Melyik csapatban vagy ?
Ezeket látom.
Magyarok
HA5KDR_FANKLUB
Lakóautó klub
Bárdos család
Kamionos csatorna
Magyar CB-Rádió Klub
ditróiak csapata
Printable View
Néhanapján, ha kell telefon akkor megvagyok a jó öreg féltéglával.
1-2 év és talán már elérik a telefonok azt a teljesítményt, amit már érdemes lesz számomra megvenni. Egy Ubuntu os-el vagy CyanogenMod-al gyárilag persze.
Habár inkább egy jobb táblagépet vennék opcionális SIM foglalattal és akkor a filmnézés/videózás téma is letudva.
Egyenlõre meg a fene fog költeni egy pénzzabáló telefonra--> egyenlegfeltöltés/elõfizetés, internetdíj és szervízdíj(esetenként), mert házilag a legtöbb alkatrészt nem tudom kicserélni (ahogy a PC esetében).
Nem nagy elvárás a rugalmasság egy telefonnal szemben - mondom én mint (ön képzett)rendszergazda és felkészülõ.
Tehát meg sem nézted. :duhos:
Nekem pl. lumia 920 van, azzal használom... ;)
Zello használható az alábbi platformokon:
- android (1.5-tõl felfelé)
- iphone (4.3-tól felfelé)
- windows phone (8.0-tól felfelé)
- windows pc (mind)
- blackberry (5.0-tól felfelé)
Nos ha valakinek van okostelefonja akkor már csak kifogása lehet miért nem próbálja ki. Morpeus azért csinálta a prepper szobát, hogy tudjunk egymással szóban is kommunikálni, mindenki kitapasztalja kb. hogy mûködnek az ilyen rádiós egyirányú beszélgetések. Érdemes kipróbálni és nem is foglal sok helyet, mobil adatforgalom is kicsi de ha van wifi a közelben az sem kopik. Szóval hajrá!!!
OK megy a Zello nálam Pc-n és Androidon. Aki rádiózott annak nem szokatlan az egyirányú kommunikáció.
Néhány szó a használatról, bocs nem azoknak szól akiknek a könyökén jön ki. :D
Csatornák nyilvánosak aki rajta van az mind hallja a forgalmazást.
(beszéd végén kicsivel késõbb engedjék el a Push gombot, lehessen hallani az utolsó szavakat is, aki be akar kapcsolódni a beszélgetésbe illik bejelentkezni bemutatkozni, ha nem akar forgalmazni többet jelentse be, hogy kilép, illik elköszönni)
megvan letöltöttem de most hogyan tovább ?
Elindítod, be vagy regisztrálva, van felhasználóneved eddig gondolom meg vagy.
A hamburgerre kattints (három vonal egymáson), ott pedig a channels ikonra. Alul a + jelre, a bejövõ oldalon a "Find a channel"-re.
Következõ oldalon írd be ezt: Prepper_hu de az is elég ha beírod prepper és a találati listán lejjebb gördítesz. Ott megtalálod a Prepper_HU csatornát.
Ráböksz és megnyomod a bejövõ oldal alján a + jelet.
Valami ilyesmi :)
Windows phone-on sajnos nem, angolul tud csak, mondjuk kb. semmi angoltudás nem kell hozzá.
Regnél két baja lehet: vagy a választott felhasználónév nem tetszik neki (mert már van olyan, esetleg ékezetekkel nem szeret dolgozni ezt nem tudom) illetve a jelszó nem tetszik amit adtál neki, ez a másik lehetõség. Elvileg kiírja ha baja van valahol, mert nekem sem fogadta el a fórumos felhasználónevem így ott mással vagyok regisztrálva.
Ha nagyon nem megy akkor írd be mi a hibaüzenet amit ír. Mintha valami piros keretbe jönne fel a felhasználónév körül...
már megvan kitaláltam látok két tagot is
morpheust és még efy embert
már + 2
Ok fent vagyok.
Akkor:
Látom aki bent van. Mindenki hallja aki bent van? Vagy személyenként adunk? Úgy látom visszajátszható?
