Azért ide egyszer elmennék...
http://www.erdekesvilag.hu/tank-temeto-kuvaitban/
Printable View
Azért ide egyszer elmennék...
http://www.erdekesvilag.hu/tank-temeto-kuvaitban/
Kuwait-ban a megunt Ferrari-kat is az út szélén hagyják. Az kicsit csalogatóbb lehet mint a rozsdás tankok. :) De csak addig lesz náluk jó világ, amíg el tudják adni az olajat.
...most miért kell moderálni????
?
Megjött köszi!
A fórummotor magától moderál, ha valami nem jelenik meg, írd ide,
http://magyarprepperforum.org/showth...1ltoztat%E1sa/
aztán intézem. :beer:
Milyen vadnövénynek van olyan levele (3 tagú, kékesebb árnyalatú azt hiszem) mint a zellernek?
Az árokban él ez a növényke amit nem tudok azonosítani.
Nálatok megy rendesen az ebay? Nekem egyik sem: com, de, uk, au.
Proxy-n át megy.
Talán ezzel is a nav szórakozik vagy nálam van a hiba?
Amúgy hallottátok a hírekben néhány napja (navról ugrott be) hogy embereink rá akarnak szállni a kínából érkezõ árúcikkek átvizsgálására? szerintük túl sokan kereskednek kínából vámmentesen behozott cuccokkal:rolleyes: :huuu:
Már jónak tûnik.
Lehet a nav eszközeit telepítették hogy lássák ki mit mennyit... :D
Ha ilyenek megtörténnek és a felesége találja ki hogy milyen betegsége lehet a férjének, akkor jogosan merülhet fel bennünk a kérdés: hogy a fenébe gondolkozik néhány orvos? Hogy a francba, már megint jött valami beteg, jólvan, küldjük el néhány vizsgálatra és írjunk fel néhány gyógyszert, majd lesz valami... :confused: Elvileg az lenne a dolguk hogy megoldják az ilyen problémákat, nem pedig megoldásokat gyártani (attól még hogy ritka, elõfordulhat). :duhos:
http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014...n-reszeg-volt/
A tojás darabja itt kb. 23 forint. Otthon mennyi most? :confused:
pesten átlagár 30-40 FT
Melyik államban? Mekkora kertvárosban? Milyen környéken? :)
Van olyan hely ahol 1 millió. Ha arra gondolsz hogy kisvárosban, ami nincs közel nagyvároshoz, ami nagyon csendes és valami nagyon olcsó kellene, akkor szerintem Missouri a legjobb választás. (Én úgy vettem észre hogy az a legolcsóbb állam ebbõl a szempontból.) Olyan 6 millió forintért már lehet venni. Mikor válság volt, akkor 4-ért is. De ha árban átlagosról van szó, téglából épültrõl, akkor az most inkább olyan 13 millió forint lehet. De elég sok mindentõl függ az ár. Olyan ez, hogy nem mindegy hogy egy Pest megyei budán túli helyen veszel egy házat, vagy Borsodban egy eldugott helyen. Mindkettõ lehet zöldövezet, de az árak közt hatalmas a különbség.
Kicsit még az offon belül is off:
Múltkor egy hipermarketben jártam a mosdóban.
Nézegettem az álmennyezetet, nézegettem. Hát nekiestem, megemeltem :D
Egy körülbelül 3 méter "magas" üzemi teret találtam kivilágítatlanul, keresztül kasul ívelve szellõzõ csövekkel, elektromos és vízvezetékekkel. A tér gyakorlatilag a fél hiperen (üzletsor fölött) átívelt.
Fûtött hely, ha hirtelen nincs hova menni, vagy úgy poénból, tiszta víz, energia, fûtés elérhetõ természetesen csak akkor ha nincs komoly összeomlás. Szerintetek mennyire biztonságos? Esetleg idegen városban van az ember, kifárad, nincs hol aludnia.
Felütheti a fejét olyan szituáció, amelyben hasznos, taktikai elõnyt nyújt, vagy életmentõ lehet az ilyen információ?
Nagyjából így nézett ki:
Csatolmány 3631
én például ingázó vagyok, gondoltam rá, hogy ha nem érném el télen az utolsó vonatot. Legalább van egy biztos hely, ahol kipihenhetem magam :D
Los Angeles eléggé lepratelep, úgyhogy azt nem ajánlom. Jártam ott, elég gusztustalan egy hely, nem olyan mint a filmekben. Ráadásul a többi államhoz képest eléggé szoclibek, nehéz ügy a fegyvertartás és az önvédelem. És drága is.
