Jó nagy lángja van... Érdekelne, hogy mennyi folyadék megy bele, azzal mennyi ideig ég, és mennyire hevül fel a cucc?
Printable View
Jó nagy lángja van... Érdekelne, hogy mennyi folyadék megy bele, azzal mennyi ideig ég, és mennyire hevül fel a cucc?
Kb. Olyan 1dl-t öntöttem bele és negyed óráig égettem, ennyi idõ után nem volt szemmel látható fogyás belõle, szerintem többet szívott fel összeségében maga a kanóc. Egyéb tapasztalatom nincs vele mennyivel meddig ég, de hamarosan letesztelem. Nem használtam még bambusz fáklyát se a hozzá tartozó olajat ezidáig. A teteje felhevült, de az alja nem,pedig kicsivel lett nagyobb mint a normál doboz méretének a fele. Egyébként azért vágtam keté,hogy a végén egyszerûbben vissza tudjam önteni az olajat az eredeti palackba. Hátránya hogy kormol, ezért nem lehet melegíteni vele csak mondjuk bontatlan konzervet. Egyébként ha hajitunk a dobozon egy csúzliféle bottal fogókával is el tudjuk látni..:D
Értem, köszi! Az jó hír, ha ilyen sokáig bírj a nafta!
Én évtizedek óta használok ilyen lámpákat. Tehetsz bele petróleumot, lámpaolajat egyaránt. A gond inkább azzal van, hogy silány minõségûek. Elõbb-utóbb mindegyikbõl szivárogni fog az olaj és csupa trutymó lesz a környezete. Ha feltöltöd, jobb, ha egy kármentõt, vagy tányért teszel alá. Ha ma nem ereszt a lámpa alja, az nem jelenti azt, hogy holnap sem fog. Nálam a legjobban bevált eszköz a vaskos rozsdamentes acélból készült lámpa, vagy kézi fáklya, vagy mittomén, minek nevezik. Az nem ereszt, súlyánál fogva önvédelemre is alkalmas, nem törik el és a kanóca üvegszálas anyagú, ezért sokáig bírja.
Esetleg láthatnánk képet róla, hogy mi ez?
Valami ilyesmi?:
http://jovoplaza.hu/minitoys/Faklya_...ermekID-124623
Mit csináljak akkor, ha a tegnap vásárolt viharlámpám tartályába beletekeredett a teljes kanócmennyiség...
Vidáman mutatom asszonykának, hogy nézd mit vettem, meg hogy itt lehet feljebb, meg lejjebb venni a lángot..erre Õ: dejó..ittt tekerjem? aztán sikeresen beletekerte annyira, hogy mostmár visszatekerni sem tudom, tehát leesett az adagolóról a tartályba..Szét lehet ezt szedni?
Mit csinálajak? hogy halásszam ki?
Veletek még nem történt ilyesmi??
Á..néztem..nem lehet szétszedni..marad a halászat:) még jó hogy megtöltöttem:duhos: