Eredeti hozzászóló
P. Dude
Épp errõl írtam a TEOTWAWKI témában. Ahogy olvasgatom itt a fórumot, a tapasztaltabb prepperek között is vannak, akik most elmennek ide-oda. Mindig elfogy valami, mindig be kell szerezni még valamit. Igazából most nincs olyan, amibõl ne kellene minimum fél éves készlet, az ételtõl a gyógyszeren keresztül a benzinen át az elemekig. Elõbb-utóbb ruhát is kell cserélni, azt meg nehéz lesz online. Hóm ofisz fogorvos sincs. Satöbbi. Egy hónap múlva ugyanúgy lesz valami, amiért menni kell. Két hónap múlva ugyanúgy.
Erre nem nagyon lehetett felkészülni, hogy egyik hétrõl a másikra áll az ország. A házhozszállítás már lutri, vagy lehet rendelni az adott terméket, vagy nem. Ha lehet, akkor gyakran mennyiségi korlátozással. És két-három hetes kiszállítási idõkkel. Van, hogy a rendszer készleten mutatja, aztán küldik a mailt, hogy mégse, nem tudunk belõle egy darabot sem szállítani. És nem kis cégnél, hanem megbízható profiknál. Fizetési oldal lefagy, stb.
Vagy ügyet kellene intézni, vagy receptet kell kiváltani, vagy szelektív szemetet elvinni. Vagy orvoshoz kell menni, vagy állatorvoshoz. Ismerõsömnek most halt meg a hozzátartozója, idõsotthonban volt, most utazik át a fél országon, intézi a temetést. A gyógyszertárak is össze-vissza, ha a harmadik patikában tudod kiváltani a receptet, akkor három patikánál fogsz sorbaállni. Sokan állandó gyógyszert szednek.
Dolgozni is be kell járni. Aki messzebb dolgozik és nincs kocsija, annak busszal. A legtöbb munkáltató leszarja a maszkokat, miegymást. Közép-Európa még messze van a fejlett munkajogi kultúrától, ez most látszik a legjobban.
Nem fog mûködni az otthon ülés, ez elég világosan látható, és nem is nagyon értem, hogy mit akarnak ezzel az egésszel. Szerintem fél évig sem lesz mûködõképes.