Csatolmány 4053
GDR NVA szolgálati bõr csizma. Teljesen új. 5.800.-Ft.
Ma kaptam meg, reggel óta a lábamon puhul.:)
Printable View
Csatolmány 4053
GDR NVA szolgálati bõr csizma. Teljesen új. 5.800.-Ft.
Ma kaptam meg, reggel óta a lábamon puhul.:)
Biztosan tudnom kellene, de mi az a GDR NVA? Milyennek találod? Bélés van benne? Télen használható?
Kelet-Németország hadserege volt.:)
Hasított bõr bélése van, nagyon jó. Minden évszakban használható.
Volt már néhány bakancsom, általában 1-2 évet bírnak ki nálam szétesés nélkül. Eddig a 85M bírta tíz évig. Egy ideje viszont csizma párti lettem. Próbálkoztam Horthy korszakbeli tiszti csizmákkal. Nem jöttek fel a vádlimra. Végsõ megoldásként csak a német hadseregbe vetettem a bizalmam és nem csalódtam. Tökéletesen passzentos, még egy térdzokni, kapca vagy molinó is aláfér, éppen.
Tudom javasolni másoknak is, 50%-os leértékelés van rá.
Én az orosz tiszti csizmát preferálom. Hosszú éveket kibír egy jó suszterral.
Gondolom, a szovjetre gondolsz. Nézegettem azokat is, csak lecsúsztam egy kedvezõ vételrõl néhány hónapja. Meglátjuk, hogy mit bír az NDK-s változat hosszútávon. Egyelõre nagyon masszívnak tûnik, egész nap rajtam volt. Pozitívak a tapasztalataim.
Jól fog állni a BW foltos cuccal.:D Végül is a II.vh.-s német csizma gumi talpú változata...
Ezeket vettem nemrégiben:
Kabát
Bakancs
KanálgépKulacs
Tûzgyújtó
Egy kis felkészülés a télre + alap cuccok a túlélõcsomagba.
Nem lesz gond akár a márciusi hótorlaszok ellapátolásával sem. Megfagyni legalábbis nem fogok.
Egyébként megmértem 1,2 Kg súlyt nyom egy db bakancs a mérlegen, tehát egy pár majdnem 2,5 Kg.
Nem tudom, hogy meddig gyártották a német egyesülés után illetve miként folyt a felszerelések BW-re változtatása a keleti területeken.
Az elõzõ csizmám a '30-as évekbõl volt, tavaly adtam el, még mindig tökéletesen egyben. Úgyhogy , számomra sokat nem jelent a gyártás éve, csak az állapot és a használhatóság. Ez még gyárilag volt összefûzve, én vágtam el a madzagot. A pecsétek alapján NVA.
Hát ebben a boltban is értenek a felszerelésekhez!:haha:
Idézet a szikravetõ leírásából:A fém lapkát az acél rúdon erõteljesen végig húzva tûzgyújtásra alkalmas szikra keletkezik. Méret: 6,5cm .:duhos: Inkább a nagy svédet javaslom megvásárlásra. Igaz, hogy 4-5 ezer körül mozog, de egy örök darab és normális szikrát ad le.
Az olasz bakancs gyártója a Toshiba.:D
A párkával tûzhöz nagyon közel ne menj, sok benne a mûanyag.
A kanálgépbõl én csak a konzervnyitót és a kanalat hurcolom. Nekem még a régi HM változat van, ott nincs sörnyitó rajta. Viszont messze ez a legjobb konzerv nyitó, amit használtam.
Csatolmány 4056
Szükségét éreztem, hogy vegyek egyet. Múltkor kevés kötél volt nálam (30m), le kellett tekernem a késem nyelét borító 5m-t is. Ez elgondolkodtatott...
M-Tramp. 660.-Ft. 2,6m zöld paracord.
Nem az volt a célom, hogy mindenbõl a legdrágábbat vegyem. Kellett egy alap felszerelés télre meg a mindennapokra és nem sokat tudtam rá áldozni.
Az eddigi felszerelésemhez képest jelentõs elõrelépés, mert legtöbbje eddig nem is volt. A minõségükkel én meg vagyok elégedve ennyi pénzért. Hosszútávú strapabíróságukról majd beszámolok.
Van már egy amerikai katonai magnéziumos tûzgyújtó eszközöm.
A bakancsot ugyan Toshiba gyártja, de Olaszországban (a Samsung is gyárt munkagépeket pl.). A bakancs talpa varrott, ragasztott, elõl csavarozott és hátul szegecselt. A felsõ része vastag bõrbõl van. Nekem ettõl több nem kell a helyi viszonyokhoz.
200 literes jó állapotú fémhordó 5000 , 1000l ibc tartály 15000 .
Csak megerõsíteni tudom 100% ig.
NE kísérletezgessetek másfajta szikravetõvel, csakis a nagy Svédet használjátok nagyságrendekkel jobb mint a többi !
Sok fajtát kipróbáltam sok pénzt elcsesztem potyára, higgyetek nékem ez a legjobb (sajna ezt a Svédek is tudják és kicsit magasan tartják az árárt)
Az MH-s kanálgép úgyszintén a legjobb, és nem is a legdrágább. Engem még a békebeli 70-es években gyártott szolgál. :)
Nem megszólni akartalak. Nagytöbbségnél úgyis magától kialakul a használható felszerelések listája. Sokszor nem pénz kérdése, hanem a tapasztalaté. Nálam a német felszerelések váltak be elsõsorban. A magyar katonai cuccokat is hordtam eleget, néhány egyenruha váltást megértem.
Soha nem szerettem a nagy slágereket megvenni, akkor cserélek le valamit, amikor már kezd széthullni. Általában egy ilyen cserét, hónapokig tartó keresgélés elõz meg. Soha nem vásárolok meg mindent egy helyrõl, csak azért, mert ott vagyok.
Nem volt célom nekem se. Van még tucatnyi felszerelés a képzeletbeli listámon. Én leginkább az utánvétet preferálom és így egybe rendelve ingyen szállították.
Böngésztem több hónapon át és legtöbb ajánlott bakancs vagy túl drága nekem, vagy nincs 48-as méretben és mûszálas csodákat sem akartam venni.
Nálam is a bõr dominál, ha lábbelirõl van szó. Jóbarátomnak is 48-as a lába, szenved is a cipõvásárlásnál rendesen.:)
Pont ilyet (vagy hasonlót) láttam tegnap a Kaliberben, csak drót fûrész van belefonva egy nájlony zacsekba. Szépen le is tesztelték.
Volt ott önvédelmi toll is.
És ami az érdekes számomra, hogy megemlítette a cikkíró, hogy egy felkészült preppernél ne lenne kés/bicska?.
Tehát már "nyíltan" is emlegeti komoly szaklap a témát/ használja prepper szót.
Hoppá, ha rákeres az "átlagember" mi a prepper,simán ide talál és látja az okosat.(Ez nem baj.)
Valahogy Papica Összeomlás c. írása jutott eszembe. Ott hogy kezdõdött a mentalitás terjesztése?
Vagy ez csak nekem ilyen érdekes.
Esetleg amirõl korábban szó volt, hogy üzletág épül a témára.