Dallas nem tudom miféle, arra még nem jártam. Montana az olcsó, de ott meg talán túl kevesen laknak. Télen az idõjárás is elég kemény.
Itt van két link ahol nézelõdhetsz:
http://www.zillow.com/homes/for_sale/
Beírhatod az állam betûit, beállíthatod az árakat, hogy pontosan mit keresel és mindent kilistáz.
http://www.landsofamerica.com/america/
Ez a második link is elég jó. Én mindkettõn szoktam keresgélni.
:beer:
..errõl az jut eszembe ahogy az Alienek másztak a csöveken a filmbe :eek:..viccet félretéve egy összeomlásnál én is szívesebben fészkelném be magam egy élelmiszerboltba,mint az erdõbe...az jó ha valaki nyitott szemmel jár....:thumbup
Persze, bár nyilván érted, hogy én nem a csövekbe másznék bele, hanem a csövek közötti szervíztérbe. Egy összeomlásnál egyébként, ha jönnek a komolyabb fosztogatók és nincs valamilyen szintû rendfenntartás (kijárási tilalom, stb) szerintem nagyon hamar szétverik az ilyen üzleteket, és akkor a plafon is jönne. Nem biztos, hogy biztonságos.
Ma hallottam a hírekben hogy nekünk ilyenünk is van :D
Az ünnep biztonságos lebonyolításárét felelõs operatív törzs.
Még a T3K is tagja.
Beszédkifütyülõk ellen bevetendõ operatív törzs.
Ünnepi rendezvény felett csoportosuló felhõk oszlatásáért felelõs operatív törzs.
Kerdes: eurostar vonatra felvihetem a multitool-t? Penge van rajta. Illetve, hogy milyen cheapskate vagyok (ez persze nem igaz), Disneylandbe, a szallodaba is viszek amcsi MRE-t, hatha ki tudok valtani egy etkezest... Borzaszto draga a kaja arrafele....
Disneyland tulelo kaja, s a hatizsak amibol 3 napig elek. Csatolmány 3688Csatolmány 3689
fikció :) de hát kolletíve bármi elöfordulhat :eek:
Ezt a calguns fórumon találtam, ott írta egy tag.
"Tegnap hazafelé mentem otthonról és befordultam az utcánkba. Félreálltam az út szélére, mert megláttam ha 6 éves fiamat és 9 éves lányomat, akik ott játszottak. Csak gondoltam megállok nekik köszönni és beszélgetünk egy kicsit. Szóval félreálltam a kocsival, mielõtt hazáig vezettem volna. A gyerekekkel beszélgettem egy kicsit, talán 3-4 percet. A járdán álltunk, ott beszélgettünk.
Most jön az érdekes rész: Ott volt egy piros kocsi is (amit észrevettem, és láttam is hogy ketten ülnek benne, de nem igazán figyeltem rá) és megfigyeltek minket ahogy beszélgettünk a gyerekekkel. Aztán beültem a kocsimba, akkor a piros autó mögöttem megindult és követni kezdett egészen a házamig. A garázsunknál ott voltak a gyerekek dolgai, úgyhogy nem tudtam beállni. Megálltam a kocsibehajtón. Mikor kiszálltam a kocsiból, akkor egy legalább 60 éves fehér nõ megszólított "ó, maga itt él?"
Én: Itt, a legjobb tudomásom szerint.
Õ: Én meg azt hittem hogy maga egy gyerekrabló és el akarta rabolni azokat a gyerekeket.
Én: Micsoda?! Hölgyem, azok az ÉN saját gyerekeim!
Õ: Nem tudtam. Hívtam a rendõröket is, bocsánat.
Én: Hogy mi a f.szomat csinált?! Van fogalma arról hogy mit csinált?!
Õ: Visszahívhatom õket hogy tévedés történt.
Én: Az nem úgy mûködik, attól nem oldódik meg a probléma. Már két éve élek itt, a maguk kocsiját is láttam már itt, biztos vagyok benne hogy maga is látott itt engem ahogy a gyerekeimmel játszottam.
Õ: Sajnálom. Várhatjuk együtt a rendõröket, ha azt szeretné.
