Ezt szerettem én is legjobban azokban az idõkben, amikor Londonban éldegéltem...tudtam mibõl fogyasztani
Printable View
Van egy listam, jelenleg 88 dolog van rajta, hosszas keresgelessel keszult, abbol szoltam valogatni. BOB nagyjabol kesz, most PLAN A- re gyujtogetek. De fix havi keret van.
Nálam van néhány újonnan vett dolog, de amíg nincs róluk videó, addig nem mondom meg hogy mik. ;)
Ennyi pénzért szerintetek megéri ez a MOL pontgyûjtõ akció keretében?
http://fiskars.mol.hu/termekek?gclid...FYRQ3god_CYAmg
BEAR GRYLLS Compact mini multi-funkciós szerszám
A link rosszul van bemásolva. A három pont helyén másnak kellene lennie.
http://fiskars.mol.hu/termekek?gclid...FYRQ3god_CYAmg
Nekem ez van, kisebb dolgokra jo, de,pl nem tudtam kihuzni a beletort nyilhegyet a raklapbol tegnap. TV-t viszont szereltem mar vele.
A linkedet nem nyitja meg...
Erre gondolsz?
http://www.amazon.co.uk/Gerber-Gryll...+Multicoloured
Par napja rendeltem meg...
Hétvégén láttam egy apukát Gerber machete-vel az oldalán..akkorát röhögtem rajta, ahogy adta az indiana jonest egy dzsungelszerszámmal az oldalán..:haha:ráadásul még narancssárga is meg nem egy szépség..itthon az erdõben pedig több hasznát veszed 1 kisbaltának, vagy kézifûrésznak.
Ez több okból sem ér semmit. Elõször is amint te is mondtad, gyerekjáték kinyitni.
Másodszor hiába is álcázod. Minden valamire való tolvaj tudja, hogy sokan rejtenek dolgokat könyvekbe vagy könyvek mögé. ha megnézi, próbálja kiszórni belõle a kötvényt, pénzt, stb-t, egybõl rájön, hogy kamukönyv aztán a lemezkazettát még egy szimpla kalapács is kinyitja.
De, még ha nem is néz bele, csak tolja lefelé a könyveket a polcról, hogy mi van mögöttük a koppanásából egybõl tudni fogja, mivel van dolga.
Pláne, ha kulcs és hasonló, zörgõs cucc van benne.
Szóval felejtõs!
Akkor már inkább csinálj egy ilyet!
Hidden safe under floor
egy ismerõsöm mesélte még tavaly:
betörtek hozzájuk - õ észre sem vette egy pár órán keresztül, csak amikor a szomszéd szólt hogy hozzájuk is betörtek (több lakásba a lépcsõházban ): kulccsal ( a rendõrség szerint egy szatyor különbözõ kulcsa van és próbálgatja ) kinyitották a több pontos biztonsági ajtót. Elvitték az ékszereket, illetve a pénzt. Csak az a fiók volt kiborítva amiben az ékszerek voltak. apénzt õk egy használt edzõcipõbe rejtették, de azt is megtalálták. Hogyan? Fémdetektorral: egy pár héttel késõbb a nyomozó mondta nekik, hogy az egyik helyen ugyanezek a betörõk ott felejtették.
szerintem tanulság: - riasztó: ha nem is távfelügyeletes, de legalább neked küldjön riasztást;
- széf: rögzített és zárt;
- nem tudom mennyire érzékenyek a fémdetektorok, de megoldás lehet valami nagyobb fém közelében elrejteni ( pl sütõ/háztartási gép, márha nem használod);
- fényképek,számlák az értékesebb tárgyakról - a biztosítónak/rendõrségnek.
"Természetesen" a biztosító nem fizetett, mert nem történt erõszakos behatolás. (az ékszerek: örökség volt -semmilyen hivatalos igazolás nem volt a létezésükre - végül az anyukája esküvõi képével sikerült igazolni)
A Te linked sem nyitja meg. :)
Szóval én erre gondoltam: http://www.kesedenyollo.com/kes/szer...31-000750.html
Ez most a MOL-nál 3790 Ft. Tudom, hogy a BG termékeknek nincs jó híre és nincs is rajtra sok funkció, de egyrészt nem sok pénzem van, s az ára miatt vonzó, másrészt egy 1000 Ft-os kínainál gondolom csak jobb a minõsége.
Itt egy teszt róla: http://www.youtube.com/watch?v=IL1D47oWFG0Idézet:
A multitoolnal a Te linkedet masoltam, azert nem nyitotta meg.
A szikravetorol -ami ma jott meg a postan- koszi a videot, bevallom elbizonytalanitottal, az amazonon dicserik, van masik is szerencsere, amit a brit seregben hasznalnak, ha jol tudom. Te mit ajanlanal?
Most rohogni fogsz, de ejfel utan nekilattam kiprobalni a nappali kozepen, alufoliara raktam vattat, s a harmadik huzasra gyulladt, ugy hogy elotte nem reszeltem, babraltam semmit.
Megtartom.
Mostmar csak azt nem ertem, hogy hol van rajta a ez a resz: Waterproof storage compartment for tinder????
Tegnap írtam egy listát a már meglévõ, és a még beszerzésre váró dolgokról. 5 különbözõ kategóriába soroltam a dolgokat: alap felszerelés, alap ruházat, +harci/taktkai dolgok, Eü-higéniás eszközök, és NBC/WMD elleni eszközök. Az utóbbi szükségességén erõsen gondolkodom, mert még ma is több millió tonna ilyen kemikália van, amit a nemzetközi szerzõdések ellenére sem semmisítettek meg. Kérdés, megéri-e mondjuk atropint, vagy VV felszereléseket beszerezni, illetve egyáltalán lehet-e.
Az utolsó kérdésedre válaszolva, lehetni lehet, a kérdés, hogy használni tudod-e? Egy gázvédõ ruha felvétele, levétele, a mentesítés mind felszerelést, tudást és rengeteg gyakorlást igényel.
Mérgezõ harcanyagok elleni védelemhez kell valami detektor is, (különben honnan tudod, hogy mikor kell védekezni) Nekem van egy vfk-66-om, de korlátozott a képessége, ráadásul a csövek is évtizedesek. Új csöveket lehetne venni németországból, de 5db 150$ és csak két évig jó a szavatossága.
Atropin öninjekciót nem tudom honnan lehetne beszerezni, mert bár 20-30 éves darabok korlátlanul hozzáférhetõk kérdés, hogy beadnád-e magadnak.
Sugárzásmérõje van valamikinek?
Amit találtam atropin ügyben az ebay-en az ez: http://tinyurl.com/bhf3zt2
Ez sem sokkal jobb, mint a régi RBV csomagok tartalma, ráadásul drága.
Létrehozok egy topicot a témának.
2013.februári állapot..Azóta folyamatosan bõvül, hamarosan új képet is rakok majd fel.
Csatolmány 139
Az Auchan-ban találtam a camping cuccok között:
GoCamp Travel Set:
2x 100ml flakon
1x 80ml spray-s falkon
2x 10ml tégely
1x átlátszó mûanyag tasak, villámzárral, csukópánttal
Csatolmány 140Csatolmány 141Csatolmány 142
és most jöjjön a lényeg!
Az ára: 300,-Ft igen háromszáz !!! forint.:thumbup
Gerber féle Bear Grylls kollekció darabjait volt szerencsém az egyik itteni osztrák túrabolt tulajdonos barátom révén kipróbálni élesben, olyan környezetben, ahol nyilván használni szeretnénk (tehát nem szobában, steril körülmények között). Már a próba elõtt sem voltam tõlük elragadtatva, hiszen Papica (Bushcraft oldalról) is eléggé lehúzta több terméküket, youtube-on is sok negatív kritikát kaptak a tesztelõktõl. Mindenesetre próbáltam ennek ellenére minden ellenérzésem félre tenni és adni egy esélyt nekik. A késekrõl annyit, hogy most ha jól tudom már a 3-ik szériánál tartanak. Az elsõ széria maga volt a katasztrófa, hiszen a nyele szétjött tollaság készítése közben. A második széria ezen hibáját már javították, de az éltartóssága valódi használat mellett nem valami jó. A harmadik széria már ezt próbálta kiküszöbölni, de ez az élezhetõség rovására ment. Ugyanis a dudvában nem minden esetben áll a rendelkezésünkre egy gyémántporos élezõ és ott bizony puritán eszközökkel kell néha beérni. A következõ tesztalanyom a Bear Gryyls féle szikravetõ volt, ami