Jól tele vannak az aluljárók.
https://www.facebook.com/horvathadam...6088268660070/
Printable View
Jól tele vannak az aluljárók.
https://www.facebook.com/horvathadam...6088268660070/
Földi László: már nem az a kérdés, bejöttek-e a terroristák, hanem az, hogy milyen hálózatot sikerül kiépíteniük
http://www.hirado.hu/2015/09/02/mar-...e-terroristak/
Afgán menekültek a rohamrendõrökkel szemben - Budapest, Keleti pályaudvar
https://www.youtube.com/watch?v=BuLzK4CHxLM
Õszintén szólva másfél éve még elképzelni se nagyon tudtam volna azt hogy mára ilyen helyzet lesz. Gazdasági válságra gondoltam, meg hogy még inkább eldurvul az ukrán helyzet, meg hogy esetleg kárpátaljai magyarok menekülnek majd az ukrán polgárháború miatt, de erre nem gondoltam. :hogymi:
Miért félnének ezek a háborútól? Gyorsabban futnak mint a puskagolyó. :eek:
https://www.youtube.com/watch?v=eajGAdshRZU
Nem csodálom hogy a rendõrök meg nem akarnak velük futóversenyben részt venni.
Ron Paul jól látja a magyar helyzetet. Jobban mint sok magyar meg EU-s politikus. (Szöveg angolul van, nincs felirat.)
https://www.youtube.com/watch?v=u5mBytJTYK4
Nézem a FB-ot, Gyurcsány és az egész DK, meg MSZP fel van háborodva ha valaki t-istának mondja az illegális bevándorló arabokat. De mi történt 2005-ben?
Gyurcsány Ferenc Wikipédia oldala
"2005 februárjában, egy pártrendezvényen elmondott viccben terroristának nevezte a szaúd-arábiai labdarúgó-válogatott tagjait. A kijelentés kisebb diplomácia feszültséget keltett a két ország között, néhány hónapra visszarendelték a szaúdi nagykövetet. Gyurcsány késõbb bocsánatot kért a szerencsétlen tréfa miatt."
Ok... már emlékszem.
:haha:
Azért kíváncsi lennék, ha valamelyik minket kritizáló ország lenne
ilyen helyzetben mint mi, õk mit és hogyan csinálnának?
Azért lássuk be, kemény téma alakult ki nálunk.
Dél-szláv háború idejébõl nem emlékszem ilyen menekült áradatra.
Pedig ott is ment a népirtás rendesen.
Vagy a mai "lighttosnak ítélt mindenki tehet bármit" világunkat értelmezik félre páran/mindenki?
Akkor most kiürül 1 ország vagy mi a tököm van?
Szerintem kizárt, hogy ennyi menekült el tudjon helyezkedni más országokban is.
Ahogy látom nem a ruszkikkal háborúzunk majd, hanem az iszlámmal-akiket a zoroszok fegyvereznek majd fel, meg az amcsik.
És leszarnak mint 56-ban.
Jó buli lesz!!!:cry: Csupa harcedzett mindenre elszánt népek.
Sziasztok!
Általában csak olvasom a fórumot, ritkán írok. Most nagyon pörög a menekült téma mindenkinek van véleménye (btw; számomra döbbenet néha hogyan egymásnak estek :().
Csak egy gondolat; (kicsit elvonatkoztatok attól, hogy a nagy számok elve alapján nagy valószínûséggel az elborult szélsõségesek kis csoportjai is könnyen beszivárognak+a magyar kormány hogyan kezeli a helyzetet+van aki tényleg félti a családját/gyerekeit, rommá lõtték a házát, esetleg lehet hogy pont a szomszédját zsigerelték ki egy általunk is megtekinthetõ youtube videóban)
Lehet, hogy már írta valaki, de azért leírom az én gondolataimat is:
Csak én látok némi párhuzamot anno a kedves, "okos" romáink kanadai/angol/svéd menedékkérelme (bár õk jóval kevesebben voltak és hülyébben csinálták, hisz itthon nem volt olyan mértékû veszélyeztetettség -> utóbb mindenhonnan vissza is tolták õket...) illetve a mostani arab háborús(?) menekültek "stratégiájában"?
Azokra az életerõs ~18-35 év közötti fiatalokra gondolok akik a tömeg nagy részét képezik és akik egy jobb élet reményében eltüntetik az iratikat, mert máshogy esélyük sem lenne, hogy letelepedhessenek az EU-ban (szakképzettség, nyelv hiánya stb.)
Nem lehet kiszûrni ki az aki tényleg az életét félti és ki az aki csak a nyugati bevándorlásra és letelepedésre játszik. Szerintem ez a legnagyobb gáz.