Én: Igen. Mert ahogy most itt beszélgetünk, õk erõszakra készülve közelednek.
Pár perccel késõbb egyre közeledõ szirénázást hallottam... egészen pontosan 6 járõrautóét. Csak ott álltam, a kocsim felé fordítottak hogy támaszkodjak rá. A személyimet kérték, különválasztottak minket, átvizsgálták a ruhámat és betettek az egyik rendõrautóba. Az egész a gyerekeim szem láttára történt akik odajöttek hozzám.
A járõrök megkérdezték hogy mit csinálok én ott, hogy hol élek, hogy kivel beszéltem, stb. Annyira dühös voltam (majd felrobbantam a méregtõl!!!). Megkérdezték hogy a gyerekek akikkel beszéltem az én gyerekeim-e. Megkérdezték hogy beszélhetnek-e a gyerekekkel. (Legszívesebben azt mondtam volna nekik hogy, nem b.ssza meg). De tudom hogy a gyerekek tudják legjobban elmondani, hogy az apjukkal beszéltek és hogy én vagyuk az apjuk. (az még nem bûn ha gyerekek a saját apjukkal beszélnek http://www.calguns.net/calgunforum/i...s/rolleyes.gif)
Szerencsére bezártam a garázsajtót ahol a széfem van. Nem akartam hogy a rendõrök meglássák. Bár le van a széf takarva, de ha egy nyomozni akaró rendõr szétnéz, akkor tudták volna hogy vannak lõfegyvereim...
Megkérdezték hogy mi a munkám, hogy hol dolgozom, voltam-e már letartóztatva, stb, stb. Válaszoltam minden kérdésükre. Mondtam nekik hogy a testvérem is hatósági személy és hogy azonnal fel akarom hívni!! (mert hogy õ biztos jobban megértette volna magát ezekkel). Bár nem akartam mondani nekik egy ÁRVA SZÓT SE... Mindenki azt mondja hogy ne beszélj a rendõrökhöz. De mikor 6-an állnak körbe akkor azért vágod hogy megkönnyítheti a dolgot ha nem hiszik hogy bunkó vagyok velük, mert akkor ha ki is derül hogy nem vagyok egy gyerekrabló, akkor találnak valami mást amibe beleköthetnek.
A szomszédom egy rendõr. Hallotta hogy mi történik a házunk elõtt úgyhogy kijött megnézni hogy mi történik. Beszélt az õrmesterrel, megmutatta neki a jelvényét, aztán odajött hozzám és azt mondta "haver, mekkora egy elb.szott dolog ez. Mondtam nekik hogy õk a te gyerekeid és hogy jó srác vagy." Várt és mellettem ült a rendõrautó hátsó ülésén. Megkérdeztem tõle hogy megkérné-e õket hogy legalább kiszállhassak a járõrkocsiból és vegyék le rólam a bilincset. Õ megkérte õket de õk meg azt felelték neki hogy addig nem, amíg folyik a vizsgálat.
Miután kihallgatták a gyerekeimet, a vén szatyrot, a rendõr szomszédomat és engem is elengedtek. Megköszönték az együttmûködést és elnézést kértek a történtekért. Az egyikük azt mondta hogy "ezek nagyon súlyos vádak és komolyan kell venni az ilyen bejelentéseket".
A gyerekeim az egészet végignézték és végig arra gondoltam hogy milyen szörnyû nekik ezt látni és hogy min mennek keresztül. A kisfiam és a kislányom is sírtak!!! Én meg még most is nagyon dühös vagyok az egész ügy miatt!!!"
calguns.net
:huuu:
Ha nagyon gazdag lennék,elmegyógyit nyitnék az ilyen vén minden lében kanál kotlófészkeknek.De így csak annyit nagy az Isten állatkertje,csak tudnám ki engedte ki õket.:haha:
Igen?
És mi van azokkal a gyerekekkel, akiket valóban elrabolnak, megkínoznak és megölnek?
Szerintem meg inkább 1000 x történjen ilyen böcsületes állampolgárokkal és közben legalább 1x kapjanak el valóban egy gyerekrablást véghezvinni akaró köcsögöt !!
Inkább örülne a tag, hogy olyan környéken lakik, ahol próbálnak figyelnek egymásra az emberek!
Az a szülõ akinek elraboltak a gyerekeit akár minden nap bevállalt volna ilyen tortúrát az élete végéig, csak ne vesztette volna el gyerekét.
