Eredeti hozzászóló
Tulelo
Ha polgárháború és anarchia, akkor én az erdõt nem választanám sok szempontból. Ha arra gondolunk, akkor az erdõ védhetetlen, bárki ki-be mászkálhat, nincsenek falak, kerítések. Háborúban portyázó csapatok lennének mindenütt, télen rögtön kiszúrnák a lábnyomokat. A tüzet látnák éjjel és a füstöt nappal. Bármilyen menedékhely esetén azonnali lebukás, mert abból tudnák valaki van a közelben.
Ahogy mondod, a tûz nem tökéletes és télen csak mozgással lehet a fagyást elkerülni. Viszont nem lehet 6 hónapon át alvás helyett is gyalogolni. Elég csak arra gondolni, hogy a kevésbé hideg fõvárosban is sorra fagynak a hajléktalanok, pedig õk be is tudnak húzódni helyekre. Van hogy nyugdíjasok a saját otthonaikban is megfagynak, mert nem telik nekik fûtésre.
Télen az erdõben a tûzrakás se annyira egyszerû, hiszen felhalmozott fád nem lehet, mert az lebuktatna, a többi fa pedig nedves, meg se gyullad. Se papír, se rongy, se más nincs az erdõben.
Persze ahogy mondtam, ez csak az én véleményem, csak azt írom le hogy én miért nem mennék az erdõnek. A hideg és az éhezés nagyon kegyetlen dolog tud lenni.
Gondolom másnak vannak ellenérvei, mindenki ossza meg hogy ki-mit gondol. :)