Ha tetszik, és ennyire, akkor vedd meg. Olcsóbb nem nagyon lesz.
Néztem az alapanyag árakat, eléggé elszaladtak sajna...
Printable View
Íme, de a pengehát kicsit meg van csiszolva...már tud szikrát vetni is. Tudom, nem szokás ilyet tenni ilyen késsel:nanem::huuu:, de ez van..:cool:
https://imgur.com/a/npeHBi8
Eléggé maradi vagyok bicskák terén, így a Révészeimet nem módosítom, mert 99,9%-ban étkezési segédeszköz gyanánt vannak velem, minden másra az egykezes nyitású modelleket viszem.(praktikusabb nekem, és nem féltem õket... :) )
Ezek némelyikén gyárilag szikravetõ indításra alkalmas a pengehát...
Nem baj az, a foldert viszem én is, de már nem olyan sûrûn. Mora 860 mg jön helyette ha úgy van. A Révész vasak jól össze vannak rakva.
Õseink is pattintottak velük tüzet és napi szerszám volt.
Hát én így teszek. Jó, nem szikravetõzök örökösen, csak nagyon ritkán, de legyen készenlétben minden, bármi adódhat.
És egy jó kis olvasmány a bicskákról:
https://kesportal.hu/2012/02/10/bics...las/#more-4129
Mostani telefonom (Asus Zenfone 2 Laser ZE550KL) nagyon belassult, fagy, újraindul, már válogatnom kell milyen alkalmazások legyenek fent, mert hely is kevés rajta. Céges email sem mûködik, mert minimum 7es android kellene...
Kinéztem új telefont, esetleg van valakinek tapasztalata róla?
https://napidroid.hu/igy-mukodik-fli...efone-armor-9/
Ami miatt ezt néztem ki a flir és strapa kivitel.
Vagy van jobb vétel ilyen képességekkel? Több pénzt nem szánok egy telefonra, ezt is sokallom már :(
Az ulefone-ról egy dologban hallottam és tapasztaltam rosszat, az a hangminõség.
Dobozhang, és sokszor nem hallani, mit mondasz bele.
Egy Samsung A32-est vettem, eddig 2 hónap alatt teljesen jól viselkedik.
A strapa kivitel elérhetõ tokkal is már
A FLIR-t nem ismerem telefonos közegben, csak kameraként...
Köszi.
Hangminõség nem érdekel, úgysem szeretek telefonálni. Sokszor akkor töltök a telefonra ha lejár az egy év rendelkezésre állás :)
Szeretnek venni biztonsagi kamerat.
Szeretnek itthonra kamerat. Olyat szeretnek amit hazon belul tudok valahol rogziteni es hazon belulrol, ablakon keresztul nezne az utcara.
Ugy berlunk es nem tudok csak ugy kulso falra kamerat feltenni, meg nem is akarok.
Kocsibeallonk nincs igy az utcan parkolok a haz elott, nem mindig ugyanott. Azert szeretnem a kamerat hazon belul az ablakba elhelyezni, hogy tudjam allitani ha a kocsi nem pont a kamera latoszogeben van. Ez mondjuk a kisebbik dolog ezt konnyen megoldom.
Kamerakhoz nem nagyon ertek. Valami olyat szeretnek amit egyszeru kezelni es esetleg meg elobe is nezhetnem mobilon (ha van ilyen eggyaltalan).
Ebbe kerem a segitsegeteket, ha tud valaki valamit ajanlani azt megkoszonom.
Xiaomi de ezzel nekem voltak "problémáim", amit ha értesz hozzá meg tudsz oldani, ha nem, akkor szivacs.
Tapo nevű van még itthon, ez asszem a TP-Link márkája, ez egész stabil és egészen egyszerűen használható.
És akkor innen felfelé jönnek a márkás, minőségi, egyszerűen használható cuccok. Amik szerintem feleslegesek.
Én tettem egy felesleges kamerát ablakba égboltot figyelni. Sötétben az infra reflektora visszaverődik az üvegről, azt ki kell kapcsolni.
Nekem nem lehetett, szétszedtem és az infra panel csatlakozóját lehúztam.
Nekem elvakította a kamerát, nem látott.
Most én azon gondolkodom, hogy februárban több apró dolgot vegyek, vagy bevállaljak egy 12 literes LifeStraw Mission víztisztítót. Az 5 literes megint elfogyott, és ki tudja mikor lesz legközelebb. Mit gondoltok? Talán márciusig még nem lesz apokalipszis, a kisebb dolgokat a készletek töltéséhez meg tudnám venni akkor is.
Ha találsz valamit jó árban, akkor szerintem ne fogd vissza magad. Megint jön a 7%-os infláció, vagy még magasabb, ezt már jobb belekalkulálni a jövő beli vásárlásokba. :(
Koszi, aztan leesett nekem is :)))))
az infravat majd megnezem mennyire verodik vissza az ablakrol, azt legfeljebb olyan egyszeruen leszigszallagozom :))))
P.Dude
mar eldontottem ezt a tapo kamerat fogom megvenni, szerintem a c110 tipusut, az pont jo lesz nekem itthonra. ha megvetem es beuzemeltem majd irok rola, de mindenkinek jok a velemenyei.
