzájutni jó áron csomihoz?!
Itt egy cikk halkonzervekrõl:
http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt...m_campaign=sec
Egy hazinak kinezö aszalo berendezes.
Ahogy elnezem alul es felül halo lehet rajta, hogy a termeszetes legaramlatokat biztositsa. Egyik feltetele az aszalasnak.
Csatolmány 3134
Ez az aszaló nem jó! Az aszalás alatt az aszalni valót nem érheti közvetlen napsugárzás! Egy légkollektorból kell az áramló meleg levegõt a sötét aszaló kamrába vezetni.
Miert? Sok szaritot lattam es sok a szabad eg alatt volt pl halos dobozok formajaban... pl szöllönel erik el ilyen forman a magasabb cukorfokot.
Ha tenyleg valami karosat csinal vele akkor valoban csak a meleg levegöt szabad felhasznalni! :confused:
(Ezt jo hogy irtad, legalabb ez is helyere kerülö tema lesz a fejemben.. :D )
A szabad ég alatt nem ér el olyan hõmérsékletet mint egy üveglap alatt tehát nem ég meg. Plusz ebben az elrendezésben, ami a napon van az gyakorlatilag sül, a kiadott nedv pedig lecsapódik az árnyékban lévõ részeken.
Egyébként a vitaminok és nyomelemek jobban megõrzõdnek sötétben.
Amúgy meg a légkollektor keltette légáramlás és a meleg levegõ együttesen jobban szárít, mit ha csak kiteszed a napra.
Na meg ha bele gondolsz mit tesz ezzel egy csapó esõ....
Sikerült begyûjtenem néhány kávés zacskót (ezüst és arany színût) illetve néhány tejporosat (completa, coop, no-name). Ezek visszazárásával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Neten azt olvastam, hogy forró vasalóval lehet, de mennyire legyen forró a vasaló? Mihez érdemes hozzányomni, fémlemezhez, vagy a vasalódeszkán is össze lehet nyomni?
Arra gondoltam, hogy tojásmentes tésztát, rizst, babot és aszalt gyümölcsöt rakok el bennük és nyomok bele széndioxidot szódás szifonból. A cél az lenne, hogy a világ végéig elálljanak.
Azt hiszem itt olvastam, hogy fém hordókban lenne érdemes tárolni a kaját, mert az légmentesen zár, csak drága és nehéz beszerezni. Szerintetek márkásabb italok fém, díszdobozai megfelelnek erre a célra? Nyilván a tárolási kapacitások nem összehasonlíthatóak.
Még egy (aszalt)gyümölcs hosszútávú tárolási mód motoszkál a fejemben. Mézben való tárolás. Ezt már próbálta valaki?
A válaszokat elõre is köszönöm!
Csavaros tetejû 5l-es befõttes üvegekre gondoltál már? Feketére fested a külsejét, belepakolsz, feltöltöd CO2-val lezárod és hûvös helyre teszed. Az aszalványt én pihentetés nélkül fogom elrakni, mert szerintem úgy tovább eláll.