..ilyen szempontból is kellene gondolkodni, mielõtt lebarmozunk másokat..
Bocsánat a hozzászólásért!
Nem bejelentgetni kell, hanem ha gyanús, oda kell menni hozzá. Ha valaki próbálkozik, egy arra járótól meg fog rémülni. Aztán lehet a rendõrnek személyleírást adni. De hogy emberekre ráhívják a rendõrséget, mert a saját gyerekeikkel beszélnek néhány szót? Ez pont olyan mint a hír az esernyõs alakról, akire ráhívták a megyei kommandós brigádot. Vagy mint a magyar Jedi lovag akit elkapott a T.K
Meg ugyanaz a helyzet mikor itt valaki a jogaival él, nyíltan visel fegyvert erre ráhívják a speciális osztagot. Meg mikor a játékboltban játékpuskát vásárló férfira hívták a rendõrséget, azok meg agyonlõtték a szerencsétlent. Szerintem felelõtlenség a rendõröket hívogatni minden ok nélkül. Ha valami történik és biztos, az más dolog.
De a rendõrök is unatkozhattak ha tudták hogy a férfi ott lakott a házban, õ is, és a gyerekei is mondták hogy õ az apjuk, a szomszédja, aki rendõr, õ is igazolta a dolgot. Ettõl függetlenül kihallgatták, megbilincselték, járõrkocsiba zárták, elõállították. Szerintem ha perelne, megnyerné a pert. :hogymi:
Mikor kiszálltam a kocsiból, akkor egy legalább 60 éves fehér nõ megszólított "ó, maga itt él?"
Egy idõs "kotlófészek" nem fog (helyesen) konfrontálódni egy "gyanús" alakkal. Ha valóban gyerekrabló, sec-perc alatt végezne vele, úgy hogy senkisem látott semmit.
Továbbá, akár pillanatok alatt be is tuszkolhatja a gyereket, vagy a gyerekeket a kocsijába...
Szerintem a körülményekhez képest jól cselekedett, mikor a rendõröket hívta.
A véleményem a cikkel kapcsolatban, hogy egy erõsen túlzásokba esõ és saját magát is hergelõ emberkérõl van szó.
Lehet minden szitut tálalni olyan formákban, hogy hallásra teljesen mást gondol a hallgató róluk. Itt is ez történhetett.
Ismétlem, szerintem inkább örülhetne a hapsi, hogy olyan környéken lakik, ahol az ilyen önkéntes "szatyrok" odafigyelnek a gyerekekre.
Természetesen ez csak saját véleményem, ami mentes a rendõr ellenes érzéstõl, viszont "túlfûtött" minden gyerekbántalmazóval szemben!
Elnézést az elfogultságért!
Konfrontálódott vele, de elõbb kihívta a rendõrséget úgy, hogy azt se tudta kicsoda. De miután kihívta õket, odament hozzá. Miért nem a gyerekekhez ment oda és miért nem kérdezte meg õket hogy ki volt az a férfi akivel beszélgettek? Kétlem hogy egy gyerekrabló nekiállna a nyílt utcán öregasszonyokat halálra verni.
Visszatérve az írásra, a férfi fõleg felhívhatta volna a rendõrséget, hiszen 2 alak egy piros autóból figyelte a gyerekeit, aztán pedig egy piros autó követte egészen az otthonáig. Ezek a valóban gyanús dolgok.
Gondolj arra hogy mi lenne ha mindenkire ráhívnák a rendõrséget aki a gyerekeivel beszél? Naponta hány férfit (vagy nõt) látsz akik a gyerekükkel nyilvános helyen beszélgetnek? Én naponta 50-et látok elsétálni a ház elõtt. Sose jutott eszembe hogy rendõrt hívjak rájuk. :haha:
Jó ha így figyelnek egymásra az emberek, de nem kell mindenhol indokolatlanul farkast látni. Itt a rendõrség is túlreagálta szerintem a dolgot..
Persze nehéz nehéz meghatározni mi az indokolt és a túlzás határa, de ez mindenképpen túlzás volt ha valóban így történt.
Aztán rászoknak mint a bombariadóra, fõleg hogy ezért nem is veszik elõ õket...
Majd túlélõ is figyeli a szomszédját, aztán ha meglátja egy gyerekkel beszélgetni azonnal ráküldi a rendõröket :).