Ráadásul a média meg azok az országok akikhez csak kis részük jut el (még), könnyen döngeti a mellüket (ettõl különösen hánynom kell).
Eddig is voltak háborúk. Pár országon átjönnek míg ideérnek (és ekkor mindjárt érthetõbb pl. Ausztrália hozzáállása).
A nagyrészük miért épp Németországba, Angliába akar eljutni?
(nem annyira) absztrakt példa: Itthon valamiért kitörne az anarchia és sikerülne átjutnom pl Amerikába vagy Angliába -> pikkpakk sikerülne az amit jelenleg fáradtságos munkával és viszonylag sok energiával tudnék elintézni/lepapírozni...
(Más kérdés, hogy én maradok itthon, mert szeretem ezt a "kurva országot" via. Gyurcsány :) hisz ez az otthonom, és inkább itt döglök meg - bármi is történjen - de nem azért mert nincs más választásom...)
Szerintem fõként azért alakult ki nálunk ez a helyzet mert a drága kormányunknak mindig kell egy ellenségkép amivel hülyítheti a népet. Ott kúrták el (nem kicsit, nagyon), hogy ez sajnos egy valós probléma valódi embertömeggel.
Most kezdenek észbe kapni, hogy a körmükre ég a dolog... Ezért van az, hogy a külföldi mainstream médiában egy-két napja "végre" feketeruhás rohamrendõröket mutogatnak és "embertelen" táborokba viszik õket (megjegyzem, hogy az új táborunk képei nagyon hasonlítanak az Ausztrál szigeten található tábor képeire).
Egyértelmû: az egésznek az a célja, hogy ne legyen kedvük erre jönni.
Ha már ekkora utat tettek meg az a pár száz km belefér; kerüljenek másfelé hisz arra kevésbé vegzálják õket esetleg még segítenek is nekik.
(mondjuk az is megér egy misét, hogy helóta barátaink miért nem papírozzák le õket - ja, hogy a friccek annak is örülnek, hogy nem borult be miattuk az euró? ezért inkább nem is baszogatják õket)
Az a helyzet hogy aki az USA-ba szeretne letelepedni legálisan, az 1. nem teheti meg, 2. ha valamilyen oknál fogva mégis szeretne legális bevándorló lenni, akkor hónapokig, sõt van hogy hosszú éveken át vizsgálják, papírokat intéztetnek vele, egészségügyi dolgokat csináltatnak, oltásokat, vérvételt, és nézik hogy kiféle-miféle ember, volt-e büntetve. Többszöri elbeszélgetésre hívják. Aláíratnak papírokat, hogy sose fog segélyt kérni ha bevándorol. Folyamatos, hosszú vizsgálat. Ismétlem, akár éveken át megy ez.
Itt meg a hírekben lehet olvasni hogy átmászik a kerítés alatt, kap egy papírt hogy hol jelentkezzen, aztán vagy oda megy, vagy nem. Sokszor biztos nem. Inkább megy a Keletibe, vesz egy jegyet és felfurakodik a vonatra. Semmilyen vizsgálat, senki nem tudja hogy kicsoda, hogy miért van ott. Lehet hogy tényleg háború elõl menekül, rokona van nyugaton, de jó esély van rá hogy segélyre utazó, vagy akár veszélyes ember. Lehet büntetett elõéletû, õrült, súlyosan fertõzõ beteg. Nem csak lehet, hanem biztosan vannak ilyenek közöttük. :hogymi:
"A menetben mozgolódás és zúgás támadt.
Értelmetlen kiáltások, paripák hánykolódása. A nyakak mintha megmerevedtek volna: mindenki a Várra bámult.
Akkor nézett fel Gergely is.
Hát lám, ott leng a budai kapun három nagy lófarkas zászló. A templomban, tornyokon is.
A kapuban pedig alabárdos török õrség turbánozik a magyar helyén.
- Elveszett Buda! - üvölti egy kísérteti hang.
S tõle, mint az átszálló széltõl az erdõ, megborzong a magyar sokaság.
A fakezû Cecey üvöltött.
Senki se felel. Az arcok sápadtak. És a némaságot még inkább átdermeszti egy müezzin éneke, aki a Boldogasszony temploma tornyáról messze szálló hangon énekli[...]
Gergely leszállott a lováról, és gyalog ment tovább Fürjessel.
- Hogyan történt ez a gazság? - kérdezte Gergely.
Fürjes vállat vont.
- A lehetõ legravaszabbul volt kieszelve. Míg mink a kis királlyal lent jártunk a táborban, a janicsárság beszállingózott a kapun, mintha az épületeket akarná megnézni. Csak lézengtek, bámultak. De egyre többen. Mikor már minden utca megtelt velük, egy kürtszóra elõrántották a fegyverüket, és mindenkit bekergettek a házakba."