Valamit sikerült Murpheusszal beszélni, bár inkább én hallottam õt, mert mire rájöttem hogy lehet a mikrofont felerõsíteni addigra ki is lépet..
Hát igen, aki nem panelban üldögél annak mindig van dolga.. :)
Ha beléptél a Prepper_Hu csoportba akkor mindenki hall mindent amit mondasz. Lehet általános hívást és lehet névre szóló hívást indítani ennek megfelelõen jön reá a válasz.
Javasolnám a bejelentkezéskor a fórumos nick név használatát, nem kellene esetleges nem fórumos idegeneknek kiadni a nevünket.
Igen ez elõnyös lenne de az enyém pl. már foglalt volt a zello-s közösségben, így egy kimondhatatlanul elolvashatatlan néven vagyok fent a zellon :D
Mondjuk hozzátenném Pityubátyám álneve elég árulkodó, vezetéknév meg alapvetõen nem használatos internetes kommunikáció során.
Egyébként amig fent vagyok addig vissza tudom játszani amit forgalmaztunk, TEHÁT:
Valahol ez tárolódik.. !!!
Nem akar valaki külön egy ZELLO topikot nyitni?
Érdemes lenne nem ezt a mobilos/rádióst használni ennek.
Mivel a raktáros már foglalt volt, így jelzem legalább a hovatartozást is :)
Csak benéztem, nincs okoscuccom, a gép meg nincs felkészítve hangos kommunikációra.
Pedig vártam hogy beszóóósz nekem! :D
Zavar a beszélgetés letárolása ! (mondjuk nem titkolják) Kidobom ennyi volt, Pityubá kilépett.
Skype-on is sokat késik a hang, kérdem én hol kóvályog addig, ott is letárolják ? csak ezt õk nem kötik az orrunkra ?
Bõven elég ha a telefonbeszélgetéseinket 6 hónapig tárolja a szolgáltató. (fene se tudja, hogy utána törlik-é) :confused:
Ingyen letölthetõ 10 napig a híres GPS navigáció. App Store és a Google play-ról.
iGO SzülinApp alkalmazás a legfrissebb Magyarország térképünkkel! Magyarország, Neked! http://www.igonavigation.com/szulinapp
És szerintem igazuk is van.
Gondolt már valaki arra, hogy berakja a kezét a mikrohullámú sütõbe miközben az mûködik - gondolom nem. Benne van kézi könyvében is.
A Wifi is hasonló hatással bír csak kb. 1500X kisebb intenzitásban, mert ugyanúgy az 5 GHz-es frekvencián mûködnek, ami a vízmolekulákat mozgásra készteti.
A Wifire meg elfelejtették odaírni a veszélyességét mert az több mint ezerszer kisebb intenzitású (a norma alatt van).
Leginkább az a veszélyes (hosszútávon) ha valaki nagyon sokat telefonál mobillal és állandóan nála van vagy a mûködõ Wifi router ott van a közvetlen közelében.
Sose értettem mire jó a WIFI. Legyen egy dugasz, meg legyen nálad egy másfél méteres kábel. Elfér zsebben.
Albérlet, nem átfúrható falak. Cég, erõs 3antennás, és ügyféltérben bárhol tudsz mutogatni dolgokat, kipróbálni készülékeket. A ma emberének kell, mert ha nincs f*bok, jön a kétségbeesés, meg miegymás...
Én a ma embere vagyok, de sose kellett WIFI. :)
Ez olyan akkor mint a dohányzás. El lehet mondani, hogy ha nem akarsz rákot, akkor ne cigizz. Jó, de ha más cigizik, a füstöt én is belélegzem. Ez akkora a WIFI-re még inkább érvényes.
Csak két apró pontosítás:
A mikrohullámú sütõ és a IEEE 802.11 b/g/n szabványú Wifi is 2,4 GHz frekvencián mûködik. (Vannak 5 GHz frekvencián mûködõek is, IEEE 802.11 a/n/ac, de azok pont nem akadnak össze mikrókkal.)
Az átlagos háztartási mikrohullámú sütõ 1 kW teljesítményû, a Wifi adója a Magyarországon érvényes törvényi szabályozás szerint max. 100 mW. Így a kettõ közötti különbség 10 000 szeres.
