0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ez több okból sem ér semmit. Elõször is amint te is mondtad, gyerekjáték kinyitni.
Másodszor hiába is álcázod. Minden valamire való tolvaj tudja, hogy sokan rejtenek dolgokat könyvekbe vagy könyvek mögé. ha megnézi, próbálja kiszórni belõle a kötvényt, pénzt, stb-t, egybõl rájön, hogy kamukönyv aztán a lemezkazettát még egy szimpla kalapács is kinyitja.
De, még ha nem is néz bele, csak tolja lefelé a könyveket a polcról, hogy mi van mögöttük a koppanásából egybõl tudni fogja, mivel van dolga.
Pláne, ha kulcs és hasonló, zörgõs cucc van benne.
Szóval felejtõs!
Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu
Thumbs Up |
Akkor már inkább csinálj egy ilyet!
Hidden safe under floor
Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu
Thumbs Up |
egy ismerõsöm mesélte még tavaly:
betörtek hozzájuk - õ észre sem vette egy pár órán keresztül, csak amikor a szomszéd szólt hogy hozzájuk is betörtek (több lakásba a lépcsõházban ): kulccsal ( a rendõrség szerint egy szatyor különbözõ kulcsa van és próbálgatja ) kinyitották a több pontos biztonsági ajtót. Elvitték az ékszereket, illetve a pénzt. Csak az a fiók volt kiborítva amiben az ékszerek voltak. apénzt õk egy használt edzõcipõbe rejtették, de azt is megtalálták. Hogyan? Fémdetektorral: egy pár héttel késõbb a nyomozó mondta nekik, hogy az egyik helyen ugyanezek a betörõk ott felejtették.
szerintem tanulság: - riasztó: ha nem is távfelügyeletes, de legalább neked küldjön riasztást;
- széf: rögzített és zárt;
- nem tudom mennyire érzékenyek a fémdetektorok, de megoldás lehet valami nagyobb fém közelében elrejteni ( pl sütõ/háztartási gép, márha nem használod);
- fényképek,számlák az értékesebb tárgyakról - a biztosítónak/rendõrségnek.
"Természetesen" a biztosító nem fizetett, mert nem történt erõszakos behatolás. (az ékszerek: örökség volt -semmilyen hivatalos igazolás nem volt a létezésükre - végül az anyukája esküvõi képével sikerült igazolni)
A Te linked sem nyitja meg.
Szóval én erre gondoltam: http://www.kesedenyollo.com/kes/szer...31-000750.html
Ez most a MOL-nál 3790 Ft. Tudom, hogy a BG termékeknek nincs jó híre és nincs is rajtra sok funkció, de egyrészt nem sok pénzem van, s az ára miatt vonzó, másrészt egy 1000 Ft-os kínainál gondolom csak jobb a minõsége.
Itt egy teszt róla: http://www.youtube.com/watch?v=IL1D47oWFG0
Most rohogni fogsz, de ejfel utan nekilattam kiprobalni a nappali kozepen, alufoliara raktam vattat, s a harmadik huzasra gyulladt, ugy hogy elotte nem reszeltem, babraltam semmit.
Megtartom.
Mostmar csak azt nem ertem, hogy hol van rajta a ez a resz: Waterproof storage compartment for tinder????
Thumbs Up |
Tegnap írtam egy listát a már meglévõ, és a még beszerzésre váró dolgokról. 5 különbözõ kategóriába soroltam a dolgokat: alap felszerelés, alap ruházat, +harci/taktkai dolgok, Eü-higéniás eszközök, és NBC/WMD elleni eszközök. Az utóbbi szükségességén erõsen gondolkodom, mert még ma is több millió tonna ilyen kemikália van, amit a nemzetközi szerzõdések ellenére sem semmisítettek meg. Kérdés, megéri-e mondjuk atropint, vagy VV felszereléseket beszerezni, illetve egyáltalán lehet-e.
Az utolsó kérdésedre válaszolva, lehetni lehet, a kérdés, hogy használni tudod-e? Egy gázvédõ ruha felvétele, levétele, a mentesítés mind felszerelést, tudást és rengeteg gyakorlást igényel.
Mérgezõ harcanyagok elleni védelemhez kell valami detektor is, (különben honnan tudod, hogy mikor kell védekezni) Nekem van egy vfk-66-om, de korlátozott a képessége, ráadásul a csövek is évtizedesek. Új csöveket lehetne venni németországból, de 5db 150$ és csak két évig jó a szavatossága.
Atropin öninjekciót nem tudom honnan lehetne beszerezni, mert bár 20-30 éves darabok korlátlanul hozzáférhetõk kérdés, hogy beadnád-e magadnak.
Sugárzásmérõje van valamikinek?
Csak a paranoid marad életben? - kemenyidok.blog.hu
Amit találtam atropin ügyben az ebay-en az ez: http://tinyurl.com/bhf3zt2
Ez sem sokkal jobb, mint a régi RBV csomagok tartalma, ráadásul drága.
Létrehozok egy topicot a témának.
Csak a paranoid marad életben? - kemenyidok.blog.hu