szerintem a kategóriájában az egyik legrosszabb. A próba során velem tartó kollégám/barátom kínai no name szikravetõjével is könnyebb volt begyújtani a kis faforgács kupacot közelrõl. Az eredeti svéd Light My Fire szikravetõ ebben a kategóriában verhetetlen, amibõl ráadásul most jött ki a 2.0 verzió (nem tudom anyagban is változott-e vagy csak robosztusabb, az új verziót még nem próbáltam, mert még mindig a lassan 2 éves régit használom:haha:). BG multitool eszközeibõl kipróbálhattuk a nagyobbik verziót (tehát nem a minit). Ez már valamivel használhatóbb eszköz, mint az eddig felsoroltak, de ha választanom kellene egy Leatherman Wingman vagy egy Gerber BG - Ultimate Multi-tool között, akkor az elõbbinél maradnék, már csak az ára miatt is jobb vétel a Leatherman Wingman, mert otthon Magyarországon is csak kb. 10-11 ezer Ft és minõségben szerintem egy lapon nem lehet õket említeni a Leatherman javára. Összességében nézve a dolgokat, azt tudom mondani, hogy én a Bear Grylls féle cuccokat inkább tartom egyfajta divat cikknek, mint minõségi céleszközöknek. Árukról nem is beszélve, mert túlárazottak és jobb minõségû felszerelést olcsóbban lehet megszerezni. Természetesen ez csak az én szubjektív véleményem és nem áll szándékomban ezzel bárkit is megbántani.
Vettem egy fegyvermarkolatot és egy elsütõbillentyût néhány másik kisebb alkatrésszel. Ahhoz képest hogy most rendeltem, keresztül jött az egész országon 2 munkanap alatt. Pedig postán küldték és nem gyorsítottan csomagküldõ szolgálattal. Nagyon meg vagyok elégedve. :tapsol:
Ma vettem egy MFH tárdobálót, és egy FireFlash szikravetõt. A tárdobáló-zsebek között volt M-tramp is, ami a szolnoki Reintex cég márkája, ám mivel gondolom az is Kínában készül, ezért inkább az MFH-t választottam, az drágább, de jobb.
A FireFlash szikravetõ az egyik legjobb volt a bolt kínálatából, ám a papírzsebkendõt csak nehezen sikerült vele begyújtanom, és még meg is sebesítettem magam...Lehet én vagyok a béna :D
Ezt vettem és most rászereltem a Remingtonra.
Már meg van egy ideje, de csak most jutottam oda hogy videót készítsek róla.
http://www.youtube.com/watch?v=rKpHb1PFQ1c
:beer:
Opsec - nem túl okos ötlet széles világ elé tárni, mert vannak ismerõseim, akik majd mennek és elveszik - ez az õ stratégiájuk, s hidd el, el is fogják venni, ha értéke van.
Viszont szívesen részt veszek privátban szervezett, csoportos beszerzésekben olyan termékekkel, amiket lerendel a brigád egy adott helyre, majd mindenki felveszi. Tárolóeszközök, nagy tömegû, nagykeráras tartós élelmiszer, stb.
A beargryllis féle kacatokra pedig egy forintot nem szabad pazarolni. Én csak olyan eszközöket veszek, amelyek garantáltan mûködnek, mert amikor használni kell, az olcs nagyon drága is lehet, mondjuk az életed lesz az ára.
Ismerõsre két hete rátörték az ajtót erdõ alatti házában. Gázpisztolya volt, ppk, természetesen az elsõ
lövés után nem töltött újra. Végül megoldotta a problémát, piszok nagy szerencséje volt, de elég volt csak ránéznem, hogy maga mondja, önvédelemre, csak forgót..vagy a szerencséseknek Glockot.
Csak bevált és letesztelt dolgot szabad venni, ez a lényeg, a marketingeseknek ne adj kenyeret.
Én most hoztam az egyik barátomnak, ugyan nyílt irányzékos huzagolt cserecsövet Rem.870 expresshez...hivatalosan 85.000.- HUF...ha ez segít a viszonyításhoz.
Túrázáshoz szeretnék egy kemping tûzhelyet venni.
Van valami jól bevált típus? Milyen szempontok fontosak?