Az élettani hatásokról nem vitatkozok, mert egymásnak ellentmondó kutatási eredmények vannak a témában és nem értek hozzá annyira, hogy megcáfolhatatlan érvekkel támasszam alá a véleményemet. Én nem a lakossági felhasználású mikrohullámú technológiától félteném az egészségemet, az ipari adatátvitel technika sokkal nagyobb teljesítménnyel dolgozik.
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1...9relt_%C3%B3ra
Na akkor ennyit a sugárzás-mentességrõl...
Hasznos és nagyon részletes offline térkép GPS helyjelzéssel, (több országgal is)
HuMap
https://play.google.com/store/apps/d...sh.humap&hl=hu
Ajánlom!
https://lh5.ggpht.com/q5mIf4Aw2tqbku...0uQK82XJw=h900
Windows phone 10-re érdekes lehet: Emergency kit
Én havonta 50 dollárt fizettem az asszony telefonja miatt. Most váltottunk. Az elõbb rendeltünk egy 69 dolláros mobilt, amiért nem havi 50-et kell majd ezentúl fizetni, hanem csak 16 dollárt. Ezen így évente megspórolok több mint 100ezer forintot. Nagyon nem mindegy. :-/ Egy kisebb mobilszolgáltatóra váltottunk, mert a nagyok azok teljesen lehúzzák az embert. Mondjuk az asszony telefonja lesz ez is, nekem nem kell. :) Így viszont most már elugorhatok a fegyverboltba és megkérdezhetem õket hogy összeraknák-e a régi AK-mat, hogy azzal se legyen majd többet gondom. :haha:
Milyen alkatrész kell az AK-ba? Mert összerakni csak nem viszed el....
Van hozzá minden, csak szegecsek nincsenek, de azt majd szerez bele a boltos. Az filléres ügy. Minden más van hozzá. Amúgy de, AK-t összerakni marha bonyolult és gépek kellenek hozzá. Csõ is "szûz", lyukat kell rá fúrjanak. Én amúgy se kókányolnék vele, még ha lenne is hozzá gépem.
A lényeg hogy a telefonnal most spórolok, úgyhogy lesz rá 200-300 dollárom. :)
:duhos: Nem megy és nem tudják megoldani. Azt mondják hogy "nincs elég térerõ". Aha, 5-bõl 4 csík. Szerintem az elég térerõ. Az torony is itt van 5 kilométerre a sarkon. Sehol egy hegy vagy domb, csak erdõ, aminek nem kellene problémát jelentenie. Úgyhogy ennyit errõl. Az 1 havi díjat visszafizetik, de a telefon marad. Viszont független, szóval majd a T-mobillal meglátjuk hogy mit tudunk összehozni. Elvileg van 3 dolláros szolgáltatásuk, 30 perc telefon, 30 SMS utána fizetõs. Ha nem válik be, van 25 dolláros korlátlan. Az is jobb mint a múltkori 50 dolláros havidíjas. Akárhogy is, ha a 3 dolláros mûködik, akkor 156 ezer forintot spórolok majd évente. Az úgy nem lenne rossz. Ha a drágább kell, akkor is lesz évi $300 spórolás. Mindenképpen oké.
De gõzöm sincs hogy mi volt ennek a szolgáltatónak a baja. Ha 4 vonalas az erõsség akkor mûködnie kellene a rendszernek. Nem megy át a csörgés a tölgyfaleveleken vagy mi?
Mûködik az új telefonkártyánk. Havi 48 dollár helyett, havi 3-at fizetünk. Ez éves szinten 151 ezer forintos megtakarítást fog jelenteni. Köszönet a szolgáltatónak, meg hogy egyáltalán mûködik a rendszer. 4 vonal az 5-bõl! :admire: :tapsol:
Kezdõ androidos vagyok.
Lenne máris egy kérdésem: ha a play áruházban vásárolok egy programot, az eszközhöz vagy a google-s emailhez van rendelve?
Vagyis tudom másik androidos eszközön is használni a fizetõs verziót? Pl. telefont cserélek vagy táblagépen is akarom használni a telefon mellett.