Oldala 23 of 84 ElsõElsõ ... 1321222324253373 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 221 to 230 of 833

Topic: Elemlámpák, lámpák, világító alkalmatosságok

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Jó nagy lángja van... Érdekelne, hogy mennyi folyadék megy bele, azzal mennyi ideig ég, és mennyire hevül fel a cucc?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Jó nagy lángja van... Érdekelne, hogy mennyi folyadék megy bele, azzal mennyi ideig ég, és mennyire hevül fel a cucc?
    Kb. Olyan 1dl-t öntöttem bele és negyed óráig égettem, ennyi idõ után nem volt szemmel látható fogyás belõle, szerintem többet szívott fel összeségében maga a kanóc. Egyéb tapasztalatom nincs vele mennyivel meddig ég, de hamarosan letesztelem. Nem használtam még bambusz fáklyát se a hozzá tartozó olajat ezidáig. A teteje felhevült, de az alja nem,pedig kicsivel lett nagyobb mint a normál doboz méretének a fele. Egyébként azért vágtam keté,hogy a végén egyszerûbben vissza tudjam önteni az olajat az eredeti palackba. Hátránya hogy kormol, ezért nem lehet melegíteni vele csak mondjuk bontatlan konzervet. Egyébként ha hajitunk a dobozon egy csúzliféle bottal fogókával is el tudjuk látni..

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Értem, köszi! Az jó hír, ha ilyen sokáig bírj a nafta!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Nyugodtan használj benne petróleumot, arra van kitalálva a petróleum lámpa.
    Én White Spirit-et használok, az egy tisztítófolyadék, nem olyan büdös, mint a petró.
    Én évtizedek óta használok ilyen lámpákat. Tehetsz bele petróleumot, lámpaolajat egyaránt. A gond inkább azzal van, hogy silány minõségûek. Elõbb-utóbb mindegyikbõl szivárogni fog az olaj és csupa trutymó lesz a környezete. Ha feltöltöd, jobb, ha egy kármentõt, vagy tányért teszel alá. Ha ma nem ereszt a lámpa alja, az nem jelenti azt, hogy holnap sem fog. Nálam a legjobban bevált eszköz a vaskos rozsdamentes acélból készült lámpa, vagy kézi fáklya, vagy mittomén, minek nevezik. Az nem ereszt, súlyánál fogva önvédelemre is alkalmas, nem törik el és a kanóca üvegszálas anyagú, ezért sokáig bírja.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    Nálam a legjobban bevált eszköz a vaskos rozsdamentes acélból készült lámpa, vagy kézi fáklya, vagy mittomén, minek nevezik. Az nem ereszt, súlyánál fogva önvédelemre is alkalmas, nem törik el és a kanóca üvegszálas anyagú, ezért sokáig bírja.
    Esetleg láthatnánk képet róla, hogy mi ez?
    Valami ilyesmi?:
    http://jovoplaza.hu/minitoys/Faklya_...ermekID-124623

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Esetleg láthatnánk képet róla, hogy mi ez?
    Valami ilyesmi?:
    http://jovoplaza.hu/minitoys/Faklya_...ermekID-124623
    Az enyémnek rövid talpa van és serleg alakú, de az elv (és valószínûleg az anyaga is) ugyanez.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mit csináljak akkor, ha a tegnap vásárolt viharlámpám tartályába beletekeredett a teljes kanócmennyiség...
    Vidáman mutatom asszonykának, hogy nézd mit vettem, meg hogy itt lehet feljebb, meg lejjebb venni a lángot..erre Õ: dejó..ittt tekerjem? aztán sikeresen beletekerte annyira, hogy mostmár visszatekerni sem tudom, tehát leesett az adagolóról a tartályba..Szét lehet ezt szedni?
    Mit csinálajak? hogy halásszam ki?
    Veletek még nem történt ilyesmi??

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Mit csináljak akkor, ha a tegnap vásárolt viharlámpám tartályába beletekeredett a teljes kanócmennyiség...
    Vidáman mutatom asszonykának, hogy nézd mit vettem, meg hogy itt lehet feljebb, meg lejjebb venni a lángot..erre Õ: dejó..ittt tekerjem? aztán sikeresen beletekerte annyira, hogy mostmár visszatekerni sem tudom, tehát leesett az adagolóról a tartályba..Szét lehet ezt szedni?
    A betöltõ nyíláson keresztül horgolótûvel/hajlított dróttal/csipesszel nem lehet kihalászni? Tudom, hogy nem túl nagy, de szerintem roncsolás mentesen máshol nem bontható a tartály. Talán ha elemeire szeded a fejrészt.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Á..néztem..nem lehet szétszedni..marad a halászat még jó hogy megtöltöttem

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 32
    Given: 74

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom milyen viharlámpád van, de nekem ami itt van kéznél meg egy régebbi is nyitható.
    Az adagolót mintha ki akarnám csavarni a tartályból, de csak pár fokot kell mozdítani és leemelhetõ.
    A régebbinél rendes menettel rögzítették.

A topic keresõszavai: