Eredmény 1 to 10 of 1834

Topic: Illegális bevándorlás/bevándorlás/menekültek

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Sziasztok!

Általában csak olvasom a fórumot, ritkán írok. Most nagyon pörög a menekült téma mindenkinek van véleménye (btw; számomra döbbenet néha hogyan egymásnak estek ).

Csak egy gondolat; (kicsit elvonatkoztatok attól, hogy a nagy számok elve alapján nagy valószínûséggel az elborult szélsõségesek kis csoportjai is könnyen beszivárognak+a magyar kormány hogyan kezeli a helyzetet+van aki tényleg félti a családját/gyerekeit, rommá lõtték a házát, esetleg lehet hogy pont a szomszédját zsigerelték ki egy általunk is megtekinthetõ youtube videóban)

Lehet, hogy már írta valaki, de azért leírom az én gondolataimat is:

Csak én látok némi párhuzamot anno a kedves, "okos" romáink kanadai/angol/svéd menedékkérelme (bár õk jóval kevesebben voltak és hülyébben csinálták, hisz itthon nem volt olyan mértékû veszélyeztetettség -> utóbb mindenhonnan vissza is tolták õket...) illetve a mostani arab háborús(?) menekültek "stratégiájában"?

Azokra az életerõs ~18-35 év közötti fiatalokra gondolok akik a tömeg nagy részét képezik és akik egy jobb élet reményében eltüntetik az iratikat, mert máshogy esélyük sem lenne, hogy letelepedhessenek az EU-ban (szakképzettség, nyelv hiánya stb.)

Nem lehet kiszûrni ki az aki tényleg az életét félti és ki az aki csak a nyugati bevándorlásra és letelepedésre játszik. Szerintem ez a legnagyobb gáz.
    Ráadásul a média meg azok az országok akikhez csak kis részük jut el (még), könnyen döngeti a mellüket (ettõl különösen hánynom kell).

Eddig is voltak háborúk. Pár országon átjönnek míg ideérnek (és ekkor mindjárt érthetõbb pl. Ausztrália hozzáállása).
    A nagyrészük miért épp Németországba, Angliába akar eljutni?

(nem annyira) absztrakt példa: Itthon valamiért kitörne az anarchia és sikerülne átjutnom pl Amerikába vagy Angliába -> pikkpakk sikerülne az amit jelenleg fáradtságos munkával és viszonylag sok energiával tudnék elintézni/lepapírozni...

(Más kérdés, hogy én maradok itthon, mert szeretem ezt a "kurva országot" via. Gyurcsány hisz ez az otthonom, és inkább itt döglök meg - bármi is történjen - de nem azért mert nincs más választásom...)
    Last edited by PPp; 09-03-2015 at 05:38 PM.

A topic keresõszavai: