FCI Dog dance World Championship 2016 – Freestyle final - Lusy Imbergerova and Deril (Italy)
https://www.youtube.com/watch?v=GL3DXJE9UJk
Printable View
FCI Dog dance World Championship 2016 – Freestyle final - Lusy Imbergerova and Deril (Italy)
https://www.youtube.com/watch?v=GL3DXJE9UJk
Eladtam a tenyészkutyákat idõhiány miatt, így egyedül maradt a labrador kanunk. Nagyon vágyott a társaságra, így szereztem mellé egy lányt. Rudi 1 éves lesz január elején, a másik meg 8 hónapos. Egész nap képesek játszani. Jó látni, hogy ilyen boldogok. A jövõ évtõl gondolom tele leszûnk kiskutyákkal. Ha valakit érdekel majd fajtatiszta zsemleszínû labrador kis pénzért, akkor az nyugodtan keressen.
Napok óta próbálják a tüzijátékokat, de tegnap este volt egy 5 perces sorozat. A két kutyát néztem, hogy miként reagálnak rá és szerencsére teljesen figyelmen kívül hagyták. Úgy gondolom nem lesz gond ma éjszaka sem.
Sajnálom azt a sok kutyát aki ma este valamiért elkóborol otthonról.
Én ha lövök a hátsó kertben, a macskáinkat egyáltalán nem érdekli.
http://kutya.hu/Cikk.aspx?id=5641
Korai tibeti feljegyzések említenek egy kistermetû házikutyát, mely éppolyan vastag bundájú, mint a tibeti masztiff, de sokkal jobb hallása révén az õ feladata volt veszély esetén riasztani termetesebb társait.
Szerintem nem egyformán hat a kutyákra sem a hangzavar.Függhet fajtától,kortól,hallásélességtõl,nevelést l,idegrendszertõl.
Nem árt ha a gazdi ismeri a kutyáját.
Azt már megfigyeltem a természetben kalandozások során,hogy iszonyat messzirõl meghall mindent a kiskutyám és jelez.De viszont óvni kell az ilyen sokkhatásoktól,mint a petárdázás,mert Õt jobban igénybe veszi,mint minket.Hangosabb,riasztóbb lehet nekik,mint nekünk.Ráadásul,nem is tudják,hogy most mi van,mi történt,miért van ez?!
Vannak tudományos megfigyelések/vizsgálatok fajtákra, de adott fajtán belül két egyed se egyforma. Nekünk nincs macskánk, de anyóséknál van 3 is. Azok például nem reagálnak a petárda zajra. Nem is igazán hallottam még olyan macskát akit zavarna. Viszont a kutyákat nagyon ingerli, sajnos...
Volt egy német vizslánk, õ ha durranást hallott már kapkodta is a fejét hol esik le valami :)
Gondolj arra hogy sok kutyát vadászni visznek, vagy rendõröknek segítenek és kergetik a rablót lövöldözés közben, vagy akár háborús övezetbe is kiviszik õket.
Szerintem csak némelyik kutya allergiás a hangos zajra. Volt egy kutyánk, az tényleg félt a tûzijátéktól. De nem a hangjától, mert a belvárosban volt tûzijáték, a kutya meg a város szélén volt. Szóval nem a hangerõ volt a lényeg, hanem csak hogy valami halkan puffogott. Nem tudom mi volt vele a baja. (Azt még hozzátenném hogy rossz körülmények közül érkezett a házunkhoz, az elõzõ gazdája nagyon rosszul bánt vele. Lehetséges hogy ez egy ok arra, ha egy kutya nem szereti a tüzijáték hangját? Amúgy semmi mástól nem félt. De a tûzijátéktól se õrült meg, csak csendben bujkált, meg olyankor be akart jönni a házba.) Talán csak az volt a baja, hogy évente csak 2-szer történt és emiatt furának érezte és összezavarodott tõle. De nem volt gond, elbújt a házában, meg volt hogy beengedtük. Kibírta azt a 10 percet, utána meg nem volt problémája.
Mi azért kiskorában szoktattuk a durrogáshoz. Most a yorkik nagyon félnek, pedig ahogy mondod, csak halk puffanások hallatszanak be a lakásba.
Francia buldogunknak meg ez lesz az elsõ szilvesztere, majd kiderül.
Katonaként minden lövészetre, kézigránát dobálásra, robbantásra és harcászati gyakorlatra kihozták az õrkutyákat. A szikra mentes vontatókat (patkolatlan ló) a lõszerraktárból meg a laktanyában szoktatták a zajokhoz. A végén már le se sz.... az egészet.n Tanulság itt is: FELKÉSZÜLÉS!
Amig a kutya haziallat szintjen van igen. De ha visszavadul es teljesen elveszti az embertol valo felelmet es mar nem tekint az emberre mint gazda, vagy falkavezer onnantol kezdve veszelyesek lesznek.
Bar egy falka tacskoval en is siman elbanok de egy gebasz utan az elvadult kutyak kozott lesznek meretes joszagok is.
Apóséknál szomszédba betörtek A kutyák átmentek. 1 kuvaszkeverék + 3 tacskó. Nagyot lefújta, erre 3 kicsi összeszabta, de csúnyán. A falon is felszaladtak hogy feljebb támadjanak. A tacskókról azt kell tudni, hogy háziasított pszichopaták. Épeszû kutya nem megy le az anyaróka üregében a vaksötétben és nem kezdeményez harcot a kölykeit védõ állattal.