De hogy ne legyek teljesen "offtopic":
Vettem régebben egy BRS-8 -at, gondoltam túrázni gázzal használom, a kiskertben pedig használt étolajjal.
De benéztem, mert nem gázolajjal megy hanem benzinnel.
Gázzal sem tudom használni, mert a palackot nem tudom rákötni, lehet másfajta palackhoz készült.
Kiránduláshoz meg nem szeretnék büdös benzines cuccot a csomagba rakni.
Valami denaturált szeszes cucc (azt akár házilag is el lehet készíteni)?
Sokáig ez volt nálunk, mit ki nem bírt;)
http://www.operationeastwind.com/EB/...g/primus.shtml
Ilyen volt a 2 db kávéfõzõnk, és még 1 megvan!!
http://galeriasavaria.hu/termekek/re...ping-kavefozo/
Kéz alól vettük mindkettõt ismerõstõl.
Ha használat után úgy el lehet csomagolni hogy ne kelljen takarítani, nem folyik ki, nem büdös, akkor az is jó.
De talán a gázosnál egyszerûbb, tisztább nincs. Ez nem "geddonra" kell, használom amíg lehet venni palackot :).
Én ezt használom.
http://www.legiosmilitary.hu/index.p...elegito-detail
Swiss m1 stove a hivatalos neve.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pHZIq4Ow4IU
Pont belefér a Decathlonos behajtható fülû alupohárba. Még pár teafilter cukor egy zacsiban és komplett túlélõ fõzõkészlet. Most teszteltük az kb. 7 perc alatt forralt fel egy bögre hideg vizet. Ehhez kb. 1-2 evõkanál gélt használ el.
Olcsón után tölthetõ, mert vettem hozzá kb. 4 kg chafing gélt. Kb. 1000 évig elég.
Hasznos kiegészítõ egy alul felül megnyitott 3 sorban kilyukasztott tescos kukorica konzervdoboz (pont rá megy szélfogónak) és egy befõttesüveg tetõ átfúrva egy csavarral pohárra fedõnek.
A zselé hasznos tûzgyújtásnál is indítónak. Kipróbáltam mûködik akkor is ha 24 órára a fagyasztóba tettem ekkor szikra vetõ nem gyújtotta pattogott rajta, de nyílt lángtól azonnal égett.
Érdemes használni hozzá multifogót, mert minden alkatrész forró.
Ha nem akarod megégetni magad akkor gyufával gyújtsd meg.
Elõször állítsd fel szedd le a foliát, tedd rá a kis állványt és tedd köré a kilyukasztott konzervdobozt. Így pont rámegy a Decás pohár nincs hõvesztesség.
Nem érdemes a hozzáadott gyufát elhasználni, hanem használj az összeállítás után szikravetõt, vagy márts bele a zselébe mondjuk egy levélszárat ezt már könnyû öngyújtóval is meggyújtani. Érdemes elõre összeállítani, mint az égõ gél fölé nyúlkálni. Leállítás: Vedd ki kis állványt a konzervdobozból, vedd le a szélfogót és így már simán a saját tetejével eloltható.
Elnézést a hosszú posztért, de próbáltam a saját tapasztalataimat is megírni.
Abból szempontból is jó, hogy kicsi könnyû és nincs ami elromoljon benne hidegben is mûködik nincs nagyon szaga (sarkvidéki különleges egységek is használják). Jó helye lenne egy BOB-ban is.
Nem is tudtam hogy ilyen is van. Nagyon ügyes kis eszköz és nem is drága.
aksurv,
Utántöltõt hol lehet venni?
Szeretném egy helyrõl megrendelni, ne legyen dupla postaköltség, de a linkelt oldalon azt nem találtam.
Én primus féle gázfõzõket használok és eddig tökéletesen beváltak. Megbízhatóak, kiváló minõséget képviselnek, viszonylag könnyûek és a hatásfokuk is nagyon jó. Itt körbe tudsz nézni egyéb tábori konyha eszközök terén is: http://www.mountex.hu/webshop/outdoor_konyha
Nekem az egyik szakács barátom hozott, õk ilyen égõkkel tartják melegen a kaját fogadásokon.
Chafing paszta néven találsz rá találatot. etanolosat javaslok, metanol nagyon mérgezõ, nem tennék ezzel töltött cuccot a hátizsákomba a kajám mellé.
http://poharas.hu/termek.php?product...schafingpaszta