Sarkkori betet a halozsakba, brit hadsereg, allitolag 5-10 fokot javit. Meg nem koszolodik a zsak maga. 2 napja kikapcsoltam a futest, s a halozsakban aludtunk a gyerekkel a padlon. "Taboroztunk". Tetszett neki. Valojaban teszteltuk az o cuccat. (Az rozsaszinu, mielott barki kerdi.) Csatolmány 4062Csatolmány 4063
Gondolom, Te a saját, vagyis hozzáadott kaparójával együtt tesztelted. Ebben az esetben igazadat vitatni nem tudom. Én nemrég végeztem egy tesztet. Mindig új konyhai papír törlõ darab összetépkedve, MIL-TEC, MFH, Kechua, Bear Grills (Gerber) és Noname kínait próbálva. Szikravetõ kaparóként a korábban mutatott kínai, vagy hongkongi Bear G. Belay S4 utánzat kést használtam, ami ATS-34 bõl van. Gyújtásra, vagyis szikravetésre ugyanazt a technikát használva valamennyi szikravetõnél egységesen ugyanaz az eredmény jött. Fújás, élesztgetés nélkül mindegyiknél a 3. próbálkozás lángot eredményezett. Ez egymást követõen, azonos meteorológiai, hõmérsékleti viszonyok között történt, ezért nyilván nem érvényes abszolút ítéletként. Viszont azt egyértelmûen alátámasztom én is, hogy a szikravetõhöz mellékelt "scraper" több esetben igen komolytalan és szinte használhatatlan. Van, amelyik szinte meg sem haladja a májkrémes doboz tetejérõl levadászható "acél" minõségét. Ellenben a ferrocérium rudak megítélésem szerint-geometriájuktól, méretüktõl függõen-ugyanolyanok. (A kísérletben csak a Bear Grills ferrocérium volt kisebb, a többi az a méret, mint a nagy svéd.)
A sajátomat nem az eredeti kaparójával használom/teszteltem, hanem egy régi egy oldalon recézett (konyhai kés) késpengét használok, de nem lekerekített a recézés rajta, hanem inkább fûrésszerû fogazata van.
Segítségével sokkal erõteljesebb szikra képezhetõ mint a gyári fémlapkával. Ugyanolyan a szikrája mint az amerikai army magnézium tömbösnek.
Beletettétek a bogarat a fülembe. Valóban a hozzáadott acélokkal gyújtottam.
Kipróbálom mindet ugyanazzal a késemmel, aminek éles 90° kiképzésû foka van.
Megjegyzem általában nem szoktam az acélt végighúzni a szikravetõ teljes hosszában, csupán bal kéz hüvelyk új támasszal a végén rövidet sercintek.
Ezt a gyújtási módot a nagy Svéd kitûnõen tudja.
Így a végét használva és mindig odébb fordítva a rudat, nem áll fenn annak a veszélye, hogy középen elvékonyodik a ferrocerium rúd.
Ezt a módszert nem én találtam ki, másoknál is láttam (pl. Papica videóin)
Azt én is megfigyeltem, hogy ugyanazzal a technikával használva a ferrocérium rudak más és más felületet hagynak vissza a szikravetés után. Ez nyilvánvalóan befolyásolhatja a várható élettartamukat. Van, amelyik hullámos lett, van, amelyiken a kés foka által hagyott karcnyomok egyenletesek. (Alkalmasint megpróbálok valami fotót...) Ez nyilván a szikravetõk eltérõ fizikai tulajdonságaira enged következtetni, de még korai lenne ezt kõbe vésni, mert az említett szikravetõk közül több volt, amit korábban használtam és lehet, hogy ez okozta, vagy ez is hozzájárult az említett eltérésekhez. Összességében bevallom, nem egyforma stádiumban voltak a kísérlet kezdetekor. Én pusztán a végeredményre, a pillanatnyi használhatóságra koncentráltam, de felvetésed alapján nyilvánvaló, hogy meg kell vizsgálni az élettartamra vonatkozó kérdést is, ha teljesen korrekt eredményt akarunk kapni.
Haat, hogy ez prepper cucc-e azt nem tudom, bunmegelozesre van. A puskak miatt vettem. Fake TV a neve, a lenyege, hogy azt imitalja, hogy otthon vagy este, s tv-zel. A betoro nem ide jon, mert ugy mar rablasnak szamit. Ez a koncepcio. Magatol kapcsol be este, led-es fenyjatokot nyom, az elhuzott fuggonyre vetitve. Kb 11e ft-be kerul. Csatolmány 4070Csatolmány 4071 az elso kepen fejjel lefele a keszulek lathato a szobaban. A masik meg a latvany kivulrol.
http://www.praktikerwebshop.hu/emlek...?k=25&a=40&c=3
..ugyan ez kicsit olcsóbban....