"A tacskókról azt kell tudni, hogy háziasított pszichopaták."
Ez nagyon tetszik!
Egy Minnesota-i kisvárosban újraválasztották a polgármestert. (Aki egy kutya.)
http://myfox8.com/2016/08/24/minneso...-as-its-mayor/
http://www.huffingtonpost.com/entry/...b00d9c3a19cb19
Az elsõ köztisztviselõ, aki nem ugat marhaságokat :haha:
Ne felejtsd el a macska polgármestert aki 15 évig volt polgármester egy alaszkai kisvárosban. ;) Bár lehet hogy õ már nyugdíjba vonult.
Mikor egy oposszum hívatlanul bemegy a házadba, de a kutyád a kidobó.
https://twitter.com/Drift0r/status/862668210356723712
:haha:
Sziesztáznak a "házörzõink"! Csak akkor jelentenek veszélyt, ha nem veszi õket észre az ember és átesik rajtuk...
Rendõrkutya utolsó útja az állatorvoshoz
http://i.imgur.com/YYJM14L.jpg
Nagyon érdekes kérdésem lenne. Kutyát macskát, vagy akár sólymot, vagy bármi ilyesmit be lehetne tanítani arra, hogy csuklóvastag éghetõ fadarabokat összegyûjtsön az erdõbõl?
Ha tavasztól õszig dolgozik télre meglenne a tüzelõ. Cserébe kapna kaját, finom kaját. Nem a száraz tápot.
Ugyan miért lenne ez akkora hülyeség? Egy fiatalabb kutyában annyi energia van mint az atombomba. Össze vissza rohangál, rágcsál, ás, keres, kerget ezt-azt. Például amikor kerti tavat ástunk a kutya is beállt ásni és látszólag nagyon élvezte. Van annyira intelligens a kutya, hogy erre betanítsad, kérdés, hogy van-e az erdõben annyi lehullott vacak, ami pont jó a kutyának, stb.
Napi 4-5 kilót kéne összeszednie tavasztól õszig. Az nem lehet több 6-10 nagyobb darabnál ezeket simán megtalálja. Két kutya már még hatékonyabb lenne. Fenyvesben pl tobozokat összeszednék. Ha nem olyan a szomszédság, hogy híre megy és valaki poénból agyonüti / lövi a kutyát szerintem nem lenne ezzel gond. Akár még gombaszedésre is be lehetne tanítani szagról felismerné a jó gombákat.
Van ezeken kívül olyan állat, vagy madár ami önkéntelenül gyûjti a fát és betanítható? Például fészeképítõ madarak.
Hadseregnyi madár kellene ahhoz hogy fészek alapanyagból folyamatos meleg legyen. Macska biztos nem hurcolna fát, de szerintem kutya se. Inkább azt mondanám hogy esélyesebb a kutyát vadászatra tanítani, vagy ételt kerestetni vele. :)
Be lehet tanítani a kutyát úgy vadászni, hogy magától levadássza és elhozza a friss vadat, vagy mindenképpen menni kellene vele?
Nem tudom, a mi kutyáink csak bezárt háztáji szárnyasokat öltek meg. :-I
Ha a macska hoz a gazdájának egeret, madarat és patkányt, akkor talán egy kutya is meg tudná tenni. Bár nagyon nem vagyok benne biztos. :)
Nem lenne egyszerûbb egy kis kocsit szerezni aztán azon a két kis kezeddel összegyûjtött fát hazahúzni? Vadászat pedig ebben a formában illegális, illetve nem, a vadász kutya nem azért van, hogy elvégezze a melót helyetted. Õ segít, de neked kell lelõni a vadat.
Hogy milyen durva tudatmódosító szerek vannak manapság..... :haha: :haha:
Akkor feltennék egy olyan kérdést is, hogy elõfordulhat-e, hogy beépített ügynökök gyengítik a prepper fórum hitelességét, hogy felforgatást okozzanak. Ezek olyan emberek akik érdemi hozzászólások helyett csak kötekednek és röhögnek a másikon. Nem egyszerû buta trollok, hanem az igazi ellenség.
Mégis miért lenne ostobaság egy kutyát bármire is betanítani?
"Vadászat pedig ebben a formában illegális, illetve nem, a vadász kutya nem azért van, hogy elvégezze a melót helyetted."
Bocsi, de úgy tudom ez egy prepper fórum, és már többen nekimentek annak a témának, hogy a túlélés szempontjából nem biztos, hogy számít mi legalális vagy illegális. Olyan helyzetben ahol gáz van (megsúgom már most gáz van) nem árthat ha van egy két betanított segítõd, ami nem csak simogatásra jó meg sétáltatásra, meg arra, hogy kõolaj alapú ipargazdaság által gyártott szeméttel etesd. Szóval egyszerûen nem értem az ilyen válaszokat.
Mirõl szeretnétek csevegni? Babajátékokról? Esetleg nyissunk egy erdei ügyvédi irodát?
Elméleti szinten érdekel a dolog és lehet, hogy egyesek jól szórakoznak, de mások meg esetleg hasznosnak vehetik az információkat.