Laci, köszi! Szeretnék lassan én is rámenni a biztonságra, ezért gondolkodom most a kamerában is. Jó, hogy írtad.
TMIB, ezek a profi víztisztítók sajnos soha nem olcsók. :) Sajnálom is a pénzt, de ez talán jó beruházás. A vízzel is bármikor lehet probléma. A csapvizet jól meg lehetne szűrni, ha meg egyáltalán nem jönne víz a csapból akkor a kútvizet, vagy akár az esővizet. Összeírtam, hogy a készleteket mivel kellene feltölteni, az most egyik sem sürgős, és a nagy részüket meg tudnám venni egy hónap múlva. Ezért gondoltam most februárra ezt a nagyobb beruházást.
Ha rövidebb vízkimaradásra készülsz, én inkább 30 literes víztárolókat javaslok. 30 liter elég két embernek 10 napra, ha egyedül vagy, 20-ra. Veszel belőle néhányat és fél évre elég ivóvized van. Csak cserélgesd fél évente a vizet hogy ne poshadjon meg. Nem tudom mennyi a víztisztító készülék, de a kis konténerek valószínűleg olcsóbbak. Meg ott a másik helyzet is, hogy vizet tisztítsd, ahhoz is kell valamilyen tisztaságú víz, ha meg nincs, akkor ott vagy vele ahol a part szakad. Persze ez csak személyes vélemény, én csak azt mondom hogy nekünk beváltak a víztárolók és a hordók. :)
A székem széttört, kinyír a nyakam és a hátam, meg a derekam is. Vennem kéne egy újat.
Hiába nézek bármilyen gamer és irodai széket, mindnél vannak 1 csillagos értékelések arról hogy eltörnek, elromlik bennük a lég-pumpa vagy mi és leeresztenek a földig, eltörik a karfájuk, stb.
És mindegy hogy a 100 dolláros székeket nézem, a 300 dollárosokat vagy akár a még drágábbakat. Mindnél vannak 1 csillagkos értékelések és negatív kritikák a minőséget illetően.
Nem értem miért kell mindent alumíniumból meg műanyagból legyártani. Acélból miért nem lehet széket csinálni?
Kinek milyen széke van otthon? Ki milyen széket ajánlana?
Valaki tudna olcsó forrást split klímára?
Olvastam hogy szerbiából, romániából szoktak behozni, de nekem itthon kellene.
Netes boltokban 100e körül már kapni, csak ahhoz telepítési nyilatkozat kell.
Én egy kötéllel megkötöttem a támláját a székemnek :D Nem tört még el csak megroggyant, elvileg 150 kg os a szék, én 100 vagyok, de nem bírta.
https://kanapekiraly.hu/pihenofotel-...T30970K71.html
Egy ilyenen gondolkodtam.
Újabb kérdés ;)
A kisház védelmét szeretném kicsit növelni. Rácsos börtönérzést nem szeretnék, így ablakfóliára gondoltam. Tudom nem ér sokat, de talán időigényesebb a bejutás.
Valaki csináltatott már?
https://www.youtube.com/watch?v=Maph1a2qFf4
Még nagyon homályos nekem a dolog.
Kívülre is kell tenni? UV nem bántja?
Ki kell venni az üveget és ráhajtani a szélére? (azért gondoltam rá, mert nem esik ki a keretből ha darabokra törött akkor sem)
Tudsz linket, honnan rendelhetnék? Mert inkább csak felrakással találtam.
Zárbetétet is vettem biztonságosabbat és egy hevederzár is tervben van.
Milyen az üveg és a keret?
Én műanyag nyílászáró szigetelt üvegére raktam kívül-belül (előírás volt) úgy, hogy nem vettem ki a keretből. UV stabil az anyaga, bírja a napot. Írd be google-ba, hogy biztonsági fólia üvegre, találsz sok céget, aki árul ilyen terméket. Én Kecskeméten vettem méretre vágva egy dekoros fazontól.
Fa ablakok, szigetelt üveggel.
Az jó hír hogy nem kell kivenni, fából körülményesebb mint műanyagból.
1-2 helyet találtam fóliára, de ott sem volt rendelhető mert elfogyott.
Akkor keresgetek tovább, köszönöm.
Végre találtam :)
Van 100/175/200/300 mikron vastagságú. Érdemes a legvastagabbat vagy elég egy 175 vagy 200-as is?
Én végül kb. 5 perce egy rohadtul drága széket vettem meg. Aztán majd kiderül hogy jól választottam-e, vagy egy rettenet drága koloncot vettem a nyakamba... :hogymi:
Igazából tökéletes széket nem találtam, mindegy hogy irodai szék, vagy "gamer" szék, mindnél vannak elégedetlen emberek, gyári hibásat is mindenből ki lehet fogni...
Műbőrt választottam, mert bár sokan mondták a neten hogy az nem szellőzik, meg rohadás meleg rajta ülni, az a helyzet hogy nálunk az év 12 hónapjából 9-ben hideg van, szóval nálam pozitívum lesz ha melegít. Nyáron meg rádobok egy lepedőt.