Tyvek védõruhák, védõszemüvegek, FFP3 védõmaszkok, több száz gumikesztyû, hajvédõ sapka, cipõvédõk, orvosi maszkok, fertõtlenítõ szerek...
Küldj priviben egy email címet és küldök linkeket, hogy honnan rendeltem.
Vettem tuskóba egy tálca mécses betétet 29 ftért raktárra, és megint 26 ér adják:duhos:.
Gondoltam nem lesz késõbb és tessék!
Pennyebe láttam még 72 órás betétet, valami olajos cucc abból 2db. Kell egy kis fény.
Sütõdiszkosz megrendelve...
1 hónapja vettem 1050 lõszert. Tegnap megint vettem ugyanannyit, csak más fajtát. :)
9mm Silver Bear, Prvi Partisan 9mm, Geco 9mm és 223 Silver Bear. A 9mm Silver bear olyan 12 dollár körül volt, a Geco és a Prvi 13 / doboz. A 223 SB ha jól emlékszem $5.50 / doboz. Drága volt, de tapasztalat miatt kellett a 2. rendelés. Majd egy videóban megosztom hogy miért. :)
Szia,
Valoszinuleg ezzel a magyar ipart tamogattad!
ui. A Geco gyart 9 grammos loszert, az nagyon jo minosegu, kifejezetten arra optimalizalva, hogy zart terben a leheto legegeszsegesebb legyen a loveszet:
-TMJ (a hagyomanyos FMJ a nevevel ellentetben nem teljes kopenyes, mivel a lovedek hatuljan fedetlen az olom, es loveskor a robbanas ereje onnan elparologtat egy keveset, ami belelegezve kifejezetten egeszsegtelen. Ezzel szemben a Total Metal Jacket-nek a hatulja is rezzel fedett)
-Olommentes csappantyu (mennyisegileg keves olom van a csappatyuban, de sokkal konnyebben felszivodik a szervezetben ez az olomvegyulet, mint a celon elporlado lovedek, ezert fontos az olommentesseg)
-9 grammos, a megszokottnal nehezebb lovedek
-az IPSC/IDPA sportokban eloirt erofaktora megvan, de pont ennyi, ez (a 9 grammos tomeggel egyutt) azt okozza, hogy erezhetoen kisebb a hatrarugasa, ezert gyorsabban lehet vele duplat loni.
Remelem valamikor kiprobalod ezt a loszert is, es ha tetszik, akkor csinalsz neki egy kis reklamot (ez is Magyarorszagon keszul, szerintem az egyetlen hadiiparhoz kapcsolodo termek, ami vilagszinvonalu).
A tavalyi (Portugaliaban megrendezett) IPSC Europa Bajnoksagnak ez volt a "minosegi" hivatalos loszere (es a 8 gramm az "olcso" hivatalos loszere, mivel sajnos a 9 grammos nem a legolcsobb loszerek koze tartozik).
Bel
Eredetileg a Geco német és svájci, de úgy tudom hogy tényleg gyártják Magyarországon is. A RUAG vagy mi a neve, az meg orosz, de azt is gyártják Magyarországon is. Majd ideírom hogy a Geco dobozán mi van feltüntetve. (Talán ma ideér.) Tegnap utánanéztem, sokan dicsérik úgyhogy kíváncsi leszek rá. Szeretem a Silver Bear-t is, de 9mm-ben az új fegyveremben nagyon nem vált be.
Leselejtezett német gépekkel és magyar munkamorállal biztos jó minõségû lehet a Geco.
A Ruag-ot is dícsérik. De ha az átlag munkamorál, fizetés és gépek, akkor az orosz lõszert senki se venné, annyira rossz lenne. :)
Én a Geco gyárról azt hallottam hogy a 90-es években csõdbe ment. Legalábbis gázriasztó vonalon.
A RUAG egy cegcsoport, foglalkozik urkutatassal, repulestechnikaval, es loszergyartassal.
RWS, Norma, Geco, Rottweil, Hirtenberger loszereket ok gyartjak, es nem nemetorszagbol leselejtezett gepeken...